I väntan på middan...

Nu är det verkligen på gång att blir vår!
Det töar så vattnet bara forsar fram överallt! Pölen framför garaget växer sig enorm varje dag, fast det sjunker bort under natten så det kan ju inte vara nån tjäle att tala om! Men, Edvin gillar vattenpölen!!! Pappan har filmat en del med mobilen... ska lägga in nån film när om kvaliteten är ok! =)
Nu håller dom på o grilla.... Innan har dom plogat o skottat en massa blötsnö med spade, spett, plasto-grävmaskin, fyrhjuling o handkraft! Dom såg ut att tycka det är kul! =) Jag o stumpan har varit o rantat till Bränna... ICA fick ett besök, det var länge sen sist... På förmiddan kom Lasse o Lucas!!! Så, Ask ligger o slöar, nöjd med en massa spring med en polare som också tycker att pippisar är det bästa som finns! Dom var borta en stund... sen kommer det ett gäng sjöfåglar flaxandes så då förstod man ju vad dom sysslat med!
Nä... nu är nog bratwurstaran o karrékotletterna klara... slurp!
.
.
.
20:54
En syn för gudarna... vilket äventyr!
Efter middan... som var smaskig!!! Börjar lukta sommar! Grillos!!! =D pälsade vi på oss samtliga familjemedlemmar... Ask fick på sig selen... sen drog vi iväg på tur! Vårt mål var att leta reda på en viss skördare som har ett uppdrag alldeles en liten bit ifrån oss!!! Så, vi snörde på oss skidorna o drog iväg... och jag kan tänka mig att det var en syn att skåda! Ask i selen först dragandes på mig, som släpar på Ditton i pulkan bakom mig... efter oss kommer Pappan dragandes på Edvin som kör snowracer i full fart! När vi kört en stund så hör vi skördan, tror jag, och vi skidrar vidare... o vidare... o vidare... över stock o sten... upp på Pjäravägen som är totalt snöfri utom dikena som har en meter porös snö, så det är bara att GÅ över värsta lerbitarna med stora kliv på skidorna... sen drar vi in i snårskogen o letar febrilt efter en skördare... hallå!!! Vi hörde den så klart o tydligt tidigare att vi borde nästan stå på den nu!!! Men, knäpptyst var det o vi skidrar vidare...då får vi se spåren! Massor av träd ligger avkvistade i små buntar... men intet ett spår av själva maskinen så vi drar vidare o skidrar hem...
image203
Rött kryss - hemma
Röda cirklar - antagligen området där det skördas skog!
Blått spår - vår skidtur!

Ditton flög som en vante i nedförsbackarna o tyckte det var skitskoj!!! Fast när en kvist rispade henne över kinden kom det stora tårar... inte konstigt... men, i det stora hela log hon o hojtade o pratade! Edvin hade också skoj... så, vi har verkligen varit på ett äventyr... när vi började se huset höjde Ditton nivån på pratet o liksom hejade på mamman o Ask (fast jag hade släppt lös honom... det var nog halt att bara dra Ditton framåt utan hjälp från en struttig hund!) hon var väl less skidturen!!
Men, onekligen hade vi kul! Att sen pappan hade tagit med sig lite färdkost som vi stannade o sörplade i oss efter vägen gjorde inte saken sämre... det behövdes verkligen en vätskekontroll för svetten lackade!!! Och... INGEN kan väl spåra den där Falcon Bayersk tomölburken som ligger strax norr om spånhopen till oss??? Får åka plocka upp den i morn... Det var faktiskt Edvin som saboterade, pappan hade lagt burken som frispassagerare på Edtihs pulka, men när Edvin fick se den så sa han: "Ditttoooon... ÖLLL!!!!" lite förebrående o småleende gick han o tog den o så snörde han den i snön efter ett tag!

Kommentarer
Postat av: Anna

Men Cattie då... ni måste ju lära Edvin att man inte ska slänga bort tomburkar... de kan ju ha PANT!!! :)
Ska snart följa "farmor" till bussen... hon har nu 6 timmar och 45 minuter att åka buss innan hon är i Överkalix

2008-04-20 @ 09:01:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0