Valborgsmässoafton

Nu var det dags... vi är riktigt krya... åtminstone så är ögonen inte helt igenmurade när man vaknar på morron så idag blev det en sväng till öppis!
Vädret är helt ofattbart ljuvligt! Över 17 grader varmt... I SKUGGAN!!!

Jag har dumpat Edvin här uppe i sängen... Telia har "rea" på sina videofilmer! =) Halvapriset från idag till den 5/5! Så, det blev Pettson o Findus för 17:- så nu ligger han o tuttar högljutt på sin napp... o förhoppningsvis somnar han också... så han orkar vara uppe en stund o se majbrasa! Alternativt, vi inte behöver tända den halv fem i strålande solsken! Kan ju vara lite roligare om det är lite halvskumt i alla fall....
Det finns ju en del filmer... så nu ska vi passa på o se Solstorm!
Vi är ju inte några bra tv-tittare i det här huset!! Bortsett från Edvin i barnprogrammen förståss...
På tv:n nere i vardagsrummet står Viasat guldabonnemanget o tuggar på, bundet i nåt antal månader... o den enda som ser på tv:n är Edvin! Visserligen så blir det ju i regel Playhouse Disney från morron till kväll... men, lite onödigt är det!
Telias bredbands-tv är riktigt bra faktiskt...

Om nu bara stumpan tar sig en liten lur så har jag ändå förhoppningar om att det blir en riktig barnfamiljs majbrasa!!!

17 plusgrader... o då kommer dom... småjävlarna...
Pappan har blivit biten av en MYGGA!!!!!
.
.
.
21:47
MAJBRASA

JA! Den brann... jättefint!!!
Och ett par "UFO-ballonger" åkte iväg också!! Till Edvins förtjusning!
Fast, det var lite grin o tandagnissel innan....
Det var en herre som INTE somnade tidigare på dan!!! Och, somnade typ 17:48 på soffan i stället! Så, humöret var väl inte på topp när han vaknade o mamman helt sonika våldsklädde på honom o kastade ut far o son med ordern: GÅ O ELDA!
Det var inget som passade... allt var bara nä o blä! Men, en liten stund senare när även ditton var påklädd o på väg ut i vagnen var monstret borta! I bästa humör tog han över rodret med vagnsstyrningen o allt var frid o fröjd... så, jag tror att tomten strök mig från listan med "elaka handligar" för den här gången! ;-) Det blev ju bra i slutändan!!

Ett gäng bilder...


... som talar för sig själv!

image235
Man stirrar in i elden... o magin griper tag i en!

Vilken dag...

Hur man kan skratta...
Och... vilken härlig vårdag!!!
Idag har vi bara varit... Edvin o pappan har grejat på med allt möjligt... pappan riggade grillen o vi käkade smaskens med riktigt god potatisgratäng, trattkantarellsås o sallad till karrékotletterna... Vinslurk till det... Sen var det bus i full skala... det fullkomligt sprudlade om oss alla... Pappan gick på toa o Edvin kröp upp i Ediths vagn o tog en napp o en vilstund (han har vaknat omkring sextiden på morron, o ingen tupplur!) samtidigit sitter Edith på golvet o leker med en av hans lastbilar, större modell... Edvin drar i speldosan som sitter på vagnen och jag tycker hela grejen är rätt komisk så jag riggar mobilkameran på bordet... så den står o filmar när mitt i allt Pappa - the superman kommer flygandes från ingenstans! "Jag trodde inte ni skulle märka mig!" Jag satt o höll på bryta ihop av garv o pekar på mobilen!!! Då fattar pappan att han just medverkat som huvudrollsinnehavare i den bästa komedifilm jag sett... Fy så vi garvade... jag skrattade så båda småttingarna blev tysta o bara såg förskräckta på mig!!! På båda sidorna, bak på huvudet spändes det åt som en rem o ju mer jag skrattade desto ondare gjorde det... Ja, tårarna fullkomligt sprutade!!!

Jag ska försöka övertala pappan om att få lägga upp det på "Mitt Klipp" så hamnar det väl här så småningom...
Han är inte så förtjust i tanken... ;-) Men, det var så kul så...

I övrigt har vi pysslat på med både ditt o datt...
Pappan har kånkat o burit skrot o skräp till vår lilla (som blir rätt stor) majbrasa!!!
Vi har röjt lite här o där... både i källare o garage...
Han hittade nå skidpjäxor som man kan fylla på luft (för passformen) o man såg hur pappan lös upp (totalt ointresserad av slalomskidor annars) "Aha!!! Här kan man ju pumpa i luft med kompressorn!" och vem kom som ett skott när kompressorn startade??? Och, så har jag undrat hur det kommer sig att Edvin tycker att det är så vansinnigt skoj o PYYYUUMPA luft (han uttalar det så)!!!
VEM kan han ha ärvt det i från??? :-P

Sen smakade det bra med en glass i vårsolen!!!
Nu är det dags... för dessa leriga tider... HUNDTASSAR!!!
Edith... klättrar upp på Edvins tripptrapp-stol!!!

Allt för mat!!!
När jag dukar fram tallrikarna kommer stumpan ångades: "MmmMMMMmmmM!!!"
Och... när jag hade öst upp maten till Edvin klättrar stumpan obehindrat upp på hans stol... oj, voj vad hon ska ramla o slå sig!!
Dom senaste dagarna har hon stått upp helt själv rätt mycket... så, jag skulle tro att hon tar steg alldeles strax!

Och... Ett litet "svar" till Mias kommentar...
Nä... så lyxigt har vi det inte, senaste "affären" stänger 22 (OKQ8) och vintertid brukar dom stänga 21! Men, jag skriver ju bara ett inlägg om dan... så när jag börjat på morron o vi har varit o rantat... så skriver jag klockslaget när jag börjar på nästa "omgång" av inlägget... =D
Sen hade jag ju en helt egen vagn som det rymdes lite mat i... Och, lillasyster... som inte ännu börjat plocka i varor som HON vill ha... och när hon börjar så får vi väl efterlysa släpvagn till "bilkundvagnen"!!! =)

Vårtecken...

Nu drasar dom in... vårtecknen!image228
På morron hörde jag storspoven för första gången i år!
Igår såg jag herr Bofink!
Och så... pappan o hans hjälpreda (behvöver jag säga vem???) byter däck!!! Antagligen kommer det nå slags bildbevis... för pappan var in o hämtade kameran!
Själv höll jag på med det sedvanliga skitgörat...
var kommer allt smuts ifrån?????
Kan bara inte begripa hur det kan bli så smutsigt på en gång... jag blaskar av golven o inom 34 minuter så är det exakt likadant igen!!! Nu börjar det verkligen klia i fingrarna att göra om "hundrummet" till lek/sovrum, kanske man slipper hälften av alla leksaker som dräller överallt kring golven....
o kanske en liten datorhörna med nån bokhylla osv...
en ynka pynka liten kontorsplats... men, men...

Stoppade dammsugarns kontakt i väggen o svepte några drag i hallen... men, min armbåge gillar verkligen inte dammsugarn.... fy så ont jag får i den när jag dammsuger! Jag testar ju att använda vänsterhanden men det är stört omöjligt!!! Då är det betydligt lättare att skriva med "fel" hand än dammsuga!!! Nå... det är väl mest vardagsrummet som behöver en (höll på skriva avsugning) dammsugning då o då... resten av golven blir svabbade... jag gillar min svabb... en sån där micromopp som fäster med kardborrband... bara spola upp vatten o såpa i en hink o så vips har allt snusk försvunnit från golvet... o då spelar det ingen roll om det är hund/katthår, gröt, apelsinklyftor, pärlsocker, lera, kaksmulor, fruktsoppa allt som har nåt med köttsmak tar Ask hand om... men, resten det svischar moppen upp lätt som en plätt! Sen tar jag då o då fram dammsugarn o skurar med nåt skarpare medel (målartvätt är suveränt!) efteråt men, då vill jag ha Ditton i säng... för, lika fort som jag har svabbat av golven är hon där o lägger sig... eller provsmakar eller nå annat halvläskigt... o såpa lär väl bara göra det lättare att kacka! ;-)

ZZzzzZZzzzzZZZZnark!

Edvin snarkar som värsta sjöbusen...
OCH talar i sömnen!!

På morron mumlade han:
"TUUT TUUT!"
"NÄ... NÄ!!"
"PISS!"


Undrar just vad han drömde.... Men, det mest fantastiska var väl att blöjan var torr, återigen! För antagligen drömde han väl att han var pinknödig, när han sa Pisss.... o att då inte pinka i sömnen... ja, strongt gjort! Det där med pinka o pissa.... Om jag frågar om han behöver gå på toa (när han är nödig) så svarar han "Ja" och om jag frågar om han vill kissa... "NÄ, Pisssa!" Han utalar det lite "Bizza".... o definitivt inget kissande, utan här ska PISSAS! Hehe...

På morron vaknade jag med lite geggamojja i ena ögat... få då se om jag får som Edith... formen är inte helt hundra... känner mig halvrisig... fast, det har jag gjort drygt en vecka nu som om förkylningen är på gång men inte bryter ut! Lite jobbigt... då är jag hellre ordentligt sjuk några dar än halvt om halvt på gång i flera veckor!

HAHA...image225
Rönn som rabattväxt är väl bra!
Om man nu vill ansa, klippa o se till att den inte växer för mycket!
Och... tycker att rönn är en växt som är vacker i rabatten!!! :-S
Personligen tycker jag väl att rönn är älgmat... på sin höjd lämplig att ha som häck... men, men... i Stockholm säljer dom färsk GÄDDA i delikatess-fiskdisken... så, smaken är väl som baken... delad! ;-)

Vi har faktiskt en liten planta med riktiga gullvivor som växer i en av stugornas rabatt!!! Också en sån där vår/försommarväxt som man saknar lite grann från södra sverige!

Pappan jobbar... nu har han om några timmar klarat av sin "jobbiga" vecka... håhåjaja... då får han sig åtta välbehövliga lediga vilodagar!
Och så har dom ju lovat inte allt för pissigt väder... varmt hela veckan och strålande stora solar i mitten o mot slutet av veckan... ialla fall om man ska tro på vad SMHI förutspår! =D

SMHI....
Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut!!
Något som för alltid kommer att sitta inristat i mitt medvetande... har ett minne sen jag var liten, kanske omkring sex-sju år tror jag... vi åkte bil nånstans, och Kjell o jag satt o tjatade om vad SMHI stod för... jag kommer så väl ihåg hur svårt jag tyckte det var att uttala men, till slut gick det o sen dess sitter det! =)
Sen var det lite "skräpo" varning... om jag kastade ut skräp från bilfönstret så skulle SKRÄPO komma o ta mig!!! (inte SÄPO) Jag var lite halvskraj för dom där Skräpo-poliserna....
Vad man minns...
.
.
.
17:17
Griniga ungar...
Usch... vilka gnällspikar som vaknade efter deras tupplurar på eftermiddan!
Edvin somande rätt tidigt på soffan, Ditton somnade till sist i sin vagn o jag passade på att betala räkningar... tänkte just det när jag smög mig in o hämtade räkningarna mm att få se hur långt jag hinner innan först Edvin vaknar o är ett monster som i sin tur väcker upp lillasyster... faktiskt så han jag nästan, helt klart... hade inte skrivarjäveln krånglat hade jag nog hunnit helt klart... men, nu fick jag en Edvin som satte sig i min famn o var rätt lugn o rar... Ditton vaknade av sig själv så det var att snöra en nödig lite herre på toan o en napp i munnen på stumpan... fick rafsat ihop i pärmar o så... men... damen som vaknade är SUR! Skitgrinig o inget som passar!!! Nu håller dom på o busa i hallen här uppe medan vi väntar på att fiskgratängen ska bli klar så vi får käka...
image226

Har roat mig med att göra snask idag...
Inte helt nöjd med resultatet...
men, jag tror att det beror på att jag hade mörkt muskovadosocker... visserligen stod det inte vilken sort det skulle vara men jag fick en känsla av att ljust hade varit mycket godare! Första gången jag provar kondenserad mjölk, rätt intressant!

SKOTSK FUDGE

1 burk, 375 g, kondenserad mjölk
100 g smör
450 g muskovadosocker
Lägg alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt koka i ca 10 minuter under omrörning. Massan är färdig när den klarar kulprovet (går att rulla till en kula när man doppar den i kallt vatten.)
Ta bort från spisen och rör fudgen kall och grynig över vattenbad. Häll över i form, 20x20 cm. Låt kallna och skär sedan fudgen i små rutor.


Som sagt... inte riktigt nöjd med resultatet... men däremot skymtade jag oanade möjligheter till smakutveckling av detta recept... Konjak, whiskey, rom... vanlij, kakao... o så olika små ändringar o tester...
Ska bli mer intressant...
Sött blev det... så, det lär ju inte bli gammalt... för Edvin brukar inte vara sen på att gilla sötsaker! =)
.
.
.
20:08
Småmonster med borstade tänder o tvättade ansikten...
Nu är dags att hoppa i säng! Fast, lite knasigt känns det när det är så ljust!!!
Från ingenstans kom ljuset... det är otroligt hur fort det går egentligen! För det var ju bara häromdan när det var mörkt dygnet runt... o nu... igår, vi tog en extra rallarsväng lite norrut på kvällskvisten, sken solen så fint o klockan var närmare tio på kvällen!!!

Idag har också årets första regn fallit...
Fast, jag känner mig rätt låg... ska man inte bli glad av första regnet???
Har väl en släng av vårdepression... eller eljest bara kvällstrött...

Melodikryss...

Då var det dags igen... Laddad till tänderna!
Frukosten är avklarad, Edvin har morronbajsat... han är såååå duktig på att vara torr!
Båda har ätit frukost... stumpan slocknade i vagnen o Edvin ligger här uppe i sängen o slökikar på barnprogram.... Själv har jag druckit kaffe o ätit frukost... ja, lördagar när pappan är ledig är betydligt mindre morronpigga! =) För, då tävlar ju Edvin o pappan om vem som kliver upp först medan jag o stumpan ligger kvar o drar oss... så länge vi bara kan... ;-) men... nu ska här lösas kryss:

SAN - REMO - ROD - STAD - I - ?????? - SANNA - NIELSEN - LARA - INNER - TVILLINGAR (fast pappan föreslog korthåriga) - AJ - NILSSON - LIAN - MONICA

Lodrät 1... en marsch o ett land som man skall förknippa melodin med.... Ehh...
Kan det vara tyskland???
Ähh... det enda lands namn som går in i T_S_L_N_ måste ju vara Tyskland! =D Klart...
.
.
.
23:47
Vi traskade iväg åt Kypas en sväng...
Svängde förbi ICA innan o Edvin storhandlade!!!
image220
"Hmmmm.... Ska jag ta den här eller fyrhjulingen.... eller båda???"


Hela vagnen full!! Han var inte gruvensam...

Lite protester blev det när pappan sanerade innehållet i vagnen,
som han själv helt o hållet packat ner... men, inte speciellt allvarligt...

Sen blev det kalas hos Kajsa, som fyllde 16 år....
Både stumpan o storebror lät sig väl smaka av allt smaskens...
Edvin bänkade sig direkt vid bordet o flockade tag i en chokladboll som han slukade med välbehag... men, när han hade tryckt in en till, nästan hel o hållen, blev mamman tvungen att morra lite! Mjölk o god tårta lite senare, tillsammans med alla andra firare o båda två kalasade för fullt!!! Edith fick också smaka, av det mesta, så jag befarade ett speedat troll ikväll... men, inte så farligt, lite aktivt innan hon stupade... men nu sover hon o förhoppningsvis fortsätter hon med det resten av natten!image224

Jag fick mail av Anna... =D
Våren har kommit betydligt längre där nere i Umeå än här! ;-)
Tussilago!!!
Finns det här i Överkalix???
Jag kan inte komma på att jag nånsin sett en tussilago här uppe...
Faktiskt så är det ett vårtecken som jag verkligen saknar från Stockholm... men, det är väl egentligen det enda jag saknar där nerifrån!
Kanske blåsipporna också.... lite grann....

Halv fem.... 04:30

Alltså... aldrig mer ett bullkalas i sängen!!!
Den där stumpan har varit pigg inatt!!! Dels så var klockan en bra bit efter 22 igår när hon somnade... sen så har hon vaknat åtminstone två gånger i natt o levt om... så till råga på allt vaknar hon halv fem på morron!!! Som en mört! PIGG!
Hon fick gå ner på golvet o härja en stund, men då var hon på väg att klättra upp till Edvin där stackarn ligger o försöker sova i sin säng... sen fick hon sitta i finkan en stund (spjälsängen) till slut plockade jag tillbaka henne o nån gång har hon somnat... men, jag säger då det ALDRIG mer thé o bulla på kvällkvisten för den stumpan!!!
Vi tog oss en kvällskopp o tinade en bullpåse för att ligga i sängen o mysa en stund till Medium på 4:an... måste jag berätta att det gick åt skogen... ialla fall biten som skulle vara MYSA... Båda småmonstrena var som iglar efter bullpåsen! =) Fast, det var ju inte direkt otippat... ;-D
Jag vet inte vad hon blev piggast av... för hon var som en stövare på min thékopp... så antagligen var det det som var piggelinpiller.... för, bullarna åt vi andra upp... hon fick bara små smakprov... o av smulorna som jag sovit på i natt att döma så har hon bara ätit hälften av det hon fick!! Suck... o pust o stön!
Hon har varit pigg på dan också... slocknade inte förrän efter den lite senare lunchen vid trettontiden....
Och.. nu håller Edvin på o härjar med Pontus... både uppe o nere så snart är hon väl vaken igen.... Bara att hålla tummarna att hon då sover inatt istället...men, det brukar ju oftast bli tvärtom.... :-S
.
.
.
20:50
Edvin ligger o försöker sova...
Den där hopplösa lillasystern har först saboterat sagoläsningen genom hopp o lek... sen fick jag nog o lyfte över henne i sin spjälsäng eftersom hon klättrade på mig, väggar, golv o tak nästan(!) medan Edvin gjorde tappra försök att somna... o nu står hon, ilsken som ett bi, o hoppar o skriker... frustrerad över att inte komma sig loss...
ska gå o lyfta över henne i vår säng o se om hon kanske kommer till ro....
I natt MÅSTE hon sova...

NU sover hon.... 21:14
Vilket energiknippe!!!
Nu ska jag smyga mig ner... koka en kopp the som jag ska spetsa med lite stråhrom o tina ett par bullar!!!
Sen ska jag helt egoistiskt vräka i mig dom.... o inte en smula eller droppe ska den där monsterflickan få! Och, av frekvensen på nappsugandet så är inte John Blund långt borta från Edvin heller... så... ÅHHH!!! En liten lugn sekund för sig själv... kanske....

Lite kul när man läser veckotidningarna så här års!
Det är rabarberpajer hit o nässelsoppor dit!
Vit o blåsippor som blommar för fullt o så kollar man ut genom fönstret...
image219
Snart är det valborg!

Bert Karlsson i "Berg flyttar in" -
är inte överdrivet förtjust i honom... för att inte säga... ogillar honom skarpt o det mesta som kommer ur hans mun... men, jag drog på munnen till hans skämt nyss:
"Vet du varför det inte finns några bögar i universum?"
"NÄ"
"Det är Ändlöst!!!"

Hehe...

Tuttfight...

Tänkte försöka vara lite elak mot monsterpojken....
Tycker att hans tänder börjar få lite deformerad form så jag kan ju tycka att han behöver ju inte springa med nappen dagarna i ända... Tänk, han som förut bara hade nappen när det var dags att somna... knappt inte annars! Nu är den konstant i truten och om den inte är där så är det en herre som går o gnäller: "Miiiiiin tiittiiiiiii!!!" Voj, voj... o inte sjutton är det lätt när Edith har sina nappar... o behöver dom för att somna titt som tätt... Edvin lullar runt tills han hittar en av hennes nappar... med ett stort leende nöjt säger: "Tittiii!!!" puh... Vet inte riktigt än vad jag ska ta till för slags muta...

Mina hoyor... =D
Nu har Carnosan satt igång o blomma.... sex stora, fina klasar med blommor!!!
Jag är ju en glad amatör när det gäller dessa hoyor o carnosa är väl den ursprungliga "Porslinblomman" så det är väl ingen bedrift att skryta med att den blommar.... men, jag är lika glad för det som om det vore värsting, värstingen... det är rätt sjukt hur fanatiskt hoya-intresset kan vara!!! Kolla Traderas auktioner... en del, pyttesmå, skott kan kosta upp mot tre, fyrahundra kronor!!!

image216
Hoya Carnosa

Sen har jag en Hoya Carnosa Tricolor... ska bli lite spännande att se den blomma.... om den nu får för sig att börja blomma! Den är ganska lik den här fast bladen är vit/grön o lite rött!
.
.
.
23:26
Riktigt härligt idag... :0)
Vi tog en promenad bort till mormor o hjälpte henne o lyfta i sommardäcken....
Sommardäck!!!
Ser man på bilderna så undrar jag om man nånsin behöver byta till sommardäck!!!
Även om mycket av snön hon sitter i har rasat från taket.... så är det ofantligt mycket snö!!!
image217
Så COOOOOOL!!!

Ditton verkade faktiskt njuta av att vara ute idag!!
Okej... trots strumpbyxor o raggsockor så var fossingarna iskalla när vi gick in....
men, i det stora hela så strålade stumpan ikapp med solen o tom kravlade sig ur pulkan o kravlade runt i snön!
Visst är hon rar i sin nya overall... Nu slipper hon den marinblå gamla avlagda från Edvin!
Bara handskarna som är marinblå i den här outfiten! (o så brillorna också)
(ehhh... börjar det här likna en modeblogg??? SLÅ MIG HÅRT I HUVET!!! SNÄLLA!)

Fick ett kul skicka-vidare-sms idag...
Kunde inte motstå att skicka iväg det till halva adressboken!
Man skulle svara med ett ord om den man fått sms:et av o sen skicka vidare till ens egna vänner...
Jag blev så glad över så fina positiva ord om mig som jag fick tillbaka! "Stark!" "Positiv!" "Intelligent!" "Vinnare!" "Uppfinningsrik!" Det var ett riktigt vitaminpiller att suga i sig....

SMS:
Beskriv mig med 1 ord... BARA ETT! Sänd ordet till mig... Sänd sedan detta sms till dina vänner o ser hur många roliga beskrivelser du får tillbax :-)"

Tur att inte pappan svarade.... =D
Då hade jag fått orden klumpig eller lortgris tillbaka!!!

För, på förmiddan satte jag igång med ett kylskåpsstäd...
Han flinade lite lätt när han undrade varför jag inte gjorde sånt här när han jobbade medan jag balanserade med en Edith under mig, halvt inklättrad i kylskåpet, och en Edvin som skulle flytta runt o smaka av ALLT som plockades ut ur kylskåpet HAHAHA!!!
Ja... Varför vill jag ha en pappa som plockar undan småmonster från mina händer, fötter, kylskåp, skurhinkar o trasor (Ditton han flocka tag i en svamp som hon begärligt sög på!!) det undrar jag också! HAHAHA!!!

Sen så tyckte jag att en blåbärssyltsburk hade gjort sitt så jag arkiverade den... när jag skulle skölja ur burken så fyllde jag på med vatten o började skaka runt... fast... locket satt inte på så jag fick en rejäl dusch med blåbärsfärgat snuskvatten över mig!!! Så.. bortsett från allt annat smuts o kladd man bara kan ha på sig när man är i närheten av 10 månaders Edith 24 timmar per dygn så hade jag prickar av "blåbärssaft" över hela mig!
Men, kylskåpet blev rent o fint...
Medan jag höll på hade jag TV4:ans "Rent Hus" framför mina ögon... väntade hela tiden på att något rikigt snuskigt skulle hoppa fram o övermanna mig... men, nä... faktiskt var det riktigt fräscht!
Jag hade en sån där känsla av att det var så mycket värre än det egentligen var... för hur länge har jag inte gruvat mig, varje gång jag öppnat kylen har jag haft en tendens till ångest över alla bakterier som frodas (återigen tack vare rent hus!) och våndats över att nu måste kylen städas!!! Dagarna har blivit veckor... o månader o jag var helt säker på att det var minst ett halvtkilo mat som förvandlats till nåt obeskrivbart snusk... men, det äckligaste jag hittade var mjölken som jag spillde ut häromdan.... halva paketet fullkomligt flödade ut i hela kylen... så, den var fasttorkad i alla småskrymslen kring hyllorna (glas, underbara att hålla rena!) så, fasan och ångesten byttes raskt ut till glädje över ett rent kylskåp...

Däremot skulle man behöva ta ett bakterieprov på LEKSAKER!!! Fast, då skulle alla leksaker skuras i tid o otid o ungarna skulle inte få i sig dom där bakterierna... för, efter Ediths äta-bajs-kalas för nåt tag sen har jag konstaterat... HON är inte bakteriekänslig... inte mot Edvins bajsbakterier i alla fall!!!!

Huvva...

Världen är ju brutal...
Stackars alla mammor (o pappor) som så tragiskt mister sina barn!!!
Tvååring dödad i tågolycka....
Fy så hemskt...

Nu ska jag krypa ner till MIN tvååring o snusa lite extra på honom... o lillstumpan också!


Ormkäk... Så... Farmor TITTA FÖRSIKTIGT !!!

Igår fick snakiesarna käk...
Dom var väldigt fotogeniska o la upp sig o käkade som värsta supermodellerna...
så, jag har lagt upp dom på MittKlipp på aftonbladet.... om nån vill kika...
bara filmat med kameran o så en Edith som helst ville sitta INUTI terrariet för att se, så hennes pipande hörs hela tiden sen står ju tv:n o skvalar...

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMoviesByUser.action?userId=7412


och... så här ser det ut när hela råttan är svald.... utom svanstippen! =D
(klicka för större bild!)

Scar med en liten bit av middan som sticker fram!

Pappan har åkt o jobbat... det är ju hans långa vecka, fyra hela arbetsdygn!
Idag är det lite mulet o jag känner mig rätt mulen jag också! Tror att den där förkylningen ligger på lur nånstans under ytan... för, känns lite rosslig i hals o luftrör... skrovlig i rösten o lite allmänt hängig! Blä... för det känns som om det var alldeles nyss vi var förkylda!

Monsterpojken somnade ju alldeles för tidigt på soffan igår! Halv sex nångång, ja, han hann då inte äta middag ialla fall... så, han fick ligga kvar o sova o när vi var halvvägs genom House, liggandes o slökikande i sängen, så kom han upp... Enda kommentaren var: MmmmMMmmMm! (betyder oftast välling) Inte det minsta grinig!!! Så, jag gick ner o fixade honom en flasak o tog med hans stekta korvmacka (superavancerad middag!) men han slurpade bara i sig sin välling, mackan var jag tvungen att glufsa i mig!!!! Suck....
Men, jag konstaterade att han är jättego o rar!! För, när den där Monsterpojken är här så hade ett sånt uppvaknande garanterat resulterat i ett jonkavrål o skrikande utan dess like... tills magen fått nåt i sig o humöret stabilserat sig lite... men igår var monstret som bortblåst!!! =D

Nu sover den mindre o den större ligger o vilar sig till Playhouse Disney...
Jag försöker fundera ut nåt i matväg... som passar herrn!!!
.
.
.
22:31

Hehe... Hon blev nog rejält skärrad... farmor... tre likadana kommentarer!?  ;-)

Nu sussar dom så sött... Småtrollen...
Dom har sovit båda två rätt mycket idag! Edvin sov en ordentligt lång stund på soffan... o Edith har sovit flera omgånger, ganska långa stunder! Men, det är ju bara bra... förkylningen gör sitt o tar på krafterna!
Fast jag vet inte vilket som är bäst... När hon är vaken hänger hon i regel fast i nåt av mina ben o är pipig så man kan inte göra nästan nån nytta... när hon sover (oftast i vagnen mitt i köket!) så törs man inte göra nåt för att INTE väcka henne! Hehe... Aldrig är man nöjd!
Annars har jag konstaterat att jag befinner mig i AMS-tider... o då handlar det inte om nå arbetsmarknadsrelaterat, min enorma lön betalar försäkringskassan än så länge...
nä... Allt Måste Sköljas!!!!
Fast hon är ganska mycket behagligare i riva-ut-sättet än vad Edvin var...
Han drog en repa genom köket, i farten rev han ut ALLT som gick... sen drog han vidare! När man hade plockat tillbaka allt kom han tillbaka o rev ut det en gång till.... Edith är så mycket försiktigare, fast hon har kommit mer igång nu... fast det är ändå så mycket mildare... hon pysslar dessutom med det hon river ut... Edvins största nöje var att riva ut!

Nu ska jag försöka smyga mig ner o se om jag ids göra nån nytta idag...
=)

Morrongeggamojja...

Stackars stumpan... så hon ser ut!
Fast, inatt har hon sovit rätt bra... igår var hon ju vaken nästan hela dan, och när jag låg o försökte se "Mannen som talar med hundar" (20:00 - 21:30) så härjade hon hela tiden... så, nångång därefter har hon somnat! Och... vaknat go o glad på morron!
image211
Kolla dreggelsträngen!!! =D

Nu ligger stumpan o sover efter en stadig lunch... äntligen fick hon sig riktigt potatis!!! Barnmatsburkar är ju som bekant bara blä så idag kokade jag potatis o gjorde en laxsås/gryta till o hon åt som en häst, Edvin.... kom o kikade o konstaterade att det var BLÄ! Trots att det var haj!!! Men, jag hade blandat i en påse "fredagsräkor" (riktigt smaskiga, från ABBA) det var väl dom som orsakade BLÄet! Det kan ju också ha att göra med smasket efter frukosten... pappan hade med sig Ekströms Chokladpudding o smultronkex!!! Och... dom där små byttorna med färdig chokladpudding är synnerligen populära! Och... vem minns inte själv hur lycklig man blev om man fick nåt sånt gott när man var liten!

Pappan o Edvin tog sig en skördar-jakt...
Han ringde nyss... Dom har hittat den!!!! =))))
Så, jag har nog en salig liten herre senare idag som får sig en nybakad bulla o ett glas oboy!!!
För, nu ska jag gå o baka ut bulldegen jag har på jäsning...
.
.
.
18:50
Lite läckert är det nog...
Jag tror jag ska kidnappa Anna o så far vi o våldgästar Lasse!
Skam att inte Anna har fått hänga med i trädfällarvärlden ;-)

Inte undra på att Edvin tycker det är coolt!

image212
Här larvas det... STOOOORA maskiner!

image213
Det är INTE Edvin som kör...
även om det ser ut så o han säkert önskade att det var så!
=)

Härlig dag idag...
Edvin o pappan har varit ute hur mycket som helst.. o jag har varit inne o pysslat, Ditton sov en lång stund så jag hann baka färdigt bullarna... dom blev hela smaskiga!!!
Jag satte mörkt muscovadosocker i stället för kanel i fyllningen o så rev jag ner mandelmass också... o det var en hit!

Otacksamt...

Att vara kock till en två o ett halvtåring o en 10 månaders baby är inte det mest tacksamma jobb som finns! Här försöker man vara pedagogisk, miljövänlig o samtidigt näringsriktig... o den störres diet består av korv, korv, korv... pommesfrites o dressing... ok.. han äter grönsaker rätt bra... =D Men... såna här dagar, som idag... fixar i ordning lunchen lite tidigare eftersom båda två är halvtrötta o vis av erfarenhet är det bättre att somna MED lite mat i magen än utan... har köpt lite frysna köttbullar att variera lunchen med så det blev ett gäng såna, pommes o så en chorizokorv också, medan det stekte så fick Ditton sin barnmatsburk serverad och jag öste upp sallad på min o Edvins tallrikar... Edvin kommer rusande... Mmmmmmmm! Och sätter sig o smaskar i sig några tomatbitar, JAH! - Nu småäter han bort den lilla aptit som gömmer sig därinne! tänker jag... När då maten är klar så öser jag upp en portion till honom och en till mig... o jag slår mig ner o kastar i mig rejäla tuggor (småbarnsmammasyndrom=glufsa i sig ALLT i stora lass, dricka upp sånt som inte ens slasken skulle svälja... ibland klumpar det sig rejält o då hoppas man på att det är en upplöst, degig bit knäckebröd o inte en snorkråka eller nå annat svineri när det är lite trögt att svälja!) samtidigt försöker jag få stumpan att äta sin mat... njä, gick inte bra... Edvin tog två pommes sen drog han... Ditton ville inte ens ha sin päronpuré... Bara att kapitulera... stoppa stumpan i vagnen o hon somnade nästan direkt! Edvin, ja.. jo... han lär väl slockna av näringsbrist o pur utmattning nångång omkring halvfyra... vakna en timme eller två senare o vara ARG! Suck....Och, pappan den stackarn jobbar...
Småmonstren är ju inte i bästa formen... inatt har Edith varit omständig igen... igår kväll hade vi eldat lite bastu o tänkt oss att ta ett bad... efter drygt tre timmar var hon fortfarande gnällig o vaken (vaggad i vagnen för att somna!) då fick vi ta ett bastubad i skiftgång... det är lääääääääänge sen nån skrubbat min rygg! Sen har hon varit orolig hela natten, vaknat o gnällt i ett... usch... det är trist med sjuka barn... om inte bara för att dom har det jobbigt så har ju mammorna också det jobbigt!
.
.
.
14:06 Ett nytt försök...
Nu har hon förhoppningsvis somnat... sist så vaknade hon alldeles för tidigt tack vare ett par storebröder... den ena kom hemrullandes o smög sig in i köket, smidig som ett kassaskåp, kollade sin post osv... den andra, mindre storebrodern hakade på o hojtade MIMMI!!! MIMMI!!! Där han satt 34 cm ifrån Dittons öra... konstigt att hon vaknade :-S
och jag som faktiskt hade en del nytta att göra framför datorn idag, inte bara detta bloggeri-svamlande... SUCK!

Nå, bara att plocka upp majjan som nu faktiskt åt lite grann... i alla fall resten av apelsinen som Edvin ville ha skalat o bara åt ett par klyftor ifrån... några mattuggor fick jag i henne samtidigt som jag kollade dages reklamskörd o läste ett brev från Telia. Och... funderar o tittar på siffrorna o blir inte klok på nånting! För nåt tag sen ringde en trevlig människa o erbjöd ett kanonerbjudande om att uppgradera bredbandet från 2 Mbit till 8 Mbit... Skulle vara kostnadsfritt (samma pris som jag hade innan) i ett halvår sen sen skulle jag bara behöva betala en billig peng i månaden o så tror jag väl att det var då jag fick ett headset till mobilen om jag band avtalet i 18 månader... men, jag kan minnas fel... kan lika gärna vara nå mobilabonnemang jag band... för övrigt så har headsetet slutat funka... i alla fall så att nån mobil hittar igen den! *morr*

Jag hade dessutom för ett litet tag sen varit sååå duktig o tömt o sorterat gamla papper från mina räkningspärmar o satt in dom i arkivpärmar, så det var den jag var tvungen att plocka fram o lyfta ur hälften av papprena för att komma åt förra bredbandsfakturan för att jämföra med denna som kom idag... för, jag tror den är skriven på grekiska eller latin!
Nå, så jag lämnar arkivpärmen på en hylla i "hundrummet" utan att stänga igen den... plockar med mig fakturan... går o sätter mig vid köksbordet o ser att den var det då inte nå konstigt med i ögonvrån ser jag Edvin som smugit sig in o river runt i hundrummet... ett gummibandspaket har han dragit ut hela bandet från som han står o har skitskoj med när snurrar runt med det.... självfallet river han ut arkiv-pärmen!!!
JA!!! Jippie!!!

Alla, nästan... hälften i alla fall, papper i högar på golvet.... En del hade rasat under byrån där Ask hade krypit ihop... hade han kunnat så hade han krupit ur skinnet också, han har en lätt tendens att hålla på o dö av fasa när jag blir arg... så, dom papprena som lyckades glida under honom är jag bara lyckligt tacksam att han inte pissade ner... men, jag tror han har lärt sig att det inte är honom jag är arg på... men, han är en ofattbart undergiven hund!

Edvin fick höra hela mitt ordförråd av svordomar!!! Länge, länge efteråt när jag sorterade...
Det var vattenfallräkningar sen 2001 och telia, bredband, mobil o vanliga tfnräkningar sen samma tid ungefär... så, den lilla tid jag hade att offra på att åtminstone FÖRSÖKA förstå vad den nya räkningen handlade om gick åt till att sortera räkningar!!!! MORR!!!!
Så, om nån som är lite mer alert o orkar tänka och fattar mer än vad jag gör....
så är jag tacksam för en upplysande kommentar....

image211
NÄR ska jag hinna reda ut det här...

Det är bara att ta luren i vacker hand o ringa till dom... jag hatar att prata i telefon!
I alla fall när man ska ringa till myndigheter o företag... först ska det knappas hit o dit, sen får man sitta i en telefonkö i 23 minuter o lyssna på nån gaphals till pausmusik i skränigt utförande... sen får man försöka förklara sitt ärende... blablabla... o då visar det sig att man inte alls ska prata med just den människan utan blir kopplad.... o får vänta o lyssna igen... o så ny förklaring när Nisse nr 2 svarar... o så kanske man blir kopplad igen, fast den här gången lyckas (säkert med flit) man bli bortfibblad så man sitter där lydigt o väntar... i total tystnad o undrar vart pausmusiken när man efter en kvart inser att man måste börja om!!! Om man startar en sån här procedur, när stumpan just har ätit, är mätt go o glad o somnar så har hon garanterat sovit klart när man äntligen får prata med en människa, som dessutom är RÄTT person... SUCK!

Suck... ibland önskar man att man hade liiiiite mer tid!
Och... en utopisk tanke... nån minut till övers för sig själv! IIIIIhhhhh!!
Glöm att jag skrev det där.... nä, nä, tid för sig själv! Bla ha ha bla ha... Vad var det
Lillan kommenterade för nåt inlägg sen... Sju år.... Pust!

Snörvel, snor o klegg!

Igår blev stumpan krasslig...
Vi for ju till Kypas en sväng i alla fall... sent omsider...
Det var bara Lisa där när vi kom o hon var på väg ut med Dino på promenad, men skickade in oss till den delikata kladdkakan hon bakat... o grädden i kylen!!
Anders hann ju först in med Edith... klä av henne o placera henne på farmors födelesedagspresent!!! Sen när jag o Edvin kom in körde hon för fullt på motorcykeln... Edvin sken upp som en sol... o Ditton fick lämna sin plats o det tog inte många minutrar innan han hade full koll på hur man kör framåt o bakåt med den!!!
Och... hur kul kan man som två o ett halvt år ha med en liten eldriven motorcykel?????
ENORMT!
Sen fick Ditton åka på bönpallen en stund, o hon höll fast sig som om hon inte gjort annat än varit biker-böna!!
Några år till... mopeder.... SUCK!!!

Men... Stumpan var inte i form... febern steg mer o mer o i natt har det varit oroligt!
Inte många stunder sömn här inte! Hon har snorat som sjutton o Edvin har hostat... han kom över vid fyratiden o var väldigt onöjd med tillvaron, men han har piggnat på sig nu på morron men Ditton var bara just uppe så länge att hon lekte en stund, på gott humör, med ögonen igenmurade av gult klegg....
image204
Så eländig man kan se ut!!!

sen åt hon lite gröt o en macka till frukost o så har hon slocknat igen!
Pappan tog med sig Edvin, dom skulle först o träna lite sen åker dom till Kypas så vi får lite lugn o ro... o det kan verkligen behövas idag! =)

Jag har ju varit vaken en stor del av natten... radion står ju alltid på så jag hörde inatt om en brand i en nattklubb, där 15 personer omkom... varje nyhetssändning jag hörde skärpte jag hörseln för att få höra mer om branden som jag trodde var i Piteå!!! Märkligt att dom inte rapporterar mer tyckte jag!!! Sen hörde jag ju... QUITO i Equador! Inte Piteå!!!
Fast... med öronen fulla av sömn lät det nästan samma!!!
Sen kan jag störa mig lite på nyhetsrapporteringar överlag...
Det här med Engla...
En fruktansvärd tragedi som är en skamfläck för svenska polisen, ja, det säger jag inget om... inte heller hur fruktansvärt familjen måste ha det...
Men, jag har blivit totalt anti mot alla "kedjebrev" o pengatiggeri i dess följd... SMS:a hit o maila dit, sätt in pengar här o tänd ljus där för stackars Engla o hennes familj!!!
Men, den stackars mamman som själv blev nästan ihjälslagen o fick vakna upp o knappt kunna förstå att hennes båda små barn blivit brutalt ihjälslagna av en galen kvinna....
Varför uppmärksammas inte det?
Saga o Max borde ju också få bli ihågkommna!!!
Eller var Engla så mycket finare o bättre???
.
.
.
16:39
Nu puttrar palten på spisen....
*mmmmmmm*
Hur kan det vara så gott... mjöl, potatis o fläsk!??!!

Och... nu är den barnsäkra grinden Ditto-säkrad!!!

Attans!!! Hur sjutton!?? Häromdan kom jag ju under!!!???

Ja, faktiskt... härom dan trodde jag blodet skulle frysa till is... Satt o gjorde nåt vid datorn o så började hon pipa då hon hade kilat fast sig under grinden... den är ju inte "överst" i trappan utan ett steg utanför... väggen var ju där så det gick inte att fästa den på nåt annat sätt!! Edvin har inte ens funderat på att rymma under grinden när han var i Dittos storlek... han var väl också så pass mycket större så han rymdes inte... men stumpan!!! Det är väl därför hon minskat i vikt??? Bantat för o kunna smita under grinden!!! Nå, iskalla kårar for utefter min rygg när hon började pipa igen o jag tittar dit men ser ingen Ditto!!! Rusar upp... står som frusen o ser på när bara en tredjedel av hennes huvud är kvar på "rätt" sida o resten av kroppen balanserar på näst översta trappsteget... där står jag o funderar på om jag ska slita upp grinden risken att hon "flyger" ner... eller vänta tills hon kommer sig loss o ramlar ner av sig själv???? Nå, hon lirkade sig lös o jag var snabbare än en kobra när jag slet upp grinden o fick tag på stumpan där hon överlycklig satt o vinglade: "HA... Jag kom loss!!!" Puh...
Men... nu var det färdigt med den rymmartaktiken!!!
Ett galler o några kattstrypare så var den flyktvägen borta!
Varför har jag en känsla av en liten Ditto kommer att klättra över?? Gäller att vakta...

Hörru Anna... Jag tror vi får träna Edvin att plocka burkar i stället!!!
Hade det varit pant på "Hallands fläder"-brännvinsflaskorna så hade vi blivit förmögna! För, det brukar flyta såna flaskor i bäcken varje år... gott o väl så det räcker o fylla en konsumkasse!! Lite miljövård på en gång! ;-) Och... man kan ju undra vem som slänger dom i bäcken... i alla fall nån bortanför oss i alla fall... dom flyter ju hit!!!

image209
Hittade en mobilbild på Edvin när han var "liten"... Frisyren!!!
Urusel mobilkvalitet.... men hoppas det syns ändå...

Totalt slutkörda...

Ja... stackars barn...
Edith sover nu för andra gången... hon hann inte ens äta sin lunch för hon var så trött! Edvin, han hade ett helsickes humör o det var bara blä o nä till allting sen, efter en maktkamp modell stor för att få på kläderna (byxorna hade han själv plockat fram, men när jag skulle ta på dom var det vrååååålande BLÄ!!!) kom han o kröp upp i famnen för en kram... o somnade som en stock!!! Så... den har vackra soliga dagens planer har ju gått åt skogen!!! När dom nu vaknar till liv så är det bara att slafsa fram lunchen... för dom lär ju vara utsvultna båda två! Sen är det ju nästan dags att borsta tänderna o gå sova.... ähhh... tror jag bakar en kolapaj som vi kan tröstsmaska i oss

image203

KOLAPAJ
ca 15 bitar (fast... det går att äta upp den rätt fort på bara tre personer också)

PAJDEG
3 dl vetemjöl
1 msk socker
125 g smör el margarin
1 äggula
1 msk kallt vatten
FYLLNING
1 1/2 dl vispgrädde (funkar med mellangrädde lika bra)
1 1/2 dl farinsocker (gott att byta ut en del mot mörkt muscovadosocker)
1 1/2 dl ljus sirap
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
125 g smör el margarin

Hacka samman mjöl, socker o matfett till en smulig massa. Tillsätt äggulan och vattnet, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en låg, rund bakform ca 26 cm i diameter. Gärna med löstagbar botten. Ställ i kylskåp att vila ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Fäst folie runt kanterna på pajen, grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt kallna i formen.
Mät upp fyllningens alla ingredienser utom matfettet i en kastrull. Värm upp under omrörning, låt därefter smeten koka i ca 12 minuter.
Kontrollera att smeten är färdig genom att doppa en tesked i smeten o ställa den i ett glas kallt vatten. Går det att rulla till en kula är den klar klicka ner matfettet o rör smeten slät. Häll ut smeten jämnt i pajskalet. Ställ kallt att stelna, minst två timmar.
Servera med vispad grädde... väldigt gärna smaksatt med rom eller konjak.
Har gjort pajen några gånger... o tycker att både pajskalet o smeten mår bra av nån extra minuts kok repektive gräddningstid!

13:29
Monsterpojken har vaknat! På gott humör!!!!!   :-o
Och jag har ordnat lite travmiljoner... HAHAHA!!! Tog lite lotto, måltips o Kenomiljoner när jag lik höll på!!! HAHAHAHA!!! Men, som sagt... hoppet är ju det sista som överger en, så varje lördag fortsätter jag o hoppas på att lördagsgodispåsen o Harryboy prickar in rätt siffor!!! Idag har jag hjälp Harry lite på traven... (vitsigt va!?) jag plockade ut ett gäng hästar som jag tror på o garanterat kommer att vinna!!! HAHAHAHA!!! Hade nån hört mig så hade tonen av ironi hörts i mina asgarv!!!

I väntan på middan...

Nu är det verkligen på gång att blir vår!
Det töar så vattnet bara forsar fram överallt! Pölen framför garaget växer sig enorm varje dag, fast det sjunker bort under natten så det kan ju inte vara nån tjäle att tala om! Men, Edvin gillar vattenpölen!!! Pappan har filmat en del med mobilen... ska lägga in nån film när om kvaliteten är ok! =)
Nu håller dom på o grilla.... Innan har dom plogat o skottat en massa blötsnö med spade, spett, plasto-grävmaskin, fyrhjuling o handkraft! Dom såg ut att tycka det är kul! =) Jag o stumpan har varit o rantat till Bränna... ICA fick ett besök, det var länge sen sist... På förmiddan kom Lasse o Lucas!!! Så, Ask ligger o slöar, nöjd med en massa spring med en polare som också tycker att pippisar är det bästa som finns! Dom var borta en stund... sen kommer det ett gäng sjöfåglar flaxandes så då förstod man ju vad dom sysslat med!
Nä... nu är nog bratwurstaran o karrékotletterna klara... slurp!
.
.
.
20:54
En syn för gudarna... vilket äventyr!
Efter middan... som var smaskig!!! Börjar lukta sommar! Grillos!!! =D pälsade vi på oss samtliga familjemedlemmar... Ask fick på sig selen... sen drog vi iväg på tur! Vårt mål var att leta reda på en viss skördare som har ett uppdrag alldeles en liten bit ifrån oss!!! Så, vi snörde på oss skidorna o drog iväg... och jag kan tänka mig att det var en syn att skåda! Ask i selen först dragandes på mig, som släpar på Ditton i pulkan bakom mig... efter oss kommer Pappan dragandes på Edvin som kör snowracer i full fart! När vi kört en stund så hör vi skördan, tror jag, och vi skidrar vidare... o vidare... o vidare... över stock o sten... upp på Pjäravägen som är totalt snöfri utom dikena som har en meter porös snö, så det är bara att GÅ över värsta lerbitarna med stora kliv på skidorna... sen drar vi in i snårskogen o letar febrilt efter en skördare... hallå!!! Vi hörde den så klart o tydligt tidigare att vi borde nästan stå på den nu!!! Men, knäpptyst var det o vi skidrar vidare...då får vi se spåren! Massor av träd ligger avkvistade i små buntar... men intet ett spår av själva maskinen så vi drar vidare o skidrar hem...
image203
Rött kryss - hemma
Röda cirklar - antagligen området där det skördas skog!
Blått spår - vår skidtur!

Ditton flög som en vante i nedförsbackarna o tyckte det var skitskoj!!! Fast när en kvist rispade henne över kinden kom det stora tårar... inte konstigt... men, i det stora hela log hon o hojtade o pratade! Edvin hade också skoj... så, vi har verkligen varit på ett äventyr... när vi började se huset höjde Ditton nivån på pratet o liksom hejade på mamman o Ask (fast jag hade släppt lös honom... det var nog halt att bara dra Ditton framåt utan hjälp från en struttig hund!) hon var väl less skidturen!!
Men, onekligen hade vi kul! Att sen pappan hade tagit med sig lite färdkost som vi stannade o sörplade i oss efter vägen gjorde inte saken sämre... det behövdes verkligen en vätskekontroll för svetten lackade!!! Och... INGEN kan väl spåra den där Falcon Bayersk tomölburken som ligger strax norr om spånhopen till oss??? Får åka plocka upp den i morn... Det var faktiskt Edvin som saboterade, pappan hade lagt burken som frispassagerare på Edtihs pulka, men när Edvin fick se den så sa han: "Ditttoooon... ÖLLL!!!!" lite förebrående o småleende gick han o tog den o så snörde han den i snön efter ett tag!

En till idag... =)

Pappan var o dumpade en Edvin som strålade av lycka,
fast, i vanlig ordning var ju allt BLÄ!!! (pappan for till hällan för bastubad)
Men... lyckan lyste genom... han dök ner i sin ask med däck (från olika slaktade fordon) o satte igång o leka...
Samtidigt som han skulle käka en ostmacka o choklad... när jag såg honom sitta med en larv (elller vad det nu heter, bandet från nån traktor) o köra mönster i smöret harklade jag mig o snabbt som attan slet han, lite skamsen, bort larven från smöret o började stoppa den i munnen!! Antar att han missa lite där, hade väl egentligen tänkt stoppa macka i munnen!!! =)
Ja, Anna!!! Vilken guldklimp! Han är verkligen kul o härlig!! Gissa hur mycket jag ler med honom!!!

Vad jag egentligen skulle surra om som jag glömde igår var cykel o skor!

Premiärtur för både året o Ask med cykel igår! Det gick bra... o kändes skönt!!!
Fast, lite kyligt hann det bli på kvällskvisten...

Och skor...
Håhåhå... vilka sötisar...
Ja, jag vet... jag är en urusel mamma som faller för rosa hjärtan till stumpan o köper "fel" storlek till henne bara för att... Men, jag kunde bara inte motstå!!! Så vansinnigt rara o söta gympadojjor till stumpan, tyvärr var dom minsta i storleken 22... så dom är väl en dryg cenitmeter för stora... men, nånstans i mitt fåfänga sinne övertalade jag mig själv att hon går ju inte... o har säkert växt i dom till sommarn.... =D Det fanns ett par silvriga som var jättesöta dom också... i perfekt storlek...  men...men...
image201
Vill mamman att man ska va fin... får man väl lida pin!

Tack o lov var dom ju inte för små!! Hade varit värre!!!
Till Edvin lånade jag hem både stövlar o en blandning av gympadojjor o sandaler...
Stövlarna var som söta bilar o väldigt mycket blä!!! Men, konstaterade att 28 var nog lagomt mycket för stora så det ryms en socka i dom också! Och... nån extra millimeter som kanske foten växer till sommarn.... så, 27 får åka tillbaka till skoaffärn... sandal/gympisarna var också väldigt mycket BLÄ!!! Fast... när jag föreslog att Ditton skulle ta dom var det... NÄ, MIN!!! Så, som med mycket annat som är blä idag så kan det vara  oumbärligt om en vecka... så dom får stanna dom också... där lyckades jag pricka storleken riktigt bra... tjuvprovade medan han sov!!!
Följaktligen har han inte provat dom vad han vet om... men, så småningom så...

Usch... nu måste jag snöra mig en sväng... fick skitont i huvudet o det domnade under ögonen... mysko!

Bantning???

Stumpan var ju på 10-månaders besiktningen igår...
Vikt: 10 040g
Längd: 74 cm
Alltså minus 35 g på vikten o plus 3 cm på längden!!! Inte sjutton syns det på hennes lår, eller märks på midjan i kläderna så jag börjar fundera på om vågen visade rätt!!!
Annars var allt bra... bortsett från att hon tyckte att den där förb..... gubb....n kunde sluta lysa henne i ögonen med en ficklampa!!! Det gör ju Edvin jämt o ständigt o lika sur blir jag åt honom också!!! Sen var det grin o tandagnissel i alla avseenden!!!
Nå väl... läkarbesöket gick ju fort så då fick vi jonka oss iväg o upptäcka att det minsann inte bara är tvåbenta patienser som vill in på vårdcentralen!!!
image193
Fröken Fasan.... kanske med ont i vingen!?

Dittolainen hade ju tillgång till nån docka medan vi väntade på vår tur i det otroligt bra o fina väntrummet för småbarn!!! (HAHAHAHA.... det där var synnerligen ironiskt!)
Speciellt så här i tö-tider när golvet är täckt av ett tjockt lager grus! Edvin skulle ha varit där med schaktmaskinen!!!
Nå... Ditton tyckte att dockan kunde ligga o skrota kvar o lekte vidare med tåget!
image194
Tuff tuff...

Jag måste ju berätta färdigt om gårdagen...
Och, mina traderafynd!!!
Jag lyckas ofta hitta allt möjligt på "sista chansen" när det är typ två o en halv minut kvar o jag klickar iväg ett bud på dom roliga sakerna jag hittar... härom dan kom det en stor röd traktor eller schaktmaskin som var defekt... radiostyrd utan kontroll men den skulle gå att köra manuellt...


Jo då... den röda traktorn var imponerande... speciellt när Edvin somnade så pappan själv fick kolla läget! Skruv, skruv o skruv o så lite fila, fila, fila.... Hmmm... Batterier??? Ett gäng o så vips så kunde man trycka på knappar o både starta o köra upp o ner skopan!!!
Sen kom det ett litet paket igår... också ett sista chansen-fynd... hade egentligen inte sett vad det var i paketet mer än en pytteliten plåttraktor o nå monstertrucks-aktigt... o Edvin sliter upp paket med eld o lågor o pappan studerar: "Hmmm... haha... Aha... Vad är det där för nå... måste kolla.. o ladda med en tändsticka... O så POFF!!!! sköts den iväg med en jäkla fart o Edvin var störtimponerad!!!
Då är det bara att hoppas på turen att Edith inte råkar ha ett öga just exakt där var Edvin skjuter iväg tändstickorna!!!
Men... kul hade dom... BÅDE far o son!!!

Idag har vi varit till Kalix o logopeden!
Det gick bra... Edvin behöver ju hjälp o nu fick man lite nya synviklar sen ska dom skicka material som vi kan använda för att hjälpa honom i utvecklingen... det är ju perfekt att Edith börjar vara i samma stadie som brorsan för då kan man ju involvera henne i lek/lärandet... vilket det kommer att bli! Hittills har Edvin tyckt det varit lika kul som syrran att svara på frågan "Var är lampan?" "DÄÄÄÄÄR!" Så, då blir det ju han som tränar fast han tror att det är Edith som ska lära sig o han hjälper till med det!! Finurligt! =)

Lite komiskt var det ändå när vi sitter där hos logopeden, hon plockar fram "hemliga påsen" o ber honom plocka fram nåt (utan att titta). Edvin sliter tag i påsen, kikar ner o plockar upp ett flygplan, en lastbil o en racerbil som ser mer ut som en traktor... Logopeden pratar, frågar o ber honom härma o berätta... sen tycker hon att han ska ta upp ett djur... "NÄ... Blä!" så då tar hon upp lite djur... en ko, en häst, en höna o så två grisar.... Hon frågar vad det där är o pekar på kon "PANG!" o så plockar han fram lastbilen o ska lasta kon där!! Ehhh... mumlade lite lätt generad om att det är älgjägare i familjen! Tur att hon inte frågade nåt om grisarna o han började slicka sig runt munnen o säga: "Mmmmmm - Griii!" (Edvin har älskat kokta grisfötter från den dan han fick smaka!) Han är härlig, det hjälps inte! Sen ville hon att han skulle härma några clownbilder (munrörelser o sånt) men, där blev det stopp! Han är ju rädd för halloweenmasken som ser ut som en gammal skröplig gubbe med grått risigt hår... o jag tror han tyckte att den tecknade clownen på bilder var lik för han tyckte den var obehaglig... logopeden försökte att han skulle härma henne då... men, nä...inte!
Så han gick ut till pappan! Sen jonkade vi iväg, till belöningen som bestod av ett besök hos Kalix Maskiner... Fyrhjulingsinspektion!!! Fast, redan när vi klev ut från sjukhuset o det stod en stor, gul Volvotraktor parkerad utanför dörren som vi kunde inspektera närgående (upptäckte att såna traktorer har gigantiskt stor avgasrör!!!!!) sen for den o skrapade upp lite sand från vägen alldeles bredvid oss så Edvin fick se på med stora ögon!!
Nu har dom, grabbarna, dragit iväg till skogen o Lasse... Så dom lär nog vara saliga innan kvällen är slut!

På hemvägen stannade vi i Töre, Poff Tech...
Jag har ju varit, för engångs skull, förutseende nog o lämnat in bössan i goooood tid före jakten!!!
Den har ju varit ute på otillåtna "äventyr", sen undanstoppad (så att mamman inte skulle märka nåt) o gömd i vapenskåpet UTAN att bli avtorkad eller rengjord för några år sen... Men... den där mamman upptäckte det ju... när den skulle användas o var helt igengorkad av lite rost o annant klegg som gjorde att hela bössan kärvade!!! Men... nu skiner den ikapp med vårsolen!! Fast, det tog ju sin tid... när jag lämnade in den bad jag dom sätta fast ett nytt korn, eftersom det som suttit där försvunnit... för andra gången... men, det hade han tydligen glömt för det fanns då inget där... så, då börjar han fixa o dona med det... jag försökte lite lätt att jag har vägarna förbi om tre - fyra veckor, kan komma in då... Nänä... det går såååå fort!!! Ha... han fick fila o greja innan det satt där det skulle o innan dess fick jag ju provsikta... o kände mig som en annan jöns som inte hållit i en bössa dom senaste tre åren så, jag var ju ringrostigare än vad bössan nånsin varit!!! Svingen var obefintlig... inget kändes ut att passa o jag undrade om det faktiskt var MIN bössa... har ju ändå jagat en del med den... provat ut den på Larsons järn o DÅ satt den som ett smäck... Men... Efter en halvtimme... en lång lektion i lerduveskytte o vapenhanteringen, en halvmeter eltejp o en kartongbit så var han nöjd.... o jag svettig som fasen o Anders på bristningsgränsen med en trött, hungrig o grinig Ditto i bilen som till o med Edvin sa åt att vara TYST!!!
Men... nu jäklar... lever pippisarna farligt i höst när jag o Ask är trimmade till toppen!!!
Ska väl bara byta ut den där kartongen mot liggunderlag... står nog bättre mot regn o fukt!!! För, det kändes lite bättre med kartonbiten än utan... =)

Jag har ju blivit "farmor" igen!!!!
Igår nedkom Pippi med två kattungar... tyvärr inga bilder än... och, det var väl lite dramatiskt med akut kejsarsnitt o en kattmamma som mest fräser åt sina ungar så matten får mata dom varannan timme... Då är man glad att man är hankattsägare! ;-) Men, det ska bli spännande o få se dom!! Sen fortsätter jag att hålla tummarna så att det går bra för dom små... det är ju rätt känsligt första veckorna....
.

* Det ska härdas...

Stackars, stackars stumpan...
Mammans hjärta blöder för lilla sockertoppen!!!
Pappan har fått nog o tycker att hon ska härdas!!!! =D
Nybadad sen en halvtimme med bara en t-shirt under fleeceoverallen så tar han med stumpan ut... UT i det kallaste!!! Voj, voj, voj... modershjärtat brast nästan.... ;-)
Nå, nu såg hon ju inte ut att lida, så kanske hon börjar bli lite tåligare mot kyla!! Och så är det ju ändå minst fem plusgrader i skuggan så... inte ens stumpan kan tycka att det är såååå vansinnigt kallt!
image191
Plaskparty i smältvatten!

Edvins känslighet är ju obefintlig! Han ligger i vattnet o leker.... Men, overallen är suverän! ReimaTec... köptes på i finland i fjol för 20 euro, det var halva, halva reapriset... o den är helt sanslös! Alltså... han LIGGER ner i en jonka-vattenpöl, en lååååååång stund... o visst... innerfodret var blött idag o byxorna... men, långkallingarna hade klarat sig! Och... jag tror att det mesta av vattnet som tar sig in tar vägen mellan stövlarna o byxbenen!

Idag ska vi på läkarbesök o tiomånadersbesiktning med Edith!
Få se då vad matchvikten är idag...
Tror inte att den minskar i alla fall!!! ;-)
Häromdan grinade hon för nåt, minns inte riktigt vad, men nån liten bagatell typ att hon inte fick komma upp i famnen exakt just då när hon hade tänkt det... så, det kom stora krokodiltårar som inte rann ner på kinderna utan stannade kvar!!!
image192
Tårarna faller.... inte! Fast den ena är på väg...

Tårarna hängde kvar på kinden o när pappan kom in en kvart efteråt så kommenterade han just det...
och konstaterade att hon har runda kinder!!! När tårarna inte förmår att rulla ner.... Raringen!!!

Med posten kom ett Traderafynd....
Jag tror jag måste ge mig med Traderandet!!!
För, jag lyckas hitta saker som jag inte ens fattar vad det är o när det kommer så roar det pappan mer än sonen... o sonen lär sig ett o annat hyss!!!!
Ska stoppa in mer bilder... men, nu måste vi laga oss iordning för bvc!
.
.
.

Snöodjur!

Idag kom Lucas, o så Lasse också förståss, på besök...
Av nån anledning har jag en tendens att räkna in hundar som likvärdiga besökare...
fick jag erfara när jag orsakade ett allmänt asgarv för nåt tag sen i nån diskussion...
"När det är folk som kommer o hälsar på" nånting... sa jag, o menade när nån MED hund i jämförelse med nån UTAN hund kommer o hälsar på! I första fallet får ju Ask lika mycket besök eftersom det oftast blir en massa hundbus i full rulle! Fast, det lät som om jag väldigt ofta hade besök av suspekta figurer med horn o klövar eller annat oknytt!
Nå, nu kom då Lucas o hälsade på Ask i alla fall...
Dom hade kul!!!
image187
Full rulle...
image188
image189
FRIHET!!!!

Edvin tyckte det var hela skoj, han också!!!
Nu ska vi käka lite gräddstuvad älgskav o sen ska vi ut o ralla...
Pappan o Edvin har kommit överens om att åka o kolla på när Lasse jobbar... suck... hur ids man!!! ;-S Ett litet tillägg... Lasse kör skördare!!! Jag o Ditton skulle väl följa med... men, jag tror att om det är nån hemma på hällan så hoppar vi nog av där... för vi skulle dit en sväng också o gratta jubilaren Emil...
Och... Emil har säkert nån skogstraktor som Edith kan få låna om hon blir alltför ledsen när hon inte får följa med till skogs... *gäääääsp* (undrar om nån upptäckte ironin)
.
.
.
kl är 20:19
Monstret vaknade idag... tydligen har det legat gömt nånstans långt inne i Edvin...
och, en dag med massor av intryck igår plus en dag utan mat o sömn i rätt tid o dos idag lockade tydligen fram det där monstret igen!!!
Han somnade på soffan, rätt sent på eftermiddan innan vi hade ätit... och... väcktes på synnerligen fel sida! Fel dag o säkert fel månad också!!! Kraken var inte god att tas med... o så vet man att om han bara hade ätit upp sin mat så hade han blivit snälla, rara o goa Edvin igen... Han var så utan energi så han skakade.... Men nu funkade inte nåt! Pinknödig? NÄ!!! Hungrig? NÄ!!! Korvskiva? NÄ!!! Men gå o sätt dig med tutten i soffan o tjura då!!! *grrrrr* Det hela slutade med att Edith o pappan for själva... här är mms:et som förhoppningsvis gjorde att Edvin förstod att man måste äta mat för att orka!!
Och... att skrika inte ger resultat!
image190
Snålvattnet på mamman satte då igång o rinna!!!

Och.... skulle inte förvåna mig om dom for o åkte skördare bara för att!!!
Edvin stod o skrek o var arg o så givetvis kom ju olyckan som ett brev på posten.... nå... overallen behövde ju tvättas i alla fall... Sen fick han sig en pyjamas o hopp upp i soffan med en vällingslurk modell Large o ett par korvskivor... som han åt med god aptit tills jag stack in huvudet o kikade... då pekade han på den tredjedel av korven som var kvar o sa: "Blääää!!!" Och... åt inget mer! Det kan inte vara lätt att vara två o ett halvt år!!!

Sex år och knappt två månader...

Så länge är det tills Edith är sju o jag också får njuta av en ledig morron!!! =)
Fast, sanningen o säga... så, nog njuter jag trots att det är totalt kaos o full rulle! =D

Idag till exempel...
Vilka underbara guldklimpar!
Det var kiropraktorbehandling... börjar tycka att den där Doktor Bramberg i luleå är riktigt underbar!!! Sen förra behandlingen har jag kännt mig så stadig o stark... lite ont har jag väl haft... men, rätt överkomligt... När vi var igår o tog oss en skidsväng med hundarna så... ja, för att göra en lång historia kort... Dino, älghund, 35kg! Jag- på halkigt före o så AskPlasken... Dino har ju haft en tendens att vara "lat"... Jag o Ask har fått göra mesta jobbet o han har lollat på lite slött vid sidan om. Nå, nu var det som en helt annan hund... märkte redan när jag selade på att han var lite "bångstyrig" så när vi skidrar iväg så har han full fart!!! Ja!! Tänkte jag... kul!!! Och så hinner jag börja fundera på olika tänkbara orsaker till hans helt nya iver för att springa... Hårdare, bredare skoterspår? Piggare? Börjat tycka det är svinskoj o dra i skidspåret? osv...osv... Vi drog iväg o fick med jämna mellanrum stanna o vänta på Anders låååånga stunder... Nå, förklaringen kom ju när han gjorde ett jonkaskutt, helt oförutsett, åt höger så att "kläppen" i läderbältet vreds åt fel hål så både han o Ask kom sig lös... Ask vände ju på klacken när jag hojtade men Dino högaktningsfullt sket i våra inkallningsförsök!!! Så, där for väl en timma eller så... för, det var ju inte bara vi i skogen... ett gäng renar sprang runt som får på ett hygge! Därav den turboladdade motorn MOT renarna... tillbakavägen var definitivt inte lika fartfylld!!! Ask pinnar på som sjutton först... jag sen med stavarna som vart o vartannat tag trasslas in i Dinos koppel som hänger vid min sida eller slappt bakom, o Dino "him self" lämnar djupa fåror i snön där han släpas efter oss!!! Nå, blåmärket på röven blev gigantisk o jag var säker på att jag lyckats paja nåt i ryggen... men, nä då! Bortsett från muskeln så var ryggmaskineriet ok!!!

Här kommer då guldklimparnas uppförande in... Edvin är ju under potträning... blöja på bara för att vi skulle till Luleå?? NÄ! Och... han höll sig bättre än mamman... som höll på pissa ner sig innan vi var framme hos Bramberg! Kaffet hann INTE kallna den här morronen när Anders var ledig o vi var två att hålla på med bustrollen... då var dom såååå beskedliga så det blev väl en tre stora, varma muggar till frukosten! Vi hann vara o ralla på storheden nåt varv innan kiropraktorn... efter behandlingen åkte vi till Waldorff för lunch.... börjar misstänka att dom har nåt slags varningssystem med foton på "besvärliga" gäster... nu är vi definitivt med där!!! HAHA!!! Nä... jag tror väl inte det, fast pappan suckade o ville smaka av fickpluntan jag hade med (ja... så illa är det inte... hade bara med en liten flaska Rom som den vispade grädden till kolapajen skulle spetsas med som vi tänkte ge till Farmor på födelsedan) medan vi väntade på maten, för att lugna nerverna! Edith ensam på Waldorff gick ju bra... Edvin var det lite mer fart i!!! =D Men, hur han tyckte det var spännande med fiskarna!!! HAJ!!!
image182
Spännande hajar!!! Synd bara att mobilbilderna blir lite suddiga!

Sen for vi o kollade in Barnens hus o så tillbaka till storheden... pappan konstaterade att Biltema MÅSTE vara mammans favoritaffär!!! Ja... nästan! ;-) Anledningen till springandet på affärerna var ju farmors födelesedagspresent!!! Vi har verkligen försökt hitta nån läcker, cool, arbetsmaskin typ tramptraktor eller trehjuling, i pastell-metallicfärg typ rosa... gärna pimpad med blingbling-fälgar o glitter o sånt... för, man kan ju inte ge en farmor en blå eller gul traktor!!! Så... det blev ett evinnerligt rallande o det närmsta vi kom nå rosa var en bobbycar i princessmodell (trist) och en plyschponny typ bobbycar med fyra små hjul under... rätt fin... men, fick för mig att den skulle rätt fort bli trist... Så... till slut föll valet på en trehjulig eldriven motorcykel från Biltema... visserligen blå... men, vi hade klurat ut innan att vi köper nå fluffigt o hårigt rosa tyg o pimpar upp sadel o styre med osv... men, då fanns det inte ett rosa acryl-strå så långt ögat kunde nå vare sig på Rusta eller Jysk!!! Va... Inte en enda kul matta i rosa, hårigt material när man faktiskt VILL ha en!!!! Så, kompromissen blev sprayfärg!!! Så farmor får blinga sin egen hoj!!! Och... det är nu jag blir riktigt upprörd över det ojämlika samhälle vi faktiskt lever i!! Inte nog med att det inte fanns en enda rosa traktor... så av en hel vägg full med sprayfärg, så fanns det inte en enda pastellfärgad rosa, eller ljuslila eller turkos glittrig färg!! Det fanns blåa o bruna o gula o röda i alla nyanser... krackelerade o bubbliga o metallic... men, det tjejigaste jag hittade var en mörkare lila metallic färg!! VA!!! På Biltema!!! Borde ju krylla av olika färger... tänk alla småtjejer som vill pimpa upp stödhjulen till cykeln från trist galvaniserad plåtfärg till nå läckert glittrigt!!! Ja, inte ska dom då fara till Biltema för o hitta färg... Men, jag tror farmor blev rätt nöjd ändå... fast hon suckade lite över vilken bantningsmetod hon skulle ta till för o komma ner i matchvikten max 25 kg som stod i bruksanvisningen!!!! =D (Hittar hon den så kommer jag använda samma!!!)

När den är uppladdad o kör själv!!! =) Kanske Ditton blir gladare då!!!

Och... en hel dag i Luleå, rantande hit o dit... in o ut i bilen o inte en tillstymmelse till olycka!!! Han är helt fantastisk!! Nu är det en vecka sen vi började pott-träna... hade väl tänkt att det skulle bli lite mer nedpinkade byxor, strumpor, overaller osv.. men, det är väl tre byxor med pink... två kack-kalas (ok... det första var ju brutalt så det räcker för 47 olyckor!!!) och dom fyra senaste nätterna har blöjan varit helt torr på morron... dom har hunnit busa ett bra tag i sängen o så dricka en vällingslurk o sen... "pssss... mamma!!!" Blöjorna lär nötas upp av slitage hädanefter! Nå, visst kan det komma bakslag... men, för en vecka sen hade jag två små bebisar... nu har den ena av dom blivit stor!!! Och... är såååå himla duktig! Tom kackeriet funkar på toan!!! Brukar ju annars vara lite känsligt... i alla fall för stora storebror... han var kisstorr läääääänge innan kackeriet på toan funkade!! Kan ju ha att göra med att hans toainsats var lite fel i passformen för toastolen... så han drattade ner i toaletten o kilades fast! ;-S Kraken....

Edith ja... o Edvin...
Dom är nog lite speciella...
När vi beställde mat hade han inte tid överhuvudtaget att fundera på mat... HAJJARNA var sååå spännande... så, vi valde en capricciosapizza till honom... Edith hade med sig en Sempers spagetti o köttfärssås... o jag o pappan tog oss en pasta carbonara som var dagens... o vilken carbonara!! Tack Waldorff...alla elaka tankar om besviken matupplevesle smälte bort i samma takt jag njöt av den snuskigt goda, vitlöksstinna pastan! Nå... Edith äter ju som hon brukar... hälften hamnar på bord (rosa/vit textilduk under glasskivan... men, inte på sidan där det hänger ned!!!) och golv av barnmatsburken! I vanlig ordning vill hon hellre äta av det jag har på min tallrik o gaffel... pastan spottade hon ut men Edvins pizza var poppis!!! Så, hon smaskade i sig en hel del tuggor!!!

Pizza!

Edvin... han tog sig några tuggor från sin mat o några från min... ett par brödtuggor o så lite sallad... o så ÖL!!! När Cocacola-glaset var tomt ropade han högt, klart o tydligt "MERA ÖL!!!" Hmmm... en del ord han han verkligen uttala!!!!! Och... "damen" fiser ännu värre ikväll!!! Värsta illaluktande fisarna... fast, nu var det synd om henne... för hon hade magknip! Så, trots att hon var vansinnigt trött så tog det en o en halv timme för henne o somna!!!

En kopp morronkaffe...

varmt... nykokt... i lugn o ro...
Hahahaha!!!
Varje morron försöker jag... men, se... dom är som getingar i en glasburk... pissmyror i en tecknad kalle anka-film där kalle febrilt försöker stoppa pissmyrorna från att käka upp picknicken men dom bara väller in från alla håll o kanter... o det gnäller o piper o spills!!!
Suck, pust, stön....
en lugn morron med en enkel kopp kaffe som är varm... kanske en liten kanelbulle till... vilken lyx!!!

Den här morronen började med småtroll som busade igång sig i sängen halv sju nångång... sen gick vi upp o jag i hyfsad nämnd ordning pälsade på Edith fleeceoverall o sockor, mikrade en vällingslurk till Edvin som satte sig o se tecknat (nångång där emellan startade jag dammsugarn o insåg varför jag alltid annars gör det på kvällen... två monster som hänger både fram o bak på dammsugarn o trycker av o på... håller fast osv), snörde på en perkulator kaffe, släppte ut Ask i löplinan (fjashunden vågar knappt röra sig i den... o så går han o snurrar runt fågelmats-träställningen o jag måste gå ut med Anders tofflor o få massor av kall snö på mina bara fötter när jag trasslar ur honom därifrån!) gjorde upp en eld, tar in hunden o häller upp en kopp kaffe som jag tänkte sätta mig ner o njuta av tillsammans med ett svårt sudoku som jag hållt på med några dar.... då börjar bina surra! Edtih som suttit o grejat på för sig själv kommer o klättrar upp för mina ben o gnäller... Edvin springer fram o tillbaka o härjar med allt från att han ska på toa till tittiiii (tutten, han har en sanslös förmåga just nu att lägga bort tutten nånstans, typ i soffan eller nåt annnat "väl gömt" ställe o så kommer han o gnäller efter en tutte... han helt glömmer bort o ser inte den han hade i munnen för sju sekunder sen!!!) Nå då är det bara att plocka fram frukosten... jag hade ju en vision av att hinna sitta tre minuter o dricka upp den där förbannade koppen innan!!! Då är det flingor o yougurt... mackor o smör... o allt inspekteras av Edvin som godkänner... Han håller på o smäller i skafferidörren under tiden o tycker det är skitkul när dörren till övre skåpet åker upp när han smäller igen det undre... så, så fort den åkt upp så skrattar han o ropar "Mammma!!! Dä!" Alltså... jag ska stänga igen den så han ska smälla upp den igen!! Så håller vi på ett tjugotal gånger medan jag försöker fixa gröt till ditton osv.... puh... nå, all frukost är framme... Ditton sitter i sin stol o Edvin fick sin kaviarmacka som givetvis Edith hinner flocka tag i medan jag håller på hälla mjölk på mina flingor (Edvin ska ha Frosties o jag vill ha Havrefras, så det går verkligen att krångla till en vanlig, enkel frukost!!!) så, Edvin vrålar näääää Ditto!!! Hela Dittos hand är nedkletad med kaviar... urk.... o jag morrar lite lätt åt Edvin att se till att hålla smörgåsen ifrån henne!! Att han inte lär sig... för det var ju definitivt inte första gången hon snor nåt från honom! Nå, frukosten ska avätas o nu duger ju inte flingorna!!! Blä!!! Men låt bli o ät dom då!!!! *morr* Så, torka av bord, händer, munnar o så av med pyjamas o på med kläder på ditton... Samtidigt så ska ju Edvin på toa... ner med Edith på golvet o av med byxorna på Edvin o lyfta upp honom på toan.. .Edith hinner ju dit med händerna innan han hinner sätta sig... den här gången hann hon i alla fall inte släppa ner sockan hon höll i handen.... o medan Edvin sitter på toa försöker jag klä på Edith.... nå, bort med Edvin från toan, på med kläder på honom... fortsätta klä Edtih som är som en korsning mellan en iller o en ål! Ut från toan, o då tänker jag att NU ska jag väl ändå få mig en kopp... så jag gör ett nytt försök... men... nu börjar ju stumpan vara trött!!! Jag plockar bort Edvins flingtallrik, men då vrålar han som om jorden håller på o gå under!!! Jaha... tydligen ska han då äta upp bläflingorna... o har en tanke på att gå o se tv samtidigt... Nä du!! Ska du ha flingor, var så god o sitt vid bordet.... Jag har tröttnat på att ha soffan o resten av både vardagsrum o ditto ommålat med Edvins frukostar! Så, han sätter sig o äter upp hälften ungefär... sen vill han att jag ska rita traktordäck i tidningen jag försöker lösa sudokut i... Ditton sitter i min famn o försöker slita sönder allt i pappersväg som hon kommer åt! Jag ritar några hjul, som blir till traktorer, som ska pumpa däcken o som krockar o drar vagnar osv... så plockar vi fram nya traktorboken o så sitter han o läser den en stund o givetvis flasar han ju runt så muggen (jag hade sneglat på den o tänkt, måste plocka undan... men, hade också en tanke på att dricka upp apelsinjuicen först!) flyger iväg på golvet.... Jippi tycker Edith o försöker rusa dit o kladda... jag morrar åt Edvin som tar illa upp o springer iväg... givetvis snubblar han o då är ju katastrofen ett faktum... hans två o ett halvtåriga självkänsla fick ett slag för mycket så tårarna flödar o jag kramar o tröstar osv med ena handen samtidigt som jag försöker hålla undan Ditton när jag torkar upp juice med andra handen... o foten.... o min andra kopp kaffe står orörd o svalnar på bordet....
Nå, juicen ör upptorkad... o så tänker jag att Edith somnar nog i vagnen o Edvin vill vila med tutten i soffan... Jippie! Lugn... tills jag tar upp Ditton o känner odören.... bara o byta bajsblöja.... Allt går i ett... i ett... i ett.... Varför inte låta alla vara nakna o skita fritt... Kakla in allt... golv väggar tak o så skaffa en högtryckstvätt o spola av dom varje kväll...
Och stackars pappan... som måste jobba...

Nu är kaffekoppen jag har druckit medans jag skrev det här slut... den var inte god! Halvljummen o har stått två timmar i termosen.... Suck!

Lat lördag...

Pappan hade "sovmorron" idag... eftersom dom som jobbade igår var o rallade rätt sent igår kväll så tyckte dom att Anders behöver ju inte komma in till klockan nio idag på morron utan dom ville ha sovmorron till tio! Vilket jobb, va??? =)

Vilken tur att mormor kollar på Gokväll! Dom hade bokrecension här om dan o då visade dom där här urcoola barnboken! Skithäftig med massor av flikar o luckor att upptäcka allt möjligt! Och så en knapp att trycka på så mullrar traktorn igång... o sist kommer det ut en gigantisk traktor ur boken! Varmt rekommenderad till alla små traktorfantaster!!!
Finns på Adlibris!
image179

image180
Brummmm brumm brumm! Startknapp till motorn!!!
 DAWN SIRETT -TUFFA TRAKTORBOKEN
Pappan kom på blixtvisit med "jobbet"....
Dom skulle upp på Lappberget o åka skidor o ta sig en bastu o han hade glömt ta med en handduk... o så hade han en låda rödvin till mamman!!! Jag skickade ett mms här om kvällen med bildbevis om vad hans stackars barns mamma sysslar med... klockan var fyra på eftermiddan o jag hade korkat upp en vinflaska (den sista i vinstället för övrigt)!!! Jag hade köpt riven parmesanost för några veckor sen o har varit sugen på köttfärssås o pasta med massor av smak av parmesan sen dess, i tisdags blev dags för det till middag o självklart måste man ju ha ett glas rött vin till!!! Igår for resten av flaskan till laxpajen... så, nu var det helt slut på vinförrådet! =)
Så... pappan måste ju vara riktigt orolig för att jag ska bli än mer stollig o glömsk än vad jag redan är! För, veckans nyhet var väl att kvinnar ska dricka ett rödvinsglas om dan för att undvika att bli dementa!!! =D Hehe... Fast, han är inte så svårövertalad själv att ta sig ett glas till nån god mat.... ;-D

Gårdagen blev abrubt avbruten av bajskalas... igen...
Fast, den här gången var det Ditton som geggade ner sina egna byxor o ben... så, det blev rakt ner i badbaljan... och när dom var klara så hade Anna o Lasse kommit! =D
Så, det var ju tur att gjorde den där blåbärspajen jag hittade recept på...
Ganska klassisk blåbärspaj
hette den o finns på: www.blabarspaj.se/

Nu har lilla rara Edvin somnat, utan blöja, i vår säng!!!! :-o
Och monsterdockan vaknat där nere... att dom inte kan sova samtidigt på dagarna!
.
.
.
Jag drömde inga mardrömmar... tror jag... inte vad jag vet i alla fall!
Däremot har jag nångång under natten tagit av mig t-shirten o kastat den på golvet i fotändan av sängen, totalt utan ett minne av det! Kanske det var mardrömmar ändå! =) Jag har ju rätt stark motståndskänsla mot björnar! Jag har väl inte riktigt fobisk rädsla om man nu jämför med svärmors ormskräck... så illa är det inte... men, jag mår fysiskt illa när jag ser en björn! Blir iskall i magen o vattnig i munnen... hela kroppens urinstinker gör sig redo för flykt o det är just o just jag kan hålla mig i schack! När jag var höggravid med Edvin var vi ute efter en skogsväg o körde... hittade en björk som blixten slagit ner i så Anders gick o koxade... jag också... o han gjorde nåt ljud o skrämde mig o jag kan lova... det tog tre o en halv sekund upp från det risiga diket jag stod i och in i bilen!!! Det värsta är att jag känner... om jag hade haft nåt barn med mig så är jag inte säker på om jag skulle ta med det i en sån situation... o det känns skithemskt! För... min hjärna bara reagerar!!! Har liksom inget att säga till om, jag bara flyr!!! Så... björnar... ja, jättegärna... som en fäll på golvet framför brasan! Det är nåt med deras ögon som jag bara dör av!!! HU!

Nå, jag glömde ju att surra om den första orsaken till barnens bad igår...
Edith kom krypande under bordet där Edvin sitter på sin stol o pysslar med nåt, vet inte vad, men hängandes över bordet... givetvis så flasar han till sin mugg med Portello... han skulle prompt dricka från en mugg modell stor o rejäl! Nå, splash... givetvis prickar ju muggen Ditton... som pappan plockar upp i famnen efter en liten stunds total tystnad som det bara blir när ungar slår sig innan gallskriken kommer, och sen snyften o gråten som rätt snart, inom loppet av en halvsekund slutade!!! Jag kommenterar: "Nu hade hon tur!!!" "Vaddå tur?" sa pappan "Hon klarade ju sig från att få muggen i skallen!!!" sa jag "NÄNÄ!!!" Så fick jag se resten av Ditton när han vände på henne!!! Jag hade bara sett den lätt fuktade ärmen på hennes rosa kofta... men, även resten hade fått Portello!!! =)
image181
Lady in Pink-Portello!
Stackars stumpan!! Hela tunga muggen mitt i planeten!! Ett stort rött märke fick hon!!!
Och anledningen till att det inte blev skrik o tandagnissel! För, en stor mugg i skallen GÖR ont!!! Jo, damen fick Portello i munnen!!! Först huckra med underläppen på millivippen att börja gallskrika för att sen sticka ut tungan och...Hmmm... mmmm...nam-nam!!! och så glömma bort hur ont det gjorde!!!!! Fast, dom har ju forskat o kommit fram till att socker gör att smärta gör mindre ont!! Bara från det Edvin skulle ta det där PKU-blodprovet när han var en vecka o dom stack o tröck o stack o tröck i hans små tunna blodkärl ovanpå dom kalla händerna... tills det Ditton skulle göra samma grej... då var det spola under varmt vatten för att vidga blodkärlen... sockerlag på mammas finger för att ditton skulle suga på... skillnad!! Pontus stack dom i hälen... o fick väl hålla på en halvtimme för att fylla dom där tre gigantiska ringarna på läskpappret som dom har som provunderlag!!!

Nä... nu ska jag gå o fixa "middan"!!!
Blir våfflor idag... kanske en klick grädde också... mmmm....
Stekte pommes o korv till lunch... o Edvin åt en stor portion så jag har inge förhoppningar överhuvudtaget att få i honom nån "riktig" middag... så.. då smaskar vi i oss gottigt istället! Och... inge vin blir det... Hehe... för, nä.. vin till våfflor... NÄ!
.
.
.
å så undrar man varför man går upp i vikt!!!
Va... med den dieten... suck.. suck... tror jag nämnt det förr... Jag är såååå less på korv! Och... varför ska småmonster vara så ensidiga i sin kost den här perioden i livet!!! Av middan idag var det bara sylten o grädden som slank ner... det enda våffelhjärtat jag satte fram på tallriken blev kvar... men, han tog om tre gånger av det andra!!! Är lite som vissa dagar när han får en matportion o gärna tar sig mer av både det ena o det andra men bara äter upp dressingen.... ;-/ Nå, väl... snart är han tonåring o slukar allt i sin väg...
Stumpans aptit är det däremot inget fel på!
Hon käkade upp nästan två potatisar, lite kokt morot o så kalvfrikadeller... o så ett par hjärtan våfflor till efterrätt!! Nu ligger hon o fiser som värsta cowboyen... å det luktar inte rosenknoppar!!! =D Edvin ligger o snarkar... på riktigt snarkar!!! Jag börjar känna att gruset i ögonen gör motstånd, hann faktiskt ta mig en dusch innan monsterdockan vaknade.... o plocka undan disk o krafs kring golven så imorron är det bara att starta dammsugarn... hu.. dygnets alla timmar går åt till att städa, plocka, diska, tvätta... lik förbaskat så är det alltid stökigt!!! Nu luktar allt dessutom piss... tom golvet i källaren osar som piss... men han är såååå otroligt duktig lilla hjärtegrynet! Han har klarat hela dan utan nån olycka! Så, det blir väl tredje, helt blöjlösa dan o han har sagt till varje gång han är nödig! "Basssj" säger han... "pssss" ibland, men man förstår ju vad han menar!!! Lite lustigt med hans tal är det ialla fall... för, alla är ju Mimmi, utom mamma, pappa o ditto... men då säger han ju Nino om alla jämthundar han ser o Pontus Camilla har han kallat Mimla ett bra tag!! När vi promenerade efter E10:an här omdan o det körde en vit kombibil med släp o en skoter på så var det med bestämda o konkreta ordalag "Mimla... örn-örn... brmmmm" = Camilla, skoter, bil! Och...det är ju inte speciellt ofta han träffar henne! Ska bli intressant att åka till Kalix med honom nu till veckan för "bedömning"!

Björnfrossa...

Pappan hade med sig en DVD som han lite hånflinande tyckte att jag skulle se...
o sa mitt i filmen till Ditton... ja, vad tror du händer i natt när mamman får mardrömmar?!?
Han kan vara så elak, faktiskt!!! ;-)
Filmen handlade om ett stolpskott till tok i USA som fått för sig att vara grizzlybjörnarnas beskyddare o levde i tretton (13!!!) somrar i flera månaders tid med dom... senaste fem åren videofilmade han och på sista filmsnutten hann han inte få av linsskyddet... men, den som obducerade o pusslade ihop hans o flickvännens kroppar som delvis plockades ur en skjuten björns mage fick höra ljudet av en grizzlybjörn som dräper o äter två människor! Tack o lov fick man som tittare vare sig se kropparna eller höra ljudet...
jag han fantisera nog o se bilderna för min egen inre syn!!! Hu!
Men, det var en sevärd dokumentär.... Riktigt bra!
image177
GRIZZLY MAN
"Den kritikerrosade regissören Werner Herzog utforskar, i sin nya suggestiva film "Grizzly Man", viltvårdaren och björnexperten Timothy Treadwells liv och död. Treadwell levde i fredlig samexistens med grizzlybjörnar under tretton somrar, och filmade sina vildmarksupplevelser de sista fem säsongerna. I oktober 2003 påträffades kvarlevorna av Treadwell och flickvännen Amie Huguenard i närheten av lägerplatsen i nationalparken Katmai i Alaska. De hade blivit lemlästade och delvis uppätna av en grizzlybjörn de första offren av en björnattack i området, (björnen som misstänktes ligga bakom attacken sköts senare)."

Så... inatt blir det väl mardrömmar.... fast, jag drömde nog mardrömmar här om natten..
Drömde att jag gick in på Outleten vid rondellen för att shoppa en vårjacka (har varit på jakt på en sån ett tag) iklädd endast min värst slitna o halvtrasig frottébadrock som jag bara höll fast omkring mig... efter mig kommer Kjell o trampar på snöret som för varje steg åker längre o längre ut! Jag blev irriterad o skyndade mig runt för o se om jag hittade nån jacka... icket... så, då skyndade jag mig ut ur affären o kände mig urlöjlig o pinsam där jag gick med mina bara ben som inte träffat en rakhyvel på länge o har full vinterpäls! Så då skulle jag cykla därifrån o står o funderar en stund om jag ska skjutsa hem Kjell först... men, nä.. känner mig stressad utan kläder o cyklar iväg över hällabron som har någon slags blå, smal gummimatta typ dykdräkt, utlagd över hela bron!! Där nånstans vaknar jag... har analyserat lite o antar att allt har nåt med att göra att för inte sååå länge sen druknade pappa i badkaret... nåt psykologiskt har det säkert handlat om i alla fall! =)

Nä... nu ska jag vålda ner PipLisaLarson som sitter o skruvar sig i min famn i sin vagn... för man är trött, trött, trött!

Ute!

Tänk... en jättelång stund har den där Ditton varit ute... Eller Ditto Diamond som pappan döpt om henne till eftersom hon är en riktigt liten spelevink som shakar that ass så fort hon hör lite popigare musik! Och... om det är nå spännande, svängigt på tv:n står hon o garnshakar vid bordet!!!! Så, om några så där 10 - 15 år så är det Ditto Diamond som vinner schlagerfestivalen!!! =D
Nå, hon har i alla fall varit ute en låååång stund!!!
image175

Hon hade på sig en stor vinteroverall o rejäla vinterhandskar som hade långt ifrån att sticka ut utanför ärmarna! Så, dom var väl isolerade i overallen... på fötterna hade hon bortsett från strumpbyxorna även ett par tjocksockor o så Edvins gamla kuomaskor som han nästan var barfota i för att dom var sååååå varma!!!
Nå, hon var ju nöjd idag... till o med log då o då!!! Hängde med en arm utanför vagnen o hälsade på Ask som struttade på sidan om... o såg med stoooora ögon på Pontus när han kom susande med skotern...
När vi gick in o jag tog av henne så var hon varm om kropp o huvud... men fötter o händerna var iskalla!!!
Snacka om urusel blodcirkulation!!! Eller vad det nu är... tror det börjar bli läge att kolla upp det där... för så ska man inte frysa!! På morronkvisten hade hon ett rejälare kack-kalas som jag spolade av henne under kranen i köket ifrån... o när jag la henne på skötbordet så hackade hon tänder så det var sjukt!! Och... nu är det ju 23-24 plusgrader i köket!!! Stackars stumpan... hon kommer inte att kuna bada i sommar! Och... alla söta klänningar som hänger o väntar på tt hon ska använda är nog bara att sälja på Tradera... För hon lär få gå med långakalsonger hela sommarn!!!

Sen somnade hon som en stock i vagnen i en besynnerlig ställning...
image176
Raringen.... slutkörd efter en barnvagnstur i kallvädret!
Nå... det här var ju en stund efter middan... hon hade till o med hoppat i pyjamasen!


Det blir Öppis idag... och HAJ till middag!

I min vildaste fantasi hade jag en ynka pynka liten fundering om att monstren kanske inte vaknar i tid o bad pappan ringa o väcka oss vid åttasnåret... Han vägrade med kommentaren "Om Edvin sover då... så ska han sova!"
Hahahaha!!! Båda två har satt igång som två illrar strax efter sex på morron!!! Som sagt... i min vildaste fantasi trodde jag att dom var ju uppe ganska sent igår... Speciellt Edith som var lite speedad eftersom vi smaskade i oss lite äppelpaj på kvällskvisten... men... nä! Nu är klockan halv nio o frukost, morrondusch o nästan all disk är avklarad... stumpan sover i vagnen o Edvin struttar runt i pyjamasen o väntar på pappan...
Och jag är TRÖTT...
För... så klart satt jag ju framför datorn rätt sent!
.
.
.
20:09
Jo då... Pappan kom så småningom från jobbet o vi jonkade oss iväg till öppis!
Och... lika kul idag var det som i måndags!
Sen smet jag in o handlade lite middagsmat... hittade strömmingsfilé så i dag blev det äntligen HAJ till middag! Så, han satt andäktigt nöjd o smaskade i sig stekt strömming... mos, löksås gick det lite sämre med... men en o annan tomat o paprikabit slank också ner!
image174
image173
Mmmmmm!!!! HAJ!!!!


Stolt!

Åhhh...

Jag blir så stolt när jag ser att av dom hundar som gått till 19 pris i helgens fjällprov, Vemdalen, så har fyra pristagare Baloo (Beyaz Töjre) som pappa!!! Mer än 20%!! Tänker jag rätt??? :-O

http://www.breton.se/index.cfm?mID=3&pref=aktuellt&visaaktuellt=1&ID=229

=D =D =D =D =D =D =D =D =D =D =D =D =D =D =D =D =D =D =D =D =D =D =D =D

image172
Farsan Baloo!

Pappan jobbar...

Så idag har vi en slapp o slöardag!
Skönt...
Edith o Edvin har sovit länge på morron... Edvin har legat i sängen till långt efter åtta på morron! Edith väckte vi vid halv nio... Så har vi bara jollrat på hela dan... Edvin fortsätter i samma anda med att bara äta nästan ingenting! Värmde gårdagens rester idag till lunch... ok, uppvärmda rester är ALDRIG uppskattad av Edvin så inte idag heller... en skvätt hamburgerdressing som han ville ha till åt han upp... drack ett halvt glas mjölk sen var det nog! Voj voj...
Sen har jag upptäckt att han har kvar skorv i hårbotten... sånt trodde jag bara bebisar hade... nå, jag sa till honom att vi måste sätta babyolja i håret! "Nä!!! Pitibittiii!!!" Vad menar du ska du sätta olja i fyrhjulingen? "NÄ!!" Ska du ha fyrhjulingsolja i håret?? "MMMMmmm!!!" Så, man får väl testa... höhö!! Om inte annat så lär ju skorven inte synas under ett skitigt svart lager motorolja!!! Och... hur korkad kan en mamma vara???? Sätta BABY-olja i håret på en två o ett halvtåring???? Hmmmm.... NäNäNÄ!!! Pitibittiii-olja ska det vara!!! (Pitibittiii=fyrhjuling)
Mmmmm... Nu börjar det spridas smaskiga dofter hit upp... bäst o kolla så inte äppelpajen får det för stint i ugnen!
.
.
.
Yeak!!!
Nu ska lite känsliga o kräsmagade personer inte läsa!!!
Klockan är 23:37
Raringarna sover... Edith fick INTE nån gonattpuss av mig ikväll!!!

Det är INTE chokladpudding!
Jag såg en lustig fågel som käkade av fågelmaten när vi satt o åt... knäppte nå kort på den o fick för mig att det var en gröngöling... så, jag var ju tvungen att kolla in bilder på pippisar på nätet efter middan...
Edvin är ju under potträning... så han har lyckats med två klädbyten idag... o att kissa ner Ediths stora, röda tygbok som är kul att bita o titta på! Nå... Där sitter jag o godan ro o hittar pippin... inte så exotiskt som jag trodde, utan en hederlig gammal gråspett... inte för att jag kom ihåg att jag sett nån tidigare... men, pappan upplyste mig om att vintern för två år sen var det en sån o härjade här... :-S Nå, mitt i allt så hör jag Edvin lite förtvivlat ropa på mig... jag hojtar tillbaka att jag kommer alldeles på direkten strax... nån minut senare ringer pappan o jag går ner medan jag pratar med honom... o tittar på lilla söta äckelpäckel-stumpan där hon glad i hågen med en sked i högsta hugget sitter på golvet i hallen... Jag tittar en gång till... känner hur jag fryser till o frågar.... Är det bajs???
Va... ÄR DET BAJS??!!!??
Så börjar hjärnan febrilt tänka ut nåt behagligare tänkbart scenario... visst... det blev kvar en skål med chokladpudding i kylen här om dan... den är nog den bustrollen fått tag på.... Eller???
Slänger luren i örat på pappan... JAG RINGER TILLBAKA!!!
Lyfter upp stumpan... NÄ... Det är INTE chokladpudding!!!
Hela stumpan... full av skit!! Från topp till tå... OCH hon hade smakat!!!!!
Jag höll ju kameran i handen... men, kom mig inte för att knäppa kort på förödelsen MED barn!
Edvin hade ju förtvivlat bara gått runt... o inte rört nånting!
Fiskade upp Ditton... o plockade badrockar o dirigerade Edvin ner för källartrappen... BADA!!
Först fick Edith en avspolning... hade det varit högtryck i duschen hade nog den använts!!! =D FY!!! BLÄ!!! Så, när stumpan var skrubbad plockade jag upp henne... Edvin fick sitta kvar o bada... gick upp, placerade henne i vagnen - väl fastselad... tog fram fönsterputs (suveränt rengöringsspray om man jämför med kökssprayet!!!) o torkyrullen... o gick ner på knä! Stumpan var väl inte alltför road av att sitta i badrocken o tutta på nappen o leka med Edvins pannlampa (måste ju muta med nåt intressant som håller intresset vid liv ett längre tag!) så klart så kommer ju brorsan upptrampandes, naken, upp från iskalla källaren! Så... Edith är fortfarande rätt missnöjd så ett mariekex placeras i hennes näve o jag tar med den andra bajslymmeln ner igen... tvålar av honom, nå han var ju inte speciellt smutsig, o så upp till illvrålande lillasyster som käkat upp sitt kex o tycker det är pest att sitta där själv! Pyjamasar på Edvin, torkar öron o borstar håret... han fick sig en vällingslurk... Ditton samma sak fast en tuttslurk! Och... när vi sitter där utmattade i soffan så brummar nåt stort o blått förbi hallfönstret... Jag hinner se att det står Jonsered o hojtar till Edvin... skynda... spring till köket o kolla ut!!! Själv hoppar jag i närmsta byxor... o hänger med in i köket o får se en lastbil... med timmerflak!!! Hann börja fundera... det måste ju vara nån som kört fel... Jonsered... det var en jävla stor båt!!! (Jonsered stod det på kranarmen... o jag som trodde det var en gigantisk båtmotor!!!!) Christer, Stina, Emil o Timmy är ute på uppdrag med vedleverans till grannen o så lyckat att dom kommer ner så Edvin får se en lastbil som lite plåster på dom bedrövade självkänslo-såren!!! För, han var lite skamlig... försökte förklara att det inte var hans fel o skoja till det lite så det inte blir nån traumatisk minnesbild när lillasyster käkade upp hans bajskalas!!! Och.. det har förövrigt varit en riktigt skitdag!!! Edith som i normala fall knappt skiter en gång om dan... har jag fått byta fyra gånger på!!!! Hon hann tom bli lite röd!!!!! Har aldrig hänt förut!! Edvin skiter i regel en gång om dan... på morron! Men, vi åt apelsin efter lunchen o jag tror den i samband med den enorma lunchen (lite hamburgerdressing) satte fart på magen... för, det var inte direkt hårt det som kom ut... Så... SKIT säger jag! Knäppte kort på eländet innan jag torkade upp det för att mms:a till pappan! Ringde honom senare... han låg o jäste på soffan o suckade att det var synd att han jobbade!!! Hur mycket tror jag på det??? =D
Nå, vilket som... så snabbt o effektivt har jag aldrig både badat två små barn och torkat golvet!!! Men, det hade inte suttit fel med ett par extra händer.... ;-)
Och så tycker man att små bebisar är sååååå rara o söta o luktar gott!!!! HAHAHA!!!

Jag har absolut inte koll...
Var tvungen o bild-googla på Jonsered... så klart att en timmerbils kran-arm heter Jonsered....
För dom flesta bilderna jag hittade var på oranga motorsågar...
Evinrude tänkte jag nog på... googlar man på det så kommer det fram en o annan fläskig båtmotor! ;-S

Öppis!

Ja... äntligen kom vi oss iväg på en öppissväng...
Om inget allt för oförutsett inträffar så tänkte vi ta oss en sväng på onsdag också!
Man märker att båda två tycker det är skitskoj!
Mycket nya grejer o roliga kompisar! Fast, i den där åldern verkar dom mest bara vilja sno leksaker från varandra! ;-) Fast, sååå otroligt rara o goa med varandra ändå för att vara "småmonster"! Edvin o Oscar hade bilrally på elementen... det lät rätt mycket där nere i församlingskällaren... undrar just hur det dånade uppe på expeditionen!!!
Men, dom hade kul så... Det enda som inte var så lockande för Edvins del var sångstunden efter allt bus... men, det kommer väl så småningom... jag tror Edtih kommer att uppskatta det mer... tyckte bara nu idag att hon klappade händerna i takt med ramsorna!

Kul o träffa blogg-polarn Linda "live"!!!

image167
Så här glad är Edith på väg till Öppis!

Och... det där med tjejleksaker... ja, jo... Edith tyckte ialla fall om timmer-lastbilarna!!!
image168
Hmmmm... saknas det inte nåt??? VAD ska gripa tag om stockarna???

Edvin i sitt essä.... Lär syrran hyss! Klättra på garderobsinredningen!
image169
Så här Edith... Klättra så här!!!

Tur att pappan tog emot henne när hon klättrat klart!

Det klarnade upp o nu skiner solen men vindarna är rätt bastanta så Edith får stanna inne när nu Edvin o pappan ska ut o skotta snö... eller prova nya skidorna! Så, nu får vi skidra ikapp som två hurtbullar, jag o pappan!!! =D
.
.
.
19:40 är klockan o Edvin har slocknat... huga... då vaknar han väl före fem i morron!!!
Ditton håller på o river ner veckotidningarna som jag fortfarande inte fått sorterat upp utan ligger så lockande på en fotpall i sovrummet...
Monsterpojken har ätit uruselt senaste dagarna...
Knappt nån tugga av maten... frukost, lunch o middag!!! I morron ska jag steka nån korv o pommes frites till honom... få se om det passar herrn! Idag blev det stekt blodpalt (...mmmmm! Nästan godare än när den är kokt!) o till middag blev det kycklingfilésås/gryta med paprika, curry o banan o så pasta till det... BLÄ!!! Var Edvins kommentar o så började han hojta om HAJ!!! Det finns en bytta saltströmming som han tjatat om... Ja, man ska väl inte klaga när ungen gnäller o vill ha fisk i stället!!! Men... nu fick han vara utan mat... vi får börja äta fisk oftare... Det är ju gott det också... synd bara att man är så dålig på att hitta på fiskrätter... Stekt lax i all ära... men det finns ju så många olika kul fiskar som man borde lära sig att fixa till! Ska se om jag hittar några kul recept så monstret blir nöjd!!  =)

Undrar just...

hur tidigt vi klev upp idag???
Klockan är 12:11, Edvin o Pappan är ute o skottar o pysslar o annat pojk-joxande...
Ditton sover för andra gången middag idag... har hunnit äta både frukost o lunch!
Gårdagens o frukostens disk är avklarad... har svassat av golven med dammsugarn... blodpalten som vi ska äta till middag är på gång, i alla fall potatisen (jag sätter en liter kall kokt potatis till en halvliter blod när jag gör blodpalt, blir gott!) är kokt o blodet ligger o gottar sig med rågmjölet... så, det är bara att knåda ihop paltar o så koka så är middan klar... o som sagt... klockan är inte kvart över tolv än!!!!

Idag känner jag av muskler... i armar o ben....
Det var ett eländigt före igår... blötsnö som både gled lätt o sög fast... så, trots att båda hundrarna drog så fick jag pinna på ganska rejält!! Och... idag känns det! Sköööönt! Jo, fakstiskt... skönt med träningsvärk!! Här har jag ju gått o funderat hur sjutton det kommer sig att jag inte fått nån träningsvärk hittills för det är ju ändå inga lätta småsvängar jag varit på tidigare med skidorna o hundar... men, tydligen så finns det nån slags grundfysik som gömmer sig under alla fläsklager som sista årens aktiviteter (barnafödande o ryggoperation!) gett!!! Och... som sagt... skönt med träningsvärk... då vet man att man gjort nåt! =)
.
.
.
Den här dan rusade iväg... den också!
Gott med palt... mmmmm...
Fick palt-koma o slocknade en sväng på soffan!!!
Trollen har varit busiga idag... igen...
Edvin har verkligen fastnat för det där med fotografering!! Och, i sanningens namn måste jag säga att jag sett flera "vuxna" fotografer som gör ett sämre jobb!!! =) Han lyckas fånga det han fotar riktigt bra, i mitten av bilden o lyckas också fånga komiska miner... fick i alla fall jag erfara... gjorde lite grimaser när han knäppte o sen satt vi o kolla in bilderna på tv:n o fick skratta så jag nästan pissa ner mig!!!
Sen har dom busat som troll med pappan... när Edvin ropar pappa så gör Edith detsamma... så, snart är hon ikapp Edvin i pladder-sammanhang!
Sen kan man ju studera bilderna på oss o fundera om det verkligen är så konstigt att pratet är sent...
man ska vara glad att det alls kommer med såna föräldrar!!! =D

Stackars barn!!!

Nu händer det grejer på fönsterbrädorna!!!
Mina Hoyor växer... o ett par tänker visst börja blomma!!!
Nå, den där elaka jäveln i köket har ju satt i gång... fast, nu tycker jag inte den är elak, värre var det när Edith var omkring sex veckor o i värsta kolik-perioden... Jag testade en dryg vecka att vara utan allt som kan innehålla laktos... o börjar man fundera så är det laktos/mjölk i ALLT! Jag levde en vecka på vatten o fyrkornsgröt!!! Och, då... när man är som värsta hungrig o i högamningen så vansinnigt sugen på sötsaker... sätter den elakingen igång o blomma... o luktar SMÖRKOLA!!!! Nu tycker jag bara att den doftar gott men i somras... när jag stod o skar upp nåt till middan o känner hur det kommer skov doftande smörkola o kan inte begripa var det kommer ifrån... tills jag ser att hoyan blommar!
image165
Sötingen Hoya heuschkeliana!!! Doftar som en skål full med smörkola!

Skidsäsongen är inte slut!!!

SNÖ!! En hel masa snö!!!
Så, idag efter melodikryss o frukost åkte vi till Kypas...
En stark längtan efter EDVIN drog oss med styrka ditåt...
Skidorna o Ask fick följa med o jag snodde med mig Dino o vi tog oss en tur i det tunga snöföret!
Så, både jag o hundar fick oss en rejäl omgång motion! Lite mer nytta fick vi också... för, ute på en äng, mitt i byn fanns det en stackars ren fastknuten i ett snöre... vinden låg rätt från den mot oss där vi kom skidrande på vägen... o två jakthundar fattar ju på en gång att det där är nåt spännande... tom JAG kände ju lukten av den!!!
Så... Dino fick "gå sakta" o Ask fick med skarpa ordalag veta att ren är INTE intressant!!! På tillbaka vägen vände han inte ens nosen åt ren-hållet!!! Hoppas att det var allt som behövdes för att få honom "ren-ren"!!! =) Skulle vara vääääldigt smidigt!
Nå... dagen gick fort... och väl hemma i soffan satt man o försökte se Körslaget på fyran... o undrade hur sjutton man kunde sakna larmet av bus-Edvin så enormt igår när det var så tyst o stilla! Hehe... Fast, det ska höras o synas när man är ett busfrö på två o ett halvt år!!!
Nå... nu är sängen den starkaste dragningskraften!!! För bortsett från den fysiska aktiviteten idag så är jag trött pga nattsudd igår! Klockan var över två på natten innan jag kom mig i säng... så... ikväll har inte John Blund nåt att utföra här inte!!!!

Gäääsp!

Det är ju rätt stilla o tyst när han är på vift... han monsterpojken!
Visst... Edith är inte dålig på att hålla låda... men, lillgohjärtat Edvin har ju en helt annan stil!
Men, i morron får man goa honom igen...
Idag var Marris o Sussie o hälsade på... lite trist att Sussie ska flytta till Luleå... känns som om det var nog långt till Bränna för att jag skulle få tummen ur o hälsa på henne... så, hur sjutton ska det inte bli nu då!? Bara att hoppas att hon kommer ofta till Ökx!
Edvin är lite kul... igår skulle jag knäppa kort på honom när han såg ut som en miniatur-åkare i arbetsbyxor med Scania-skärp, skjorta o sin illgula fristadsjacka o mössa! Men, han har blivit en linslus som upptäckt att han fastnar på bilder!! Så, nu är det mest miner o poser som gäller o snabbt springa o kolla hur bilden blev!!!
image163
Blääää! =)

Nå... nu har stumpan somnat, o jag ska gå ta mig ett bastubad medan det fortfarande är varmt!

Så här har Edvin det...
Undrar just om den där timmertransporten är laglig???
image164

Sardinburk...

Igår blev jag så vansinnigt trött efter middan.... så jag var tvungen att gå o vila mig en stund... resten av dom härliga familjemedlemmarna följde med så.... ehh.. host host... så värst mycket vila blev det ju inte.... Men, pappan o Edvin gick ner o då sov jag o Ditton inom några sekunder... har inte koll på vad klockan var eller hur länge vi sov... men ett par timmar tror jag det blev närmare bestämt... vaknade i alla fall så jag hann se Lost!!! Sen... grillade vi en bratwurst o så blev stumpan trött igen, så jag gick upp med henne o somnade... som en stock... försökte hänga med lite grann i CSI som pappan slog igång när han kom upp o la sig... men, nä... det gick inte! Sen har jag vaknat då o då i natt... o känt hur jag verkligen hade velat borsta tänderna o "nattpinka" men det gick inte att ta sig upp!
Har sovit till efter nio på morron!!!!! Alltså... det händer verkligen grejer med den där kiropraktik-behandligen!!! Igår var det nästan jobbigt.... jag kände mig rejält "tagen" efteråt o det var tydligen en rätt rejäl omgång jag fick! Även om själva behandlingen inte märks eller känns... definitivt inget brytande eller så... så märks det ju när jag blir totalt slut efteråt! Ska bli intressant o se hur det slutresultatet blir... kanske jag får en frisk rygg???? =D
Sardinburken... ja.. pappan gick upp nångång kring sju o Edvin fortsatte att sova ett tag till... o jag vaknade till av att Edith sparkar o knuffar nästan ner mig från sängen o på min madrass som är 80 cm bred så trängs jag, Edtih o Edvin som trycker sig in mot oss... trångt, varmt och.... nackspärr!!!!
.
.
.
Nu har vi varit o rantat... Pappan snarkar... Ditton snarkar o klockan är 23:23!
Vad Edvin gör har jag ingen aning om för honom "glömde" vi i Kypas!! =) Antagligen ligger han o sparkar på Emma i sängen... Vi rantade iväg till Finland en sväng idag... tog vägen om Kypas där vi dumpade "småfolket" (alla under tre år, inklusive Ask!)
Första gången Edith är helt med "barnvakt" en längre stund... tidigare har ju i alla fall pappan varit med henne när jag rantat nånstans... Det hade väl gått sådär... hon är rätt svår att ha o göra med! Mammas lilla loppa! Vi var som sagt till finland en sväng... rastade pappan på K-Rauta!!! Sen var vi just in på UllanKauppa, affären jag hittade en så otroligt vacker klänning för endast 42 euro före nyår! Den fanns inte kvar!!! Tur var väl det... för, andra klänningar som kostat kring 40 euro fanns på rea... o jag hade nog inte kunnat motstå den nu... om den så hade varit för typ 20 euro (fortfarande vansinnigt dyrt för en klänning i storlek 80, används väl högst tre gånger!) Inget annat kul hittade vi heller... i o för sig hade dom mycket ReimaTec overaller o sånt på rea... men, det är lite svårt att veta vad monstren passar i till nästa vinter så... dom fick hänga kvar på galgarna! Ett par lila änglavingar från mataffären till Stumpan blev det... men, det var nog mest för att få se o höra Edvins reaktion när Ditton hade Plimplaom-vingar på sig!!!! (Plim-plaom = Flygplan) Och... han tittade fånleende med stora ögon på henne när han upptäckte dom!!! =)
Nå... Pappan hittade en hel del i den där lilla butiken som ligger inhyst inne i mataffärens lokaler!!! Klirr...klunk... klonk... lät från påsen! =D
Sen smög vi iväg från Kypas o Edvin fick stanna kvar... han såg inte alltför missnöjd ut när han hängde i Emmas famn o vinkande ropade HEHHHHHEEEEJJJ!!!! till oss när vi for! Middan blev snabbt avklarad idag... svängde förbi Köket o plockade med ett par pizzor!! Hoppet har kommit åter för mitt pizza-begär!!! Det är inte ofta jag är sugen på pizza... ett par gånger per år ungefär... men, när jag väl blir sugen på pizza vill jag ha en som smakar bra! Och... det har det inte funnits speciellt många sista åren som levt upp till mina pizzasmaklökskrav! Men, nu, på Köket... Puss&Kram... fast jag bytte bort oxfilen mot skinka o salami.... .mmmmmm!!! Sååå gott sååååå!!! Tomat, ost, skinka, salami, bacon, lök o bearnaisesås! Sen slängde jag på några pfeferonisar.... mmmmmmm..... Till o med pizzasalladen var okej! Och, där är jag nästan ännu kräsnare... för, pizzasallad ska ha en sån exakt brytning mellan salt, sött, surt så det är på håret för att det ska bli rätt! Men, nu var den helt okej!!! Så, jag är så glad!! För, sist tror jag vi åt pizza från Nilles... för andra gången o sista! Det var inte nån angenäm upplevelse! Nä.... nu ska jag gå o borsta tänderna så jag också får krypa ner under täcket o snarka!

Dragonfly te... som Dr. Bramberg bjöd på finns här:
http://www.dragonfly-teas.com/

Kotknackeri...

Idag igen.... Puh!
Idag hade jag svärmor som resesällskap... hon skulle på nå "political shit" i Luleå (eget uttryck... myntat av nåt av hennes barn!) så hon föjlde med till Dr. Brambergs o vi fick oss en thekopp medan vi väntade... Riktigt härligt the!!! Måste kolla om jag hittar det... fick webbadressen till dom som dom själva köper det ifrån i skottland nånstans! Ska surfa runt sen... för det var ett läckert rooibos-the som hade en lite glöggkaraktär fast ändå inte!

Busfröna har varit roliga idag...
Jag köpte ett storpack blöjor på Willys...
Dom var förpackade i en kartong som småtrollen tyckte var skoj!!!
image161
Raka rör!!! Direktleverans i kartongen... spar på blöjor! =)

Även Edvin gillade kartongen...
Han skulle skruva fast ett däck på den!!!!
Ditton tog sig en tupplur på förmiddan...
image162
Nappen på trekvart!
.
.
.

Första April!

Äntligen är blogg-sidan igång!!! =)
Har bara klistrat in mina tidigare kråkfötter över det som hänt dom senaste dagarna...
ska kolla o rätta stavfel o lägga in bilder strax!

Edvin fick tag på kameran häromdan...
Han skrattade gott varje gång han knäppte ett kort på Edith o sa: "Ditto!!!"
Och.. för att bara vara två o ett halvt år så tycker jag att han lyckades på en del bra bilder!
image154

Och så en 35 stycken bilder liknande denna:
image155
DÄCK!!!
.
.
.
TACK ANNA!!!
Jag hittade ju precis vad jag ville ha... flera stycken till o med!!!
Då var det bara att få ihop det i praktiken också!! =)

Jag kan bara konstatera att det börjar vara slutskidrat för den här säsongen...
Vi var en sväng idag, jag o Ask... o skoterspåren bar inte speciellt bra... sen var det kvicksandssnö!
Åkte man igenom med stav, arm, ben eller röv så satt aktuell del fast, rejält fast, i snön! Och... där vi inte åkte på djupsnö/skoterspår så hade plogbilar varit framme... o där var det blixtsåphalt! Och så ett gäng sandkorn, stenar, grenar o annat!!! Jag ramlade mer idag än på alla andra svängar jag varit tidigare sammanlagt!!!
Så, summan av kardemumman... Det är vår!!!
image156
Kolla in tö-droppen!

Sen har tom mamman åkt snowracer/BOB!!! Hunden flydde i vild panik!!! =) Hehe...
Fast, det var kul! Och... jag önskar att backen varit lite högre... o den där skoterboben... som grabbarna fantsierar om... jag hade inte tackat nej till ett åk med den!!

Sen upptäckte jag nåt annat kul.... mina skidor hade fått agera gnagben vid nåt tillfälle!!!

Haha... såg så komiskt ut! Ask hade tydligen dragit iväg med skidan o tagit sig en gnagsväng med den... pappan hade sett honom!
Middan var omtyckt idag... HAJ!!!
Edvin fick hjälpa pappan o halstra saltströmming o han åt sen nästan tre stycken!!!
Säkert jätteonyttigt för små barn... men, det hjälps inte... Edvin gillar haj, i alla former!!!
Lax, fiskpinnar, saltströmming, SURströmming, löja... ja, allt!!! =) Och.. det är ju kanonbra!
image158

Tom Ditton har varit ut idag!!!
En låååång stund!!!
Det är så härligt med den här årstiden... soligt, varmt o snö!
Synd bara att det snart är alldeles slut med det...
.
.
.
Första april!!!
Ja, jag gjorde ju ett seriöst försök till att luras... Kom på en sån klurig grej men när jag sitter o sms:ar det tilltänkta lurendrejerioffret dyker han upp.... inrullandes på gården med sin volvo...
Nå, han pös iväg medans jag var ute o halkade runt på skidorna... så, då skickade jag iväg sms:et:
"Det kom ett brev från Volvo, dom har upptäckt ett fabrikationsfel på styvkulingen i motorn på 850 - 93:orna! Du måste köpa en ny på OK idag!!!" Ringde ikväll o kollade om han fått tag på nån styvkuling... haha... Han hade inte gått på det... först hade han trott det var seriöst... men, sen... styvkuling... hmmm... har aldrig hört talas om.... =D
Men, det hade kunnat bli ett bra lur!!! Hade velat se honom stå där på OK o försöka förklara vad han ville ha!!
Nu får man klura på nåt till nästa år... fast, det tänker jag varje år o glömmer bort det tills det är morgonen den första april igen!

31-3 2008

Kl. är 16:48

Fortfarande håller dom på joxa med bloggsidan... Fast, nu kom det bara upp en ruta med

"404 Not Found

The page you requested could not be found,
please check your spelling and try again."
när jag skulle logga in...

Hoppas det inte är nåt bestående... eller att hela bloggen försvinner!
Jag kopierade alla inlägg igår i Word-dokument... nog så häftigt stora men det funkade... för, bloggen har ju blivit en dagbok som jag håller reda på allt med!! Så, det börjar bli nog så viktigt att ha kvar allt! =)

 

Idag är det pappans första lediga dag på första lediga veckan!

Vi har varit en sväng till Bränna... handlade på Konsum... vi var tvungna att ta TVÅ kundvagnar!!! Edvin, Ditto o lite frukt i den ena o så resten av maten i den andra! =)

Sen var vi om en sväng o hälsade på hos Christer o Stina på hällan! Edvin skulle genast ha fram oiooo oiooo! Och Tröö trö!! Det är en jonka stor lastbil med en traktorgrävare på släpet! Skulle dom lasta på Tim (bichon havanis) så skulle dom vara tvungna att märka lastbilen djurtransport! Men, han skulle rymmas galant!!! Så... det är STOOOORA grejer...

 

Ditton har varit härlig idag... ett riktigt busfrö!!!
Vi hade potträning i stereo på morron!!!
Edvin har så smått börjat vilja sitta på toan... förut var det absolut tvärstopp men nu är vill han sitta själv... o han har varit utan blöja då o då... med både läckage i fast o flytande form men, det blir bättre o bättre... men idag ville Ditton med våld in på toan så då blev det potträning för henne också! Hon bajsar nästan varje dag på pottan... på henne märks det direkt när det är nåt på gång... hon stannar till, krummar med ryggen o börjar knösta! =) Så, då är det bara att lyfta upp henne på pottan! Rätt behagligt att slippa tvätta bajsrumpa på henne... för det är betydligt lättare att få pojkar rena än flickor i såna sammanhang!! Nå, nog med skitsnacket...

 

Nä.. hoppas nu bloggsidan kommer igång snart...

Så man får lägga in lite bilder också!!!

.

.

.

22:14 Nu rör det på sig i alla fall...

Nu finns det en ruta som säger att; Här kan du snart logga in... bla bla bla...

=D

Men, snart tror jag att jag måste hitta nån ny bloggsida!!

 

Monstren har varit härliga idag...
Ditton fick ett gäng vindruvor... VINDRUVOR!!! Vem behöver uppåttjack när det finns vindruvor!!!

Minns när Edvin var "liten" o han åt banan o vindruvor... speedad som ett litet troll!!! Först trodde jag att det hade med upplevelser osv när han var ovanligt "på" för de var oftast när han hängt med pappan till Kypas... tills vi kom på att han åt ju banan då också!!! Och det var rena piggelinpillret för honom!!! Vindruvor lika så... o nu kan jag bara kallt konstatera att Edith också blir pigg av åtminstone vindruvor... måste ju vara enormt mycket energi i vindruvor!!!! Hon har inte sovit mycket idag... en stund på eftermiddan... kanske en 40 minuter! Och... klockan är en bra bit efter 22 o det är full fart på henne! Hon har varit ett litet bustroll hela kvällen! Riktig spjuver!! Och... nu ska jag snöra henne i säng o tvinga henne o sova! ;-)

 

Hittade härligt ullgarn på Konsum... jag kan inte sticka... Men, nu tänkte jag i alla fall försöka knåpa ihop en mössa!

Men, nu har jag suttit en halvtimme o googlat efter bilder på nåt liknande det jag vill ha... har en sinnebild av en stickad mössa som jag "ärvde" med huset en gång för länge sen, antagligen farmor som sticakt... stor, raggig, lurvig med öron o jättehärlig... men... mössan blev upptuggad av en hund vid nåt tillfälle... har ett svagt minne att det var Zack... och det går ju givetvis inte att köpa en sån mössa nånstans... o jag vet inte om den var stickad eller virkad... o ja... snart måste jag skicka ett sos åt Anna... ;-)

För... VAR hittar man mössmodeller så man åtminstone kan hitta den modell man vill ha!!!???


30-3 2008

Klockan är 11:19 o det strular med bloggsidan idag igen!!

Sommartid... Vilket idiotiskt påfund!!!
Jag har inga problem att upptäcka att det blivit vår o att det går mot sommar!!!
Utan att hålla på o tjorva med klockan fram o tillbaka...
På hösten är det lite trevligt att det är ljusare nånkväll... men, mitt i allt är det mörkt dygnet runt i alla fall så spela roll!! Skillnaden märks mest på Edvin som mitt i allt vaknar alldeles för tidigt!!!
Fast, det är ju då bra nu på våren... för, nu vaknar han ju i alla fall inte INNAN barnprogramen börjar klockan sex på morron!!! Nu sover han till efter sju ialla fall! =D Samma sak för pappan... dom här första dagarna sover tom han tills väckarn ringer!! Men, då är det ju värre för mig o Ditton... Vi som inte har nå problem med att sova på morron... Kliva upp tidigt?? Urk!!! Så, stumpan som vintertid gärna sover till 8.30 sover nu med sommartid till 9:30!!! Nä... svammel är det!!!
Sen minns jag hur det var på bageriet när jag jobbade där... om det inte koms ihåg att ställas om jäsugnen så satte den igång att jäsa en timme för tidigt alternativt en timme försent... båda var rätt illa... och det hände på ICA också nångång med butiksbakade brödet! Nä.. som sagt! Svammel!!! Fast, lite skönt är det ju på hösten att få sova en timme till.... ;-)

Igår hade vi ju en tjejdag o kväll jag o stumpan!
Fick för mig att spela bingolotto så jag skrev ut två lotter från deras webbutik... va smidigt! Sen har jag knutit mitt konto till överkalix ridklubb så det är ju nästan som att köpa lotterna från nån stalltjej som säljer!! =)
image153
Kom igen nu! Dra rätt siffra så jag får ringa in!!!
.
.
.
Lilla raraste monsterpojken kom hem, glad i hågen, med NIMA-katalogen i högsta hugget igår kväll!! Han hade inte somnat i bilen fast klockan var rätt mycket... Åhh... vad skönt o ha hem honom! =D (ja pappan också!!!) Den där katalogen... NIMA... är en äkta pojkkatalog!!!
Kolla in: http://www.nimaab.se       =D
Traktortillbehör... Skogsartiklar... Bygg... Verkstadsutrustning... Hydraulik... osv... Sen har dom en kategori som heter: Lek! Med underrubrikerna... Bilar, Gokart, Leksaker-Bruder, Leksaker-Siku, Radio! Behöver jag säga nå mer... "MIM! MIM! MIM!" (betyder min!) om allt o allting på sidorna... nån grej var ju pappas men, i det stora hela så är allt Edvins!!!
Sen märks det också på omsättningen i leksakslådorna!!! Vi städade ju lite i fredags o det hölls städigt ända tills lördagkväll... o nu är allt som vanligt igen!!! =D
Men reaktionen på båda syskonen var rätt cool!! "Hhhhheeeeeeeej!!!" Sa båda två!! Och skrattade jättehjärtligt båda två... så det syntes så klart o tydligt att dom hunnit sakna varandra o att dom var jätteglada att återses! Medans dom var borta o när jag frågade Edith: "Var är Edvin?" Så tittade hon sig runt omkring! =)
Bingolotto hade man som vanligt bara nästan bingo!! Fattar inte hur folk bär sig åt som får bingo på typ fjorton utrop!!! En annan får EN rad på tre spel!!!
Jag älskar ju att fara till Lansjärv på bilbingo... inte för att jag begriper varför... för det är ju definitivt det mest olönsamma spelet jag spelat!! Men, det är spännande att ha ett nummer kvar o sitta med andan i halsen o handen på tutan o hoppas på just den där BERTIL TOLV eller vad det nu är man vill ha ska komma... Men, det är samma sak där... om jag mitt i allt är jättenära bingo supertidigt i utropen så är det garanterat att den där förbaskade tolvan inte ropas ut förrän efter fyra hela spel!!!!!
Fast jag vann på V75:an!!!! Fast... pappan o Edvin får fortsätta o drömma om sina hjulförsedda maskiner... för dom 102 kronorna räcker just inte mer än till ett ritblock med traktorer!

Radion skvalar... svensktoppen...
Igår insåg jag att årets melodifestival måste ha varit rätt bra... för, bara på ett par timmar på morron hade jag hört fyra melodifestivallåtar! Och, nu på svensktoppen så är det mer melodifestival än nånsin!!! BWO - Frida &co - Carola &co - Calaisa - Suzzie Tapper - Rongedal o så självklart... Christer "the on and only" Sjögren!!! Den där Euorpe-låten lär nöta vecka ut o vecka in... suck... Önskar att det varit en Europe-låt som tex Carrie eller nåt sånt!!!
.
.
.
klockan är 13:01 o vilket busväder!!! Riktigt aprilväder med snö i massor!
Har ett litet benrangel som slocknade på soffan...
image152
BuBBBUUuuuuu...  HuhuhUUUuuhhhhuBuuubuhuuuu!
.
.
.
Fortfarande funkar inte blogg-sidan... klockan är 17:22 o nu upptäcker jag hur ofta jag går in på min blogg egentligen...
Det här inlägget har jag hållit på med hela dan... skrev det som ett mail så det ligger kvar som utkast mellan varven!
Lite kul... eller... taskigt mot Armani... för, Ingela o hennes två barn... hon som haft tre kattdamer hit på parning var förbi en sväng... gissa vem som vråljamandes av lycka kom rusande!!! Jo, Armani!!! Hur han jamade o letade o blev riktigt förgrymmad! For o nosade i deras skor o fram o tillbaka... upp i knän ner från knän med skarpare jamningar för varje gång! Han var skitpisst-off för att dom behagar att komma hit UTAN en villig kattdam till honom!!! =D Efter att dom farit så gick han länge o jamade o for ikring... Men, det är väl inte så konstigt egentligen... han känner ju så väl igen dom o varje gång innan har dom ju haft med sig katthonor som löpt! Tyckte lite synd om honom! ;-)
Klockan är bara halvsex... men hu så trött jag känner mig!! Det är den där förbaskade sommartidens skull!!!

Lite värdelöst vetande...
Miukumauku- smaka på det sköna ordet (uttalas miokomaoko) det är "snabel-a" på finska!!
(danska - grisehale, Ungern - kukac, "worm; maggot") Men, jag tycker miokomaoko är ett kul ord!
.
.
.
20:53 Fortfarande strul med bloggsidan... men, nu har jag kollat lite o dom håller på o uppdaterar o byter server o sånt... så... det blir väl bättre...
Jag bara kom på att jag jämt har dåligt samvete över hur lite jag hinner egentligen... o så tittar man på "Rent hus" i 4:an o får ännu sämre samvete när man verkligen får se hur mycket äckel o baciller det finns i skiten... urk... nå, men, så slog det mig att undra på att man inte hinner nåt! För, det dygnet det bara var jag o lillstumpan så stökades det inte till... Jag diskade min o stumpans disk sen satte vi oss framför tv:n en stund... sen hände det inte så mycket mer... Med Edvin in action så händer det... mer... Han hinner hur mycket som helst på ingen tid alls!!! Det känns som om det enda jag gör är att springer efter honom o tar reda på det han drar fram eller hindrar honom från att dra fram... eller förhindra smärre katastrofer! Och, inte lyckas man så bra med det... Lillstumpan är ju snabb på att haka på hon också! Idag lyckades han riva ner en kattsandlåda (med innehåll!) som varit kvar i hallen på vindan sen sista kattdamernas visit... "Rasch... ratsch... rasch..." lät det när kattsanden rasade nerför trappan!!!! Suck! Tack o lov så var lådan väl rensad o ännu mer tack o lov så var det en reservlåda med papperspelletskulor (TOALÄTT) för hade det varit den ordinarie lådan som stått där uppe med Pussi kattströ som dammar som f-n hade jag blivit vansinnig!!! Nu gick det lätt att sopa upp... värst var att hålla undan Ditton o Edvin som mer än gärna hjälpte till o sopa!

RSS 2.0