Blojda...

Skrivet den 18 februari 2009 kl 10:07

på skinkspad... Ugnsstekt julskinka!

Det är gott, skinkblöta...

Vi sparade o frös ned spadet från skinkan vi ugnsstekte strax efter jul, det blev ganska mycket smaskigt spad från den där Alviksgris-skinkan! Och, den grisen hade då inte missat mattiderna, för den hade ett rejält lager fett på röven! Så, den där blötan var bland det mäktigaste jag nånsin ätit!!! =D 

 

Jag mäktade bara äta två tunnbrödskakor, Rånebagar'n, normalt går det ju ner fyra kakor i alla fall... o än mer anmärkningsvärt...

Pappan orkade bara ta om EN gång från maten!!!

Och, jämför man vårt matintag... så... ja... Hade jag ätit de mängder pappan äter så... jag roade mig en morron med att väga vår frukost!!! Min GI-inspirerade frukostskål med mjölk, linfrön o lite havrefras (ja, jag vet, havrefras är inte GI men... det är så gott o nyttigt att det skiter jag i, det ska jag ha till frukost, basta!) sen brukar jag ta ett par ostskivor o nåt köttpålägg... min totala mängd frukost den morgonen var 191 gram, pappans fem mackor o gigantiska tallrik med fil o müsli vägde drygt 900 gram!!! 

Så, när pappan inte mäktar äta... då ÄR det mäktigt!!!

 

När jag sen ligger där på mage... svetten lackar, musiken dunkar o benen ska sträckas o lyftas i den ena mer ansträngade övningen efter den andra.... ja, jag kan ju bara nämna att jag kände smaken av skinkblöta!!!

Varje pumpande benrörelse gav en aning om skinkblöta i min mun... o i mitt sinne förbannade jag allt vad jul o grisar heter, ALDRIG mer... aldrig nånsin mer ska jag äta skinkblojda innan ett spinningpass!!!

 

Men... Spinningen gick bra!

Igår vågade jag lägga på mer ordentligt motstånd, benet/muskeln känns riktigt bra... har inte haft ont alls de senaste dagarna o igår så började min överläpp vibrera när jag trampade på som värst... det liksom vibrerade som om jag fick lite elström på högra sidan av min överläpp!? Är det normalt???

 

Och, jag överlevde mitt fjärde spinningpass... =D

Trots att det var tokan som var slavdrivare!!! ;-)

Fast, om nån vill ha min åsikt så tror jag dom är lika tokiga allihop!

Och, tur är väl det... för hade jag ensam suttit där o trampat så inte fasen hade jag trampat på dom där extra trampen som ledaren piskar fram! Nä... då hade jag suttit där o kännt hur jobbigt det är o hur trött jag var o så hade jag tyckt att "oj, vad duktig du har varit som trampat i 22 minuter, nu är du väl värd en dusch o en snickers!" o så hade jag klivit av... När det är nån som vrålar: "Kom igen... fem sekunder till...JAAAAA! Ta i då! NI FIXAR DET HÄR!!!" ja, men då ger man ju järnet! Och, man orkar ju!!! Och, det är ju det som är meningen... det ska vara jobbigt, det ska kännas... det är ju då det ger effekt!

 

Fast, mina visualiseringar är nog inte riktigt samma som de andras... dom pratar om att "cykla upp för backarna, nu tar vi lappberget!" själv vandrar jag i fjällen... jag ser Ask i sitt fina sök kryssa bland ripriset uppe på en fjällsida... o där börjar svansen vifta frenetiskt... pulsen stiger för jag är ganska säker på att där finns det fågel! Ask fryser fast i ett stramt stånd... adrenalinet börjar pumpa när jag ökar på stegen... smyger mig fram bakom hunden, ropar "JA!" o upp flyger en gigantsik kull ripor! 

För så är det... man kan ha trampat fjäll (eller vilken jaktskog som helst) i timmar, från tidig morron... o man kan vara så totalt slut att man med nöd o näppe orkar flytta ena foten framför den andra... men OM det då hettar till... när man hör "beepern" tjuta... ja, då är tröttheten som bortblåst o man springer likt en gasell över stock o sten!!! 

 

Det är ju det det handlar om: hormoner!

Adrenalin! Dopamin! Serotonin! ENDORFINER!!!

Jag är fortfarande helt såld på spinningen...

Fy sjutton så jäkla bra jag mår av det! HALLELUJA - på riktigt!!!

Och på torsdag tänkte jag ta mig tid för ett styrkepass hos Anette! 

Ska bli väldigt intressant att se hur det går att värma upp... med motionscykeln! Det har ju varit det absolut tristaste jag vetat... jag har sneglat runt o så har jag låsats att jag cyklat mina minutrar o smugit mig av från cykeln efter fem! För det är såååååå trist att cykla!!! Men, jag har en liten känsla av att tio minuters uppvärming kommer att kännas rätt simpelt efter trettio minuters spinning!

 

Och... en liten stilla bön igen...

Okej vädret! Jag förstår "pointen"!

-33.4 

Jag HAR förstått... jag VET att det kan vara kallt... länge! 

Men, nu kan det väl få bli lite, lite mildare... det gör inget om det är 15 minus! Det är ju också kallt!!! Jämför man med 24 plusgrader så är tom 5 minus kallt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0