Telefonterror...

Pappan har åkt till sin första arbetsdag på denna arbetsvecka...
Det är strax över noll grader ute, det blåser...
så, jag antar att strömmen kommer att flippa som fasen idag!
Det har klarat sig jättebra, jag är hur imponerad som helst... överallt annars har strömmen varit borta men, peppar... peppar... så har vi klarat oss med ett enda strömavbrott på ungefär 23 sekunder! Och nån blinkning som gjort att datorn stängts av... men, men... som sagt, nu blåser det... alltså risken är ju överhängande att det brakar loss nån gigantisk gren över nån ledning!

Så, jag ska skyndsamt skriva färdigt det här... sen ska jag fortsätta med biltjafset!
Igår kom det nya registreringsbeviset som jag var tvungen att köpa för att kunna ställa av bilen... glad i hågen skulle jag göra det nu, men lik förbaskat krävs en kod från reg.skylten!
Jag höll på gå i taket, satte mig med ett mail o började morra... då slog det mig...
FÖRSÄKRINGEN!!!

Säkert får jag ju fortfarande betala försäkringen...
Jag har ju en hel del såna, det är villa, hem, stugor, bilar, hundar, katt, barnen, mig själv... o allt dras på autogiro så varje månad ser jag bara en lång radda med dragna kronor från länsföräkringar... dom där breven som kommer i lådan kikar jag bara lite halvslött på... det är ju liksom därför jag har autogiro... för att det ska sköta sig själv..
Och, mycket riktigt... efter ett samtal med länsförsäkringar konstaterades att jag fortfarande glad i hågen betalar bilens försäkring!
Så... förbannade sata vägverket!!!
Det är ju exakt precis DET jag vill att mina få föräldrapengskronor ska gå till...

Killen sa att det tydligen är ganska många som haft liknande problem... att det varit strul på vägverket i år!!!
Och, han tyckte att jag skulle kräva tillbaka pengar...
och, gissa om jag tänker gräva mig djupt ner i detta!!!
För, bara den där fruktansvärda ångesten jag hade när jag trodde att bilen kördes omkring i finland av nåt pucko (förlåt, förlåt, förlåt nya ägaren... inga onda tankar till dig längre... du gjorde allt precis så som man ska!) o en massa euro i böter tornade upp sig i mitt sinne!
Så, bara den fasan är nog för att jag ska morra igång riktigt ordentligt... o nu blev jag ännu argare...

Vägverket...
Va?
Fast, vad ska man kräva av ett "företag" vars primära uppgift är att se till att vi har vägar att köra på... o dom klarar inte ens upp att PLOGA vägarna så att man kan åka efter en europa-väg i Överkalix utan att få vibrationsskador!!!
.
.
.
10:14
Efter första omstarten av datorn, det blinkade i strömmen, och första trevliga samtalet till VV så.... ryker det lite mer ur öronen... för, så klart försöker jag ju ställa av bilen via www.vv.se
HAHAHA! Och det gick ju jättebra... jag har ju fortfarande ingen KOD från skylten...
HAHAHA! Frågade killen om dom inte har kan ge nån "extrakod" men, nä, då skulle man vara tvungen att skicka ut ett nytt kontrollmärke o det tar ju då längre tid än att jag själv via post skickar in avställningsbegäran... HAHAHA! Fattas ju bara att det kommer bort i bland alla julkort då som överbefolkar postlådorna...

HAHAHA!


Fast man kan ju då undra hur DOM då kan ställa av bilen... dom har ju inte heller skylten med koden... gör dom då ett nytt kontrollmärke... sitter där o skrapar fram koden för att kunna avregistrera bilen??? Eller... hmmm... kanske dom kan med nån enkel knapptryckning göra det??? Ehhh... Hallå... det är ju snart 2009 o jag är helt övertygad om att det hade gått att lösa per telefon... men... jag är ju också helt övertygad om att dom hellre vill ha dom där extra kronorna som det hinner bli för mig att betala skatt på biljäveln...
Alla som nu läser det här...
Om ni nån gång tänker sälja en bil utomlands...
SE FÖR JÖSSE NAMN TILL ATT AVSTÄLLA/REGISTRERA OM BILEN OMGÅENDE, DIREKT, HELST PERSONLIGEN HOS VÄGVERKET!!!
Hade det inte varit dryg 110 mil Örebro hade jag åkt dit personligen... o morrat!

Känner att det passar med ett Blixten-garv här:
HAHAHA!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0