Hela dan...

Skrivet den 3 februari 2009 kl 19:13


dom har verkligen gjort sitt yttersta... hela långa dan...
samtliga... att försöka driva mig till vansinnets brant!
Nu sover dom. de raraste småtrollen! Slockade som klubbade oxar, båda två, på soffan! Ja, dom är sååååå rara så när dom sover! Du såg rätt Lillan!!! =D
Men fram till denna stund... så har dom härjat hej vilt!

Stumpan har "hjälpt" mig att städa... hon passade på medan jag höll på i köket... då "städade" hon sin "garderob"!
ALLT från sitt skåp med tröjor o byxor slet hon ut o ner på golvet i toaletten... tack o lov att hon inte fick för sig att börja TVÄTTA allt också!!
Sen har jag fått jaga... det jag stoppat undan har lika fort kommit fram...
Edvin hade en stund med tröttgnällande idag!
Det har bara gått i ett idag... ett ekorrhjul med busungar som hela tiden lyckas med "nåt"! När man tar reda på unge nr etts jäkelskap så passar unge nr två på att göra än värre galenskaper... o så garnhundarna, dom är med, dom också!

Jag har slutat kategorisera deras ålder i månader o år, nä... dom har beteendeperioder! Edith håller precis på att lämna "slita-ut-allt-från-skåp-o-lådor"-perioden, just nu befinner hon sig i "bita-sönder-napparna-i-nappflaskorna"-perioden o håller på att glida in i "kasta-sig-på-golvet"-perioden, har sett såna tendenser... Edvin har precis lämnat den... Han är just nu i "jag-är-så-trött-kan-inte-orka-har-ont-i-benen"-perioden!
<br>
För så blev det här på eftermiddan... Han satt i soffan, grinande för femtioelfte gången pga något jag inte nu minns vad det var... men, skulle ha "Papper från köket!" för toapapper kan man ju inte torka sina blöta ögon med! Han fick sitt papper... sen skulle jag hämta pappret från honom... "Du måste hämta  pappret!!" satt satt han då o vrålade som en LP-skiva som hakat upp sig, jag stängde öronen... sen kom han då trampandes ut i köket o skulle ge mig pappret i handen så att jag skulle sätta det på bordet... jag kände hur monstermamman började växa inom mig o väste: "Sätt bort pappret!" o då började ju: "Jag är sååååå trööööött! Jag haaaaar oooont i mina beeeen! Jag orkaaaaar inte gåååååå!" o så höll han väl på halva eftermiddan... stumpan härjar, så mycket hon bara kan! Bara man kan peta, slita fram det så är hon nöjd... o jag, det enda hinner göra är att springa efter henne o plocka undan!

Nå... middan blev enkel med varma mackor... pappans jobbardagar blir det "barnmat"! Men, varför stå o laga avancerad mat när dom då ändå inte äter...
Nå, varma mackorna var precis klara o behövde stå en stund o svalna... (varför blir tomaterna på varma mackor så vansinnigt heta? Ja, jag vet att det har med vätska o molekyler att göra... men, det är lite knepigt ändå!) Under tiden passar jag på att gå ut med soppåsarna! När jag kommer in står stumpan på sin stol vid köksbänken o smaskar på en av mackorna... en macka saknas o under står två hundar!!! Och, jag är helt övertygad om att den glupska stövarn gjorde pinan kort för den mackan! Hoppas han brände sig ordentligt!!! morr
OM hundar ändå hade förstått det där med "orsak o verkan" DÅ hade dom fått vara utan kvällsmat idag... o frukost i morron... o begrunda sina synder!
Nu får dom sin mat... men, jag ska tänka arga tankar!

Och hur länge var jag då ute kan man undra?
Soptunnorna står vid garaget... kanske tio meter bort?!
Jag hade foppatofflorna o det snöar... barfota inuti foppisarna... Att gå barfota med nån centimeter nysnö ut i endast foppatofflor... är inte kul!
Man skyndar sig!!!
Men blodtrycket fick en skjuts upp i höjden... kände hur ilsken huvudvärk började banka i tinningarna när jag vrålade åt hundarna att dom skulle försvinna ur min åsyn!
Jag har ganska bra tålamod, men två hund-snodda mål mat på samma dag... där börjar mina gränser vara nådda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0