Otacksamt...

Att vara kock till en två o ett halvtåring o en 10 månaders baby är inte det mest tacksamma jobb som finns! Här försöker man vara pedagogisk, miljövänlig o samtidigt näringsriktig... o den störres diet består av korv, korv, korv... pommesfrites o dressing... ok.. han äter grönsaker rätt bra... =D Men... såna här dagar, som idag... fixar i ordning lunchen lite tidigare eftersom båda två är halvtrötta o vis av erfarenhet är det bättre att somna MED lite mat i magen än utan... har köpt lite frysna köttbullar att variera lunchen med så det blev ett gäng såna, pommes o så en chorizokorv också, medan det stekte så fick Ditton sin barnmatsburk serverad och jag öste upp sallad på min o Edvins tallrikar... Edvin kommer rusande... Mmmmmmmm! Och sätter sig o smaskar i sig några tomatbitar, JAH! - Nu småäter han bort den lilla aptit som gömmer sig därinne! tänker jag... När då maten är klar så öser jag upp en portion till honom och en till mig... o jag slår mig ner o kastar i mig rejäla tuggor (småbarnsmammasyndrom=glufsa i sig ALLT i stora lass, dricka upp sånt som inte ens slasken skulle svälja... ibland klumpar det sig rejält o då hoppas man på att det är en upplöst, degig bit knäckebröd o inte en snorkråka eller nå annat svineri när det är lite trögt att svälja!) samtidigt försöker jag få stumpan att äta sin mat... njä, gick inte bra... Edvin tog två pommes sen drog han... Ditton ville inte ens ha sin päronpuré... Bara att kapitulera... stoppa stumpan i vagnen o hon somnade nästan direkt! Edvin, ja.. jo... han lär väl slockna av näringsbrist o pur utmattning nångång omkring halvfyra... vakna en timme eller två senare o vara ARG! Suck....Och, pappan den stackarn jobbar...
Småmonstren är ju inte i bästa formen... inatt har Edith varit omständig igen... igår kväll hade vi eldat lite bastu o tänkt oss att ta ett bad... efter drygt tre timmar var hon fortfarande gnällig o vaken (vaggad i vagnen för att somna!) då fick vi ta ett bastubad i skiftgång... det är lääääääääänge sen nån skrubbat min rygg! Sen har hon varit orolig hela natten, vaknat o gnällt i ett... usch... det är trist med sjuka barn... om inte bara för att dom har det jobbigt så har ju mammorna också det jobbigt!
.
.
.
14:06 Ett nytt försök...
Nu har hon förhoppningsvis somnat... sist så vaknade hon alldeles för tidigt tack vare ett par storebröder... den ena kom hemrullandes o smög sig in i köket, smidig som ett kassaskåp, kollade sin post osv... den andra, mindre storebrodern hakade på o hojtade MIMMI!!! MIMMI!!! Där han satt 34 cm ifrån Dittons öra... konstigt att hon vaknade :-S
och jag som faktiskt hade en del nytta att göra framför datorn idag, inte bara detta bloggeri-svamlande... SUCK!

Nå, bara att plocka upp majjan som nu faktiskt åt lite grann... i alla fall resten av apelsinen som Edvin ville ha skalat o bara åt ett par klyftor ifrån... några mattuggor fick jag i henne samtidigt som jag kollade dages reklamskörd o läste ett brev från Telia. Och... funderar o tittar på siffrorna o blir inte klok på nånting! För nåt tag sen ringde en trevlig människa o erbjöd ett kanonerbjudande om att uppgradera bredbandet från 2 Mbit till 8 Mbit... Skulle vara kostnadsfritt (samma pris som jag hade innan) i ett halvår sen sen skulle jag bara behöva betala en billig peng i månaden o så tror jag väl att det var då jag fick ett headset till mobilen om jag band avtalet i 18 månader... men, jag kan minnas fel... kan lika gärna vara nå mobilabonnemang jag band... för övrigt så har headsetet slutat funka... i alla fall så att nån mobil hittar igen den! *morr*

Jag hade dessutom för ett litet tag sen varit sååå duktig o tömt o sorterat gamla papper från mina räkningspärmar o satt in dom i arkivpärmar, så det var den jag var tvungen att plocka fram o lyfta ur hälften av papprena för att komma åt förra bredbandsfakturan för att jämföra med denna som kom idag... för, jag tror den är skriven på grekiska eller latin!
Nå, så jag lämnar arkivpärmen på en hylla i "hundrummet" utan att stänga igen den... plockar med mig fakturan... går o sätter mig vid köksbordet o ser att den var det då inte nå konstigt med i ögonvrån ser jag Edvin som smugit sig in o river runt i hundrummet... ett gummibandspaket har han dragit ut hela bandet från som han står o har skitskoj med när snurrar runt med det.... självfallet river han ut arkiv-pärmen!!!
JA!!! Jippie!!!

Alla, nästan... hälften i alla fall, papper i högar på golvet.... En del hade rasat under byrån där Ask hade krypit ihop... hade han kunnat så hade han krupit ur skinnet också, han har en lätt tendens att hålla på o dö av fasa när jag blir arg... så, dom papprena som lyckades glida under honom är jag bara lyckligt tacksam att han inte pissade ner... men, jag tror han har lärt sig att det inte är honom jag är arg på... men, han är en ofattbart undergiven hund!

Edvin fick höra hela mitt ordförråd av svordomar!!! Länge, länge efteråt när jag sorterade...
Det var vattenfallräkningar sen 2001 och telia, bredband, mobil o vanliga tfnräkningar sen samma tid ungefär... så, den lilla tid jag hade att offra på att åtminstone FÖRSÖKA förstå vad den nya räkningen handlade om gick åt till att sortera räkningar!!!! MORR!!!!
Så, om nån som är lite mer alert o orkar tänka och fattar mer än vad jag gör....
så är jag tacksam för en upplysande kommentar....

image211
NÄR ska jag hinna reda ut det här...

Det är bara att ta luren i vacker hand o ringa till dom... jag hatar att prata i telefon!
I alla fall när man ska ringa till myndigheter o företag... först ska det knappas hit o dit, sen får man sitta i en telefonkö i 23 minuter o lyssna på nån gaphals till pausmusik i skränigt utförande... sen får man försöka förklara sitt ärende... blablabla... o då visar det sig att man inte alls ska prata med just den människan utan blir kopplad.... o får vänta o lyssna igen... o så ny förklaring när Nisse nr 2 svarar... o så kanske man blir kopplad igen, fast den här gången lyckas (säkert med flit) man bli bortfibblad så man sitter där lydigt o väntar... i total tystnad o undrar vart pausmusiken när man efter en kvart inser att man måste börja om!!! Om man startar en sån här procedur, när stumpan just har ätit, är mätt go o glad o somnar så har hon garanterat sovit klart när man äntligen får prata med en människa, som dessutom är RÄTT person... SUCK!

Suck... ibland önskar man att man hade liiiiite mer tid!
Och... en utopisk tanke... nån minut till övers för sig själv! IIIIIhhhhh!!
Glöm att jag skrev det där.... nä, nä, tid för sig själv! Bla ha ha bla ha... Vad var det
Lillan kommenterade för nåt inlägg sen... Sju år.... Pust!

Kommentarer
Postat av: Faster Emma

Lugn bara Cattie.. snart snart så börjar vi kidnappa 2 bustroll istället för 1! Bara Ditton slutar med tuttslurken;), och hon inte är så extremt mammig så ska det nog gå fint:)
Om ni sen då får tillbaka dom med expresspost eller vi behåller dom är ju en senare fråga:D hehe

2008-04-21 @ 17:39:41
Postat av: Lillan

Vojne vojne. Jag är inte avis på telefonräkningar och inte räkningar från Vattenfall heller för den delen. Helt omöjliga att förstå. Jag ger upp och betalar. Skulle tro att vi är många som gör så, det har de säkert räknat ut.
I helgen har vi i huset gjort nått vi aldrig gjort förut. Jag och sambon åkte iväg till fjällen tre dagar utan barn. Ja herre gud vad skönt det var. Vi som alltid haft kids med och packning för ett helt kompani hade nu bara oss två att packa till. Hur enkelt kan det va? Ljuvligt skönt...får man säga så???

2008-04-21 @ 22:14:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0