Idag var dom väldans goda...

Skrivet den 8 februari 2009 kl 15:11

Chokladbollarna!!!

Idag har jag smaskat i mig ett gäng...

o det var sååå gott så! ;-)

Jag kommer på mig själv då o då...

Jag har ju som jag surrat om mitt mål, att komma ner i ett par byxor som har lite för lite tyg för att räcka runt min röv... och att återfå lite kroppslig kondition som alla monsterbarn o ryggoperationer har saboterat!

Så jag är ju ganska GI-inspirerad i mitt mat-intag, det är inga problem... enkelt, jag är ingen "mack-människa" så smörgås klarar jag mig galant utan... o potatis, pasta o ris byter jag mer än gärna ut mot broccoli o annat grönt! Inga problem, jag gillar broccoli...

Vad som förvånat mig är att jag lyckats så bra att hålla mig från det där totalt onödiga godis/kakor/bullar-snaskandet!

Jag HAR ju karaktär! Det trodde jag faktiskt inte!

 

Men, nu när jag börjat "spinna", så har jag också börjat "unna" mig lite mer!

Som tex varma mackor! "Äh, jag har ju varit på spinning, nu tar jag mig en varm macka!" o nu, chokladbollarna... "Äh, ett par chokladbollar kan jag äta, dom försvinner på spinningen!" hehe

Fast, jag tar ju inte så där vansinnigt hårt på dieten, det är ju bara ett långsiktigt mål jag har... Det är inte så vansinnigt många kilon o det går, sakta men säkert... men, jag blir lite full i skratt hur den mänskliga tankegången går!

Hur man liksom fuskar utan att tänka på det! =) 

Fast det är jäkligt skönt att slippa det där sockret!!!

Och mina tänder mår bra av det!!!

 

Jag har några lagningar som tjorvat för mig i flera år... varit hos tandläkarn, dom har "fixat" o lik förbaskat så ilar det fortfarande i dom... det ilade inte INNAN dom började laga dom där hålen som var på g mellan tänderna, o som jag haft i många herrans år innan, helt utan problem... tills dom lagades!!! 

Men, man får tydligen leva med att det ilar i de här nya kompositfyllningarna! =( Men, det är inte så kul när man bara kan tugga på 1/4 av tändernas tuggyta o OM man råkar bita till på nåt hårt, typ en kärna från tex fullkornsbröd... JIIIIISES! Nå, hur som helst.... DÄR har vi i alla fall en anledning som gör att jag med glädje för alltid kan hålla mig till den här GI-metoden!!!

Inget sött - inga ilningar!

 

Jag köpte en Lindt mörk chokladkaka, det unnar jag mig, 70% choklad! 

Det här var med "intensiv apelsinsmak" o jag bröt en bit så fort jag (utan att trollen såg) kunde o stoppade begärligt i munnen o tuggade... o så satte det i gång att iiiiiiiiila! Jag blev så paff, för det har inte hänt på såååå himla länge, att det ilat i tänderna! Så, jag var ju tvungen att kolla vad sjutton det var för choklad o så ser jag då på innehållet, endast 47% kakao o mest socker!

Så, där blev jag totallurad av förpackningen o reklam... jag liksom tänker "Lindt = mörk, högprocentig choklad"! Nå, pappan var inte så ledsen när jag tvingade honom att äta upp det som var kvar o själv gick jag lös på dom två andra favoriterna jag har, Marabous 70%-iga Pistage o så den med Hallon... mmm!

Och inte en ilning i tänderna får jag av dem!

 

Idag kan jag, nästan helt obehindrat, gå nerför trapporna o hyfsat sätta mig ned på stolar osv... Så, på torsdag är jag säkert redo för ett nytt spinningpass som sliter sönder mina benmuskler!!! =D

Pappan kom från jobbet på morron, sen for han o tog stumpan med sig, en sväng till Kypas... Edvin har hållit på "bånta" sig hela morron, vad än han har gjort så har antingen mamman blivit arg eller lillasyster börjat grina! 

Men, jag tycker han börjar vara lite småvarm o halvsnorig, det är väl nån förkylning på gång, han har ju klarat sig hittills! Jag också... peppar-peppar...

Så han låg kvar i sängen o såg på Musse Pigg när dom for! Sen mms:ar pappan en bild på stumpan fullt sysselsatt som timmerbilschaffis!!! Jag har inte visat Edvin att hans leksaker blir fullkladdade av tjejbaciller, dessutom lillasysters!!!

 

Stövarn har INTE pinkat inne nå mer... så, nu har jag helt uteslutit sjukdomar eller andra fysiska problem o konstaterar att det är rasen, han är STÖVARE!!!

En stövare som verkligen tycker om att äta, så totalt uppslukad o galen i mat så att han glömmer bort att pissa! För, det var exakt vad han gjorde igår... Tuggade så frenetiskt på benet, antagligen för att få i sig så mycket som möjligt så att inte Ask skulle få en chans att stoppa det i sin mage... så alla andra fysiska behov kom i skymundan tills det inte gick att ignorera!!!

Och då var det ju försent!

 

Näpp... nu ska jag röra ihop nåt mataktigt... 

Totalt utan uppslag är jag.... får väl stå o glo in i kyl/frys/skafferi en halvtimme o hoppas att det kommer rusande förslag o inspiration från ingenstans!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0