Mjukglasspremiär!!!

Och... enligt pappan både första OCH sista gången han äter mjukglass med mig, offentligt!
Solen visade sig från sin absolut bästa sida idag...
nästan 17 plusgrader igen så vi plockade med mormor till Bränna för en födelsedags-mjukglass!!!
Eftersom det var första maj så var det överbefolkat av människor i själva Bränna o andra alternativa platser för att sitta ned i solen o äta mjukglass så vi for ner till busstationen o satte oss där på trappan... Jag knäppte lite kort o sen som den snälla o rara mamman jag är tänkte jag ju bara hjälpa Edvin lite grann genom att hålla i hans bägare som han satt o smaskade på.... o SMACK fällde jag den upp-o-ner i hans knä!!! Pappan kommenterade: "Ja, det var ju snällt att mamman hjälper till!" vilket resulterade att jag brast ut i det där asgarvet som febrilt satt fast i min hals o ville ut... och... det var inte bara skrattet som kom ut... den stora tugga glass jag strax innan hade sörplat i mig sprutade ut över både Pappan o Sonen!!! Dom var glassprickiga från topp till tå!!! Och... jag skrattade så jag bara höll på dö!!!
Vaddå att skratt förlänger livet!??
När man skrattar så man får andnöd o riskerar att spränga skallen!!!
Nå... om jag nu får med mig pappan att äta mjukglass igen så tar jag med en sopsäck o klipper hål för huvudet o trär över honom!!! ;-)
Men, det var ljuvligt gott! Egentligen är väl inte mjukglass så där vansinnigt gott... kulglass smakar godare när man får välja o vraka bland alla goda smaker som finns... men, en mjukglass som man måste sluka smältande glassdroppar innan dom rinner nerför struten i gassande solvärme ÄR gott! Det är väl själva grejen med mjukglass... En 88:an eller GB-sandwich smakar ju lika gott en kväll framför tv:n i mitten på januari... men, det skulle aldrig en mjukglass göra!

Sen har vi varit en sväng till Kypas...
Käkat gott grillat... jag tog med mig småmonstrena för en liten promenad.... Ask o Dino fick också följa med... dom skötte sig hur bra som helst... men, den där Ditton var som en tornado i vagnen!!! Runt, fram o tillbaka o upp, ner, hit o dit!!! Edvin gick med raska steg tills han drasade ner i en "tjälgrop"!!! Där satt han o gjorde ingenting för att ta sig upp ur lerhålet! För, vägen som var så fin i början var rena rama endurobanan att ta sig fram i! Så... kläderna fick ligga kvar i solen för att leran skulle torka när vi kom tillbaka o skulle gå in!

Edvin ligger nu o ser på andra Pettson-filmen... dom räcker ju "bara" 20 timmar (borde finnas nåt billigt veckoalternativ för oss som har småbarn som kan se samma film sjuhundra gånger!!!)
Den första filmen gick flera varv (om man nu kan säga så när allt är digitalt) o nu ikväll kom han o sa "Mauoo" o pekade på tv:n! Det är Pettson o Findus det!!! =)

Hur fet kan en sparv bli...
Hur gammal kan en sparv bli???
image242
Herr Fetis!

Förra vintern hade vi en domherre som var o käkade från fågelmaten...
Den var gigantiskt stor! Jag har aldrig sett en sån stor domherre... Nu i dag så kom en liknande o satte sig o lät sig väl smaka av fågelfröna! Och... hade det inte varit för beteendet så hade man väl inte trott att det var samma... men, jag har inte heller sett en sånt matvrak till sparv! Den bara sitter o äter o trycker i sig allt vad den kan! Normala fåglar (alla andra runt omkring) flyger ju iväg för minsta lilla ljud eller rörelse... men inte mr Fetis!!! Han sitter kvar... tror nästan man skulle kunna gå ut o handmata den!!!

Apropå filmen...
Jag lägger ut filmen här så fort jag har PAPPANS tillstånd!!!!
Så... tjata o muta lite grann!!! =D
.
.
.
03:?? nångångmittinatten...
Det blev Solstorm...
Stumpan somnade kanske omkring 22 sen flyttade pappan över henne i spjäsängen o vi smaskade i oss en glass o började se filmen.... häpp... strax efter tre inatt har jag varit upp o borstat tänderna o gått o lagt mig!
Får försöka se den sen idag istället...

Glömde skriva igår...
Tranbert o fru kom igår!
Dom är mäktiga.... där dom kom susande från nordväst-hållet (?) två enorma tranor!
Vi har ju haft varje år två tranor här nere på ängen så här års... sen drar dom iväg vidare norrut o kommer tillbaka till hösten, i regel med en unge... Jag vill så gärna tro att det är samma fåglar! :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0