På plats!

Nå men då...
Datorn är fixad o har fått bosätta sig på sin nya plats i hundrummet, på ett riktigt skrivbord (har tidigare stått på ett icke funktionellt gammalt avlutat skrivbord/byrå) alldeles bredvid dom nya bokhyllorna... så det är som en riktig liten arbetshörna! =)

Och... jag är så glad att det inte var nå värre strul med datorn...

För, igår ringde jag ju Telia, en omgång till... och hör o häpna! Det tog inte många minutrar att snacka/knappra sig fram, helt utan att sitta i nån telefonkö alls!!! Men, då blev jag ju inte hjälp där heller... det enda dom kunde hjälpa mig med var att ge mig numret till Microsoft... då ringde jag Olivesten... "Jag är hemma vid 16-tiden, kom med datorn så ska jag kika!" så, strax efter fyra rullade jag dit, med lite fjärilar av oro dansande i magen (mindes med fasa förra datorhaveriet med dagar, veckor... utan egen dator) och, omkring 19:30 ringde han igen "Kom o hämta datorn, den funkar som den ska!"
VA!!! Vilken service!!!
Det var nå systemfiler som pajjat i datorn... så vare sig Telia eller jag hade gjort nåt galet... antagligen under nån uppdatering så hade det strulat... Men, nu funkar allt som det ska! =)
Och Olivesten... han är bara toppen!

Och, det är mer än datorn som är på plats!!!
Mina ryggkotor o bäcken är på plats, dom också!!

Idag var det då dags för besök hos Dr. Bramberg!

Tänk... när jag var sist... 22/5 och fick "sommarlov" ända tills idag så kändes det som om det var eeeevigheter till nästa gång! Då, där... i maj så kändes den 21 augusti så vansinnigt avlägset... och, här är vi nu!
Om lika länge till så är det inte långt till jul! Jisses så fort tiden går!

Nå, det var väldigt efterlängtat, besöket hos Dr Bramberg!
Ryggen har ju varit fantastiskt bra... hela sommaren... men, nu sista tiden så har det kännts lite kärvt!
Och.. det var rätt mycket i olag, han fick grejja på rätt mycket för att få till det...
men, efteråt! Halleluja! Det är obeskrivbart hur skönt o lättande det känns!!!
Enda lilla mörka molnet på himlen är....
Måste jag åka var tredje månad på behandling i fortsättningen???

Vi åkte förbi Kypas o dumpade Edvin där...
Han har surrat om sin skördare sen tisdag... så nu förbarmade sig Emma över honom så han fick komma o leka med sin älskade skördare! ;-)

Igår klev pappan o han upp ett bra tag före mig o stumpan, i vanlig ordning...
och han hade surrat om Nyköping, "Åka Nysöbing!"
Men, nja... inte idag tyckte väl både pappan o jag... Edtih ska på BVC så... (besiktning, inte inte helt UA - utslag på benen som inte ger sig, men tillväxten ok... 11040g 78,5cm)
Sen när dom var ute, så kom en helikopter flygande... Pappan surrade med Edvin att den kanske landar i Bränna, vi var ju o kikade på en som stod parkerad utanför hotellet för nåt tag sen men, nä... Edvin visste besked, den skulle landa i NYSÖÖÖÖBING! =D Måste vi åka en sväng till???

Sen när vi körde via Kalix till Luleå, så hade den där otäcka olyckan precis hänt!
Två bilar frontalkrockade i hög fart, två omkomna o två allvarligt skadade!
Radion surrade hela tiden om det, o när vi närmade oss Töre meddelade dom att en brådskande ambulanstransport är på väg... Se upp! Så, strax där efter kom den, såg i backspegeln o stannade medan det var tvåfiligt så den kunde köra om... o jisses så snabbt dom körde! Trodde nästan bilen skulle hoppa en meter i sidled av vinddraget!!! Jag tyckte det var riktigt obehagligt... hela alltihop! Fick nästan tårar i ögongen....

Nå väl...
Vi rantade lite innan Bramberg, o efter var vi o käkade lunch på Waldorff!
Parkerade på där på Strandgallerieparkeringen, medan vi går till p-automaten surrar jag med Anders, frågar om han har nån tia efter att ha konstaterat vid en titt i min egen börs att där bara fanns en femtioöring "Nä, inte det!" jaja.. det funkar ju att betala med kort... så jag börjar dra mitt kort i apparaten, hör ju lite i bakgrunden hur nån hojtar... fortsätter o försöka använda kortet då jag hör ännu bestämdare hojtningar: "Men, hallå... Ta den här, det är två timmar kvar!" ett par i en blå bil var på väg därifrån o hade inte stått hela tiden ut på p-biljetten... Vi fick den av dom!!! =D Vilka människor!!!

Så, lunchen smakade gott...
Stumpan var riktigt hungrig o slukade sin mat!
Mycket fascinerad av fiskarna!! Och... ivrigt flörtande...
Hon verkligen spanade in en karl som gick förbi, man riktigt såg hur ögonfransarna fladdrade ikapp med solstråle-leendet när hon flörtande stirrade på mannen... Det var nästan pinsamt!
Sen kom han fram o pratade med henne, så han blev charmad! ;-) Han berättade om sina två barn (som satt på andra sidan akvariet med sin mamma) en lite äldre än Edith o så en tre veckors baby! Hon är en liten charmis!

Sen rantade vi en stund till... Clas Ohlson, Biltema, Jysk, Rusta, ÖB tom Myrorna!
Har varit ute efter en brödkorg!!!
Och, det närmsta jag kom var en ful plastkorg för 12:50 på ÖB, men, det var inte vad jag hade i tankarna o eftersom det var lång kö i kassan lämnade jag den o tänkte göra ett sista försök o kolla EM-möbler - gick först in på Duka och Hemtex... men, nä... inga brödkorgar!!! Är det omodernt med brödkorgar numera???
Så, då till slut, på EM hittade jag en korg jag föll för!
En, grå, rätt hög, rektangulär modell, av liksom flätade/vävda breda band...
Så, då hade vi mittiallt nästa bråttom!
För, vi hade bestämt med Bengan att vi skulle käka surströmming vid 18-snåret!
Så... då var det bara att laga sig iväg...

Och, detta blev ett lika långt inlägg som dagen varit!!!

Och... tusen tack för berömmet Lisbeth!!! =)
Det är så himla kul med kommentarer!

Man blir lite mallig att nån faktiskt gillar det man pladdar om!
Även om det ibland blir lite väääääl mycket! ;-)

Tack alla, för kommentarer!!!

Kommentarer
Postat av: Farmor

Undrar var Edvin lärt sig att kalla mig för "morsan" inte är det väl Anders som säger så???

2008-08-22 @ 08:36:07
Postat av: Greta

Det är alltid kul att läsa de du skriver så du får ABSOLUT inte sluta skriva. Igår åkte jag till ruona för att få lite mandelpotatis och då var ju Edvin där och när jag skulle åka tog han på gummistövlarna och sa följa me, så han kom till oss och han åt stekt palt,lök och surströmming.Alltså han är bara för härlig.:)

2008-08-22 @ 09:02:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0