Väder... har vi sånt här uppe norrland?

Skrivet den 9 februari 2009 kl 10:38


Tydligen inte när man ser Nyheterna!!!

Jag blir så irriterad... va?
"Och Norrland... mulet o nederbörd" låter det o meterologens hand orkar sällan röra sig ovanför Sundsvall... Om ens norr om Gävle!!

Hallå! Sverige är ju ett ganska stort o avlångt land...

I Svealand o Götaland är det utförligt beskrivet om vindarnas vändningar o snömängderna, dom brutala mängderna (några millimeter) snö som orsakar kaos i trafik, såna mängder som kommer här på en kafferast o som anses på tok för lite för att plogas!

Pappan körde till Kypas i lördags, o det är ju faktiskt en "landsväg", han fick plumsa i dryga 20 centimeter snö med bilen, både dit o tillbaka! Helt oplogat!

 

Och, sen om vi snackar lokala nyheter! HAHAHA!!!
Vilket skämt... o att se TV4´s "lokala" väderprognoser...
Ja oj, voj!!!

Nu är det så att vi har Viasat o Telia som tv-leverantörer... o tydligen så går det inte att få tekniken idag, i Sverige år 2009 att funka så att vi kan se lokala program, nä... vi får hålla oss tillgodo med Stockholms lokala sändningar... (men vi har kunnat åka till månen sen fyrtio år tillbaka!) så det händer nån enstaka gång att jag faktiskt ids se på morron-tv o kvällens lokala sändningar men, jag blir bara förbannad o irriterad!

Det är ju skrattretande att Stockholm har "eget" väder!!!
När "vårt" väder här uppe, som geografiskt är mer än halva sverige är en ynka handviftning strax ovanför Gävle o kommentaren: "Och Norrland, nederbörd!"
Man ser den detaljerade beskrivningen över vädret i Stockholms City som har noll grader och i Arlanda är det minus en grad! Sen ser man på kartan att det ska vara 8 - 10 minus i "norrland", traskar ut i köket o kikar på den huttrande termometern utanför fönstret som skriker ut minus 28!

Är det inte bedrövligt???

 

Nä, det är väl tur att man kan tänka själv o att man har lite vett att anpassa hastighet o körsätt efter hur vägen faktiskt ser ut!

Och, så vet jag varför jag aldrig ids se på dom "lokala" nyheterna eftersom det alltid blir Stockholmsnytt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0