Rastaste, stackars stumpan!

Det var det värsta...
Hela dagen igår låg lilla hjärtat i soffan... totalt utslagen!
Pappan var o handlade... lite smått o gott som blåbärssoppa, Proviva o som vårdcentralen rekommenderade Resorb, intet nåt stoppade hon i sig! På ett o ett halvt dygn har hon inte fått i sig nånting som hon fått beålla... till sist ville hon inte ens ha vatten, bara vände bort huvudet o gnydde "näää" o jag förstår henne... När precis allt man stoppar i sig kommer upp, ja, då stoppar man inte i sig nåt! Hon har bara legat... fast i går när faster Lisa kom en sväng så var hon så pass pigg att hon ville hon gå ut med henne o Edvin! Fast, lika fort kom hon ju in igen... o forsatte att kräka upp allt som fick i sig...

Och jag säger då det... TUR att hon hade lite att ta av... för, nu känner man vartenda revben... alla ryggkotor... Ögonen är insjunkna o alldeles svart under! Hade hon varit en tunnis från start så hade vi hamnat på sjukhuset med dropp!

Men, nu är hon lite bättre... det har vänt! (peppar, peppar ta i trä)
För i natt har de få droppar jag fått i henne i alla fall fått stanna kvar!
På morron har hon druckit ett halvt glas vatten o en deciliter blåbärssoppa...
o hon har INTE spytt (än)!!! =D
Men, det där Resorb... ja, om man är vuxen o kan tvinga sig för att man vet att man blir bättre... men, att få i en tvååring något som mest påminner om ljummet havsvatten, urk... nä... Och den där hemmagjorda vätskeersättningen smakar ju om möjligt ännu värre!!! Sött o sliskigt salt!
Okej första gången man tar en klunk o sväljer... o andra klunken, men sen när det det kommer upp igen!!! Blä... nä, då vill man inte smaka samma sak en fjärde gång, oavsett om det ska upp eller ner!!!

Nu har hon somnat på soffan igen...
Det var en magsjuka i hästväg det här!!!
Fast, jag tror inte att det var magsjuka... ingen av oss andra har (hittills) blivit sjuka, o när man har magsjuka är man sjuk i ett dygn (spyr, skiter o har feberfrossa), nästa dygn piggnar man på sig o börjar kunna äta! En vanlig magsjuka håller inte på i fem dar!
Men, som alltid när man pratar med vårdcentralen eller bvc, "det är ingen fara, avvakta!"

Och visst... det har ju klarat sig (hittills), men... jag har stått startklar att handlöst åka in... jag vet hur fort det kan gå o hur illa det kan gå när ett litet barn är magsjuk länge o får rubbningar i vätske o saltbalansen! Hon har en storebror som nätt o jämnt klarade livhanken när han var fyra år... hamnade i två dygn med dropp på akuten i Nyköping! Och, det var på strået... han hallucinerade o var helt borta... på sista strået att det gick vägen!
Nå vi avvaktar ett tag till... =(

Pappan o Edvin var ju till mormor o klippte gräset för nån dag sen...
Grannarna startade sin åkgräsklippare o Edvin hajjade till: "Men, vad är det som låter? Det låter som en Monstertruck!" pappan sa lite förklarande att det var nog bara grannen som skulle klippa gräset... "Jaha! Det är bara en gräsklippare som har dåligt avgasrör!" Han kan han! ;-)

Igår skulle han ha suttit på pakethållaren när jag var o cyklade med hundarna en sväng... det var värre lastbiltrafik! Och så kom det en stor trailertransport med en VOLVO A40E - en gigantisk dumper som jag sprudlande av iver berättade till pappan om (Edvin hade somnat när jag kom från cykelturen) "Ja, ha... en sån där liten plutti-dumper, ja, nog vet jag de kör med såna i gruvan också!" PLUTTI-LITEN???
Den var ju gigantisk...
Det stack ut däck utanför släpet den stod på en bra bit... själva ekipaget fyllde ut hela ena körfältet o en liten bit in på det mötande körfältet!
"Ja, hade det varit en av de stora dumparna från gruvan, hade den transporterats i delar!" jaha...
Och, ja, det är ju klart... Om dumpern ska lastas av en sån här - - ->
Så behövs det väl kanske 20 såna där gigantiska A40E:or för en av dennas skopa!
Dumper, bil STOR dumper!
Men, den var i alla fall coolt att se, så där i verkligeheten... även om det var en pluttiliten dumper!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0