Långfredag!

Tänk vad ljuvligt att det är påsk!
Och... vi har ätit påskfrukost TVÅ dar i rad!!!
Igår var vi till Kypas... åkte skidor... o tog det allmänt lugnt...
Hade det varit under ICA-slavtiden så hade han pappan jobbat...
från tidig morgon till sena kvällen...
Nu har vi suttit läääänge o käkat ägg, gravad lax, skinka osv... o bara mått gott!
Nu håller jag på o fixar till en äggjakt till Edvin i morn... Först försökte jag teckna bilder, ska göra en liten skattjakt på påskägg där ledtrådarna kommer att finnas på lappar... första på tv:n en bild på toalettstolen... så springer han dit o hittar en ny lapp med en bild på köksbordet med en lapp på trappen där en lapp på sängen finns... då får han springa upp till sängen hitta en lapp med en bild på terrariet.... o där under!!!!
En hel hög med påskägg!!!!
Men, som sagt... jag försökte teckna bilderna... men, har gissa hur svårt det är att rita en toalett-stol!!!!!!! Resten gick väl hyfsat... Anders såg ju vad det föreställde o när jag visade för Edvin så såg han trappan... men, bilden på vår säng sa han Mimmi till... ???
Så, då blev det kameran som fick rycka ut... så, nu har jag knäppt kort på alla ledtrådsställen o ska skriva ut dom istället!!! =)
Vädret är väl inte det bästa idag... så, mest troligt åker vi till Vippa o käkar en långfredagsmiddag med mormor...
Ut lär vi inte ge oss iväg idag...
Det är mulet, fast lite solsken skiner mellan molnen... men, det blåser iskalla vindar!
Vi åkte ju skidor igår!!!
Jag är faktiskt lite imponerad över att jag inte fått nästan nån känning alls...
För, i förrgår var jag en lång sväng med Ask o skidrade... o igår hade vi både Ask o Dino, jag hade båda två i selar o hoppades på full fart... men, Dino tyckte att Ask som är ung o pigg får göra allt jobb!!! Första kvarten drog han också... sen tyckte han att han fått nog... så Ask sprang, som på bretoners vis, i full fart framåt.... jag skidrade på o bakom oss sölade Dino... vi fick nästan dra honom!!!! Och, Dino... för dom som inte vet... är en Jämthundshane i sina bästa år... väger väl en 15 kg mer än Ask!!! =)
Och... så tycker alla att han är garn!?! ;-)))
Men, det var faktiskt kul!! Jag mindes med lite saknad när jag hade tre hundar själv som jag var ute o skidrade med i full karriär!! Zack, Baloo o Zorrie o så hade jag ju Black drygt ett år också... så, som värst hade jag fyra hundar o skidrade med!! Men, såååå kul när det går undan! Sen behöver jag väl inte nämna antalet gånger jag druttat omkull..... Värst var det nog med Zack, stövare som var lydigare än många brukshundar... men, ändå... kom det ett intressant harspår när man susade fram i full fart så stack han ju hejdlöst efter det!!! Och... själv låg man raklång o släpades efter.... tur att jag inte får blåmärken!!!
Men, vad jag skulle komma till var ju träningsvärken... som inte infann sig!!! Jag är nästan chockad.... för, jag trodde ju att jag var totalt utan kondition o att alla muskler förtvinat sen nångång när Edvin var ett halvår! Så, jag var helt säker på att idag, efter två dagars skidåkning skulle jag inte ta mig upp ur sängen!!! Lite, lite, lite grann känner jag på insidan av låren/ljumskarna... men, det beror nog mest på att jag hade fullt sjå med att hålla ihop benen på den stenhårda skaren på isen... skidorna gled betydligt lättare i sidled än framåt!!! Och så känns det yttepytte lite gran i tricepsmuskeln i min högra arm... men, då hade jag bara en stav (i högra armen) för i den vänstra skulle jag ju ha två hundar som drog mig! Klant-jag glömde ju ta med kameran så... inga skid/snöbilder.... brukar bli så fina bilder när solen skiner o man är ute o skidrar!
Nä, nu ska jag börja med mitt pyssel... Påskäggsjakten blir nog uppskattad! =)
.
.
.

Kommentarer
Postat av: Ferhat

men hur mår du annars?

Glad påsk!

2008-03-21 @ 10:56:02
URL: http://ferhat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0