puhh...

Upp i ottan...
Den lilla ängeln har SOVIT!!! I mina ögon vansinningt länge!!! Fast pappan muttrade nåt om att han minsann inte sovit mer än vanligt... Vi gick väl o la oss ett tag innan pappan som skottade snö o spolade av julgran (hmmm... Armani hade ett finger eller annan kroppsdel med i spelet) för den osade av en inte alltför angenäm odör!!! *morr*
Sen vaknade Edith nångång under natten o började sprattla... jag kände hur fasan växte... nej!!! inte en natt till!!! Men, så började hon knösta o ta i (det hör till saken att hon inte skitit på flera dar!!!) så vi gick ner o hon fick sitta en stund på toaletten o det blev ett jonkakalas!!! Sen, torra o lätta till sinnet gick vi upp o la oss igen... en slurk o så somnade dockan o sov till på morron!!! Hallelujah!!!
Nå, vi klev ju upp med pappan som skulle börja jobba kl 8 o vi var klädda o klara till 7.36 o hängde med... men, vi fortsatte till svartbyn o Mariana o hälsade på! Eller man kanske ska kalla det våldgästa när klockan är strax efter åtta på morron o man kliver in med två små monster full av bus! Bara ett glas gick i kras...   =-o
Men, Edvin var ju störtimponerad när Marris visade honom Antons stora, urhäftiga supercoola monstertruck!!! Och tack o lov så "slapp" han se o veta att det faktiskt gick att köra, radiostyrt... nitro bla bla osv... Han var sååå nöjd med att bara ligga ner på golvet o studera däckens rörelser när han sakta förde bilen fram o tillbaka!
Nå, sen åkte vi iväg till bränna o BVC! Marris fick vara Edvin-lekkamrat medans jag var in för besiktning av Edith... 9330g var enda skillnaden mot sist... men, nästan 300 gram på tre veckor får man väl vara nöjd med!  =O
Men, trist o riktigt irriterande är ju att dom har flyttat BVC upp till vanliga vårdcentralen!!!
Undrar just vilken korkskallad chef som kommit på den smarta idén att chefer o sekterare ska flytta ner till gamla bvc-lokalern!?????? Helt, jävla sjukt irriterande! En sak är säker... dom har ju inte provat att ensam åka för viktkontroll med en bebis i babyskydd o en tvååring som hinner överallt! Så då ska man parkera nere på vanliga parkeringen o GÅ o kånka på drygt tio kilo Edith i bilstolen o försöka få med Edvin utan att bli överkörd av nån gammal gubbe som ska på distrikssköterskebesök... (Jag vägrar! Jag kommer att parkera uppe vid entrén... föreställ er det gigantiska morret om jag får p-böter!!!) när man har nog ont i ryggen bara av o lyfta i o ur bilen när man ska o handla!!! Sen, när man då kommer in i själva vänthallen så ska man då sitta o samsas om utrymmet med alla andra loppbon som bär på äckliga virus o andra baciller!!! Nu är ju Edith "stor" men inte skulle jag ha lust o sitta med en treveckors baby i ett allmänt väntrum på en vårdcentral, där det kryllar av rs-virus o magsjukebaciller, när jag ska på vikt kontroll eller annat!!! Ytterligare ett morr är ju för storebrors skull... i dom gamla lokalerna kunde han sitta kvar o leka o greja för sig själv medan man gick in med Ditton... inte sjutton kan man lämna honom ensam i stora entrén... om han får se en traktor eller nåt så är ju han ute på två röda sekunder!!! Kallt o dragit när dörrarna är öppna hela tiden!!! Och så ett marmorgolv som är stenhårt!!! Små barn springer ofta, mycket o gärna på vingliga ben... pang i det golvet så enda fördelen är väl att man har nära till AKUTEN om dom kan fixa en sprucken skalle!!!! Inte heller för andra patienters skull... sitta där med bihåleinflammation o ont som fan i skallen o höra på stojjiga barn är nog inte höjden!
Nä... jag brukar gilla nyheter o förändringar men det här är rena skiten... o det kommer dom som kommit på det urkorkade påhittet få höra också!!!
Nå, efter bvc åkte vi om på ICA o skulle hitta nå gofika... SEMLOR!!!! *mmmmmm*
Plockade några förpackningar o for o hälsade på Conny o Annika...
Så tillbaka till svartbyn... o sen ICA o handla en sväng... Köpte dinkel o femgrynsblandning som man kan använda istället för ris... ska bli spännande att testa (eller så blir det en ny blogg om några månader om skafferirensning!!!)
När vi parkerade på ICA så stod farmors bil lägligt... ställde mig bredvid o lämnade monstren kvar i bilen... Hade lite på känn att farmor skulle upptäcka dom ganska snart.... och, ja, farmor hade fullt upp med att köra Edvins lilla sladdstyrda Hummer på bresula mellan bilarna i snön efter att hon fått i batterierna som han ville ha hjälp med!! Såna gånger önskar man att man hade kameran med!!!  =D
Så, sen hem, totally chaos... fixa käk, grinig Edvin, hungrig Edith på en o en halvtimme så iväg o hämta Anders efter jobbet!! Puh! När vi satt o åt kom jag på att min frukost bestod av två panodil o kaffe... mellanmålet kaffe o mazarin hos marris o lunchen kaffe o semla hos Annika o så lite mer mellanmål i form av en halv "skotte" mmmm marabou! Så... jag var nog rätt hungrig!!! Om Edith sover i natt med tuttslurken baserad på ovannämnda så är det otroligt!!! Nu sover dom båda raringarna... så, det är väl lugnet före stormen! Känner mig rätt mör efter en heldag i "storstan"!!!
Grattis Anna!!!  =)

Kommentarer
Postat av: Anna

Tackar, tackar!!!

Vad skönt att Edith sovit en hel natt för en gångs skull, men jag kommer inte att skriva vad vi alla hoppas angående henne och hennes sovande för då kommer det aldrig att slå in... hoppas att denna antydan till sovrutiner inte uppfattas av Edith och att hon då av ren vilja väljer att gå emot önskningen!!! :S

Vad dumt att de flyttat BVC, men det är väl de stackars högavlönade cheferna som kommit på att allt promenerande mellan bil och kontor på övervåningen sliter för mycket på deras stillasittande muskler... Nä, jag hoppas verkligen att de flyttar tillbaka BVC till den gamla lokalen... tänk bara om en mamma måste amma sitt barn och det sitter flera gamla gubbar i samma väntrum, de dör ju av chocken av att se antydan till ett bröst!!!

;)

2008-01-11 @ 22:42:22
Postat av: Lillan

Hörde talas om BVC+distrikt flytten under veckan. Sjukt är det enda man kan säga. Kallt, dragit, hårt och allt annat du skrivit. Men det skulle visst dit en golvmatta fick jag höra (som om det nu skulle hjälpa mot övriga baciller och kalldrag från dörrarna bl a).
Bra att höra att du fått sova lite. Hoppas det håller i sig. Livet som småbarnsmamma är inte alltid så rosenrött :o/ Men ack så underbart i alla fall med de små liven ;o)

2008-01-12 @ 14:45:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0