märkligt... nästan läskigt!

att en del grejer inte bara hamnar där dom ska!


Nu har det börjat snöa...
Dom får nog rätt... SMHI, i alla fall...
Snödrev, storm o elände...
Tur att man inte måste göra nåt eller åka nånstans idag!

kl 11:32 NU blåser det.... Rejält!
Skulle släppa ut hunden... höll knappt på att först få upp dörren för att det blåste mot den... sen vände vinden o höll på slita loss dörren ur mina händer!!!


Det där ovanför finns med i förra inlägget... fast det syns inte!
På "min sida" av bloggen, ja där syns det,  men inte på "lässidan"!

Och, det är nästan lite snudd på läskigt... för, det är ett par grejjer till jag försökt lämna avtryck i datorvärlden... o dom finns, men syns inte!

Mysko!
Undrar om det har nåt med min dröm att göra...
Drömde att jag somnade i Glassbilen, ja, den där blå som spelar så "vackert"!!!
Jag skulle köpa glass, o man kunde gå in i glassbilen som en husvagn... o där la jag mig för att sova... vaknar flera timmar sen o då är jag helt själv!
Ingen att fråga nåt om, chaffisen är borta... o jag får dåligt samvete för att han inte kunde fortsätta att köra runt o kränga glass!


"Jag vill äta upp mina flingor!"

Kom han herrn vrålande när jag satte mig för att äta upp mina frukostflingor sent omsider...
Min ständiga frukost är linfrön, havrefras o mjölk!
Och, Edvin vill också ha frön i sina flingor (han hade kvar nästan allt från "Tigerflingorna" o mjölken sen på morron!) så jag häller över lite linfrön på hans tallrik... "Nej, jag vill ha mamma-flingor!" utbrister han då!
Ja ha, ville han ha Havrefras??? "Neeej, mamma-flingor!" då plockar jag fram müslin, som han brukar gilla, fast han kallar det "Frön-flingor"! Men, nej, nej... det var mamma-flingor han skulle ha... så då återstår bara Special-K, tar fram dom o "Ja! DET är mamma flingor!!!" utbrast han glatt o skopade i sig en skål med mjölk!
Och, jag tänker... Reklam! Det måste komma från reklamen... uttrycket mamma-flingor! För, det är mer sällan jag äter Special-K! Havrefras är både nyttigare, bättre med mer protein - mindre fett o kolhydrater o så framför allt, mycket GODARE!!! =D

Nu har det börjat snöa...
Dom får nog rätt... SMHI, i alla fall...
Snödrev, storm o elände...
Tur att man inte måste göra nåt eller åka nånstans idag!

kl 11:32 NU blåser det.... Rejält!
Skulle släppa ut hunden... höll knappt på att först få upp dörren för att det blåste mot den... sen vände vinden o höll på slita loss dörren ur mina händer!!!

Gott slut!!!

Rubriken försvann...

För ett tag sen hade jag dagens blogginlägg färdigt i skallen...
Det händer faktiskt rätt ofta... antagligen har jag väl blivit lite manisk o fått nåt slags tvångsbeteende när jag kan (rätt ofta) gå o fundera hur nästa inlägg ska se ut, vilken rubrik, bilder, händelser...
Fast i regel är det ju nån rolig händelse som startar upp den där tankeverksamheten!
Så var det på morron...
Hade halva inlägget klart i skallen o när jag nu satte mig här så POFF - borta!

Nå, det lär ju inte bli mindre pladder från mig ändå... hehe...

Vi hade ju veterinärbesöket igår, han skulle komma kl 10, men det drog ut lite på tiden o jag hade ju kommit överens med mormor att vi åker o handlar en sväng efteråt, o det tar inte så lång tid... att snöpa katten!
Nå, pappan hann komma från jobbet...
Och... när klockan travade iväg så började jag så smått planera att jag tar trollen o åker o handlar med mormor (lugnt o skönt för både katt o veterinär) o så får pappan fixa upp en protesterande katt på bordet o hålla fast tills det lugnande börjar verka! Klädde på ungarna, skickade ut pappan för att spänna fast dem i bilen, o då kom han, tack o lov!

För, det hade nog varit droppen för herr Armani!!!
Han o pappan är ju inte världens bästa vänner... o att ha pappan som sista person som "hjälper" honom som äkta hankatt... mja... inte schysst....
Nå, det gick ju ganska fort ändå, lite drygt en halvtimme så var kulorna borta... o strax därefter for vi till Bränna, trollen, mormor o jag!

Dom bjöd på tårta på Konsum! Chefen slutar...
Och, det tycker jag är urtrist!
Den nya chefen stod sida vid sida o bjöd på tårta, hon också...
o jag vet inte... men, fick lite obehagliga vibbar...

Men, säkert är hon jätte, jättebra o allt blir frid o fröjd...
Det är väl bara mina fantasifoster... men, bara själva grejen att hon kommer från Töre fick kalla kårar att sprida sig på mina armar!
Tidigare erfarenheter av Chefer från Töre har ju inte visat sig vara det bästa för Överkalix!
I alla fall om man hör alla (och det är väldigt många) som berättar om än den en o än den andra anledningen till varför dom slutat handla på ICA! Inklusive mig själv... fast, jag fick ju sparken förståss... o jag väntar fortfarande på svar från "chefen" om hur det ligger till med LAS när man är barnledig...

Och, jag kommer väl att fortsätta att handla på Konsum... förhoppningsvis är det en toppenbra tjej som är snäll o bra mot sina anställda!!

Trollen var då nöjda med att få glufsa i sig tårta!!!

Pappan har rustat oss inför kommande dygnet han jobbar...
Lite trist är det allt att han jobbar nyårsnatten... men, men...
I alla fall så har han tömt askan o fyllt på ved, ordentligt, så vi har om det blir riktigt eländigt!
Dom har ju utfärdat en klass 3 varning åt kusten o tornedalen... klass 2 här mot inlandet, fast ibland har vi mer kustväder... så, få då se..
Jag fasar lite (där var min rubrik!!! Hörde på radion om varningarna o började fundera!) för storm gillar jag inte! Dels så blåser det rakt genom det här otäta huset... o så är jag alltid orolig att nåt ska blåsa sönder, typ taket eller så... jag har en känsla av att det inte behövs så kraftiga vindar för att nåt sånt ska hända... eller att nåt av grannens träd ska blåsa ner över huset...
Nå, när det ger sig så vet man...
Nu börjar det friska i ordentligt!!!
Det blåser så det knakar i hela huset! Huvva!

No more balls!


Här ligger han intet ont anande o sussar så sött! HAHA!


Och, med ett enkelt litet snitt... ett ordentligt tag med "tången" o så svischade det till när dom där kulorna skars av, den ena efter den andra!
Och den där elaka matten njöt av varje sekund... ;-)

Så kan det gå... när man inte håller snorren i schack!

När pappan kom in väste han frågande: "Var är dom?" tyvärr... så hade dom hamnat i tidningspappret tillsammans med bomull mm och sist av allt in i den sprakande brasan i kaminen, så, det blev grillade kulor i stället för pappans planer på att torka dem o hänga upp i julgranen!

HAHA!

Nå, inte bara skadeglädje...
Jag erkänner, det är mest "snack" från en matte som låtsas vara cool!
För, mest tycker jag nog att det är synd!
Men, å andra sidan, nu kanske han har tid att äta lite istället för att gå omkring o spänna sig!
Han väger idag 5 kg, på pricken...
och, med den storleken så skulle två-tre kilo till inte skada!
För, man känner vartenda ben i kroppen!
Varje kota på ryggen, varenda revben o knota i hela kroppen!
Och, detta är en katt som har fri tillgång till mat... blött o torrt!
Fast, det blöta slickar han bara i sig såsen från!
Så, jag hoppas ju att han nu börjar ha ro att äta!

Om en djurinspektör skulle träffa Armani nu skulle jag få på pälsen att jag försummar o svälter honom! Så mager är han! Och, när han var på rymmen för några år sen... strax innan Edvin föddes... o var borta i drygt en vecka!
Ja... vägde han två o ett halv kilo när jag hittade honom är det bra!
För då var han extremt mager!

Så, nu hoppas jag på ett pissfritt o välnärt framtida kattliv!

Ganska lätt...

Trollen gav sig!
Nå, Edvin hade sin procedur med pinkande, snorande (han blir ju så ledsen när mamman morrar åt honom att han ska sova, så tårarna börjar trilla... o då "Vill ha papper från köket, jag har så blöta ögon!" nåt annat än papper från hushållsrullen i köket duger inte, toapapper? Ve o fasa!) o en hel del snurrande i sängen upp o ner med böcker o diverse så till sist lugnade han ner sig! Stumpan hade somnat för ett bra tag sen... o jag smet ner, gjorde upp eld o snörde på en thékopp som jag precis avlslutat medan jag suttit o slösat tid här framför datorn!

Sitter o slösurfar...
hamnade på en intressant sida...
Hur känner man igen en psykopat?
Det är ju bara att konstatera... Jag känner en psykopat!
Intressant läsning var det i alla fall!

Nä, nu ska jag gå o vika undan tvätten...
det har samlats ett ovanligt stort tvättberg... försökte börja några gånger under dan, men, så fort jag rör mig i närheten med en ynka tanke på att vika så kommer en stumpa glatt rusande o ska hjälpa till!
Ihhh! Vill inte ha hennes hjälp...
Så länge jag håller mig undan så låter också hon tvätten vara... men, så fort jag viker ihop två plagg o lägger dom ovanpå varann så är hon genast där o sliter tag i dom o viker, hon också... o så snör hon allt på golvet!

Så, nu när hon sover... fast, det är väl att ropa hej innan man kommit över bron... hon trampar säkert ner för trappan innan jag har hunnit trycka på knappen "Spara & publicer"!!!

I morron blir det "snipp-snipp"!!!
Så, nu är det färdigt med det promiskuösa levernet för kattherrn här i huset! HA!
Han har skvättat en gång till på granen...
HAHAHA!

Det är inte Kalles!

Här sitter man vid bordet med en kopp varm choklad o en smörgås... eftersom lunchen blev både stadig o sen så fick det räcka som "middag" för oss idag! Grovlimpa med falukorv o ost... mmmm... fast, Edvin ville ju ha kaviar på sin macka... och, det fanns två... en Kalles randiga o en Svennes kaviartub! Jag frågar ju såklart vilken han vill ha genom att hålla upp Svennes med frågan: "Vill du ha från den här?" men, det var den andra tuben han ville ha... "Ja ha, från Kalles" konstaterade jag bara o tryckte ut en lång ormformad sträng på hans macka... "Nej, det är inte Kalles! Det är våran kavilar!"

Sen var dom rätt kul när dom sket i kapp på toan!!!
Först började Edith säga "bassj" och, hon är jättedukig! Hon säger titt som tätt till innan hon vill kacka o så går vi till toan o det hamnar en stor hög i pottan eller toan!!! Nå, hon travade in på toan o plockade fram pottan... fick hjälp med byxorna o satte sig ner. Sen kom då Edvin o kollade muntert på vad lillasyster gjorde... Just nu är det riktigt kul o spännande med skit o prutt i alla de former! ;-) Sen kom han på att han själv var pinknödig... sitter på toan en stund. Jag frågar om han är klar... "Nä, vill bajsa!" knöstar han fram... så där sitter dom då, på rad o skiter ikapp!

Att sen Edith är klar, torkad i rumpan o ställer sig under handfatet o drar av världens rökare så att både jag o Edvin håller på att garva ihjäl oss o sen tar hon i för kung o fosterland med resulatet en ganska blöt hög med kack på golvet, ja, det är väl sånt som händer!
Där nånstans har pappan ringt, jag pratar med honom samtidigt som jag väntar på att trollen ska bli klara... så, han fick en lägesrapport om kackandet på Gyljen!

Näpp...
Nu ska trollen borsta tänderna o i säng...
Igår startades operation SOMNA I EGEN SÄNG!
Suck, pust, stön o vrål!

Man känner sig som världens elakaste mamma när två troll ligger i varsin säng o vrålar! Och, när man bara med en blick o orden "Lägg dig!" försiktigt uttalade får det övertrötta trollet att börja garngrina... ja, hur usel känner man sig inte då!?
Men, sen är det bara att stålsätta sig... det ÄR inte synd om dom för att dom ska sova i sina egna sängar... Nä, definitivt inte... dom har ju dessutom sina sängar i samma rum som vår dubbelsäng... så, nä... det är INTE synd om dem... men, ändå så bävar jag lite för kvällens grinande!
Fast, stumpan har varit så duktig! Hon sov hela natten i sin egen säng!
Edvin han vaknade lite tidigare o kom över till oss... men.. men...
Det blir nog bra...
För, hellre det här "bråket" nu än att hålla på timme ut o timme in o "söva" barn (Edith) kväll efter kväll efter kväll!

Skänk mig en tanke, alla som lägger sig själv i sin säng... utan nån som tjafsar om det ena eller det andra... eller är pinknödig, eller törstig, eller rädd.... osv i all oändlighet!
För nu ska jag bita i det sura äpplet!

Vardagslunk...

Ganska skönt!
Inga krav, inga måsten... bara jag o trollen som tjorvar på!
Fast, pappan jobbar så honom får vi ju sakna i drygt ett dygn!

Igår surrade dom på radion om "värnlösa barns dag" eller som det hette förr, "menlösa barns dag"!
Jag hade ingen som helst aning om att den dagen var till för att hedra de barn som dräptes av kung Herodes i jakten på Jesus så där för dryga tvåtusen år sen!
Jag, o säkert var jag väl inte ensam, trodde att det var en dag för lite korkade o dumma barn... menlös låter ju inte direkt klokt!
Det var lite nedvärderande... men, igår fick jag då en förklaring!
Menlös = Menlös är ett adjektiv som innebär att
vara oförmögen att skada någon eller något,
eller att vara värnlös, oskuldsfull eller ofarlig

Tänk så fel man kan ha!

Edvin ville gå ut, men det är ganska kallt så jag iddes inte börja bylsa på dem för att fem minuter ute veta att stumpan är iskall om sina små fingrar o tår o måsta gå in igen!
Nä, nu börjar jag längta till vårliga vindar!
Tänk en solig dag i slutet av mars!!!

Nå ja... fort är vi där igen...
Har precis suttit o fört in händelser i nästa års almanacka!
Och... jag insåg att det går så fort!
Här sitter jag o tycker att det är såååå vansinnigt länge till den 12 december 2009!
Men, mitt i allt så är vi där... strax före jul med tindrande ögon o längtande barn!

Mmmm... INTE julmat!Hur gott kan inte stuvade makaroner o stekt falukorv då vara en dag i slutet av december!!!

Drälla i pyjamas...

sovit länge o sen gått o drällt i fleecepyjamasen, både jag o stumpan, det är vad vi gjort idag!
Nå, nu har jag ju faktiskt fått på mig kläder...
Tom Edvin har gått o lullat på i pyjamasen länge!
Men, han är inte riktigt i form för han gnällde o ville ha på sig strumpor när pappan gick upp med honom på morron, o så ville han ha en filt att krypa ihop under!
Och, om Edvin vill ha en filt... ja... då kan han inte vara riktigt kry!!!
Han låter lite rosslig o hes i halsen också...

Nåja...
Ett enkelt varv med dammsugarn o två slafsdrag med skurmoppen blev det också, det duger till nästa gång det måste torkas - typ fyra timmar eller så...

Så, nu ska jag gå o hälla upp en kopp kaffe o snöra mig i soffan med stumpan...
Vilken slödag det var idag!

Hur många gånger...

Jag bara undrar... HUR många gånger säger han "JAG KAN SJÄLV!" under loppet av dom vakna timmarna per dag?
Just nu är han extrem, det har blivit ett tvångsbeteende...
När pappan värmde sig morotslåda till middan idag (julmat!) så sa han "Lyssna nu!" när han smällde igen dörren till mikron o startade den... och fram rusar två troll... båda ska med våld starta!

Nå, Edvin är ju den som mest vill starta... lillasyster gör ju bara allt som storebror gör!
Där stod dom o slet i mikron som två bandhundar med ett köttstycke!
Edvin gjorde först "om" alltihop... tryckte på stopp, öppnade o stängde dörren, vred fram 55 sekunder (mycket viktigt... det är exakt så många sekunder 240 cl välling värms!) sen tryckte han belåtet på start! Och, var så nöjd... tills lillasyster kommer o ska öppna dörren... där står dom, den ena vrålar o ska öppna dörren, den andra vrålar o försöker hålla igen dörren!
Ända tills det är klart...

Men, Edvins "kan själv" börjar ta orimliga proportioner!!!
Ju tröttare han är, desto viktigare är det att ALLT ska han göra själv...
Som kvällsvällingen...

Vi byssade en sväng när vi käkat klart...
Christer o Stina bjöd på smaskens fruktsallad med glass... det var hur gott som helst! Och, vi var väl ett nätt litet gäng om ca 20 personer... det är så himla härligt! Urtrevlig stämning, glada o underbara människor... i trevlig samvaro!
Vilken lyx att få vara en del av denna underbara familj!
Men, det till slut var det dags att ge sig... stumpan var trött!
Så, vi klädde på oss overaller (fast jag höll på byta Edvins overall mot en Fristads jacka!) o så smet vi iväg, jag o trollen... pappan hade kvar snaps i glaset så honom lämnade vi kvar!

Jag satt hela vägen o tjålade med dom små, speciellt stumpan, så dom inte skulle somna... Edith bara just nickade till! Men, hem kom vi, och in... o av med kläderna... vällingfixande, nattbestyr o så upp på vindan... o där har vi då en sån där extrem grej från Edvins sida.... Kvällsvällingen, han fick ju så klart göra själv det han skulle... men, skaka om pulver o vatten för att sen hälla i nappflaskan, det låter han mig tack o lov göra! Jag skruvar på korken med nappen, skakar om o ger flaskan till grabben som går iväg...efter sju steg kommer han på... "Jag kan SJÄLV!" säger han, vänder, ställer upp flaskan på bänken o så tar han den SJÄLV o går!!!

När katten är borta...

Det har ju blivit rätt sena kvällar... för trollen o ännu värre för oss stackars föräldrar till trollen! För, när dom hållit låda till långt in på nätterna flera herrans dar i sträck... så har ju vi varit tvugna att hålla igång ännu längre för att få en ynka sekund för oss själva!!!
Så, då har ju i alla fall jag o stumpan sovit lite senare... idag, vaknade vi strax efter tio på morron o hann precis höra att bilen åkte iväg...
Pappan har pratat om att åka o hugga ved nån dag, så idag tog han med sig Edvin o det blev den dagen!

Hugga ved...
För en sån som jag, som inte haft så mycket koll på skog o hur den skall hanteras så fick jag lära om mig lite med begreppen...
Min tidigare bild av någon som hugger ved är en yxa, ett tjockt vedträ och en "huggkubb" o så svingas yxan i ett kraftfullt slag delas vedträt! 
- - - >
Men...
Om man gör så heter det KLYVA ved...
När man hugger ved så går man ut i skogen med motorsågen o hugger ner träden som man sen klubbar (delar upp trädstammen till mindre bitar) o klyver för att till sist stapla upp i travar!!!
Så, det är det herrarna gör... kanske inte Edvin, han rensar nog farmors julfika-förråd... men, pappan... han går nog loss med motorsågen!
Och jag o stumpan passade på att dansa på borden!!!
Smaskade i oss dom där sista glassbils-strutarna! =D

Sen ska vi väl försöka göra ett ryck med dammsugarn...
Behövs!

Igår klev vi ju bara upp, drack kaffe/välling o så åkte vi till Kypas!
Hundarna var med, så plockade vi också med Dino på en skidsväng... sen blev det mera julmat... och fika... o slöande i soffan!
Under tiden har dammråttorna haft party för fullt!
Tror dom har klonat sig hej vilt medan vi var borta!!!

Måste även försöka lokalisera chokladkladdet!!!
Man blir nedkladdad av choklad på något lustigt sätt...
Både pappan o jag, vid olika tillfällen, har fått chokladkladd nedsmetade på oss så det kan missuppfattas som att vi håller på med nå snuskigare aktiviteter med choklad inblandade!
Pappans armbåge härom dan! Min sida av sängen, brunrandig! Och igår, min högra hand/armbåge o vänstra sidan av magen/midjan!!!
Så, NÅNSTANS finns det nån slags choklad som vi lyckas sätta oss i/på/bredvid o gegga ner oss!!! Men, VAR???
Jag är lite lur på att det är den där romtryffeln... färgen påminner om det... o det liksom är lite logiskt! Stumpan tigger sig eller kommer o norpar en romtryffel-bit... smiter iväg, antagligen till soffan... tycker inte om den starka smaken o bara lägger den nånstans i den svarta soffan!!!
För, vi har inte sysslat med några avancerade chokladövningar... helt säkert!!! ;-)

Stockmätt!

Så kan man väl sammanfatta tiden just nu!
STOCKMÄTT!

Igår gjorde vi väl inge annat än åt o lekte!!!

Edvin klev upp på morron, gick ner... kom på att han hade sin nya John Deere-traktor uppe vid sängen så han sprang upp o hämtade den, kom ner o samma procedur: "Oj, glömt mitt tåg!" sa han när han rusade upp o hämtade sitt trätåg! Båda grejerna tog han omsorgsfullt med sig upp på julaftonsnatten för att inte behöva skiljas från dem...

Så. det sammanfattar gårdagen... LEK!

Pappan o Edvin gick ut en sväng o provade nya uteleksakerna...
En åkmadrass, egentligen pappans som han fick av farmor.... men, Edvin övertog den handlöst... kanske det var meningen... ;-)
Som när farmor själv fick en elmotorcykel, max  25 kg, när hon fyllde år!

Skidorna testades också, han var super, jätteduktig!!!

Sen åt vi, julmat...
och, jag var mätt innan maten var framme... fasen att provsmaka när håller på att fixa till allt! Man blir stockmätt!!! Långt innan man satt sig till bords...

Nå, mammans "julklapp" hade också laddat klart o fick testas!

- - - ->

Bästa telefonen nånsin!
För den är avsedd för extrema miljöer och tål vatten!
Så, funktionen "DÖP" användes direkt o den fick namnet TROLLSÄKER!!!

Läser man detta avsnitt i instruktionsboken:HAHAHA! Ditto!!!
Den här lär du inte lyckas sabba!!!

Det är bara att fiska upp den ur toaletten... spola av... skaka till o RINGA!
Och så är ju färgen precis rätt... till en stackars "gnagare" i Överkalix!
Är väl rätt ensam om det...  Gnaget på FACE BOOK

Julefrid!

Vilken dag...
Vilken fantastisk julafton det har varit!

Stressat, ja lite men inte värre än att man rappade på när man skulle få på sig kläderna o åka iväg förmiddan... utan att glömma nåt av allt man skulle ha med!

Fast, det var ju då en liten incident, som om inte pappan hade kört bilen hade kunnat sluta på något helt annat sätt!!!
Men, allt annat har denna fantastiska dag varit bra!

Vi startade mitt på dan, pappan åkte förbi "jobbet" med en klapp... jag stannade lite snabbt på Konsum, bla tiggde jag rådjursmat... kastade mig över deras soptunna där det låg massor av förpackade salladskrukor! Va?! Kasta sån fin rådjursmat!!!
Och, dom där rådjuren, blir bara fler o fler... varje dag kommer dom o äter, tror vi måste försöka få tag i nån säck foder för att dryga ut maten med... dom där få krassa äpplena som affärerna sorterar ut räcker inte länge till hungriga rådjur!
Är det nu vi får sätta i gång o ro utav bara attan... o förbanna oss att vi tog med fan i båten!
För, det är väl som men småfåglarna... har man väl börjat mata så får man väl fortsätta!
Och, dom är så fina!!

Sen höll vi mot Kypas...
Och, det blev en massa god mat o annat gott som man gräver i sig (sitter med ett glas samarin o har magknip!) och hur man kan gräva i sig!!! Kopiösa mängder!!! Och, jag känner ju att jag vant mig av med sött o socker... o att chocka kroppen med massor av godis så där gav mig värsta magknipen!
Men, det var det värt! =D

Så blev då klockan 15.00 vi, liksom resten av svenska folket, levde oss in i Disneys värld och min favorit är ju Ferdinand... kan inte bara låta bli att tycka om honom o när jag då får se dom där fem männen i lustiga hattar skutta in i rutan, DÅ är det jul för mig!

Sen kom TOMTEN!!!!!

Minerna o blickarna på Edvin o Edith går bara inte att beskriva!
Först fasansfull rädsla som sen faktiskt ger sig för att som Edvin konstaterade:
"Tomten är ju snäll!"
när dom spännande paketen delades ut!


Men Edith höll ett mycket stadigt tag om mamman... för, den där Tomten...
Han var rätt läskig!


Första tomten, "den vita tomten" var pappan o hämtade med bilen... för hans rensläde hade kört fast i nån snödriva så han kunde ju inte köra renarna ända fram!
Men, det gick ju bra... o hallå! TOMTEN har åkt i våran bil!!!
När klapparna var utdelade tackade vi för oss - för en mycket trevlig julafton!!!
Så god mat... o så trevlig stämning... o alla glada, underbara människor... stora som små! =)

Så for vi då till farmor o farfar...
det gick ett rykte att det skulle komma en tomte DIT OCKSÅ!!!
Och... så knackade det hårt på dörren... o in kommer en annan tomte!!!
Edvin hade tagit skydd under vardagsrumsbordet... Edith blev rädd o fällde en tår till!
Men, sen blev det otroligt spännande, för den här tomten delade ut massor av paket!!!


"Tackar så mucke Tomten!"

Det var sån spänning i luften, trollen var så skräckblandat förtjusta så det slår alla rekord!
Denna julafton kommer dom, och vi, minnas för alltid tror jag!

Nå, vi tackade för oss igen, för en underbar dag... o så for vi till vår egen julgran... som tomten lämnat julklapparna till för några dar sen... han kan ju faktist inte vara ÖVERALLT... o vi hade ju fått träffa två tomtar... så, en tredje samma dag, det var för mycket begärt... ;-)

Återigen blev det spännande att öppna, massor av spännande o fina paket!
Trätåget som trollen fick av Pontus var nog favoriten...
Och så slogs dom, bokstavligt talat, om att få koka kaffe på Ediths nya spis!!!
Dom slogs om spisen så hårt att handtaget lossnade!!!
Men, sen gick Edvin över till traktor o tågbranschen så fick stumpan fick ha sin spis ifred!

Ja, för att sammanfatta denna julafton 2008 så har jag bara ett ord FANTASTISK!

Till o med den där incidenten i bilen...
Fantastiskt att det finns såna lågt stående varelser...

För där tände det till...
Hade jag varit själv o kört, med trollen...
Ja, då hade det stått svarta rubriker i tidningen!!!

När vi for iväg från Bränna så var ju då den där isvägen första anhalten...
Det är ju ingen hemlighet att jag o isvägar inte går så bra ihop!
Jag tycker det är nog obehagligt att bara åka själv över... och bilen full av älskade familjemedlemmar gör överresan mer obehaglig... för, det står ju faktiskt bara TVÅ ton som maxvikt...  och maxfart 30 kmh!

Och, det är ju rätt klart nån anledning till att vägverket, som är ansvariga för vägen, har dessa begränsingar... för oss trafikanters säkerhet!
Så åker vi där, lyckliga o glada, förväntasfulla över dom kommande timmarna... då kommer ett satans jävla PUCKO på bresula, sladdandes som en satans idiot o kör om oss... hur jävla fort som helst!!!!!!
En ful jävla vinröd BMW... strax efter kommer puckoidiotjävel nummer två i en mörkblå Passat!!!

Jag blev så chockad, arg o upprörd så det isade runt näsan o jag kände mig illamående!!!
Jag nästan kastade mig på ratten, som pappan höll i o beordrade "KÖR!!! Jag ska DÖDA!!!!"
Pappan var nästan på väg att vända o köra tillbaka... för, så vansinnigt arg som jag blev så antar jag att det osade ur öronen! Och, jag säger bara det, hade jag varit ensam med trollen... ja...
Jag hade kört ikapp idioterna, slitit upp dörren o klappat till för kung o fosterland...

Visst superhäftigt! Urcooooolt att kunna sladda o slira så där på en ISVÄG... WOW!
Men, om jag nånsin ser dom jävla idioterna så ska jag bara upplysa dem om, ser dom MIG ute på isvägen så gör dom klokast i att hålla sig undan, för helt seriöst så svarar jag inte för mina handlingar om det händer igen! Jag kan bli arg, riktigt arg!
Tur att pappan är lugn...

Och, så här när jag nu har lugnat ner mig så förstår jag att det hela beror på min fasa över isvägen... och att vara i den situationen att man vet att under den rätt tunna isen är det 11 meter djupt, kallt vatten... två (idag TRE) barn fastspända i baksätet...
(Inte ofta man har hela högen barn fastspända i baksätet!)
=)    - - - >


OM man skulle braka igenom... Ja, vill inte ens tänka tanken...
Och, så vet jag att om man kör fort över en isväg bildas en svallvåg framför bilen som kan knäcka isen... och, helt okej om det händer NÄSTA gång fullblodsidioterna sladdar över isen... det skulle bara göra världen en tjänst om såna gener sorterades bort... men, då vill INTE jag vara mitt på djupträsket med MIN familj!

Nå väl...
Nu har Edvin gått o lagt sig...
Edith har somnat för ett par timmar sen, Edvin har sprungit o hämtat leksaker i ett par omgångar... antagligen är han väl orolig att mamman o pappan ska leka med dem!!!
Själv ska jag hälla upp en whiskey o gå sätta mig bredvid pappan i soffan o bara må gott!

ps... Pappans julklapp från Anna o Lasse förtjänar ett eget blogg-inlägg... ska bara få honom att TA PÅ sig dressen... o hinna knäppa ett kort! =D
Tänk er pappan i den här! ;-)

från oss alla...


Julfriden....

det lyste med sin frånvaro när monsterpojken återuppstod på morgonen...
Det är länge, länge sen sist jag träffade den där monsterpojken!
Det har varit en Edvin som varit så otroligt rar o go den senaste tiden... så, monstret på morron var lite läskigt! ;-)
Men, inte så förvånande!

Dom raraste barnen...
Vi var ju till Anna o Lasse igår... det blev hyfsat sent o stumpan slockande i bilen, bar upp henne direkt till sängen o så klart kommer ju en pigg Edvin med upp o utbrister med glad ton, alldeles för högljutt! "Eeeedith! Hon soooover!!!" ehhh... jo då, hon somnade till igen när Edvin gick ut ur sovrummet men strax därefter kommer en lycklig stövare o svansar runt... o när mamman fräser, väldigt tyst, till honom att "GÅ NER!" så slår stumpan upp dom där blå, på vid gavel...

Sen höll dom igång!
Pappan försökte i ett väldigt bra o långt tag att få stumpan att somna, men hon hade legat i fyrtiofem minuter, ögonen som springor men INTE somnat... gott humör visserligen... men, men...

Herrn, som normalt är trött som f-n vid sextiden höll igång till FEM I ETT på natten!
DÅ gav dom sig, pappan kom ner... o då var julskinkan klar o fick griljeras...  Janssons byttorna åkte in i ugnen o så fick pappan sätta tänderna i första skivan JULSKINKA!!!
Hur han dräglade... =)

Sen så småningom, ganska sent... eller egentligen tidigt, för vi har då hört när tidningen kom... så slockande vi också!
Och, Edvin han sov till nästan nio på morron...
Men, som sagt...
Det var ett monster!!!

ALLT, allt, allt precis ALLT var fel...
han skulle se monstertrucks på datorn o så skulle han se BigIron på dvd - o det morrade ur varje fiber på honom!

Men, så småningom så öppnade han sitt paket som tomten lämnat i julstrumpan o det var en blå traktor, sån som han sett på Konsum o velat ha, så jätte jätte mycket!
Tänk att tomten visste det!!!???

Och, när stumpan vaknade o fick sig sin 24:e chokladbit ur kalendern... o mycket hjälp av storebror att öppna sitt paket som tomten lämnat i strumpan så var humöret gott hos samtliga...
Och, när herrn upptäckte vad som fanns under alufoliet som stod på bänken infann sig den riktiga julefriden: "Åhhhh, Kolla! Det är luuuulsinka!" vrålade herrn... "Det ÄÄÄR lulafton!" o glufsade i sig en stor skiva julskinka...


Kul! DOCKA! Sen hjälptes dom glatt åt att fylla badkaret o tvätte rumpan!!!

Tortyr!

Det är vad det är...
Tortyr!
Julgodis!!!
Fy!

Men, en sak har jag då konstaterat...
Jag HAR karaktär! =D
Mer än jag nånsin trodde! HA!

Det har varit pysslande med julgodis här i huset...
Pappan tog trollen igår o handlade så fick jag pyssla med mozartkulorna (hmmm... mycket kulor nuförtiden!) Det är ju lite pillrigt... först rulla små kulor av nougat, sen riva mandelmassa blanda med konjak/rom, platta till en marsipankula o forma runt nougatkulan... sen in i frysen o svalka sig en stund innan dom får rulla i smält, mörk choklad... och så kyla av sig igen för att till sist få ringlat lite smält vit och/eller ljus choklad!
Det är såna moment som man med egna kladdiga fingrar gärna undviker småtroll som hjälpredor... o en o annan nos som ständigt kretsar runt dem...

Sen blev det lite knäck o kola... o romtryffel...
Och, nu idag har pappan flytt fältet med trollen igen o jag passade på att rulla tryffeln till kulor o i kakao! Också det ett sånt moment man med ännu kladdigare händer väldigt gärna slipper TROLL!

Men, nu är det klart... har försökt slå in kolan i papper/plast, men, det är ju hur bökigt som helst... slutar väl med att allt gott fastnar ihop i en enda klump i kakburken dom samsas i!

Och, mamman... vars röv siktar in sig i dom där alldeles för små LaRedout-byxorna... har varit så otroligt ståndaktig!!! Så, jag är nästan mållös! En ynkligt liten kolabit smakade jag på morron!!! Nån slick på handen innan jag sköljde bort chokladen när jag rullat tryffeln...
Och, jag kan lova.... TORTYR!!! TORTYR!!! TORTYR!!!

För, är det nåt jag är galen i så är det knäck!
Normalt brukar jag sluka första omgången knäck jag kokar i ett nafs!
Det brukar inte ta många timmar så är det slut...

I år har jag inte ätit en, enda knäck!

(Ditto gillar knäck!)  - - - >

Sen är det ju ganska besvärligt att pyssla med sånt här UTAN att provsmaka... från såna där byttor o skålar som har lite smaskens kvar innan dom åker ner i disken!!!
Ibland glömmer jag bort mig där jag står med ett gottdrypande pekfinger i munnen... men, det är marginellt...

Synd bara att min ståndaktighet inte ger mer effekt...
För, det känns som om det går trööögt...

Men, jag kommer ner i byxorna nu!!! =D
Kan till o med stänga gylfen, men, då måste jag dra in magen ordentligt o brallorna sitter tajtare än korvskinn!
Men, helt hopplöst är det väl inte...
Och, jag tänker synda nu till jul...
Men, bara lite... =)

Måste ju bara pladdra lite om kaminen...
Det fanns ju bara en plats för den... fast jag ville ju gärna ha den i vardagsrummet... men, skorstenen var i "hundrummet" så då var ju kaminen tvungen att hamna där också...

Jag har säkert pladdrat om det förr... men, jag var ju orolig att hundarna skulle få värmeslag... men, här kommer ett bildbevis på hur jönsarna gör:

Bilden är utan blixt, endast eldens sken som ger ljus!

Och, där ligger dom, Ask framför Senna som lagt upp sitt huvud över honom, o snarkar för fullt! Dom ligger där ofta... och, DÄR blir det varmt!!!
Så, jag bara konstaterar... dom lider inte av värmen! ;-)

Nå ja...
Nu ska jag gå o diska undan slafsdisken från smask-makeriet!
Snart kommer pappan o trollen...  vi ska o våldgästa Anna o Lasse i kväll... blir middag o antagligen nedsmutsade mattor i köket... hmm... Matta under köksbord?! ehhh... Njä, inte hos oss!

HAHA! Jag är RÖD!

Pappan var o hämtade den "extra täta" julgranen han hade beställt från Larsons Järn... förra årets konstgran (inköpt på ICA för en billig peng, för ganska många år sen) hade kattkräket markerat på i fjol... så, för att slippa repris av den doftupplevelsen så fixade pappan en ny, tät, fin o ren gran!

Så glada i hågen satte vi igång, hela familjen, att montera gran o barnen med tindrande ögon fick härja runt bland julgranskulor o glitter... resultatet blev ju fint!

Fast... om DEN granen är deras EXTRA täta...
undrar just hur dom "vanliga" ser ut!  Tall?

Sist av allt så hittade vi säcken som tomten lämnat i källaren... o satte alla paket under den granna granen! Och, de blev ett fasligt plockande o tafsande på dom där paketen... såååå spännande!


Edvin blev påtagligt imponerad över att han såg sig själv, o att han var RÖD, i julgranskulan!!!

"KOLLA!!! Jag är RÖD!"

Tänk, i år får alla "gamla", fina julgranskulor o fåglar i glas inte pryda granen.... Märkligt???
Ehhh... haha!

Sen åkte vi till Kypas...
Gissa vad vi åt! NASSETASSAR!

Slurp... men, nu blir det nog inga mer grisfötter den här säsongen i alla fall... och, vi samtliga börjar känna ett sug efter surströmming, så det blir nog nästa frossa!

Så, på kvällskvisten när vi kom från Kypas, öppnar dörren så känner man genast att det inte luktar kanelbullar i alla fall! Sata satans kattjäveln har varit o skvättat... på granen!!!
Höll på bli vansinnig! Så, nu jävlar åker kulorna!
NU tog mammans tålamod med drällpellen slut... hur söta o rara kattungar än må vara...
NU får det vara nog!

Och, om inte avlägsnadet av kulor hjälper... ja, då är det bäst att låsa in alla bössor, ordentligt... för, jag ska ju inte ha en sån i handen när jag upptäcker dessa små "missöden"!
Det är så sjukt... för, kattkräket är ju förfasen SEX år gammal! Börja drälla NU???

Men, när jag började tänka o analysera så tänkte jag... just det... Mattan UNDER granen var ju från ifjol... glittret o kulorna också! Och, dom kanske hade nåt doftspår kvar sen ifjol...
Men, det blir två kulor mindre i vilket fall som helst... MORR!

Nå, det blev skurvatten o nytt omslagspapper på nåt av paketen...
Sen, gick jag upp med nattfixade troll, som var trötta!
Edvin somnade rätt fort... stumpan var så vansinnigt trött... sovit lite dom senaste dagarna o igår blev det två korta lurar i bilen när vi for till o från Kypas...
Så, jag inbillade mig att hon skulle somna... men, för jösse namn... till TVÅ i natt har hon legat o skruvat på sig...
Tur att hon inte är katt...

Sen kan jag ju konstatera att mina lår o benmuskler fått veta att dom lever!!!
Jag for en sväng i skogen med hundar, selar o skidor...
Där var kört med traktor o sladdat upp väg (dragit stora däck efter) sen var det kört skoter... efter det så har det varit plusgrader o regnat... sen har det frusit... o pricken över i:et var ju den där millimetern snö som hamnat ovanpå alltihop!
Det han traska iväg rätt sent på eftermiddan... o mörkt blir det ju strax efter mitt på dan just nu här uppe i norr... så, det var rätt skumt när jag for UT till skogen... och, det gick fort!
Ask älskar att springa o dra... han kutar... Senna tycker att det är lite läskigt med stavar o skidor... han tror att jag ska genom spö!!! För, så fort en stav hamnar högre än tio centimeter från backen kryper han ihop o backar!! Nå, det gav sig... han vande sig bra o till sist sprang han i fullt ös, han också...

Men, då var det ju bara det där att det var hårt!
Det var IS...
Och, det var HALT!

Så, första två-tre kilometrarna UT i skogen hade jag fullt sjå att hålla mig på benen efter hundar som sprang i 200 knyck... på så halkiga skidor så det var inte klokt... o så den dunkla vintereftermiddagens matta ljus gjorde att jag också var tvungen att ha full koncentration för att kunna SE åt vilken håll vägen svänger, så man hänger med på dom rangliga skidorna! Nå, vi vände kosan, o DÅ tyckte ju Ask att han skulle nosa efter spår...  o hittade intressanta dofter som han kryssade runt, fram o tillbaka för att känna... och, med två hundar i selar o linor o skidor o stavar så tenderar tålamodet att brista! Speciellt när allt tidigare nämnt ska trassla sig runt alla träd!!!
Normalt brukar det gå fort ut i skogen o mindre fort tillbaka... men... för att få hundarna (Senna tyckte ju också att doftande spår var roligare än att springa rakt fram!) att sätta fart framåt så hetsade jag igång dom!
Och, dom började springa!!!
Fort...

Annars när jag åkt just den svängen så har jag väl fått skidra själv på tillbakavägen o inte upptäckt att det är nedförsbacke! Det upptäckte jag igår!!!!
Hela vägen var en enda, lång, svag nedförsbacke!!!
Och, nu var det nästan mörkt!!!

Hade jag haft mobilen med mig så hade jag stannat o bett pappan eller nån förbarma sig o komma o hämta oss med skoter!!! För jag var så vansinnigt slut i benen... Mjölksyran dunkade febrilt i mina lårmuskler, som vrålade: "Vi vill vila!"
Och, det ska ganska mycket till innan jag ger mig...
Har man varit på jakt i fjällen, o traskat upp för Kjeksa... och ner... flera dagar i rad... ja, DÅ börjar man ana hur det känns att vara slut...
Men, skidorna igår...
Fy...

Nu var det ju bara att bita ihop, be till högre makter att man inte skulle krascha alltför illa... man måste ju börja tänka på lårbenshalsarna!!! Och stålsätta sig...
Tillräckligt mjuk o följsam för att kunna ana o följa med där vägen for men med stålsatta muskler för att inte halka runt!
Det gick ännu fortarare dom dryga två kilometrarna tillbaka...
Och, när vi till sist kom ut på en öppen väg, lite ljusare o trögare, fick jag själv börja skidra... Åhh himmel så behagligt att få böja på benen! Släppa lite på den krampaktiga benställningen... o SKIDRA själv...
När jag kom fram, skakade benen!!!
Jag kunde knappt ta mig in, pjäxorna fick pappan ta av mig... sen snörde jag mig på soffan o vilade!

Idag känns mina ben som degiga limpor som har sju kilo för mycket mjöl o inte gräddats...
Stumma, stela, ömma...
Jag har inte ens träningsvärk... det liksom bara molar i hela benet, från benmärgen o ut till skinnet!
Få se vad det blir av det hela... Kan väl inte gå i morn!
Och, jag säger bara det... Anja Pärson kan slänga sig i väggen!
Vad är väl ett störtlopp i jämförelse!? Bah!

Är det kört?

Trollen var trötta igår... fast stumpan höll ut till långt efter 22... suck, hur orkar hon? Ändå blev det bara en, inte allför lång, sömntur mitt på dan! Edvin var trött, så trött... han ville ju i vanlig ordning gå o lägga sig omkring sextiden... men, den hann bli åtta i alla fall... o då ville han/dom se Djungeldjuret Hugo! Suck...
Man får ju hyra "film" hos Telia... o det är ju jättebra o smidigt... men, dom räcker bara i 20 timmar...

Tycker att dom kunde han något slags föräldrapaket med ett stort arkiv som man kan gotta sig i när trollen är trötta o vill se nåt! För... det skulle jag skaffa direkt!
Som det är nu finns det massor... att hyra... allt från Fåret Shaun, 7 minuters avsnitt till nya långfilmer... Men, trollen, dom vill se HUGO! (Mulle Meck då o då) Och, hallå... HUGO!?
Först kostade ett Hugo-avsnitt 10 kronor, sen har dom haft olika kampanjer med halva priset o nu antar jag att dom 19:- det kostar för 24 minuter djungeldjur är ordinarie pris!
Okej, hade det varit hyfsat nya filmer... men, hallå... 1993!

Och, med troll som kan se samma film en miljon gånger så hade det inte gjort nåt om Telia haft nåt föräldra-arkiv! Om inte annat så man hade kunnat hyra en Hugo-film en vecka eller nåt sånt!

Nå ja... igår, så skulle ju den lilla rara Edvin, vars ögon gick runt i skallen, se Hugo!
Jag försökte med dom avsnitt av Nalle Puh o Händige Manny som man faktiskt får se "gratis" (fyra av varja.. haha, inget dom är less.. nä nä! haha) Men, nä... "Vill se HUGO! Nalle Puh är gammal! Den är trasig - gammal!!" så det var bara att knappra in koden o köra igång Hugo... och Edvin la sig ner o började titta... inom loppet av 43 sekunder SOV han!!!!
Jag visste det!!!
Hade han bara slappnat av två minuter istället för att gnälla om Hugo så hade han ju somnat till en rafflande match schack på nån sportkanal!!
Suck... nå, men Edith såg ju hela filmen... o lite till... Var tvungen att sätta på History Channel, dokumentär om en mumie, o vara lite halvbrysk när jag talade om att hon SKA sova innan hon gav sig!

Så då på morron... vi sov rätt länge...
Och, dom stannar kvar uppe med varsin vällingflaska o Hugo...
Sen kommer stumpan ner till mig... o ser en av Edvins monstertrucks o säger: "Trackooor!" jag rättar lite försiktigt o säger att det är en Monstertruck... stumpan tar tag i min hand, drar i väg med mig mot vardagsrummet mässande "Trackor!" hela vägen... o då är det bara att trycka igång traktorfilmen som rullar i dvd:n just nu!
BIG IRON 1
Och, där stod hon andäktigt o lyssnade på den malande rösten som berättade om dom tekniska detaljerna o hur det funkar med dessa stora traktorer... Edvin, han låg o såg på sitt rara Djungeldjur där uppe!

Så... jag gissar att det är kört... Stumpan är så indoktrinerad att vad jag än gör, säger eller försöker så kommer hon att tycka att stora maskiner är häftiga!!!
Hmmm... tror att jag måste lite aktivt se vad det finns för dvd-utbud med hästar o prinsessor! Annars kommer kraken att bli helt hopplös! ;-)

Bara för Edvin...


så att han kan få sitta här vid "dotorn" o kolla in sina första julklappar...


Edvins första jul... 2005

han var lite drygt två månader gammal... och, ALLT är nog slaktat idag...
det inte han själv slaktat tidigare har lillasyster slaktat senare.... utom den där enda babyleksaken, den är hel! Och, om vi säger så här... från mig fick Edvin EN julklapp det året... och pappan stod för mer än dom åtta andra som syns här på bild! =D


Edvin - 4 dagar

Nu när jag ändå fullkomligt hänger mig åt "Mammablogg"-frossa så kommer det mera...
Satt o kollade på gamla kort, har inte sett dom på jättelänge, sen Edvin föddes... o vad man glömmer bort!

Inte är det väl så konstigt att han är envis, har humör o skriker som ett tok (när han är arg)!
Han fick ju en rätt brutal start i livet!
Så tillknycklad för att ta sig ut, 4460g tung med 52 cm runt skallen fick han verkligen kämpa för att ta sig ut, ja, jo jag också!
Och, det syntes verkligen på honom!

Första tiden var han lite tilltryckt i huvudet, blåmärken lite varstans... ögonen totalt rödsprängda, dom var mörkt blå o röda, inte ett vitt uns syntes... sen hade han ju nyckelbenet knäckt! Och, det upptäcktes inte förrän på första läkarkollen... jag tyckte ju att han var skrikig, speciellt på skötbordet... tro fasen det, för jag vände honom konstant mot den brutna sidan! Samma med amningen... ena bröstet funkade bra... andra bara skrek han när han skulle äta... Konstigt? Nä... det gjorde ju svinont!
Sen hade han ju blodsockerfall första dagarna... han fick stödutfodras! =)
Var tredje timme hämtades han för att få sig ersättning... o då var han så nöjd när han kom tillbaka... det där ynkliga som mina tuttar kunde prestera mättade inte den klumpen!
Och så rätt ordentlig gulsot... det var bara just o just att vi fick åka hem!

Fast... det gjorde det ju sen... Maten, räckte till alltså...

Dop, i klänning som gått i generationer... 49 dagar gammal baby!

Den där dopklänningen, som burits av pojkarna i släkten... (för stor o tung för flickorna) är virkad o ganska rejäl... ja, det var just o just att "Knodd" kom i den!!! =)

Smärtsam läsning...

Jag följer några bloggar här i världen...
Några nära mig... tycker det är jättespännande att få följa med i andra människors vardag med glädje, sorg, tristess, trötthet, upptåg, busighet o så allt annat som livet innehåller...

Sen har jag en o annan "kändisblogg" som jag följer...
men, häromdan fick jag ett slag i magen då jag kikade på en av dom "största", en blogg som jag beundrat för att den varit så naken... ärlig o väldigt rak! Och rolig! Men... som sagt...

"och det finns inget som jag tycker är så ointressant som mammabloggar. Dessa brukar vara ändlösa beskrivningar av hur den infernalist tråkiga ”mammatillvaron” ter sig. Ofta in i minsta detalj och beståndsdel. Dessa mammabloggar är nästan lika smärtsamma att läsa som de så förhatliga så kallade skönhets- och modebloggarna."

så stod det... o jag kände det hårda rappet över mina fingrar!!!
Och lite förundrad blir jag över hur jag kan vara så förtjust o tycka om det en person skriver som i sin tur föraktar så fatalt det JAG skriver... Lustigt...

Men... jag behöver ju inte läsa den bloggen mer... Personen i fråga är inte sällan själv rätt beskrivande i sin föräldraroll!!!

Så, till alla som nu faktiskt läser min blogg, det är ju några stycken som står ut med denna smärtsamma läsning... så vill jag bara säga: TACK!

För, här kommer lite infernaliskt tråkig, in i minsta detalj beskrivning av en mammas tillvaro!

Stumpan, det monstret... vaknade ju såklart på kvällskvisten igår, tror inte hon sov mer än en halvtimme!!! Och... var så övertrött att hon somnade nångång långt efter ett, efter att ha varit så övertrött o känslig så det räckte med att mamman med lite barskare röst sa: "Lägg dig!" så började hon garngrina!!! Så, vi somnade sent! Och, upp klev vi strax före nio! Så, förhoppningsvis sover stumpan en stund mitt på dan o sen går hon o lägger sig, för natten, i normal tid!!! =D HAHAHA!

Edvin var rolig o spjuveraktig på morron...
Jag har suttit o knåpat med ett Word-dokument på datorn... man glömmer så fort sånt där småkrafs som man en gång kunnat... o så sitter man där o får en aha-upplevelse "Ja just ja! SÅ kunde man göra!" medan man knåpar... men, jag tror jag fick till ett hyfsat dokument...

Så mitt i allt vill herrn ha frukost...
Fram med skålar, flingor... Ha, jag köpte COOP-flingor o han åt glatt i tron att det var tiger-flingor! SEN fick han se kartongen: "Är det tigerflingor... DÄR inne?!" undrade han med ett förvånat uttryck! Och så ett par mjukkakesmörgåsar med falukorv...

Där sitter han då i lugn o ro o njuter av sin päronfil... tittar ut genom fönstret o kläcker ur sig: "Hmm, oväder blir det också!" och, jag tror ta mig sjutton han har rätt... för, det ser ganska grått o murrigt ut... lite snövarning!


Mammas hjärtegryn!

Så, om nu nån läst o känner att deras dyrbara tid slösats på något så vansinnigt som en normal morgon i en barnfamilj... SORRY!

Och vilken jäkla tur det är att vi människor är olika!!!

Att jag, som fullkomligt älskar o skulle göra allt för min underbara familj... faktist får ut så mycket av en enkel kommentar från en treåring!
Jag är ju ingen duvunge... har en hel del med i mitt bagage... Överkalix är ju inte det enda ställe jag bott på... Dom skolor jag gått på har spritt sig från Nyköping, Ösmo, Skärholmen, Hökarängen, Rågsved, Övertorneå, Kalix till Överkalix... och jag har bott på fler ställen än så... Så, jag känner mig inte riktigt så där insnöad som nidbilden av en norrlänning är...

MEN, jag har valt att bo här!
Och, jag har VALT att bli småbarnsmamma igen... och...

Jag är så lyckligt lottad att jag också tycker att det anspråkslösa liv jag lever nu är så mycket mer värt än alla dom andra 35 åren av mitt liv!
Jag har inte mycket pengar, inga fina prylar... men jisses så RIK jag är!!!
Jag är så otroligt rik att Bill Gates kan slänga sig i väggen!

Fast, nu ska jag logga in på atg.se...
för, några kronor skulle ju inte skada om det trillade in på kontot... ;-)

Kram till alla underbara människor som uppskattar livet!

Lite grus i ögonen...

Men, det är ju helt självförvållat...
Nå, lite trollens också!
Dom har en tendens att ha helt olika dygnsrytm!
Lite kanske det har att göra med det där äpplet o hur långt från trädet det faller...

I alla fall så kan Edvin börja gnälla om att få borsta tänderna redan vid 18-tiden på kvällarna o somna obehindrat före sju o så sova en hel lååååång natt, ända till klockan 5 - 6 i alla fall!
Medan den där stumpan ofta o gärna nattsuddar!!!
Och så var det igår också... fast, hon var inte igång så fasligt länge, strax efter 22 somnade hon... men, då har ju mamman verkligen fastnat för Facebook o har hur mycket som helst att göra där! Så, själv somnade jag väl... kanske två i natt... vet inte säkert...
Och, Edvin den rara vakande halv sju, tror jag... har lite luddiga minnen...

Fast NU är Stumpan trött!!!
Hon sov länge på morron o har inte sovit en blund på hela dan... men, jag vet hur det blir... hon stupar strax, sover ett par timmar SEN är stumpan pigg o kan härja hur mycket som helst, till halv två på natten!!!

Så, nu sitter dom med kvällsvälling o ser på PlayhouseDisney...
o strax ska det bli tandaborstning o nattinatt!

Så, gruset är ganska grovkornigt i mina ögon...

You tube...

Loggade in på min sida på YOU TUBE o möttes av det glada beskedet:Jag får väl vara glada att det inte var "FUNNY TITS" o liknande som rekommenderades!!!
Betyder det här att det är EDVIN som använder min youtube mer än mig... för, jag lovar... jag sitter INTE o söker eftre såna saker... jo, Iceroadtruckers... det har jag kollat in... men...
Nä, nu ska jag ut på Youtube o kolla ANNAT!

Julglögg!

MED alkohol...
Hur gott är inte det!
AAAAAHHHHHHH!!!!!

Första året på lääääänge jag kan dricka julglögg med procent!
Förra året var det Edith som käkade av mig, 2006 var hon i mig, 2005 var det Edvin som fick käket raffinerat via mig o 2004 var han ju på lagring... så, 2003 har jag sist druckit glögg med alkohol!!!

Så, gissa om jag tycker att det är gott!

VAD är det med tumstockar???

om ett barn får chansen att lägga fingrarna på en tumstock så är den garanterat sönderbruten inom loppet av en o en halv minut!
Och, om en stövare... o nu handlar det om en riktigt skötsam stövare som inte gnagat sönder speciellt mycket (peppar, peppar...) till skillnad mot min tidigare herr Zack... men... när då denna skötsamma stövare får lägga tassarna på en tumstock... ja...
Skördat från hundburen! - - - >

Idag är det en trist dag...
fy bubblan...
Egentligen borde man väl försöka göra nån nytta... trollen är riktigt rara o skötsamma, fast Edvin tjatade lite om att gå ut, men idag vägrar jag!!! Jag såg framför mig... först en kvarts stånkande o pustande för att få på ytterkläderna (det är nog det värsta med småbarn, man är helt slut o svettig innan man fått på dom allt!) sen ut, det första stumpan gör att att trilla o blöta ner sig... o herrn behöver nog inte många minuter han heller för att vara sjöblöt!!!
Nä, utelek går bort idag...
Det blåser så det dånar i väggarna... o så regnar det om vartannat, det kommer lapphandskar också... det är mulet, kulet o urtrist!

Nån funktion fyller man ju...

När stumpan är trött har hon i regel en napp i munnen...
om hon vaknar på natten har hon då också nappen... annars klarar hon sig rätt bra, fast jag tycker att hon blivit "nappigare" den senaste tiden! Fast, så var Edvin också... först var det inte så noga med den där nappen, utom då det var ledset eller riktigt trött... men, sen kom en period då jag tror att nappen satt fast i munnen!!!

Det är väl där hon är nu... eller börjar hamna!?

Nå, om hon då vaknar till på natten o vill ha vatten så gnäller hon lite o pekar på pipmuggen med vatten som alltid står vid sängen... jag sträcker mig efter den... hon flockar ur sin napp o stoppar in den i min mun!
Dricker det hon ska... gnäller lite när hon ger tillbaka pipmuggen o flockar tillbaka nappen in i sin mun!
Så, numera kan jag kalla mig professionell "P-plats för nappar"=D

Pappan har åkt för ett arbetsdygn...
Formen vart bättre o bättre igår, så... jag antar att han kände sig pigg o glad på morron!
Jag o stumpan har sovit när han for! Endast Edvin var vaken... o kanske tomten...

När jag vaknade till i natt, hade somnat på soffan, det kom en stumpan nertrampandes baklänges från vindan! Så, då borstade jag tänderna, hade ut hundarna o så gick vi upp... Edith fick se lite djungeldjuret Hugo skulle tro att klockan var nånstans efter fyra på morron...
När jag låg under täcket så kände jag att jag var öm på utsidan av mitt vänstra lår... hela vägen... fast, jag brukar ju vara det... tror det hänger ihop med låsningar i ryggen, för ibland har jag inte alls ont... o låsningar som kommer o går har jag ryggen full! Men, nu på morron när jag tog på mig byxorna så kände jag igen att det var ömt... o jisses det blåmärket!!!
25 cm långt sträcker det sig knallblått o prickigt utefter hela låret!
Och jag som mycket sällan eller aldrig får blåmärken!!!

DÅ kom jag ju ihåg... var o försökte mig på en sparksväng igår...
Selar på hundar, reflexväst på mig o så min gamla spark...
Den är rätt ny o totalt värdelös!
Grejset som går ihop från sitsen o till medarna är gjort av nån metall...
Och, om man som jag kommer med två (förr var det tre!) hundar som drar i fullt ös o så kör man på nån asfaltsbit eller nån sten så tar det tvärstopp! Och, dom där metallskenorna har jag knycklat ihop ett par gånger... igår gjorde jag det igen... fast, vi slog runt också... i alla fall jag o sparken! Och, nu är det helt ihopknycklat!!!

Har ju mammas gamla spark också, den är helt i trä så det ska man väl inte lyckas knäcka... men, då är den ganska mycket mindre, så...
Jag får försöka komma på nån förstärkningskonstruktion... =)

Och halt var det... såphalt!
Fast än vägen såg ut att vara helt bar på sina ställen, svart o blank, så flög sparken fram som en racerbil! Och, det var vansinnig trafik!!! Lastbilar från alla håll... o då känner man sig liten, när en timmerbil dundrar förbi några centimeter från en eftersom den får möte samtidigt med en annan lastbil...

Så, den där efterlängtade sparkturen på superhalt före uteblev... nä, det blev en synnerligen ansträngande tur efter byavägarna som var moddiga o uppluckrad snö! Jag fick springa mer än sparka... och som sagt... knyckla ihop sparken ett par gånger...

Efter ett par dagar med plusgrader... så nu vräker snön ner igen...eller det är väl mer snöblandat regn...
Tänk, det är både snökaos, blixthalka o vansinnesväder här just nu... men, inga hysteriska varningar eller tidningsrubriker...

Undrar just...
När Anna o Lasse bjuder på pipparkakor då...

Dom har ju haft ETT HELT ÅR på sig att träna....
;-)


Vinn en resa för 15.000:-

vrålas det ut både här o där!
Och, så klart är man ju sugen på att vinna... så man klickar ju sig in... o kollar... allt ser så bra ut... alla som deltar utlovas en "present" osv... sen måste man ju kryssa i att man accepterar villkoren... o i dom villkoren står det att man:

Genom ditt deltagande accepterar du att ta emot spännande erbjudanden och nyhetsbrev om tidningar, böcker, musik, film eller något annat nytt från ******* ************ ************* **, ******* ************ */*, ******** ************ ** via brev, e-mail, telefon, sms, mms och andra elektroniska medier, samt registrering av kontaktupplysningar om förbrukaren som är nödvändiga. Genom deltagande accepterar du att *-******** och deras partners såsom ******* ************ */*, ******** ********** */*, ******* ************ ************* **, **** ** **********, ******** & ******* och ******, kan kontakta dig via e-mail och/eller telefon/sms för att erbjuda dig abonnemang på tidsskrifter, böcker eller multimediaprodukter med utgångspunkt i de intresse du har angivit i undersökningen. Samtidigt accepterar du att mottaga nyhetsmail från våra undersöknings-sponsorer ************ samt undersökningens samarbetspartners **********, *********, ************.se, ***********, ********.se, ********, **********, ************.nu. Du kan alltid avanmäla dig dessa nyhetsmails igen.

Under stjärnorna har det ju stått olika företags namn...
Ehh...
Det gäller att tänka sig för innan man är med i en sån tävling, speciellt om man som jag starkt ogillar telefonförsäljare o därför sedan länge anmält mig till NIX-registret...
Men, det är väl därför dom här villkoren till dom här tävlingarna kommit till...
för att dom ska kunna ringa o sälja...
Jag antar att dom kan gå förbi NIX-spärren om man själv accepterat dem...
nåja..

Man får väl klara sig utan islandresan...
Fast... på den bilden - - -> från SVD
skulle jag nog inte klaga om jag också fick glida ner...

Uppe före tuppen!

Både jag o stumpan!
Fast, så klart... då somnade vi båda två rätt tidigt igår! =)

Pappan låg mest hela dan... var uppe en sväng då o då... likblek o hängig... och, om pappan ligger i sängen på dan, DÅ är han sjuk! Men, på kvällskvisten kvicknade han till, fick i sig lite fil o en tekopp... o härjade med trollen så pass att Edvin somnade medan jag gick ut o försökte plocka glas...

Ja, jippie så kul! HAHAHA!
Hundarna brukar inte, men KAN gå runt knuten av huset när dom är ute i löplinan, så dom kommer dit där fönstret pajade igår... allteftersom det rasade från taket så spreds glasskärvor, 20 - 30 cm långa likt sabelklingor nedstuckna i snön... dom jag såg i mörkret o kunde plocka upp var utspridda i en meters omkrets... o nu hoppas jag så innerligt att vare sig barn, hundar eller vilda djur lyckas gå där det eventuellt kan finnas kvar nån glasskärva!

Sånt där är så trist... inte bara för att det går sönder ett fönster som man måste föra till glasmästarn för att laga... jo, det är trist, det också, tar extra tid o energi... som man hade så mycket annat att lägga energin på! Skaderisken... ja, den är också trist... o så det där extrajobbet med att plocka upp... där låg jag på knä, med pannlampan på järnet o försökte urskilja glas från snö o is... det tog sin lilla tid att handplocka dom skärvor jag såg, sen ska man ju sätta det nånstans... så inte troll kommer åt! Det går ju inte att bara knöla ner glasskärvor i en plastpåse o hänga undan tills man ska o sopsortera... nä, för sånt glas ska ju till soptippen o sorteras som planglas... Så, det är det som gör att det blir extra trist... nåja... lika liten idé att gråta över krossat glas som över spilld mjölk...

Nåja...
Nu är det dags för kaffekopp nummer två...
Vi har vaknat före tidningen... (den kommer vid 5-snåret) sen gick vi upp strax före sex... herrarna hoppas jag sover... vi försöker hålla en låg profil... dom behöver få sova!
Men. tack o lov... peppar, peppar... så har vare sig jag, stumpan eller Edvin drabbats av nån magsjuka, än...

Andra gången...

Har jag startat om datorn...
o så har det krossat ett fönster...
Det small till när det rasade ett ton snö från taket....
o resultatet blev det där! - - - >
så kul, så kul, så kul....

nu ger jag upp det här för i dag!

Det har börjat snöa också... o det blåser... o det rasar från taket så både hundar o människor hoppar upp i skräck!
Edvin sitter o bajsar... är lite lur på att också han drabbats av magsjukan som pappan kom hem med för en stund sen... inte hann han jobba många timmar inte!
Själv har jag ätit vitpeppar-korn, men i vanlig ordning så fort man hör talas om nån i ens närhet med magsjuka så börjar ju magen bubbla! Om man så bara pratat i telefon!

Men, jag har i alla fall skickat ett låååångt mail till vägverket...  o fixat o pysslat med en del andra grejjer... så, till fastrarna säger jag bara... det är kirrat! Klart! Fixat... bara att vänta på brevbärarn! ;-)
Och så skickade jag Pontus att posta avställningspappret till vägverket... han fick filma, grundligt hela förloppet... så, nu kan dom påstå vad som helst... en tsunami rev bort postlådan, ett ufo strålade bort postbussen... vad som... men, jag har i alla fall bevis att det ligger på brevlådan!!!

Glömde ju...
Edvins lycka denna morron:

Traktorn!!!
Jaaaa!!!
Skottar snö...
"Kolla Mamma, den har ett schaktblad!"
o hundarna var nog lika imponerade, dom också!

Telefonterror...

Pappan har åkt till sin första arbetsdag på denna arbetsvecka...
Det är strax över noll grader ute, det blåser...
så, jag antar att strömmen kommer att flippa som fasen idag!
Det har klarat sig jättebra, jag är hur imponerad som helst... överallt annars har strömmen varit borta men, peppar... peppar... så har vi klarat oss med ett enda strömavbrott på ungefär 23 sekunder! Och nån blinkning som gjort att datorn stängts av... men, men... som sagt, nu blåser det... alltså risken är ju överhängande att det brakar loss nån gigantisk gren över nån ledning!

Så, jag ska skyndsamt skriva färdigt det här... sen ska jag fortsätta med biltjafset!
Igår kom det nya registreringsbeviset som jag var tvungen att köpa för att kunna ställa av bilen... glad i hågen skulle jag göra det nu, men lik förbaskat krävs en kod från reg.skylten!
Jag höll på gå i taket, satte mig med ett mail o började morra... då slog det mig...
FÖRSÄKRINGEN!!!

Säkert får jag ju fortfarande betala försäkringen...
Jag har ju en hel del såna, det är villa, hem, stugor, bilar, hundar, katt, barnen, mig själv... o allt dras på autogiro så varje månad ser jag bara en lång radda med dragna kronor från länsföräkringar... dom där breven som kommer i lådan kikar jag bara lite halvslött på... det är ju liksom därför jag har autogiro... för att det ska sköta sig själv..
Och, mycket riktigt... efter ett samtal med länsförsäkringar konstaterades att jag fortfarande glad i hågen betalar bilens försäkring!
Så... förbannade sata vägverket!!!
Det är ju exakt precis DET jag vill att mina få föräldrapengskronor ska gå till...

Killen sa att det tydligen är ganska många som haft liknande problem... att det varit strul på vägverket i år!!!
Och, han tyckte att jag skulle kräva tillbaka pengar...
och, gissa om jag tänker gräva mig djupt ner i detta!!!
För, bara den där fruktansvärda ångesten jag hade när jag trodde att bilen kördes omkring i finland av nåt pucko (förlåt, förlåt, förlåt nya ägaren... inga onda tankar till dig längre... du gjorde allt precis så som man ska!) o en massa euro i böter tornade upp sig i mitt sinne!
Så, bara den fasan är nog för att jag ska morra igång riktigt ordentligt... o nu blev jag ännu argare...

Vägverket...
Va?
Fast, vad ska man kräva av ett "företag" vars primära uppgift är att se till att vi har vägar att köra på... o dom klarar inte ens upp att PLOGA vägarna så att man kan åka efter en europa-väg i Överkalix utan att få vibrationsskador!!!
.
.
.
10:14
Efter första omstarten av datorn, det blinkade i strömmen, och första trevliga samtalet till VV så.... ryker det lite mer ur öronen... för, så klart försöker jag ju ställa av bilen via www.vv.se
HAHAHA! Och det gick ju jättebra... jag har ju fortfarande ingen KOD från skylten...
HAHAHA! Frågade killen om dom inte har kan ge nån "extrakod" men, nä, då skulle man vara tvungen att skicka ut ett nytt kontrollmärke o det tar ju då längre tid än att jag själv via post skickar in avställningsbegäran... HAHAHA! Fattas ju bara att det kommer bort i bland alla julkort då som överbefolkar postlådorna...

HAHAHA!


Fast man kan ju då undra hur DOM då kan ställa av bilen... dom har ju inte heller skylten med koden... gör dom då ett nytt kontrollmärke... sitter där o skrapar fram koden för att kunna avregistrera bilen??? Eller... hmmm... kanske dom kan med nån enkel knapptryckning göra det??? Ehhh... Hallå... det är ju snart 2009 o jag är helt övertygad om att det hade gått att lösa per telefon... men... jag är ju också helt övertygad om att dom hellre vill ha dom där extra kronorna som det hinner bli för mig att betala skatt på biljäveln...
Alla som nu läser det här...
Om ni nån gång tänker sälja en bil utomlands...
SE FÖR JÖSSE NAMN TILL ATT AVSTÄLLA/REGISTRERA OM BILEN OMGÅENDE, DIREKT, HELST PERSONLIGEN HOS VÄGVERKET!!!
Hade det inte varit dryg 110 mil Örebro hade jag åkt dit personligen... o morrat!

Känner att det passar med ett Blixten-garv här:
HAHAHA!

"Men fråga inte mamma!"

Edvin traskade upp till Pontus på eftermiddan...
Dom hade fått två glassar var... o frukt... o smakat från kolan som jag fick av mormor... den är i en sån där guldigt presentförpackning från bolaget... perfekt anpassad för en flaska... och, för kolor!!! Speciellt såna man vill ha ifred från trollen!!! =D För, Edvin fick ju smaka... sen kom han o ville ha mer... o försökte febrilt få tag i en kola från "påsen" där den hängde från en stol, men; "Jag kan inte nå godiset, armarna är för korta!" hur mammans småleende spred sig, från öra till öra när hon tänkte "JAH!"
Men, får påsen hänga kvar så tar det inte många sekunder innan han bara flockar loss alltihop, eller river ner stolen... nä, det är mer Edith stil, men Edvin, han lirkar lös påsen o välter den upp o ner på golvet!

För, är det nåt som herrn väldigt gärna vill ha, speciellt om det är nåt sjosigt... så... finner han vägar!
Som det där med glassen... o Pontus...
Dom kom ner båda två, o Pontus replikerade Edvin: "Han bad mig komma ner o ge honom en glass... men, jag fick inte fråga Mamma!"

Hahaha... dom fick en glass... alla tre!

Nä...
Den där Greta har lurat mig in i Facebooks värld... suck...
nu ska jag dit o kolla läget... har en känsla av att jag lär tjorva på en hel del! =)

Coolaste presenten, på andra plats!

Fick jag av Anna o Lasse!!!
Dom kom förbi för en kaffekopp i går kväll...
det blev ju rätt sent, eftersom klockan han springa iväg till kvart i sex innan vi for från Kypas...
Men, det blev kaffe i alla fall... även om Anna mest fick stå o se på Edvins surfande på Youtube!!!
"AAAAANNAAAAAA! Du måste komma o titta!" vrålade han så fort stackars Anna kom o satte sig vid bordet o sin alltmer kallare kaffekopp... och, jag undrar stilla i mitt sinne hur kul hon egentligen tyckte att det var... att stå o se monstertrucks som voltar, tappar däck, hoppar, ryker... osv... i all oändlighet!!!

Och presenten... ja, den bara måste komma på andra plats... för, John Deere-öronhängen... det bara går inte att slå!
Men, på mycket god andra plats kom då det där presentkortet... tre timmars hantverkstid utförs av Lasse... o eventuell barnpassning under tiden av Anna!!! Helt perfekt!
Nu blir det klickgolv! =)

Sen gick vi upp o la oss... eller försökte...
Pappan var trött... mamman var trött...
Trollen...
Ja, trötta var dom, men med två sovsvängar i bilen till o från Kypas o så ordentligt med lasagne till middag, tårta/fika på kvällskvisten o så lite provsmakning av mammans chokladask... o så öppning av chokladkalendern... dom hade sex luckor oöppnade!!! Fy skäms på mamman som glömmer bort den där förbaskade kalendern... nå, nästa år lär i alla fall Edvin komma ihåg den själv!

Så, när då tänder var borstade o vi hade krupit ner under täcken... så fanns det absolut inget att se på... så det blev "Alvin o gänget" -  handlar om tre sjungande ekorrar som gör succé!
Och hur Edvin, och Edith har asgarvat... Dom skrattade så dom kiknade... Edvin tycker att pruttar är mycket roliga... o det blev väl både en o annan under filmkvällen... först på film av nån av ekorrrana... sen live-version av ekorren Edith... som klättrade runt i sängen värre än Alvin... o fröjdade för fulla muggar!!! Och Edvin garvade så han höll på dö!

Och den var faktiskt riktgt bra, den där ekorrfilmen! =)

Nä, nu ska jag göra skriva klart julkort!

Max 2 ton

Det är vad det står på skylten...
Den där skylten som talar om ifall färjan över till Boheden går eller om isvägen är stängd eller öppen o som sagt, hur många ton man får väga för att isen ska hålla....

Vi var till Kypas på söndagseftermiddan....
Vi passerade den där blaskigt vita skylten som med stora svarta bokstäver skrek ut att MAX 2 TON... ja, jag ser den alltid! Mycket tydligt ser jag vad det står...

Och i min skalle så överslagsräknar jag vad vi väger, totalt... där vi kommer fullastade med ungar, hundar osv... 'bara bilen väger ju en bra bit över 1000 kg' brukar tankarna mala o nu var jag, min idiot o kollade fakta... alldeles nyss kunde jag läsa på vägverkets hemsida, när jag knapprat in regnumret, att:
Skattevikt, kg: 1670
Tjänstevikt, kg: 1670
Totalvikt, kg:
2070
Satan...

Nå, nu blev det ju ännu värre....

Nå, tillbaka till skylten...
Där kommer man o ser med sina egna ögon att vägverket lovar att isen håller för två ton... ja, ja.. ja... jag vet att dom har marginaler... men, när man då möter en TRAKTOR som skottar snö för fullt där ute, mitt på isen...
Ja, då löper min överslagsmatematik amok i skallen!!!
Ehhh... bara snöslungeaggregatet väger nog flera hundra kilo... o en traktor... HUR mycket väger väl inte en stor jävla TRAKTOR????

Så, när vi då mötte den där mitt ute på isen... pappans tröstande ord om att vi hade lååååångt mellan oss lugnade inte mitt sinne nämnvärt... men, jag höll i min påse med virknål o virkgarn (har fixat kedjor till skotaren, eller var det skördaren... Edvins... tror dom blev rätt pööörfekt!) i ett stadigt grepp... så stadigt att knogarna var kritvita innan vi var uppe på torra land...

Puh...
Vilka pärser man utsätter sig för...

Krisar väl lite...

Jaja... det måste bero på nån slags begynnande 40 års kris...
men, jag måste frossa i lite självömkan!

Egentligen så svamlar jag...
för jag har ju så många runt omkring mig som jag verkligen bryr mig om!
Alla underbara människor... som tycker om mig... o som jag tycker om... som kom ihåg mig med ett telefonsamtal, sms eller tom ett paket! Min stora älskade son fick jag trisslott o en jonkachokladask av!!! =) Blev så glad... Tom Camilla kom förbi!!!
John Deere-trakorörhängen av mina underbara små barn.... vad sjutton slår det???
Pappan, ja... det finns inte ord!
Han är bara bäst!!!!!
Tänk så mycket värde det finns i såna saker!!!

Så, den här känslan just nu...
Det här måste ju vara nån slags ackumulerad sorg...
Pappa...
För ett år sen fick jag en chokladask, Coop...
med en gul post-it lapp, det stod LILLO på den...
ingen har kallat mig Lillo på ett år...

Edith fick en nalle, en stor tomtenalle...
Undrar var den tog vägen... jag minns inte!!!

Åt nån hund upp den?

For den med skrotet i sop-otton?

Eller...
Jag har då inte sett till den i årets julgrejer...

Men, så här ett år efteråt, så känner jag att en hel del under det senaste året varit som ett töcken!
Så, många otroligt starka händelser som varit... under ett ynka år!
Saker som egentligen ska hända under en livstid... det lyckades komprimera ihop sig under ett år...
Edith föddes, min stora sons pappa dog, min egen pappa dog, en kompis forlorade sin man, tillika förlorade deras tre barn sin far... bilolyckor... små o stora katastrofer!
Sen, hann ju en del vatten rinna under andra broar också...
Släkten är värst... o då snackar jag på ALLA sidor av broarna!

Och hur funkar den mänskliga hjärnan, egentligen... man går omkring är är en människa... en mamma, en sambo... o några månader senare kommer man på saker som har helt försvunnit ur skallen...
Jag antar o hoppas... på att mycket kan skyllas på stress... spädbarnsmamma... och att allt sånt stabiliseras... ja, det vet jag ju att det gör... allteftersom tiden går får man distans till olika saker o man lär sig att verkligen sortera VAD som är viktigt i ens liv!!!

Undrar bara vad alla andra har för saker dom skyller på!?

Människor upphör aldrig att förvåna, det hjälps inte...
Men, jag tror ju nånstans på nån slags rättvisa...
Man får tillbaka! Det man ger, det får man tillbaka... på gott och ont!
Sen är det väl upp till den allsmäktige...eller ödet... vem vet vad som avgör... men, så småningom... så...
är det väl ändå upp till rättvisan... gör man ont, får man ont!

Men, den där nallen...
vart tog den vägen???Ja, innan jag glömmer...
TACK alla... =)

Demoner...
Man kan ju undra vilka demoner vi har i vår omgivning...

när en simpel utegran ser ut så här!!!

Fast, ur en annan synvinkel är det ju riktigt fin med alla snötyngda grenar som bäddar in ljusen!


Hmmm... vilken ska jag välja?

Jag kom på mig själv där jag stod o bytte ut Bamse o Lille Skutt mot Skalman... o då kände jag mig lite löjlig o försökte intala mig själv att det var för att TROLLEN säkert hellre vill ha ett plåster med Lille Skutt än Skalman!!!! Fast, om jag nu ska erkänna så tycker jag Skalman är coolast... skulle också vilja ha en mat o sov-klocka som talar om vad jag ska göra o när! Vad enkelt livet skulle vara då!

Nå, grejen är att jag skulle diska en glaskonservburk häromdan,
den som jag har o blandar välling i eftersom jag, sen det senaste larmet om giftig plast, slutat mikra vällingflaskorna!!!
Nå, den där glasburken, är det första jag fiskar upp ur det skummande diskvattnet o kör ner diskborsten i... och den har en flisa som är borta, exakt precis där jag kör ner mitt långfinger!!!
Så, nu kan jag göra som Edvin! "Kolla! Jag har plåster på fingret!" och helt ogenerat "ge fingret" hur jag vill! =D

Det där såret, sitter på precis fel ställe... o på fel hand!
För, så fort man gör nåt så är det i vägen... diska, baka, laga mat... vad som!
Och, det var ju inte bara för Bamses skull det blev just dom plåstren... nä, egentligen var jag ute efter nå plåster som ska tåla vatten bra o som jag vet gömmer sig där i hyllorna nånstans... men, det enda jag hittade var textilplåstren som jag härjat med sen jag skar mig, totalt värdelösa så fort dom kommer i närheten av diskbänken... o så då dom där barnplåstren!
Och, dom är ju i plast... så... på den vägen var det!

Annars har det varit en mycket trevlig morron/dag!
Jag har fått lussekatt o kaffe till frukost! Och så paket! =)
Ja, nu har jag 364 dagar kvar att kalla mig 30+ sen är det kört!
Så... man får väl passa på o njuta då...

Och jag har fått jordens coolaste örhängen!!!!!
Och, en värstingbra kaffepanna... mina svordomar över den skraltiga jag har (i aluminium som man ska sticka en pinne i skaftet för att garanterat spilla ut hälften av dom fyra koppar som ryms i den o som saknar lock) i ryggsäcken gick hem! ;-)
Så, nu är jag stolt ägare av en finsk, rostfri 1 1/2 l skogskaffepanna!!!


Beat this! John Deere-örhängen!!! =D
(ignorera dom totalt oplockade ögonbrynen... tur att inte allt annat lurv syns!!!)

Fast, jag tror att både Edvin o Edith gärna hade behållit örhängena själva..
för dom är som iglar på dem!!!

Det snöar... o snöar... o snöar...
Vi lever som i ett vitt vakuum!
Pappan sliter i sitt anletes svett både här o hos mormor...
i en ojämn kamp mot vädergudarna!!!
Det blinkar i strömmen... för den enormt tunga snön som hänger ner från träden är massiv! Tallkvistar stora som fullväxta björkar knäcks som tändstickor av tyngden... o stövarn hade lite flyt när en gigantisk kvist bröts från ena tallen här utanför!

Så, vi har inte ens planerat nån middag idag!
Nä, det blir en eld i kaminen o så grillimakkara med bröd!
Då behöver man inte svära när strömmen far!

Nä, nu ska jag gå o diska undan tårtkalas-porslinet!
Vi smaskade sån där baileystårta... mmmm... med mormor tidigare... o som sist så var det inte den godaste tårtan vare sig Edvin eller Edith smakat! Men, MAMMAN gillar!!!

Fick lite otippat ett kort igår...

Blev jätteglad! =)

Puh... den är finsk!

Efter många turer hit o dit, så fick jag svaret att bilen är registrerad i finland, den har fått nytt reg.nr och handlingarna är skickade till svenska vägverket! Den 2/10 08 första gången sen igen den 4/12!!!
Ringde vägverket (man får ju inte sitta i telefonkö nånting... ehhh!) och dom har inte fått några handlingar och bad mig se till att finska fordonsförvaltningscentralen faxade in handlingarna!!!
Så, då mailade jag till finland igen o dom har skickat frågan vidare till sverige o bett dem svara både mig o finland!!! Man kan ju undra vad dom egentligen sysslar med...
men, huvudsaken är ju att bilen är finsk!
Och, att om den är med i några tillbud så hamnar det inte på mig... Tack o lov!

Jag återtog min polisanmälan, jag antar att dom jag pratat med undrar va sjutton för pucko dom hade att göra med!
Först anmäla, sen ta tillbaka... med förklaringen att bilen är finsk! YIPPIE!
Men, alla har varit fantastiskt hjälpsamma o förstående när jag förklarat hela grejen... o framför allt min fasa över att "äga" en bil som jag inte har en blekaste aning om var den är eller vem som kör den!!!

Så, det verkar lugnt...
bara vänta på att vägverket lyckas ta emot dom där uppgifterna o avregistrerar mig som ägare... suck...
men, jisses så orolig jag har hunnit vara! PUH!

Pappan har varit på begravning idag, hans mormor...
och Edvin frågade "Hur har det gått i kostymen idag?" när han klev innanför dörren! =) Han har ju lite koll på att pappan inte trivs så där vansinnigt bra iklädd kostym! Och.. bara det där att ha på sig kostym o några troll (o en mamma) i samma byggnad är också nåt som kan orsaka smärre magsår!!!
Men, det gick hyfsat bra... en liten fläck... längst ner på skjortan... o den tror jag kom från mig när han fick en kram... jag var i full gång med att baka kärleksmums!

Ångest... ångest... ångest!!!

En stor jävla klump i magen av ångest!!!

Det molar o värker... jag är helt jävla skakis!

FY!!!

Jag äger ju en Volvo...
En röd volvo...

Här om dan kom det papper från bilbesiktningen att dom bokat tid för att kolla så att allt är schysst... bra tänkte jag o gav pappret till Pontus som får fixa det...

sen kom det ett nytt papper, med en ny tid härom dan...
Ehh...

Ja, han har väl bokat om tid tänkte jag, lite konstigt, för det var ju bara några dagar mellan...

sen ser jag ju...

Det är ju inte DEN volvon!!!

Det är den FÖRRA volvon...

Som såldes till FINLAND för ett antal månader sen!!!

Och, när jag kollade vägverket så, jajja men, jag står registrerad som ägare på TVÅ röda volvo!!!

Där står det att jag äger en Ford också!!!

Hahaha!

Egentligen är det ju skrattretande, ägare av tre bilar o två av dom bilarna har jag ingen aning om var dom är!!!

Nå, volvon trodde jag var såld o borta... men, forden... den har jag lämnat bort för reparation... för flera ÅR sen!!!!! Och... den kom aldrig tillbaka... o den bara försvann...

Men, den har jag ingen större ångest över, har ju inte direkt behövt den då pappan har ny, stor o fin bil! Skulle jag bara få tummen ur o ringa reparatören... så...

Men, volvon...
fy fasen så jävla jobbigt det blev!

VAD kan detta bli???

Böter, p-boter, trängselskatt....
tänk om dom kör ihjäl nån!!!

Häftig julklapp va!!!
En miljon euro i böter för att nån tattare var oschysst o sket i att skicka in reg.pappren!!!

Jag har haft kontakt med finska ambassaden, polisen, vägverket, finska "Fordonsförvaltningscentralen" osv... och det är ju exakt precis vad jag har tid att hålla på med... sitta o vänta i telefon...

HELVETE!!!!

BINGOFLOPPO... igen

Jag fick ett mailsvar från den där supporten...
Är det JAG
som är helt PUCKAD eller har dom muppar som sitter o svarar på mailen?mitt svar:

om jag sitter o spelar ett bingo-spel kl 09:25, allt funkar prickfritt...
jag har alla installerade hjälpprogram o korrekta inställningar...
sen köper jag ett nytt bingo-spel kl 09:43...
och, kan inte se bollarna som dras!
Allt annat syns, mitt namn... andras namn, när folk får bingo,
auto-duttning, chatten osv...

Efter det där enda felaktiga spelet funkar allt prickfritt igen!!!

Självklart har något blivit fel...

NI avsäger er allt ansvar o lägger hela problemet på MIG och MIN DATOR!
(jag är inte direkt helt oerfaren vad gäller datorer o deras inställningar mm!)

Men...
Ni behöver inte engagera er mer i mig!
Tack..

Det hade varit så enkelt för er att "ge" mig ett nytt spel, variantbingo...
om inte annat så för själva grejens skull...

"Oj, nåt blev fel! Men, här får du ett nytt spel... Lycka till!"

Men, ni har inte ens bemödat er med ordentliga svar utan ideligen uppmanat
mig att uppdatera mina hjälpprogram osv!
Alla inställningar ÄR korrekta!
Annars hade jag ju inte kunnat spela vare sig FÖRE eller EFTER det där ENDA
spelet som jag INTE SÅG KULORNA SOM DROGS!!!

Men som sagt....
Jag har lagt ner...
Jag har avslutat mitt konto...
Jag ids inte tjafsa!
En enkel sökning på "online bingo" på google gav många träffar...
så, jag lär hitta nåt annat ställe att spela på!

Tack för mig!
Adjö!

Mvh Catherine Vikman

Jag börjar ju allvarligt undra om min mentala hälsa är som den ska!?

"Hämta kameran!"

vrålade Edvin efter att ha doppat sitt långfinger i filen...
"Jag kan ha fil på fingret!" o så slurpade han i sig kladdet!!!

Man får sona sina synder... en del förr andra senare o vissa... handlöst!!!

Kolla hans högra hand...
Det blev en dubbel fuling idag!

=)

"Haha! Keppusch på fingret!"

Så skrattade Edvin hjärtligt o visade glatt upp fingret till pappan...

Vi satt och käkade stuvade makaroner, julköttbullar som pappan gjorde i förrgår och så broccoli!
Snart ser vi ut som en broccolibukett hela familjen! =)

Nå, efter maten plockade jag fram kameran o försökte få Edvin att "äta ketchup" med fingret igen...
Men, nu blev det ju inte riktigt samma finger o på samma sätt han visade pappan!

Då snörde han långfingret snyggt upp mot pappan o sa: "Kolla Pappa, jag kan äta keppusch på fingret!"

Med kameran framme o mamman beredd att knäppa blev det ju pekfingret istället...
.
.
.
nattstunden var kommen...
Pappan borstade tänder o bar upp herrn, han brukar ha så trötta ben o KAN INTE ORKA gå upp för trapporna på kvällarna eller så SITTER han HAST i lera eller nåt sånt... så, pappan snörde upp honom över axeln o trampade uppåt med en herre som hela vägen upp tjålade om att "Jag glömde... jag kan SJÄLV stänga av tv:n!" sen dundrar det små fötter ner för trappan i rasande fart, hojtar glatt till mig i köket "Jag kan själv stänga av tv:n!", in i vardagsrummet... slår på tv:n.... står en stund o jamsar, sen kläcker han ur sig: "OJ! Glömde slå av tv:n!!!" klickar av den o rusar upp för trapporna i raketfart!
Inte sjutton satt han hast då inte!!!

Bingo-lotto eller... Bingo-FLOPPO!

Jo tackar...

Man kan ju vara kund hos Folkspel på nätet, där kunde man gå o välja vem man ville stödja, själv hade jag markerat Överkalix Ridklubb!
Sorry... nu blir det inga mer ören från mig, inte DEN vägen i alla fall!

Jag spelar ju inte bingolotto så ofta, nångång då o då har det hänt...
sen har jag någon enstaka gång satt mig med en bingo-spel "online"... nån kväll när trollen sover! För, att försöka hänga med när det rullar bollar i en rasande fart o försöka pricka in samma nummer på sin bricka... ja, det är i stort sett omöjligt med troll som är vakna!
Så, jag är ju inte deras största kund... det ska jag villigt erkänna!
Och, tydligen så är dom inte intresserade av såna småfjantar som mig!!!

En lång historia kort:
Jag satte mig en morron, ganska tidigt... när trollen satt helt uppslukade o såg på tv... då passade jag på med en kopp kaffe sitta en stund med lite kul bingo-spel... Spelade en gång... det tog slut... trollen var fortfarande helt lugna så jag spelade en bricka till...

Glad i hågen väntade jag på att spelet skulle starta... vilket det också gjorde, för alla andra... UTOM mig!!! Nät-bingon är som vanlig bingo, man "ser" en "tunna" rulla runt o så ramlar det bollar med siffror ur den... jag såg allt, UTOM bollarna!!!
Så här SKA det se ut: Så HÄR såg MITT spel ut:

Jag var ju lite snabb på att "print-screena" skärmen när jag frustrerad satt o såg spelet pågå för fullt, andra människor fick bingo... men, jag... jag såg inte en bolljävel!!!
Testade sen att spela igen... o DÅ funkade det!!!

Nå, spelet går att "auto-dutta" så jag var ju "med"...
Men, vem fan åker på bilbingo i lansjärv, köper en bricka... sitter i bilen o ser på när nån annan duttar i rätt nummer???
Där nånstans emellen liksom försvinner ju liksom grejjen med BINGO!
Jag GILLAR att spela BINGO!

Nå, skickade ju så klart ett mail till supporten...
o dom svarade att jag skulle installera Adobe reader o Flash... ehhh....
Svarade att, det funkade prickfritt med mitt redan installerade flash, både FÖRE och EFTER aktuella spel...
Sen hörde jag inget mer... tills jag skickade ett nytt mail...
o uppmanades att installera uppdateringar o maila över dom print-screenbilder jag hade, för andra gången! Sen väntade jag... o väntade... o väntade... o fick svaret: Hej! Tack för ditt mail. Har du provat att göra de uppdateringar som Frida föreslagit nedan?

Ehhh... då skickade jag svar o frågade om dom överhuvudtaget LÄST dom mail som skickats fram o tillbaka och VAD mitt problem var???
Fick då svar:
När det sen gått tio dar utan svar, mailade jag igen!
Jag måste vara en riktig "pain-in-the-ass"-mailare!!!
Nå sä här skrev jag:

Hej!

Okej...
Nu har det gått tio dagar...
Det verkar som om ni inte lär få något fram något svar på detta problem!?

Med rätta skulle ni ersätta mig för detta felaktiga spel!!!

Men, inte ett ord om något sånt!?

Detta handlar om 20:-

En struntsumma, inget jag tänker tjafsa om,
men... jag tänker då heller inte fortsätta att köpa lotter av folkspel
heller!

Mvh Catherine


Sen väntade jag.... o väntade o väntade... i nästan en vecka, då fick jag nog o sa upp bekantskapen med Folkspel!
Visst, inte gråter dom för att jag slutar handla dom där få spelbrickorna det kanske blir per år... men... själva grejen stör mig ofantligt!
Att dom fullkomligt skiter i mig o mitt problem!!!
Mig veterligen har jag inte gjort nånting annorlunda när det blev "fel" på spelet... Jag köpte spel på exakt samma sätt som tidigare, och senare... och vid just exakt detta spel så syntes inte bollarna!!! Ändå skyller dom på MIG och att jag inte har dom senaste uppdateringarna av vissa program!!! Vilka förövrigt faktiskt ÄR uppdaterade...

Den där tjugolappen det handlar om är helt oväsentlig, MEN, jag tycker att dom kunde ha erbjudit ett nytt spel!

Men, men...
Folkspel är väl knappast det enda online-bingot på nätet?!
Och, så finns ju Lansjärv till nästa sommar... tacka vet jag bilbingo!!!

MORR!

Jag ska bli semi-vegetarian!!!


Jag ska sluta äta KÖTT!!!

(SEMI - Armani är ju semi-långhårig, alltså han är inte helt långhårig!)


Igår blev det en finlandsresa...
Fast jag o stumpan iddes inte följa med i kylan!
Så pappan o Edvin hämtade upp mormor, sen for dom över Kypas o dumpade Edvin där... som blev ganska lycklig över att hitta sin timmerlastbil där! (pappan smög dit den för nåt tag sen... så slipper den råka gå sönder vid evetuella dragkamper med lillasyster, sånt händer! Tro mig!!)

Edvin blev inte så ledsen över att han inte fick följa med...
o jag tror att pappan o mormor hade det rätt behagligt utan troll när dom härjade runt på Alko, K-Supermarket o allt vad det nu var!
Kaffeost o Jouluglögi fanns då i påsarna i alla fall!!!

Den där... är snuskigt god!!! - - - - - - >

Medan dom var borta passade jag på att ringa till syster yster i Nyköping!
Det är såååå länge sen jag snackat med henne... o det händer så otroligt mycket i deras liv... så det blev i vanlig ordning ett mastodont-samtal a' typ tre timmar!!!
Men, det var kul att snacka o skvallra lite...
Tala i telefon är ju inte nåt som jag gör speciellt ofta!

Medan jag snackade med syrran förberedde jag dagens middag...
hade tänkt fixa till dom där fyra entrecote-skivorna som legat i frysen ett tag... såg dom på Konsum när jag handlade... dom såg så otroligt smaskiga o jag fick doften av nygrillat i näsan... nå, nu blev det ju grillpannan i stället för säsongen för vanliga grillen är ju obönhörligen över för denna gång... men, det är ju inte så tokigt det heller!
Potatis skalades o skivades tunt till läckra hasselbackspotatisar o så har jag kvar lite torkade trattkantareller som fick bli en smaskig sås!

Tar fram köttet o börjar steka... men, fy fasen så äckligt nötkött luktar!!!
Sen smakar jag lite... o urk, det vänder sig nästan i magen!!!
Nåväl... pappan kommer då från sin resa... maten serveras o jag ursäktar köttet direkt...
visst, det GICK att äta... men, fy fasen så jädrans äckligt!!!!

Jag var tvungen att ösa salt över för att få ner det...
BLÄ...
(Tur att såsen o potatisen... o grönsakerna var goda!!!)

Och, älgkött!!!
Det kan jag äta helt okryddat där det steker i stekpannan!

HUR KAN FOLK ÄTA KOR???
Vanligt NÖTKÖTT???

När det finns ÄLG????!!!!!!

Jag har en gång tidigare fått samma känsla...
Jag hade köpt lövbiff... snålvattnet rann i mungiporna tills jag sätter tänderna i köttet o det smakar ladugård! Koskit!
Båda gångerna var det fint, svenskt kött...

Jag funderar om det är för att man vant sig av med nötkött-smaken, är det därför jag tycker att det smakar o luktar så vansinnigt illa?
För, i sanningens namn, så är jag mycket bortskämd...
vi äter älgkött som andra äter kaviar på mackorna!
Frysen är full med älgkött... o man är nästan lite less... köttfärsen är aldrig nåt annat än älgkött... Och, visst, man kan få nåt älghår... nån senig bit som kan ha en tendens att smaka lite mindre gott... man kan tom få tugga på en metallbit från kulan! (värre när man äter harkött eller fågel, o får spotta hagel som vindruvekärnor!) Men, aldrig, aldrig... inte en gång har det vänt sig i magen på mig när jag kännt DOFTEN, inte stanken, av oset som kommer när jag steker!!!
Och, garanterat... är det friskt kött... ingen antibiotika... inga stressade transporter till slakterier...
och om en enda vegan kommer o muttrar nåt...  *MORR*

Så, med min egen variant av SEMI-vegetarian ska jag sluta äta NÖT-kött!

Pappan for tidigt till Kypas o tog stövarn med sig...
Trots utlovade, enligt prognoserna, minus 20-30 grader så var det betydligt varmare!
Förhoppningsvis har det varit nåt har-stormöte där ute i skogarna o Senna har en miljard färska harspår att nosa på!

Jag o stumpan vaknade 8:30 så vi sitter fortfarande i pyjamaser o dricker morronkaffe... stumpans vällingslurk är slut men hon kikar på SVT barn "Hon är en prinsessa"!
Är lite besviken...
Missade "Jul i Svingen" idag... den är så himla bra! (Klockan åtta, SVT Barn!)
Precis som en julkalender ska vara... lite spännande, lite (mycket) underhållande, en hel del lärorika händelser o så har den en mening o berättelse! Lite Astrid Lindgren över det hela!

Traktorn är här utanför o plogar...
Det är den där nya, fina kommuntraktorn... dom har varit o skottat upp runt pumphuset....
Jag måste ju erkänna... jag kan ju inte låta bli att titta på o fascineras av traktorer!!!
Lite grann i smyg så där... är jag nog lika imponerad som herrarna i huset... nå, inte kanske riktigt lika uppslukad av iver men... lite grann så där i smyg tycker jag ju att det är skithäftigt!

Sen är det ju en fördel till...
Så här kan det alltid få vara...
Precis så här!
För vägen ner till oss är ju barmarkstid slät som ett fält i Beirut... full med gropar, hål, stenar od... men när det kommit snö flera gånger o dom där stora, tunga maskinerna likt en vägvält jämnat till vägen när dom plogat har gjort den slät som en babyrumpa!!!
Det är en fröjd att åka dom där 600 metrarna... tills man kommer upp på E10!!!
DÅ tar friden slut... o man tror att det är sommarväg o man är tllbaka på Kolhusvägen....

Nä, nu ska jag ta mig en tallrik flingor...
o kanske kliva ur min älskade fleecepyjamas o in i nå vettiga kläder...

Kattbad...

han fick sig ett bad höromkvällen, käre Armani!
Jag tror att han tyckte jag var dum o elak... :-o

Där jag satt på Edvins blå IKEA-pall (helt perfekt när man ska bada hund/katt i källarn!) så började jag fundera på när det var sist han fick ett bad...
Sista utställningen var i augusti 2006!
DÅ vet jag att han fick sig ett bad, tog med honom till Kjell, i badkaret... o gav honom (och mig själv) ett långt, omsorgsfullt bad! Det är en hel del att tänka på när man preparerar en katt inför utställning.... det heter så!
Sen får man beröm eller kritik av domaren, bra preparerad! Betyder alltså att katten är ren! =D
Och, att pälsen är fluffig, fetsvansen osynlig (hankatt... urk... får en fläck högt upp på svansen som är drypande fet!) och att allt skiner o blänker... tillika på en glad o harmonisk katt!!! Gissa varför det är snart fyra år sen jag sist var på utställning!!! HAHAHA!
Nå, det blev en snabbdusch får man väl kalla det... två schamponeringar... ett par extra omgångar med grönsåpa i fetsvansen, o så sköljning så det inte skummar! Utställningstvätt ska sköljas minst en kvart... enligt dom som kan!

Sen försökte jag kamma lite...
Ehhh... inte såååå omtyckt...
Men, han blev betydligt mycket renare o finare!

Nå ja...

Vi har haft lite sovmorron idag... en bit efter sju steg vi upp...
Först hade pappan planer på en sväng med stövarn idag... låta honom få nosa lite intressantare dofter än sparvarnas trippande omkring fågelbordet!
Vädret enligt proffsen skulle vara omkring 10 minus på morron...
Men, sent i går var det en bra bit kallare än 20...  o på morron var det inte varmare!
Så, då funderade vi på en sväng österut istället! Finland...
Men, det lockar inte speciellt mycket det heller... bylsa på sig massa kläder... på troll o sig själv... sitta o svettas i en varm bil för att frysa ihjäl när man går ut...

Stumpan har slockat på soffan... Edvin tjatar om sitt lego...
Trist dag idag... det hjälps inte!

Dagen efter...

måste vara det som gör honom monstrig...
Han är bakis efter nio-årskalaset igår!
Edvin... i alla fall...
Edith är som vanligt, go o glad... trots den gigantiska bulan i pannan!
Nä, inte så gigantisk nu, idag syns det bara lite mörkare ett streck över pannan... men, i går när hon skallade dörrkarmen var det en riktigt rejäl bula! Som en enhörnings horn stod den ut... o man nästan såg hur den bultade!!!

Men efter ett tag med kyla, även om det var väldigt opopulärt hos stumpan, så coolade bulan ner sig... o idag, som sagt... syns det inte så mycket... bland dom andra bulorna o blåmärkena hon redan har!!!

Hon har verkligen haft en dryg vecka med snubbel, fallande o lite hjälp från storebror!
TVÅ gånger, har hon stupat ner från soffan, rejält... en gång hörde jag bara att NÅT hände, Edith grinade o Edvin sa att "Ditto slagit hubet!" men, vad som hänt o hur det gick till, vet jag inte... o så igår då... Det var tur att dörrkarmen höll! ;-)
Så trots att hon säjkert har ont så är hon go o glad, lite trött...
men Edvin, som inte har nåt att "skylla på" är bara urtrist...
Från det han öppnade ögonen...
Och, idag har det varit en sån där ligga-på-golvet-o-vråla-morron!

Vällingen...
Först fick han en flaska, åt upp två tredjedelar...
sen ville han ha mer när Edith klev upp o fick en flaska även hon!
Så, jag stoppar det som fanns kvar i mikron...
"NÄ, den är gammal!" var första vrålet... "Ville trycka på start!" var det vrål som var kulmen på vansinnet!
Han låg på golvet i köket en kvart o vrålade... och, jag hade frågat... "Ska du trycka på start!" men... nä... "DEN ÄR GAMMAL! VILL HA NY!!!" mitt tålamod är väl inte hur stort som helst, speciellt så där på morgonen... så, jag lirkade en gång till, vis av erfarenhet av konsekvensen när han inte får trycka själv på start! Men "NÄ, Den är gammal!!!" Så, då trycker ju jag på knappen o då blir vrålet: "DEN BLIR VARM, KAN BRÄNNA MIG!" tog ut flaskan, gav den till honom: "Nä, det kan du inte, för den ÄR inte varm! Den är lagom!" det var då han skulle "TRYCKA PÅ START!"
Detta förbaskade moment 22!
Hur man än bär sig åt blir det fel... till slut bar jag helt sonika upp honom i sängen o sa: "Kom ner när du har slutat gapa!" det tog väl en tjugo minuter!!!

Bara inte tomten ser allt...

Däremot så var han rätt skön INNAN vrålandet, ett tag i alla fall...
Han skulle se nån teleskoplastare eller var det nu var på datorn...
Pappan o Edvin slog sig ner o började kolla... då kom ju pappan på att han inte hunnit vara o morronpinka än... så, han säger till Edvin att han måste gå på toa... Så kommer han o bara ska säga nåt till mig, sätter sig ner i soffan o pratar en stund... då kommer Edvin rusande: "Du skulle ju på toa!" påminner han! "Gå på toa!" tjatar han... o varför? Jo, så att pappan fort kan komma o hjälpa till att titta på traktorerna!!!
Och, hela tiden medan stackars pappan är inne på toan står Edvin utanför o vrålar: "Är du färdig?", "Är du färdig?", "Är du färdig?"

Hade det här stället på jorden legat i södra Sverige så hade det varit stora varningar på radio o tv igår: "V-A-R-N-I-N-G!!!   S-N-Ö-K-A-O-S!!!"
För, det kom ju snö igår... bra mycket mer än fem centimeter... o det blåste!

På morron var det - 25 grader, när vi for till Bränna var det 13 - 15 minusgrader, i Bränna var det 12 minus... när vi kom till Kypas var det 2 minusgrader!!!
Och, nu idag på morron var det -17 igen!
Så, när vi for till Kypas var det KALLT o det regnade, alltså... det isbarkar!
Regnet som faller ner fryser till is direkt, på allt!
Sen, på tillbaka vägen garnsnöade det... vertikalt!
Bästa vägen var i Kypas, ju närmare E10:an desto sämre blev väglaget!


Kypasvägen!

Det där tycker vi är ett bara vanligt snöfall...

Så, tur att man inte fattar så pass mycket här uppe i norr...
att man inte har vett nog att begripa att det är SNÖKAOS!
För, på nåt lustigt sätt lyckades vi ju ta oss helskinnade hela vägen... o inte såg vi nån annan heller som åkt i diket! Men, å andra sidan... det gick ju inte att köra så fort heller...

Och, det är ju horribelt!!!
En EUROPA-väg i det skick som E10:an är!!!
När vi var med sparkarna häromdan... så verkligen kunde man se hur fruktansvärt risigt skött vägen är!

Det är som om det ligger limpor uppradade... alltså isklumpar!
När jag jobbade på bageriet fanns det en maskin som packade limpor... man radade upp limporna på ett band... SÅ ser det ut...
Nä, nog är vi ett tåligt folk häruppe...
Jag har ju bott gaaaanska många år söderut... jag kan ju jämföra!

För, hade detta väglag, som är här uppe omkring Överkalix... varit söder om gävle...
Jisses hur det hade låtit... o vilka tidningsrubriker!!!
.
.
.
måste ju bara...
så här klockan 19:16...
Vi åt fläskkotletter till middag... ja, i alla fall för två timmar sen!
DÅ skulle inte Edvin äta! Nä,nä... HAN skulle bygga en lång traktor med lego!
Så, då äter vi... sen tjorvar vi på resten av kvällen...
Nyss, alldeles för en liten stund sen plockade pappan bort båda trollens tallrikar från bordet... Ingen av dom åt ordentligt, men Edith tog några tuggor i alla fall... kan ju ha att göra med nygräddade mjukkakor dom åt lite tidigare!

Edvin springer runt o så ser han när pappan slänger en halväten mjukkakesmörgås i kompostpåsen! "NEJ! Vill äta den!" vrålar han, pappan säger att den är ju gammal, den kan man inte äta! "Jo, den äääär inte gammal! Jag KAN visst äta den!" o så plockar han den från komposten o sticker iväg till vardagsrummet o smaskar i sig den...
VA!
Och, på morronen var vällingen, max 14 minuter sen den tillverkades, GAMMAL - o gick INTE att äta!!!
När då mackan var uppäten så hade han väl fått upp aptiten... kommer han inrusandes o vill ha mer: "Har vi inge mer bröd?" utbrister han förvånat!
Nä, det är slut, att påsarna hamnat i frysen behöver han inte veta...

Då kommer han ihåg sin mattallrik... "Vill ha MIN mat!"
Kunde inte låta bli att vara lite spydig när jag mikrade hans middagstallrik... som bara med en hårsmån höll på hamna i hundarnas middag... men, jag tyckte att dom nästan helt orörda tallrikarna kunde bli lunch i morron istället... men, min spydiga kommentar om att maten kan ju bli VARM o du kan ju BRÄNNA dig passerade helt obemärkt förbi, den muntert lyckliga killen som skulle få mat! "Nä, den blir inte för rarm... den blir lagom!"
Suck...

"Jag vill se tantorna!"

Pappan var ju först till tandläkarn... 07:40 var tiden, så eftersom Edvin krupit över o lagt sig på pappans arm så hann mobilen väcka oss allihop innan han kunde lirka sig bort från trollet... som så klart vaknade.
Humöret var väl inte på topp...
Så, i samlad tropp gick vi ner... alla utom stumpan som sög fast i sin napp, vände röven upp o fortsatte att sova!

Pappan åkte till tandis, jag o Edvin kröp ner i soffan med morrondryckerna...
Sen kom SOPBILEN!!!
"ÅÅÅÅHHH, KOOOOOLLA!!! SOOOOO-haha-OOOPBIIIIIII-hihi-IIIILEN!" vrålade Edvin när han rusade mot hallfönstret för att se den stora, röda sopbilen tömma komposttunnan!!! (vi missade att ställa ut den sist, så den var smockfull... för nån dag sen var det plusgrader, i dag 20.9 minusgrader... gissa hur mycket som satt fast i tunnan!!! Hälften, fastfruset... idiotisk konstruktion det där med komposttunnan)
Nå, summan av det hela var ju att Edith vaknade av storebrors gigantiska glädjeskrik...

Så, en vällingslurk till... o så SVT Barn på tv:n!
Råkade hamna mitt i den norska julkalendern... o den var skitkul!

JUL I SVINGEN

Norsk julkalender dubbad till svenska.
Del 6 av 24. Barn och vuxna i Svingen förbereder sig inför julen.
Snön har fallit och allt tycks klart för en lyckad jul,
men då inträffar saker som bara inte får hända.


När mamman i familjen spänner ögonen i den något fumlige o försynte pappan o morrar: 'Husregel nummer ett: Husbonn ska göra som husfrun säger! Speciellt när hon har en yxa i handen!' o drämmer yxskaftet i bordet framför den spake pappan!

Sen kom då pappan från tandis... o skulle sätta sig en stund framför datorn... och, i vanlig ordning så kommer ju en Edvin rusande o ska se MONSTERTRUCK!
Fast, då nöjde han sig med att sitta i famnen o kolla olika traktorer som pappan ville se!
Men, om pappan sa att DET var en gullig, liten traktor så sa Edvin: "Nä, den är stor!" o om pappan sa att Det var en STOOOR traktor sa Edvin: "Nä, Den är GAMMAL!" så, det var precis tvärtom... tills vi skulle köra omvänd psykologi när han ville se monstertruck!
Om vi säger att 'JA, Vi vill titta på monstertrucks!!!' Så vill nog Edvin tvärtom?! (HAHAHA!) Jo, just det... det hela slutade med att pappan kom o satte sig i soffan o Edvin kollade sina monstertrucks...

Efter ett tag blev det "fel" o han vrålade efter pappan o hjälp!
"Jag vill se på tantorna!" o vare sig jag eller pappan fattade nånting!
Vi försökte fråga VAD tantorna är... traktor? grävmaskin? Vad???
När pappan "backade" bakåt så hamnade han på youtubefilmen FUNNY TITS!!!
Damer som skuttade så tuttarna hoppade... o nån som cyklade i en pool!

Hmmm... dags för att lägga in lite spärrar i datorn!!!

När pappan kom, asgarvande för att berätta VAD exakt tantorna var... så vek han ihop sig i soffan o asgarvade när han förklarade... Edvin var skitgrinig, vände sig om o vrålade åt pappan: "Lägg dig ner i soffan, gå från mitt rum, vill vara själv!" ehhh... monsterpojke!

Edvin är som sagt... inte på raraste humöret idag...
HAN vet... o HAN kan... allt!
Och, det talar han, högljutt om!!!

Ikväll ska vi på födelsedagskalas! Fanny fyller år... =)
Hoppas monstret är på bättre humör... annars så får han inte följa med!

Pappan försökte...

Pappan försökte slöa en stund i soffan så här en söndagsmorron...
"Sluta somna! Det är morron!" kommenderade Herr Edvin!
pappan retades litegrann: "Nä, nu ska jag sova!!!" och Edvin, han sprang ut till fönstret i hallen o "Kolla här ute, det ääär morron!"
Pappan flinade, klev upp... gick ut o tog in ved, gav rådjuren äpplen o satte i motorvärmarn i bilen med kommentaren: "Nu blev jag less det här LUGNET!" HAHAHA!
Han tyckte att Edith bara gick runt o gjorde jäkelskap!!!
Nä, allvarligt? Ditton?? Nänä, hon gör aaaaaldrig nåt bus!!!

Så, vi far väl o rallar nån sväng!

Solen skiner så otroligt fint på Vännäsberget!
Var tvungen att knäppa nåt kort...

Den där pricken...

lite nedan o till höger om mitten i bilden är en PAPPA!
Såg jag först inte... när pricken rörde sig o promenerade hitåt så såg jag...
AHA... pappan!
Rådjuren har sina äpplen därnere...

Hittade...

Vetedeg: Vid jäsning av deg bildas etanol, därför kan intag av större mängd ojäst deg leda till akut alkoholförgiftning hos hund. Alkoholhalter på 4,2 promille har uppmätts hos hund efter intag av 3 hg vetebrödsdeg. Man behandlar denna förgiftning symptomatiskt och den brukar inte medföra några andra komplikationer än att hunden blir ”full”.

Så... det var väl inte värre än att Senna vart lite på lyset!

Här finns mycket matnyttigt att läsa:
Förgiftning hos husdjur!

Vem visste att vindruvor var giftiga för hundar???

Lussebullar... 2:a Advent

Det blev lussebullsbak igår...
När melodikrysset klingat klart... (o jag kunde det med ytte, pytte lite google-hjälp)
så sattes bullbaket igång!

Raraste bullbagarna hjälpte villigt till...


"Två sockerbagare, här bor i staden..."

Fast stumpan, hon mest provsmakade... degen o så plockade hon russinen in i munnen i rasande fart... otroligt att det blev kvar något!
Sen rusade hon iväg med en stor degklump,
ja den där på bilden ovanför, till soffan o hoppa!
Och där blev hon flitigt påpassad av en stövare... jag kastade mig över henne... men i samma sekund fick han tag på degbiten... jag vrålade loss... hunden vände på klacken o rusade iväg med en snubblande mamma som forsätter att vråla: "LOSS!" efter sig!
Men, den där stövarn har talang... skulle platsa i vilket baseboll-team som helst! För han utmanövrerade även pappan som var i köket o när jag väl kom in i köket så hade han svalt alltihop!!!

Och, jag har för mig att hundar inte ska äta "rå" bulldeg, bara några få hundra gram är farligt eftersom det omvandlas till alkohol i magen på dem! Och, saffran är ju inte det nyttigaste det heller... men, det verkade inte påverka mr Senna! =)
Kanske, kanske att han stod mer still... men, i övrigt var han hur frisk som helst!

Stumpan har däremot sovit oroligt o på morronkvisten var det ett gäng pruttar som ljudligt ville ut o hon var pipig o gnällig trots att hon sov!!
Nå väl...

Det blev i alla fall smaskiga lussebullar...

Men, dom där saffransprinsarna.... Skenet bedrar!

Olofssons bageri gör saffransprinsar!
Egentligen så är dom hur goda som helst, men jag hade aldrig smakat dem innan jag började jobba på bageriet... o efteråt har jag aldrig köpt en förpackning... så i mitt huvud har jag en bild av dessa prinsar, goda o sockriga saffransbullar...
Utseendet stämmer hyfsat! Dom SER ut så där...

Och, jag sökte som besatt efter recept på hur man gör dom, men... det var inte många träffar man fick när man googlade!
Så, det slutade med att jag gjorde något som jag trodde efter eget minne... och att man skulle ha smält smör att pensla dem innan man strödde socker på... så långt hittade jag recept både på nätet o i kokbokens vaniljbullar!
Rullade bullar, satte i en liten långpanna o skjuts in i ugnen...
Ut kom så otroligt vackra, gyllengula runda bullar som fick stå ute på bron för att svalna (pappan vaktade dem, han var ute) sen penslades väldoftande, äkta smör rikligt över... till sist strösocker!

Dom såg så där goda ut så jag nästan dräglade!
Tills jag skulle packa skiten...
Lussekatterna, eller som Edvin säger: "Nä, det är ormar!" var hur bra som helst... men när jag ska lyfta i prinsarna... dom ska som det är i mitt minne bara gå att bryta isär... och, visst... översta tre centimetrarna gick väl att bryta... resten var en enda geggig deg... HAHAHA!
Nå, jag snörde igång ungen igen...vände helt sonika bullarna upp o ner i formen o in i ugnen tio minuter till!
Så, dom blev gräddade... o enligt pappan riktigt goda... och visst, dom smakade inte alls tokigt... men... det var INTE saffransprinsarna som min bild i skallen ville ha!

Men, dom smakade i alla fall gott till morronens 2:a Advent choklad!  =D
Både ormar o prinsar!

Och så blev jag så glad när Markus vann "Stjärnor på is"!
Jag hann vara nervös i båda omröstningarna...o ringde flera gånger!!!
Först tänkte jag att det är väl lite orättvist om han först vinner Idol så nåt år senare ett liknande program... men, så såg jag när dom kom utglidandes...
Markus o så dom där två proffsidrottsmännen...
Och, mitt lite dåliga samvete svischade iväg... Va?

Han vann Idol endast tack vare att han var så jäkla duktig på att sjunga...
Och, dom två andra är ändå elitidrottsmän... Hallå!

Jag kunde inte låta bli att kolla:


Vem som gjort vad behöver jag väl inte skriva...


Ja ja... visst sjutton var han värd att vinna!!!
Och, inte bara för det här... utan han var bäst!
Från program ett!!!

Nåväl...
Det är kallt idag... Termometern visar 15,4 isiga kallgrader, jag som var sugen på att ta mig en spark/skidsväng med hundarna... fast... få se om jag är för frusen av mig!
Måste komma ihåg att raka Ask´s tassar!
För, nu är han så lurvig under dem så att det packas snö om det alls är lite kramigare snö!
Och, trollen har energi... Dom skulle behöva få komma ut, dom också...

Var är dom långa makeronerna?

Det var den stora frågan när vi satte oss till bords!!!

Det fanns kvar rätt mycket makaroner sen nån dag innan, o tyckte att det kunde räcka gott till oss till middag i går kväll... det var bara jag o trollen! Pappan jobbar o Pontus skulle till Vippa o käka... så, jag öste upp ett par slevar var åt trollen, på med köttfärs o så var det klart!
Edvin kom glatt springande, kastade sig upp på stolen o skulle hugga in när han såg att det inte var såna där långa makeroner!!! =)
Men det slank ner rätt bra ändå... broccolin var ju mest till mig... men, trollen käkade för fulla muggar, dom också... det gillar dom! Kokt broccoli! =)

På morron har vi haft en mojsmorron, jag o Edvin!
Stumpan har sovit till nästan nio, Edvin ville kliva upp strax efter sju, så vi har legat under fleecefilten i soffan o slurpat i oss en vällingflaska o två koppar kaffe! På tv:n rullade en disneyfilm om Musse, Långben o Kalle som musketörer... själv läste jag tidningen mellan varven haglade frågorna från hjärtegrynet... "Petter gjorde illa, med den vassa kniven, på foten!" var han upprörd över... när Svarte Petter överlistade Kalle o övermannade honom i en svärdduell!

Sen när då stumpan kom nedtrampande så fick ju även hon en vällingflaska, o då ville ju Edvin ha en till! Så, ett helrör till Edvin... o då hade ju stumpan tömt sin flaska o ville ha mer!!!
Så, fyra flaskor välling... o fem koppar kaffe... hittills! =D

IDOL!

Vi gjorde spark-premiär idag! =)

Till skolan för två kassar med sopsortering...
Vi mötte mormor efter vägen, så Edvin fick "snålskjuts"... hade ju tänkt att han själv skulle köra sparken, stumpan åkte på min spark o hundarna bredvid...

Lika bra gick ju det... o när Edvin såg att jag "sparkade" med ena foten på meden o andra att ta fart med hojtade han till mormor: "Du ska också åka så med foten!"
Edith njöt av farten o började vråla "IHHAAAA" när vi kom upp i lite fart (ska nästa gång spänna fast henne på sparken, sätta selarna på hundarna o så sparka!!!), Edvin vrålade: "Inte så fort!!!" när vi kom upp i lite mer än snigelfart!!! Han är både höjd o farträdd!!!

Sen är det ju sjukt... att man i stort sett varje gång man möter en bil så kommer det en från andra hållet också! Och, jag stör mig fanatiskt mycket på alla idioter till bilförare... inte lastbilschaffisarna... dom nästan stannar när dom passer, i regel... men, alla satans puckon som kör bil!!!!! Tydligen så har dom ju lyckats ta körkort... men, man kan ju undra!!!
Hur funkar folk???
När dom SER en mamma, en mormor, två små barn o tre hundar efter vägen... o dom bara blåser på helt obrydda!!! Håller man ut handen så skulle man röra vid bilen!!!
När nu snön äntligen slagits ihop så det blir hårda kockor (det har varit så löst hittills) så ska jag börja bära med mej en kocka... om nån närgången bil kommer så håller jag helt sonika ut handen o råkar släppa kockan... spräcks glasrutan ska jag asgarva!!!
Och, nu har vi varit ute i fullt dagsljus dom senaste dagarna... men, ändå på med knallgula reflexvästar för att verkligen synas i snön... Så, nog fasen syns vi!!!

Men, det var fantastiskt sparkföre o helt underbart ute idag, tom Ditton hade kul!
Hennes normalt bistra uttryck var riktigt glatt!!!
Men, då hade hon också en långärmad body, en stickad kofta, en stickad tröja, långkallingar, velourbyxor, fleecebyxor, strumpor, stickade sockor, varma Kuoma-vinterskor, overall... varm o go Reima... fleecemössa, varmt fodrade skinnvantar... Och, hon frös inte... men, fötterna var kalla o fingraran likaså...
Hon är ingen vinternänniska... hon ska ligga inne vid kaminen...
för, det var väl 1,7 minusgrader ute!!!

Nä...
Nu köttfärssåsen klar...
broccolin står i mikron o vrålar att dom också är klara...
så nu ska vi glufsa i oss käk...
Lunchen blev "blojda" - Blötan på spadet som blev kvar från brakmiddan igår... det var lika gott idag!!!

Sen ska jag faktiskt se Idol... lite spännande...
har knappt sett nåt av programmen iår, men, nu börjar det vara lite halvspännande...
Han är skön, den där Kevin Borg från Arvidsjaur!

Sotarn

går det inte att skrämma eller hota dom där trollen med...

Nä, han kunde obehindrat kliva in o ut ur huset utan att vare sig Edith eller Edvin reagerade nämnvärt... Ditto sneglade lite bistert först på honom... men, sen nästa gång han kom upp från källarn så var hon mest intresserad av kniven han hade hängandes utanpå byxorna!
Var lite orolig att hon skulle norpa den av honom! :-o

Fast, jag ska erkänna...
Jag HAR hotat dem... och skrämt dem!
Försökt i alla fall...
Edvin såg lite orolig o fundersam ut... så han, som har fattat att det finns MONSTER här i världen, fattade nog innebörden av mitt hot...
Ditton, hon skiter nog högaktningsfullt i både mina hot o monster...

Reklamen...
Den där med eltandborsten som kastas i soporna.... o blir ett monster!!!
The Mistreated!

Det finns ett sånt MONSTER i vår video/DVD!!!
Och, det där monstet tycker INTE om när barnen själva är o petar där...
Nä, det är bara mammor o pappor som får röra i dvd-skivorna o spelaren!!!
För, om ett barn är där o rör, så kan det där monstret komma fram!!!

Förlåt!!!
Förlåt!!!
Förlåt!!!


Men, det var nödvändigt...
För, jisses så dom tjafsar med filmerna!!!
Och, om nu Edvin är lite rädd... så hindrar han nog stumpan också så att inte HON lockar fram monstret! För, han har sett det där tandborst-monstret på TV... o tyckte att det var jätteläskigt! Förhoppningsvis...

Har försökt dammsugar-tricket...
Men, sist ställde han sig o såg på dammsugarn... "Alla leksakerna RYMS inte i dammsugaren!" var kommentaren när jag hotade att dammsugarn äter upp allt om han inte städar upp grejerna från golvet!
HÄPP!

Men, det är då säkert o godkänt i fyra år framåt att elda i alla fall!
Enda påpekandet var att det måste dit ett glidskydd till stegen när dom ska upp på taket...
jaja... det är ju fyra år tills nästa gång så...

Nu rinner det!

Fast, det där vattnet... hmmm... 
Svagt te ser det ut som, det som kommer ur kranen...

Och, snacka om att informationen är URUSEL från kommunen!!!
Det är rätt bedrövligt...

Vattnet försvann tidigt på dan igår...
jag lyssnade på radion, kollade kommunens hemsida för att få information, till sist ringde jag o fick då veta av växeln att fler har ringt om det o att felsökning pågår... framemot eftemiddan när det äckliga bruna vattnet var som värst ringde jag igen för att kolla... om man törs använda det! Inget ordentligt svar fick jag, men avråddes att dricka vattnet... frågade också om dom ställer ut nån tankbil som man kan hämta vatten från... "MMmm... ja, vi sektionerar o trycktestar o bla bla bla... ja, det kommer nog att ställas en tankbil... mummel... både på Vännäs o i Gyljen... bla bla!"

Nå, nu hade vi ju aldrig helt slut på vattnet... o när vi skulle äta hade det klarnat så det gick att använda... det rann, visserligen en ynkligt tunn, men ändock en vattenstråle hela kvällen så det gick att diska, spola i toan osv. Men, det beror ju endast på att just vi ligger så pass lågt, vattnet rinner hit sist... så, när det är slut uppe på byn har vi regel alltid vatten!
Tankbilen stod vid "Olssons" när farmor o farfar for ringde dom o meddelade... pappan o Edvin for upp för att fylla en 15 liters hink (spännande med brandbil!) men... den hade farit när dom kom dit!!!

Hallå!!!
Information????

En stor, fet känga till Överkalix Kommun...
Idag är det den 5:e december, 2008... alltså, snart skriver vi 2009....

En hemsida hos en kommun som uppdateras med såna här ganska allvarliga grejjer???
Radions "service & trafik"-information???
Är det inte SJÄLVKLART att kommunen meddelar om sånt här!???

Och som sagt...
Nu finns det ju vatten... men, det är missfärgat...
Jag vill ju gärna VETA om det är säkert att ge mina barn detta vatten att dricka!!!

När jag nu är igång...
Lyssnade på radion igår, med bla vägverkets Per-Mats Öberg, i en diskussion om vägsaltet...
höll på smälla av när jag hör karln argumentera för saltet o dess säkerhetsaspekter

"Det som är farligt med halkan är när den plötsligt inträffar... om alla känner till att det är halt är det ingen större trafikfara..."

Ehhh...
Uhm...

Okej, har jag fattat det här rätt...
När det är sommar, solen skiner, fåglarna kvittar o termometern visar på 22 plusgrader... då är det INTE halt!
Men, när det är vinter...
Det snöar, termometern håller sig omkring noll och allt där under... DÅ är det halt!

OM man kör bil, i norrland, på vintern...
så hör det väl för fasen till sunt förnuft att veta att det KAN vara halt...
Det KAN när som helst slå om i vädret, regn på frusna körbanor osv... o bli HALT!

Om man inte fattar det... eller är så nonchalant att man skiter i det kör fort ändå (för det är DÄR det sitter, i gaspedalen!) då ska man inte ha körkort...

Fast, det blir väl här uppe som söderut...
Kaos så fort en snöflinga visar sig!!!

Igår, också det på radion, en trafikvarning nånstans söderut...
"Beräknas komma 5 cm nysnö, varning för trafiksvårigheter!"

5 cm....
FEM CENTIMETER!!!


En vanlig TOMAT är ungerfär FEM centimeter hög!!!

Och, ett litet konstaterande...
Idag är allt äckligt o gammalt o jag kan/vill inte!
Så flera dagars ackumulerat monster kommer väl nu...
ALLT har varit fel från det han klev upp... monsterpojken!
Precis ALLT!

Vilket hätskt inlägg!!!
Det är inte bara Edvin som morrar idag... ;-)

Ett sista 'ret'! ;-)

Det var så gott....
mmm...och till efterrätt blev det en skål med RIS A' LA MALTA!!!


tassar in på tårna... tipp tapp tipp tapp....

Nu är dom på gång!!

- - -  O - B - S  - - -

Nedan följer endast lite elakheter o jävelskap till Fastrarna i Umeå!
Med glimten i ögat! ;-)


Strax börjar det att koka...
Och... om lite drygt tre timmar sitter vi o glufsar för fulla muggar!!!


- - -  O - B - S  - - -
Nu slutar jag o jävlas.... ;-)

Ja, det är på gång med tassar...
det roligaste av allt är ju att vattnet tog slut!!!
Eller kanske inte slut... men, strålen som rinner ur kranen är minimal o färgen ser väl inte så där värst aptitligt ut!!! Om man kollar bilden ovan så är det inte långt i från hur vattnet i grytan ser ut!!!

Så, det blir väl att torka sina egna tassar med våtservetter!!!
För nassetassar är ju kladdigt... =)

Jag fick ett brev/paket idag! =)
Blev konfunderad...

Är det där honoraret för korsordet med jyckebilden???
Eller...
En vanlig bok, en ljudbok, en skiva o så Lasse B med allsång på Skansen (pappan sken upp o såg lite avundsjuk ut när han såg cd:n!) från Allers förlag...

Var det inte en matcheck som var belöningen...
Ehhh...
Eller... har jag skickat in nåt mer???

Ehhh...

//Konfunderad mamma!

Tung, tung snö...

Ja, jag har ju gnällt en hel del över snön, som vräkt ner... dag ut o dag in!
Idag var det då 0.4 plus när jag stack ut näsan genom dörren!

Så, nu rasar det snö i stora sjok från taket, det gäller att hålla tummarna att ingen står precis under när ett brak kommer! Och, i huset låter det som om en hjord bisonoxar dundrar ner för taket... så då fortsätter jag väl att gnälla! Men, det slår väl ihop snön i skogen... så kanske det blir nån jaktsväng i helgen! =D

Blir spännande att se om strömmen håller sig i ledningarna idag!
Det brukar ju komma som ett brev på posten...
när träden blir så snötyngda av all blötsnö så sliter dom
elledningarna med sig i sin strävan nedåt!
Fast, det har blivit bra mycket bättre...
vissa gånger är man chockad över att elen faktiskt inte försvinner!!!
För några år sen var det desto värre... jämt o ständigt for strömmen...
så fort en snöflinga dalade ner från himlen så *poff* var strömmen borta!

Igår var trollen riktigt trötta... så en kvart i åtta hade vi läst kaptiel två ur "Pettson & Findus - tomtemaskinen" (passar alldeles utmärkt så här i väntan på jul!). Edvin somnade nästan direkt... några minuter av "Bonde söker fru" såg han, så pass att han med ett imponerat tonfall kommenterade "bonden" Peters traktor: "Vilken John Deere-traktor!!!" sen vek han igen ögonen... stumpan var liiite envisare, kanske fem minuter... sen sov hon också!
Jag smög mig ner när "Bonde" var klart, gick ner o snörde tvätten i torktumlaren... mina planer var att sätta mig en stund farmför datorn, dom där julkorten är inte beställda än!!! Sen tänkte jag gå ner o njuta av en dusch i ett duschrum som är ljuvligt varmt efter fyra torktumlaromgångar istället för den vanliga, iskalla betongcellen!

Men, stumpan missunnade mig tydligen det!
Nä, hon kom nertrampandes, jag hade väl druckit halva koppen te...
Öppnat mappen med dom kort jag nu sållat ut för beställning... sen var det kört!
Suck...
Nå ja... hon var ju så trött att ögonen gick i kors...

Varför är dom så???
Varför ska man prompt vara vaken, hur trött man än är, i en viss period!
Edvin var likadan... helt hopplöst... man fick ligga med honom i sängen, timme ut o timme in... ögonen gick runt i skallen... alldeles gråa av tröttheten, men kroppen snurrade runt! Benen sparkade, armarna flaxade... för... hade han legat stilla i en minut så hade tröttheten övermannat honom!
Samma sak med stumpan nu...

Nå, det ger ju sig så småningom... men det är ack så jobbigt, för det lilla man planerar att hinna göra på "barnfria" stunder blir inte gjorda o själv blir man frustrerad o irriterad över både det ena o det andra!!!
Själv somnade jag ju till igår... vaknade strax efter ett o inte fasen iddes jag sätta mig vid datorn då!!!
Och så fortsatte jag drömmen!!!
Mardrömmen...
Jag var tillbaka i frustrationen, desperata känslan av att Edith är försvunnen!!!
Undrar om det betyder nåt? Måste nog googla lite om drömtydning.... ;-)

Nå, men duscha hann jag i alla fall göra...
Ibland är dom billiga... trots att dom varit så otroligt goa o rara i flera dagar!!!
Men... det samlar väl ihop sig till nån gigantisk sammandrabbning...

Stumpan sover fortfarande!!!

Suspekta mail...

Jag fick ett sånt idag...
Avsändaren hade jag aldrig hört talas om... AVVIKSEK...
och dom tackade för fotobidraget i Allas nr 48/08 och bad mig skicka fullständig adress!
Givetvis blev jag ju misstänksam... vaddå?
Varför ska jag göra det?
Tidningen hade jag för länge sen läst o skickat iväg till mormor utan att se nåt inskickat från mig... Och mormor hade säkerligen hört av sig om det var nån bild som hon känt igen! ...funderade jag misstänkt...

Ringde sen till mormor o frågade om hon hade läst o hade kvar nr 48 av Allas tidningen..

Jajamen, men inte hade hon sett nåt! Men, hon skulle kolla...

Sen kom hon med tidningen... men, hon hade löst krysset (med blyerts som tur var!) utan att känna igen ASK eller notera att bilden var inskickad av mig! =)
Och... jag, ja... det hade jag totalt, helt o hållet glömt bort!
Att jag skickat in den där bilden...


100:- Matcheck! Inte illa, va?!

Och, det var skitkul att "få" ett kryss med ASK som bild...
Nu ska jag lösa det! =)

Sen ska jag plocka fram dom där tassarna som ligger o trynar i frysen....
det blir kokta grisfötter i morn!
Farmor o farfar ska komma o smaska i sig ett par stycken...

mmmmmmm... börjar känna att jag också kan sålla mig till skaran som äter grisfötter med passion!!!

Mardrömmar...

Jag har plågats av mardrömmar i natt...
Så fruktansvärda att jag fortfarande är lite chockad o känner mig vansinnigt förbannad på en av "huvudpersonerna"!!
Och, hur sjukt är inte det... för... han ligger o sover i sin säng... o har så gjort hela natten o har definitivt inte varit iväg med Edith i bilen o slarvat bort henne!!!

För det var vad jag vaknade av, kallsvettig vid fyratiden i morse!
Känslan var väldigt obehaglig innan jag fattade vad som var verklighet o vad som var dröm... men, där i gränslandet, var jag desperat när jag försökte förstå var Edith fanns!

Stora storebror hade åkt till Luleå, och stumpan följde med, varför minns jag inte nu, men det var nån förnuftig anledning från början...
Men, i drömmen när klockan närmade sig 20 - 20.30 så började jag bli fundersam på att dom var borta länge... ringer då Pontus på hans mobil... o han är helt "snurrig"... seg, påverkad, svävande... Jag blir brysk o frågar VAR är Edith... o han som svarar inget, jag får inte reda på nånting, han bara mumlar o frågar Vaddå? Jag vet inte var nånstans han befinner sig... det enda jag vet är att Edith inte är med honom!!!!

Då börjar ju tankarna fara HUR ska jag få tag på henne... VAR är hon???
Samtidigt är det nån städtant som håller på moppa väggarna i källartrappen!! Så jag kan inte gå ner där... varför jag skulle ner dit vet jag inte... Pappan börjar ju undra vad som händer... jag visar ett sms jag fått från Pontus tidigare: "Om du vill köpa skor bla bla bla..." så till sist vaknar jag då jag är på väg att kasta mig i bilen... o ringer, ringer, ringer... för att få tag på Pontus... o för att lokalisera stumpan!

Somnade sen om... när pappan kom upp o pussade mig på pannan innan han for till jobbet (JA, SOVMORRON!!!) så var känslan fortfarande isande: VAR är dom???

Det var skitläskigt...
Så fruktansvärt läskigt... känslan att inte veta VAR Edith fanns... o ännu värre... att Pontus "slarvat" bort henne så där lättvindligt!!!

Och, nästan värst... att jag i verkligheten, när jag vaknade var så ARG på riktigt på honom... när jag sneglade in i rummet där han låg o sussade så sött... så hann tankarna svepa förbi... VAD har du gjort! MORR! tills jag skakade om skallen o intalade mig, DET VAR EN DRÖM!!!

Det är så sällan jag drömmer mardrömmar...
Det händer egentligen aldrig... så jag har analyserat fram att denna mardröm berodde på TV4 Faktas - "Ambulans - först på olycksplatsen" som jag låg o kikade på lite av inatt!
Det var en olycka... o en flicka i två o ett halvtårs åldern hade skadats allvarligt när hon, obältad, kastats ut ur bilen när den voltat.... Man fick se när dom förde henne med helikopter till sjukhuset, allvarligt skadad med befarade skallskador... där hon låg, så liten o hjälplös, fastspänd på båren o gnydde: "I want my mommy!" det berörde mitt hjärta så otroligt... jag så ju Edith ligga där... huga...

Men, vad då Pontus hade med det hela i min dröm... ja... det kan man undra!
För, det är väl det sista han skulle göra... slarva bort Edith!!!

Edvin var kul...
han sov som en stock o mitt i allt hör man: "mummel, mummel, mummel... pärondricka... mummel...." från honom! Det blev en liten dispyt igår... Edith slukade sin matportion... Edvin kom o tittade ner i pastatallriken med gräddstuvad älgskav o sa: "Blä, det är gammalt!" o gick o satte sig framför tv:n... Dom hade blivit lovade en Plupp pärondricka EFTER maten... Edith fick ju sin... visserligen i ett glas, för dom där småtetrorna PLUPP Päron! är inte kompatibla med kladd-stumpans sätt att dricka, det roligaste hon vet är ju att klämma åt runt förpackningen så det blir en fontän som kletar fast det mesta i hennes närhet!!

Nå, när Edvin fick nys om att Edith drack pärondricka, med SUGRÖR, så kom han rusande... hur han ålade o kråmade sig... så sugen så han höll på dö... men, hans orörda tallrik med mat stod som ett monument över situation... Ingen mat=ingen dricka!
Han ålade sig upp i min famn, nästan la sig på bordet för att åtminstone få känna lukten! Och, när stumpan med lite hjälp av mamman, lärde sig att blåsa bubblor (ja, jag ångrade mig genast!) så bubblade det ju över några droppar... dom ålade han sig fram mot... petade med pekfingret o sög i sig begärligt!!!

Men, ingen middag = ingen dricka!

Senare på kvällen blev han ju hungrig... o middan som sedan länge var bortplockad gjorde honom lite upprörd "Jag vill ha min mat!" men, det fanns en rätt stor portion mannagrynsgröt i kylen som blev alternativet... först tjafsade han som sjutton... trött som han var... men, sen fick han lite hjälp o då smaskade han villigt i sig hela grötportionen... och så fick han då sin prinsessa o halva slottet... ehh.. nä, pärondricka var det ju!! =)

Mina små raringar...
Hoppas bara att jag slipper fler mardrömmar... elller, äh... det kan jag ta...
Tänk stackars Max o Sagas mamma (Arboga-morden)... vilka mardrömmar, verkliga som drömda, får inte hon tampas med... och, vilken jul???
Vilken fasansfull jul hon kommer att få!

Lustigt...

Det är hur bloggen betett sig idag!
Har skrivit ett inlägg på morron... i min dator ser allt ut som det ska... men, inte när man går o kikar på det...
jaja... det kommer väl fram så småningom...

Dagen har varit lugn...
Edvin har varit på ett sprudlande gott humör, hela dan!
Tills dom tog ett busrace i soffan så Edith flög i backen med jordens blåa bula som resultat! Då fick han bli lite ledsen när jag sa några allvarens ord till honom... "TV:n åker UT om du inte sitter NER PÅ röven i soffan!"

Tidigare hittade han en permanent märkpenna.... svart!
Ehhh...
Om jag nu hade haft nån tanke på att klä upp dom till foto för lucia i tidningen så pös den tanken iväg fortare än ögat...
eller... kanske jag pimpar den här bilden på Edvin o skickar in!!! =D

Bara struten o guldstjärnan som fattas!!!

Håhå jaja...

Jaha...
Då kom ju det där inlägget fram precis!
Snacka om fördröjning... Skrivet 8:39, publicerat 16:49!!!

Men, då verkar det här inlägget bli fördröjt...

Det gick spår, bara nån ynka meter från huset avslöjade dagsljuset... pappan gick för att kolla... Det var ett blodtörstigt, fasansfullt hemskt RÅDJUR som traskat förbi!!!
Kanske för att göra pappan uppmärksam på att deras äppelhög i skogen var slut!!!
"Sätt ut mer äpplen, annars kommer jag o klår upp era hundar!" kanske det muttrade när den strök förbi huset igårkväll... o hundar har ju som bekant mycket god hörsel!!!


"Snart är det slut äpplen... fyller dom inte på snart så går jag o terrar dom!"

Men, det är fridfullt med rådjur som smaskar i sig äpplen...
o så där i mörka kvällen är det ju inte gott att veta att det var bambi o inte monstret som gick förbi!
Hehe...

Det är som med Triss...

Plötsligt händer det!
En sån upplevelse har jag haft! =)
Igår höll jag på fippla med foton till kalendern varje stund det gick att avvara... endast det nödvändigaste däremellan som tex fixa käk åt småtroll! Disken, den tar jag sen... nå, det där sen hann bli halv ett på natten o då iddes jag definitivt inte ställa mig o diska, tänkte att det blir väl att kliva upp sex på morron i vanlig ordning.. då hinns det diskas!

Senna ville ut sex på morron... båda trollen sov så gott forfarande så jag smög mig bara ner o rastade hundar o så smög jag mig upp igen o kröp ner i den gosiga värmen o så har vi sovit till nästan åtta!!! =)
Edvin klev upp, på ett strålande humör, vi gick ner o jag skulle fixa välling... o känner hur jag liksom bara stannade till o såg på diskbänken VAD? jag fattade inte riktigt, men nåt var annorlunda...
När tankarna började tänka "välling" o jag skulle börja leta efter smutsiga vällingflaskor så ser jag ju, det är diskat!!! Morrontidningen ligger varm o go på köksbordet (slipper frysande i t-shirt o trosor springa ut till brevlådan... en morrontidning som är 15.9 minusgrader ÄR kall när man läser den!), i kaminen sprakar en ljuvlig brasa som sprider go värme överallt...
Så, plötsligt händer det...
Pontus var den "skyldige"! Och, jag blev jätteglad...
Rara småbarn som är supergoa o den stora som fixade disken o gjorde upp eld!
Vilken toppenmorron!!!

Igår kväll var det annat....
Fantasin skenade en del...
 
Jag brukar inte ivra upp mig direkt...
är inte mörkrädd o tycker att jag är rätt stadig med fötterna platt i backen...
ok, i skogen när jag ser tecken på att en nalle varit i närheten... typ björnskit, urrivna myrstackar, nedrivna bon för getingar eller bin, rivna stubbar o träd eller kanske brungrått, ulligt likt en schäfers underull, hårtussar som sitter fast i nån kvist, då erkänner jag gladeligen att jag får puls! Ordentligt...
 
Men, så här en måndagkväll hemma i stugvärmen brukar lugnet vara rätt dominerande...
Stumpan hade slockat en sväng på soffan, så hon vaknade till vid åttasnåret... Edvin gick o la sig en halvtimme tidigare... Stumpan höll igång med mig ett bra tag men vid halvelva så blev det tandaborstning o så upp i säng... när vi då ligger där, hon är inte överdrivet trött utan kikar intresserat på Animalplanet som rullar på från England o pensionerade hästar syns i bild... då sätter Ask igång att skälla... man hör att han står i trappan o tittar ut genom hallfönstret o skäller... argt! En lång stund... morrandet o skällanadet avtar gradvis för att bara bli lite gruff ett tag efteråt.

Jag ville inte ivra upp stumpan genom att gå upp o kika ut, så jag låg kvar i sängen, glad att jag hade låst ytterdörren för en gångs skull... halvsomnade till när jag försökte hänga med i Navy CIS... o så när det var klart gick jag ner för att göra kväll med hundarna... hade ju glömt bort det där gormet tidigare...

Så sätter jag då fast jycken i linan...
men han går inte en meter från bron!
Nä, han ställer sig o kikar ner, bortanför garaget o börjar gruffa o skälla....
DÅ kom jag ju ihåg... snabbt som ögat tog jag in honom, stövaren gjorde inte en ansats till att visa sig... Ask rännde iväg o la sig bredvid honom på hundbädden!!!
Där låg dom båda o tryckte... som två kaninungar....
och tankarna hann rinna iväg ganska många mil för mig!!!

Det var otaliga monster som min fantasi målade upp... o jag försökte kika ut, släckte så mycket som möjligt... men, inte såg jag nåt...
Och, det var väl kanske lika bra!!!
För Ask brukar inte göra så där...
Har aldrig hänt tidigare, för det lät som om det var riktigt allvar i morrskället!!!
Brrr... tror jag måste gå o kolla spåren nu i dagsljus!
I dagens tidning stod det om lodjursriven hund i Överkalix...
Är ju inte helt omöjligt att det var ett lodjur...

Ett år...

och en dag- JUBILEUM!!!

Jag glömde ju bort det igår... när det var ett år sen jag började blogga...
Hur i jösse namn kan tid gå så fort?????

Hade kunnat varit dagens blogg-inlägg!!

Dum-galle!

"Oj, Glömt! Ta på dumgalle-kalsippen!" sa Edvin när vi borstade tänderna!!!
Han hade långt tidigare slitit av sig byxorna o vanliga långkallingarna... tur att han inte är som Edith... som har en blöja full med skit när hon sliter av sig naken om röven!!
Nå, så när nattpinkningen var klar lyfte jag upp honom på toastolen. tog på pyjamaströjan o satte igång att borsta tänderna... halvvägs kom han ju på att pyjamasbyxorna inte var på!
Igår pratade vi om döskallar när han tog på sig pyjamasen.... o nu hette det dumgalle! =)
Raraste Edvin!

Så gott med chokladkalender!
Fast det är ju alldeles för små bitar o så får man ju bara ta en!!!

(han har väl ändå rätt... en döskalle är ju inte speciellt smart - så, dumskalle passar ju bra som alias!)

Haha.. inte bara MINA barn...

även andras UNGAR!!!
För... inte har dom väl tjuvkikat på Edith när dom gjorde den här reklamfilmen???

Willys reklamfilm!

och så den där med ungar som spiller ut vetemjöl!!!
Som hämtat från oss!!! =)
Har dom trollen som råmodeller?
Eller... FINNS det fler barn som är så här!?

Hoppet är inte helt ute! =D

Sen fundrar jag kring "blogg-vett" eller kanske det heter "blogg-etikett"!
Hur gör man egentligen...

Om man får en hälsning/kommentar på sin blogg...
Ska man skriva/hälsa tillbaka?

JAG tycker det är urkul med kommentarer...
men, jag vet inte riktigt om jag ska kommenterar tillbaka... skriva "svar" i nästa inlägg eller helt enkelt låta bli!
Hur gör man???
Vad är rätt o riktigt?

Om jag hälsar/kommenterar någon annans blogg/hemsida... ska jag kolla efter eventuella svar DÄR eller hoppas på svar/kommentar på min egen??

Dags för lite SIS-standard för bloggande!!! =D

Kreativiteten lyser med sin frånvaro...

Och jag sitter med hakan i händerna o fattar ingenting!
Jag? Utan fantasi o kluriga idéer???

Idag är det ju 1:a december...
"Normalt" hade kalenderern för 2009 varit klar, julkorten med nån rolig bild på småtrollen legat o väntat på sitt frimärke, kort på rara små troll med sin lucia/tomte-utstyrsel varit inskickad till tidningarnas lucia-parader...
(jag har i alla fall plockat fram o konstaterat att dom passar i sina tomtekläder!)

Normalt!
Eller... kan det bero på två busiga troll som fixar så att mammans disponibla timmar upptas av annat än sitta o kolla fotografier som passar för varje månad osv...

Suck...
Igår rantade trollen o pappan till Kypas, jag hade ett pärlband av timmar framför mig att helt utan störningar få göra saker! =)
Och, jag hann en hel del... storstädning av sovrummet - mycket välbehövligt... dammråttorna nafsade efter mig när jag slet fram dom under sängen! Tom putsade fönstren på insidan!!
Trollen fick nya sängkläder... fast det känns lite onödigt, i alla fall i stumpans säng... för inte är det många timmar hon sover i sin säng per vecka! Men, Edvin tyckte det var kul med nya sängkläder... hans var med bulldozrar o sånt... stumpan fick "Rosa pantern"!
Det setet  har jag fått i julklapp nångång på 80-talet!!!!!
Snacka om schysst kvalitét!!!

Sen blev det lite annat småfix o så mellan vaven satte jag mig framför datorn o kollade kort... suck...
Undrar om det är för att bloggen blivit min dagbok/fotoalbum det känns så jobbigt att kolla "gamla" kort!
(Jag nämner inte ens det där med att framkalla o klistra in i album... nåt inlägg har jag mumlat om det... för ett antal månader sen... o det har inte hänt nåt med den decimeter tjocka bunten jag har att klistra in i album... o att jag har  drygt ett år att framkalla!!!) Bloggen har gett mig utlopp för mitt klipp o klistra-behov!?

Nå... jag hann i alla fall sortera ut 118 kort som jag har att sålla ur för att få fram ETT lämpligt per månad... 12... blir att ta till stora sopborsten när jag rensar! =)

Återigen är det en arbetsvecka...
Pappan började nio på morron...
Ska klä på trollen o gå ut med dem strax... ta med kameran o se om man får till bilder som verkligen visar snön! För, det har kommit snö!
Idag skulle det vara uppehåll... men, det är verkligen snötunga moln på den jämngråa himlen... så jag undrar jag... men, dom har ju lovat mer snö i morron o på onsdag!

Nä... trollen har vaknat alldeles för tidigt, dom somnade så sent i går, Edith somnade vid sju, men vaknade ett par timmar senare o höll full rulle till halv ett! Då var jag tvungen att vara riktigt brysk mot henne när hon tumlade runt i sängen med knäna i ansiktet på Edvin!!! Undra på att han har blåtiror lite då o då!!!
Edvin somnade nångång efter 21.30...
Båda har vaknat när stövarn ville ut vid sexsnåret på morron!

Och... om jag säger som så...
DET MÄRKS!!!! Att dom sovit fel o för lite...
Det verkar bli en SÅN dag....

RSS 2.0