Kan det ha något att göra med...

att Ditton the one and only suttit i bilen hela tiden... o sovit!???
För, idag var det racerfart på aktiviteten!!!

Klockan 10:45 kom jag från Bränna, då hade stumpan slocknat i bilen o fick sitta kvar där o sova... jag hade varit på OK, Konsum, järnaffärn o så Seth!

Inte för att nästan nå av mina ärenden gick att lösa... Skulle ha ett nytt "räfshuvud" till räfsan, sämskskinn, kylklampar, byta Anders skjorta och så en 10L-dunk bensin...
Nå, bensin o kylklampar fick jag tag på resten sket sig!
Är det inte lustigt att en herrskjorta i storleken XL är för liten... nästan tom för mig!!
Anders såg ut som en julkorv i den... och den enda kortärmade skjorta som såg ut att ha hyfsad storlek var en Peak för endast 800:-
Det fanns hur många S, M o L som helst... men XL var slut i alla varianter... Hmmm?
VAD kan det bero på??? Är ALLA för stora för dom där storlekarna?
Nå ja... synd var det... för det var en skitsnygg skjorta!

Sen så, i dessa miljötänkartider, så gick det inte att få tag på en räfsa att byta ut den som gått sönder... Alltså måste man köpa allt nytt... Morr! Är det milövänligt???
Fick informationen att Fiskars har slutat sälja lösa huvuden till räfsorna...
tror det blir ett litet argt morr-mail till Fiskars... vaddå?
Det fina, hela aluminiumskaftet lär väl hålla hundra år till!!!

Som sagt... klockan var 10:45 när jag kom från Bränna o då hade pappan o Edvin varit på klippa gräs o fixa torkvinde-uppdrag hos mormor... sen satte jag igång att räfsa (med den trista räfsan som saknar 1/3 av räfspinnarna!) ihop lite skrot o skräp, röjde bort lite långt gräs, rengjorde sopotton medan pappan o Edvin klippte gräs o grejjade...
Stumpan vaknade o jag gick in med henne o fixade lunch o klockan var 11:45!
Helt sjukt vad mycket man hann göra idag!!!
Fast.... Som tidigare nämnt....
KAN det ha något att göra med att en viss liten dam satt i bilen... hela tiden!!!??? =)

Nu börjar det dra ihop sig för resan neråt sverige!
Pirret i magen ligger i en konstant jämn ström....
Huga.... Jag som inte brukar bli nervös!!!

Packade det mesta av trollens grejjer igår... Ditton har en egen, stor väska! Edvins är hälften så stor!!! Jag o pappan delar på en stor som vi snör ner annat gementsamt jox i också... Det är fördelningen... minst har störst!!!
Har en känsla av att vi kommer att behöva använda Mias tvättmaskin ett par gånger också!
Men... så är det... Och vad gör väl det...
Finns det nå härligare när man är liten att själv få äta, upptäcka världen o leva med en massa smuts o fläckar??? Tvättmaskinen behöver ju också jobba! Och... VIA vill sälja sina produkter... o både stumpa o jag njuter!
.
.
.
18:23
Trötta små troll...
Två raringar som verkligen är trötta ligger o lyssnar på "Pettson-boken"!
Nåja... Edvin i alla fall... Stumpan kör på absolut sista reservslurken när hon hoppande står bredvid sängen o lyssnar... hon lyssnar! Fast hon inte låtsas om det! =)

Vi käkade lite grillad karré till middag idag... o färsk potatis (från Konsum) o jisses så smaskigt det var!
Edith åt som en varg... det är flera dar sen vi ätit kokt potatis sist... o det är väl det enda som mättar lilla stumpans varg-mage!!! Hon åt med välbehag i alla fall...

Själv tog jag mig en slurk rödvin till maten... när vi hade käkat färdigt satt vi o jäste en stund... delade ett vinglas till o så ringer telefonen.... Anonymt nummer! "Vad är det för galning som ringer nu?" muttrade jag när jag tryckte på knappen med den gröna luren... "Hhaalli... hmm.. hallå!" sluddrade jag lite lätt när jag svarade (jag har en tendens att börja sluddra om jag så bara luktar på en kork! Ett glas vin är garanterat sludderläge!!!) "Ja, Hej! Det är från IOGT!!!" Och... då bröt jag nästan ihop... "Vi vill bara tacka dig!" hmmmm..."Du har stöttat oss o tack vare bla dig så har vi i föreningen nått oanade framgångar!" host, host... "Du har ju tidigare prenumererat på Miljonlotteriet!" bla bla bla.... Hela tiden satt jag o tänkte alternativa svar "HA! Ursäkta att jag sluddrar!" - "Oj? Ringer ni så här... en måndag oj jag sitter o pimlar vin!!!" givetvis svarade jag sunt o förnuftigt men mitt inre asgarvade o bara väntade på att människan, som var en väldigt trevlig Piteåbo... skulle komma fram med sitt önskemål... givetvis att få mig som kund till miljonlotteriet igen.... o så fort han mumlade om jag var intresserad så: "Ja, jajjamen... jag testar igen!!!" (har ju haft dom där lotterna förut... fick ju ihop till en digital hushållsvåg så småningom) o så fick jag lägga på luren o asgarva!!! Pappan tittade lite konstigt på mig medan jag kiknade efter luft o försökte förklara... IOGT!!! Va?? HAHAHA!!!

Tidigare tog sig stumpan en leksak o började leka... med en HÄST!!!
Det var INTE en traktor!! Eller nåt med hjul...
Det inte ens påminde om att låta som nå: Brrrmmmmm!!!

Vi låg o såg på hästhoppning från Monaco igår... hon börjar nog få koll på det där med hästkrafter o HÄSTkrafter!!! Betänk om hon hade haft en riktigt häst att borra ner näsan i... DÅ skulle hon verkligen förstå!!!

IIIIIHHHAAAAAA!!!

Brorsan hade ett skördar-il härom dan.... SUCK!
Dagen innan hade jag precis kollat in den o tänkt...
OJ så den har blivit fin o växt bra!!!

Ja... min "formklippta" björk har också fått sig en dust... även om pappan tycker att det är en rutten skrot björk... så... tycker jag att den är fin... o hade börjat forma så smått utväxten från roten så det liksom symetriskt blev tripp-trapp-trull i fyra plan... nåja... BORTA! Edvin hittade röjsaxen, modell större...
Äppelträdet fick sig en omgång också!
Så, nu fick älgarna konkurrens i beskärningsarbetet... fast, den växer... ännu!!! =)

Nu sover båda trollen... o jag ska gå ner o packa ihop viktigaste väskan... kanske den blir större än Dittos!!!
Ask's alla attiraljer... borstar o schampoo, spray som ger glans osv... stamtavla mm mm! Huga... då måste jag ha lite lugn o ro för att få ihop allt!



Kommentarer
Postat av: AnnBritt

Hej !

Kolla på expressen, dom har en "tävling" där man kan skickar in bilder på "skräp-sverige". Tänkte att du kunde kanske skicka in bilden som du tog uppe vid elljusspåret...

Hälsa Mia från mig !

2008-06-30 @ 22:49:34
URL: http://annbritt.blogg.se/
Postat av: Greta

Ha en riktigt skön semester och kör försiktigt så syns vi när ni kommer hem igen. Kramar från Brännströms gänget.

2008-07-01 @ 15:07:33
Postat av: Emma

Trevlig resa! Ha så ql därborta och lycka till på hund utställnigen eller vad de nu var för nå jox ni skull uti:P.. Hälsa till dom där nere:D hoppas dom kommer upp nå till Ökx!

2008-07-01 @ 20:31:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0