Jag är INTE trött!!!

Hmmm....
Nä, då... Inte trött!!!
Stumpan somnade ju som sagt ganska sent igår...
Jag var förvånade över att hon orkade hålla igång så många timmar utan sömn... i stort sett hela dan... I alla fall från eftermiddan tills hon somnade en kort stund vid var det nu omkring 21.30! Såklart trodde jag ju då att Stumpan sover som en stock till långt ut på förmiddan! JA... JO... Kring åttatiden vaknade hon till o tog sig en tuttslurk... o somnade inte om utan låg där o stirrade på mig med pillemarisk blick! Nu somnade hon en liten stund på förmiddan... inte tillräckligt länge för att jag skulle hinna "blogga" o snöra in några rader på V75:an... Hoppet finns där... varje vecka att dom där hästkräken ska springa som jag vill!!! Ja, ni läste rätt... hästkräk... det är mååååånga V75-omgångar sen jag kallade dom vid nåt behagligare namn... snart blir det "pålägg" jag kallar dom!!! Fast senaste tiden kan jag ju skylla på Harry Boy... för, jag har inte hunnit kolla in vilka hästar som ser bra ut o som jag tror tänker springa garnfort på lördan!
Efter frukosten så skruttade hon runt ett tag, tänkte att hon är nog trött o vill lägga sig i vagnen o vila en stund... men nä! Inte... så klockan traskade iväg.... inte förrän tjugo över 11 la hon sig mycket motvilligt i vagnen... försökte desperat hålla ögonen öppna... men, till slut... gav hon sig! Znnnark!
image151
Vaddå trött?? Grus i ögonen??? Nähä... INTE ALLS!!!

Egentligen skulle vi hängt med pappan som for till Kypas idag... men, jag hade en känsla av att den där Ditton skulle ha varit en piplisa som inte nöjt sig med nå annat än min famn... När majjaloppan inte sover som hon behöver!!! Trött majjaloppa=grinig majjaloppa som bara ska vara i famnen... så, pappan fick åka själv... Han skulle dessutom hjälpa till med flyttbestyren hos Christer o Stina så jag hade nog inte ens kommit mig ut med jyckar o skidor en sväng om jag känner Ditton o mig själv rätt... =) Nå, nu har vi en till tjej-dag! Rätt behagligt att strosa på i lugn o ro utan besvärliga brorsan som stormar... fast, det blir ju såååå tyst!!! Så man hinner ju börja sakna honom rätt fort ändå!
Jag har kommit på det här med Ediths mammighet... Det har inget med att det är en mammas lilla loppa hon är helt enkelt ett matvrak!!! La mig just med henne i sängen o skulle vila... hä... hon började genast pipa ömkligt o följa mig med blicken när jag gick upp för att hämta hennes napp! Inte var det MIG hon ville åt... det var innehållet i mina tuttar! Matvraket!!!

Klockan är halvtre... Nätet var vansinningt långsamt idag!!!
Och... bloggsidan har dom joxat med så den har funkat som den velat lite si o så...
Men, nu tror jag att jag fick till det! Och... travet hann jag också få in....

Grrrr...

Ilska o morr ligger väldigt lätt åtkomligt just nu!!!
Jag kände redan i natt nångång att det kändes definitivt inte bra i ryggen!!!
På morron när jag klev upp blev det tydligt bekräftat att ryggjäveln kändes som skit!!!!!
Jag var ju o hängde mig i vippbrädan igår kväll... första gången på läääänge... i alla fall under veckorna jag nu sprungit hos kiroprakorn... antagligen så har han väl petat nåt tillrätta som jag lyckades peta tillbaka till eländeläge igår... för vilken skillnad!!! Morr!!! Vad som märks mest är ju att humöret är sååå otroligt tätt sammankopplat med mitt ryggonda! Egentligen är jag väl rätt van smärtan... men, jag blir på så fruktansvärt dåligt humör! Det behövs inte mycket strul o tjorv för att jag ska explodera... tex. tappar jag disktrasan på golvet när jag ska o torka bordet en gång går det väl bra... men, lyckas jag tappa den en gång till innan jag är klar kan den flyga in i väggen för att jag exploderar av ilska!!! Och... i synnerhet när jag tappar saker!! Jag blir så vansinnigt arg så oj voj!!! Men, det är ju för att jag måste böja mig ner o plocka upp det... o det är skitjobbigt!!! Hade det inte varit så långt till Luleå o om Anders varit ledig hade jag handlöst kastat mig i bilen o åkt till doktor Bramberg!!!
Nu ska jag nästa gång på onsdag... o jag längtar!

Tur att Edvin blir kidnappad idag! =)
Jag berättade åt honom att farmor kommer o hämtar dig idag... när hon slutar jobba o så åker du till Kypas! "MMMM!!! Mimmi! =D" var hans kommentar... så han längtar! Tror att det är farfar o traktorn som är en stor dragningskraft... för, det var nästa kommentar... "Mimmi... Trrrrööö Trö!"
Majjaloppan sover nu... hon har haft en aktiv morron... rensat Edvins filtallrik på vardagsrumsbordet... städat toaletten... ätit nåt ospecifikt från golvet... ätit en rejäl riktigt frukost med gröt o smörgås!!! Och... som tidigare nämnt... nätterna tillbringar hon ju inte många sekunder i från en tuttslurk...
image147
Minst tre gånger per natt... vad jag vet om!

Så här ligger jag, blixtstilla, natt efter natt... o är förvånad över att ryggen känns eländig....
Ibland längtar jag tills hon blir fjorton!!! =D HAHA!
.
.
.
Nu är han kidnappad... Edvin!
Fick bildbevis via mail....
ack ack... stackars barn...
sätter honom i arbete det första dom gör!!!! ;-).
.
.
Hon är inte sann.... Stumpan!!!
Nu har hon nyss somnat... just o just... för jag är ju längre än 25 cm från henne så hon har gnytt o gnällt lite grann! Klockan är nu strax efter 00.00 på natten o jag hade tänkt att ta mig en dusch... men, det är bara att glömma!
Stumpan fick sig ett eget bad!!! Lite lyxigt att slippa brorsan... och betydligt lugnare!!! :-O
image149
Ahhh... Så härligt! Badrock i strlk 110!!
Ok... rätt mycket för stor... men, hu så fort det går så är den nästan för liten!


Då var klockan strax efter 16 så efter badet har hon hunnit äta, vara städhjälp, dricka tuttslurk o bli nedlagd i vagnen fyra gånger för att den här korkade mamman fick för sig att babyn kanske var trött!!!???!!! HAHA! Nå, vi såg Lets dance o hon stod o studsade/dansade o kikade på tv:n (gjorde aldrig Edvin... märks att hon är TJEJ!) sen, såg hon såååå trött ut o LÄT trött dessutom så jag la henne i vagnen och stumpan somnade! Hallelujja!!! Så, först tänkte jag sitta o se färdigt danserna i Lets dance... men, nä... ändrade mig o gick ner för o duscha... plockade ur torktumlarn först o efter en stund slog jag av luftavfuktaren som stått o surrat rätt högljutt o då hör jag nåt bekant..."Ehäehähäehä!"
Den arma majjan hade högst sovit en halvtimme!!!!! Det vara bara att vara glad att jag inte hade hunnit börja duscha... traska upp o stoppa nappen i munnen... sätta sig o vagga vagnen o be en stilla bön om att hon ska somna samtidigt som irritationen växte... Ska man ta mej sjutton aldrig kunna gå ifrån morrhoppan längre än tre meter!?! Nå, jag fick se klart Lets dance i alla fall... sen borstade jag tänderna, plockade upp piplisa o la mig i sängen med henne... Hur bär sig småbarnsmammor åt som får sina bebisar att sova själva.... i sin egen säng????? Mysterium!

Nu har hon upptäckt skåp, lådor o sånt...
Jag bara undrar... Hur många bebisar tål en sil?
image150
En överlevare...

En har kraschat... nu finns det tre silar kvar i olika storlekar... o som sagt... Edvin har dom överlevt... undrar om dom klarar en bebis till? Edith lär testa dom grundligt!!!

Brrrr...

Det blåser ute!!!
Min härliga fleeceoverall är INTE vindtät!!!
Det fick jag vackert erfara när jag skulle ut o hämta tidningen lite snabbt o diskret... nu har jag ju i alla fall på mig den... Förr i tiden traskade jag ut lite hur som helst beroende på väder o vind... tur att man bor avsides! ;-) För det är mer än en gång man traskat ut i trosor i en gammal sliten t-shirt! =D Nå, nu förtiden i dessa ljuvliga fleecedagar invaggas man in nån falsk värmekokong... för som sagt... det blåser ute!! Och... det hade drivit igen snö på bron så jag tog ju piassavakvasten o borstade bort lite snö... o då riktigt känner jag dom iskalla vindarna som letar sig igenom fleectyget! Sen när jag dristar mig iväg mot brevlådan så får jag rejäl motvind... o jag säger bara BRRRRR!!!! Det blåste isbitar genom overallen.... Nästa gång blir det en overall med vindtätt foder! =)
Edvin var så rar med Edith... som förövrigt fick smaka ananas till frukosten! Det en höjdarsmak på hennes tunga! Hon var mycket förtjust i den riktigt söta smaken... hon sög som en galning o sen började hon hugga efter biten jag höll fast! Munnen vidöppen liksom för att kunna trycka i sig så mycket som möjligt! =) Edvin är också galen i ananas... o det är ju gott! Den här var riktigt söt o god! Lite, lite uns av syrlighet... men annars bara söt o god! Nå, efter frukosten blev stumpan i vanlig ordning trött o jag satte henne i vagnen med sin mjuka bok med lite roliga djur som man kan pilla på osv... då kommer Edvin o "läser" till henne! "Bää...bäää... vohh vohh...Dää Ditto!" osv... så himla gulligt!!!

Idag skulle sotarn komma o besikta skorstenen!!!! Man ska ju inte ha bråttom... för det börjar kännas som om det är ett bra tag sen jag ringde o "bokade" besiktningen... ett bra tag innan installationen var det i alla fall... ska kolla in lite i bloggen... för, det står ju där nånstans... bra med blogg!!! Man vet när saker har hänt... annars glömmer jag ju bort det som hände i förrgår!!! Men, nu är det bara o kolla i bloggen!!! =)
.
.
.
HA!! Där fick man för att man gnäller...
Sotarn skulle ju komma nångång mitt på dan... givetvis trodde jag ju att jag hade hur gott om tid som helst idag... o att nån gång efter lunch skulle vara mer troligt att han dök upp! Jo just! Strax före elva på morron rullar en Passat in på gården... o inte var det Pappan som bytt tillbaka bilen... utan "Pling-Plong" på dörrklockan o där står jag lite skamsen i min fleecepyjamas o beklagar att jag inte hunnit ur den än... Ditton hade strax innan vaknat o var gnällig så med henne hängandes på höften fick jag stå där o svara på olika frågor om dittan o dattan... Nå, nu är det legalt o godkänt i alla fall... så man kan elda med gott samvete ur tillståndssynpunkter... Och ett är då säkert... Sotarna är nog bland dom trevligaste "hantverkarna" som finns!

Nu hörde jag på radion...
En 30-årig mamma o ett barn mördat... Igen!!! Bara några mil ifrån Arboga... Surahammar...
Vad är det för nåt som händer??????

Posten idag...
Fick reklam från H&M!
Idag har dom surrat på nyheterna om hur unga kvinnor väger för lite... pga dagens modeideal... o att det är skadligt om inte skadligare än fetma... o det är betydligt större procent som väger för lite än för mycket bland 15 till 24 åringar tror jag det var... så kommer då posten med dagens skörd av reklam... där som sagt H&M vill sälja sina kläder till mig... men, det åkte handlöst i återvinningen! Tänker inte handla nå från dom... förresten så ryms väl inte ens en tredje del av min röv i en av deras byxor... för jag riktigt reagerade på hur eländigt magra modellerna var!!!
image144
Nu funkar min scanner som ett koarsel... men, dom flesta har väl fått samma reklam som jag... så man kan se eländet live!

Pappan skottade snö idag...
När jag stod o skalade potatis så var det nåt svart som svischade förbi utanför fönstret...
sååååå synd att jag inte hade nån kamera i närheten o hann föreviga pappan där han provåkte kälkbacken!!! =)
image145
Dom fixade iordning pappans gamla ..... (kommer inte på vad den heter, fyller i senare!!!) som hade borta en framskida i morse! Och, Edvin var inte på humör, trött o hungrig, på morron... men, nu på kvällskvisten går det undan... nästan lika snabbt som pappan!!!

Posten förresten.... eller brevbärarn...
Jag har rensat ut gamla hundsport, ett helt gäng som jag satte ut på Tradera... har själv köpt numret där Breton var rasspecial så jag tänkte att det säkert var nån som ville ha dom... nå, igår skickade jag ett gäng med pappan att han skulle stoppa på gula brevlådan (som han också gjorde, i postlådan här i gyljen!) gissa om jag blev förvånad när jag tog in posten o det var ett helt gäng hundsport i gårdagens skörd!!! Alltså har brevbärarn tömt gula lådan, sett att det stått min adress tryckt på baksidan på tidningarna... följaktligen INTE sett den stora fasttejpade etiketten med ett nytt namn o adress o mitt namn o adress som avsändare, samt ett gäng frimärken 33:- närmare bestämt!!! HAHAH!!! Han måste ju ha trott att det snurrat om totalt för mig när jag postat åtta hundsport till mig själv!!! HAHAHA!!! Tur att han inte stämplade frimärkena... idag målade jag över min gamla adress o stoppade dom engång till i brevlådan... o nu kom dom inte tillbaka!!! =)

SNOWRACER... STIGA!!!

Så klart... =D
image146
Pappan mumlade nåt om att det finns STORA såna så att "föräldrarna kan åka med" fast jag tror nog det mest är som leksak åt vuxna.... ;-) för i nästa andetag handlade mumlet om att bygga om en snöskoter (en riktig... bensindriven!) till en "pulka"! Ta bort allt tungt o sätta dit medar o så... fast, då behöver man nog en skoter ialla fall för att dra uppför backarna för den blir nog för tung... osv... =) Hehe... vad är det för fel på en hederlig gammal vanlig pulka??? Ok.. bortsett från byggandet o planerandet o så alla blåmärken man får när man kraschar... ???

Bla bla bla...

En del dagar... bara försvinner i babbel!
Idag har hittills varit en sån dag!
Ibland liksom bara händer saker som är så sanslöst egendomliga så man måste vrida o vända på allt o inte sjutton blir man klok på nåt i alla fall!!! Vänner kommer o vänner går... Men, sånt är väl livet....

Monstren har varit rarisar idag...
Edvin fick favvomat till lunch... fast innan hade han lyckats tjorva så den trötta Ditton vaknade alldeles för tidigt... så det var bara att langa fram käk till henne o med ena fotens tår mata henne o samtidigt fixa iordning Edvins käk samtidigt! Det kändes så ialla fall... För, pip-Edith var inte på så bra humör o medan jag stekte hamburgare o pommes passade Edvin på o smaska i sig av hennes mat... o hon satt i sin barnmatsstol o var sur... riktigt sur! Det var aldrig Edvin... och är inte nu heller... men, det märks att hon är tjej för hon kan bli så pipigt sur så oj voj!!!
Nå, Edvin glufsade i sig sitt käk o så gick vi upp... Inget mer än en tuttslurk passade fröken så efter den somnade hon o nu sover dom båda så gott till radions surr o barnprogram på tv:n.... hu så man har på mycket el-apparater i onödan! Vilka miljöbovar man är!!! Och... så klart... när man äntligen fick installerat den där kaminen för att värma både hus o plånbok så börjar dom surra om hur forskarna kommit på hur farligt sotpartiklarna är för miljön! Att det är dom svarta partiklarna som drar åt sig värmen i atmosfären o värmer upp jorden!!! Suck... så, nu får man ha dåligt samvete för det också!!!
.
.
.
Dom är för härliga...
Grinden uppe på vindan var nere o Edith härjade på för fullt o så kommer Edvin uppför trappan! Nedfälld grind är något fruktansvärt eländigt i hans värld! Han blir upprörd!!! Nu hojtade jag att vänta... jag kommer strax... höll på skriva ut nå papper så jag var alldeles strax klar... Då hör man Edvin: "Nä Ditto! Nääää Ditto!!! MAMMAAA!! NÄÄÄÄ DITTTTOOOOO!!! MAAAAAMMMMAAAAAA!!!!! Nä... mamma... mam.. Snyft, snyft!" Då håller den arma trollungen på o retar storebror för fullt... hon lyckades norpa hans napp o höll den viftande i lagom avstånd så han inte nådde den där han satt o hängde med huvudet i trappen... han blev riktigt ledsen... o jag fick fnissa väldigt tyst o diskret o så vara lite brysk på rösten när jag sa åt Ditton... "AJAJ! Inte ta Edvins napp!!"
Senare höll dom på o jaga varann.... Eller...Edvin sprang o "gömde" sig vid spisen.... efter kommer stumpan i full fart på alla fyra! Edvin vrålar av garv där han står o kryper ihop i hörnet vid spisen!!! Jag fick en föraning om vad som komma skall när stumpan kommer sig på fötterna.... Håhåjaja! Fast, stumpan har varit grinig idag... förmiddan var väl rätt okej... men, eftermiddan o kvällen har inte varit kul o vara Edith... inte mycket som passat o hon var supertjurig när hon skulle somna! Fast, nu när klockan är strax efter 23 så sussar dom så sött... pappan är o jobbar... o nu ska jag krypa ner till småtrollen o läsa lite Året Runt! Åtminstone nåt korsord ialla fall....

Kotknackeri...

Idag var det en kotknackar-dag...
Edvin, Edith o Pappan hoppade av i Kypas o jag fortsatte till Luleå...
Vilken hemsk väg!!!
Huga!! Vägen till Kypas var som sandpapper att köra på i jämförelse med skogsvägarna över Kalix när man kör via Kypas till Luleå! Det gick inte att köra alls nå fort... så fort hastighetsmätarn stegade förbi 80 så höll man på o kana i diket! Blankare is än NHLs värsta ishallar o så dessutom så extremt randigt skrapade så man kanade o gled som fasen... så, stressnivån ökade i takt med att klockan tickade iväg... tack o lov hade dom en tid att stoppa in mig i eftersom jag missade min egen! Den här gången hittade han nån ond grej i min högra arm...  inte riktigt lika dramatiskt ont som när han tröck bakom vaden... men, inte långt ifrån! Nu känns det riktigt bra o jag hoppas det håller i sig!
Ditton hade varit gnällig... det är första gången vi är ifrån varandra så här länge!!! Över fem timmar!!!
Och... våfflor hade hon föredragit istället för sin barnmatsburk... men, den hade Edvin käkat upp så... Dom är som dom är... småmonstren!
Nä... nu ska jag gå igenom dagens mailskörd...
Ibland kan man bli mållös över vad man får läsa....
Oj oj oj...

Hård helg...

Hehe... Jag tror att båda småmonstren har haft en hård helg!!!
För mycket godis så... dom har väl antagligen nån "candy-hangover" för igår somnade Edith rätt obehindrat vid 21-snåret... då hade Edvin redan sovit ett bra tag... o pappan lyfte över henne i spjälsängen o där har hon sovit, själv... utan att ha en tutte inom två sekunders avstånd från munnen... tills halvtvå nångång i natt!!!!! Dom vaknade inte alltför tidigt och har varit upp o gjort sina morronbestyr... ätit gröt/frukost, bytt från pyjamaser till vanliga kläder, skitit o nu sover dom som små sötnosar!!!

Pappan har åkt för att jobba ett dygn... nu ska han börja på sitt eget schema... o vara ensam, tidigare har han ju gått bredvid för o lära sig... så nu blir det en hård arbetsvecka direkt igen! HAHAHA!!! Han jobbar fyra dygn o är ledig tre... Hujeda mig så tungt o jobbigt det kommer att bli! Gäääääsp!!! Eller... tror nån på mina ironiska kommentarer????

Igår fick Edith ta på sig en av Edvins gamla ärvda pyjamaser! Lustigt hur fort tiden går... pyjamasen, som är rätt stor i storleken köpte jag i Finland o då var den på tok för stor för Edvin... mitt i allt hade han växt i den... o han har använt den mycket... jättemysig o skön är den... nå, igår testade jag om Ditton kunde ha den... ja visst!! Lite lång i ärmar o ben, men det gick att vika upp.... men Edvins reaktion!!!!
Han blev helt bestört.... "MIM!!! MIM!!!! MIIIIIMMMMM!!!!" Han blev så upprörd över att Ditton tagit HANS pyjamas... jag försökte ju förklara o berätta att han är ju så stor o har växt så mycket så han ryms ju inte i den längre... osv.. så, han lugnade sig ju men ändå... vilken reaktion!! Så, du Lisa... din kommentar här om dan är såååå sann så!!! Han har mycket bestämda åsikter om vem som äger vad!!! I regel äger HAN allt!!!! =)
image141
Kvällsbus med pyjamasmonster!

På morron kom han traskande med en grön spritpenna... o jag bad honom ge den till pappan för han får ju inte rita med den pennan medan jag plockade fram barnvänligare penna o papper... pappan kommenterade att nånstans har han ju ritat med den för hans gröna fingrar avslöjade honom... o det hade ingenting med gröna växter o planteringar att göra!!! Senare när han trampade fram med sin illgröna bobbycar så ser jag ju var han fått sina gröna fingrar från!!! Bobbycaren är pimpad!!! Snygga bling-blingfälgar i läckraste grön tusch o gröna stripes efter ena sidan!!! Xzibit kan gå o gömma sig!!! Han ligger i lä när det gäller pimpande av bilar!!!

image142
Edvin kollar in lillasyster när hon sover...
image143
Men... nu är hon vaken!!!

Dom är såååå rara o goa! =)
Vilket privilegium att få ha såna underbara människor omkring sig!!!

Nä... nu måste jag klä mig... har mojsat omkring i en viss overall hela morron!!!
Stackars mina medmänniskor... har väl varit nog hasa-flasa tidigare... o nu när jag bara går o skruttar i en vit/ros/blå jättebabyoverall!!! Inte det hottaste som finns!

Påskgodis...

Puh!
En pärs att hålla reda på Dittoar, Edvinar o alla godisar!!!
För, den där stumpan är hela snabb på att länsa allt hon kommer åt!!!
Och, med en intensitet som är otrolig!
image138
Ahhh... mmmm.... Nonstop!!!
image137
Kolla in ärmen!!!

Och så blir folk överraskade när det rasar godis från henne när man "skakar" lite!!! =D
Pappan bar upp henne på vindan o det bara rasade godisar hela vägen upp!!! Sen, när vi var till Kypas o Frida hade bytt blöja... o där hade det också rasat ut en "nonstop"!!!
Men det var kul o se henne... när hon hittade påskäggen o allt godis... Och, ganska omsorgsfullt plockade hon (nästan) bara nonstop i munnen... dom stora lät hon bli!

Igår blev det en sväng till med skidor o hundar!
Och... fortfarande ingen träningsvärk!!! Helt sjukt!!!

Eftersom mamman var tvungen att mannekänga så ska väl inte Ditton vara sämre...
image140
Men... rarare än så här kan ingen i fleece-overall se ut!!!

Egentligen ville ju jag ha detta tyg till min overall... men, tyvärr fanns det ju inte tillräckligt många metrar så det skulle räcka till mig!!! Så, det blev en i Ditto-size istället... och, så här med facit i hand så är jag ju jättenöjd med min jätte-baby-overall!!! =)

Påskäggjakt!!! HAHAHA!!!

Ååååhhh.... vilket fiasko!!!
Här trodde man att monsterpojken skulle tycka det var skitskoj o leta ledtrådar...
det blev ju nästan som på "Dora - Utforskaren" o det är ju ett synnerligen populärt tv-program!
Jo just det!!!
Jag tror att det var pappan som "klantade" sig lite med att placera ut första ledtråden i pannrummet.... när Edvin o pappan skulle gå ner med en säck potatis o skulle "hitta" första ledtråden... men, då blev det ju så att Edvin blev skitsur för han ville ju greja med skruvmejslar o skruvdragare osånt... springa o jaga nå totalt ointressanta papperslappar stod väl längst ner på prioriteringslistan!!! Så, när dom kom upp från trappan o jag står med kameran i högsta hugget så är det ett monster som vrålande kommer upp ur källaren... "Jag skiter väl fullständigt i nå lappar!!!!!" Lös det ur ögonen på honom när han vrålgrinande kastade sig runt pappans hals!!!
Sen gick dom tillsammans lite lätt o kollade in... o då blev det ju lite kul o se bilderna... så, in på toan blev det riktigt nyfiket skoj så till slut sprang han själv upp till sista lappen upp på vindan o hämtade lappen!!! Så, då hittade han ju tillslut gänget med påskägg under terrariet... DÅ var det riktigt kul!!! =)))

image133
Mmmmmm.... Påskägg!
image132
Nam-nam!!!

Igår var vi till Vippa o käkade... Edvin var hungrig som en varg så han käkade upp nästan hela sin portion med grillkorv o pommes frites... Edith hade en makaroni o skinksås-burk med sig som hon slukade med god aptit... hon hann norpa en pommes frites o tugga på från Edvins tallrik dessutom! Edvin käkade upp sin mat o så fick han lite spring i benen... han smet iväg lite diskret o ställde sig bakom "knuten" o ja... gjorde sina behov!!! Kan ju bara nämna att luften i bilen var mättad av en tung odör!!! Man kände det ju inte så väl så länge man satt i bilen.... men, jag som var in en sväng på Konsum fick en luktchock när jag öppnade bildörren o skulle sätta mig!!! Gasmask tack!!!! Nå, små vänneran somnade så gott i bilen o Anders bar in det stora monstret direkt till skötbordet från bilstolen...
image134
ZzzzZZZznznnnnaark!!!

Halvsovande fick han bytt blöja... men, piggnade till sen o fick full fart!!!
På morron var ha riktigt rolig... efter frukosten blev han godissugen... så pappa fick i uppdrag o kolla om det fanns nåt smaskigt i skåpet... o det fanns det ju!!! Edvin kom upp på vindan där jag satt vid datorn o pappan kom också upp... Edvin njuter av sina karameller tills han smakar på en som han tyckte: "Blääää!" En typ "peps"... mintkula dragerad med choklad o hårt skal i rosa, mint o vita färger.... som jag tycker är riktigt goda... nå, den kommer Edvin o ger åt pappan o jag tigger den till mig av pappan o då kommer Edvin rusande o vrålar: "Nääää!!! BLÄ! Pappas!!!!!" Så, jag fick snällt ge tillbaka godisen till pappan... tydligen får jag inte äta blä-godisar!!! =)

Igår fick jag min älskade fleeceoverall....
Anna o Lasse kom förbi o hon hade med sig overallen!!!
Gissa om det är en störtskön o cool o läcker!!!!
Pappan fick knäppa nå kort med mobilen :
image136
WOW!!!

Hoppas ingen nu skrattar ihjäl sig som befarat!!!!
Det bästa av allt var ju återigen Edvin...
Hans kommentar när jag tog på mig den.... "DITTOS!!!!"
Så, han blev riktigt upprörd att JAG hade tagit Dittos overall... började slita i dragkedjan o skulle ha av mig den!!! =)
Så, jag fick ju verkligen smyga mig när jag provade den... så, hädanefter får jag verkligen hoppas att jag är frusen när Edvin sover!!!!! =)
Men, hur som... jag kan verkligen rekommendera alla som vill ha nåt skönt att krypa ner i oavsett om man är frusen eller ej så var det en otroligt skön overall!!!

Långfredag!

Tänk vad ljuvligt att det är påsk!
Och... vi har ätit påskfrukost TVÅ dar i rad!!!
Igår var vi till Kypas... åkte skidor... o tog det allmänt lugnt...
Hade det varit under ICA-slavtiden så hade han pappan jobbat...
från tidig morgon till sena kvällen...
Nu har vi suttit läääänge o käkat ägg, gravad lax, skinka osv... o bara mått gott!
Nu håller jag på o fixar till en äggjakt till Edvin i morn... Först försökte jag teckna bilder, ska göra en liten skattjakt på påskägg där ledtrådarna kommer att finnas på lappar... första på tv:n en bild på toalettstolen... så springer han dit o hittar en ny lapp med en bild på köksbordet med en lapp på trappen där en lapp på sängen finns... då får han springa upp till sängen hitta en lapp med en bild på terrariet.... o där under!!!!
En hel hög med påskägg!!!!
Men, som sagt... jag försökte teckna bilderna... men, har gissa hur svårt det är att rita en toalett-stol!!!!!!! Resten gick väl hyfsat... Anders såg ju vad det föreställde o när jag visade för Edvin så såg han trappan... men, bilden på vår säng sa han Mimmi till... ???
Så, då blev det kameran som fick rycka ut... så, nu har jag knäppt kort på alla ledtrådsställen o ska skriva ut dom istället!!! =)
Vädret är väl inte det bästa idag... så, mest troligt åker vi till Vippa o käkar en långfredagsmiddag med mormor...
Ut lär vi inte ge oss iväg idag...
Det är mulet, fast lite solsken skiner mellan molnen... men, det blåser iskalla vindar!
Vi åkte ju skidor igår!!!
Jag är faktiskt lite imponerad över att jag inte fått nästan nån känning alls...
För, i förrgår var jag en lång sväng med Ask o skidrade... o igår hade vi både Ask o Dino, jag hade båda två i selar o hoppades på full fart... men, Dino tyckte att Ask som är ung o pigg får göra allt jobb!!! Första kvarten drog han också... sen tyckte han att han fått nog... så Ask sprang, som på bretoners vis, i full fart framåt.... jag skidrade på o bakom oss sölade Dino... vi fick nästan dra honom!!!! Och, Dino... för dom som inte vet... är en Jämthundshane i sina bästa år... väger väl en 15 kg mer än Ask!!! =)
Och... så tycker alla att han är garn!?! ;-)))
Men, det var faktiskt kul!! Jag mindes med lite saknad när jag hade tre hundar själv som jag var ute o skidrade med i full karriär!! Zack, Baloo o Zorrie o så hade jag ju Black drygt ett år också... så, som värst hade jag fyra hundar o skidrade med!! Men, såååå kul när det går undan! Sen behöver jag väl inte nämna antalet gånger jag druttat omkull..... Värst var det nog med Zack, stövare som var lydigare än många brukshundar... men, ändå... kom det ett intressant harspår när man susade fram i full fart så stack han ju hejdlöst efter det!!! Och... själv låg man raklång o släpades efter.... tur att jag inte får blåmärken!!!
Men, vad jag skulle komma till var ju träningsvärken... som inte infann sig!!! Jag är nästan chockad.... för, jag trodde ju att jag var totalt utan kondition o att alla muskler förtvinat sen nångång när Edvin var ett halvår! Så, jag var helt säker på att idag, efter två dagars skidåkning skulle jag inte ta mig upp ur sängen!!! Lite, lite, lite grann känner jag på insidan av låren/ljumskarna... men, det beror nog mest på att jag hade fullt sjå med att hålla ihop benen på den stenhårda skaren på isen... skidorna gled betydligt lättare i sidled än framåt!!! Och så känns det yttepytte lite gran i tricepsmuskeln i min högra arm... men, då hade jag bara en stav (i högra armen) för i den vänstra skulle jag ju ha två hundar som drog mig! Klant-jag glömde ju ta med kameran så... inga skid/snöbilder.... brukar bli så fina bilder när solen skiner o man är ute o skidrar!
Nä, nu ska jag börja med mitt pyssel... Påskäggsjakten blir nog uppskattad! =)
.
.
.

Påskpynt!

Hahaha...
Här har vi funderat o letat efter bananlådan med påskpynt...
"Satte vi ner den i källarn?"
"Är den i nån kallgarderob på vindan?"
Hmmmm... hmmmm.. hmmmmm.... Var, var,var?

Jag var ju såååå säker på att jag satte ner påskpyntet i en bananlåda ifjol...
Så, när jag skulle ha fram en skarvdosa så kikade jag in i köksskrubben!
Och.. där hänger den... Den nätta lilla påsen med påskpynt!!!!
Hur kan man minnas så galet?
Men, Edvin i Edith tyckte det var kul o pynta... fast, den där HÄXAN!!!!
Hjälp!!!
Edvin var INTE förtjust i den!!!!
Inte Edith heller... =)


Nu ska vi ut i solskenet!!!!

GLAD PÅSK!!!!
image131

Härligt...

Vilket kanonväder!!
Den här dan kommer jag leva länge på!!!
Sån härlig skarsnö att åka skidor med Ask... Vi var en lång sväng på isen... där blåste det rätt kallt, men solen strålade o i skogen så var det lä... helt fantastiskt!
Edvin o Edith följde med pappan o plockade påskris...
Edith hade på sig två par långkalsonger, fleecebyxor, två par strumpor, body, fodrad fleecejacka, halsduk, mössa, vinteroverall, vinterskor, varmfodrade skinnvantar... o hon var isandes iskall om händer o fötter efter en dryg halvtimme ute!!! Snart flyttar vi till afrika!!!!! Blir inga längre svängar med skoter i påsk... inte med den frysditton!!!

Fortfarande är jag riktigt upprörd över dom två små barnen i Arboga.. jag tom grät några tårar på morron när jag berättade åt Anders som inte hade hört om dom... Jag som inte brukar "bry" mig om sånt som står i tidningarna... Men, fy så jag tyckte det här var otäckt!!!

Och... den där fleeceoverallen...
Pappan fick se bilden där Anna mannekängar... Och, även han tyckte att den var uppiggande kul!!!!
Men, om mitt mod räcker till att mannekänga offentligt här... det återstår o se!!!!  =)
.
.
.

Vardag...

Måste väl kalla denna vanliga tisdag, utan nåt speciellt på schemat, för vardag!
Tycker att dagarna rusar iväg o man har alltid nåt som ska göras, både här o där...
Igår, som sagt, var det kotknäckardags i Luleå...
Och, nu tryckte han till på flera ställen...
och, jisses vad jag kände mig stadig på benen efteråt!!!
Har inte märkt nåt innan... men, det har varit som om jag haft packad snö under fötterna (alla som hållt på med hästar vintertid vet vad det vill säga med packad snö under hovarna!!!) o att jag styltat fram, eller liksom vinglat fram med för löst snörda skridskor!!! Igår, när jag efter behandligen stod o skulle betala så riktigt kände jag hur stadigt o rakt jag stod, med båda fötterna platt i backen o benen kändes starka!!! Hade inte varit nån match att klacka iväg till K-Rauta från stan!!! För, det var dit vi var sen... Hittade en rost till kamin... =) Stackars pappan o Edvin som inte var med... jag var tom tillbaka till Biltema!!!!! Har gått o ångrat mig sen i tordags att jag inte köpte ett trepack vispskålar i melamin, knalloranga... dom blå plastiga som jag haft hur länge som helst har blivit kladdiga o en är sprucken så... 59:- för ett trepack! Därför har jag ångrat mig att jag inte köpte dom när vi var dit sist... nå, det blev lite till grejer... sittunderlag, badleksaker, tre-pack skärbrädor osv... Vaddå BIL-tema... KÖK-tema vill jag kalla det!!! =D
Köpte ett till sex-pack plastmuggar i klatschiga färger som jag köpte förra gången... det var så kul när vi käkade lunch en dag o Edvin ville ha från muggarna där... olika färger o han delade ut en lila till mig, en gul till Edith o själv tog han den blå! Igår testade jag en gång till... samma färger igen!!! =D
Innan var vi en sväng på Wienercafét som ligger i korsningen Stationsgatan/Rådstugan... har inte tänkt på det tidigare... men, Mamma/mormor var ju med o hon undrade om det var ett fik för typ fängelskunder eller psykpatienter!! Och, det är inte så underligt... för, kalare café får man nog leta efter! Och, om man inte vet om att där är ett café så är det nästan omöjligt att hitta det... en trappa ner i hörnet... syns knappt... Men, det är lätt att parkera utanför så det är smidigt att ta sig dit... antagligen därför det är mycket "Arbetsfordonsförare" där också... dom har lätt o parkera på macken på andra sidan gatan...
image129
Mmmmm... En som gillar gräddiga semlor!!!

Sen var vi en sväng till COOP Forum o så rantade vi iväg hemåt... Det blir dyrt med den här kiropraktorgrejen... inte nog med att behandlingarna o resorna till o från kostar... så ska man ränna på alla möjliga affärer också! Tur att jag inte gillar att shoppa kläder... För, nu har jag hunnit vara runt till alla ställen där jag har behövt nånting från... så, när jag nu ska tillbaka efter påsk så har jag inte nånting jag måste åka o köpa när man nu är till Luleå som det alltid annars är!

Nu var vitlöksmarodören, den lilla italienaren Edvin här o tiggde sig några vitlökskapslar!!!
Han bara älskar att tugga i sig dom... Typp Friggs Vitlöksolja!!!!! Och, han luktar därefter....

Pappan har åkt o jobbat sitt dygn...
Han har haft tvätt-jour några dar!!
Jag har ju som sagt somnat som en klubbad oxe i soffa o säng... likaså igår kväll... men, var upp före fem på morron o borstade tänderna!!! Måste vara den här kiropraktikgrejen som gör mig helt slut!!!
Så, pappan har burit tvätt upp o ner o tvättat medan jag sovit!!! =)
.
.
.
Nu är lunch o sånt överstökad...
Hörde på radion om en 28-åring som knivskurit sin fd o deras två barn...
ARBOGA. Den treårige pojken och hans
ettåriga lillasyster låg döende på golvet 
- bredvid sin svårt skadade mamma.

Fy och usch... Jag ser Edvin o Edith framför mig!!!
Och... jag kan inte låta bli o hoppas o önska att mamman dör...
För, fy o överleva o veta att barnens pappa mördat dom små barnen...
Hu så hemskt!!!
.
.
.
Hmmm... Emmas kommentar... Fleeceoverall... =D
Om du skrattar ihjäl dig av o se den så där rakt upp o ner...
Hur blir det inte då när JAG är inuti den då????
Va spännande!!!
Anna får starta en fleeceoverallfirma! Sy upp mot beställning o sälja!
.
.
.
klockan är 23:30
Jag har borstat tänderna!!! Inte somnat med monstren eller i soffan!!!
Åhh.. va skönt det ska bli att vakna i morron!

urk...

Vaknade i morse... fullt påklädd o med en stark längtan efter min tandborste!!!
Lyckades, för andra kvällen i rad, att somna innan jag nattat mig själv! Blä!!!
Nu har jag just borstat tänderna o känslan är otroligt behaglig!!! Sen ska jag snöra mig i duschen en sväng innan jag styr kosan söderut igen... Pappan avstod från en Luleå-sväng idag... Konstigt!?!?!? =D
Men, jag ska till kotknackarn.... måste nu verkligen kolla om jag måste springa där många gånger till... finns ju roligare saker att lägga tid o pengar på än att köra fram o tillbaka till Luleå i tid o otid!!!
Fast, det känns hyfsat bra i ryggen... så, jag får väl vara nöjd...
Ska köpa en rost idag...
Det gamla i bastukaminen har krackelerat så det behövs en ny...
så, nu missar pappan o Edvin K-Rauta!!!! =D
Rost... nåt jag trodde man gjorde för att få frallorna gyllenbruna o smarriga att bre smör, ost o lite marmelad på... men, det finns sånt i bastukaminer också... där veden ligger o brinner på heter också rost... o det är ju inte så långt ifrån varann... skulle man lägga dit en fralla skulle den garanterat bli rostad!!!

Skön söndag...

Fast dom vaknade rätt tidigt idag också!!!
Trots att det blev sent igår!!
Men, nu sover dom som stockar båda två... o Edith har redan sovit en sväng tidigare...
så, det som förloras på karusellen tas väl igen på gungorna... =)
Först slockande Edvin o Ditton smög sig fram o pysslade på med vad vet jag inte riktigt...
image124
men, en skruvmejsel ingick i pysslet! Stackars Edvin som sover helt ovetandes....
Men, det blev pipigare o pipigare ljud från henne...
så, då fick hon sig en tuttslurk o slocknade som en klubbad oxe hon också!
image126
ZZzzzzZZZZzzzZZZZZZzzzzzZZZZZZzzzzz!

Så rara.... så rara!
Det syns på Edvins kinder vad lunchens efterrätt bestod av... Chokladpudding!!!

Pappan drog iväg på ranten igen...
Idag skulle dom från förra jobbet få sin julklapp!
Jill Jonsson på Kulturens Hus! Lite avis är jag nog allt... hade varit himla kul o se!
Hoppas verkligen att dom får det kul!
Han ringde för nån stund sen... då var dom på Lindex o shoppade!!!! HAHAHAHAHA!!!!
Anders o ICA-gänget i fulla shoppar-tag i Luleå!!
Inte ens JAG är så elak så jag drar iväg med honom på klädaffärer!!! Hehe... fast, det beror nog mycket på att jag tycker det är ett nödvändigt ont... hellre Biltema än H&M!!!
Sen, skulle dom käka på Waldorff innan showen! Så, han hinner käka två gånger på Waldorff den här veckan!!! Han som aldrig varit där innan i torsdags!

Vi ska ta o steka lite wienerscnitzel fick jag för mig... såg ett recept i tidningen Land o blev garnsugen o då fanns det en lagom skinkstek i frysen som passar bra... mmmm...
Lite klyftpotatisar o så vitlökssmör till!

Mycket sovbilder... men, dom är såååå rara när dom sover!
image128

Man ska inte planera...
Nu har jag hällt upp ett vinglas till o sitter o känner lugnet...
Och, gladeligen hörde jag nyheterna i veckan när socialstyrelsen inte avråder ammande mammor för ett par glas vin... ett par gånger i veckan!!! Precis vad jag tycker också... Definitivt inte under tiden man är gravid... inte ett uns alkohol... men, när man ammar är det en helt annan sak! Och, tyckte jag inte att Edith sov liiiiite, liiiiite bättre när hon hade kolik o jag hade tagit ett glas vin till maten!??? Nu låter jag väl som värsta alkiskärringen... så är det inte... har haft allt för många alkisar runt om mig i hela mitt liv för att ens fundera på att trilla dit i missbrukartagen men, jag uppskattar mycket ett par glas rödvin, av god kvalitet, till god mat! Det är en höjdpunkt! Sen har nog kroppen sitt eget system att förhindra att det blir "för mycket" när man har småttingar... för, två glas smakar underbart gott men, provar jag ta ett tredje glas smakar det värre än grisblod blandat med ättika!!!
Nå, nu till planeringen... jag hade ju som sagt planerat lite smaskigt panerad wienerscnitzel med vitlökssmör osv... satte glad i hågen igång med middan efter att småbusarna sovit sin mittpådagen-tupplur... Det var drygt ett kilos skinkstek så det blev en hel del schnitzlar att dubbelpanera... o steka... Klyftisarna höll på o gosa sig i ugnen... smöret låg o gottade sig i rumstemperaturen... o småraringarna busade o lekte för fullt... När jag började ha stekt hälften så började ljudet på Ditton förändras till pipgnällnivå... så, sista hälften stekte jag med henne om vartannat på höften (o så är man förvånad över att rygg, nacke o axlar krånglar!!!) o vartannat i vagnen... vilket var icket uppskattat... vagnen alltså! Sen kom Edvin o avlastade en stund... han är så duktig... vaggade henne i vagnen o hon gillade dom tuffa tagen... OK... mest tycker väl Edvin att det är kul o se henne kastas omkring i vagnen (har stoppat dit sittvagnen nu, så hon kommer i Edvinhöjd!) tack o lov att det finns selar!!!! Nå, då var i alla fall maten klar... o jag slevade upp ett lass åt Edvin, ett gäng potatisar till Dittonen o så en portion åt mig... Edvin satt mest o skrattade åt Edith tills han tog sin tallrik o gick o satte sig i vanlig ordning i soffan... Jag försökte ta en tugga mellan varven jag försökte tillfredsställa damen som inte var så lätt att ha o göra med... det mesta åkte ut ur munnen igen... så då stoppa jag ner henne i vagen igen o pluggade igen med nappen... o hon var ju trött... vansinnigt trött!!! Ögonen så rödkantade... men, inte tänkte hon somna!!! Så, jag fick sitta med ena foten o skaka vagnen medan jag försökte njuta av den efterlängtade middan!!! Vilket bara resulterade i att jag tappade besticken i golvet eftersom jag var tvungen att plocka upp nappen som med jämna mellanrum åkte i golvet... så, när jag stoppade sista tuggan i munnen SOV stumpan som en stock!!! Hann jag smaka nånting av maten som jag glufsade i mig i värsta stövarmanér? Nä! Då hade jag halva vinglaset kvar... morrade lite grann över att inget blir som man tänkte sig... fyllde på glaset o ja... nu skriver jag det här!!! =)

En fördel till med kaminen.... Vinet är GOTT direkt!!! Man behöver inte hälla upp o invänta rätt temperatur i fjorton timmar... eller ve o fasa MIKRA (har hänt, hellre mikrat vin är för kallt!!)!!! Tidigare har kylan varit total i vinställets region... nu är det precis lagom rödvinstemp där!!!! =)

Så, Anna... helt klart är dom sååå rara när dom är vakna, men ack så lugnt när dom sover!!!
Och, spännande blir det med mysoverallen!!! Fast, jag ska ju erkänna att jag längtar ju inte riktigt lika vansinnigt efter den nu, i nästan 24 plusgrader efter att ugnen o plattorna tävlat med kaminen om att värma upp luften... som när man för två veckor sen satt o klapprade tänderna i soffan!!! ;-)
Men, det blir ju snart 35 minusgrader igen (nästa vinter!!! Går sååå fort!!!) o då får jag väl njuta av fleecevärmen tillsammans med ditton!!!

Och... nu är det en stumpa som protesterar där nere..

Har ju glömt o kommentera melodifestivalen...
Dom surrade på radion idag bla om ordet Melodi!
Smaka på det... Melodi-radio... det är ett ganska antikt ord!!!
"Nu kommer Charlotte Perellis orkester med melodin HERO!"
Konstigt att dom inte har moderniserat det också som allt annat...
Jag gillar låten!!!
Tycker allt är skitsnyggt med hela henne... o så har hon ju en son som är född den 17:e oktober 2005!!!
Och... kolla in hennes man... han har vissa likheter med en viss annan pappa som har en son som är född 17:e oktober 2005!!!!
image128
Hehe...

Men, som sagt... låten är faktiskt bra... tyckte överlag att det var flera riktigt bra låtar... Rongedal!!! BWO! Linda Bengtzing... varför fick inte hon några röster alls från svenska folket??? Och så balladerna... men, ballader tycker jag inte riktigt ska vara i detta sammanhang... annars så är jag en tvättäkta balladfantast... men, i melodifestivalen vill jag ha fart o fläkt... om det inte är Tommy Nilsson som sjunger förståss!
Och, tack o lov... Christer Sjögren kom näst sist!!! Och, det var helt rätt... för, han var ju faktiskt lite bättre än Frida o Headline!!!! =D
Men... hallå... Malmös jury... Vaddå rösta på "sina egna"! artister!!! Alla andra röstade hyfsat likadant, utom malmö!?
Nu får man längta till stora finalen...
Jag är en melodifestivalfantast!! Erkänner!!!
Men, det är som ett skönt vårtecken... melodifestivalen börjar i värsta, jobbigaste o mörka tiden o när den svenska finalen är klar är det ju VÅR!!! Ljust, varmt o härligt!!!! Bättre än svanarna som landar i persön...

Nå, nu är det dags för tandborstning o pyjamasombyte....


Lördag....

Var i Kypas hela dan...
Såg melodifestival...

*Tidig morgon...

Ha! Här trodde man att dom skulle sova lääääääänge, länge, länge när dom kom så sent isäng igår!!! Hahaha!
Barnprogrammen börjar, det tidigaste, klockan sex på morron.... o Edvin vaknade före det i morse också!!!
Men, nu är dom rätt möra... Edvin snodde hammaren av mig... jag satte upp en ljuslykta i trappen o han var hela snabb på att roffa åt sig den... o nu är han rätt tyst så... antagligen gör han "hyss" med den! =)
Ditton somnade som en stock i sin vagn... o jag tror nog att Edvin skulle somna om han satt sig i soffan o tog ett par, tre djupa andetag i stillhet! Raringarna...

GKs..

Vilket ställe!!!
När vi var dit, jag o Anna, så köpte jag ett par jättefina jeanshängselbyxor till stumpan... hur fina som helst med påsydda applikationer, hästar med man o svans!!! Storleken var 86/92 så jag bara snörde dom i tvätten, vek ihop o satte in längst bak i skåpet för dom var ju så stora, så kanske till sommarn kan hon börja använda dom...
För nåt tag sen plockade jag undan lite urväxta kläder (fanns en hel del!) o tittade då på byxorna o tänkte... nog sjutton kan hon ha dom här nu!! Sagt o gjort... fick hon ta på sig dom... o det är blöjbytarvänliga byxor med tryckknappar i grenen... o tryckknapparna sprätte upp så fort hon rörde sig!!! Det var just o just att hon kunde ha dom!!! Och, då var hon inte fyllda nio månader!!! Jag plockade med byxorna, plus ett par jeanshängselbyxor i storlek 74 som var urväxta o bortstädade, o svänger förbi GKs när vi far mot Luleå... o förklarar hur det gått till o visar byxorna, även dom andra... Och... han, samma som menade på att man inte ska tvätta gardiner... och om man nu ska nödvändigtvis ska tvätta de tyger man köper där så ska man se till att man köper av de lite dyrare sorterna!!! Nå, han började i alla fall kolla o mäta o jämföra med dom gamla byxorna... o jag säger, men hallå, flickan är NIO MÅNADER storleken måste vara fel!!! 86/92 ska dom kunna ha när dom är TVÅ ÅR!!! Ja, men... dom här ÄR ju större!! Säger han... Och, visst har han rätt att dom är större... knappt en cenitmeter längre ben har 86/92:orna i jämförelse med 74:an!!! Jag härsknar till o fräser.... Måste jag gå o hämta in Edith så du får se!!! Dom är FELMÄRKTA!!!
Alltså... säljer man kläder bör man väl ha lite koll på storlekar!!?? Han hänvisde mig sen till tjejen som jobbar där med ursäkten att han har ju inga barn så han vet inte... Men, som sagt... säljer man kläder borde man väl ha lite koll på storlekar!!! Sjäv förbannar jag mig för att jag inte upptäckte det då jag köpte dom... då hade hon ju hunnit ha dom en månad i alla fall... för dom var fina... o inte dom billigaste byxorna från sortimentet... kostade ändå 110:- Men, mest stör jag mig på att den där människan ska tjafsa så!!! Jag tror inte att jag är speciellt jobbig som kund, men, om jag köper en vara som är så uppenbart felaktig så vill jag ju kunna byta den till en felfri!! Sånt är ju till o med reglerat i lag! Nå, jag fick ju pengarna tillbaka... men, det är ändå trist... blir så mycket onödigt tjafs som inte är kul!

*Rantardags... igen!

Småmonstren gick o la sig tidigt igår... båda sov strax efter 19 o i småbarnsvärlden betyder det att man vaknar tidigt nästa dag! Så också dom!!! Halv sex har dom satt i gång o busa som värsta fröna!!! Så, jag hade ju inte behövt ställa nån väckarklocka!!! Vi kom upp.... satte Ditton i spjälsängen o var ner o tog mig en dusch för vi skulle ju ut på ranten igen... hämtade upp pappan från jobbet strax efter nio... var o lämnade dammsugarn på Konsum för inspektion o så for vi åt Kypas, för... Emma ville vara barnvakt!
Hon var hur pigg o glad som helst... o brun!!! Riktigt fyramånaders australien-brun var hon! Och, Edvin... ja, så klart var han lite småblyg men det gav sig nog rätt fort... för, vi lämnade ett vrålande litet monster... men, det hade gått över strax efter att vi for!
Ja, det blev en luleåsväng idag igen... Kiropraktorn igen... tror inte att jag direkt sa hur det gick förra gången... fick ju nå mysko piller att käka i tio dagar för att mag o tarmfloran skulle återhämta sig från den obalans som tydligen rådde där... nå, har käkat dom nu o inte märker jag väl nån skillnad vare sig på rygg eller magen men, ett nytt besök hos kiropraktorn idag o då fick jag ju lite behandling... o voj, voj vilken smärta!!!!!! Och, det här är en mjuk o behaglig kiropraktor... inget bändande eller brytande men, han hittade nåt i min vänstra vad som han tröck till o hur ont tog inte det!!! Helt sjukt! Sen joxade han lite till o jag ska tillbaka igen på måndag.... suck! Men, bara det ger resulatat så... dagens behandling kändes i hela kroppen... jag var helt konstig o slut efteråt! Ansiktet hettade o jag var knallröd! Lite halvläskigt faktiskt... så, jag väntar med spänning på o se hur resultatet blir!
image121Sen for vi o käkade på Waldorff... Edith höll ju på svälta ihjäl långt innan så hon fick sig en semperburk uppvärmd hos kiropraktorn så hon bara provsmakade från riset o lite av den nog så kryddstarka kycklingen från dom fyra små rätterna...
Vi satt vid det långa akvariet... o nästa gång måste Edvin följa med o få se HAJARNA!!!image122

Efter maten blev det storheden...
ja, jo... Biltema!!!
image123
Det här du Edvin... Lillasyster först på BILTEMA!!!

Jag har klurat ut hur dom har ordnat det där med Biltema...
Direkt när man kommer in så är det massor av leksaker, kastruller, vattenkokare, febertermometrar, plastbyttor, bullformar, pennor, pärmar, blomvattenkannor osv!!!
Allt jättekul, billigt o lite annorlunda... (står Biltema på ALLT!!!)
Jag gick där o fundera vad sjutton det är med Biltema som gör alla karlar så exalterade... Det här verkar ju vara varje kvinnas våta dröm... bara massa "kärring-grejjer"!!!
Och... massor... massor!!!
Sen, när vi sakta inskolades i de mer diffusa områdena med olika attiraljer som man inte har nån aning om vad det är (hörde o såg en dam som med mobilen i högsta hugg försökte förklara för någon i andra änden: Ja, men, det är som en blå raket som står rakt upp o en spak på sidan! Har ingen aning om vad det var... o tydligen inte hon heller... hade väl blivit kommenderad att Köp en sån!) nå... sakta förändrades butiken lite lömskt... tills man gick o gick o gick o bara längtade efter att få gå genom kassan o slippa alla trista luftfilter o avgasrör o andra tjafsgrejjer... men, inte sjutton hade man väl mage att gnälla när man redan plockat en hel kundvagn full med grejjer!!! Klart "Gubben" måste få kolla sina grejer!!! Så.. inse vilken smart idé!! Det borde IKEA ta efter!!! Skulle bespara många kvinnors öron lite gnäll!!! =D

Edvins lycka var total...
image119
Hmmm... undrar just hur det här ska sitta ihop???

image120
"-STOPP! Stopp... inte så!!! Sätt den andra där istället!!!" Säger nog lillsyrran...

Och... Edith som inspektör/instruktör!!! =)
Klockan är dessutom omkring 21:50!!! Och... båda två har allvarliga problem att hålla sig vakna!
Och... jag bytte Ediths byxor på GKs...
Men, det skriver jag om i morn.... =)

*Besiktning... gånger två!

Idag hade Edvin tid hos läkarn... så pappan o Edith passade på o smita iväg till bvc o göra en niomånaders-besiktning av stumpan! 25 gram!!! 25 gram var allt hon ökat sen sist!!! Och, jag som trodde det skulle vara två kilo! För hon äter ju som en häst fast då märks det ju att hon rör sig betydligt mer nu! Matchvikten var: 10075 g och hela: 71 cm i längd! Dom var klar snabbare än vad vi fick komma in i ett undersökningsrum (trots att Edith inte hade nån bokad tid!)! Så då kom både far o son o höll oss sällskap!
Måste ju fortsätta att gnälla om bvc:s nya lokaler... visst, numera sitter ju inga människor i väntrummet o väntar på att få komma in till doktorn... så sant... men, vaddå... väntrum??? Är det inte där det är meningen att man ska vänta??? Själv var jag ju för nåt tag sen till doktorn pga ryggen o då satt det människor som i ett pärlband i korridoren utanför behandlingsrummen! Själv fick jag sitta där en stund o hörde klart o tydligt allt som sades genom dörren till behandlingsrummet o patienten som var där inne med doktorn!!! Är det okej??? Nä... inte sjutton vill jag att halva kommun ska sitta utanför dörren till undersökningsrummet när jag går till doktorn!! Det kan inte vara rätt... ingenting av det hela kan vara rätt!!! Nå, jag har rätt mycket gorm kvar inom mig som inte fick komma ut tidigare när jag tjafsade om bvc... o det är på gång att bubbla ut nu!

Edvins läkarbesök hade med pratet att göra... Edvin var superduktig hela tiden! Och, helt klart behöver nånting göras åt att han inte pratar... så, det blir remiss till barnkliniken för vidare koll! Jag plockade med ett par böcker från väntrummet att läsa medan vi satt o väntade på doktorn (också en sjuk grej... varför finns det böcker o sånt i väntrummet när det är i korridoren utanför doktorn dom behövs!!!) o så lyckades jag plocka två superbabypekböcker som inte var värst intressanta i Edvins ögon... men, det var ju tur ändå för då fick läkarn se o höra med egna öron hur lite han faktiskt pratar... Det var bollar o byxor o telefoner o strumpor o skor o lampor o sånt som finns i pekböcker o Edvin sa: "Pappas! Pappas! Pappas! Dittos!" Så, utan tvivel behöver han hjälp med att få igång pratet! Sen smet vi in med Edvin till bvc o tänkte få en besikting på honom ocskå!! HAHAHA!!! Inte det lättaste!!! Kläderna gick ju hyfsat smidigt att ta av... men, vare sig att sitta på babyvågen eller stå på vuxenvågen var nåt som uppskattades!!! Och sen då... LIGGA NER O MÄTA SIG!!!! Men, hallå!!!! Så... mellan tummen o pekfingret så är han 94 cm o väger 15,9kg (fast jag tyckte att det var mest på 16.1 kg)

Jag började samla på bondgårdsdjur, böcker o annat som det var reklam om lite här o var innan jul... nu har det kommit några delar o dom är riktigt fina faktiskt! Först var det Kofamilj sen hönsfamilj o så kom hästfamiljen o nu idag kom grisarna!! Kolla in raringen:
image114
nöff nöff!
och så var det en stämpel med grisspår o stämpeldyna med!!! Men, dom fick lite smidigt slinka undan Edvins blickfång... har en känsla av att det kan bli både målat o tapetserat med grisfötter överallt annars!!!

Jo just... vi var ju om till pappas nya jobb också! Så, nu vet Edvin att när pappa jobbar så är det inte korv han säljer längre! =)

Brr... det är knappt 18 grader här uppe i sovrummet... o nu börjar jag känna mig frusen genom märg o ben!!! Tänk så fort man vänjer sig med värme!!!! Måste gå ner o värma min iskalla klumpar till fötter!

Det blev så tyst...
Edvin satt o ritade intensivt! Jag klantade mig lite... när vi var o handla härom dan fick man en magnetplatta med penna, komihåg-måndag till söndag, o på den ritade jag ju givetvis en traktor på måndag, släpvagn på tisdag, grävmaskin onsdag, lastbil torsdag osv... o sen dess har Edvin utsett den till sin personliga fordonsteckning! Jämt o ständigt skall det ritas dit gräv, gräv... o jag ritar lydigt dit en grävmaskin... men, han muttrar nånting o börjar förbättra nånting på skopan... o jag har ingen susning om vad det är jag ritar fel!!!
Måste komma ihåg o fråga pappan det... för Edvin blir halvgrinig när jag inte fattar!!!

När vi så sitter i godan ro, jag med min thekopp o löser sudoku o Edvin ritande så börjar jag riktigt höra hur extremt TYST det är... VAD gör Ditto???
Hahaha...
Stumpan höll på rensa resten av Edvins tallrik!!!
Andäktigt åt hon o garnglodde på barnprogrammet på tv:n!!!
image117
mmmmmmmmm

image118
Kolla in fullproppade munnen... och dressingen!

Och till saken hör att hon käkade två potatisar mosade i smör o lite mjölk o en ganska tjock falukorvsskiva som fick värma upp sig i potatisvattnet till middan strax innan!!!
Igår slevade pappan upp mat till henne....
Men hallå pappa!!! Det är DITTO som ska ha mat... inte Edvin!!!
Lägg upp en skopa klyftpotatis... tre, fyra stycken klyftor är ju bara en liten smakbit!!!
Det kanske förklarar min förvåning över dom ynka 25 grammen!!!

och det dygnet gick fort!

Edvin vaknade o tassade upp vid sjusnåret... ut ur sovrummet o ställde sig vid grinden (som jag kom ihåg att fälla ner igår kväll!) o ropade: "Pappa! Paaaappa!! Pappaaaaaaa!!! PAAAAAAPPAAAAAAAAAAA!!!" =)
Lillraringen... han är ju så van att antingen kliver dom upp samtidigt eller så är Anders redan nere i köket o dricker kaffe... o nu fick han nöja sig med mammans vällingskokande! Fast, han var sååå nöjd! Har jag sagt att han är en gois numera!! Det håller i sig!!! Och är sååååå underbart att den bästaste lilla go-Edvin är tillbaka! Nå, vällingen hade jag förberett sen i går så det var bara att snöra in i mikron o värma så jag snabbt kunde återgå till stumpan som gosade o sov kvar i sängen! Edvin, han snörde sig i soffan o såg tv ett tag o kom sen upp... o då klev vi upp alla o fick oss lite frukost o så hips vips var pappan hemma!!!! Så smidigt sååååå! =)

Edvin har ju namnsdag idag!!!
HIPP HIPP HURRA!!!
Och... tack till Anna!!!
Edvin hängde med mig till Bränna en sväng... var på banken i lite Kjell grejs... betalade några räkningar... sen for vi på Konsum o handlade... givetvis glömde jag ju dammsugarn jag plockade ner o la strategiskt nästan framför ytterdörren... har bara tagit ett älgkliv över den när jag for!!! Men, jag pratade om problemet o nästa gång tar jag med den!!! Anders tyckte inte att det är nå fel på den... inte behövs det nå mer effekt... men, vaddå... då hade jag ju inte behövt köpa nån ny!!! Hade ju redan två slösugare sen tidigare!!! =D
Så, när vi var klar i Bränna styrde vi kosan mot norr... o i Hällakorsningen susade en lastbil i full fart förbi o jag är inte säker... men starkt misstänkt att det var Christer som plogade o vinkade till oss!!! Edvin ropade: Mimmiiii!!
Sen blev det lite lunchätande o så ut en sväng... tom DITTO!!!! Fast, hon var iskall om fingrarna när vi kom in... men, hon hackade inte tänderna den här gången i alla fall!!! Det var ju ändå PLUSGRADER ute!!! Men, när jag gick upp o bytte en blöja på henne så satte hakan igång att darra!!! Hon är verkligen frusen av sig!!!
image112
Bildbevis!! Edith utomhus!!! Och på gott humör!
Sen, som namnsdagsfika, blev det varm choklad o frosseri av rosenkakan som låg på Konsum, så extraprismärkt o fin, o skrek åt mig att KÖP, KÖP, KÖP o ÄT ÄT ÄT mig dessutom spetsades chokladen med strårom!!! Det är gott! Så, det blev som en liten inomhuspicknick efter uteaktiviteterna... tom Ask fick sig en omgång med skidorna!!!!
Det är ett helt fantastiskt nytt jobb pappan har fått!!!! Man hinner leva!
Faktiskt så var jag in till blomsteraffärn idag o köpte en såndär söt liten glasblomma i vas som jag ska skicka med Anders... för, det gigantiska fånget rosor finns inte som den personen är värd som "fixade" jobbet åt honom o den här lilla blomman får agera symbol!
Och nu luktar det mindre angenämt om damen som just nu står o sliter en telefonkatalog i stycken!!! Sida för sida!!!
image111
Full fart med pulkan!!!

Edvin höll på skratta ihjäl sig när han såg det här kortet:
image113
Tittut!

Ett dygn...

Tills vi får se Pappan igen... drygt!!!
Första "hela" arbetsdan... förra veckan jobbade han bara 9 - 17 o nu den här veckan kommer han att ha normala arbetsdagar... om det nu går att kalla det normala! =)
Han börjar nio på morgonen o slutar nio nästa morgon... så. ikväll blir det bara jag o småmonstren! I o för sig... inte nån större skillnad mot en ICA-dag o jobba till 19.15 för, då är det ju redan nattinatt-tid för Edvin o Anders hann knappt se dom så skillnaden blir ju att vi inte hinner sitta o halvsova i soffan nån halvtimme innan tandborstning o natti-natt för oss!!! Sex dar i månaden.... alla dom andra kan vi sitta o se på tv:n heldagar om vi vill!!!! =D
Edvin har käkat frukost idag...
Och... om Kalles Kaviar vill ha en ny reklampojke så är Edvin ett självklart val!!!
För, Kaviar i alla former är ju populärt... men, den nya "guldkaviaren"
image108
är i synnerhet populär!!! Han fullkomligt slukade TRE mackor med denna kaviar... varav två gånger med bara påfyllning av kaviar!!! Och... jag håller med... den var faktiskt riktigt god! Jag som inte är nån kaviarfantast... men, den smakade mycket... rökt... lite åt böcklinghållet! Och... det gillar jag... böckling....

Åhå... tog ett ryck o började städa i sovrummet...
Nya sängkläder till alla... o när Edvin fick se dom "gamla" kring hallgolvet så bar han tillbaka sina eget o Ediths påslakan... sitt la han i sin säng o så kom han släpandes på det andra o sa Dittos!!! Fick verkligen förklara att dom är smutsiga o ska till tvättmaskinen o att nu har ni ju fått nya, rena! Han är kul...
Fast, sen försökte jag som sagt städa... den där nya dammsugarn.... *grrr* har ju inte testat den ordentligt än... bara småsvängar... men, nu glad i hågen körde jag i gång... det är nog omständigt med dom två små hjälpredorna!!! Edvin som plockar i o ur dom olika munstyckena och slår av o på och vrider effektratten (sitter en ratt, hjul, som man steglöst kan ställa in sugeffekt) fram o tillbaka sen har vi lilla raraste damen som river ner ALLT på golvet... om jag lägger upp ett gäng tidningar på en stol så är hon hela fort fram o river ner det på golvet... så, bortsett från dom hjälpredorna så är den där idiotdammsugarn försedd med nåt förbannat skydd antagligen... för, den slår av ideligen!!! Nånstans i instruktionerna läste jag att det är nåt slags överhettningsskydd eller nåt... o att den ska slå av om det blir för "tätt"... men, va f*n.... Halva effekten o ett hårt trägolv med glipor mellan brädorna är ska väl tåla lite sug!!!!! Fick köra på knappt halveffekt o gissa om den sat**s dammsugarn funkar bättre än den gamla härken då!!!???!!!
Själva grejen är nog irriterande.... på - av - på - av - på - av!!!!
Alltså... måste jag ta tillbaka den till affärn så dom får kolla upp den... o antagligen är det väl nåt fel på mitt måndagsexemplar... återigen....
Nå, nu har jag lugnat ner mig lite... så jag tål att dammsuga klart sovrummet i sakta mak utan att snöra ut skiten genom fönstret!!!

Nu ligger raringarna o snusar så gott...
Snart ska jag krypa ner o lösa ett sudoku om jag hinner innan John Blund haffar mig!
Så här mms:ade vi natti-natt åt pappan:
image109
Så rara o goa kan bara Edvin o Edith vara! =) Kl. 21:18

image110
o ännu rarare kl. 23:06, åtminstone tystare!

go natt!


Tandagnissel!!!

Nu är hon stor, stumpan!!!
Tänk, hon hann bli nio månader innan första gaddarna ploppade fram!!!
Edvin var just sex månader när hans första tand slog emot skeden....
o Edith fick två på en gång, idag!!!
Så, nu får Edvin konkurrens om korvarna...
då blir dom nog uppätna helt o hållet istället för till hälften!!
Fast, Edvin kanske tyckte dom var lite halvtrista när dom var kalla o sökte efter en godare hela tiden! =)
I övrigt har det varit en lugn dag... tvätt o städ o skottningspyssel...
Bengan var förbi en sväng... eller rättare sagt, jycken hans!!! För, jag har fått det inte alltför angenäma uppdraget i Zitas ögon att sköta hennes manikyr!!! Hon avskyr mig!!! Hehe... tur att jag är kvarts finne... jag vet hur ondfinskor ska hanteras! ;-) Och, det är väl lika bra... hon hatar ju redan mig... så lika bra att jag fortsätter klippa hennes klor så slipper hon börja hata fler människor!
Idag fick skortstenen jobba för högtryck... för det eldades både i kamin o i bastun!
Skulle vara ganska otroligt behagligt med ett bubbelbad också... blir lite avundsjuk på raringarna när dom kan bada (i sin rätt stora badbalja ryms dom båda två!) En annan får hålla till godo med dusch... o fortsätta o längta efter ett låååångt, varmt bad med en god bok o ett glas rödvin!!!

Korv o andra chansen...

Idag for vi iväg till Kypas en sväng... det var lugnt där... bara farfar från början... Fastrar o farbröder kom o gick.. det var skotrarna som hade stark dragningskraft idag... på eftermiddan kom farmor... så hon hann träffa småmonstren hon också! Edvin var lite halvgrinig nån stund igår o lite mer grinig idag så jag nästan börjar fundera på om det är på gång nåt återfall i förkylningen... blek o eländig var han på kvällskvisten så... få se....
Sen var det ju dags för melodifestival... eller andra chansen o jag blev faktiskt nästan chockad över att Carola inte gick vidare!! Glad, givetvis.... men, hallå!!! Har jag kanske inte sååååå annorlunda musiksmak än svenska folket som jag trott!!! =) Men, det var faktiskt kul att det blev lite annorlunda!! Skönt o slippa Carola... fast, inte för att jag tycker Sibel är speciellt mycket bättre... Har lite svårt för såna "skrän-röster" eller vad jag ska kalla dom...
Kanske jag är för patriotisk... men, tyckte kiruna-programmet var det absolut bästa!!!
Så, nu får man längta till nästa lördag!!!
Sen testa vi att grilla korv!!! Mmmmmmmmm!!!
image107
JPetterssons Ost o Baconkorv!!!
mmmm... om man nånsin trodde att man skulle minska nåt hekto i vikt så är det bara att glömma det!!!


Funkade alldeles utmärkt... fast Edvin käkade sin Choritzo kall, innan... o dessutom testade han smaken på ett gäng i förpackningen i kylen också!!! Raringen!!!
image106
Notera dom provsmakade korvarna!!!

Sen slocknade grabben rätt lugnt, han var trött... däremot så höll lillasyster igång....
Hon är fortfarande i full gång! Fast hon bara just o just slumrat till i bilen till o från Kypas o så ca en timmes sömn i min famn... fattar inte hur hon orkar!
Så... antar att pappan slocknat på soffan därnere... o jag, så fort jag tryckt på OFF-knappen på datorn o kryper ner i sängen med Ditton gör det samma som pappan!

Frukost i PYJAMAS!!!

Va!!!
Helt fantastiskt!!!
Det var tre grader varmare i köket i morse än nån annan morron när vi klev upp!!!
Och... då snackar vi 20.4 grader!!!
Så, stumpan behövde inte dyka ner i dubbla långkalsonger o fleecetröja för att äta frukost idag!!! Tom mamman tålde att sitta i t-shirt o dricka kaffe! Nu var det 22.4 grader i köket... inse att det är fem grader varmare med kaminen än tidigare!! För, hur man än försökt fippla med element o shuntar så har det sällan varit varmare än 18.9 grader i köket... i regel 17.1 eller 17.4 när man klivit upp på morron... förståss... om det inte varit 27 plusgrader ute då...
image105
Mmmmm... Gröt o macka o lite plommonpuré!

Sen måste jag säga att det var en rent fantastiskt effektiv kamin...
har ju haft kamin i tidigare boende, visserligen bara en vanlig plåt men.... igår när vi testade så eldade vi såååå försiktigt, bara en fyra, fem tunna vedträn o det höjde värmen ett par grader o all täljsten blev varm... man riktigt kände hur värmen strålade därifrån... o i jämförelse med plåtkaminen så var det här mycket effektivt! =)
Så, den lär få arbeta... denna kamin!!! =D
Och.... gissa om jag njuter!!!

Edvin Eldmästare!

haha... han har burit dit ved redan!!! =)


Det brinner!!!
Behöver jag säga nåt mer???
image103

o så lite sött till sist...  =)


Bank... bank... bank!!!

Vilket härligt ljud!!!
För, nu är det hål i skorstenen... eller om det nu heter murstocken..
Snart...snart... så sitter det en kamin fast i det hålet!!!
Jäklar vilket drag det är... står man i närheten så sugs håret in!! =)
Har hållit på o torka så gott det gick... för, det var i precis det läget när Edith precis somnat, lätt sömn.... o Edvin kommer o ska med våld in i det superdammiga rummet som jag tänkte dammsuga... givetvis vill han ju bara hjälpa till men, när jag tvunget måste höja rösten o säga till på skarpen... för jag vill INTE ha hans hjälp med att torka upp murstocksdamm... så vaknar ju givetvis Edith... o somnar inte om... så, lite snabbt fick jag i alla fall torkat av murstock o golvet... sen ska det ju dit en plåt så eventuellt kvarglömt smuts syns ju inte! ;-O
Vi skippade "Öppis" idag... Anders visste ju inte hur han skulle jobba... o vi lär ju hinna dit nästa vecka... o nästa... o nästa... o nästa.... =D
image100
Snygga rören... dom svart/gråa!!! =(
Nå... det finns ju sprayfärg!!!!!!!
Nu var det en liten raring som tog i... o det började lukta! Så, blöjbytedags!


- - - - - - lite till...


Se!!!
I morron så här dags (23:46) kan du komma o värma fötterna Anna!!!!
Den är på plats!!!! =D =D =D
Och, det gick ju ganska smidigt... det tog i alla fall betydligt mindre tid än vad gällivarefirmans installatör menade på... två arbetsdagar!!??!!
Det tog kanske tre o en halv timme, effektiv tid...
Sen ska ju förståss sotarn också godkänna det...
men, vi kunde smygelda lite försiktigt ändå... =)
Och... jag tror jag sprayar det grå till svart istället! För, i mina ögon passade den svarta rörstumpen bättre än den grå mojängen...

Pappan hade haft det bra första dan på jobbet!
Ganska stor skillnad!!! Så det ser ljust ut!

Tur man sällan rantar...

För jisses så jag "pladdrar"!!!
I vanliga fall en hel del o när man faktiskt gjort nåt så blir det ju kubikmassor med pladder!!! =)
Lär väl bli mer i morn... för Anders har ju första dan på nya jobbet! Och, vi tänkte försöka hänga med på morronen o gå en sväng på "Öppis"! Det är ju vääääldigt länge sen sist... Nu, med nya tider i antågande så kommer vi nog att hinna till öppis betydligt fler gånger!!!
Idag har vi inte gjort nåt... Nå, pappan o Edvin var ut o skottade av snön från "Sunes stuga" o det var hur mycket snö som helst!!! Sen har vi sett en film o bara slöat!
Vi somnade hela högen en sväng på eftermiddan... Edvin framför tv:n o vi tre andra i sängen uppe på vindan! Edvin vaknade först, det hade ju hunnit bli mörkt... o lite snyftande gick han o undrade vart resten av familjen fanns! Sen har han o pappan fixat käket... o det luktar så gott här jag sitter o väntar på att stumpan ska vakna till... vi ska äta tacos!
Sen fortsätter vi väl antagligen att slöa...
Ja.. Anna... Jag håller med.... dom är för rara!!! Såna små busfrön med massor av upptåg men ändå så otroligt rara o goa!!! Så, i morron blir det nog kaministallation o då får du komma hur mycket du vill o värma fötterna!!! =D

Rantat...

Ha... Han hinner inte mer än sluta på ICA så ska han promt ut på ranten!!!
Efter en heldag i Luleå var jag tvungen att säga till på skarpen för att avstyra en visit på IKEA!!!
HAHAHAHA!!!
Var det nån som trodde på det.... HAHAHA!!!
Men, jag fick lurat med både pappan o monstren till Luleå idag!!! Egentligen skulle jag väl ha åkt själv eftersom jag skulle till Kiropraktorn... först ett besök på förmiddan o så ev. behandling på eftermiddan... men jag tyckte väl att dom kunde väl följa med dom också! Kan ju vara kul o komma till stan o se folk en dag... inte för att Anders direkt jublade, men han kom ju!! Sist han var söder om Töre var när Edith föddes... o då fick han ju köra Luleå-Ökx som en skottspole så det fick räcka i drygt åtta månader!!!
Nå, efter första besöket åkte vi till södra hamn o käkade lunch! Det var en helt fantastisk upplevelse!!! För, med två små monster o lunchrusning kunde det ha slutat hur som helst!! Men, Edvin var en mycket förståndig restaurangbesökare... som fick en tallrik mat o åt som stora herrn... annat är det med den där Ditton...Ojvojoj... VAD ska det bli av henne... hade med en barnmatsburk som vi fick värmt... själv plockade jag mig en rågad tallrik (det är så kul o plocka mat när det är buffé... man tar av allt!!! Blandade bulgur/grönsakssallad med olika grönsaker... kyckling o currysås, vegetarisk vårrulle o så lite schezuanbiff... mmmm!!! Hade velat ha både spätta o stekt palt, men hejdade mig!!!) Edvin fick ungefär det samma fast en stekt korvskiva också... så, när vi ska äta så plockar Edvin lite smått o gott från tallriken o är såååå duktig men Ditton... hon bara spottar ut sin (äckliga) puré!!! Hon fick så smaka lite kokt potatis o kyckling från mig... o DET slurpades i med rasande fart! Några bulgur-tuggor o lite grönsaker.... Provade flera gånger att smyga dit puré men... nä! Det åkte handlöst ut ur munnen!!! Så, vad gör man... strax över åtta månader gammal o äter restaurang-lunchmat hellre än barnmaten!!! Mat måste hon ju få i sig... suck!! Så, det där med inga kryddor...salt eller socker innan ett år! Jo just!!! HAHAHAHA!!! Men, rara är dom!!!
image97
Ahhhhh!!!
image98
MMMMM! Ge mig en kyckling!!!

Sen drack vi kaffe o åt en tårtbit till efterrätt...
Edvin o Edith delade på en tårtbit så dom åt en riktigt bastant lunch!!!
Och, gott var det också!!
Sen var vi till "Kaminexperten" för att införskaffa den saknade biten rör till kaminen... o det gick ju smidigt o fint... men, bara den lilla detaljen att köpte ett förlängningsrör som var svart... rörsatsen o kaminen är GRÅ!!!! Och, shit the fucking same!!! Alltså... jag är ju helt sjukt fenomenal på att få till det galet!!! Anders kläckte ur sig... att du inte frågade mig... jag hade ju kunnat säga att det var grått!! Ja, jo... men, jag reflekterade inte ens över att det kunde vara en annan färg än den svarta när jag just stod o såg på röret när jag står där i butiken!!! Så, nu får det väl vara... Huvudsaken är ju att röken från kaminen kan åka ut!!! Men... IIIIiiiiihhhhh!!!! VRÅL!
Sen for vi en sväng till Barnens hus... snacka om himmelriket för Edvin!!! Han var salig!
Dom fick några grejer... en monstertruck o en badleksak- båt med en gubbe o en späckhuggare att slåss om i badet... o så förståss det skojigaste av allt... en "ankdamm" med metspön!!
SAMTLIGA fann den riktigt skoj att leka med!!! Och, tack o lov gick det att få bort ljudet... vem orkar höra på "jingle bells" i mars???

Full met-rulle!


Passade också på att köpa ormmat... ett gäng frysta råttor!!! Och där på akvariekällan hittade jag små, nätta gnagben till hundar som jag inte kunde motstå! Så, nu har Ask att göra ett tag framöver... benet är nästan lika strot som han själv!!! =)
image99
Mmmmmm.... Gnag... gnag... gnag!

Sen blev det lite mer rantande o köpa thé o en sväng på Clas Ohlsson... o det är ju ett företag i sig....
Edvin har en blick utöver det vanliga... man kan ju prova att smyga förbi ett däck utan att han märker nåt!!! Icket!!! Varenda föremål som var runt o mörkt skulle kontrolleras!!! Så, det var bara att köra runt med Edvin i en kundvagn... varv efter varv på Clas Ohlsson o kolla in grejer... tyckte att personalen sneglade misstänksamt på oss... o jag började känna mig lätt generad! Till slut var vi klar o så dags för att navigera tillbaka till bilen som vi parkerat i P-huset med motorvärmare... bara det är ju en upplevelse i sig för Edvin!! Köra IN i ett helt hus... upp på andra våningen!!! Han lär få mardrömmar i natt när dagens händelser skall bearbetas!! Och Edith.. hon är ju för härlig... när vi åker rulltrappan i Smedjan så ser Edvin lätt förskräckt ut medans det lyser ur ögonen på henne!!! Hon såg så salig ut bland allt folk, o fart o rörelse!!! Suck... vad blir det av henne!!!
Nå, efter en heldag i luleå styrde vi kosan mot överkalix... en snabb middag o så skulle jag iväg för sista speaker-jobbet!!! Så, nu var det klart... o det var riktigt kul!
Och en dag full med äventyr... stora som små!

Och... obduktionsrapporten kom idag!!!!
Kan ge mig sjutton på att den var bortglömd för det är en månad sen provsvaren, enligt dateringen, var klara o den 19/2 var hela rapporten daterad... så, var den har legat o skräpat i två veckor undrar jag....

Och nu ska jag borsta tänderna o krypa ner till två av mina goisar som slockat i sängen... båda snarkar så sött!!! Edith o pappan....

För sista gången...

Ja, den här dagen kom till slut!!!
Sista arbetsdagen på ICA!!! YIPPPPIIIIEEEE!!!

Sista morgonen med påklädning av ICA-stassen.... såååååå himla skönt!
Jag o småttingarna var o skjutsade in pappan till jobbet eftersom jag skulle sen o göra lite speaker-jobb... så den här dan har farit mest i att färdas fram o tillbaka till bränna känns det som! För jag skulle tillbaka till 15-tiden för att speaka lite o sen hämta upp Anders från ICA... däremellan blev det kamin-installation... nå ja, åtminstone ett litet försök till det... för så klart, o jag är inte det minsta förvånad, så skulle det ju tjorva! Av alla ställen som röret till skorstenen kunde hamna på så var det ju givetvis exakt mitt på spjället som användes en gång för säkert 54 år sen till den vedeldade spisen som funnits i köket... det är ju den rökkanalen i skorstenen som braskaminen ska ha... o som sagt... det fanns ju säkert minst 237 andra centimetrar där röret hade kunnat hamna... så varför inte hamna då precis mitt på spjället!! Självklart! Men, nu ska jag ju till Luleå i morron... tjorvar det inte mer än så kan det lösas rätt enkelt med ett förlängningsrör som jag kan köpa där! =) Jag har ju utmanat ödet genom att ringa o beställa besiktning av sotar´n redan så..... Sen blev det åter en sväng till bränna eftersom Lisa kom med bussen o ville ha nånstans att vara till Christina var klar på mötet... så, eftersom pappan hade sprättat sig en öl till den kulinariska middan, stackarn... borde fått en festmåltid så blev det bara parisare... så kunde ju inte han köra bil... så jag o Edvin tog oss en sväng till "storstan"! Vi hann se flera släpvagnar lastade med "örnörn" (dvs skotrar) det märks att det varit sportlov neråt kusten!!

Melodifestvalen igår... måste ju kommentera lite...
Så klart så fastnade ju min sjuka smak för Fronda... tyckte den var skön... men faktiskt så är jag helnöjd med "vinnarna" i går... speciellt Perelli... Är nästan säker på att det är den låten som får representera sverige i den stora finalen!! Och... hon kommer att lyckas bra med det också!!! Skön, snygg låt! Fast, det är ju bara om Sjögren får på pälsen... för, om Humpahumpa-Sjögren slår Perelli... Ja, då slutar jag att se på melodifestivalen!!!

Konkurrens!

Stackars Ditton...
Dom få leksaker hon har som är lite feminina... så hon inte bara leker med däckförsedda större fordon... snor brorsan ifrån henne!!! Och... till råga på allt börjar kamma hennes hår med leksakshästens mankam!!!
image95
Niiiihahahhaha!!!

Och... om nu Emma tror att hon ska få gosa med en bebis när hon kommer från australien så får hon söka sig nånannanstans än till Ditton!!! För, inte är det nån bebis längre!! =)

Blåbärsmonstren... Edvin var o hämta fram en påse blåbär från frysen som han ville ha... satte fram i en liten skål som han fick smaska i sig från... och, självfallet så blev han ju blå! Pappan trodde det var rekordtidig säsongsstart för ryska bärplockare!!! Sen fick ju lillstumpan smak på blåbären... så hon var lika blå hon... fast mest runt munnen! För en gångs skull hade jag inte kameran i högsta hugg så... bildbevis saknas!
Men, en sak är säker... nog lär sig bebisar fort vad som smakar GOTT!!! Edvin fick ta hela godisskålen idag, det är ju lördag... o så fort Edith fick se skålen... så: "MMMMMMMmmmmm" och travade efter Edvin!!!
Nu börjar melodifestivalen strax... fyra minuter...

RSS 2.0