Före åtta på morron...

Skrivet den 12 februari 2009 kl 09:14



var trollen, bägge två påklädda, hade ätit en vällingflaska o sprang runt för fullt, på supergott humör o lekte!

Varför? 

Ja, men självklart... det är ju inte öppis idag!

Då kliver vi upp, vid sextiden... pigga som mörtar!

Idag hade vi kunnat ligga o sova till tolv på dan... minst!

Nä, då ska man traska upp långt före sju i den bistra kylan, 28 - 29 friska minusgrader hade vi på morron... så sängvärmen var betydligt mer lockande än kalla golv i köket! 

Men, några björkbitar i kaminen så steg inne temperaturen drastiskt... =)

 

Vi är älginvaderade! =D

Minst åtta olika älgar stryker runt knutarna... på kvällarna när man släpper ut hundarna för kvällspinket så hör man hur det brakar o knakar samt en stövare med raggen rest som står o skäller ilsket åt inkräktarna!

Det är ganska mäktigt att se dem... på så nära håll!

Vilka djur!!!

Och de verkar ha vant sig vid oss... för, pappan höll nästan på trampa på ett par stycken i går morse! Nu syns ju inte bilderna så bra här på bloggen, men man ser ju att det är älgar! Och rådjuren, dom har fått rejäl konkurrens om maten... tror jag måste lägga in en intensiv tiggeri-stöt på Konsum! ;-)

MERA MAT!!!

Men vilket fantastiskt nöje vi har... att få se dessa fina djur så nära!

 

Undrar just vad Dino tyckte?!

För han var ju på snabbvisit igår... först till den där mindre omtyckta människan med vit rock! Han fick en spruta... vaccin! Och pappan berättade hur Dino stått o stirrat på en bild som var uppsatt på dörren hos veterinären, bilden föreställde en katt som stirrade tillbaka på Dino... Dino har väl aldrig träffat en katt? 

Så, det var med ett misstänkt morr som han studerade bilden... o vilken tur att Armani höll sig undan när han var här!!! 

Fast, det hade kunnat bli intressant... mitt i allt så hade stora jämten varit fjanträdd för katten... katter har ganska mycket respekt i sina tänder o klor!

Och, det vet de flesta hundar rent instinktivt om!

 

Stövaren var så urfjantig så det var inte klokt... o Dino, han kände ju genast att det luktade pink på vårt sprillans nya klick-golv i hallen... o på mattan... så där tyckte han att HANS pinklukt skulle vara! 

Ask fick sitta i hundburen... det blir fort gruff, så för att det skulle vara liiiite lugnare så fick Ask finna sig i att vara inlåst! *hrmf* 

Och även finna sig i att Dino lyfte benet mot buren o skvalade en skvätt!!! :-O

Inte är det lätt att vara breton inte! 

Och, Dino... ja, vad ska han veta!?
Han har sin hundgård där borta i Kypas o i den hundgården finns hans hundkoja som han sover i... allt annat är fritt fram för hans höga nöjes skull - så självklart pinkar han in reviret!!!

 

Stumpan tiggde Frolic mer än både stövare o jämte tillsammans... men, nu har hon faktiskt slutat äta hundmat/godis själv, nä tack o lov så ger hon till hundarna, istället för att stoppa i egen mun!

Och när sen pappan gick o tog på sig jackan så var det en Dino med plågad blick som följde minsta vink...

Man såg hur lidande han var o liksom vädjade "Hjälp, nej! Gå inte!!! Lämna mig inte i detta dårhus!!!" för, det var verkligen ett dårhus...

Stövaren som sagt... så jönsig så jag var tvungen att lyfta honom i nackskinnet o till sist stänga in honom i hundrummet... för, inte en sekund fick Dino vara ifred... det var ett fasligt krypande o slickande kring munnen! Jag har surrat om dom två förut... o att Senna som är uppvuxen o fostrad av en grinig gammal karelare är så imponerad av Dino o gör allt för att visa hur snälla o söt han är! Första gången dom möttes riktigt såg man hur hela stövaren blev överlycklig! 

Men, så här inomhus, i en kvart... njä... där går mitt tålamod!

Och, sen tyckte ju Dino att vi hade några för varma grader inomhus... hans vinterpäls är ju inte anpassad för 22 plusgrader... han flämtade o flåsade hela tiden... fast, hur mycket det berodde på värmen är jag inte säker...

 

Det fanns ju lite mer störningsmoment...

För om möjligt så var ju monstertrollen värre fjantiga än stövaren!!!
Det var ett fasligt springande, tjutande,  tjålande o tjafsande!!!

Denna hunden... Dino...

Vilket psyke... vilket fantastiskt underbart temperament!!!

Om det inte avlas på denna dessutom fantastiskt duktiga jakthund med sina första pris på prov... ja, då är det skandal!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0