Åwerrrååål!

Hehe... så olika man kan uttala saker o ting!
Pappan säger OverAll och jag säger åwerrrååål när vi frågar om Edvin vill gå ut o vad han ska ha på sig!
När Anders pratar om garageporten o sjöfåglarna så säger jag gAraaage - pOrten och Sjööö - fÅglarnaa med långa o tydliga uttalande vokaler! Det uppkäftigaste var när vi promenerade utefter Nyköpingsån med syrran o hennes familj när vi var ner för två år sen... där i Nyköpingsån skulle man vara den 25 augusti... garanterat skulle en liten förpackning hagelskott räcka till att fylla frysen!!!
Nå... Pappan sa något om "Sjöfåglr" o syrran eller vem av dom det nu var sa: "Va?"
Han sa väl en gång till nåt om "sjöfglr" och det blev "Va?" igen tills jag översatte: "Sjööö - fåååglar!" och dom förstod vad han menade =)

Barnen är monster idag...
och i går....
Nå, Edvin somnade väl nångång till "Dirty Jobs" på Discovery långt efter 22-tiden i alla fall... monsterflickan gav sig ju till slut i går men vid två-snåret i natt har hon vaknat till o hållit låda ett bra tag... halv åtta har Edvin börjat skruva på sig!
I vanlig ordning så, trots att vi har sängen helt för oss själva, ligger dom kloss mot mig... så jag i vanlig ordning har max 25 cm sängbredd att sova på... märkligt att man lyckas stanna kvar i sängen hela natten!
En ekvation som INTE går ihop egentligen...
men, humlor flyger ju... det ska ju teoretiskt inte heller funka...

Så, när jag lite milt knuffar Edvin lite längre bort så jag kan maka undan Ditton så jag själv ryms att lägga mig på rygg så sätter mistluren i gång... inte på högsta volymen men ändå.... "UUUÄÄÄHHHHH!! HÄÄÄÄ!!! IIIHHHHH!!!" Gissa hur kul på en skala det är att vakna o höra på gnäll!!! Nå... masar oss upp... fixar välling, kaffe o frukost i nämnd ordning... Får på oss kläder (alla utom mamman som fortfarande sitter i fleecepyjamas) o så kommer då pappan från jobbet! Och... då är Edvin trött, gnällig o kinkig! Ditton ligger i sin vagn, hon ÄR trött! Men... sova? Hon?? NÄ!!! Edvin håller ju på o NÄAR och BLÄAR om allt o inget tills mamman härsknar till o KLÄR på honom efter toabesök med väsande röst: "Ska du ut så ska du ha kläder på dig!" Alltså.. Hallå.. OM man är trött... Varför inte sova? Det är väl den absolut simplaste saken i världen o stänga igen ögonlocken o bara glida bort i drömmarnas värld... Ljuvligt!! Varför fattar in ungar det?

Nu har dom i alla fall gått ut... det blir väl klätterställningsbyggande idag! =D
Jag har hållit på fundera hur man lämpligast får bort björkarna som ska föreställa en berså, sågar man bort dom så växer det ju en miljon nya björkar inom kort o garanterat första gången nån ramlar från klätterställningen så lär väl ett öga stickas ut på en stubbe eller nåt sånt... så jag nämnde lite lätt en fråga om det går att dra bort björkstackarna med rötter o allt... och om man kanske måste använda en traktor... Flinet som spreds över pappans ansikte skvallrade om att tanken hade föresvävat honom redan... så nu sitter Lokomons batteri på laddning! Hmmm... Kunde jag ana att det skulle bli så?? ;-)))


"Hmmm... hur ska jag göra?"
"AHA! Bankar lite här!!"
"Skruvar lite där!!!"

.
.
.
18:46
Åhhh va kul o få en kommentar från Marris!!! =D =D =D

Idag är det VÅR!!!
För idag har jag räfsat hundskit...
Den årligen återkommande trista sysslan med att räfsa ihop all vinterns skit!
Det är inte förrän nu det smält undan snö o torkat upp så pass att det faktiskt går att göra det! Sen blev det lite mer räfsning här o där när jag nu var igång... Nog är det väl ändå typiskt... nu är ryggen riktigt bra för en gångs skull då sätter den där förb.... sat... helv... jäv.. armbågen igång att krångla!!! Den har till o från varit krasslig i flera månader, men nu börjar det bli bedrövlig!!! Måste nog gå o få kollat upp den för... det verkar ju inte ge sig nångång! Suck!!!
Nå... räfsandet... pappan o Edvin avbröt sina sysslor med kommentaren: "Ska vi hjälpa mamman o räfsa?!" Jo då... fast inte tog dom räfsan från den stackars mamman med onda armen... nä... motordrivet ska det vara... uppsamlare o gräsklippare!!! Och där fick jag fortsätta o räfsa!! Hehe... Nå, sanningen o säga så gnäller jag inte över det... jag tycker om o räfsa o gräsklipparn får jag bara jätteont i ryggen av att skumpa runt på så... jag är nöjd med den arbetsfördelningen!

Mitt samhälls-samvete vaknade idag... fick tummen ur för att ringa o kolla hur dom vill ha det i Sunderbyn med blodgivare... stumpan börjar ju bli ett år så samvetet gör sig påmint att det är dags! Och... jag ids ju inte börja åka enkom till Kalix för att lämna blod...
nä... då tänker jag passa på att lämna när man nu väl åker nånstans typ luleå eller så...
o vi ska ju på torsdag åt Luleå!
Egentligen är det skitdåligt att dom inte åker runt med blodbussen!!!
Eller åtminstone att man fick reseersättning när man lämnar blod...
men, nä... en macka o gott samvete är allt man får! =)

Nu hur som helst så ville dom inte ha mig som blodgivare... jag dög inte!!! =)
Eller rättare sagt...
Dom frågade om jag ammade ännu... o ja, nån slurk då o då om natten händer det väl att hon snor åt sig stumpan! Då var det kalla handen....
Helt slutat amma innan man duger som blodgivare igen....
Så... om nu nån inte klarar livhanken vid nån trafikolycka pga blodbrist så är det DITTOS FEL! ;-D

Kommentarer
Postat av: Marris

Hehe, kom på att här sitter jag och läser men är så "korkad" så jag inte kommenterar - skämmas ögonen ur mig borde jag :(
Hehe, tycker d var lite komiskt hur olika man uttalar saker, du skulle höra när jag och en kompis från Östergötland jämför ord - haha!
Kramar i massor/
Marris - som säkert snart får Cattie abstinens igen!

2008-05-20 @ 16:01:17
Postat av: Mia

*ler igenkännande* Deja vú, nu för tiden har vi dock sängen för oss själva. Men ack vad den tiden var jobbig då man delade säng med de små telningarna. Hur mysigt det än var att somna med dem undrar jag än idag om det var värt den efterföljande nattliga brottningsmatchen om sin egen en plats i egen säng.

2008-05-20 @ 20:51:03
Postat av: Greta

Alltså vad väver man med den där vävstolen?????????
Kram

2008-05-20 @ 20:51:05
Postat av: Lillan

Vad bra att du är blodgivare! Det behövde våran stora J många gånger för några år sedan. Håller med, blodbussen borde besöka Ökx nån gång lite då och då!

2008-05-20 @ 22:02:35
Postat av: Linda, Oscar och Lucas

Mitt blod ville de inte heller ha, ännu... skulle vänta tills den minsta är 18 månader.

Ganska smart att lämna i Luleå, det tänkte inte jag på då jag anmälde mig till Kalix, men är man i Kalix kan man ju "svänga förbi" Ikea i Happis =)...

Ha det gott.

//Linda

2008-05-21 @ 22:36:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0