Pitbull-attack!

Söndagen den 18/8

Den stora hundutställningsdagen...
Superhärligt väder o trevlig stämning...
Ask fick fint pris och goda vitsord... även om det nu var lite mindre konkurrens än sist, en så där 20600 hundar mindre för att vara exakt...
och så det bästa av allt var ju Edvins debut som hundutställare!

Han sprang runt med Ask i ringen, o tyckte det var skitskoj... tills han tappade kopplet... några gånger då gav han upp! Men, han fick en fin kokard o en påse med "fiskedamm-fångst" som han blev nöjd med!


Edvin kollar in konkurrenten EDITH!

Sen måste man ju kamma, som syrran gärna hjälper till med!


Och... visa upp sig!
I full fart hellre än stillastående!!!


Jag o Ask fick ju fortsätta att tävla om BIS... och när det då var dags för finalen så ropas ju alla deltagare upp i nummerföljd, vi hade nummer 38 och hunden före oss hade 30...
Vi hade stått vid ringen hela gänget, Edvin, Edith, Anna, jag, Ask o barnvagnen... när matten till hund nummer 30 rusar fram, hade tydligen mycket bråttom in i ringen, o klämmer sig mellan oss så vad händer när den trängda hunden kommer fram till Ask... "MORR, GRRR, BIT O FRÄS!" hunden gör ett rejält utfall mot Ask... och, det var ju inte nån liten rar chihuahua utan en amstaff... Tur att Ask är en snäll hund, hade det varit en dominant äldre hanhund så hade det kunnat gå riktigt illa!!!
Och, det var definitivt inte hundens fel!
Nä, korkad hundägare!!!

Det spelar ingen roll vilken hundras man har, man kan bara inte rusa fram o klämma sig in i en främmande hund så där... Inte konstigt att dom hundarna har dåligt rykte när dom har ägare utan en tillstymmelse till hundvett! Hunden, den rara "pitbullen" var rätt uppjagad o gjorde fräsande utfall flera gånger, så flera människor klagade högljutt att "den hunden ska ut ur ringen!!!" fast jag står fast med min synpunkt... där var det endast o bara hundägaren som var klantig!

Bitska konkurrenter!

Nå väl... tack vare Anna, Lasse o så Stina (som förbarmade sig över en trött Ditto o for o körde bil med henne) så gick hela evenemanget bara bra!
Perfekt att dom bor så nära hundutställningen... hade bra barnvakter!

Och... Ask... han blir bara bättre o bättre! Han börjar bli riktigt bra att ha o göra med, inte alls lika fjantig som han varit tidigare.... så, övning ger färdighet! =D

Väl hemma på kvällen slår jag igång min dator (sitter nu o skriver på Pontus dator) och tycker att den går segt, trist o tjorvigt! Mitt i allt började Telias antivirus strula... det kommer upp konstiga meddelanden om att prenumerationen håller på gå ut osv... Blev väldigt lur på att det är nå trist virus!!!

Efter kontakt med Telia så får jag rådet att avinstallera o installera om antivirusprogrammet.... o det funkade ju inte speciellt bra!
Avinstallera gick bra, men inte tillbaka!
Det bara gick inte!

Så, det är vad jag har sysslat med i ett par dar... ringt Telia!!!
Det är ju så kul med deras "röststyrda" telefon!!!
"Här kan du själv beskriva vad du vill ha hjälp med!" meddelar en trevlig röst i luren o jag svarar klart o tydligt. "Bredband!" damen svarar: "Ursäkta, jag hörde inte riktigt!" säger med lite tydligare o högre uttal: "INTERNET" samma milda röst meddelar: "Ursäkta, kan du upprepa, jag förstod inte riktigt!" då vrålar jag i luren: "ANTIVIRUS!" o den milda rösten meddelar att "om du har tillgång till internet kan du även söka hjälp och information via hemsidan www.telia.se" så jag kastar telefonen i backen, tar några profylaktiska andetag o ringer upp en gång till!!!

Nå, till slut kommer jag fram, efter fem minuters snack med den milda datoriserade damen hamnar jag i telefonkö: "Du är placerad i kö, du har nummer 36 i turording, väntetiden beräknas till 24 minuter!" får då till slut prata med en trevlig människa som rådgör lite o jag får information som jag ska testa och återkomma om det inte funkar... testar det jag ska, vilket tar tre minuter o konstaterar, det går fortfarande inte att installera om antivirusprogrammet!!! Så, där står jag o stampar...

Kommentarer
Postat av: Lisbeth

trevligt att Du är tillbaks med Dina kåserier, har saknat dom fast det bara är ett par dagar--- svansföringen är det inget fel-BIS:)

2008-08-20 @ 12:39:24
Postat av: Farmor

Är det Asks eller mattes svansföring...=)

2008-08-20 @ 17:45:30
Postat av: Linda

Trevigt med utställning och vad bra att Ask trivs bättre i ringen.

Det är så synd med otänkta hundägare (hörde rykten om den hunden), det kan förstöra så himla mycket för andra.

Håller helt med dig att det största hänger på ägaren och det blir ju så mycket mer påtagligt när det rör sig om dessa raser.

Ha det gott.

//Linda

2008-08-21 @ 15:55:22
URL: http://flexis77.blogg.se/
Postat av: Linda

Trevigt med utställning och vad bra att Ask trivs bättre i ringen.

Det är så synd med otänkta hundägare (hörde rykten om den hunden), det kan förstöra så himla mycket för andra.

Håller helt med dig att det största hänger på ägaren och det blir ju så mycket mer påtagligt när det rör sig om dessa raser.

Ha det gott.

//Linda

2008-08-21 @ 15:55:35
URL: http://flexis77.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0