30-3 2008

Klockan är 11:19 o det strular med bloggsidan idag igen!!

Sommartid... Vilket idiotiskt påfund!!!
Jag har inga problem att upptäcka att det blivit vår o att det går mot sommar!!!
Utan att hålla på o tjorva med klockan fram o tillbaka...
På hösten är det lite trevligt att det är ljusare nånkväll... men, mitt i allt är det mörkt dygnet runt i alla fall så spela roll!! Skillnaden märks mest på Edvin som mitt i allt vaknar alldeles för tidigt!!!
Fast, det är ju då bra nu på våren... för, nu vaknar han ju i alla fall inte INNAN barnprogramen börjar klockan sex på morron!!! Nu sover han till efter sju ialla fall! =D Samma sak för pappan... dom här första dagarna sover tom han tills väckarn ringer!! Men, då är det ju värre för mig o Ditton... Vi som inte har nå problem med att sova på morron... Kliva upp tidigt?? Urk!!! Så, stumpan som vintertid gärna sover till 8.30 sover nu med sommartid till 9:30!!! Nä... svammel är det!!!
Sen minns jag hur det var på bageriet när jag jobbade där... om det inte koms ihåg att ställas om jäsugnen så satte den igång att jäsa en timme för tidigt alternativt en timme försent... båda var rätt illa... och det hände på ICA också nångång med butiksbakade brödet! Nä.. som sagt! Svammel!!! Fast, lite skönt är det ju på hösten att få sova en timme till.... ;-)

Igår hade vi ju en tjejdag o kväll jag o stumpan!
Fick för mig att spela bingolotto så jag skrev ut två lotter från deras webbutik... va smidigt! Sen har jag knutit mitt konto till överkalix ridklubb så det är ju nästan som att köpa lotterna från nån stalltjej som säljer!! =)
image153
Kom igen nu! Dra rätt siffra så jag får ringa in!!!
.
.
.
Lilla raraste monsterpojken kom hem, glad i hågen, med NIMA-katalogen i högsta hugget igår kväll!! Han hade inte somnat i bilen fast klockan var rätt mycket... Åhh... vad skönt o ha hem honom! =D (ja pappan också!!!) Den där katalogen... NIMA... är en äkta pojkkatalog!!!
Kolla in: http://www.nimaab.se       =D
Traktortillbehör... Skogsartiklar... Bygg... Verkstadsutrustning... Hydraulik... osv... Sen har dom en kategori som heter: Lek! Med underrubrikerna... Bilar, Gokart, Leksaker-Bruder, Leksaker-Siku, Radio! Behöver jag säga nå mer... "MIM! MIM! MIM!" (betyder min!) om allt o allting på sidorna... nån grej var ju pappas men, i det stora hela så är allt Edvins!!!
Sen märks det också på omsättningen i leksakslådorna!!! Vi städade ju lite i fredags o det hölls städigt ända tills lördagkväll... o nu är allt som vanligt igen!!! =D
Men reaktionen på båda syskonen var rätt cool!! "Hhhhheeeeeeeej!!!" Sa båda två!! Och skrattade jättehjärtligt båda två... så det syntes så klart o tydligt att dom hunnit sakna varandra o att dom var jätteglada att återses! Medans dom var borta o när jag frågade Edith: "Var är Edvin?" Så tittade hon sig runt omkring! =)
Bingolotto hade man som vanligt bara nästan bingo!! Fattar inte hur folk bär sig åt som får bingo på typ fjorton utrop!!! En annan får EN rad på tre spel!!!
Jag älskar ju att fara till Lansjärv på bilbingo... inte för att jag begriper varför... för det är ju definitivt det mest olönsamma spelet jag spelat!! Men, det är spännande att ha ett nummer kvar o sitta med andan i halsen o handen på tutan o hoppas på just den där BERTIL TOLV eller vad det nu är man vill ha ska komma... Men, det är samma sak där... om jag mitt i allt är jättenära bingo supertidigt i utropen så är det garanterat att den där förbaskade tolvan inte ropas ut förrän efter fyra hela spel!!!!!
Fast jag vann på V75:an!!!! Fast... pappan o Edvin får fortsätta o drömma om sina hjulförsedda maskiner... för dom 102 kronorna räcker just inte mer än till ett ritblock med traktorer!

Radion skvalar... svensktoppen...
Igår insåg jag att årets melodifestival måste ha varit rätt bra... för, bara på ett par timmar på morron hade jag hört fyra melodifestivallåtar! Och, nu på svensktoppen så är det mer melodifestival än nånsin!!! BWO - Frida &co - Carola &co - Calaisa - Suzzie Tapper - Rongedal o så självklart... Christer "the on and only" Sjögren!!! Den där Euorpe-låten lär nöta vecka ut o vecka in... suck... Önskar att det varit en Europe-låt som tex Carrie eller nåt sånt!!!
.
.
.
klockan är 13:01 o vilket busväder!!! Riktigt aprilväder med snö i massor!
Har ett litet benrangel som slocknade på soffan...
image152
BuBBBUUuuuuu...  HuhuhUUUuuhhhhuBuuubuhuuuu!
.
.
.
Fortfarande funkar inte blogg-sidan... klockan är 17:22 o nu upptäcker jag hur ofta jag går in på min blogg egentligen...
Det här inlägget har jag hållit på med hela dan... skrev det som ett mail så det ligger kvar som utkast mellan varven!
Lite kul... eller... taskigt mot Armani... för, Ingela o hennes två barn... hon som haft tre kattdamer hit på parning var förbi en sväng... gissa vem som vråljamandes av lycka kom rusande!!! Jo, Armani!!! Hur han jamade o letade o blev riktigt förgrymmad! For o nosade i deras skor o fram o tillbaka... upp i knän ner från knän med skarpare jamningar för varje gång! Han var skitpisst-off för att dom behagar att komma hit UTAN en villig kattdam till honom!!! =D Efter att dom farit så gick han länge o jamade o for ikring... Men, det är väl inte så konstigt egentligen... han känner ju så väl igen dom o varje gång innan har dom ju haft med sig katthonor som löpt! Tyckte lite synd om honom! ;-)
Klockan är bara halvsex... men hu så trött jag känner mig!! Det är den där förbaskade sommartidens skull!!!

Lite värdelöst vetande...
Miukumauku- smaka på det sköna ordet (uttalas miokomaoko) det är "snabel-a" på finska!!
(danska - grisehale, Ungern - kukac, "worm; maggot") Men, jag tycker miokomaoko är ett kul ord!
.
.
.
20:53 Fortfarande strul med bloggsidan... men, nu har jag kollat lite o dom håller på o uppdaterar o byter server o sånt... så... det blir väl bättre...
Jag bara kom på att jag jämt har dåligt samvete över hur lite jag hinner egentligen... o så tittar man på "Rent hus" i 4:an o får ännu sämre samvete när man verkligen får se hur mycket äckel o baciller det finns i skiten... urk... nå, men, så slog det mig att undra på att man inte hinner nåt! För, det dygnet det bara var jag o lillstumpan så stökades det inte till... Jag diskade min o stumpans disk sen satte vi oss framför tv:n en stund... sen hände det inte så mycket mer... Med Edvin in action så händer det... mer... Han hinner hur mycket som helst på ingen tid alls!!! Det känns som om det enda jag gör är att springer efter honom o tar reda på det han drar fram eller hindrar honom från att dra fram... eller förhindra smärre katastrofer! Och, inte lyckas man så bra med det... Lillstumpan är ju snabb på att haka på hon också! Idag lyckades han riva ner en kattsandlåda (med innehåll!) som varit kvar i hallen på vindan sen sista kattdamernas visit... "Rasch... ratsch... rasch..." lät det när kattsanden rasade nerför trappan!!!! Suck! Tack o lov så var lådan väl rensad o ännu mer tack o lov så var det en reservlåda med papperspelletskulor (TOALÄTT) för hade det varit den ordinarie lådan som stått där uppe med Pussi kattströ som dammar som f-n hade jag blivit vansinnig!!! Nu gick det lätt att sopa upp... värst var att hålla undan Ditton o Edvin som mer än gärna hjälpte till o sopa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0