Ihhaaa... Premiärdopp!

Jag har gjort det!!!
I JUNI!!!
Första doppet för sommarsäsongen, utomhus i naturvatten!
Och det var skönt...

Cyklade till bageriet på morron, men fick snålskjuts hem... pappan o stumpan hade byss-ärenden (Edvin är fortfarande kidnappad) så de kom o hämtade mig och cykeln när jag slutade... o med tanke på att mätaren i bilen visade 27 plus o solen stekte värre än i Sahara så var det rätt skönt att få åka i en AC-klimatiserad miljö totalt utan svett! =D

Ska cykla imorn också...

Idag har grävis varit här!
Tänk det missade både mamman o Edvin...
Men stumpan o Pappan höll ställningarna med kameran!

   
Lastbilen var väl inte mycket att hänga i julgranen enligt stumpan, men grävmaskinen!!! DEN var cool!

Efter middan gick vi ut en sväng... i den här fantastiska sommarvärmen!
Det är som att vara utomlands!  =D
(om man bortser från mygg, knott, bromsar, blinningar o swiron!)

Så när pappan körde igång grästrimmern tog jag o stumpan vagnen o traskade iväg till mormor med några plantor som vantrivs nå så kopiöst här... såna där "elefantöron" som kan växa sig till stora rabatter med rosa, fina blommor blir bara nå små fjantkvastar här!!! Så, troligen så lär de växa bättre hos mormor... det kan ju ha att göra med omsorg också! Det får blommorna här på gården kanske inte alltför mycket av!

Mormor såg vi inte till, så vi lämnade blommorna o traskade vidare... mot bäcken! =D

Stumpan stod i vattenbrynet, blev lite förnärmad när en karl sa till henne att inte röra livbojen, för hans glasögon låg där... hon blev riktigt bestört! Sen blev hon nöjd när en så gullig pojke lånade sin coola badring med "hajar" (delifiner) på!

Då stod hon o plaskande studerade pojken som gjorde mer eller mindre akrobatiska hopp från bryggan "Stylade bomber" bla! =D Själv traskade jag ut i vattnet... blev lite halvchockad när det svala vattnet nådde låren... stod där en stund o kände hur otroligt skönt det faktiskt var i vattnet!!! Men, det krävdes en lång stunds överväganden o modintalan i mitt mentala medvetande "Du vet att det är skönt när du väl kommer dig ner i vattnet!!!" så då dök jag ner, simmade några tag o så traskade vi hem igen... utan handduk eller nåt! Och, är det sommar, på riktigt!!!
När mamman kan gå i sin blöta bikini hem från badstranden utan att frysa!!!

Sen satt vi ute på bron ett bra tag o bara njöt av värmen... o tänkte, precis så här är det utomlands! Medelhavet... ahhh...
Livet kan vara helt underbart, fantastiskt o rent magiskt härligt ibland!

Stavfel mm bjuder jag på idag...
Pappan har öppnat en bärsis o tagit med en påse cashewnötter o satt sig på bron... det lockar mer än att sitta o läsa igenom alla stavfel o sånt! =D

Första riktiga...

Utställningen för Senna!


Och det var så kul o gick bra! =D

Utmärkt typ, storlek och helhetsintryck. Mentalitet: UA
Vackert, välskuret huvud. Bra kropp. Ganska bra nackknöl. Vacker ö-linje. Ännu ngt tunn i sin bål. Välvinklad & välgående. Vältecknad med lovande färger. Utm steg. Välvisad.
1:a pris Kv Kk HP


Och domaren sa efteråt: "Tack för att jag fick se denna hund!"
Det har jag aldrig fått höra förr av en domare! =)
Sen det där sista... Välvisad! =D

Det var så jädrans kul för Senna visade ju upp sig riktigt bra!
Vilken skillnad mot hans kompanjon! Ask som inte visar upp sig för fem öre, utan kryper ihop o visar sig underlägsen... då är det en fröjd med Sennas vackra steg och så det där med Frolic... som jag spetsade med älgtjälknöl dagen till ära... "Jag är ett matvrak, jag älskar allt som går att tugga o smakar lite grann... jag gör vad som helst för en smakbit!" står han med full koncentration o ser ut att tänka när han ger mig hundratio procent uppmärksamhet! =)

Det ska bli så kul att ställa honom i fortsättningen...
Synd bara att klantjag missat Piteå-utställningens anmälningsdag!!!
Har noterat utställningsdagen som sista anmälningsdag!!!!
Så, det blir ingen Piteå-utställning för oss! Morr!

Det hände i fredags... och det har hänt förr!
Baloo skulle på GVE-utställningen på en söndag... torsdag badade jag honom, fredag smet han ner mot älven för att jaga storspovar! Fram o tillbaka (det var högvatten) sprang han över ängarna, den ena full av gula smörbollar - den andra nyplöjd!!!
Där fick jag se mina timmar med noggrann schamponering o sköjning i god tid inför utställningen (så pälsen skulle hinna få tillbaka glansen) försvinna i rasande fart!
Hunden som jag till slut fick fast var knallgul fram, diarrébrun bak i stället för kritvit o orange som han varit strax innan!!!

I fredags smet (Edith öppnade grinden) bägge puckona! Ask först, i trettiofyra graders hetta... Senna bakom, fullt drivande bretonen som jagade sjöfåglar fram o tillbaka längst ner på Långänget!
Vad fick jag göra... jag som först cyklat fram o tillbaka till bageriet på dan... jag fick ta på mig täta kläder (myggjävlar), stövlar o traska efter... i TRETTIOFYRA GRADERS HETTA!
Tre kilometer mätte jag upp att det blev... och terrängen där nere mot älven är rätt krävande... Sälgbuskar som växer på tvären!!!
Fy vad slut jag var... o svettig! Det bara rann efter ryggen!
Men, jag fick fast puckona... innan DE hann bli alltför slutkörda i hettan!

Sen är det bara så att vi måste börja vårda vårt språk... Edith såg andra stövare på utställningen o pekade: "Titta, Pucko-stövare!" Där blev vi avslöjade vad vi kallar våra hundar ;-)

Grand danoiserna ställdes idag...
Det är otroligt vilka enorma hundar det är! Det var en grandis modell STOR med en matte modell LITEN... Vilka kontraster!
Ofattbart... när hon klappade hunden höll hon upp handeni höjd med sin näsa!

Nä, en kul dag...
Vi hade smörgås o fika med oss... hann inte äta upp det under utställningen så vi stannade till på den otroligt fina rastplatsen Stenbron! Vi var bara tvungna... Vacker plats! Bara synd att det där Puckot för alltid satt den platsen på kartan tack vare mordet på Carolin!

Och Edvin... han har varit på rymmen sen lördag!
Han stannade i Kypas på lördan...
Sen följde han med farmor o farfar när de kom för att hämta Lisa, som hängde med oss från Gällivare idag... men, han följde med dem tillbaka till Kypas! Stumpan ville också... men, men... både jag o pappan såg scenariot framför oss! Slutkörd stumpa, somnat sent igår... upp kl 6 idag... full rulle hela dan! Sovit en stund i bilen, från Stenbron till Gyljen... Ja, om jag säger som så... det var med nöd o näppe vi själva klarade att hantera den övertrötta stumpan innan hon kom sig i säng... det hade blivit kaos om hon hängt med till Kypas!

Men, nästa helg... pigg o utvilad stumpa... då får hon nog testa att sova borta för första gången!
Vad ska jag o pappan hitta på då!?!?

Nå, men... Edivn...
Det är nog bäst att han pallrar sig hem så fort som möjligt!
För, mormor kom traskandes över "trumman" ikväll... o hon höll på rasa ner i bäcken tack vare kommunala vattenläckaget som underminerat stigen där!!!
Så, jag har en känsla av att det kanske kommer nån grävmaskin o gräver här, kanske i morron!

OM nu kommunen läser sina felanmälningar de får via internet!!!
För, jag har skickat iväg två anmälningar... men inte fått nån bekräftelse än...

Äntligen freeeeedag! =D

Första veckan avklarad...
Fort som fasen gick det! Och, kul har det varit...
Sen har vi den här unika känslan av att ha gjort klart sin arbetsvecka o man för göra helg! =D Läääänge sen man kände det!
Nå, fort är man inne i lunken o tycker att det är alldeles för lite fritid o för mycket jobb... men, just nu så njuter jag av det! Tog cykeln idag också... trots hettan!
Just nu, varmast i Sverige med 32.4 plusgrader!!!


Vädret... just nu!

Det går faktiskt hur bra som helst att cykla! Trots hettan så här på eftermiddan är det inte jobbigt... inte det minsta! Bara skönt!

Middan var som vanligt klar när jag trampade in på gården... vi åt ute i stugan!
Filtallrikt, tunnbröd o halstrad, färsk abborre! Och ett stort glas mjölk... Ahhh!
Nu ska jag gå ut i solen med trollen...
Nu är det 32,6 grader! =D

Fullt ös!

Självklart så vaknade ju båda trollen när min väckare började skramla!
Stumpan började huckra efter "maaaammaaaaa" med en ljudstyrka som stegrades i takt med varje trappsteg jag gick ned för trappan!
Så, det var ju bara för pappan att plocka en grinande stumpa i famen o komma ner... en stund i mina armar o det var bra plus att vällingflaskan också gav lite tröst till den hungriga stumpan! =)
För min del innebar det att klockan mittiallt var 06:20 o jag hade knappt kommit i kläderna! Jag hade tänkt att starat ! Så det blev ett stressigt ihoprafsande av grejjer... kasta sig upp på cykeln o speeda iväg!

Cyklade om två "konkurrenter" (andra hurtiga morron-cyklister) efter vägen! ;-)
Det tar en kvart... lite, lite drygt, från Gyljen till bageriet!
Och... när jag då kommer fram så är jag först!!! Fick sitta o njuta av solen en kvart innan nästa man på plats kom med nyckeln!
Så, den där efterlängtade duschen som jag tänkt hinna med utan att bli försenad sket sig... men en snabbdusch blev det men då kommer jag ju på att jag glömt skåpnyckeln (arbetsskor o kläder) hemma, i handväskan!!! =P Nå, det gick o skramla ihop nya... och dagen tjofsade bara iväg som vanligt i rasande fart!

Nu, när jag börjar bli lite varm i kläderna o åtminstone skönjer en sammanhängande bild över produktionen... ja, då blev jag "omplacerad"!
Hamnade lite hastigt o lustigt  tack vare sjukskrivning på kontoret...
Jag ska först baka tre timmar, sen ringa kunder!
Och, jag som trivdes så himla bra med bakandet...
Nå, det är kul i kontoret också!
Jag har ju gjort det förr... men, det är ju tio år sen... o en hel del har ändrats!
Men hur sjukt är det inte att en del artikelnummer sitter kvar i hjärnan!!!

Mitt i allt ploppar det fram.... Rosenkaka: 203, Kaffekaka: 237, VR-limpa: 103
och jag har flinat för mig själv o tyckt det har varit kul!
Lustigt...
Men, en sak är då säker...
Från att ha gått o skruttat i flera år - med gröt i skallen som småbarnsmamma... så hamnade jag i full fart på stört! Så mycket intryck... så mycket att hålla reda på!
Jag kommer garanterat drömma om limpor o ordernummer i natt!
All information måste sorteras! =D Men, det är kul... Jag trivs verkligen bra där...

Vi gick ner till älven efter middan, jag o pappan...
Slogs med lite mygg o lurade abborrar!
Fast den här:


LAKE... fångad på metspö!

Laken som nappade på metspöt fick stanna kvar vid älven... tror inte ens Senna skulle äta upp en sån läskig fisk! =S Fisk? Det är ju som små ormar; knubbiga, halvlånga o muskliga! Den slingrade sig runt min hand o nöp fast, ordentligt!!!

Så, imorron vet jag vad middan blir... Halstrad abborre!
Hittills har pappan fixat "överraskningar" varje dag! Igår blev det grillad lax, potatis o kall romsås! Till det ett härligt, stort glas rödvin!
Idag hade han fixat älgköttgryta med ris... så gott, så gott...
Speciellt när jag var vrålhungrig efter cykelturen, i 27 gradig hetta! Svetten rann... o det första som mötte mig i dörren var en Falcon bayersk - kall o sååååå god!
Sen var det bara att sätta sig till bords o njuta av maten!

Fatta vilken karl jag har...
Det är helt otroligt... han är bara bäst!!!

Det gick bättre på morron!


Fick ihop det... kaffe i koppen (pulverkaffe!) och havrefras i mjölken! =D
Jag önskade o bad, lite stilla till mina älskade nära... "Snälla... ligg kvar o sov när jag kliver upp i morn!" efter GÅRDAGENS morronbravader! Pappan, världens bästa, klev ju upp med mig o kokade kaffe... riktigt kaffe... Så att jag skulle få mig en kopp kaffe utan havrefras... igår alltså... o så fixade han frukosten i frukostskålen! Glad i hågen satte jag mig vid bordet o skulle hugga in... då kom Edvin o sa: "Huääää!" och upp kom all välling - rakt över mig o mina rena kläder...
Så, det var bara att gå o snöra sig i duschen, byta kläder, sprita händerna o fara! Det blev inget kaffe den morgonen!!! =S

Men, i morse blev det kaffe, pulver utan fras och utan hjälpredor av alla de slag!

Helt fantastiskt väder...
Trollen tog sig ett fotbad på kvällskvisten!

Synd bara att myggen håller på äta upp en så fort det börjar bli kväll...

Trollen, de rara har varit så gnälliga o griniga hittills... men, idag var de som små änglar!
Rara o goa! Knappt nå bråk o gnäll alls...
Och, de börjar äntligen vara friska!!!

Nä, nu lockar sängen... o imorron tänkte jag ta cykeln, så jag måste starta senast halv sju!

Sommar... sol o heta dagar!

Jag är inte det minsta förvånad... nä nä...
Att väderprognosen skulle se ut så här:


resten av veckan... o sommaren lär väl se ut likadan!

Och som sagt... inte det minsta förvånad!

Sen kunde jag bara konstatera... det är otroligt skönt att slippa trollen! ;-)
Bara det där att få göra klart nånting utan att bli avbruten för att troll vrålar, är färdiga, är hungriga, pinkar på golvet, äter kattmat, vill ha glass, är törstiga, vill ha nappen, vill se på tv... osv... bara det är otroligt skönt!
Snart lär jag sakna dem heldagar... men, just nu... gnälliga o sjuka som de dessutom fortfarande är... så är det otroligt skönt att nio timmar per dag bara ha med vuxna människor att göra! =D

Och även om nu det råkar bli sämre väder, med kyligare utetemperatur så lär jag nog inte frysa ändå... där inne i värmen som sprids från bakugnarna lär dagarna ändå vara heta! Har ju sommarjobb som bagare! =D Och, det är skitkul!

Morronkaffe...

med Havrefras!

Känns lite konstigt det här... smyga sig upp strax före sex på morron, lämna den varma o goa sängen med en sovande stumpa... pappan plirade lite med ögonen när jag pussade gomorron/hejdå...

Märks att mamman inte är van tidiga mornar! =D

Nä, nu ska jag kolla nyheterna om det hänt nå i världen...

Ja, då går vi mot höst & vinter!

Midsommarn är avklarad, sommarsolståndet är väl idag... sen blir det mörkare, mörkare o mörkare för var dag som går!
MIDsommar... mitten (?) av sommaren... men, hallå... det har ju inte ens börjat!!!

Men, var lugn... jag ska börja jobba i morn, så nu kommer sommarn!
Var så säker...
Det är också endast o bara därför magsjukebakterierna hopar sig över oss... här har jag gått o skruttat i fyra år... Vare sig jag, Edvin eller Edith har haft nån skit eller kräk-sjuka, så givetvis... när jag nu ska jobba så blir vi sjuka...

Edith har piggnat till ordentligt...
Igår var det helt okej, hon åt o var igång precis som vanligt...
Hjälpte pappan med fotbad! =D
- - ->


Edvin däremot...
Han var ordentligt magsjuk hela dan igår...
Fast nu har han sovit hela natten, det han drack igår kväll fick han behålla o på morron har han ätit en vällingflaska o några naturgodisar(!), inte riktigt planerat men Edith plockade fram påsen hips vips... så, då var det bara att de fick några yougurtnötter!

Sen lite senare blev han hängig... nu ligger han varm o febrig i soffan...
Suck, pust, stön... att det är så tröttsamt!
Vad är det här för jävla magsjuka???

Magsjuka är väl nog jobbigt som det är...
Men det här!?
För en vanlig magsjuka i trekvarts dygn, friskt som en nötkärna ett halvt dygn för att sen bli supersjuk i tre dygn!? Är det för att vi inte haft nå magsjukor tidigare? När det väl kommer så är det gigantiska magsjukor veckovis??? Och varför... VARFÖR i jössen namn hade inte det här kunnat komma för två veckor sen... tre... fyra veckor???
SKIT!!! I dubbel bemärkelse!

Och så börjar vi om igen...

Edvin vaknade vid halv ett snåret inatt...
Var vaken o såg tv ett tag, halv tre kom det!
Pappan rusade ner på toa med herrn... själv kom jag efter o skulle fixa hinkar!
Möttes av en spya i trappen...

Kack-kalas o kräka... Runda nr två!

Skillnaden är att herrn är gnällig... Jag ville att han skulle andas på mig för att känna om det var magsjukelukt: "Näähäääääähäääää, jag kaaaaaaan inte!" vrålgrinade han!
Suck...

Nåja... Tvättmaskinen får fortsätta att snurra, en helt nyöppnad Klorin-flaska står redo... det är väl mina händer som inte riktigt tycker om den konstanta klorin-doppningen...
Edvin är fortfarande pigg,  han är ju större...
Hoppas nu bara att detta inte blir en femdagars "magsjuka"!


Små grodorna... små grodorna...

är lustiga att se!


Ska det dansas runt stången... då ska alla dansa runt stången!
(pappan är i särklass bäst!)

Nästa år med en frisk stumpa o Edvin ett år äldre blir det kul!
Förmiddan var hon pigg o glad... lunchen smakade nog underbart i hennes utsvultna mage, en grillad falukorvskiva på en glödrostad fralla... i stugan! Mmmm.....
Sen somnade hon o sov på soffan ett hyfsat bra tag... vaknade o var hängig, grinig, klängig, varm o eländig!
Nu på kvällskvisten har hon varit piggare igen...

Är detta en magsjuka???
Nä... då får vilken klåpardoktor som helst trönska med mig... jag ger mig inte!!!
Men... av olika "fall" alla i min närhet som varit med mer eller mindre allvarliga symtom till doktorn har väl 99% fått rådet att "Gå hem o ta en alvedon, det blir nog bra ska du se!" och... ja... inga närmare detaljer, men det har varit operationer, hjärtinfarkter, stroke mfl allvarliga åkommor som varit den riktiga orsaken som farbror doktor viftat bort med en överlägsen min! Jag har inte så stort förtroende för doktorer... nä... inte det...

Nåväl... få då se hur hennes form är i morn!
Nu ska jag gå o spilla upp en singelmaltare från Speyside! Ahhhh...

Solen skiner... =D


Som Dr Alban sa...

"Det är stabilt"
fast, det var väl doktor Gustavsson som sa det igår...

Stumpan var ju hyfsat pigg på morron, men sen blev hon hängigare... o det bara gick inte att få i henne nåt! Så, efter samtal till vårdcentralen tyckte jag att det var klokast att åka in o kolla upp henne innan midsommar med jourstängt o allt vad det vill säga... så, strax efter ett åkte vi in hela högen! Pappan o Edvin fortsatte in till Bränna o handlade lite, jag o stumpan fick sitta där i ett rum o vänta... o vänta... o vänta på doktorn! Kul med en tvååring som inte orkar vara uppe, o mår så pass dåligt att hon inte kan vara still i famnen! Till sist somnade hon i mina armar... o jag kunde lägga upp henne på britsen! (mina armar jublade) Sen så småningom kom doktorn... och det är väl då en vanlig magsjuka... som är ovanligt envis. Virus handlade det om o maginfektion kallade han det... och det var bara att fortsätta försöka skedvis att få i henne vatten!

(Tur att jag har hundmedicin-grejjer!
Sprutan som Baloo fick nån medicin i blev väl rengjord o användes som vattenspruta åt stumpan... DÅ med milt våld fick jag ner Resorb i henne, som hon svalde! Att hålla på med en sked gav bara blöta kläder! Brutalt... men, det funkade!)

Själv skulle få akukpunktur 14:45 o det var med nöd o näppe jag hann dit!

Pappan o trollen for hem, jag till sjukgymnastiken...
parkerade den medhavda cykeln innan utanför entrén!
Jag måste ju vara utrustad med århundradets sämsta kropp!
För, jag har några månader kvar till 40 o har hunnit springa där på sjukgymnastiken för hur många olika krämpor som helst!!!
Det har varit ultraljud, sträckbänk, tns-ström, massage osv... sträckbänken var vidrig!
Så ont i ryggen som jag fick efter den är en sån där smärthöjdare!
Men den här akupunkturen... det är läckert!
Visst känns det... det ska jag inte hymla om, speciellt på två ställen!
Men, inte värre än att man klarar av det... det finns så mycket annat som gör så mycket ondare! Och grejen är att det känns mycket bättre! Speciellt märks att rörligheten blivit betydligt bättre!

Nå, när då behandlingen var kvar så hoppade jag upp på cykeln, in till Konsum en sväng... sen trampade jag - norrut! Men vilken motvind... o hur det blåste!!!
I bara t-shirt o fleecetröja höll jag på frysa ihjäl!!!
Så, jag var tvungen att stanna på Outleten! Vindtät jacka, tack!!!
Innan vi for, så sprang jag runt o letade min vindjacka... men, såg den ingenstans, tänkte att äh, jag får nog upp värmen när jag cyklar! Men, det gjorde jag inte...
Eller jo, värmen fick jag upp, svetten dröp... men, iskalla vindar slet sig in genom varje litet hålrum i fleecen!!

Men, då fick jag fynda på outleten!
Jag har bara hittat nåt stövelpar till Edvin där tidigare... har tyckt att priserna har varit nog så höga (röda lappar som säger 1298:- är inte rea i mina ögon) men, nu bara hängde det där en tuxerdress, byxa o jacka - snygga färger, hyfsat lagom storlek (kunde ha varit lite mindre =D än 42:a) men ack så skön den var i blåsten! Vindtät o andades!!! Och så fick jag mig en perfekt arbetsbyxa till på måndag! ;-) Då var det ju tur att jag inte hittade min jacka, så jag kunde fynda den här för 199:- (det börjar jag kalla rea, halva reapriset!)

Fast, det var ju lite bökigt att cykla med en stor kasse i handen!
Det var motvind... rejäl motvind!!!
Så de tjugo minuter det tog att cykla från rondellen till Kolhusvägen 11 i den starka motvinden (o alla uppförsbackar) är jag mer än väl nöjd med!!!
Och min gamla vindjacka hängde halvvägs ut på golvet (väl synligt) nedanför hatthyllan!

Stumpan var i lite bättre form, fick i sig lite blåbärssoppa o nån tugga av en rostad macka!
Sen sov hon på soffan... hänig igen!

Hela natten har hon sovit... o nu på morron vaknade hon med orden: "Välling!"
En flaska senare så var det toabesök! Hyfsat fast form... o ännu har hon inte spytt!
Jag vågar se lite ljust på framtiden!!! Men, hon är hängig... verkligen hängig! Nu sitter hon o halvsover i soffan igen... vilken vecka! Det enda stumpan gjort, sovit o kräkts!

Men, nu fick jag lite onda aningar... Edvin... huuuuu
Tyckte att han klagade med lite annorlunda gnäll...
Och farmor som är sjuk... vilken midsommar!

Kan man få den med extra allt?

eller... utan lök?
Rastaste, stackars stumpan!

Det var det värsta...
Hela dagen igår låg lilla hjärtat i soffan... totalt utslagen!
Pappan var o handlade... lite smått o gott som blåbärssoppa, Proviva o som vårdcentralen rekommenderade Resorb, intet nåt stoppade hon i sig! På ett o ett halvt dygn har hon inte fått i sig nånting som hon fått beålla... till sist ville hon inte ens ha vatten, bara vände bort huvudet o gnydde "näää" o jag förstår henne... När precis allt man stoppar i sig kommer upp, ja, då stoppar man inte i sig nåt! Hon har bara legat... fast i går när faster Lisa kom en sväng så var hon så pass pigg att hon ville hon gå ut med henne o Edvin! Fast, lika fort kom hon ju in igen... o forsatte att kräka upp allt som fick i sig...

Och jag säger då det... TUR att hon hade lite att ta av... för, nu känner man vartenda revben... alla ryggkotor... Ögonen är insjunkna o alldeles svart under! Hade hon varit en tunnis från start så hade vi hamnat på sjukhuset med dropp!

Men, nu är hon lite bättre... det har vänt! (peppar, peppar ta i trä)
För i natt har de få droppar jag fått i henne i alla fall fått stanna kvar!
På morron har hon druckit ett halvt glas vatten o en deciliter blåbärssoppa...
o hon har INTE spytt (än)!!! =D
Men, det där Resorb... ja, om man är vuxen o kan tvinga sig för att man vet att man blir bättre... men, att få i en tvååring något som mest påminner om ljummet havsvatten, urk... nä... Och den där hemmagjorda vätskeersättningen smakar ju om möjligt ännu värre!!! Sött o sliskigt salt!
Okej första gången man tar en klunk o sväljer... o andra klunken, men sen när det det kommer upp igen!!! Blä... nä, då vill man inte smaka samma sak en fjärde gång, oavsett om det ska upp eller ner!!!

Nu har hon somnat på soffan igen...
Det var en magsjuka i hästväg det här!!!
Fast, jag tror inte att det var magsjuka... ingen av oss andra har (hittills) blivit sjuka, o när man har magsjuka är man sjuk i ett dygn (spyr, skiter o har feberfrossa), nästa dygn piggnar man på sig o börjar kunna äta! En vanlig magsjuka håller inte på i fem dar!
Men, som alltid när man pratar med vårdcentralen eller bvc, "det är ingen fara, avvakta!"

Och visst... det har ju klarat sig (hittills), men... jag har stått startklar att handlöst åka in... jag vet hur fort det kan gå o hur illa det kan gå när ett litet barn är magsjuk länge o får rubbningar i vätske o saltbalansen! Hon har en storebror som nätt o jämnt klarade livhanken när han var fyra år... hamnade i två dygn med dropp på akuten i Nyköping! Och, det var på strået... han hallucinerade o var helt borta... på sista strået att det gick vägen!
Nå vi avvaktar ett tag till... =(

Pappan o Edvin var ju till mormor o klippte gräset för nån dag sen...
Grannarna startade sin åkgräsklippare o Edvin hajjade till: "Men, vad är det som låter? Det låter som en Monstertruck!" pappan sa lite förklarande att det var nog bara grannen som skulle klippa gräset... "Jaha! Det är bara en gräsklippare som har dåligt avgasrör!" Han kan han! ;-)

Igår skulle han ha suttit på pakethållaren när jag var o cyklade med hundarna en sväng... det var värre lastbiltrafik! Och så kom det en stor trailertransport med en VOLVO A40E - en gigantisk dumper som jag sprudlande av iver berättade till pappan om (Edvin hade somnat när jag kom från cykelturen) "Ja, ha... en sån där liten plutti-dumper, ja, nog vet jag de kör med såna i gruvan också!" PLUTTI-LITEN???
Den var ju gigantisk...
Det stack ut däck utanför släpet den stod på en bra bit... själva ekipaget fyllde ut hela ena körfältet o en liten bit in på det mötande körfältet!
"Ja, hade det varit en av de stora dumparna från gruvan, hade den transporterats i delar!" jaha...
Och, ja, det är ju klart... Om dumpern ska lastas av en sån här - - ->
Så behövs det väl kanske 20 såna där gigantiska A40E:or för en av dennas skopa!
Dumper, bil STOR dumper!
Men, den var i alla fall coolt att se, så där i verkligeheten... även om det var en pluttiliten dumper!

"Heeej..." ropade jag

och så sa det 'plums' när föll ner i bäcken!

Jag ropade Hej på tok för tidigt!
Vi har haft en sån där natt igen... en natt full av bävan, i ett tomt kräkstinkande vakuum! En lång väntan på nästa kräkattack... får hon behålla vattnet? Eller... Och en stumpa så trött... o så törstig! "Vatten!" har hon pipt ynkligt hela natten, så har hon fått dricka, lite i taget... den vätskan kom upp några minuter senare!

Men, det är lustig magsjuka... jag har inte varit med om nåt liknande!
Först så sjuk en hel natt... sen frisk en dag o en natt, dagen därpå var formen god däremot kackades det löst, rejält löst o med den där distinkta lukten av magsjukediarré!
Sen, på kvällskvisten kom en gigantiskt kräkomgång från ingenstans o så har det hållit på hela natten... några droppar vatten till den törstiga stumpan som strax efter kommer upp...

Puh, där fick jag för att jag trodde det var över!

Nå, vi avvaktar lite till... ska försöka få i henne vätskeersättning... men, det är äckligt! Verkligen äckligt i hennes mun! Och än så länge är allmäntillståndet rätt hyfsat! Hon spyr, torkar sig runt munnen o så tittar hon upp på tv:n lite halvimponerad över en tecknad ko som simmar: "Titta, koan simmar!"

Raraste, lilla tröttaste Prinsessan!

Akupunkturen igår var riktigt intressant!
Fem nålar, ungefär som väldigt tunna synålar... stacks in från armbågen o ner mot handen!
Första gjorde ont, riktigt ont... andra kändes knappt, sen fortsatte det ner mot sista nålen som satt i lösskinnet mellan tummen o pekfingret... där skulle det göra ont, men kändes knappt den innan däremot, den kändes!
Sen fick jag sitta i tio minuter... då kom han tillbaka o vred om i nålarna... samma där, det skulle börja bränna - första märktes knappt men andra... o näst sista... Oiiii! Vad det brände, han behövde knappt röra i nålen!
Tio minuter till... sen vrida o så fem minuter så var det klart...
Helt klart spännande o kul!
Jag ska tillbaka på i morn! =D Och, det känns bra! Hoppas att det ger effekt...

Nä, nu ska jag gå o ta mig en näve vitpepparkorn... om jag nu klarar mig från magsjukan så lär väl magen paja tack vare all vitpeppar (har bara druckit två koppar kaffe än) på fastande mage den får slåss med!

(Hmmm, idag tjorvar det värre med blogg.se)

En sommardag!

Så där mitt i allt blev det en sommardag, den smög sig på utan att man märkte det!
Inte jag i alla fall... för jag bytte kläder mitt på dan o tog på träningsbyxor med långa ben... o då kände jag att fasen så varmt det var! Man ska ju ha shorts idag!

Det har rullat på idag... Stumpan var krasslig på morron men har piggnat på sig under dan!
Men är det då inte typiskt...
Enda gången vi åker på magsjuka... då sammanfaller det med första gången pappans kusin med familj (en vecka gammal bebis) har vägarna förbi! Så, jag lämnar en stumpa på toan o går ut på bron o ropar "Hej, Grattis..." sen kommer stumpan uttrampandes från toan!

Och, jag är inte speciellt känslig... vare sig för lukter eller allmänt äckel som man kan få vara med om när har med småbarn o djur att göra, men, den där lukten... magsjukebajs, den får min mage att vända sig! Så, det var bara att ta stumpan på raka armar, bära ned i duschen o spola av! Och så skura toaletten sen... Klorin!
DET luktar gott... o rent... efter magsjukekalas!

Men, jag tänkte just det... attans, där rök min chans att nosa på nyfödd bebis!
Och så typiskt... av alla dagar här i livet ska de inträffa samtiidgt!

Men, huvudsaken är att stumpan mår bra... o det gör hon!

Själv ska jag på sjukgymnastik i morron!
Ska få akupunktur!!! =D
Det gick otroligt snabbt att få tid hos sjukgymnasten... det känns som om det var nyss jag var hos doktorn med min armbåge, som inte blivit speciellt bättre av cortisonsprutan...
Ska bli häftigt att få testa akupunktur! Hoppas verkligen att det hjälper...

En väntan på att det jobbiga ska försvinna...

En sån natt har vi haft, jag o stumpan...
En kompakt tystnad, en het stumpa som med flämtande andetag sovit ovanpå mitt bröst där i den iskalla skinnsoffan som man paradoxalt nog svettas i, speciellt med en febrig stumpa som täcke!

Egentligen borde jag ha förstått att de var nåt lurt på gång långt tidigare... för, raraste stumpan somnade i soffan på eftermiddan/kvällskivsten o sov nästan två timmar!
Och, när Edvin var trött o vi borstade tänder så räckte det med en saga, varsitt troll o varsin säng, fem minuter senare sov bägge två!
För herrns del inget ovanligt, så går det till de flesta kvällar... men, en stumpa som sovit två timmar på soffan brukar leka akrobat ett par timmar till...

När pappan kom från jobbet hade hon hunnit vakna till... kom upp o var het, hängig o ynklig!
Och det tog inte lång stund så kom kvällsgröten upp tillsammans med melonbitarna som också slank ned i bebismagen! När klockan närmade sig ett gick pappan upp o la sig, jag o stumpan fortsatte att slåss mot de där campylobacterna som härjade i hennes mage!

Hon hamnade i det där magsjuke-stadiet att så fort minsta vätska kom ner i magen tog det fem minuter med en sjukare o sjukare stumpa tills vattendropparna o lite till kom upp, då var hon rätt okej, men törstig... drack lite o fem minuter senare... samma igen... Puh!
Så småningom hamnade vi i det där stadiet... hon sov oroligt ovanpå mitt bröst, het som en kamin... själv slumrade jag i min dvala där det enda tankarna som malde var, Gå tid, gå... Gå tid, gå... Det är ju det enda som funkar, kroppen ska igenom det!
Och det enda man själv vill i magsjukans våld är att krypa in nånstans o göra sig så liten som möjligt, inte göra nånting, inte tänka... stänga av kroppen, tills det är klart!

Nu är vi väldigt förskonade från magsjuka, vinterkräksjukan o allt vad det heter... Edvin har inte ännu (peppar, peppar) haft en riktig magsjuka - han har kräkts, ett par gånger! En gång efter en krokig bilfärd o en annan gång när han hade mycket slem i halsen, Edith har nu haft en magsjuka o i sanningens namn (peppar, peppar - om den inte är över) väldigt lättsam. Hon kräktes några gånger, ingen diarré... så, jag ska inte alls gnälla!
Nä, nä o det gör jag inte!
Jag äter mina vitpepparkorn, och är tacksam för varje magsjukebakterie som passerar mitt immunförsvar o jag inte blir sjuk! För (peppar, peppar) det är så länge sen sist jag haft magsjuka att jag inte minns! Men, nu lär jag väl få det... =S

Måste ju bara surra om mina Hoyor! =D

Nu blommar det... rejält!
SJU olika har blommor!!!

Och när man ser H. Bella...
Då förstår man varför de kallas porslinsblomma! =)


H. Erythrostemman blommar fint, men doftlöst
Vem är det synd om?

Hahaha... märks att det är skitväder... tredje inlägget! =D

Men, jag bara måste...
Stumpan är idag...
Säkert sju gånger har jag tagit på henne kläderna... ändå är hon naken!

För en stund sen satt hon mitt på köksgolvet o åt sin andra tallrik med björnbärsfil o musli!
Stövarn stod bredvid... dräglet rann efter mungiporna på honom, men, han rör inte... inte så länge hon är bredvid (det är en rätt lydig stövare ändå) men så dundrade det en helikopter ovanför huset, vi rusar mot dörren o kikar ut... stövarn rusar mot tallriken o sätter igång att glufsa i sig!

Stumpan vrålar av ilska... "NEEEEJ! MIIIIIN!!"
Hon är verkligen hundmänniska... =)
Hon tar tag i hundarna, säger på skarpen NEJ! När de skäller vrålar hon: "Tuuuuust!" med attityden: LYD! Det är sån skillnad mot Edvins beteende... och hundarna respekterar henne, de tar inte från henne! Hon kan gå runt bland dem men värsta smaskens i händerna (precis i deras munhöjd) men, de tar inte! HON tillåter dem inte... Hade det varit Edvin, eller ett annat barn så hade det låtit glufs o allt gott varit borta! Där ser man verkligen att det beror på HUR man själv är, hur hundar ska bete sig! =D

Nå, åter till frukostskålen...Och det är med denna bild mina tankar börjar snurra...

VEM är det synd om???
Stumpan? Som fick sin skål tömd av en slemmig stövartunga, inte för att hon bryr sig... och, jag hade sagt till henne ett stort antal gånger "Sätt dig vid bordet o ät dina flingor!!!"
Stövarn? Som fick sig en "omgång" av stumpan... men, han fick ju sin "belöning", han åt upp det som var kvar... o hade han brytt sig mer om hennes något omilda behandling än att eventuellt kunna få något gott i munnen så hade han hållit sig undan...

Det är nog mest rätt åt dem!!!
Skyll er själva!Och, inte ser nån av dem lidande ut!? Nä, mest nöjda! I symbios...

Skillnad?

Lustigt egentligen... slog det mig...

Jag gormade precis med stumpan, hon har varit väldigt "nappig" senaste dagarna... tidigare har hon bara haft nappen på natten, o knappt det... men, nu är hon lite halvextrem o ska ha nappen hela tiden!
Så, jag gormar lite lätt till henne att "Nappen ska man bara ha när man ska sova, du får så fula tänder!" osv... sen slog det mig... Hon fick ju en mjölktand väldigt sent... o den sitter tätt bredvid en annan tand, o är liksom fel i formen! Mycket mindre och, ja... man ser att den inte är som den ska... Så självklart frågade jag om den när vi var till Tandis... Men, som alltid när man har någon fundering som man tycker är annorlunda så "Nä, nä... det är ingen fara!" sen spelar det ingen roll om det är tandis eller bvc, allt är alltid normalt, vad man än har för funderingar... men DÅ var det minsann ingen fara: "Det är ju bara mjölktänderna!" men när det handlar om att äta godis, ha napp, borsta tänderna... DÅ är det såååå viktigt för det kan  ju påverka de permanenta tändernas anlag! =S Va? Varför är det skillnad???

Midsommar...

mindre än en vecka... så har vi MIDSOMMAR!
Man känner sig sååå midsomrig, uppåt o glad! =S
13 plusgrader, det smattrar tunga droppar på fönsterbläcken... hela världen är inbäddad i ett tjockt, grått moln o det är sååå trist!

T.o.m jag som oftast o alltid är glad...
T.o.m jag vill bara gå o dra täcket över huvudet... sommar!
Snacka om överreklammerad skit!

Nä, tacka vet jag vinter... när det är vinter då är det vinter!
Man har inga förhoppnigar på vintern, man bara tar den som den är... Man är glad o tacksam för att det kommer snö o så är man lika glad o tacksam när det inte kommer för mycket snö... eller blir för kallt!
Inga eländesinsekter som irriterar... man tänker inte ens tanken på att hänga tvätten ute, nä den får tumla runt i torktumlarn som på en timma fixar det sommarvädret kan ta veckor på sig att göra - torka tvätt!
Snö - som lägger sig så vackert överallt är betydligt trevligare än blött, äckligt regn... Och, när det är femton minusgrader... ja, då klär man på sig o fryser inte!!! Inte som när det är 13 plusgrader, man har shorts o håller på frysa ihjäl! Man kan åka skidor... jag gillar att åka skidor!

Pappan o trollen var till Kypas en sväng igår, jag försökte göra lite nytta... har ett gäng grejer som ska skrivas klart o det tar sån tid... eller, egentligen tar det inte tid... bara man får ur den där satta tummen o kommer igång går det fort o bra... men, det kommer hela tiden så mycket annat man måste göra mellan... o en del saker som man gör tar så mycket energi... man blir helt slut, framförallt emotionellt...
Men... en dag, en vacker dag... då slipper man sån skit, helt säkert! =(

Edvin stannade kvar i Kypas... Stumpan hade sovit, lite grann i bilen... inte länge men tillräckligt för att energin skulle räcka till långt efter 22! Att det är tjorvigt med ungar...
Just nu är hon för stor för att sova middag o för liten för att vara vaken en hel dag!
Edvin var exakt likadan... Så trött, så trött... o behöver verkligen en middagslur! Men, som sagt... sover hon alls nåt på dan, ja då är det hola balooa till sent, sent på kvällen!
Om man lyckas hålla henne vaken en hel dag, ja då somnar hon som en stock sju, åtta på kvällen! Men, man ska ju lyckas med det också... då underlättar det om man kan vara ute... men, det går ju inte... regn!!! grrr

Vi tog oss en kvällsfika...
Mackor o varm O´boy... Pappan provsmakade mina eländes-bröd när jag bakade dem häromdan... o han tyckte inte alls att de var tokiga! Jag tänkte givetvis att det säger han bara! Men, vi tog oss ett par såna igår, o faktiskt...de var inte alls så tokiga! Det var ju lite lätt hysteriskt när jag gräddade de sista åtta kakorna... så det blev rätt välgräddat, en del av dem... o trots det så var det riktigt gott att doppa dem i chokladen...
Nu när ilskan runnit av mig...=D

Vinter vs sommar...
Djuren har vackra, tjocka vinterpälsar som sitter fast på deras kroppar!
Eftersom allt ute är djupfryst så följer det inte med nån skit in... nä, leriga tassar o barnfotavtryck, sånt finns inte på vintern!
Man kan ha lurviga, orakade ben...de syns inte under långkallingar, byxor o täckbyxorna!

Första gången...

Korfu... 1987!

Jag minns ännu smaken... o framför allt känslan av den där Amstel-ölen, som dröp av kondenspärlor i den enorma hettan! Det var värmebölja i Grekland... Hetaste de haft i mannaminne... Termometern stod konstant parkerad på 30 plus!
Och då snackar vi inte min ålder... nä, var det 20 minus...


Och den där känslan... där på altanen...

Den minns jag också!
"Hej! Här skiner solen (en tecknad sol), det är varmt, ölen är kalla o goda.... bla bla bla...!" nonsens turistdravel på ett glassigt vykort... men, just den där känslan, där o då! Jag kan nästan känna doften av salt hav i näsan! Smaken av en kall Amstel... och ljudet... ljudet av planen som dundrade förbi strax nedanför altanräcket, några meter bort!!! - - - >

Det här är en parantes:
Och de där två människorna... som går där i bakgrunden...
Vilka är de? I mina fördomsfulla ögon ser det ut som tyskar!
Jag har ingen som helst aning! Jag minns dem inte... Jag har nog inte sett dem förut heller, när jag sett på korten i albumet, men... NU ser jag dem verkligen... o funderar... o tänker... vem, var, hur? Så här idag, i mina fyrtioåriga ögon ser det ut som två personer från Överkalix... men, det är det garanterat inte (eller)? Kanske det är Kerstin o Besad?!
Det är väl det som triggade min fantasi.
Det måste ha med åldern att göra! ;-) OOOOoooiiiiiii! Jag, gammal... IIIIiiihhh!!!


Och hettan... mamma/mormor som varit till samma ställe den första resan, slutet på maj gav rådet: "Det är kallt, speciellt på kvällarna, ta med varma kläder!" o när vi var där, näst sista turen i september... då var det hett!!!
Folk dog som flugor av hettan... värsta i mannaminne!

Men känslan, trots att det gått 22 år (gulp) finns kvar i mig... känslan av första gången utomlands!

Det har ju blivit några svängar sen dess... o jag längtar utomlands igen!
Nåt varmt ställe, där man kan bada utan att frysa ihjäl!!!

Är det sant?

Alltså... det ska mycket till innan jag reagerar...
men...hiiiooooaaa

Raggarbil o begravning... Intensiv dag!

Vilken skillnad... ett år och fem månader mellan...
Kyrkan på två så helt olika "sätt"!

Det är ju jobbigt med begravningar... hur man än gör!
Även om jag personligen inte var så nära... så vandrar ju ändå tankarna till de som stått mig nära o dött... det har varit lite för mycket begravingar sista tiden...
Vi var just upp på gravplatsen (kistan lämnades i kyrkan så det blev ingen gravsättning) efter minnesstunden, då hade trollen varit skötsamma i flera timmar så det blev bus med spring i benen, Edith ramlade o Edvin "råkade" ramla o kräla runt på grusgången, o vad ligger där? Fimpar!

Alltså vad är det för fel på rökare???
Hur kan man snöra sina äckelfimpar på marken? På en kyrkogård???
Det fanns lite varstans när man började kika... o jag tycker det är rent sjukt!
Är jag överkänslig? Eller... finns det fler som tycker att rökare borde se till att snöra sin skit nånannanstans än där småbarn o djur kan äta upp dem... eller, på en vackert krattad grusgång på den fridfulla kyrkogården!!!

Man blir liksom utmattad av såna här dagar...
Just nu vill jag bara krypa ner under täcket, o strax får jag göra klart trollen o så går vi upp o läser saga - har en liten känsla av att mamman kanske somnar först! ;-)

Edvins dag slutade mycket speciellt!
Pontus fick besök, Edvin blir så imponerad o hänger så gärna med "storgrabbarna"! När de satt o drack kaffe var han också o plockade sig en kaffemugg, fast han skulle ju ha soooba!

Och... det passade ju ganska bra...
Nu när han skulle få åka raggarbil för första gången....
att han fortfarande hade finkläder på!
Slips med "raggarbilar" på!!! =D

Och det är ju också en grej...
Sist han skulle ha på den... kanske det var i julas... så var det ett hysteriskt slitande i slipsen för att få av den, han skulle minsann inte ha nån slips på - blä! (eller skjorta eller finskor osv)
Idag klädde han snabbt på sin skjorta, byxor o när slipsen kom på stod han blixtstilla tills jag fixat till den... stormade ut mot bilen o vrålade: "Pöööörfekt!" o så lyfte pappan in honom i bilen! Ja... tänk att lite tid kan göra sån skillnad! Några få månader...

Och kolla smiloxen!
Han sänder nog tankar till pappan... "KOLLA VAD JAG GÖÖÖÖR!"


Och... jag tror nog att pappan fick lite telepatiska tankar...
Han sitter nog där på Tallvik o dräglar avundsjukt!

Jaha... Då var det kört...

Jag märkte det redan i förrgår... på kvällskvisten när jag stod ute o hängde upp tvätt.... o igår, när jag gick en liten sväng med hundarna, så märktes det ännu mer! MYGGEN!!!!
Visst har pappan muttrat ett bra tag om bitande eländesflygfän... men, jag har inte kännt av dem, inte förrän NU!
Så, då är det kört... färdigt... ljuva livet är över!
Nu får man vackert antingen hålla sig inne eller smörja sig om man vill vara ute på kvällskvisten!
Trist... men, man vänjer sig...

Båda trollen har myggbett!
Hundarna har rödprickiga magar... själv har väl klarat mig från att bli biten, de är ju inte så värst förtjusta i mig... men... det är irriterande med surrande mygg överallt!
Pappan... ja, om myggen själv får välja, då blir det pappan serverat hur som helst!

Igår var en intensiv dag...
Jag har brutit mitt "löfte"!!!
Jag som aldrig mer skulle sätta min fot på GK´s!
Jag var dit... konstaterade att jag definitvt inte missat nåt sen sist jag varit dit...
Men, jag köpte en grönsåpaflaska o skurmedel!
Och, så fortsätter jag att hoppas på att det snart byter ägare där... för, butiken i sig är kul men nu är det mera trist både stämning o sortiment!

Men, vi hade en trevlig dag, Jag, Anna o Edith!!!
Efter GK´s gick vi just in på "Loppis" där i Morjärv... PUH!
Vilken pärs...
Där var det knökfullt... det var som att vandra i en pergolaträdgård av loppisprylar - det dignade från golv till tak! Först gick det bra... sen ville stumpan köra sitt eget race o en kallsvettig mamma höll krampaktigt tag i väderkvarnsarmar o ben!!! Jag är inte helt bekväm med att bara gå in med mig själv i såna sammanhang, jag o glas är ingen bra kombination! Och att ha både mig själv o härjande stumpa i samma rum som fyrtiotretusen glasartiklar... Huuuu!

Jag hittade inget... jag hade fullt sjå med att hålla koll på stumpa, så alla prylar gick obemärkt förbi... men, det slår mig att när man går på Överkalix återvinning så är det ungefär samma prylar, fast där kostar en vas fem spänn... i Morjärv 90:-

Sen käkade vi gott... grillad lax, creme fraische med Karljohansvamp o kokt potatis... hur gott är inte det???
Det var åskvarning... så telefoner o dator fick vara offline nästan hela dan...
Men, trots att både troll o mamman var överladdade av energi så kom det inget utrensande åskoväder... =S
Nåväl...

Edvin hade bannat pappan... ;-)
När han hade plockat ut kärl från köksskåpet... kom Edvin o fostrade: "Nu blir mamma arg på dig!" så, när då han plockade in allt igen: "NU blir hon inte arg på dig... när du plockade in!"

Nåja...
Nu ska vi göra oss i ordning...
Det är ju en tråkig dag idag...
Faster ska ju begravas...
Det har varit lite för mycket begravningar sista åren... tycker att man börjar kunna det här alltför väl...

Sängen kallar...

Några rader innan!

Jag säger bara, Gå o häng dig själv!!!

Jag ska sluta... jag lovar, aldrig mer! Jag ska banne mig sluta baka efter recept!!!
Men, när det ser så smaskigt ut... så man bara måste testa att baka!!!

Aldrig o never again!!!
Hemmets Veckotidning....


Notera DEGKLADDET i övre högra hörnet!

Jag tyckte ju att det lät lustigt... först 1 1/2 dl mjölk att röra ut jästen i sen en hel liter ljummet vatten till bara 1 1/2 kilo rågsikt!!! Och, det blev kladdigt... dunkade dit en tre deciliter till... elvispade ihop så det blev en hyfsat hanterbar smet, har lärt mig en gång i tiden att man ska bearbeta bulldeg så den släpper från kanterna o köttbullssmet så att den fastnar... Den här degen... lossnade inte från kanterna! Men, optimist som man är... tänkte jag att det blir säkert bra när man bakar ut... HAHAHA!!!

Det är i särklass den värsta deg jag varit med om...
I receptet står det att man ska knåda degen smidig på "lätt mjölat bakbord"!
Vilket skämt...resten av tvåkilospåsen gick åt till att varsamt hantera degen så det åtminstone gick att kavla ut kakor!! Knåda??? Nä, nä... Det gick definitivt inte!!!
Det var då monstren började trött-härja...
Suck... så när åtta av de tjugo eländes kakorna var gräddade höll trollen på härja som värst... stumpan kanade fast på tröskeln mellan kök o hundrum påpushad av storebror o med illvrål som påföljd!

Men, tillsist var alla brödkakor gräddade... men, ett ilsket mail ska avsegla till Hemmets Veckotidning från denna dator!!! Fasen... det har gått mycket bra att överleva utan dagstidning... så det lär gå betydligt bättre att överleva utan veckotidning!
De kan ta sina recept o stoppa upp... nånstans där solen inte lyser o så långt bort från mitt bakbord som det bara går... morr...

Och nu är klockan på tok för mycket igen...
Trött... natti natt...

Syskon

Syskon... vad är det?
Själv har jag inga... inte så där som andra...Jo då... jag har Mia o Martin...
Världens bästa storasyster o bror!
Idag har vi en vuxen relation, trots att vi både ses o surrar med varann allför sällan så känns det ändå som om vi är så nära!
Jag är så glad att jag har dem... bästaste, bästaste syskonen!

Men, när jag föddes var de sju o nio år gamla... kan tänka mig att de tyckte jag var en "pain in the ass"! I alla fall syrran! ;-) Som det var då... på den tiden... då berättades det inget åt barnen, nä de fick gott acceptera att mamman mitt i allt träffat en ny karl o skaffade barn! Jag... sladdisen som kom så där i efterhand... oönskad, antar jag...

Men, idag hoppas jag att de inte tycker att jag är så himla jobbig!
Trots att jag skalperade syrrans dockor! Minns det så väl, o det var sååå kul! Saxen sa bara svisch, svisch... och, jag har en lustig känsla av att en viss liten stumpa av 2007 års modell kommer att göra det samma! =S

Och att smyga sig in i deras rum!!! =D
Syrran märkte aldrig nånting i det kaos som var hennes rum... så trots att det fanns en massa Avon-smink o annat kul i att härja med var det inte lika kul som att smyga in i brorsans pedantiskt städade rum! Han märkte genast om jag varit in där o bara andats!!! Och, om jag vågade mig på att röra nåt i bokhyllan... ja... vojvoj...
Och när jag fick åka moppe med brorsan o hans kompisar!!!
När jag fick följa med syrran till hennes kompisar... Acke... Nettan...
Och när brorsan, som plockade upp mig o min kompis i en vit Buick (eller om det var en Dodge) men hur imponerade vi var!

Och den gången när jag hade köpt en röd, flätad brödkorg till mamma i morsdagspresent... kanske 1977 eller 78... Jag stod o slet mitt hår, vid presentinslagningen på ICA-butiken i Brandkärr... det bara gick inte att slå in en rund brödkorg så det likande nånting!!
Då kom brorsan mitt i allt... jag morrade o gapade, han lovade att hjälpa mig... jag fortsatte att morra o gapa, en lång stund stod jag där o gormade högljutt över en brödkorg som bara inte gick att slå in i ett paket... "Du måååååste hjälpa mig, snäääälla Martin!!!" vänder mig om o han är borta!!!
Skammen... rodnaden... det är nog det mest pinsamma jag varit med om!

Ja, syskon...
De är speciella...
Det är väl därför antar jag... att jag är så brydd om dem...
För att man inte har dem... som andra...
Faster Emma, som har några större o nåt mindre... så less att hon kan spy på dem säkert många gånger... Brännströms, en hel hög syskon!
Edvin o Edith lär ha sina duster... belive me!!! Edvin kommer att få spö av henne...

Jag kan förstå känslan... Känslan av att aldrig ha en stund för sig själv, alltid slåss för uppmärksamheten, och ändå är det alltid den minsta som får mest uppmärksamhet!
Jag kan tänka mig att man som nummer två, tre, fyra i en syskonskara önskar sina syskon dit pepparn växer... men, kan de förstå ett ensamt barn?
Att aldrig ha någon! Att alltid vara ensam...

Ja, mina syskon är mina största idoler!!!
Jag älskar dem innerligt!!!
Både som liten... o synnerligen som stor...

Och ändå... så är de inte mina "riktiga" syskon!
Hade det varit annorlunda om vi haft exakt samma genetiska uppsättning?
Hade jag älskat dem mer om de varit mina helsyskon istället för halvsyskon?

Nä, jag tror inte det...
För mig har det aldrig varit på nåt annat sätt... kanske för dem?

Kanske det är annorlunda att få pytte-småsyskon?
Småsyskon som är halva?
Mina syskon flyttade ju hemifrån långt innan jag ens fattade att jag hade syskon!
Men, tänk... att ha två små syskon, som dessa troll... underbara små varelser... o vara totalt oengagerad? Det begriper jag inte? Är det så jävla jobbigt med halvsmåsyskon... jag måste surra med Mia o Martin... Är det så frukansvärt att ha två små syskon... att man knappt svarar på deras frågor? När dessa små troll är så andäktigt imponerade tillbaka? Inte ens ett grattis på födelsedagen... det sårar en arm gammal mammas hjärta...
Ett barn är lika mycket värt... alltid...


Trots att ungarna alltid är en "pain in the ass"!!!

För mig som mamma är det ingen skillnad... mina barn är mina barn oavsett....
De små behöver mer omsorg...den större blir man bara trött på...
Men, jag kan som mamma undra hur de upplever varandra?
Busfröna är störtimponerade av storebror... det vet jag... Det är Pontus hit o Pontus dit...
Men åt andra sidan... är det bara en pain in the ass? Blir det nånsin bättre?
Varför är livet så svårt?

Syskon... syskonbarn... Ja, jag kan utveckla det mer...
Men, det tar jag nånannan dag...

Ja, just...
Jag valde ju med "hjärtat" (kolla pannan!) o det blev Zune... pannkaka... det också!


Hmmm... ska jag låna ut det???

Innan vi masat oss upp på morron låg vi vår stora säng hela högen, tv-n skvalade i bakgrunden medan trollen gjorde akrobatiska övningar... Edvin knölade ihop sig bredvid pappan o konstaterar: "Du måste låna klipp-aggregatet av mamman... till håret!" och pillade på den yviga bringan! ;-)
Hmmm... mitt klippaggregat???
Och vad säger pappan själv? Har han lust att raka sig slät på bringan?? =D
Kanske den där nya Braun Body CruZer som det snurrar reklam om just nu skulle va nåt?!

Själv känner jag mig inte i värsta bästa formen...
Har haft ont i kroppen ett par dagar... lederna känns som ett osmort tröskverk!
Igår hade jag ont i hals o öron! Säkert också en sväng av feber för jag låg under mitt duntäcke o huttrade... alla andra hade kastat sina täcken så långt i från sig som möjligt!

Edith har haft en lite orolig natt...
Edvin hängde med mormor en sväng till Bränna igår, vi andra travade ved o lastade skräp/majbrasematerial hos henne... och de hade hittat smaskens!!
En stoooor grön melon o så en låda färska, svenska jordgubbar!!!
Trollen frollade... först ett gäng melonskivor o så ett gäng jordgubbar!
Så, stumpan har vridit o vänt sig, släppt en brakare... sovit lugnt en stund o så börjat pipa o kvida tills nästa brakare vädrades ut!
Jordgubbar i småmagar kan ge prutteffekt!
Men, sååå gott!
Den där melonen var exakt så där som meloner ska smaka... söt, god o saftig!!!

Och den där stövaren...
Hmmm... hans fria nätter är förbi!
Sen nya golvet kom på plats har vi inte tagit in stora hundburen utan de fick varsin bädd... nåja, en filt o en bädd... Bädden började puckot handlöst bearbeta, efter tredje natten o med drygt hälften av skummgummimadrassen borttuggad fick jag nog (såg mina kreativa timmar vid symaskinen så sorgligt förintas!), plockade undan bädden... o la ut en till gammal filt! Nå... några nätter senare är filten maläten o i natt har även kattens klösmöbel blivit attackerad!!! Grrr... så, nu åker buren in igen... grrr...

Vilket flyt!

I dag i alla fall...
Gårdagen slutade med mindre flyt!

Stumpan somnade i soffan, totalt utslagen! Hon orkade inte ens smaka av middan... samma gjorde storebror ett tag senare, fast han åt i alla fall litegrann...
Vid 20-snåret plockade jag av dem kläder o bar upp i säng. Ja, just det... då var det två troll som var pigga - "Vi vill se teeeveee!" vrålades det unisont!
Nå, inte värre än att de fick ligga o se på Långbens galna gäng ett tag... men, det blev inte tröttisar... nä, det triggades igång o snurrades runt, så till sist morrade mamman: "I säng! Egna sängar, tv:n ska slås av!"

Jag hade ju dessutom lagt Tradera-fyndet på blöt...
Jag hade ju tänkt hinna ärtorna - inte härja med troll hela kvällen!!!
Lustigt... inte i hela Bränna fanns det sockerärtor att få tag på, bad Anna kika i Umeå... inte ens där fanns det!!! Men, nåt slags sockerärter hittades på Tradera... nu ligger de o gonar sig i jorden!
Men, det var på snöret... för stumpan det lilla två-årsmonstret höll ju full rulle till 23!!!
Jag smög mig ut o satte ärterna sen borstade jag tänderna o gick o la mig!
DÅ somnade damen...

Men, jag var lite imponerad över att hon vaknade rätt lätt på morron!
Skickade upp Edvin med en vällingflaska... strax efter kom båda nertrampande!
Så på med kläder, iväg med golfen... o till tandis!
Trots att faster Emma var bisittare (hon gör praktik!) så var det en tvär stumpa som vägrade visa upp några tänder!!! De här första tandvårdsbesöken borde inledas med en kvarts lek... tänk om de skulle ha en lekhörna/rum med lite "doktors/tandis-leksaker" så barnen kunde få varva ner ett tag innan besöket... leka lite tandläkare osv... inte som det är nu! Halvstressade föräldrar med småbarn kastas in i undersökningsrummet o så ska man få en trilskande två-åring att vackert gapa så en främmande tant kan kolla tänderna!!! Nä... ingen bra konstruktion det där... Fram för mera bus o lek innan!

Och tanken var att vi skulle sitta där ute ett tag o varva ner, men, vi fick komma in långt före utsatt tid 9:20 så, vi var ju klara sååå tidigt sååå... Nästa projekt var ju bilbesiktning! Mormors golf hade tid 10:20 - nå, vi sammanstrålade med pappan som slutade jobba i samma veva, skickade stumpan med honom o så for jag o Edvin o fyllde på spolarvätska o iväg till besiktning... En halvtimme för tidigt! Men... hör o häpna... de vinkade in oss direkt! Så hela besiktningen var klar långt innan vi egentligen hade vår tid!!!
Och, inte en anmärkning!
Och en liten herre som var mycket imponerad o hängiven åskådare!!! =D

Sånt flyt har man mycket sällan!
Jag o Edvin åkte o lämnade golfen hos mormor, tog vägen genom skogen hem... det såg så otroligt härligt ut i bäcken, fick sånt met-begär!
Grävde fram lite mask, tog ett metspö... gick o håvade in ett gäng fiskar! Mörtar o stämmor i gross o parti, EN abborre - men den var stor... o så högg det en rätt stor, prickig fisk... en sån där smaskigt god, med en ädel fettfena bak mot "svansen"! Men, ett par meter upp i luften tyckte den att nu har jag varit uppe i luften för länge... o så tog den ett skutt tillbaka i vattnet igen... plus en jonka-id!
Så det var flyt i fiskandet också!!! =)

Trollen åt sin lunch, en varm klämgrill-macka, sittandes på sin lekstugealtan... strax därefter skulle Edvin ha nåt slags cirkuskonstaktigt... vet inte hur det gick till... men, mitt i allt kom pappan inbärande på en liten, gråtande herre som ramlat: "Jag har brutit benet i näsan!" hulkades det olyckligt fram! Och, en rejäl smäll över näsan har han fått! Men, det är nog inga brutna ben, svullet däremot! Så, nu har syskonen nästan likadana näsor! =) Edvins är ju normalt mycket mindre än stumpans... =)

Och, dagens glada nyhet!
En liten småkusin... på Ediths födelesdag... =D
Så kul, så kul!
Oscar fick en lillebror igår kväll!

Glad i hågen...

klev jag upp på morron, skuttade ner i shorts, satte mig vid datorn, skrev ett FB-inlägg om det konstiga gula, stora o varma klotet som strålade uppe på himlen!!! Hahaha!
Det har jag bittert ångrat... man ska inte uttala högt!
Det bara är så... hur bra en sak än är, så fort man säger det högt försvinner det!

För nu är det tjockt av gråa, äckliga moln... de knappa tolv plusgraderna är kalla - nästippen är iskall, resten av kroppen är täckt av ett lager gåshud!
Nu ska jag göra upp en brasa!!!
Sen är det väl bara att invänta störtskurar med regn, hagel o snö!
Hmmm... borde inte vi här uppe i norr få EU-bidrag för det träliga klimatet? När man måste elda för att hålla värmen i mitten av juni!!!

Idag är det Edtih rätta födelsedag...
HURRA! HURRA! HURRA!

Pappan har sin första arbetsdygn för denna arbetsvecka...
Jag hade tänkt ta med trollen o gå bort till mormor o trava ved, bara det inte börjar regna! Blä... nu är jag less skitvädret... man ska väl för fasen inte behöva klä barnen med långkallingar för att tåla vara ute nu!? Och inte fasen ids man gå ut när det öser ned kall nederbörd!!! VI VILL UT! VI VILL HA BÄTTRE VÄDER!!! NUUUUU!
Och, jag tror inte att jag är ensam...

Prinsess-tårta till en prinsessa!

Ja, hela dan har rusat iväg i en rasande fart!
Full av lek, bus... o sött o slisk!

Sötaste prinsessan Edith kom nedtrampandes från vindan på morronkvisten o upptäckte prinsessklänningen från mormor... o paket! "Pinseeessa!" utbrast hon andäktigt... "Pakeeet!" i nästa andetag! Och så fortsatte dan... i full rulle!Och vad ska väl inte en prisessa ha om inte prinsess-tårta???

Fast, en del prinsesskronor liknar mer gycklarmössor... men god!

Och faster Annas "bling-bling" föll stumpan för: "Få låna!"


Det är en ballong de slåss om!

Och en sak är då säker... stumpan med de där bicepsmusklerna nu, passa dig Edvin... du kommer att åka på så mycket spö om du fortsätter att vara en retsticka!
För, stumpans humör lär inte bli mildare... ;-)

Nå, det har varit en toppendag... tom EU-röstningen hann jag med!
Farmor fixade en ny väljare i sista stund... det blev "klövergrönt" från Jämtland! ;-)
Det var nog det där med jaktfrågorna som fick mig på fall! =D

Nå väl...
Tur är väl i alla fall att vi inte planerat ett kalas utomhus idag!!!
För, Edith fick följa med på en vagnpromenad till byastugan... hon var så där trött... för sent för en tupplur o för tidigt för nattinatt, så en sväng i barnvagnen tyckte vi skulle bli bra, antingen tar hon sig en powernap eller så får väder o vind ge henne ny energi, men, vi var tvugna att ta på oss vinterkläder!!! Edtih i fleecefodrade galoonoverallen o jag med täckbyxor o jacka! Va!!! 7:e JUNI!!!
Edvin har skottat snö med leksakerna!!!
För det la sig vitt på marken av både snö o hagel!

Samma igår...
Jag höll ju på baka hela dan... o proppa i mig kakor o annat provsmak (vispar o bunkar) för jag ska ju o cykla, så jag lär ju förbränna... men, strax innan jag ska ge mig iväg kom det jordens oväder! Hagel, regn, storm... så det höll på skita sig totalt!

Men, det lättade upp...
Så jag snörde på mig ordentligt med kläder, fleecejacka o så regnställ ovanpå! Reflexväst o vintervantar! Och trampade iväg...
Hinner nästan till bageriet o då blir jag stoppad av polisen!!! =D
Fast, han ursäktade att han störde mig i träningen (jag måste ju ha sett superseriös ut!) o bad om vägbeskrivning ner till "Gilli-urn" - Ängesån... så värre än så var det inte!

Nå, jag stannade ett par, tre gånger o fixade med kläder osv... så det tog väl nån extra minut där, men jag är ändå ordentligt nöjd med de 45 minuter det tog att trampa 18 km från Gyljen till Anna o Lasse i Svartbyn!
Från oss till Hällakorsningen tog det 20 minuter, men... som sagt... pladdra med polis mm tog nog fem minter!
Och, det var riktigt kul!
Svettig som ett fullblod efter grand national kom jag fram... men... det gick otroligt bra! =)
Sadeln kändes nog så låg... o jag hade velat jobba mer med baksida lår o röv, nu blev det mest framsida o knän som fick kämpa, men... inte en tillstymmelse till träningsvärk idag!

Kul!
Kanske det blir Vättern runt?! =D

Undrar vad de letade efter...Det började dåna... tankarna for: "Har jag igång en tvättmaskin?" det var ungefär samma vibrationer i rövfläsket som när tvätten centrifugeras... men, till sist insåg jag, helikopter!

Sakta... sakta... sakta gjorde de en lov runt gården... uppenbarligen var det något eller någon de letade efter... men, här, på vår gård??? Nyfiken blir man... ;-)Nå, det står väl i tidningen snart...

Näpp... nu ska jag gå o spola av mig!
Har bakat idag... pappan o trollen for ju lydigt iväg på morronkvisten, själv slet jag fram mjölpåsen så jag har en lätt vitaktigt nyans i håret!
Vi ska käka tortillas hos Anna o Lasse...
Själv har jag utvecklat den där vansinnestanken som flög genom min hjärna igår till en strax genomförd handling! Jag tänker norpa pappans cykel o cykla till Svartbyn!! =)
Ska bli väldigt intressant o känna hur det känns, i jämförelse med ett spinningpass...

Kanske jag väntar med duschen??? Det lär nog behöva spolas av efter cykelturen också! ;-)

Det här...

"Men, jag tror...

att det är en hjulgrävare, inte med band, med hjul!" förklarade han med inlevelse när han undrade om paketet som är till Edith! Oj... jag tror att han kommer bli besviken! Jag tror inte att ett enda paket innehåller nån grävare... vare sig med band eller hjul!
I morron är det söndag =)

Morgonenes standardrutin, diska undan... plocka bort tjafs från golven o svassa av med dammsugarn slutade inte i den obligatorska våttorka med moppen-slutklämmen!
Nä... det känns så otroligt rent... och, vilken skillnad med dammsugarn... Nu är det ju kul att dammsuga "hundrummet" - hela huset! Det gick av bara farten så hade jag svassat av allt... o så känns det rent!! Fantastiskt... Hundhåren ligger ovanpå golvet, inte fastkilade i strävt trä... nä, liksom svävande ett par millimeter ovanför golvytan vibrerar de av iver att hoppa in, nästan helt på egen hand, i dammsugarn!!!

Fasen vad man har städat mycket, totalt meningslöst städ... som inte synts det minsta!
Men, nu syns och känns det! =D

Igår var jag på ranten o drack vin! ;-)
Kul... det är så sällan vi hinner sitta ner o bara vara... surra o pladdra!
Men, nu med ny ägare till grannstugan så blir det nog annat!
Trollen somnade o sov så gott... då smet mamman iväg!
Först hade jag hemtelefonen med mig, o ringde min mobil som låg på laddning i hallfönstret... men, den räckte inte riktigt ända fram till grannstugan - det är 147 meter.... två meter innan jag klev in sa det PIIIIIP o klick... så bröts det, men... då gjorde jag tvärtom... lät sladdlösa hemtelefonen ligga i trappan o vaka över sovande barn... medan mobilen avslöjade varje ljud... som inte hördes! Det var knäpptyst... inte ens hundarna gav ett pip från sig! Så när jag kom hemtrallandes halvtvå på natten var det fortfarande lika lugnt, tyst o fridfullt med sovande hundar o barn!
Och en trevlig surrarkväll... vuxentid! =D

Undra på...

att det blir som det blir, när det är som det är...

Jag tycker att det är skitkul att köra till Bränna... jag gör det väldigt gärna!
Det är så kul med bränslekostnader... och man ska väl inte snacka om vad trevligt det är för miljön med bilavgaser!
Jag sitter gärna o väntar på folk som man kommit överens om att träffa... jätte, jättegärna... hade det inte varit för att pappan skulle börja jobba klockan elva idag, så hade jag nog suttit kvar ännu o väntat... jag tycker att det är sååå kul!
Speciellt när man inte har nåt annat att göra!
Inga småtroll som pockar på uppmärksamhet... byggstäd att ta hand om - sortera tillbaka in i skåp, skrot att rensa ut... hundar som gärna vill ut för motion o träning... diska, laga mat, tvätta... osv... Nä, sånt skippar jag så gärna så till förmån för att sitta på en stol o vänta på någon som inte kommer, för att inte tala om bilturen i onödan! HAHA!

=(
Fast, det är väl bara att acceptera... gilla läget!
Bor man i Överkalix så får man väl ta KOMMUNEN för vad den är!?

Att det råkar uppkomma "byggmöten" mitt i allt... eller om det var "inspektion av nybygge" kanske... nå, men å andra sidan så kvittrade fåglarna om nån smörgåstårtebjudning på kommunförrådet också... så, ett plus ett brukar oftast bli två...
Men, i dessa kärva tider... när det ska sparas på omsorg, skola, äldrevård... ja... då kunde man ju önska att det som verkligen kostar dyra pengar för kommunen också gav valuta för slantarna!!! Skrämmande, rent skrämmande!

Pappan har ju åkt för ett extra arbetspass...
Vädret är uruselt... rent bedrövligt!
Det blåser... rejäla vindar och det är kallt! Drygt fyra plusgrader visade termometern på förmiddan, vi eldar i kaminen!!! Fy... stackars de skolbarn som har examen idag!!!
Hallå, sommar'n??? Var ÄÄÄÄÄR du?

Vi hade ju tänkt ta en sväng till Kyrkogården idag, jag, trollen o mormor... men, nä... det fick vara!
Jag hade även planer på ett styrkepass idag... men... nä, det fick väl också vara!
Ska baka lite kakor istället! =D

Ingen nämd, ingen glömd... 7:e juni!På SÖNDAG har stumpan, the one and only DITTO,
vår lilla "pin-sessa" Edith födelesdagskalas!
Hon fyller två på måndag... =)
Vart tar tiden vägen???
De som vill får gärna komma o äta tårta! =DGolvade!

Idag blev det BVC för en check-up för stumpans del... 14,3kg o 89 cm!
Det var inte alltför populärt att klä av sig för att vägas o mätas... men, med lite stark övertalning o milt våld gick det... o så förstås, mutor! Mjukglass blev moroten... o mjukglassen var god, fast lite kyligt i snålblåsten utan för Fenix där vi satt o mumsade på varsin strut! Ediths med tutti-fruttiströssel o min var chokladdoppad!
Edtih höll upp sin glass o hojtade till ett par som gick förbi: "MJUUUK-GASS!!!" med hög, klar stämma! Men, varför... varför måste ungar äta en tugga av botten av struten först??? Som om inte mjukglass är nog rinnigt ändå? Nä, det ska rinna från alla håll o kanter - samtidigt! Men det är det värt... det är gott! =)

Det har varit intensiva dagar!
Igår höll vi ju oss undan... jag o trollen!
Vi for o diskade några timmar... allt gick bra, trollen skötte sig exemplariskt... de var mest ute o härjade, kom in - fick sig nån kaka, gick ut... tills det mitt i allt började störtregna o en gigantisk åskknall smällde... det måste ha slagit ner nånstans i Grelsbyberget! Då blev det lite halvläskigt att vara ute o inne var det trist... så sista två timmarna blev det mycket gap o gnäll från mig - febrilt diskande o samtidigt försöka hålla koll på ungar som plockar o hinner peta i allt!
Okej att stumpan sliter fram allt från köksskåpen hemma... men, inte där!!!

Jag får så dåligt samvete, ibland känns det som om jag bara gapar o skriker åt dem! Men, när man sagt lugnt o pedagogiskt sju gånger så blir den åttonde morr, nionde o tionde gap! Trollen måste tycka det är kul med arga mammor o pappor!? Suck...  det är rätt jobbiga nu... eller, egentligen är de ju inte jobbiga! Det hela handlar ju om att jag inte har tid att ge dem hundra procent när man har annat som måste fixas!
Okej, diskandet var ju självpåtaget, men... det hade nog blivit ännu mer gap o gnäll om vi varit hemma o trampat runt bland klickgolv o verktyg!

Men, golvet är på plats i alla fall!!! =D
Fantastiskt... underbart... Sticka i foten??? NO MORE!!!
Tom hundarna slipper stickor i tassarna! - - - >

Fint blev det också... riktigt fint! =D
Men... det känns i kropp o själ, att man sovit för lite o varit igång för mycket!
Mina händer gillar inte skurvatten just nu!
De skriker så fort jag går nära diskbänken... för det kommer ju dessutom fram en hel del skit som ska torkas bort från lister o annat!

Och bokhyllor... Damm o skit!
Men, å andra sidan så rensar man ju ut... en hel konsumkasse böcker hamnade hos Röda korset! Flera kassar med bara brännbart skräp o jag har bara kommit halvvägs... för, visst är det kul med nytt o fint blir det... Men, ack så tråkigt det är att stoga till allt på plats! Speciellt när två mosterbarn "hjälper" till, genom att slita i allt o flytta runt! =S

Fast, det är ju inte bara mammor som blir trötta...
Dockor, alla de sorter, får slut energi de också!
Helt utslagna!

Nä... nu har jag suttit o latat mig nog... resten av städandet väntar!
Det där dagliga "hålla-efter-städet" har ju blivit eftersatt några dar...
Golvet i köket är skitigt!

Knäskura golv!

Jag hamnade ju i krögar-branschen igår...
Vi serverade helstekt lamm i Stora Stenträsket igår...
Supergott... bara så läskigt gott så det var sjukt!
Helstekt ren är gott... men, helstekt lamm var strået (ett hölass) godare! Miljön var så härlig... dit skulle man fara o campa själv nångång! =D
 
Klockan han ju dra iväg rätt ordentligt... så, när jag kom hem såg vi Lost, pappan spillde upp en redbull o vodka (behövdes!) o sen satte vi igång att röja hundrum!!!
Jag har legat på knä o skurat golv till efter tre inatt!
Det var skitigt... det går inte att beskriva... men, det blir fint och lättstädat med nytt klickgolv! JIPPIEEEE!!! =)

Nu ska jag snöra på oss kläder... jag o trollen har anmält oss till  städ o disktjänst hos Bengan, så håller vi oss lämpligt undan när golv ska klickas fast! =D Byggmästaren Lasse kom precis, de dricker kaffe i köket... o jag hörde hur de mumlade: "Bara man får flyttat datorbordet så man kan börja ta bort golvlisterna..." Bäst att sluta! ;-)

Ingen panik...

allt på en gång! =D

Att det ska vara så!?
Vi har ju inte ett allför stressat liv, med alltför mycket aktiviteter inbokade i vår dagsplanering... men, när vi då har bestämt att gör vi det, ja, då ramlar det in en miljon andra grejer också! =D
Men, men... man får väl ta det ena efter det andra!

Pappan är på brandövning nu... sen ska han på nåt möte ikväll... Själv hamnade jag lite hastigt o lustigt i krögarbranschen igen, så jag smiter iväg vid 15-tiden så pappan får ta med sig trollen till mötet ikväll! Och all tid där emellan hade jag behövt röja i hundrummet... för i morron blir det klickgolvsinläggning! =D =D =D

Sablar så skrot man har... en helskottas massa böcker, faktaböcker om allt o ingenting... hundgrejjer - breton på bredden o tvären... o nu lär det väl fyllas pärmvis med finnstövarprylar också! Jaktprov, utställningar mm... =S
Men, men... ska göra ett allvarligt försök att rensa!
Allt är inte bra att ha... bara att banka in i huvet också!
Fast, det är ju det... om jag kastar boken om "Buskbeskärning" idag... så lär jag garanterat behöva den i morron!!! Fast, å andra sidan.. nu förtiden hittar man ju allt på nätet... vaför ska man ha böcker att samla damm med??? Nä, kanske en säljarraid på Tradera!!! =D

I förrgår var det 27 grader på dan... det sjönk o blev "iskallt" på kvällskvisten... man frös i de kalla 20 plusgraderna -  man han ju vänja sig vid värmen!!!
Igår satte vi igång att måla lekstugan!
Vart tog värmen vägen?

Jag hade på mig dubbla byxor o vinterjacka - och FRÖS!!!
Fingrarna var iskalla... fötterna som isklumpar...
Termometern visad 1,4 plus när jag gick in vid halv ett snåret!!!
Pappan mumlade om barn o nattvak: "När de är små måste man vaka på nätterna med dem, då är det kolik, matning o blöjbyte - när de blir större måste man härja med dem heldagar o göra sånt här på nätterna!" ett evigt nattvakande mao! Och, jag flikade in... "Ja, o när de är tonårigar får man vaka o jaga dem på stan nätterna igenom!" Suck... ungar... när ska man sova?


Nu är den Valmet-röd!

Fast, i min tankevärld skulle det bli nästan svarta knutar... för att vara Valmet-färgad... fast tydligen ska det vara fälgarnas färg på knutarna, dörren ska visst bli mörk-mörk!? =)
Det är lite kul... hur man själv tänker en sak, en annan tänker helt annat!
Valmet-rött i min värld!
Men, det blev ju jättefint! Jag skulle vilja ha huset Valmetrött också!
Lekstugan ska målas ett varv till... men, nu är det i alla fall målat ett lager - för de har ju utlovats regn!

Vi premiärklippte gräs igår! =)
Rätt tidigt för att vara här... det brukar växa så sakta, fast hos mormor hade det gått att klippa för några dar sen... det hade hunnit bli nog så högt o tjockt!

Nä, nu ska jag snöra mig i duschen...

Ja... då var det sommar!

Första juni...
Juni är ju en sån där magisk månad!
Allt... precis allt ligger framför oss!
Hela sommaren väntar med härliga dagar fulla av sol, bad o härligt liv! Att det sen inte blir så där romantiskt som man målar upp i sitt inre spelar inte så stor roll... för just den här känslan, precis när sommaren så smått börjar sprudla fram, den är underbar!

Så känner jag mig idag... Sol, sommar... bad... utflykter... Ahhhh!

Igår var det verkligen en riktig sommar dag!
27 plusgrader som inte alls upplevdes speciellt varma för det blåste rejält!
Lustigt... sånt högtryck o så nästan stormar det! Undrar just hur det hade känts om det varit vindstilla... vi hade nog fått värmeslag!

Vi var till Kypas en sväng...
Stumpan den odågan vaknade tidigt! Jag hade ju förhoppningarna inställda på en sovmorron... hon somnade ju ordentligt sen på lördag kväll... själv somnade jag ju ännu senare, men var lite halvt förvissad om att hon kommer att sova läääänge, men, icke... före sju har raringen sprättat igång!
Så, jag var trött igår...
Inte blev det bättre av att stövarjönsen käkat nåt olämpligt så han spydde innan vi for... o mådde halvkrassligt hela dan! Natten har varit lite halvorolig, en gång har jag varit upp med honom! Så, jag vakande inte speciellt utsövd denna morron heller!

Jag o stumpan tog oss en lite promenad till badplatsen i Kypas... Senna o Ask fick hänga med... Men, jag måste ju ge alla modiga vikingar som premiärbadat en stor eloge, för inte sjutton för allt smör i småland skulle jag doppa mig!!! Stumpan gick i halvvägs till låren... själv nådde det iskalla vattnet som gav fötterna kramp upp till halva vaderna!
Nä... Det riktigt sved i märg o ben när man stod i vattnet! Brrrrr
Hundarna, tom stövaren om än lite motvilligt, simmade!

Men, stumpan var imponerad: "Mucke vatten! Mucke sand!"
ojojoj... det kommer bli en sommar med mycket bad! =S

RSS 2.0