Blåbärsmonster och köttfärskött...

Idag har jag o Edith haft sovmorgon, Edith mer än jag... för själv kravlade jag mig upp ur sängen efter 10 nångång medans Ditto (Edvins smeknamt på Edith!) fortsatte o sova och hur hon har sovit idag! Hon vaknade omkring 14.30, fick sig ett tuttslurk, var vaken en stund o somnade sen om efter ett par timmar! Tröttisen... hon lär väl hålla igång hela natten istället då... Edvin har varit go o rar idag igen... helt otroligt! =D
Jag hade plockat fram ett paket köttfärs på förmiddan som jag hade tänkt förvandla till köttbullar... fram emot 16-tiden tyckte jag att det fortfarande var nog så fruset så jag stoppade in det i micron för att tina mer... men, vad sjutton var det för nåt??? Jag hade inte ens läst vad det stod på paketet... utan bara plockat första bästa från "köttfärshögen" i frysen... visst, det började ju på köttfärs... det var köttfärskött! Så, där står jag med allt klart för att röra ihop smeten o upptäcker att det är hela köttbitar! Och, det är ju inte dom finaste bitarna som används till köttfärs... så, jag plockar fram stavmixern o kör... hahaha! Om nån vill veta hur man tillverkar köttfärs utan köttkvarn så bara ring!!! Jag kan in i minsta, seniga detalj redogöra för hur det går till!!! Men, det blev köttfärs... var bara tvungen att rensa mixern ex antal gånger från senor o slafs... men Ask blev ju glad där han troget stod kring fötterna mina, för det blev en hel del slamsor som hamnade i hundskålen! Men, köttbullar blev det... plockade fram ett till köttfärspaket (läste noga vad det stod!) och riktigt gott blev det också! Under tiden medan jag höll på med maten, det tog ju lite längre tid än vad jag hade beräknat... så var Edvin så lugn o skötsam! ;-) Trodde jag... tills han kom o visade händerna!!! hahaha
Han hade fått en mugg med blåbär tidigare vilket jag totalt glömt bort, inte Edvin... den hade han roat sig med...
Kan bara konstatera att han klarade mattan!! Ett enda blåbär, som inte hade mosats, hade ramlat ner på golvet... fast å andra sidan så har han redan långt tidigare spillt ut ett helt glas med blåbärssaft på mattan så... ett bär till... "so what" mattan är ju redan blåfläckig! Men, bordet (furu) hade också fått en blå nyans, fläckvis åtminstone! Och, Edvins tunga... o händer!!! =)))
BlåbärsmonsterBlåbärsmonster igen...

Notera lillasystern i bakgrunden som SER och LÄR!!! Hu!
Sen skulle vi försöka se finalen i IDOL... pappan jobbar sent i kväll, dom ska ju nödvändigtvis ha "nattöppet" så vi fick kolla in finalen själva... men, det var inte det lättaste!!!
För Edvin höll på skratta ihjäl sig åt en nyvaken fluga som flög o studsade mellan väggarna... Vinterfluga
Så, det var hopp o skutt för hela slanten... lätt gjort hamnar ju Edith under studsande storebror (har hänt!) så, jag var tvungen att säga till på skarpen... då huckrade han med underläppen o snyftade: "pahhappa...phappa... pappa!" Hur hemsk är man som mamma då??? ;-)
Nä... nu ska jag gå o plocka telefonen o ringa o rösta... tror det blir på Marie!! Amanda är ju redan en stjärna... hon kommer bara att bli större o större... Marie kan behöva få ett år i Idolglansens aura!
Natti natt....
Sen vill jag bara säga att det är jättekul att få kommentarer!!!
Blir så glad när nån vill läsa det jag skriver... (fast jag misstänker att det är småbusarna som är största dragplåstret!)

Kommentarer
Postat av: Emma H

Ojoj vad goa dom ar, Edvin & Edith! Nar jag kommer hem sa ar det JAG som ar forsta barnvakt!! Det ar sa roligt att lasa det du skriver, du hade inte kunnat valja en battre tidpunkt att borja blogga! och tack for inlaggen pa resebloggen! Varje ord varmer:) pusskram

2007-12-08 @ 01:45:33
URL: http://cv69.blogg.se
Postat av: Jeanette

Ha ha! Jag har gjort samma misstag med köttfärskött inte mindre än 2 gånger i höst! Lika förvånad varje gång...och att man inte lär sig efter en gång! Hmm...ska börja märka lapparna på ett annat sätt, så man inte kan ta miste! Men som sagt, det finns ju dom som blir lyckliga av ens misstag, blir ju lite mer gotta över till dom!;)

2007-12-13 @ 15:49:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0