Vårflod...

Nu ÄR det högt vatten!
När man öppnar sovrumsfönstret bara dånar det från bäcken... som i normala fall knappt hörs från huset!
Vattnet i älven stiger fantastiskt!
Jag har aldrig sett så högt vatten i älven efter E10:an förr... kanske inte jag har åkt söderut vid högsta högvattnen förr om åren... men, nu reagerade jag eftersom på nåt ställe var vattnet så högt att det bara rör sig om nån meter till själva vägen, E10:an alltså!!!

Just nu sitter en flugsnappare i björken härutanför o sjunger så fint... blundar man så får man en sinnebild av skir grönska en ljum försommarkväll o näsan fylls av vårblommedoft! Fast... då öppnar man ögonen och:
image260
Sjötomt med inslag av snö!!!

Pratade med syrran i Nyköping igår... hon slogs med ett gäng bin som hade invaderat dom! Hon försökte sitta o lapa sol i den 25-gradiga värmen i skuggan... Kan man tro det??? När utsikten från mitt sovrumsfönster ser ut som ovan!!! Sverige är helt otrloligt avlångt!

Småtrollen vaknade på lustiga sidor idag...
Edvin vaknade tidigt... kröp upp i sängen o satte sig nästan på Edith o började gnälla.... Riktigt trist gnäll... inte att han försökte säga att det var välling han ville ha... utan bara gnäll.... på uselt humör... väckte ju givetvis Edith o jag bara kände hur ofantligt gärna jag hade sovit, bara en liten stund till.... nå... pappan fixade en slurk välling som han sög i sig... men, då var ju Ditton i full fart... o tiggde en flaska hon också! Så, det var bara för pappan att göra om proceduren... o DÅ blev Edvin riktigt grinig!!! HAN skulle ju ha flaskan!!! Nå, Edtih åt väl bara upp lite drygt hälften så han fick ju resten (fast då var det ju inte riktigt lika populärt längre!) Sen var det bara att masa sig upp ur sängen hur motbjudande det än var... eller nu ljuger jag... det är rätt behagligt att masa sig upp ur sängen hur trött man än är när monstrena har vaknat o invaderat sängen!!!!
För... testa att ligga o läsa morrontidningen!!! HAHAHAHA!!!
Det klättras o slits o dras o hoppas osv... i all oändlighet.... SUCK!

Stumpan har slockat i vagnen... hon var ju vaken riktigt sent igår igen... så hon är trött... Edvin hade behövt somna en sväng nu på förmiddan han också! Men... han har sprungit på toa idag... jag visade honom hur han kan stå på sin pall o pinka ner i toan... gissa om det var poppis!!! =D Sen blev det kacknödigt o han skulle ju inte sitta ner då utan villle stå... så då försökte han bara klämma ut några pinkdroppar, utan resultat o så på med kläderna igen... tog väl tolv minuter så var det nödigt igen... men, då insåg han att man nog måste sitta ner på toan om man ska lyckas klämma ut nån korv! Här är det humor på LÅG nivå... HAHA!
.
.
.
11:29
Sitter här o funderar medan jag surfar hit o dit...
Hon fyller ju år snart... stumpan... mindre än en månad...
Och.... jag har inget som helst hum om vad jag ska hitta på!!!!!!
Jag hotade pappan på morron om att jag överlämnar det till honom! Jag ger upp!
I förrgår var jag en sväng o handlade på ICA Maxi när jag var till luleå... dom har ju en rätt stor leksaksavdelning... men, va sjutton... dom säljer ju bara pojk-leksaker!!! Iallafall vad jag såg!!!
Ja, jo.. nog fanns det väl en o annan rosa pryl... typ nån löjlig docka med jonkastora ögon o alldeles för långt hår (Edith ÄTER hår! Katten brukar hon slita av en tuss o begärligt stoppa i munnen när hon kommer åt!!! Även mitt hår!!!!!) Och visst fanns det pärlor o suddgummin o sånt... men... Yäck så trist!!! Däremot hittade jag en stoooor fin tramptraktor med vagn för lite större barn... men, pappan tyckte inte idén var så bra (han jämförde det med att han skulle ge mig en svets i födelesdagspresent!) ;-S
Min lilla tanke var ju att Edvin kunde "låna" den av henne o så fick hon låna hans lilla trehjuliga Ford-traktor... men, då var den ju bara gul o trist... hade den varit lite rosa o blingblingig hade jag plockat den direkt! Jag måste ha lite sjuka idéer ialla fall... Rosa o rysch-pysch är jag allergisk mot... men ändå inte! Hittar inga dockor eller annat tjejigt däremot faller jag för en tramptraktor som ändå ratas pga av att den INTE är rosa!!! Va???
Nå.. hur som helst... Pappan får ialla fall ordna present till stumpan!!!

Kommentarer
Postat av: Faster Emma

ja på 5 h drar vi iväg mot flyget, en veckas semester i Turkiet:) ojoj såå skööönt:)Men först ska det pressas här hemma, solen försvinner ju inte än på flera timmar och packningen är klar!

2008-05-09 @ 13:18:06
Postat av: Anna

Hmmm, present åt Edith... Det var inte lätt... har ni någon gunga? Det är ju annars något ni kan ge henne... det finns säkert rosa sådana :)

2008-05-10 @ 08:28:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0