Sex år och knappt två månader...

Så länge är det tills Edith är sju o jag också får njuta av en ledig morron!!! =)
Fast, sanningen o säga... så, nog njuter jag trots att det är totalt kaos o full rulle! =D

Idag till exempel...
Vilka underbara guldklimpar!
Det var kiropraktorbehandling... börjar tycka att den där Doktor Bramberg i luleå är riktigt underbar!!! Sen förra behandlingen har jag kännt mig så stadig o stark... lite ont har jag väl haft... men, rätt överkomligt... När vi var igår o tog oss en skidsväng med hundarna så... ja, för att göra en lång historia kort... Dino, älghund, 35kg! Jag- på halkigt före o så AskPlasken... Dino har ju haft en tendens att vara "lat"... Jag o Ask har fått göra mesta jobbet o han har lollat på lite slött vid sidan om. Nå, nu var det som en helt annan hund... märkte redan när jag selade på att han var lite "bångstyrig" så när vi skidrar iväg så har han full fart!!! Ja!! Tänkte jag... kul!!! Och så hinner jag börja fundera på olika tänkbara orsaker till hans helt nya iver för att springa... Hårdare, bredare skoterspår? Piggare? Börjat tycka det är svinskoj o dra i skidspåret? osv...osv... Vi drog iväg o fick med jämna mellanrum stanna o vänta på Anders låååånga stunder... Nå, förklaringen kom ju när han gjorde ett jonkaskutt, helt oförutsett, åt höger så att "kläppen" i läderbältet vreds åt fel hål så både han o Ask kom sig lös... Ask vände ju på klacken när jag hojtade men Dino högaktningsfullt sket i våra inkallningsförsök!!! Så, där for väl en timma eller så... för, det var ju inte bara vi i skogen... ett gäng renar sprang runt som får på ett hygge! Därav den turboladdade motorn MOT renarna... tillbakavägen var definitivt inte lika fartfylld!!! Ask pinnar på som sjutton först... jag sen med stavarna som vart o vartannat tag trasslas in i Dinos koppel som hänger vid min sida eller slappt bakom, o Dino "him self" lämnar djupa fåror i snön där han släpas efter oss!!! Nå, blåmärket på röven blev gigantisk o jag var säker på att jag lyckats paja nåt i ryggen... men, nä då! Bortsett från muskeln så var ryggmaskineriet ok!!!

Här kommer då guldklimparnas uppförande in... Edvin är ju under potträning... blöja på bara för att vi skulle till Luleå?? NÄ! Och... han höll sig bättre än mamman... som höll på pissa ner sig innan vi var framme hos Bramberg! Kaffet hann INTE kallna den här morronen när Anders var ledig o vi var två att hålla på med bustrollen... då var dom såååå beskedliga så det blev väl en tre stora, varma muggar till frukosten! Vi hann vara o ralla på storheden nåt varv innan kiropraktorn... efter behandlingen åkte vi till Waldorff för lunch.... börjar misstänka att dom har nåt slags varningssystem med foton på "besvärliga" gäster... nu är vi definitivt med där!!! HAHA!!! Nä... jag tror väl inte det, fast pappan suckade o ville smaka av fickpluntan jag hade med (ja... så illa är det inte... hade bara med en liten flaska Rom som den vispade grädden till kolapajen skulle spetsas med som vi tänkte ge till Farmor på födelsedan) medan vi väntade på maten, för att lugna nerverna! Edith ensam på Waldorff gick ju bra... Edvin var det lite mer fart i!!! =D Men, hur han tyckte det var spännande med fiskarna!!! HAJ!!!
image182
Spännande hajar!!! Synd bara att mobilbilderna blir lite suddiga!

Sen for vi o kollade in Barnens hus o så tillbaka till storheden... pappan konstaterade att Biltema MÅSTE vara mammans favoritaffär!!! Ja... nästan! ;-) Anledningen till springandet på affärerna var ju farmors födelesedagspresent!!! Vi har verkligen försökt hitta nån läcker, cool, arbetsmaskin typ tramptraktor eller trehjuling, i pastell-metallicfärg typ rosa... gärna pimpad med blingbling-fälgar o glitter o sånt... för, man kan ju inte ge en farmor en blå eller gul traktor!!! Så... det blev ett evinnerligt rallande o det närmsta vi kom nå rosa var en bobbycar i princessmodell (trist) och en plyschponny typ bobbycar med fyra små hjul under... rätt fin... men, fick för mig att den skulle rätt fort bli trist... Så... till slut föll valet på en trehjulig eldriven motorcykel från Biltema... visserligen blå... men, vi hade klurat ut innan att vi köper nå fluffigt o hårigt rosa tyg o pimpar upp sadel o styre med osv... men, då fanns det inte ett rosa acryl-strå så långt ögat kunde nå vare sig på Rusta eller Jysk!!! Va... Inte en enda kul matta i rosa, hårigt material när man faktiskt VILL ha en!!!! Så, kompromissen blev sprayfärg!!! Så farmor får blinga sin egen hoj!!! Och... det är nu jag blir riktigt upprörd över det ojämlika samhälle vi faktiskt lever i!! Inte nog med att det inte fanns en enda rosa traktor... så av en hel vägg full med sprayfärg, så fanns det inte en enda pastellfärgad rosa, eller ljuslila eller turkos glittrig färg!! Det fanns blåa o bruna o gula o röda i alla nyanser... krackelerade o bubbliga o metallic... men, det tjejigaste jag hittade var en mörkare lila metallic färg!! VA!!! På Biltema!!! Borde ju krylla av olika färger... tänk alla småtjejer som vill pimpa upp stödhjulen till cykeln från trist galvaniserad plåtfärg till nå läckert glittrigt!!! Ja, inte ska dom då fara till Biltema för o hitta färg... Men, jag tror farmor blev rätt nöjd ändå... fast hon suckade lite över vilken bantningsmetod hon skulle ta till för o komma ner i matchvikten max 25 kg som stod i bruksanvisningen!!!! =D (Hittar hon den så kommer jag använda samma!!!)

När den är uppladdad o kör själv!!! =) Kanske Ditton blir gladare då!!!

Och... en hel dag i Luleå, rantande hit o dit... in o ut i bilen o inte en tillstymmelse till olycka!!! Han är helt fantastisk!! Nu är det en vecka sen vi började pott-träna... hade väl tänkt att det skulle bli lite mer nedpinkade byxor, strumpor, overaller osv.. men, det är väl tre byxor med pink... två kack-kalas (ok... det första var ju brutalt så det räcker för 47 olyckor!!!) och dom fyra senaste nätterna har blöjan varit helt torr på morron... dom har hunnit busa ett bra tag i sängen o så dricka en vällingslurk o sen... "pssss... mamma!!!" Blöjorna lär nötas upp av slitage hädanefter! Nå, visst kan det komma bakslag... men, för en vecka sen hade jag två små bebisar... nu har den ena av dom blivit stor!!! Och... är såååå himla duktig! Tom kackeriet funkar på toan!!! Brukar ju annars vara lite känsligt... i alla fall för stora storebror... han var kisstorr läääääänge innan kackeriet på toan funkade!! Kan ju ha att göra med att hans toainsats var lite fel i passformen för toastolen... så han drattade ner i toaletten o kilades fast! ;-S Kraken....

Edith ja... o Edvin...
Dom är nog lite speciella...
När vi beställde mat hade han inte tid överhuvudtaget att fundera på mat... HAJJARNA var sååå spännande... så, vi valde en capricciosapizza till honom... Edith hade med sig en Sempers spagetti o köttfärssås... o jag o pappan tog oss en pasta carbonara som var dagens... o vilken carbonara!! Tack Waldorff...alla elaka tankar om besviken matupplevesle smälte bort i samma takt jag njöt av den snuskigt goda, vitlöksstinna pastan! Nå... Edith äter ju som hon brukar... hälften hamnar på bord (rosa/vit textilduk under glasskivan... men, inte på sidan där det hänger ned!!!) och golv av barnmatsburken! I vanlig ordning vill hon hellre äta av det jag har på min tallrik o gaffel... pastan spottade hon ut men Edvins pizza var poppis!!! Så, hon smaskade i sig en hel del tuggor!!!

Pizza!

Edvin... han tog sig några tuggor från sin mat o några från min... ett par brödtuggor o så lite sallad... o så ÖL!!! När Cocacola-glaset var tomt ropade han högt, klart o tydligt "MERA ÖL!!!" Hmmm... en del ord han han verkligen uttala!!!!! Och... "damen" fiser ännu värre ikväll!!! Värsta illaluktande fisarna... fast, nu var det synd om henne... för hon hade magknip! Så, trots att hon var vansinnigt trött så tog det en o en halv timme för henne o somna!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0