Skit...

Hundskit!
Fortfarande ingen dator...
Börjar bli tröttsamt det här... men, tur att mobilen är rätt okej... i alla fall utomhusbilder idagsljus! =) Så skylten kommer till sin rätt!!!

Min badmössa ligger på 3:-
=D =D =D

Nu är halva sverige på väg uppåt!
Syrran o hennes gäng sitter i bilen o just nu, klockan är 00:16, skulle jag gissa på att dom närmar sig Sundsvall kanske... Ingegerd ligger förhoppningsvis o trynar gott till dunket från tågets hjul mot skarvarna i rälsen... Åhhh vad man sover gott på tåg!!! Hehe... syrran minns nog en tågresa med Kjell.... =) På väg från Stockholm... Kjell hade i vanlig ordning fixat en "egen kupé" o när tåget står på perrongen i Gävle (eller om vi börjar ge oss iväg därifrån) öppnar Kjell fönstret o vrålar ut GÄVLA GÄVLE GÄVLAR! Fast, det var nog mest J:n i meningen!!! Vi skämdes!!! En annan tågresa när tack o lov Ingegerd också var med... annars var det mest bara jag o Kjell som åkte tåg upp o ner från norrland... så delade jag kupé med Ingegerd o när vi klev av tåget i Luleå... så fanns det ingen Kjell med!!! Han hade dom snört ut i Bollnäs! Det var standard... alltid nåt som hände på tågresorna! Att mamma vågade släppa iväg mig själv.... nu för tiden oroar hon nästan om jag ska till Bränna o handla! Och Martin.. han o Kevin kommer med flyg i morron... Det ska bli så himla kul o träffas allihop! Det blir första gången på jag vet inte när... julen 1984 tror jag vi är samlade allihop samtidigt!!!
Så, antagligen blir det lugnare på bloggfronten... =)

Och... Lisa... Har en känsla av att Edvin kommer att bli ett gigantiskt tonårsmonster o att jag kommer att minnas dom här trotsiga småbarnsåren med ett romantiskt skimmer... Vaddå trots? Edvin, monster när han var liten?? Neeej dååååå! Absolut inte... Han var såååå rar o go!

vädret...

har väl antagligen indirekt eller direkt att göra med oss människors milöovänliga framfart i världen...
Men, nog är det väl lustigt att i mitten av januari ena dan ha regn o plusgrader för att nästa ha 25 minusgrader!! Vad jag reagerade på igårkväll var att det var strax under noll grader o helt stjärnklart ute! I lördags när vi åkte till Kypas var det 24 minusgrader o mulet... det var nästan dimma!!! Helt tvärtom... så, kom igen... lite mer jönsiga bestämmelser från Ärade Miljökontoret!!! =S (hrmf.. hundskit... kan inte smälta det... Hundskit försvinner ju!! Ok.. luktar väl inte så gott o är väl inte så trevligt att trampa i...men, vaddå! Det går ju att tvätta... det är ju naturligt som all annan skit o avföring från oss levande individer! Bly o kolmonoxid från avgaserna däremot...)
Edith var en piggelin inatt.... *suck* så... har jag sovit två timmar får jag vara nöjd! Pappan har väl inte sovit speciellt mycket mer... Hon sov rätt mycket på dan igår, så jag var ju beredd på nattvak... (är inte lika frustrerande då!) så... när jag var klar med tandborstning o bloggning så var klockan efter ett inatt... o då hade stumpan vaknat o tog sig en nattslurk... o somnade inte om! Så, vid tvåsnåret klev vi upp... hann diska undan o blaska av golven vilket jag inte hade hunnit tidigare på dan! =D Bra när man kan utnyttja dygnets alla timmar!!! HAHAHA!!! Att jag ser i kors nu är väl inte hela världen... ;-) Vi gick upp o skulle lägga oss nångång tre halvfyra... o när stumpan väl kom till ro o somnade så... ja, jo så klart... klampar monsterpojken över golvet o dyker ner i sängen! Och... det är inte bara jag som njuter av molnmadrassen... båda små monstrena brer ut sig i sina fulla längder över hela madrassen så återigen ligger jag själv med halva röven utanför!!! Men... ändå... vansinnigt mycket bättre än innan!!!!! Hur som så började Edvin sätta sig upp i sängen o muttra vid kanske sextiden... så... sen var det bara att kliva upp!!! Ikväll lär jag inte behöva många rader av gonattsagan! =) Och... tänk... det här kommer man att sakna när dom är fjorton o bara eländiga tonårsmonster!!!
hehe.. hittade en gammal badmössa på trader... =D Har lagt bud på den.... tyvärr var den i blå nyans... hade velat ha en röd/rosa! Men, så kräsen får man väl inte vara!?

Alltså...

Vad är det för fel på den här kommunen???
Man blir ju bara helt matt...
Tog mig tid till en kvällspromenad med Ask ikväll... hade köpt nå garn till mamsen som jag skulle lämna... Där traskar jag fram efter E-10:an (en hårt trafikerad europaväg!!!) o får syn på en skylt..... som i kraftiga ordalag befaller oss att plocka upp hundlorten annars hotas vi av böter!!!! I morron har jag två projekt... Ett: åka till Bränna o göra klart sista arrangemangen inför begravningen... två: plocka med kameran o fota skylten!!! Nu jäklar vill jag ha igång min dator så jag kan lägga in alla bilder som den knökfulla kameran har i sig!!! För, det är ju totalt sinnessjukt det här... hur i helskotta funkar den här kommunen egentligen? Här ska man plocka upp HUNDSKITEN ur ett dike där ingen människa sätter sin fot vid en hårt trafikerad väg (vem rengör skiten från alla avgaser???) medans kommunen fullkomligt skiter i vad vi gör med våra möbler... tvingar oss att privat elda upp miljöfarliga möbler för att deras anställda är för lata för att bära ner dom för en trappa???!!! Hallå!!! Var finns logiken???
Dessutom berättade mamma att skylten som suttit där vid vägrenen sen innan snön kom har plogats bort en gång o att kommunen har varit o satt upp den igen, lite längre in/ner i diket!!! Sånt har dom tid o råd att göra!!!! Voj Voj... inte konstigt att hela kommun håller på rasa samman... med såna prioriteringar!!!
Sen ska jag kolla in om jag hittar en hedelig gammal badmössa på Tradera... gärna en med läckra plastblommor som alla tanter hade på sig i badhuset när jag var liten!! För, den där Ditton... hennes kladdiga fingrar är experter på att slita i mitt hår... nätterna igenom o även om jag inte är håröm så gör det hur ont som helst!!!
He.he... Anders får väl slag...

Man saknar inte kon...

eller datorn... förrän den är på service!!!
Suck, pust o stön!
Igår på förmiddagskvisten lät det som om den är alldeles strax klar... men, icke sa nicke! Än har den inte synts till... Nå ja... man har så mycket grejs sparat som genvägar o annat automatiskt o personligt som man inte riktigt vet att man har förrän man sätter sig vid en obekant dator! Och... nu börjar det märkas! Känns bara lite trist att det närmar sig räkningsdags... o visst... funkar ju från denna dator... men, jag vill ju spara o skriva ut "kvitton" o det går inte att göra i denna manick för den kommer inte åt skrivarn... o har inte office....

Och... kallt har det varit i dag! Hade önskat att kamin hade varit på plats! Hade garanterat gjort som Anna kommenterade... värmt fötterna!!! Och, ändå är det ju inte kallt... ner mot 25 minus är väl ingenting i Överkalix den 27 januari!!! Alla som var med minns väl -47 för några år sen!!! Det var kallt! Minns att vi hade en gammal dieselmerca med sommardiesel som frös... jobbade på bageriet, natt, o när jag for till bageriet vid 23 så var det oftast inte så kallt... men, under natten kröp det ner så pass så att sörjan i tanken frös och... ja... jag kunde inte starta bilen på morron!!! Haha... jättekul! Fast, egentligen hade man ju gångavstånd... tre kilometer... till jobbet om man bor här... ja, då är det ju så man kan gå hem på lunchen o rasta hundarna!!!  ;-)

Annika o Conny var o hälsade på en sväng i kylan... så man slapp hålla på med städ, tvätt o sånt hela dan! =D Annars blir det lätt så lediga dagar...
Egentligen har jag inget att skriva... hehe... bara "pladdrar"...
så, jag ger mig!

Still in heaven!

Ja... helt sanslöst!!! Vaknade återigen... o kunde kliva upp ur sängen nästan helt obehindrat!!! Ja... jag är mållös! Håller alla tummar att det håller i sig!!!
Här Lillan.... http://www.bericon.se/ o min madrass heter Molnet Prevent ® 2001plus"
Värt varenda litet korvöre!!!
Jag trodde inte riktigt på den... har fått rapporter tidigare om denna underbara madrass bla att har man en gång börjat så kan man knappt sova på nåt annat än den... och, ja... trots endast två nätter är jag benägen att hålla med och jag håller även med om alla positiva egenskaper man bara kan ge den... kanske, det enda jag kan säga är att den är lite varm!!! Och, märk väl att detta kommer från en människa som kan ligga med täckbyxor under sitt duntäcke o frysa!!! Men, jag tror ju att madrassen gör att mina muskler slappnar av o blodcirkulationen har full rulle tillskillnad mot styrpta vener, nerver o muskler på den förra madrassen... bytte duntäcket mot ett tunnare syntet täcke o i natt kändes det helt utmärkt!
Tänk att en madrass/säng kan göra sån skillnad!
Först hade jag en 90cm säng som jag sov gott i tills jag fick sällskap o den blev för trång... Köpte en ny från EM... 120 breda cm som kändes underbara tills ryggen pajade ihop... den var ju medelhård men, det skar som knivar vid varje rörelse mina sovkompanjoner gjorde (son o hans far) så... då följde jag alla tänkbara instruktioner på IKEAS hemsida o fick klart för mig att en sultan bla bla bla skulle bli bra... den var ju lite hårdare o bredare o från början sov jag som en prinsessa i den! Men... sämre o sämre blev det... o nu, med denna ljuvliga madrass ovanpå är allt bara underbart!!! Och.. som sagt... hoppas det håller i sig!!! =D
Annars har vi varit åt Kypas en sväng... men, det var bara grabbar hemma hos farmors... sen käkade vi middag hos Christer o Stina... mja... Edvin drack middag (Fanta) sen fick Greta lurat i honom en halv kotlett och han somnade INTE i bilen på hemvägen så humöret var riktigt bra...
Igår/inatt har jag sytt gardiner...
Det var väl det sista man kunde tänka sig... att jag skulle sy gardiner av tyg jag hittat hos Kjell!!! Jag o symaskinen är ju inte det mest kompatibla här i världen... o Kjells sinne för heminredning med textilier är väl kanske inte heller så värst vida omtalat... men, detta tyg var bara såååå coooolt! Har knäppt kort, tyvärr bara med mobilen... (saknar min dator så man kan smidigt föra in korten från kameran!!!!) så... inte värsta sortens kort men man ser ju alla fall...
image59
o så kuddar till ....
image60
o en rar liten sötnos som är sååå go!

Denna återvinning...
Vad säger man.... Helt sjukt!
Ja Lillan.. jag har ju sett era dörrkarmar många gånger! ;-)
Dörrar o dörrkarmar brukar ju vara målade/behandlade o säkert också limmade... men, det blev ju säkert en fin majbrasa av dom! Hur miljövänligt är inte det då??? Garanterat hade dom funkat hur bra som helst hos nån annan!!! Sen så får man pekpinne efter pekpinne av miljökontoret på kommunen om hur vi ska sortera våra sopor o ta upp hundskiten efter jyckarna... suck... Var är logiken?? Och, vem är det som ska avgöra vad som är återvinnigsdugligt eller ej? Det är ju omöjligt för mig o veta som sorterar grejer... om tre av fem möbler hade dugit... vad hade dom gjort då? Lämnat kvar två??? Och... jag kan ju bara tycka att om man jobbar som kommunanställd (alltså avlönad av oss kommuninnevånare) återvinningspersonal så ska man väl ta tillvara på så mycket som möjligt? Och, lite vanligt hyfs skulle ju inte skada... till o med Edvin är hövligare o mindre lat!

Bland molnen....

har jag sovit inatt!!!

Molnet
oj oj oj...
Såååååå gudomligt, otroligt behaglig!!!
Jag hoppas så att detta fortsätter... för, att vakna en morgon o kunna röra på sig!
Kliva upp utan att de närmsta timmarna går åt till att knöla igång det kärva maskineri av ryggkotor jag har! Helt fantastiskt!
Normala mornar vaknar jag o måste hjälpa till med händerna för att få vänt o rört på benen... upp ur sängen nästan rullande o så ett långt evinnerligt morr tills ryggen börjar mjukna upp... minst en timme innan stelhet o smärtor börjar ge sig... så, gissa om det kändes ljuvligt att kliva upp på morron! Visst sitter det kvar ont men, men, sååååå otroligt mycket mjukare var jag så.... Halleluja-moment för att uttrycka mig a´la Idol-Kisthi!
Sen blev ju Edvin lite imponerad också... för madrassen levererades med LASTBIL!!!!!
Hö hö hö!!! Det var en gosse med stoooora ögon som kollade in lastbilen när den kom lullandes in på gården...
Otroligt vilken snabb service... jag skickade första mailet till firman sent fredag kväll... fick svar nästan direkt... pröjsade madrassen nångång sent lördag o på torsdag sover jag på den!

Fortfarande är datorn på spa... fast det kanske är nåt straffläger... för... det är ganska frustrerande att vara utan dator! Ja, jo... jag använder ju Pontus... men, hans tangentbord är sååååå trögt!!! O så sitter home/delete/end-knapparna helt annorlunda än mot mitt... o jag använder dom ofta! Hela tiden blir det delete istället för end... fast, nu har jag börjat vänja om mig, så då lär jag ju morra över att jag gör fel igen på mitt gamla hederliga tangentbord om jag nånsin får tillbaka det... Så... för mig är detta straff-period!!!
Idag på morron var det också lite spännande... en till "lastbil" fast modell mindre... äntligen kom kaminen!!!
Nu är det bara att få in den o monterat ihop med skorstenen så slipper vi frysa jag o Ditto!!! =D
Så är det...
Edvin har varit ett fanatiskt monster idag!
Hujeda mig! Han åt inte sin lunch... det är istort sett bara stekt korv eller hamburgare gärna med pommes frites till, stekt potatis kan eventuellt duga... makaroner brukar slinka ner oavsett... men, idag åt vi gårdagens rester av fiskgratängen (som blev snuskigt god med kantarellsås) o inte en tugga smakade han! Edvins diet bestod av frukostyoghurten o en macka... ett gäng mariekex sen kom glassbilen så en mussepigg-glass o så självklart, givetvis somnade han klocka fem... maten var klar fem minuter senare! Jag testade... försökte skaka liv i honom, men det var stört omöjligt... han la sig ner på golvet o fortsatte att sova... o vaknade en halvtimme senare o var vansinnig! Totalt vansinnig!! Jag börjar nästan bli lite oroad över beteendet... har aldrig varit med om dess like... hur arg han kan vara! Bara skriker o vrålar!!! Så, mitt i allt blir allt bra... lalalalala... som om inget hade hänt! Jag har gett upp o resonera med honom... har testat allt men, inget hjälper... det är bara att höja radion o låta han "skrika av"!sig! Jobbigt för oss runt om kring, men det måste ju vara urjobbigt för honom själv!
Sen fick han sig ett par korvskivor o så åt vi ostkaka... jag o pappan slurpade i oss en Irish coffee (mmmmmm) o Edvin fick en Irish Chokolade utan whiskey... så, då var han så go o glad efter det... till o med badet gick som en dans!! Monsterpojke!!!

Miljövänligt...

Ja... tänk...
Att allting alltid måste bli struligt o tjorvigt!
Här trodde jag att jag var "klar" med lägenheten... för, allt skräp var kastat på tippen o allt som skulle sparas är flyttat ner i vår källare... o städfirman är där o gör sitt hästjobb o återvinningen skulle komma på onsdag o hämta möblerna! Döm om min förvåning när en grinig gubbe ringer o gnäller över att det bara är skrot som inte går o sälja o att dom minsann inte tänker ta dom möblerna!!! Och att jag själv fick ombesörja transporten till soptippen där möblerna hör hemma!!! Alltså... jag har redan kastat det som var skrot i mina ögon! Det som var kvar var hela grejer... om än inte i nyaste snittet men, helt okay grejer! Kanske nån skruv här o där som behövde dras åt o nån knopp o annat beslag som behövde bytas! Och så förståss... en skurtrasa o såpvatten... det är ju inte Agda 85 som suttit o knypplat hela sitt liv i lägenheten... det har ju faktiskt varit en rökande alkis! Men.. men... till återvinningen duger det inte! Och, tänk hur tokigt jag har trott att det här med återvinning funkar!!! Om jag har för mycket möbler vid tex en flytt o vill bli av med det så snör jag in en annons på blocket o säljer det jag kan övrigt skickar jag till återvinningen som kan fixa till nåt ben som kanske behöver lagas på en byrå eller byta en sladd i en brödrost o så säljer dom prylarna för en billig peng! Men, fel som vanligt har jag... tydligen så är det bästa för miljön att vi hyr ett nytt släp o kör hem grejerna o eldar upp dom... jättebra för miljön!! Nån bänk i impregnerat trä... en teakbokhylla... ett matbord med perstorpsskiva, säkert massor med farligt lim i!!! När jag pratade med ena "städarn" som var där i går när dom skulle hämta grejerna så sa hon att hon vart upprörd över deras beteende..."Det är ju helt okay grejer!" "VAD ska dom egentligen ha för grejer???" Var några kommentarer!!! Så..
Men, det känns så trist bara... för om jag hade vetat att dom bara hämtar grejer i nyskick så hade jag ju ordnat med folk så hade vi kört allt till tippen förra veckan när vi hade hyrt släpet!!! Nu blir det ett par rundor till för oss... om inte städfirman kunde åta sig att köra det till tippen...
Och, datorn är fortfarande på spa! Måste ju kalla det spa när kraken är på uppfräschningsbehandling! ;-)
Monstrerna har varit rätt rara... mellan varven får ju Edvin sina morr-il, speciellt när han vaknar efter en tupplur i soffan kan han vara så vansinnigt arg! Men, i det stora hela så har han varit en gois! Till o med suttit still så länge att jag kunde klippa honom! Så, nu är han inte mister Guldlock nå mer!!!! Lite snabb klippning så det är väl inte det mest strålande jämna resultatet... men, för att vara monster-Edvin helt okay!!! =)
Pappan är på ingång från jobbet nu... han lär inte känna igen sin son!! =D
Dom plockade fram en traktor igår... Pappan hade varit på bolaget o köpt öl o Edvin skulle hjälpa till o bära ner dom i källarn... där den "lilla", "nätta" traktorn finns.... blalbabla... nånting heter den o är gul o STOR o TUNG!!! En som dom har i Aitikgruvan med däck som är nästan fyra meter på riktigt... han gav sig inte... såg ett hörn av kartongen... så, det var en Edvin som var lycklig när dom bar upp den ur källarn! Ok.. första som hände var en backspegel som lossnade... på morron så var det första Edvin surrade om "Den Trö!" i bestämda tongångar... "Den trö!!!" Pappan hade ju råkat ställa undan traktorn i en garderob!!! Knäppa pappa!!! Så, då fick han åter sin kära traktor o pappan suckade över kaffekoppen... "Bara att inse... den är snart död!"

He... jag har förresten fått svar från landstinget om Bvc-lokalerna!!! =D =D =D
Har inte svarat på det... vill ha min egen dator att skriva i Word det jag vill ha sagt... så, förhoppningsvis har Olivesten den klar i morgon... Ska lägga ut svaret här sen nångång... Det enda vettiga som sas i svaret var att man kan gå in i den södra porten i "gamla lokalerna" (vid parkeringen) o ta hissen upp! Och, det är ju det enda positiva o det hela!

Och vilket garn-väder! I förrgår var det just nån minusgrad o man asgarvade när nyheterna sa att det skulle bli ner till minus 30! Igår var det 25 iskalla grader... man är ju rätt ovan vid temperatur under 10 minus denna lustiga vinter... o att det skulle bli milt idag trodde jag ju knappast på när dom lovade det... men, mycket riktigt... milt o horisontellt snöande idag så fönstrena är helt igenmurade på sina ställen! Helt sjukt...

Glömde ju att säga om återvinningshistorian... att tre personer som jag berättat om detta, oberoende av varandra brast ut:
Jaha... det måste ju vara .... ........ !!!
Jag vet ju inte riktigt vem den personen är... o han som ringde presenterade sig inte så...
inga namn nämda... men, jag tyckte det var komiskt! Den människan kan ju inte vara världens trevligaste eller mest arbetsamme!   =O

morr... igår o mera morr idag!

Såååå kul när datorn krånglar!
Lagom kul när man uppgraderar virusskyddet o det hittar skrot så man inte kommer ut på nätet!!!
Nu har jag "snott" Pontus dator för jag bara måste skriva det här...
Nu är det mitt i allt eftermiddag den 22/. Började detta inlägg igår kväll...
Förb... sat.. helv... skit... jäv... dat.. helve.... de saknade bokstäverna av orden är nog uppenbara!
För inte nog med att datorn krånglar... så, nu när jag sitter o försöker bränna ner lite bilder (har ju bara april, maj, juni, juli, augusti, oktober, november, december 2006 o så hela 2007 osparat!!! Och, jag som tyckte att jag nyss satt o brände ner alla bilder o mappar på cd-skivor!??) så far strömmen hela tiden!!!! Kan man bli mer hysterisk!!!!
Mellan varven pratar jag i telefon... matar o fixar käk till små o stora monsterbarn... o försöker rensa ut kartonger med barnkläder! Oj.. voj... nu sover ju Edith.. så, hon lär väl vakna när jag kliver upp från stolen jag sitter på o ska fortsätta.. men, jag var bara tvungen att gå o skicka lite utlovade mail!
Egentligen var det viktigaste jag tänkte med detta inlägg att morra över Bvc igen!!!Nya BVC
Nya fina mattan på BVC!!!
Jag o Pontus var ju till lägenheten igår o hämtade dom sista kartongerna som var kvar där... och, i samma veva var vi om till Vårdcentralen med lite grejer han hade... bla. texttelefon o sånt (nu får jag aldrig mer nåt samtal från Telia Texttelefoni-förmedligen!) så, då kunde jag ju inte undvika att se att dom tydligen barnanpassat lokalerna nu!!!
HAHAHAHAHA!!!!
Vilket skämt... o inte har jag fått nåt svar än från landstingshöghönsen... jag får bara mer o mer morr som vill komma ut!! ;-)
o nu ringer telefonen igen... suck... hann inte svara...

Upp o hoppa!

Jaja... så långt ner till golvet för denna vingliga prinsessa!
Snart kommer tårarna att flöda! image55
ehhh... så tar vi i... allt vi kan! Upp - upp - upp!
image56
JA!!! Uppe på benen... fast, hur man tar sig ner smärtfritt har man inte koll på!! Tur att pappan var där o tog emot!
suck...
Eljest har det i jämförelse med gårdagen varit en luuuuugn dag!
Edvin har varit riktigt skötsam.... och, jag har nästan hunnit vika all tvätt (utom den i tumlarn förståss, då)
Har upptäckt att det blir aldrig klart... ingenting... allt får man lämna till nästa dag... eller nästa!
Jag hinner inte vika undan den rena tvätten o få in den i skåp o lådor innan nästa omgång är torr...  ett ekorrhjul som aldrig tar slut! Fast... så länge man har rena kläder att ta på kladdmajjorna (o mig) får man väl vara nöjd! Var man tar dom i från spelar väl mindre roll... tvättkorg eller låda...
Idag har jag pratat med min nya syster!!!
Jätte, jättekul! Som vanligt pladdrar jag ju i hundranittio... men, det kändes hur bra som helst att prata med henne! Hade trott det skulle kännas lite konstigt... men, inte... Har scannat in lite kort som jag mailat över...
så... nu är hennes mailbox full!

Man får passa på...

när dom sover! =D
Satte dit dom där mattorna på trappstegen... fast jag med mitt uttalade sinne för exakta linjer o symmetri blev så klart inte nöjd! Hur lätt är det att få exakt avstånd i en svängd trappa som dessutom svänger "olika" mycket upptill o nertill! I min fantasi skulle dom självhäftande ovala mattbitarna sitta exakt på mitten av varje trappsteg och lika långt från inre sidan! Hahaha!!! Först höll jag på o mäta med en talmeter o hade en bok som mall... till slut kladdade jag bara dit dom där jag tyckte att man mest sätter fötterna... samtidigt som min symmetriska ordningsman i skallen skrek av vanmakt!!! Så... snart kommer jag att få måla om trappan!!! För... självhäftande mattor... monsterbarn... katt o hund!!!! Tack o lov att fågeln är avpolleterad... för hade han funnits kvar kan jag garantera att han så fort han hade varit lös flygit som värsta brevduvan upp o ner o skitit! Eller så spatserat runt med vassnäbben o knaprat i sig matta! Nu kommer det bara var hund o katthår till förbannelse och Armani lär jämföra klovässareffekten med sina klöspålar och Ask kommer att testa hur lätt det är att gnaga loss dom... om inte Edvin hinner komma på att dom inte är fastnitade o slita loss dom!!! Så... när det sker kommer målarfärgen följa med o jag svärandes måsta måla om!!! Hahaha!!! Men, det blev hyfsat bra ändå... o betydligt mindre risk för fallskador!
Pratade med Emma i telefon idag!!! Jättekul!!! Tänk att man kan låta så nära Gyljen o befinna sig i Austarlien!! Edvin fick några ord med henne o han berättade: pappaaa... brumbrum... mmmmmmm!! Och, hon forstod honom!!! Pappa har åkt med bilen till Ica o jobbar (mmmm= Ica o sälja korv!)!!!
Nä... nu ska jag gå o bädda ner Edith i vagnen... hon har varit trött hela dan, men bara fått sova en liten stund för Edvin väckte upp henne med nå oväsen av nåt slag som vanligt... Sen väntar disken..puh... jag muttrade nåt i går kväll om att jag är sååå less att man aldrig hinner diska klart!! Inte en enda kväll är diskbänken tom o ren... Det blir alltid kvar nåt till nästa dag...
- - - - - -
Nu är klockan 23:22...
Båda barnen sover så sött i sina sängar som dom rara änglar dom är *host host*
Eller... fråga Anna o Lasse! Dom for för ett tag sen... vi har försökt ha en trevlig lördagskväll, käka lite god kladdkaka som Anna hade bakat, ett par chips o nån öl... Allt överröstat av Edvins vrålande o skrikande! Han har varit bedrövlig idag... igår var han rätt på också... men, denna dag... han skulle inte äta sin middag! Nä... sen när vi plockade fram kakan var det bara att vara stenhård... ingen mat ingen kaka... o då krävde jag bara att han skulle smaka maten!
Inte... till slut blev jag tvungen att bära upp honom på vindan... ok, jag härsknade till när han började veva omkring med leksaker o Ask fick en traktor i skallen! Så, då var jag som en gasell (tänk att ilska gör att man inte känner av onda ryggar!) upp ur soffan, lyfte Edvin över axlarna o ångade upp på vindan o väste: stanna kvar! Han somnade efter ett litet tag! Sen, efter nån timme vaknade han o kom ner... fortfarande på uruselt humör!!! Fixade en kopp varmakoppen, jordgubb o vanilj (som han vanligtvis älskar) o en smörgås... o samma sak igen... kaka o chips!!! Återigen, konsekvens... NÄ! Ikväll har man verkligen fått träna på att vara konsekvent! Så småningom gav han sig o pappan borstade tänderna, vi satt en stund i soffan o kollade in Babas Bilar på TV1000! Grabben gillade skarpt!!! Skotrar o traktorer i fullt ös! ;-) Sen ville han själv gå upp o lägga sig... Så, nu har Anna o Lasse fått se han i full action!!!
Måste bara visa diskbänken som jag fotade på morron... och, det roliga är att jag diskade undan innan vi åt i går... o vi åt resterna av tortellinin från dan innan... så, inte ens mat hade lagats o ändå såg diskbänken ut så här!!!
Vi hade bara ätit frukost!!

Här kommer en film...
tyvärr som alla andra som filmas med vanliga kameran alldeles för mörka...
men, känsliga tittare varnas!

Edith får hjälp att köra bobbycar... om nån undrar varför Edvin säger AJAJAJ så beror det på att Ediths ben mosas mot väggen....   :-O

Spännande...

Igår var ju Anna barnvakt så jag o Pontus kunde åka o göra ett ryck i lägenheten...
Hyrde ett släp så vi kunde åka till tippen med x antal sopsäckar! Vädret var ju som det var...
snöglopp... regn... 1,5 plusgrader... men, hellre det än 35 minus trots att jag saknar kylan!
Det är ju vinter!!! Det ska inte regna den 17:e januari!
Nu börjar man se en ände på röjandet... skönt... vi fick iväg allt skräp... så nu är det bara det återvinningen ska hämta o så alla bananlådor med papper o sånt för mig att rota igenom... här har det inte kastats ett papper sen 72 på hösten! Varenda bankomat-kvitto finns kvar!!! Puh...
Bustrollen har varit rätt lugna idag...
men inte har man hunnit nåt ändå... Edvin är så hjälpsam ibland!
Har köpt trappstegsmattor som jag tänkte sätta fast på trappstegen och tog mig en skurhink o trasa o började torka trappan... hann halvvägs när Edvin upptäckte vad jag gjorde o hämtade disktrasan o skulle hjälpa till!!!
Suck... så, trappstegsmattorna är fortfarande i sina förpackningar så dom lär ju stanna där ett tag till... för nu ska jag försöka samla tankarna så jag kan smälta nyheten o skriva några vettiga mail-rader till min nyupptäckta syster Maria! =) Visst har jag vetat att jag haft en halvsyster men, det hade fallit i glömska o nu har vi fått kontakt!!! Superhäftigt o spännande!!!

Morronbusare... eller busa! För grabbarna var måttligt förtjusa i hoppetossans framfart där dom försöker se på barnkanalen med halvslutna ögon!

Tradera o traktorer..

Det är lite kul med tradera o paketen som kommer i brevlådan! Edvin har verkligen hajjat att det kan vara kul grejer som kommer i paketen! Igår kom det en traktor som har ett släp och ett får som när man drar ut... traskar upp på släpet o stänger luckan bakom! Så fort han såg det bruna, stora paketet så sa han: AAAA... Mmmmmm trööööö!!!!
Härom dan när Pontus fick ett paket så hade jag fullt sjå att hålla han från att öppna det!!! =) Och, nu igår så hittade jag tre roliga auktioner som jag vann.... så... det blir fler paket i brevlådan!

Tänk att nattningsproceduren har så förändrats...
Den där gången med två o en halvtimmes vannsinnesskrik o ilska som resulterade i att han somnade till slut o inte fick sin vilja igenom att gå upp resulterade i en gosse som varje kväll somnar i sin egen säng... har säkert mumlat om det tidigare... men, jag är så fascinerad! En godnattsaga, sen hopp i sin egen säng o då kan man lämna honom ensam o han somnar så gott o tryggt... Det är inget snack om saken... Lugnt o stillsamt o behagligt! Och det håller fortfarande i sig!!!!

Nä... nu ska vi gå ner o äta lite frukost/mellanmål...
Edvin hittade ett paket med arraksbollar... så, han har nog inte värsta aptiten... men, fröken som sitter i min famn o sprattlar o saboterar o försöker skriva (hon är så våldsam med tangentbordet.. o hittar funktioner jag inte visste fanns hela tiden!) börjar nog vara hungrig o så sova en stund... sen är hon laddad för Frida som kommer med bussen vid 14-tiden!

Det har varit full rulle...
Frida kom som sagt med skolbussen som tack o lov körde ner henne hela vägen! Annars hade hon nog fått halka ett bra tag för o ta sig ner... det är som en såpad isbana!!! Svinhalkigt!
Både Edvin o Edith tyckte det var kul att Frida kom... o blev lite busiga! Sen kom ju Marris också!!! =) Tänk att hon hittade hit!!! ;-))) Så, dagen gick i ett nafs... Middan bestod av palt o när Edvin ätit så ville han just se Cars en stund... Anders skulle borsta tänderna o ta på pyjamasen... men, det han inte gå många minuter av filmen så kom palt-koma-klubban o slog Edvin i skallen! Bara att bära upp o snöra i säng! Sen vaknade han vid halvåtta snåret o då fick han följa med pappan i bastun... Så, en gonattsaga o nu sover han o Edith också!
I morron kommer Anna!!! =) Hon ska vara barnvakt medan jag o Pontus far o garnröjer i lägenheten... förhoppningsvis blir vi klara i morgon... Har lite onda aningar om förrådet... har just varit o koxat ner där... men, det är nog en del jox! Fast, egentligen så är det inte mycket kvar nu! Nån sväng till soptippen o så får återvinningen komma o hämta resten så... sen lämnar jag över ansvaret till städfirman som får komma o städa!!

Tack farmor/svärmor!!! =)

Deutsche Sprache

Åhhh vad glad jag blir!
Tack för all hjälp med tyskan... snart kanske man har lösningen!
En bra bit på väg i alla fall... Jag har stora förhoppningar på Annbritt! =)
I natt har vi sovit bra... som stockar!
Edvin kom smygandes ganska tidigt på natten över till vår säng... o Edith vaknade till så vi smög oss iväg o lånade Pontus rum o sköna säng... så, vi har mått ganska gott o sovit som prinsessor! Omkring niotiden har vi klivit upp o i sammaveva vaknade Edvin... så... Jag känner mig rätt utsövd o nöjd!

Synd bara att måste morra om det mesta... säger bara tidningar o dödsannonser...
Antagligen är det väl jag som är för petig o vill ha saker som jag tycker att det ska se ut... men, ibland undrar jag om dom sitter o gör annonserna för hand och faxen det modernaste instrumentet dom har på familjeredaktionen!!! Jag menar, hallå!!! Det är 2008! Jag med min gamla dator o dom halv-epiga program jag har i den kan ju göra en snygg annons så som jag vill ha den... när jag mailar över annonsen, exakt som jag vill att den ska se ut, som en Jpeg-fil och texten i ett word-dokument med exakta förklaringar om var o hur det ska vara fet stil, stora bokstäver (jag till o med vet att det heter versaler o gemena!) osv... osv... o symbolen jag ville ha i annonsen skickade jag också med i en egen Jpeg-fil, 2,5 meg för dom att jobba med! Och, det är ju inte direkt nån gratis allmose-arbete dom sysslar med... nä, saftigt betalt tar dom för annonserna!!! Är det orimligt då att man får annonsen utformad som man vill!!!??? Utan en massa tjafs o annat svammel!
Först skulle den vara införd den 10 eller 11/1, efter att jag haft några synpunkter på utformningen o dom ändrats så godkände jag den o väntade då införsel den 12/1 fortfarande idag, 15:e är den inte införd... men, efter ett samtal så kommer den imorgon! Tänk... jag är den enda i Överkalix som heter Catherine... om man söker på mitt namn o ort på Eniro kommer mina två telefonnummer upp... Men, tydligen har dom inte tillgång till internet (eller papperstelefonkatalog!) på annonsavdelningarna på norrbottens två morgontidningar för en kommentar vid vår mailkorrenspondens var att "Det är synd att jag inte har något telefonnummer till dig, då skulle jag kunnat kontakta dig och se om detta gått fram." Hallå!!! Dessutom sitter dom o jobbar med folk som mist en anhörig... sörjande människor! Då är det väl det minsta man ska behöva göra tjafsa! Nu är ju jag inte direkt nedbruten av sorg... har ju varit förberedd på detta dödsfall i många år... men, jag kan lite grann ana hur det verkligen skulle kunna vara annorlunda... o hur jobbigt det skulle kunna vara... Och att få reda på ett obduktionsresultat/dödsdatum ska vi inte prata om...
Kan skriva ett långt eget inlägg om det...
Säger bara att det tog en halv dag med ringander runt till vårdcentraler i Ökx, Kalix, Grytnäs... Obduktionsavd Umeå, Rättsmedicinska i Umeå... osv...

Nu ska jag publicera annonsen här... allt är helt egen design... o egenhändigt tillverkat.....
Klicka om nån vill se den större...
Men... lite lustigt tycker jag att det är...
För, det är ju ändå en tidning det handlar om...
Deras huvudsakliga uppgifter är ju att omvandla ord o bilder från livet till tryckt form och publicera i en papperstidning...
"vi har fått jobba ganska mycket med din annons!"  Kommentar i lite gnällig ton...
Voj, voj... Är det inte deras jobb... och det dom tar betalt för???

Nu ska jag koppla över nätet till Pontus... o gå ner o byta pinkblöja på Edvin... =)

hehe.. man får anpassa sig...

Tänk att en sån liten en som Edith har sån stor makt över vad jag ska göra o när! Hela dan igår bara gick det inte att lämna henne en sekund... bara gnäll o pip. Hon var lite varm o hängig och kanske hon saknade storebror också!
Hon sov på kvällen, sen sov hon natten ända till klockan kanske 3, 3:30 nångång... då började hon sprattla o klättra... inget annat än kliva upp med stumpan så dom andra fick sova... och... ja, man fick ju plockat ner julgrejerna i alla fall! =D Hon har varit en pigg, liten spjuver som har hållit igång go o glad hela natt/morronen! Tänk hade hon varit sån igår istället!!! Halv fem har jag kokat kaffe... o strax vid fem har vi ätit frukost... En gröttallrik, några bitar från min limpsmörgås o massor av klunkar av juice smällde hon i sig!! En liten stund sov hon i vagnen... jag fortsatte o plocka lite o tänkte mitt i allt vaknar monstret där uppe o dom kommer ner så jag får gå upp o lägga mig... men, nä... så då släckte jag lampan i köket för jag tänkte gå o lägga mig på soffan en stund o SOVA men DÅ vaknar hon!!! Och, håller full rulle igen... så, vid nio-tiden klev Anders upp o en halvtimme senare fick vi väcka Edvin!!!! (Varför händer inte det när JAG sover på morron???) Så, då åt jag frukost en gång till o nu när klockan börjar vara 11 tänkter jag gå o lägga mig o sova... hoppas att Edith vill göra det samma... o att Edvin INTE vill sova!!! =)
- - - - - - - -
Nu är jag vaken o Edith sover!
När jag gick o la mig sist så hängde hon med o tog sig en tuttslurk... somnade så sött o vaknade efter en kvart! Morr!! Men då deporterade jag henne ner till grabbarna! Så, jag fick mig drygt två timmars sömn! ;-)

Om nån eventuellt läser detta och är bevandrad i det tyska språket...
Snälla... hjälp oss nyfikna att förstå vad det står på detta ölstop!
image52
Vi är såååå nyfikna!  
Kommentera!!!!  =)

Det kommer igen...

Straffet för att få sova på nätterna är en grinos på dagarna!!!
Anders o Edvin jonkade iväg åt Kypas på förmiddan... och jag hade stora planer på att städa bort julen!!!
Edith hade en annan åsikt om hur dan skulle fördrivas... piplisa... majaloppan ville inte vara själv en sekund! Annars kan hon sitta o krypa omkring på golvet i timmar utan att gnälla... idag passade ingenting! Bara famnen!!! Jag har testat "allt"... mat, tuttslurk, leka med grejer men nä... hon skulle inte vara själv! Gissa hur lätt det är o plocka ner jultomtar o ljusstakar med en nästan tiokilosditto på ena höften! Jag gav upp... gick upp o satte mig med GFK, är med i en panel så jag redovisar matinköpen, antagligen så att företagen kan skaffa sig mer koll på oss konsumenter så dom kan göra effektivare reklam o få oss o köpa mer onödiga grejer!!! Men, det är lite kul faktiskt... =D Och så skrapar man ihop massa poäng som man kan lösa in i en hel massa olika prylar! Allt från designade husgeråd till LCD-tv eller surroundljud! Börjar ha poäng nu så det blir nå skoj snart... =)
Edith var inte nöjd så länge med att sitta i famnen... en liten stund höll hon humöret upp genom att krypa omkring o sabotera o dra i alla sladdar hon kom åt... men, sen blev det grin så jag testade med en tuttslurk till o så somnade hon på sängen... så, här sitter jag... törs inte gå ner o lämna henne ensam o törs inte heller lyfta över henne i spjälsängen för då vaknar hon direkt! Har i alla fall konstaterat att julgrejerna lär hänga kvar till imorn!

Morronbus!

Tänk att den där dieten igår passerade obemärkt! Eller så är det sånt jag ska äta!!!
Hur som så har dom små änglarna sovit så gott hela natten, nån matsväng har det varit men jag har sovit! Edith vaknade före sex på morron o var busig som sjutton!!! Så, Emma kan ju bara glömma att hon håller sig lugn innan hon kommer från autstralien!!! Igår stod hon rakt upp på sina ben, stödjande på klöspålen lite lätt vajande... så, nästa gång Emma träffar henne live lär hon springa som en gasell!!!
image48
Edvin sover gott... helt ovetande om att lillasyster håller på o kolla däcktrycket eller nåt sånt!

image49
Hmmm... få se nu... 2.0 eller?? Kanske man måste dra åt den där bulten lite??

image50
Sen fick storebror sin morronvälling... men det var nån som var som ett plåster på honom!

image51
Som en galning o skulle ha vällingflaskan... hon som aldrig smakat välling!!! =)

Sen smet jag iväg efter lunch o lämnade monstren med pappan...
var o plockade åter i lägenheten! Jag har hittat börsen!!!!!
Så, det var inga spöken eller annat oknytt... utan helt o hållet mitt minne!
Hade lagt ner börsen i en låda med bankpapper o sånt... så skönt! För jag hann bli lite orolig att nån skulla ha nyckel! Fast, å andra sidan så har jag bara hittat två av tre nycklar hittills så... o nu börjar jag ha gått igenom allt!

På tal om bvc-morret igår... Ja, Lillan... En golvmatta gör ju ooootroligt stor skillnad!! HAHAHA!!!
Det ska visst vara administration i dom gamla lokalerna... hur mycket har dom att administrera i en vårdcentral på en ort med mindre än fyra tusen personer??? Jag fortsatte mitt morr i ett långt, informativt mail igår till landstinget, vårdcentralen, Kent Ögren o Lennart Holm! För ju mer jag funderade på det hela desto grinigare blev jag! Jag undrar ju om det faktiskt är lagligt??? Det är ju små barn det handlar om!!! Finns det inte vissa föreskrifter om hur lokaler ska vara utformade??

Nä, nu ska jag skynda mig ner så inte hela lördagsgodispåsen försvinner! ;-)

puhh...

Upp i ottan...
Den lilla ängeln har SOVIT!!! I mina ögon vansinningt länge!!! Fast pappan muttrade nåt om att han minsann inte sovit mer än vanligt... Vi gick väl o la oss ett tag innan pappan som skottade snö o spolade av julgran (hmmm... Armani hade ett finger eller annan kroppsdel med i spelet) för den osade av en inte alltför angenäm odör!!! *morr*
Sen vaknade Edith nångång under natten o började sprattla... jag kände hur fasan växte... nej!!! inte en natt till!!! Men, så började hon knösta o ta i (det hör till saken att hon inte skitit på flera dar!!!) så vi gick ner o hon fick sitta en stund på toaletten o det blev ett jonkakalas!!! Sen, torra o lätta till sinnet gick vi upp o la oss igen... en slurk o så somnade dockan o sov till på morron!!! Hallelujah!!!
Nå, vi klev ju upp med pappan som skulle börja jobba kl 8 o vi var klädda o klara till 7.36 o hängde med... men, vi fortsatte till svartbyn o Mariana o hälsade på! Eller man kanske ska kalla det våldgästa när klockan är strax efter åtta på morron o man kliver in med två små monster full av bus! Bara ett glas gick i kras...   =-o
Men, Edvin var ju störtimponerad när Marris visade honom Antons stora, urhäftiga supercoola monstertruck!!! Och tack o lov så "slapp" han se o veta att det faktiskt gick att köra, radiostyrt... nitro bla bla osv... Han var sååå nöjd med att bara ligga ner på golvet o studera däckens rörelser när han sakta förde bilen fram o tillbaka!
Nå, sen åkte vi iväg till bränna o BVC! Marris fick vara Edvin-lekkamrat medans jag var in för besiktning av Edith... 9330g var enda skillnaden mot sist... men, nästan 300 gram på tre veckor får man väl vara nöjd med!  =O
Men, trist o riktigt irriterande är ju att dom har flyttat BVC upp till vanliga vårdcentralen!!!
Undrar just vilken korkskallad chef som kommit på den smarta idén att chefer o sekterare ska flytta ner till gamla bvc-lokalern!?????? Helt, jävla sjukt irriterande! En sak är säker... dom har ju inte provat att ensam åka för viktkontroll med en bebis i babyskydd o en tvååring som hinner överallt! Så då ska man parkera nere på vanliga parkeringen o GÅ o kånka på drygt tio kilo Edith i bilstolen o försöka få med Edvin utan att bli överkörd av nån gammal gubbe som ska på distrikssköterskebesök... (Jag vägrar! Jag kommer att parkera uppe vid entrén... föreställ er det gigantiska morret om jag får p-böter!!!) när man har nog ont i ryggen bara av o lyfta i o ur bilen när man ska o handla!!! Sen, när man då kommer in i själva vänthallen så ska man då sitta o samsas om utrymmet med alla andra loppbon som bär på äckliga virus o andra baciller!!! Nu är ju Edith "stor" men inte skulle jag ha lust o sitta med en treveckors baby i ett allmänt väntrum på en vårdcentral, där det kryllar av rs-virus o magsjukebaciller, när jag ska på vikt kontroll eller annat!!! Ytterligare ett morr är ju för storebrors skull... i dom gamla lokalerna kunde han sitta kvar o leka o greja för sig själv medan man gick in med Ditton... inte sjutton kan man lämna honom ensam i stora entrén... om han får se en traktor eller nåt så är ju han ute på två röda sekunder!!! Kallt o dragit när dörrarna är öppna hela tiden!!! Och så ett marmorgolv som är stenhårt!!! Små barn springer ofta, mycket o gärna på vingliga ben... pang i det golvet så enda fördelen är väl att man har nära till AKUTEN om dom kan fixa en sprucken skalle!!!! Inte heller för andra patienters skull... sitta där med bihåleinflammation o ont som fan i skallen o höra på stojjiga barn är nog inte höjden!
Nä... jag brukar gilla nyheter o förändringar men det här är rena skiten... o det kommer dom som kommit på det urkorkade påhittet få höra också!!!
Nå, efter bvc åkte vi om på ICA o skulle hitta nå gofika... SEMLOR!!!! *mmmmmm*
Plockade några förpackningar o for o hälsade på Conny o Annika...
Så tillbaka till svartbyn... o sen ICA o handla en sväng... Köpte dinkel o femgrynsblandning som man kan använda istället för ris... ska bli spännande att testa (eller så blir det en ny blogg om några månader om skafferirensning!!!)
När vi parkerade på ICA så stod farmors bil lägligt... ställde mig bredvid o lämnade monstren kvar i bilen... Hade lite på känn att farmor skulle upptäcka dom ganska snart.... och, ja, farmor hade fullt upp med att köra Edvins lilla sladdstyrda Hummer på bresula mellan bilarna i snön efter att hon fått i batterierna som han ville ha hjälp med!! Såna gånger önskar man att man hade kameran med!!!  =D
Så, sen hem, totally chaos... fixa käk, grinig Edvin, hungrig Edith på en o en halvtimme så iväg o hämta Anders efter jobbet!! Puh! När vi satt o åt kom jag på att min frukost bestod av två panodil o kaffe... mellanmålet kaffe o mazarin hos marris o lunchen kaffe o semla hos Annika o så lite mer mellanmål i form av en halv "skotte" mmmm marabou! Så... jag var nog rätt hungrig!!! Om Edith sover i natt med tuttslurken baserad på ovannämnda så är det otroligt!!! Nu sover dom båda raringarna... så, det är väl lugnet före stormen! Känner mig rätt mör efter en heldag i "storstan"!!!
Grattis Anna!!!  =)

Sjukt hur pigg en bebis kan vara...

Håhå jaja...
Helt sjukt...
För, inatt blev det julgranen som åkte ut o dammsugarn fram... märkligt hur mycket det kan barra från en PLASTGRAN!!!
Fortsätter det här nån längre tid, med Ediths nattaktiviteter, så kommer jag hinna storstäda hela huset! Men, nu börjar det kännas rätt tröttsamt... inatt har hon inte sovit många timmar... kanske tre timmar mellan tolv i natt o nu nio på morron... hon ligger o ser allmänt kollrig ut i sin säng o lär väl närsom helst somna o sova hela dan... är lite i valet o kvalet hur jag ska göra... för det börjar bli riktigt besvärligt! Jag har god lust att försöka hålla henne vaken så mycket som möjligt idag... Hon måste ju få vänt på dygnet på nåt sätt... samtidigt så vet jag ju att barn som är så små måste få sova när dom är trötta... o det lär hon ju vara hela dan o vad händer nästa natt då? Ja.... får väl frosta av frysarna då.... Lär skriva mer...

å så ska man koka napparna fem minuter...

ehhh...
undrar just hur länge det där äpplet hade behövt kokas, egentligen...
Först ratat av Edvin, sen legat på golvet ett tag... brunt o gulligt! *mmmmmm* säger Edith o sörplar i sig allt vad hon kan!

image44
Koncentration!!!
image47
JAAA!!! Fick en bit!
Och... jajaja... hon har råkat ut för saxen...
Har äntligen fått tag på en riktig sax... det går ju inte att köpa frisörsaxar nånstans om man inte är "riktig" frisör... överallt krävs det att man har ett registrerat företag för att få handla... men, så hittade jag Lottoff... o äntligen en rejäl sax... måååånga år sen min gamla "Jaguar" gav upp... o nu har jag en ny! =) Så, Edith "satt i vägen" när jag kollade in den o *oooops* där for lockarna!!! =D Fast så mycket till lockar har det väl inte varit... såg mest ut som svinto på baksidan så nu är det lite mindre risigt!
image46

Lugnet före stormen..

eller vad säger man...
Stilstudie över monsterungarnas uppladdning!!!
Klockan är 17:07 o så här ser det ut nu.... inom en snar framtid kommer ljudet vara helt annat!
Morr o skrik o arg!!! När lillmonstret vaknar...
Jag bävar!
image41
Kämpar febrilt med att hålla ögonen öppna!

image42
John Blund vann matchen!

image43
Kan man tro att detta ljuva kan vara ett monster (bortsett från alla smutsfläckar)??
En syn jag önskade se hela nätterna istället för i vagnen på dagarna!!!

Raringar...

Dyra igen!

Hehe... Det är som med oljepriset... upp o ner i rasande fart!
Nu är dom inte lika billiga...
Visserligen vaknade Edith vid midnatt o piggnade på sig... när jag försökt hålla fast henne o hindra henne från att klättra över Anders (fattar inte varför hon ska pilla o peta på honom.... kittlig som sjutton o försöker sova) i nästan en timme så kapitulerade jag... gick upp, tog på fröken fleece-overallen och började städa skafferiet medan Ditton lekte på för fullt med Edvins traktor i vardagsrummet! En timme senare blev det pipigare o lite tröttare ögon, men, ytterligare ett bra tag höll hon igång o så somnade hon i vagnen omkring tvåtiden... vaknade till o då gick vi upp o käkade en natt-slurk o somnade om! Nu fick i alla fall pappan sova lite grann... för hur det än är så måste ju han upp o jobba medan jag bara behöver härja med griniga ungar på dagarna... han måste ju handskas med griniga kunder!! Hade det varit tvärtom, jag som varit tvungen att jobba i detta tillstånd, så hade garanterat hälften av alla kunder flyttat till Konsum!! Det stora morret hade ekat konstant mellan ICA-väggarna... för, mitt tålamod med sånt som inte direkt är livsavgörande är väl inte så stort just nu... så lite gnäll över ett skranat äpple skulle nog få humöret att explodera! =)
Och, det är ju "bara" småmonstren som måste stå ut med mitt griniga humör... o dom får väl skylla sig själv som orsakat det!!! =D Hehe... nå, så illa är det inte! Det går trots allt riktigt bra... egentligen blir man förundrad över hur mycket man egentligen orkar trots brist på sömn o annant svammel... och hur mycket några få timmars sömn kan ge!!!
o skorna, Lisbeth... dom är väl inte så billiga dom heller!!! Anders tyckte att det är väl bra att dom står där som sköld för dom hela skorna! Förhoppningsvis blir det dom som hamnar först i valp-käften om det blir nån nästa gång! Och, Ask lär ju inte vara den sista valpen... så, skorna får hänga med som "hasa-på-fötterna-o-hämta-posten-dojjor"!!! =)

Och inget ont utan nåt gott... skafferiet fick sig en välbehövlig utrensning!!! Tänk vad ambitiös man kan vara när man handlar... hittar det ena o det andra som jag tänker tillaga... efter några månader när det nästan själv kryper ur skafferiet så får man dåligt samvete! Det är så sant, att största miljöboven är nog det vi köper o inte äter upp!!! För, jag tror nog inte att jag är helt ensam om fenomenet... både i skafferi, kyl o frys finns massor av mat som bara skräpar... fast, dom där nötterna jag köpte för o göra nå shos av kommer jag att använda... flera olika sorter till nån kaka eller knäck, minns inte riktigt... men, dom lär inte förfaras... värre är det då med Ediths 4 månaders smakportions-puréburkar!! Hon lär aldrig äta upp Majs eller, ve o fasa, brocollipurérna!!! Minerna när hon fick smaka av broccolin går inte att beskriva med annat än ordet: ÄCKLIGT!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
HAHAHA....
Jag är inte ensam!!!
Plockade in reklamen o satt slötittade i Klartbäst eller vad den nu heter nuförtiden...
Blev så full i skratt när jag läser ett kåseri om att rensa skafferier!!! Det var som om jag skrivit det själv!!!
Kolla in sidan 14!!!!

(Klicka för större bild) Syns ju inte så bra här... men ändå... Annonsbladet Östra heter det ju..
Detta är för övrigt en favvoannons-tidning! Jag har har hittat två av mina hundar i den... och båda blev enormt fina o superduktiga jakthundar!!! Zack, tidigare omnämnd som värstingvalp, men också en ofattbart klok, fin o duktig jakthund... köpte honom som valp hos Brännströms efter en annons i bladet... sen hittade jag ju Baloo också i bladet... eller som han hette, Beyaz Töjre... honom hämtade jag i Arjeplog... vad säger man där... helt underbar hund! På alla sätt... utställning blev vi svenska vinnare 2001! Och, första pris på jaktprov... så, han Ask, odågan till son har mycket att leva upp till!! ;-) Så... det är en mycket bra annonstidning!

Halva priset...

Trodde inte dom kunde bli billigare... men, nu är det halva reapriset som gäller!!!
Edvin har skött sig riktigt bra o somnat gott i sin säng o sovit nästan hela natten... men den där Edith... Suck, vad är det med henne!!!
Hon höll igång ganska bra på eftermiddan visserligen hade hon sovit lääääänge o mycket på dan, men flera timmars aktivitet på eftermiddag o kväll borde ha gjort madam trött... jo, ja, visst... hon somnade ju hyfsat så vi sov väl nästan två timmar innan damen vaknade klockan två i natt! Då blev det absolut full rulle! Vid fyra på morron började jag känna den enorma tröttheten komma... För innan hade jag kännt mig oförskämt pigg o utvilad (hade ju sovit två timmar ostört!) men, som sagt... vid fyra började det stora morret torna upp sig... SOV!!!!! Vis av erfarenhet så vaknar ju Edvin om ett par timmar... och... hon somnade ju förvisso... för att vakna i samma veva som Edvin vaknade o kom smygandes omkring kanske halvsextiden... har lite dålig koll!!! Sen har det varit ett evinnerligt snurrandes o tjorvandes i både vår säng o spjälsängen. Jag vågar ju inte ha henne i vår säng om hon inte är trött o somnar direkt, för härom natten slumrade jag till o vad händer då.. jo, illern smiter iväg, tråcklar sig genom virrvarret av våra fötter o drattar ner i golvet!!! Tack o lov är sängen jättelåg men det är fruktansvärt! Jag testade med att ge henne en vattenslurk i nappflaskan i morse, funkade på Edvin när han var i samma stadie, men, NÄ... inte alls! Tillbaka i vår säng... tillbaka till spjälsängen där hon får upp vattenflaskan!!! Begriper inte hur hon lyckades skruva av korken!!! Så, pyjamasen var sjöblöt o Ditton kall o frusen när jag flyttar tillbaka henne, tankar i henne en tuttslurk o till slut ger upp o kliver upp jag också... Herrarna i huset hade väl klivit upp en halvtimme tidigare... så, då var hon vaken ett tag o slumrade till i vagnen en stund... halvtimme max... o så pip o gnäll igen!!! Jag blir tokig!!! Upp, byta pinkblöja, tanka i en tuttslurk till o nu har vi gått upp... först satt hon på golvet en stund o pillade i babygymmet o Ask låg i vanlig ordning bredvid henne... så börjar hon gnället igen.. o jag hinner inte mer än öppna munnen o muttra nåt om förb. pip o gnäll så rinner Ask iväg... Edith grinig o gnällig o jag trött o arg är en kombination som den otroligt mjuke, veka o underlägsna Ask handlöst skyr!!! Lite komiskt faktiskt! Nu ligger fröken o plockar med nappen fram o tillbaka i sängen... o gissa vad... gnäller!!!! Hon är ju trött som sjutton men sen är det inte det lättaste att sova med en storebror som kör nån slags tung lastbil hela tiden omkring henne... hon måste ju nyfikna sig o se vad han gör!
Sen när ryggjäveln... ja, jag måste använda ovårdat språk!!! är helt åt helvete...
Jag blir såååå less... inte blir det bättre heller när spjälsängsläget åkte ner i lägsta nivån i natt efter att Edith stått halvvägs över kanten o svajjat... (längre ner att böja ryggen för att få upp o ner henne) Inte har jag ett minne av att Edvin var så... rörlig... Med honom hann man ligga ett steg före hela tiden... medans Edith är alldeles för snabb! =) En annan skillnad dom emellan är hur lätt man vaknar... det är väl enda grejen dom "ärvt" tvärtom! Jag (utan småbarn ialla fall) kan sova hur länge som helst o det får explodera en atombomb utan att jag vaknar... Anders vaknar om man vänder sig lite häftigare i sängen... glöm att man skulle kunna komma hemsmygandes mitt i natten utan att han vaknar!!! =D =D =D
Edvin, ja, när han sover på natten så kan man leva om hur mycket som helst utan att han vaknar... o vi har testat, jag lovar... jag o Edith!!! Som i sin tur vaknar av prasslet från byxorna när man går förbi vagnen om hon sover i den!!

Var till Kjells lägenhet en sväng igår... hittade lite "bilder"

Innan var jag på Konsum en sväng... köpte två förpackningar Brownies... när jag kommer hem o packar in varorna o det var inte speciellt mycket så efter en stund börjar jag fundera... brownisarna!!!! Var tog dom vägen??? Vad är det med brownies??? Inte var dom i bilen... så, jag måste ha lämnat kvar dom på Konsum... för, dom fanns med på kvittot så bevisligen har dom åkt genom kassan... men, det är lite sjukt med dessa kakor! Hur man nu kan missa att packa ner två ganska stora, prassliga, ganska färglada förpackningar i plastpåsen när man inte missar en liten tablettask....

ähh.. hon ger sig inte...
nu har hon legat o pipit o gnällt en halvtimme... har väl varit o gett henne nappen fjorton gånger... börjar bli lite fundersam om det är nåt allvarligare! Fast, hon är trött... enormt trött... hon har sovit högst fem timmar inatt... så nu är det bara o gå o lägga sig bredvid henne o garanterat somna själv.. så Edvin lär väl hitta på nå bus!!!
Min rygg blir tokig av att kliva upp o ner o ge henne nappen...

I natt var dom billiga...

mycket billiga!!!

Edvin somnade gott, ganska tidigt... han var väl helt slut efter att hållit igång Kypasåkeriet hela helgen...
Men då Edith... ja, jo, i vanlig ordning så har hon hållit igång inatt... hon fick sig ett bad igår kväll, det blev rätt sent eftersom hon somnade i vagnen o sov till 22-tiden... men, efter badet åt hon en tutt-slurk så då skulle hon väl sova gott hela natten trodde jag i vanlig ordning...men, icke.. hon vaknade o höll full rulle hela natten känns det som! Sen kom Edvin krypandes över till vår säng... åhhhh vad jag ibland kan önska att sängen var fyra gånger så stor!!! Jag sover verkligen inte bra när man måste trängas med småmonstren... o ont i ryggen o skit... Nå, det blir ju bättre senare...
Edvin o Anders har lommat iväg... det var nåt med nån skoter som skulle grejas... eller om det var nå oljebyte på "Lokomon" eller.. ja, nåt med motor eller stora däck i alla fall!!
Så, nu ska jag sätta mig ner o hitta en bra tandläkare!!! =D
Åhhh vad det ska bli kul! HAHAHA!

Nybliven "farmor"

Det är ju tack och lov inte bara elände som händer!
Jag har ju blivit stolt farmor natten till söndag!!!
Och den där kattpappan måste ha vetat om att han fått fem fina avkommor för i normala fall syns eller märks han knappt. Han finns, men han är så lugn och tyst... bortsett från när Ask jagar honom och han måste vara lite kaxig och spöa upp jycken... Men, om jag blir ledsen, upprörd eller arg så kommer Armani direkt o mjauar åt mig som liksom att lugna o trösta... om jag har rejält ont o ligger ner så kommer han o hoppar upp på mig, vilket han ALDRIG annars gör! Så, det är en mycket speciell katt, som har stor plats i mitt hjärta... så, när han hela dan igår gick omkring o svansa... tiggde mat från skafferiet.. fast jag kan ge mig fan på att han tyckte att vi skulle ge honom en konjak o en cigarr... För, alla som känner o sett Armani vet vilken magerskraka han är och hur fruktansvärt kräsen en katt kan vara.... endast o bara Royal Canins Maine Coon foder a 549:- säcken som duger... och, ja jo.. han har ju fått smak för ännu dyrare Perfect Fit- Active "För energiska äventyrare" Jo just! Fegisen som inte vågar sig ut ;-) Men, tyvärr så var Anders snål med cigarrerna... så han fick klara sig utan! Senare när vi satt o såg en film!!! Helt otroligt!! En hel film, från början till slut utan avbrott!!! Nå, Armani har en ny klöspåle, den är väl ett par år gammal, men aldrig använd, den har bara stått o skräpat i vardagsrummet medans Armani har vässat klorna på den gamla... en plyschklädd klösmöbel med en stor koja längst ner o två pålar med varsin hyllplan som man som normala katter ska sitta o spana ut över nejderna på... Armani ligger hellre inne i Ask's hundbur o juckar med hans filt!!!! Igår sträckte han ut sig i hela sin lååååånga(mainecoon)längd o började klösa upp för ena pålen!! Liksom... kolla in mig!!! Haha! Säkert bara tillfälligheter.. .men, ibland undrar jag... =) Mallgrodan!

image34
Jag o Armani på utställning, 5 år o 20 kilo sen!!! =D På vem syns det nog... ;-)))

Kolla in mina små söta "barnbarn":
http://www.laponiacoons.se/pearl_kull_1.htm

image35
Stolt, snygg far!       CH S*El Moroccos Giorgio Armani
Den stolta mamman heter Pearl... IC S*Laponia Coons Mystic Pearl o bor i Hakkas!


Edvin är kidnappad...

Då har man nästan inget att skriva!!! =)
Jo, då.. Edith hinner med en hel del kul hon också...
Men, nu ska jag krypa till sängs... klockan for iväg ikväll igen! Suck!
Längtar ju lite grann efter Edvin, men han har nog full rulle i Kypas!
(o dom med honom!)  ;-)
Go natt!

Spöken...

Finns dom???
Jag tror ju inte på spöken... jag vill väldigt gärna ha konkreta bevis o oftast finns det väl en logisk förklaring... men, å andra sidan så tror jag att det finns mer här i världen än vad en enkel människa ser o hör och en del saker går inte att förklara! Så, jag vet inte riktigt vad jag ska tro om ett par grejer...
Jag har ju varit o plockat undan lite i Kjells lägenhet... kastat skräp o sorterat ut papper o tidningar...
Allt viktigt som skall kollas o sparas, typ post osv, har jag lagt upp på köksbordet...
Jag kollade i börsen hans när vi hittade honom o bland annat fanns där två "travbongar"...
i förrgår när jag var o rensade där så tänkte jag ta bongarna för o kolla om det var nån storvinst på dom!! ;-) Men, börsen fanns inte där!!! Jo, det låg en börs på köksbordet, en gammal som var helt tom... antagligen har jag väl lagt undan den "riktiga" börsen nånstans... men, det tror jag inte... Jag vet ju att jag lagt börsen på köksbordet! Första tanken är ju att nån har nyckel dit o varit in!!! Och, det är väl lika läskigt som spöken... för han har ju klagat över en för mig okänd karl som varit där o rännt... o jag har avfärdat det som fyllesvammel... kanske det inte är svammel....
Sen, igår när vi kom hem efter vår Brännasväng så tog vi oss en varmkorv till lunch efterrätten bestod av "Brownies"... såna där små, doppade i choklad finns som Mazariner också doppade i choklad... *mmmmmm* Nå, dom är förpackade i ett tråg med tio stycken, inplastade... Och vi tog oss ett glas mjölk o varsin "kaka"... en svischade fort ner så jag slukade en till innan Edvin hade klart sin första (dom är små!) Sen fick han sin andra o jag tog min tredje o då jag reagerade på att det bara var fyra borta från förpackningen!! Borde vara fem!!! Så, när jag började kolla så var det borta en längst in i förpackningen!!! Jag har inte tagit den därifrån!!! Vad jag vet... Jag fattar ingenting... så, om detta ska ha en logisk förklaring så har jag alltså tagit ut hela plasttråget från förpackningen, tagit en kaka längst bak, pulat tillbaka plasttråget in i förpackningen (och det var inte det lättaste! Snävt o bökigt att få på plasten igen!) utan att vara medveten om det!!! Medan jag sitter o fikar med Edvin o pratar om den häftiga röda lastbilen som hade fullt med snöskotrar på flaket som vi var tvungen att stanna på parkeringen på polisstationen för att kunna kolla in där den stod utanför hotellet!! Alltså.... då är nog det också läskigare än "riktiga spöken" att min mentala hälsa verkar vara helt åt skogen!!! För, nog borde jag väl veta om jag krånglat så för att få mig en brownie!

Hej Lisbeth!! =)
Ja, söndergnagade grejer är väl priset man får betala för att ha lyckan att ha en hund!
För, jag vägrar att ställa undan allt! Han måste lära sig att låta bli o tugga i sig annat än ben! Igår fick han sig ett jonkastort från Larsons järn o flera stycken från Konsum o ICA... (han hade ett gäng sen tidigare också!) så, om nu skorna ryker så suck... pust... stön... =)
Stövaren vi hade, Zack (född o uppvuxen på Ruonavägen 7!), var helt hopplös!!! Det är det värsta jag varit med om o jag har ändå hunnit med en hel del hundar.... I två år var han garn!!! Och, när vi kom hem en dag o upptäcker att hunden fått tag på korkmattan i sovrummet... ett ynka pynka litet ställe var lagat, så han fick två millimeter början så han kunde slita upp mattan från halva golvet... upp i sängen... tugga sönder i molekyler... o lyckas få DUNTÄCKET mellan... så... när jag öppnar dörren o ser en skamsen Zack lomma iväg... kikar in i sovrummet... då var han billig!!! För, synen som mötte mig... korkmatta i stora o små sjok blandat med dun.... o om nån kan ana HUR mycket dun det ryms i ett täcke... OJ OJ OJ!!!
Han hann med en hel del annat också... som sagt, tills han blev två... då slutade han helt! Det var ju bara att plocka o gömma undan "allt"... ändå fick han tag på mycket olämpligt! Men, nu förtiden är det omöjligt att plocka undan... för, det finns hjälpreda som plockar tillbaka allt på golvet!!! Edvin o Ask är ganska likadan just nu!!! Full i bus o lagom uppfinningsrika! Men, det är ju det som är meningen med barn o valpar! Allt man får stå ut med! =D Och, oftast får man skratta åt "eländet"!!!
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
Nu sover dom små... rara monstrena... =) klockan är 20:01!
Tidigare i eftermiddag så somnade Edith i sin vagn o Edvin slöade framför tv:n så jag smög mig in i frysen o grabbade en näve fudge-kola (som vi glömde ta med oss till julfirandet) o tassade upp till datorn o tänkte göra lite nytta! Jo, jag gör sånt då o då också... ;-) Efter ett tag kom blodhunden, o då menar jag INTE den fyrbenta, upptassande han också... började kolla lite på bordet o petade i en smula... o in i munnen... *mmmmm* AHA! Sen såg han en smula som jag hade på tröjan... norpade den o stoppade i munnen, ännu mera *mmmmm* AHA! Hur bra luktsinne kan en tvååring ha??? Nå, strax därefter började Edtih hojta så vi gick ner... det var dessutom dags att börja med maten... När jag efter ett tag stått o hoppat på ett ben fram o tillbaka i köket så faktiskt ser jag hur i helskotta överdäckat köket är!!! Det går inte att på ett smidigt sätt röra sig mellan spis, diskbänk o kyl... utan man måste kryssa mellan bobbycar, traktorsläpvagn, lära-gå-vagn, barnvagn dessutom badrumsvagnen från igår!!! O mellan dom stora hjul/däckförsedda tingesterna så ligger en hel del mindre prylar! Det bara kryllade av hjul o däck i köket! Inte en fri yta... konstigt att man inte bryter armar o ben av sig när man måste vara akrobat för att göra nåt! Och, det är ju inte minsta modellen av kök... hyfsat gott om golvutrymme! Hu.. blir däckintresset nånsin mindre?? :-O Nu ska jag gå ner o se om pappan hittade laxpastasåsen...

Pappan hade hittat maten... och han hade köpt ett tvåpack nappar tillEdvin! =D Det var en liten kille i natt som kom pipandes över till vår säng o var lite halvledsen... Han hade borta nappen o pappan gjorde en totalundersökning av hela sovrummet, nästan... inte en enda napp bland dammråttorna under sängen! (Vart tar dom vägen??? Napparna alltså, dammråttorna sörjer jag inte om dom försvinner spårlöst!) Edvin låg en bra stund i sömnen o snyftade efter "tittiii" så till slut hittade Anders en napp nånstans... pluggar in den i munnen på Edvin som ska ta tag i nappen o "stoga till" den... men, då måste han ju först kasta bort DEN NAPP han hade i handen!!!!! Så, somnade han sött igen...  ;-)

Nya skor!!! =)

Och dom är sååååå sköna sååå!
Är det nu jag ska ge Ask lite credit o vara glad! För, självfallet är jag mer nöjd med dessa än dom förra! Så, sköna o behagliga! Fast, hade jag köpt dom här först o dom blivit söndertuggade så hade jag väl varit ännu grinigare...
Nå, väl... jag fick lite rabatt så det blev ju lite rea i alla fall!  =) Hon tyckte nog synd om mig!  =D
Köpte ett par arbetshandskar, vinterfodrade, till Edvin... han har ju så svårt att ta på sig tumvantar! Så, eftersom det har gått så mycket lättare med fingervantarna tidigare i höst så blir nog det här perfekt! Fast, han rynkade misstänkt på näsan... nya kläder är INTE poppis! Fast, jag skulle tro att han bara behöver se en enda gång att farbror Erik har arbetshandskar på sig när han kör timmerbil så kommer han älska dom!
Och stackars farmor som fick offra sin lunch (o den blev väldigt låååång) på att se efter monsterbarnen!! Själv skulle jag till blomaffären o planera begravningen så det var väldigt behagligt att slippa ha med Edvin full i bus o Edith nyfiken i en strut (ibland har hon inte tid att äta för att hon nyfiknas så!)! Jag kan som ana hur det hade blivit... när Edvin tröttnat efter en så där 38 sekunder på att sitta still o börjat ränna runt bland krukor, vaser o kaktusar!!!! Och jag tror väl inte farmor var alltför missnöjd med lunchen... o äta sin lunchlåda skulle hon hinna göra sen sa hon!

Anders hade lagom lunch vid två så han skjutsade hem oss... En varmkorv till lunch o så började vi skruva ihop en badrumsförvaringsvagn... hittade den på Konsum o tyckte att det kan vara bra o ha schampoo o sånt i... gissa vad... jo, en av dom fyra lådorna var spruckna.... Måndagsexemplar??? Nähä!!!
Edvin tyckte att det var en perfekt grej o ha sina leksaker i så han började packa ner allt som gick i vagnen... och det är nog inte så tokigt... då kan han ju rulla runt med vagnen dit han vill med grejjerna o så smidigt att plocka undan! Skulle behöva hitta nån rejälare grej om det ska hålla för hans hantering!

Hörselkåporna är elaka...

Så Edvin måste bli såååå sur på dom o kasta runt dom hit o dit!
Stackars Edith ligger farligt till i skottlinjen...
men, helt otroligt lyckas hon undgå att få sig en tjottablängare i skallen av Edvins viftande!!o så skymtar man den fortfarande illa till liggande skoätande jycken!!! *morr*
Fast, tillika lite tur faktiskt... för nu ikväll hade jag faktiskt på mig skorna några timmar o jag fick ont i fötterna av dom, till gränsen att få skavsår... av kängor!!! Så, nu känns det inte lika surt med söndertuggningen...  ;-)

O va kul att Lillan hittade hit!!! 
Tack för berömmet!! =)

Bebismagar...

Går inte ihop med älgleverbiffar!

Åhhh... Vad jag skulle njuta av en hel natts sömn!
Fy så trött jag är! Fröken majja loppa somnade väl strax efter två inatt efter först tre timmar med pigga ögon och full i bus sen två timmar med grin, magknip, pruttar och bajskalas?
Och då tror man ju att monsterflickan ska sova lääääänge!
Jo just... Strax före sju har båda monstren börjat härja... Hur kan två små barn leva om så? En säng som strax innan dom vaknade var hyfsat välbäddad är efter en kvart med dom två totalt kaosartad! Båda täckena är som ihopknölade högar längst ner i påslakanet, bäddmadrasserna hänger på trekvart och lakanen är totalt försvunna!

Nu är klockan kvart över nio på morron... Edith har slocknat i sin vagn o Edvin ligger framför tv:n med sin kära napp o halvslumrar... själv sitter jag här o är trött som fan men skulle inte somna för nåt om jag la mig ner! Ska ta mig en tidning o lägga mig o läsa en stund... Trött... trött... trött... och så den där förb. jä..a ryggen!! Ont... ont... ont...
Nå, antagligen blir det några rader till denna den andra januari!
Förhoppningsvis är väl humöret lite bättre... ;-)


Måste ju skriva några gnällrader till.... =)

Jag har ju jagat ett par nya skor, liknande dom sköna, slitna, hundtuggade curlingliknande skorna/kängor jag haft... men, inte riktigt hittat några som jag varit helt nöjd med... nu i fredags letade jag ju lite grann i luleå utan resultat så jag smet ju in på skoaffärn här i ökx innan Anders slutade jobbet... o ja, jo, ok... hittade ett par som jag blev nöjd med! Inte riktigt det jag tänkt mig.... men, ok...
Det fanns ett annat par, men då var dom på ordinarie pris o dom jag köpte på rea så snåljåpen tog överhand o valde åt mig! Igår hade jag på mig dom för första gången när vi åkte till Kypas, så jag har bara haft dom in o ut ur bilen... o nä, jag är inte nöjd med dom! Jag vill nog ha dom andra i alla fall... så, innan vi somnade igår så surrade jag åt Anders om det hela... han lyssnade väl med ett halvt öra o suckade åt mina planer på att sälja dom nya skorna på tradera o så köpa dom andra som jag nu vill ha! Nå, det löste sig med lite hjälp av Ask image33på morron!!!!
Förbannandes hundjävel!!! Så självklart att han skulle tugga sönder den ena!!!!! Så, inte bara för pengarnas o dom helt nya skornas skull men nu går jag miste om det lite roliga nöjet att sälja nåt på Tradera!!! MORR!

Så....nu blir det dom andra skorna i alla fall...

som inte var på rea...

så, om några veckor när ni igen får läsa om nya söndertuggade skor så finns risken att ytterligare nästa par skor är tillverkade av HUNDSKINN!!! Svart o vitt!!!!

 

 

 


Gott Nytt År 2008!

Hoppas verkligen att allt elände stannade kvar i 2007!
=)
Det blev ju lite dramatik på slutet i alla fall...
för när Anders kom från jobbet så sa han att brandkåren for som sjutton när han stod på OK o tankade... o när han kikade över mot Vännäs brann det som fasen!!
Och, det var verkligen en enorm eldssvåda!
"Bönehuset" i vännäs har väl totalt brunnit ner...
Knäppte några kort hemma från gården, men i mörkret blir det ju inte så bra... men, ändå... det är ju en halvmil mellan! Det är ju inte heller nån avancerad kamera med nån värstingszoom! Så, snacka om att bränder är brutala!
image32

Annars var det en trevlig nyårsafton...
Conny o Annika var hos oss o vi käkade på tok för mycket god mat...
Hade frollat till det med trerättersmiddag så först åt vi krustader med räkor, kallrökt lax ö rom-röra o sallad till... Fläskfile' ala solvik med pommes duschesse till huvudrätt o så kolapaj med vispgrädde spetsad med rom.... mmmm!
Anders o Conny var ut med Edvin innan han skulle sova så han skulle få vara med om lite raketer... men, han var grinig som sjutton (hade så varit hela dan!) o han tyckte ju det var skitläskigt med raketerna live så han ville in o kolla genom fönstret istället!
Tidigare på kvällen bad jag Anders "offra" en raket för att träna Ask... han var inte speciellt svårövertalad att skjuta iväg en i förväg! ;-) Så, jag tog några skivor julskinka, hunden i koppel o ut o så brände vi iväg raketen ett par meter ifrån honom... visst tyckte han det var lite läskigt... men, med lite skinka o att totalt ignorera raketerna så var ytterligare en av mina hunder totalt orädd för smällare/skottsäkra!
Så, när tolvslagets obligatoriska smällande startade så låg Ask i sin "koja" inne o tuggade förnöjsamt på ett gnagben... Och, Anders o Conny fick lyckliga leka pyrotekniker! Med cigarren i mungipan skickade dom iväg ett gäng färgglada explosioner!
Visst är det fint... men, lite dåligt samvete för miljön får jag ju...

Idag på nyårsdan åkte vi till farmor o farfar... disken fick stå kvar på diskbänken o dammlopporna låg o trynade på golvet utan nån risk att dammsugarn skulle komma ta dom... städa hinner man väl göra nån annangång...
Jag somnade till en sväng på soffan o det var såååå skönt... det blev inte mycket sömn i natt... för, dom timmar man normalt brukar sova innan Edith sätter igång o nattsudda höll vi själva på med nattsudderi! =)
Faktiskt rätt skönt att det blir vardag nu... o så brukar det märkas att det ljusnar! Snart är det sommar!!! =)

Så, hoppas att alla får ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

RSS 2.0