Lugn, snäll o skötsam...

Stövare! =D

En rätt skön dag... trots regnet!
Vi har väl inte gjort så många knop idag... Edvin har rundkört sitt åkeri i Kypas, Edith smög sig in i garaget o pinkade ner sig... bland det sista jag tänkte innan vi for var: "Nu ska jag komma ihåg att ta med ombyte!" =S som givetvis for ur skallen så fort jag tog på mig skorna! Edvin hade alltid med ombyte, men han behövde nog aldrig använda det! Edith, som verkligen behöver byta kläder... dels när hon envisas så o ska vara utan blöja o så är hon en skön lopphög som skitar ner sig... till henne har vi aldrig med nåt ombyte!? Lustigt!

Och mitt i allt där vi står o stökar i köket... vi har verkligen kört teamwork idag! Skala potatis, göra skav av älgkött o så fixa till gräddstuvad skav o potmos... o mitt i allt så sitter en vit hare utanför på ängen... "Men gå ut med stövaren då - NU!" kommenderar jag pappan! =D Så i ösregnet traskade dom i väg, sida vid sida över ängen... Senna drog iväg in mot skogskanten... nosade o lufsade på... närmare o närmare stället där haren suttit, den hade bara lommat iväg nåt hundratal meter där han hittat en polare, där satt de o studerade hund o husse! Och, hunden... när han kom på "färskt" spår blev det vrålande drev! Fullt ös... det var så himla kul att se! Glädjen, ivern... farten... Stövaröronen!!!
Den som sett en glad stövare springa vet hur bara stövaröron kan röra sig!

Och dom där två hararna... visste hur de skulle lätt som en plätt villa bort en purfärsk gröngöling till stövare! Dom sprang lite kors o tvärs över ängen, sen pös dom elegant iväg till skogs... o stövarn! Han fattade inte ett jota! =D
Han nosade o sprang.. hit o dit, totalt noll koll på var de där kissarna tagit vägen!
Men, nu vet han verkligen vad det är han ska jaga!!!
Mycket tydligt o väl!
Och det arma stövarhjärtat hos mamman pöste av lycka!

Just nu är det en stövare som sover gott! Så gott... han reagerade inte ens när jag skramlade i fodertunnan för att blöta frukostkulorna!

Pappan stannade på Hällan för ett bastubad...
Trollen o jag fixade lite varm O'boy o rostade mackor istället för välling, sen pyjamas o så upp för saga, "Örnis bilar"! Boken börjar med att Örni ligger i sin säng, alla leksaker är så fint undanstädade på sina hyllor, utom hans röda telefon! Den står på en stol bredvid sängen om den skulle ringa... o det gör den R~I~N~G R~I~N~G...
Jag har ju en tendens att läsa böckerna med inlevelse...
Och, mitt i halva boken så säger Edvin: "Pappa förstår inte telefonen i Örnis bilar!" jag funderar o frågar lite hur han menar "Men, när telefonen ringer, pappa är så tyst!" och så demonstrerar han med låg röst: "ringring" jag undrar hur man ska läsa då! Och han svarar ju såklart: "Som du gör! Högt!! RRRING RRRING!!"

Mamman log lite... o tänkte hur det var den gången när båda trollen grinade för att mamman läste Mamma Mu o Kråkan så "farligt"!
Och det bara var pappan som dög att läsa Mamma mu! ;-)

Nä, nu ska stumpan i säng... Edvin slocknade ganska fort efter sagan, även om han inte tycker om sin säng, eller vår säng, eller Ediths säng... Ikväll så var det: "Jag rillar bara min soffa!" men... några varv runt, ett par snyftningar hit o dit så sov han som en stock! Stumpan var tyst ett bra tag... trodde hon somnat, men nä... hon kom tassande efter mig när jag gick ner för disken!
Och, nu... strax är klockan 23... tycker jag väl att rumpstumpan ska sova!

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena Kaati Nilsson

Alltså.. Du är hur bra som helst på att skriva :) Jag kunde höra hur stövaren vrålade.. ;) Längtar till hösten å jakten.. Fast först så ska vi ha SOMMAR :))



HaD! Mvh Anna-Lena

2009-05-10 @ 09:21:22
URL: http://varggarden.se
Postat av: Madde Fornelid

Hej Cattie, det där med att läsa sagor med inlevelse, och föreställa olika röster, är något som jag gillar. Jag minns när barnen var små, jag läste "Askungen", och andra sagor där det förekom elaka häxor eller styvmödrar, med sådan inlevelse att jag skrämde dem. "Mamma" sa sonen, "snälla, ha din vanliga röst" och såg allvarligt på mig och granskade länge och noga mitt ansikte och sa; "Mamma, visst är det du?" Nå, vi hörs och syns, ha det bra. Madde opa Bohain.

2009-05-10 @ 14:15:54
Postat av: Catherine

Tackar o bockar allra ödmjkast! =D

Sol, sommar o bad... Vi längtar till det också!

Men... jakten ska bli spännande med unghunden! ;-)



Sen kan man ju undra, Madde... Tar barnen skada av våra sagoberättelser???

Man ska ju läsa mycket för barn! Kanske de får traumatiska minnen att bearbeta när de "krisar" i medelåldern! ;-)

2009-05-10 @ 22:11:45
URL: http://cv69.blogg.se/
Postat av: Madde Fornelid

Hej Cattie, ja vi får hoppas att de inte får otäcka svårarbetade minnen från sagoberättandet...En häxa i en saga är ändå ganska from jämfört med verkligheten. Barnen tyckte då, och nu när det är tonåringar, ändå och dock, att våra sagostunder var mysiga, småsömniga och ja riktigt spännande när häxan eller den elaka styvmodern gjorde entré. Så du kan lugnt fortsätta å läsa för trollen Cattie, med gott samvete. Intresset för böcker och att läsa är bra att föra vidare till sina barn, det kommer de att uppskatta senare i livet. Kramar från Madde på Boheden.

2009-05-11 @ 06:03:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0