Och så heter man Catherine...

Regler: Det här är svårare än du tror!
Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du?: Catherine
2. Ett ord på fyra bokstäver: Core (längtar till det!)
3. Flicknamn: Christina
4. Pojknamn: Christoffer
5. Yrke : Chaufför
6. Färg: Cyan
7. Klädesplagg: Chinos
8. Mat: Croque monsieur
9. Sak i badrummet: Cellulosa (gott om det i alla blöjor!)
10. Plats/stad: Cypern
11. En orsak att vara sen: Cykeldäckspunka
12. Något man skriker: Chooooklaaaad!!!
13. Film: Chocolat
14. Något man dricker: Cocktail
15. Band: Chicago
16. Djur: Chihuahua
17. Gatunamn: Champinjonvägen
18. Bil: Chevrolet
19. Sång: Calle Schewens vals
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Curling

Det gick!

En liten aning...

sliten o trött!

Det är ju sommar, sol o semester... en hel del sena kvällar blir liksom obligatoriskt!
Sen ska man ju vissa upp sex på morron oavsett... =(

Igår for jag o Anna på bilbingo i Lansjärv... Kul...
Men, inte så kul som det brukar vara!
Vi hade verkligen valt sämsta brickorna... fem, sex nummer kvar när alla andra fick bingo! Inte en gång att man fick sitta med hjärtat i halsgropen o hålla handen på tutan ifall att! Inte en enda gång... de gånger man fick så pass många rätt nummer så man bara hade ett kvar, ja, då var det ju nån galning som genast tutade!
Nå, det blir väl fler år o fler bingon... =S

Jag cyklade på morron... och efter jobbet cyklade jag till nästa "jobb"!
Var o hjälpte Bengan med lite disk o dukning... Och att cykla från Bränna till Grelsbyn var intressant... det är en jädrans brant o lång uppförsbacke! Sen fick jag lifta med pappan hem... för han o trollen har varit åt Kypashållet idag! Så efter tre timmars slagsmål med disk o bordsdukning så gav jag mig... inte för att det blev färdigt utan för att jag inte hann mer! Det blir mer "jobb" i den branschen på lördag... Kul!

Och Edvin hade flyt... för ovanlighetens skull!
Annars brukar han ju alltid missa... o jag trodde att han gjort det igen när vi svängde ner på Kolhusvägen o såg att ängarna var slagna o färdiga balar stod överallt! Men, se våran äng var oslagen o två minuter efter att vi klivit innanför dörren hör vi ett misstänkt ljud... kunde det vara en RRRÅHN DEERE-traktor???

Jajamen! En tvättäkta John Deere... stor, grön o fin!

Så imorron lär herrn ha sysselsättning... först bara att se alla maskinerna o sen leka samma sak själv! För antagligen kommer de väl o gör balar i morn!?
Och nu är den här gamla mamman trött...
Ska hoppa ur kläderan o smyga mig upp till pappan o trollen... de har inte somnat än...

Lite avis var jag allt...

pratade med pappan första gången strax efter lunch: "Jaha? Hur är läget?" frågade jag... "Hmmmm... bra! Vi är på samma ställe som igår o mojsar!" senare när jag traskade runt på Konsum funderande på vad jag skulle handla... hade skrivit upp på en lapp som jag så klart glömt hemma... så, ett samtal till pappan för att kolla lite gjorde mig väldans avis där jag gick o var varm i mina jeans o stickade tröja (Det var kallt på morron... det var det inte på eftermiddan!) och hörde honom plaska runt i älven!!!

Hade bra gärna varit där just då!


Gummibåten är avsedd för en person, max 50 kilo!!!

Vi var ju igår också... hela högen... till storsanden!
Det är bara rent fantastiskt... vilket underbart ställe!
Vilken underbar tid...

Stumpan solar för fullt! - - ->
Men, jag undrar just om det blir nån färg... solskyddsfaktorn är nog omkring 99.9 - ingniden i kol från gårdagens brasa!!!

Igår fick vi se "mystiska" spår på stranden... genast drog jag slutsatsen: "Aha! Ask o Senna... jagat nåt djur!" - små, lustiga spår... blandat med ett par större o ett par mindre hundspår... och jag var helt säker på att det var spår efter en mårdhund - jagad av Ask o Senna häromdan när de var på rymmen!
Idag fick pappan se "mårdhunden"!
Tre taxar!!! =D
Kanske inte lika spännande... men, rätt skönt ändå!
Mårdhundar sprider ju rätt läskiga sjukdomar!


Bubbla - bubbla - bubbla!

Edvin har haft en heldag med mormor, Martin o Kevin, de har varit till finland... fast, han blev lite avis han också när Edith berättade vad de hade gjort: "Vi varit till baaadhuuuset o simmat!"
Hoppas att vädret håller i sig till helgen... fast, det såg inte så muntert ut när jag kollade yr-vädret... fint tisdag o onsdag, sen såg det sämre ut!
Men, jag har ju badat i älven!!! Känner mig så nöjd så!

Och i morron är det bilbingo i Lansjärv!!! =D

Ja... i alla fall en fördel...

är det att ha småbarn som behöver nattas!!!
Man somnar själv! =D På gott o ont!

Igår hade jag gärna suttit uppe o surrat med Martin o "grannstugegästerna"!

Först var tanken att vi skulle ha en gemensam middag som även Bengan skulle hänga med på... men, men...
Jag, mormor, Martin o busfröna käkade gemensam middag tillsammans med en miljard spyflugor!!!

Var kommer de ifrån?
Hur fasen kan det så blixtsnabbt lokalisera att vi på Kolhusvägen öppnat två surströmmingsburkar? Martin hade träningsvärk i armarna av allt viftande efter äckelflugor! Och ändå blåste det, rejält... o vi satt ute! Och bara det är väl otroligt att flugorna inte blåser bort, vi höll på göra det! Men, det var gott... det hjälps inte...

Sen kom ju grannstugeägarna med rara lilla dottern...
Några månader yngre än stumpan, men... en sak är då säker... Flickor födda juni-oktober 2007 - det måste ha varit "nåt i luften" just då! För precis lika busiga, rara o härliga... Kul!

Men... mina busungar blev trötta så det var bara att gå upp o se på "Händige Manny" tillsammans med stumpan, Edvin slocknade tio sekunder efter att han lagt sig... men, stumpan behövde lite mamma-hår att snurra fingrarna i innan hon somnade!
Och... strax innan det somnade jag! (vaknade på morron med oborstade tänder o färdigklädd för en solig dag! Bikini o klänning!)

Så, som sagt... jag hade gärna suttit uppe ett tag till... men, då hade jag nog inte mått så bra idag som jag gör nu! =D Så då får man ju se det som en fördel... att somna med svårnattade barn ger ingen baksmälla! ;-)

Igår hade vi en underbar dag!!!
Helt fantastiskt väder... varmt o soligt!
Det var ganska kraftig vind... men, så varmt att det bara var skönt!
Oknytt o småknott blåste bort!

Jag o trollen tog oss en äventyrsdag!
Vi tog flytleoparden - "hästen" och gummibåten... badrockar, filt o saft, mackor o en bullängd sen gav vi oss iväg på äventyr!!!

Bara det att promenera ner till älven är ju ett äventyr!
Det är som en djungel!
Man går o går o går... det flaxar upp fåglar o har man det minsta lilla fantasi så ser man en tiger skymta ibland buskarna!

När jag var liten åkte vi ofta över till både Vännässanden o storsanden med båt... och den där promenaden ner till älven - det är drygt 600 m - var otroligt lång, det kändes som om man aldrig kom fram!
Men, när man väl kom ut ur djungeln så var de trötta benen fort glömda när det härliga vattnet o den underbara saden strilade mellan tårna!

Igår hade vi ju ingen riktigt båt... men, det funkade bra med gummibåt!
Fast jag tror nog mormor hade oroliga fjärilar i magen tills vi var tillbaka!


Vattentransport!

Edith vill ganska snabbt "Rida på hätten!" så det blev omfördelning av troll o packning så fort vi vadat över den djupaste biten (som räckte mig strax ovanför knäna!) Vattnet var varmt! Det är lågt... o det var helt underbart!!!


Edvin satte genast igång att "Gräva"! Stumpan plaskade i vattnet... o båda sprang o sprang o sprang... o det var så otroligt härligt... nu ser jag ju på bilderna att det var ganska mycket moln! Det var nog tur... för hade solen strålat hela tiden hade det blivit alldeles för varmt! Nu var det helt perfekt!


Peta bort sanden mellan tårna...

Det är dagar som denna som gör att man orkar leva här uppe i mörkret resten av året!!!

Lägesrapport

Hundarna behagade dyka upp strax före ett i natt!
Jag hade precis somnat till när jag hör ett par "Voff" här utanför!
Då var det två trötta o leriga hundar som stod o hoppade på bron o ville in... genast!

Dessutom är de helt oskadda... så nu kan jag slå ihjäl dem!
Eller kanske det blir bössan... ;-)

Hehe...
Nä, men däremot ska här byggas en hundgård!
Så de kan vara ute all tid som trollen är uppe o vakna!!

och aldrig mötas de tu...


Laddar ner... o upp!

Sitter laddar ner musik... just nu sjunger Enrique Iglesias för fulla muggar "Takin' back my love!" och Edvin sitter o äter päronfil med flingor i vardagsrummet (han, o Edith, ratade "middan" - pannkakor!) o så säger han bara så finurligt som han kan: "Mamma! Vet du vad det där är för musik? Det är till uppspinning!" och mer rätt än så kan han inte ha! Det är perfekt till spinning! ;-)

Puckohundarna har smitit!
Suck, pust o stön!
Grinden var för ytterdörren som stod uppspärrad... bara det att grinden inte var "fast" där den ska utan den bara stod där på golvet! Så när herrn vaknade på soffan o stod på en stol i köket, hoppandes av ilska o vrålgapande för att han inte ville ha pannkakor utan våfflor... så passade stumpan på att öppna grinden på vid gavel... till hundarnas stora lycka: "Friiiiaaaa! YIPPIEEEE!!!" så, nu är två puckon på rymmen...
Jag har varit en repa på cykeln genom byn o ner till älven... spår av tassar såg jag i sanden, men inte några hundar!
 
Jag blir sååååå jädrans trött på att man aldrig kan fästa uppmärksamheten på något annat än stenkoll på monsterbarn! Och puckohundar... säger bara... hagelbössan! Den ska snart fram o skjutas in... bäst att de passar sig! morr
Smitande hunder gör mitt humör uppladdat!
.
.
.
Klockan är 21:42
Inga hundar... suck...

Omkörd...

av en trollslända!!!
=D

Lite lustigt att vi måste slåss om cykeln, jag o pappan!
Jag cyklade till Bränna på morron, pappan slutade sitt första arbetsdygn kl 9 på morron... kom med bilen till mig o snodde cykeln! Nå, jag ska väl inte vara snål om tramp-tillfällena... han måste få nån mil i fötterna han också! Och idag passade det bra med denna, lite snabbare, ordning på transporterna för vi for till Svartbyn på födelsedagskalas så snart vi ätit middag! Gott o trevligt! =D

På lunchen åkte jag in till Bränna... och när jag kör så sakta ut från bageriets parkering ser jag en trollslända i ögonvrån... den jäkeln lägger i en högre växel o kör om mig!!!
Det kändes så sjukt där vi kom, sida vid sida... jag med Suzukin o så en trollslända som kör om...

Nå nä... nu ska jag göra den vanliga nät-vandringen... måste kolla lite nyhets-siter!
Olyckor o jordskalv har det surrats om hela dan på radion...

Nu är det verkligen vardag!

Jag åkte tidigt... 06:15 startade jag...
Och pappan började 09:00 så nu är det verkligen vardag o jobb!
Mormor har varit barnvakt idag...

Cyklade idag... o det är ju rätt lustigt att man bara möter lastbilar när cyklar!!!
Det blir rätt friskt vinddrag från en stor lastbil o när man möter dem så tar det nästan stopp i alla fall kastar det i en nästan så man druttar i diket!!
Det är väldigt mer sällan man blir omkörd av lastbilar!!!
Varför???
Idag mötte jag minst fem tradare av olika slag... två i Hällabrons direkta närhet!
Det är inte kul att möta lastbilar på Hällabron...
Det var på väg till bageriet!

På hemvägen hade jag motvind!
Fick faktistk lite mjölksyra/trötthet i benen!!!
Men, jag har kört åttans växel hela vägen, både dit o hem!! =D
Mormor o Martin stod ute på bron när jag kom inrullande på gården o det blev ett fasligt hejande på busfrön o mormor... o hon pladdrade på om allt möjligt som hänt under dagen... sen tvärtystnade hon, tittade på klockan o utbrast förbryllat: "Men!!! Klockan är ju bara 20... 22 minuter över fyra!?!?" Ja, trots motvinden o betydligt fler/värre uppförsbackar norrut än söderut så tar det inte längre tid än så att sluta fyra o cykla från bageriet!

Nä, nu ska jag gå haffa stumpan... hon sitter o käkar marknadskolor för fullt i soffan!
Somnade strax efter middan o vaknade för en stund sen... suck...
Och jag som vill gå sova strax! Hon lär ju vara pigg som en mört!
Edvin hängde med Kevin o Martin när det for till bäcken för ett kvällsdopp!
Pontus for också, så de liftade med honom... men, Pontus var snabbt tillbaka o hämtade sig varmare kläder o lämnade simfötterna!!! Han har blivit stor!!! =D
Det är inte så många år sen han låg hela dagar o badade i bäcken... simfötter på o inte det minsta känslig för kylan!!!

Stumpan fick ett par kartonger kläder idag!
En kompis till Pontus har en storasyster vars flicka har vuxit ur sina kläder som passade perfekt till stumpan!!! Så två stora kartonger med massor av jättefina kläder o skor, allt från strumpbyxor till täckbyxor o regnställ! En lycklig stumpa tog genast på sig täckbyxor o ett par rosa stövlar... så har hon stövlat omkring halva dagen!

Ja... då var det klart!

Markna´n för det här året!
Det är så kul... kommunen lever verkligen upp!
Själva marknaden i sig är väl inte mycket att hänga i julgran...
Prylar, prylar o lite mer prylar av varierande kvalitét - leksakerna brukar oftast vara sönder innan man ens hunnit hem från Bränna!

Men, jag har fått mig min älskade Souvas-kebab, skulle inte överleva en marknad utan en sån! Normalt brukar jag leva på dem alla tre dagar men ifjol hade de använt isbergssallad istället för salladskål - mjä... inte bra! Trodde bara det var en nödlösning ifjol, affärerna hade slut salladskål eller så... men, de hade isbergssallad i år också!
Jag tycker inte att det är så gott... jag vill ha salladskål!!!
Så, det blev bara en... i år också!

Ett gäng engelsk kola i vanlig ordning o så tre lådor kokosbullar!
Så, man har fått sina marknadssmaklökar väl tillgodosedda!
Sen är det inte så mycket annat jag ids handla...

Och pappan märker ingenting... =D
- - - >
Själv undrar jag vad Svampbob fyrkant egentligen gör där bakom prinsessan!!!???

Men, det var då uppskattade marknadsfynd - ballongerna!
Edith älskar sin "pinsessballong" o Edvin höll på skratta ihjäl sig
när han såg vad vi stängt in i skuffen på bilen!!! =)
- - ->

Själv kände mig rätt löjlig när jag gick från hotellet (där svambob-ballongerna såldes) till andra sidan byn där vi stod o var "ansvariga" för Ökx-jaktkrets pilkastning!
Jag o Svambob... som slemmade allt han orkade på tre prinsessor högt uppe i luften... banade oss väg genom en knökfull Storgata mitt i värsta marknadstiden!
Det var en o annan som fick en ballong i skallen, för de var rätt oregerliga... en vindpust o de flög ner o daskade till nån i skallen!


Och Edvin fick ju en överraskning igår...
Först knappt tittade han på den... då var trampbilarna mer intressanta, men sen... Idag har han haft skogskörningar! Skopan full med ris som han kört o tippat!
Han var mycket strängt upptagen med sin körning!
Vilken tur de har, att kusin Kevin ledsnat på sina fina grejjer o kom på att de skulle ta med dem till Edvin o Edith! Båda två blev överlyckliga!

Nu ska vi grilla köttfärsgrillspett o käka klyftpotatis!
Ahhh... ska bli smaskigt!

Han hade mycket...

... väldigt mycket att berätta!!!

Igår kväll fick Anders syn på Armani där han kom strosande på vägen här utanför... jag kastade mig ut o satte igång att locka, jama o kurra till honom!
Katten sprang som en gasell mot tryggheten i "granngården" (det rara lilla ladugårdsrucklet som jag är förundrad över att det inte rasat ihop än) men han pratade med mig... Högljutt!

När jag gick mot honom blev han rädd men hela tiden råmade han värre än en björn!
Så, jag satte mig på huk o pratade o ropade: "Meeeeaaaaoooowwww, kom då Armani! Mammas kissemirre... komma då... Meeeaaaoooowwww... Skyyyyynda dig då... Komma då!" och Armani, han vrålade tillbaka "MEEEAOOOOOWWWW... MEEEAOOOOOWWWW!!!" konstant, tonläget var så högt så jag tror hela byn har hört vår "konversation"!
Det tog några minuter för honom att övertyga sig själv om att det verkligen var jag o inte nån katthatare som klätt ut sig till matte... han kom fram, goade lite o så gick vi in!


MAAAAT! Ge mig mera MAAAAT!!!

Två påsar Whiskas slukade han i ett nafs... efter det blev det ett evinnerligt goande o kramande... på mig, på hundarna... på mig igen!
Sen har han jamat o jamat!
Hela kvällen... o natten... har han gått runt o mjauat o jamat!
Han måste ha hur mycket som helst att "berätta" om alla äventyr han hunnit med på nästan tre veckors utevistelse!

Skönt... SÅ jäkla skönt att ha han på säkert ställe igen!

Jag o Rudolf!

Trampade på morron...
Trampade igår också, fast bara till bageriet! För jordens jädrans åskoväder drog igång på eftermiddan... det regnade så sjukt mycket att det inte är klokt! Det sprutade rakt ut från hängrännorna som om nån stod o spolade med en brandspruta... o det var från mitt på hängrännan, inte i nåt stuprör! Sen brakade o åskade rätt rejält... lite läskigt att sitta med headset i öronen o ringa kunder!!! Men, det skulle ju vara säkert... om åskan skulle slå ner så var det i nån central o inte i mina öron lovades det...
Ja, säkert är det väl så, men det kunde jag inte riktigt övertyga min reptilhjärna så varje gång det brakade till lyfte jag en decimeter från stolen!
Säkert vid en sån åskknall jag knapprat in att en Konsumbutik skulle ha 23 formfranskor istället för beställda två!   :-o

Pappan o trollen hade rallat iväg, till Kypas o solskenet! Inte en regndroppe där!
Så jag slog en signal o frågade om han eventuellt hade lust att passera bageriet så där omkring 16-tiden... o haka fast cykeln på bilen o låta mig åka med!
Och så blev det... visserligen hade det minskat ned betydligt på regnet då, men... det lockade inte så värst mycket att ge sig ut i trafiken bli nedskvättad av alla bilar o lastbilar som kör om!
Så, jag åkte torrt o snabbt med bil istället...

Men på morron trampade jag igen!
Vädret var strålande o det verkade andra odjur också tycka!
Först ut var en gråhund som kom mot mig efter Kolhusvägen... han såg lite morsk ut när han skällde ut mig! Jag väntade bara på att få en hundkäft runt vänsterbenet... men, honom cyklade jag ifrån!
Lite senare efter vägen står det en puckad ren med gigantiska horn o stirrar på mig... jag närmar mig rätt fort o pucko-renen gör inte en ansats till att flytta på sig! Och jag lovar... det kändes som om han tog upp hela vägbanan där han stod o tornade upp sig! Så jag var ju tvungen att börja hojta o tjoa! Då glodde han ännu värre på mig men till sist styrde han stegen upp mot skogen... men, där ett tag trodde jag att det skulle bli närkontakt!

Pappan har nån klass-reunion ikväll så han var o bytte bil mot cykel o lämnade stumpan i Svartbyn! För vi gjorde upp igår att jag o stumpan kommer o grillar med dem till middag... gott o trevligt! Puckohundarna fick hänga med... först till Svartbyn o sitta i kedja bakom bilen... sen på bageriet på samma sätt... o så tillbaka till Svartbyn! Stövarn hann gräva lite... gräsplätten utanför bageriet ser ut som om det bor ett gäng mullvadar där! ;-)
Hos Anna o Lasse var det bara lite sand som förflyttades lite! Det är som sjutton med dem! Man kan inte ta med dem för då gräver o gör de galenskaper (skällde ut chefen efter notor när han kom till bageriet!) o lämnar man dem hemma så gör de ännu mer galet (tuggar i sig väggarna!) o så måste de ju ut o rastas... En hundgård skulle ju inte vara helt fel!
Nå ja... Projekt 284 på have-to-do-listan...

Jag har lämnat in en tipsrad idag!!! =)
Det var en order från en kund... Bergis: 1, Formfranska: 2, Rågbit: 1, Grovbräck: 1, Skivad limpa: 3, Ritsemlimpa: 3, Potatislimpa: 1, Joggalimpa: 1, Öjebykaka: 1,  Kanellängd: 2, Rosenkaka: 2, Kanelbullar: 3, osv... Treorna fick bli kryss o raden ser helt perfekt ut!
1, 2, 1  - 1, X, X - 1, 1, 1 osv...
Nu blir jag miljonär!!! =D

Nåväl...
Kvällen kom fort idag också...
Vi har fått stuggäster! =D
Käraste brorsan med sonen kom... o blev kanske inte så väl mottagen!
Stövarn skällde som om det stod monster i köket när han såg dem...
Edith började grina o tyckte morbror var jätteläskig! "Känner du inte igen oss?" frågade han... "Ne-ej!" kom det klart o tydligt från stumpan!
Hon är inne i en sån känslig period... vissa personer (i huvudsak karlar) är hon livrädd för! Men, det ger sig...

Tänk... ofta, väldigt ofta när Edvin är o rantar så blir det nå traktorkörningar här i vår direkta närhet! Så också idag... Kusinen hade med sig ett gäng leksaker... som Stumpan invigt! "Köra traktor... med gräääävskoooopa!" har hon mässat halva kvällen!

I morron blir det marknad... Jag bara måste köpa Edith en ballong!
När hon vaknade på Anna o Lasses soffa (hon somnade ett bra tag, rätt sent på eftermiddan) så var det en lite grinig stumpa kom intraskande från vardagsrummet! Satt i min famn o var mest missnöjd med allt... jag surrade om allt möjligt bla att det är marknad o vi ska köpa en stoooor princess-ballong bla bla bla... DÅ skulle stumpan iväg, handlöst o nu direkt! "Söpa ballong! Pinsessballong!" Men, hon får hålla sig till på söndag, för i morron ska mormor vara barnvakt när jag o pappan cyklar till Bränna!!! =D
Först sälja lotter eller vad det nu var i några timmar, sen kanske en kall öl i ett öltält nånstans!
Ska bli trevligt... Länge sen sist man varit ute på nå såna svängar!

Och nu är min kvällskopp te slut... en kanelbulle fick också slinka ner...
Lustigt att man fortfarande gillar kanelbullar!
När man står o kastar tusentals varje dag på bakplåtspapper...
Och vilken tur att jag slutade med GI-dieten innan bageriet!!!
Hade ju blivit galen att jobba på ett bageri o inte äta fikabröd!!!

Då och då...

ser man ett livstecken från honom....
Armani...

Pappan har sett honom flera gånger!

Jag fick se honom idag... för första gången på drygt två veckor!!!

Han sprang över gården... strax efter kom ett gäng skator!
Så, jag konstaterade krasst... honom går det ingen nöd på!
Om han har ork att reta upp skator så är han i god vigör!

Faktiskt så är jag inte speciellt orolig den här gången...
Det liksom känns i mitt djursinne att han är helt okej!
Andra gånger när han har varit på rymmen har jag känt helt annorlunda... jag kan inte förklara men det är som att jag känner hur mina djur mår! Eller, förnimmer dem!
Låter sjukt... men, så bara är det... jag har en speciellt kontakt med djuren o den är på ett helt annat plan än vad jag kan förklara med hjälp av 28 tangenter med bokstäver på!
Nå, kattkräket kommer nog hem när tarmen är tillräckligt tom!

Just nu lever han nog bara loppan!
Jagar fågelungar... äter råttor o bara mojsar på!
Han är väl förunnad det!

å jag fick mina bullar varma...

Nä, det är ju potatisar man får varma...
det blev då bullar i alla fall!

Men om nån nu råkar märka att brolofsons vetebröd inte riktigt är som det brukar de närmsta dagarna så tar jag på mig skulden, mitt fel... rakt av!
Nåja, inte kanske inte direkt... jag gjorde bara mitt bästa när jag lekte giljotin! För roten till det onda är bullmaskinen!

En gigantisk maskin som man häller enorma mängder bulldeg i ena änden o så i andra änden kommer det ut en rulle vetedeg fylld med vad för tillfället önskas - kanel, hallon, pistage osv... där emellan knådas, kavlas, rullas, klipps o hackas det i lagoma bitar! Bitarna får man sen stå o fånga upp på plåtar i andra änden...
Nå, den delen av maskinen som hackar degen till antingen längder eller bullskivor - giljotinen lämpligt kallad, gick inte att starta på morron!
Först ut på morgonen var tekaka, helplåt! Det blev stillestånd i maskineriet o degen som var klar låg i sin stora bunke o bara jäste o jäste o jäste... till sist kunde vi köra maskinen hjälpligt... delade bitarna "för hand"!

Och eftersom vetebröd har stor efterfrågan så sattes en sån deg igång!
Och längder gick ju hyfsat bra att dela själv med en skrapa... sen var det dags för Rosenkakorna!
Rosenkakor är nog besvärliga i normala fall... det går fort när det sprutar ut bullbitar o så ska man pricka en ring av papp/kartong med på pricken sju bullbitar!
Det gäller att ha tungan rätt i mun o inte svära alltför mycket när det kladdar o fastnar!
För, kanelfyllningen är kladdig... och det rinner överallt!

Nå som sagt... idag har inte alla bitar varit exakt lika stora...
För att då stå dela för hand i rasande takt.... hmmm... definitivt inte det lättaste!
Fast jag kan ju trösta alla bullälskare att marginalerna hamnat på kundens sida... det blev rätt mycket "för stora" bitar! =D

Åska har det dundrat idag!
Första mer ordentliga ovädret för denna sommar...
Lustigt... för det har ju varit otroligt fint väder!
Vi käkade middag i stugan! =D
Vi hade tänkt åka iväg med metspön o doppa maskar... förhoppningsvis lura några abborrar så pappan får prova nya fiskröken han fixat! Och tanken var ju att "middan" skulle bli grillkorv på stranden... men... men... inget fiske i åska när mamman har ett finger med i spelet så då blev det "stugmiddag" istället! Och lika gott var det att grilla korv ute på gården över öppen eld o sen sitta på stugfarstubron o äta!
Att regnet stod som spön i backen var bara mysigt!

Fast, nu skiner solen igen... =)

Lågkonjunktur?

Jag antar att det fortfarande råder lågkonjunktur i landet, länet, byn...

I alla fall gapar alltfler fönster efter Storgatan tomma allteftersom affärerna lägger ner... men så mitt i allt ploppar det upp nya företag!
Toppen o bra... säger inget annat... allt som hjälper hjulen att snurra i denna kommun är bra... men, kan inte låta bli att reflektera över det ändå...

Överkalix... en liten byhåla i norrbottens inland... jag ljuger inte om jag säger insnöad håla också... Ungdomar o barnfamiljer flyr arbetslösheten en efter en!
Vad är vi idag? 3600 personer? Ja, däromkring...
Mest pensionärer...

Otroligt är då att en butik med thailändska matvaror osv fungerar... men, det är ju klart, det finns en hel del personer som kommer från Thailand o folk i allmänhet gillar ju thaimat, så det är väl inte så konstigt... men så ploppar det upp en till butik med thailändska matvaror!? Funkar det... i lilla Överkalix? Och en "take-away-thaimat"-restaurang eller vad man nu ska kalla den där mobila "gatukiosken" som serverar thaimat till lunch!

Frisörer har man väl alltid förundrats över att det finns så många... för så få personer... Sex salonger! Och så en hel del människor som klipper familj o vänner "privat", så för ett tag sen ploppade det upp en till salong, nystartad av jag tror en colombiansk tjej/familj...
Och det är ju bra, om inte annat så är väl konkurrens nyttigt!

Idag när jag cyklade genom Bränna så höll jag på trilla av cykeln när jag såg att det ploppat upp ytterligare en till salong (antar jag att det var, hann inte se sååå himla noga) - vägg i vägg med salong Pelu Quria... den här nya ser lite thailändsk ut i stuket!
Alltså... ÅTTA frisörsalonger... i Överkalix??? Funkar verkligen det???

Ja, nå... hår växer ju, såklart... o måste klippas, men... det hjälps inte, jag blir förundrad!

Nåja... Förkylningen känns betydligt mycket mindre, så idag kunde jag inte hålla fingrarna från cykelstyret!
Börjar bli ett gift det där... känner abstinens om jag inte får trampa regelbundet!

Jag pushar mig själv lite varje gång....
Har gett mig fasen på att klara hela sträckan, alla backar på högsta växeln - 24 säger pappan, jag kallar det åttan... för det visar siffrorna som jag fipplar med... den andra sidan rör jag aldrig, 1 - 2 - 3!
Första svängen var jag nere på femman i Hällabacken... nu kör jag åttan hela vägen till Bränna... sjuan uppför Hällabacken på hemvägen! Har börjat stå upp o trampa i backarna senaste gångerna! Först var det skitjobbigt o lungorna höll på flåsa ihjäl sig... idag trampade jag på i god fart hela vägen, både sittande o stående!
Så, nu blir det nog nästa vecka som åttan får ligga i hela dan!!!
Det är så skitkul att man faktiskt märker resultat... Man pushar... o nästa gång man trampar går det lättare!

Och jag som trodde jag var i så god kondition efter vårens all spinning... =D
Nu börjar jag verkligen känna att jag har hyfsad kondis! Cykelkondis...
Och det är så vansinnigt skönt att börja dagen med en rejäl cykelrush... lungor o hjärta får pumpa igång sig ordentlig... sen en härlig dusch o så jobbar man med gott humör en hel dag! Det går inte att beskriva hur jäkla gott man mår!!!
Fantastiskt... helt otroligt fantastiskt!

Nä, nu ska jag gå o dricka en tekopp med pappan...

Dame Edna...

kan slänga sig i väggen!
Ett par läckra brillor på o stumpan är minst lika läcker! =D


Speciellt cool är ju nappen, denna sort - alltid upp-o-ner!

Hon sneglade upp på kylskåpet där färgpennorna stått o gömt sig ett bra tag... "Pennor! Åhhh... rita, jag!" jag plockade ner dem... o fixade ett papper till henne... tydligen helt i onödan! ;-)
Tur att det var väldigt vattenlöslig färg...nyansen efter kvällstvättningen var bara svagt ljusgrön... eller lätt avdankad blåtira!
Rara stumpan... hon är så go o söt!

Vi har frollat gott idag...
Edith blev överlycklig när hon såg ner i spaghettigrytan: "Mackarrrooooner!" jublade hon lyckligt!
Spagetti o köttfärssås till middag o så Pinocchiotårta till efterrätt!
Finns det nå godare???
Svenska jorgubbar... marängkak-botten o så grädde! Ahhh...
Hjälps inte, det är så gott!
Bageriet får baka i hundra år... godare än det här blir det inte!
Stråhatten på... Grässtrået sticker ur mungipan...

men inte fasiken får jag till det ändå!!!
Är det John Deere-traktorn som saknas?
Är det därför mina fingrar är totalt "ogröna"?

Jag passade på att gå ut o rensa andra halvan av "morotslandet" när pappan o Edvin for mot Kypas, Stumpan fick sig en glass framför Lazytown på tv, själv gick jag ut o fortsätte rensandet jag påbörjade häromkvällen!

Det låter som om vi odlar morötter på minst fyra hektar... nä... morotslandet blev en liten del av potatislandet bara för att man ska få smaka vrålfärska morötter direkt ur jorden (om det nu blir några!) Knappt en påse frön...
Fyra ynkliga rader inte ens en meter långa!

Men jiiiiises så trist det är...
Jag är absolut inte någon trädgårdsmänniska... jag är allergisk mot att påta i jorden!
Jag är djupt imponerad över alla som har prunkande trädgårdar o land som dignar av olika sorters ätbara grödor... Jag skulle också vilja ha!
Men, jag inser att dels måste man nog ha talang eller åtminstone ett brinnande intresse och dels att växter sköter sig inte själv! De måste ha omsorg för att växa!

Och jag får bara ångest över att ligga på knä i landet o "pyssla"!
Är det inte pissmyrsjävlar som anfaller o biter mig så kommer de där bombplanen o kretsar runt skallen... finns det nåt mer irriterande än att ha händerna nedgrävda i jorden o så låter det. "brrrrrrummmm - vroooooooom - bruuuuuummmmmm" där äckelbromsar o blinningar flyger runt, runt, runt, runt, runt... sen blir det tyst o då vet man att den jäkeln sitter nånstans, har plockat fram kniv o gaffel för att ta sig en tugga av mig!

Ont gör det ocskå... så, när det blr tyst då börjar jag vifta.... jorden yr runt omkring garanterat fjorton korn in i ögonen! Enda gången jag gillar pissmyrorna är när jag råkat knocka en broms som ligger o sprattlar på rygg överfallen av ett gäng myror som biter frenetiskt på den "Ha, där fick du!" tänker jag hämndlystet!

Nä...
Odla är inte mitt främsta område... bara den där själva grejen att rensa o gallra!
En miljard frön i påsen är ju inte så lätt att hälla i en jämn, fin ström ner i jorden... speciellt när det också blåser som det gjorde när vi höll på sätta potatisen!
Så, bitvis är det tjock med morötter för att bitvis vara väldigt gleeeest (nästa gång blir det fröband, om det blir nån nästa gång!)

Men hur kul är det att ligga på knä, intensivt stirrande in i raderna av ogräs (allt ser ju samma ut) för att plocka bort lagom mycket... fasen pincett o förstoringsglas skulle man ju behöva!!! Och hela tiden attackerad av pissmyrorna... Jag hatar pissmyror!!!
Sen åker man till Konsum... där dignar kyldiskarna i frukt o grönt-avdelningen av kilovis med påsar fullsmockade med fina, fräscha, härliga morötter!
Några kronor kostar de, men ack så enkla att skörda!!!

Morötterna som växer i landet ska bli jäkligt goda för att de ska få nån slags pluspoäng av mig... grrr... Men, när trollen upptäcker att det växer morötter i jorden, som man kan äta...
Ja, då är nog allt förlåtet... jag kan tro att det blir en kanonupplevelser, för småbarn och för mamman!

Sen undrar jag bara... vad är det för fel på rallarrosor, björkar o maskrosor?
Och hallon, blåbär, lingon o hjortron???
Växer så fint helt utan att jag måste lyfta ett annat finger än de jag använder för att plocka o äta dem!!!

Edvin "youtubar"

Edvin ville se på skogsmaskiner Youtube...
Starta Youtube får man göra... 
Sen blir man bortkommenderad med orden: "Jag ska, själv - GÅ!"
lite senare hör jag hur musiken poppar fram, fragment ur texten ...när jag var liten... mamman tjatar... nådde mina öron, sneglar in på herrn där han sitter o diggar för fullt o sjunger med till detta klipp:Jag filmade lite med kameran... han kommer att hata mig när han är fjorton!
Men, den dan han är trettiofyra kommer han att älska att se sig själv sitta o digga till John Deere-traktorerna sjungande för full hals! =D

Vaknade på morron...

flera gånger om, än av ungar som tumlar runt i sängen o än av frossattacker omväxlande med svettfloder... Den där förkylningen gick inte att häva med mormors lökdrink!
Surrat om den förr... Finhacka lök, koka upp mjölk, låt löken sjuda någon minut - sila av löken o drick! Äckligt men det brukar funka! ;-)
Pappan gick upp med trollen... kom upp med en kaffekopp till mig o jag forsatte att slumra. Den där kaffekoppen tog trekvart att dricka upp! Det var lite kallt i slutet...

Nå, när då melodikrysset började på morron gick jag upp o fick i mig lite frukost samtidigt som pennan flög över krysspappret! Fick ihop allt utom sista frågan idag!
Nå spela roll... lär ju inte vinna hursom helst, men det skulle vara bra coolt att ha ett melodikryss-armbandsur! Det är väl som med Ring så spelar vi... en del är med hur många gånger som helst... Förra lördan var en Ökx-bo med igen, det var fjärde gången jag hörde honom!!! Lite avis är jag allt... själv kommer jag till slussen, får prata med personalen, önska en låt o så sitta o hoppas att de ringer tillbaka... Hmm, man är väl alldeles totalt ointressant! Och jag som vill vara med för att tävla, svara på frågan!

Solen strålar o skiner... pappan klipper gräs!
Stumpan var co-driver tidigare, men sa upp sig rätt fort... hängde som en trasdocka från pappans knä så några varv senare kom han inbärande på den djupt sovande stumpan! =D
Edvin har jobbat med röjsaxen, eller vad det nu heter...
Är lite oroad över hans framfart... inte för att vårt engagemang över växter o odling är så stort... men, de få buskar o plantor som jag faktiskt satt (och som har överlevt!) vill jag nog bra gärna att de får fortsätta att växa, utan att bli hårt beskurna av en liten herre!

NÄ... nu ska jag gå o lägga mig igen!
Jag känner mig verkligen inte i from!
Antigen är skärmen ovanligt smutsig eller så är mina ögon simmiga, för allt är suddigt!

Fleecepyjamasen på!

Fryser... är snorig... känner mig rätt hängig... var nog inte så klokt att cykla i dag - kyligt på morron o motvind på eftermiddan! Kände redan igår att nåt lurt var på gång...
Nå, det är väldigt länge sen jag varit förkyld, så, det får jag väl ta!
Och fleecepyjamasen... den värmer så gott!

Pappan hade fixat pastagratäng...
Varför har jag lagat maten i alla år när han är en jäkel i köket???
Gott var det... fast trollen hade inte rört mycket i sina portioner när jag kom inrullandes, det blev en timme senare idag... men, då råkade jag ha med mig en liten genomskinlig plastlåda med spännande innehåll... tre biskvier! En var till barnen... och den lådan ställde jag på bordet o sa:  "Den som äter upp maten får en kaka!"

Edvin slukade all sin mat i ett enda nafs!
Tänk vad lite "motivation" kan göra!!! =S
Stumpan var inte lika entusiastisk men åt en del... så, de fick sig varsin biskvi!
Tom Pontus åt upp sin mat så han fick sig en kaka till efterätt! ;-)
Själv hade jag råkat smaska i mig en i förbifarten innan jag slutade... det är gott, snuskigt gott med chokladbiskvier!!!

Nä... nu ska jag gå o koka mig en tekopp...
Borsta tänder på troll o så går vi o snör oss i sängen o glor på tv!
Känner ingen större iver för nåt just nu

Vad krävs...

för att ta körkort?

Jo, jag har körkort... haft i ganska många år... sen har jag väl en del sunt förnuft också... sånt får man väl allteftersom den släta ungdomshyn ersätts med rynkor...
De flesta får väl det i alla fall?

Men de rikspuckon som kör efter E10:an, de har då noll förmåga att tänka i sunda banor... eller det kanske är nonchalans o brist på respekt? Vad vet jag...
Men, en sak vet jag...
När jag kör bil o jag upptäcker något "hinder" efter vägen, då släpper jag gasen o trampar på bromsen!!! Vad hindret än må vara...
Älg, Ren, Traktor, Häst med ryttare, Cykelåkare, Barn!!!

Men, majoriteten av idioterna som kör bil (om nån nu läser det här o känner sig träffad... Ja, det ÄR jag som cyklar efter E10:an titt som tätt... Antingen fort o ensam med en orange ryggsäck till o från jobbet eller på mormors gamla Rex med två puckohundar vid min sida - en stövare och en breton - FY SKÄMS PÅ ER!!!) majoriteten av alla bilar kör som satan!
En del ids inte ens hålla ut ens en centimeter in på andra körbanan... det bara svischar förbi i hundrasjuttio - skulle jag slänga ut foten skulle den snabbt amputeras!
Vinddraget när bilen passerar får hela mig o cykel att skaka till!

Hur kan man???
Har man inte mer vett än så???
Okej när jag cyklar ensam... då försöker jag hålla mig så långt ut på högra kanten som möjligt... men, med två puckohundar som mitt i allt får nåt spännande doftspår i näsan kan det lätt bli ofrivillga sidorörelser!
Kommer det ett spån till bilförare just då, ja då är det gonatt för den här mamman!!!

Och en av anledningarna till att jag oftast kör söderut från Gyljen är pga hastighetsbegränsningen: 70 km/h - men, knappast nån kör så sakta... o i regel är det dem som kör sakta som också håller ut en bra bit från en... idioterna bara blåser på!
Skiter fullständigt i en oskyddad cyklist!!! FY FY FY!!!

Om det står en REN vid vägkanten... DÅ saktas det in... rejält!!!
Ska ta mig sjutton klä ut mig till en ren när jag cyklar... lurvig päls o göra mig en cykelhjälm med stora sarvhorn - DÅ kanske...
Då kanske tattaridioterna saktar ner lite grann!!!

Morr...

Det höll dessutom på att gå riktigt illa idag...
Och det får jag väl skylla på mig själv o puckostövaren...
Jag har nosgrimmor på båda två när jag cyklar, fast i varsitt koppel försett med karbinhake i båda ändarna - den ena fast i nosgrimman o den andra som reserv fast i halsbandet - som gardering, för jag vet att de båda kan slita av sig nosgrimman! Nu var det en läcker liten tax som stod med sin husse vid vägkanten när vi åkte söderut... o på tillbakavägen i samma område började stövaren nosa mycket intensivt på backen... jag tror det var en tax-flicka som traskat där på andra sidan strax innan!

Nå puckot tvärstannar o plopp sa det när jag hade ett tomt koppel i handen o en lös stövare på E10:an o så ett hjärta som slog i hundranittio!!!
Det kom bilar o husvagnar från alla håll... jag viftar febrilt med armarna mitt på vägen för att hindra trafiken! DET hjälpte, DÅ saktades det in!!!

Stövarn kryssade med nosen i backen som en virvelvind fram o tillbaka på vägen, fick till sist lurat iväg upp i skogen med båda hundarna... o så fick jag tag Senna!!!
Men, fy så hemskt...
Så, det var en cykeltur med livet som insats, i ordets rätta bemärkelse!!!
Flera gånger om!!!

Så min stilla undran om vad som krävs för att ta körkort...
Ja, inte verkar det vara omtanke, sunt förnuft eller respekt för andras liv!
Och jag? Ja... jag får bli så vansinnigt förbannad!!!

Så, om dessa två:


skymtas efter vägen sammankopplade med en frustande, ilsken småbarnsmamma (inte att leka med) o ni blåser förbi för fort o för nära... Stanna inte!!
För, om jag kommer ikapp... GRRRR!!!
DÅ blir det värre skador i lack o plåt än vad det blivit vid en krock med en flock renar!!!

Igen... =S

Jag hamnade HÄR!
=D

Vad kul!

Och så den månad jag bloggar som allra minst...
Höhöhö... här har man skruttat runt i månader.. år... o bara jollrat på med småtroll, hundar o katter - vilket flitigt dokumenteras i rosa toner här på bloggen... så börjar man då jobba! Timmarna framför hemmadatorn blir betydligt färre... sen är det väl bara att erkänna...

Det händer betydligt mer spännande saker som man bara måste skriva ner hemma med busfrön än på bageriet...  "Idag snörde jag upp 1273 kanelbullar på bakplåtar... tappade tre bullar på golvet!" Hur kul är det att läsa??? ;-)
Men... antalet bullar stämmer nog bra...

Ett stick (liten vagn) rymmer 16 plåtar med 20 bullar på varje -
Åtminstone fyra såna stick, om inte fler har jag fyllt, bara öst på bullar... det går i en rasande fart när bullmaskinen spottar fram bullarna!

Och kameran... min livlina... min fasta punkt i tillvaron som håller reda på vad jag gör o när jag gör det... o framför allt... MINNS allt till mig... den har ju pajat totalt!
Blev tappade på golvet en gång för mycket... så... bildmaterialet är ju inte heller så där flitigt förekommande som "förr i tiden" här på bloggen... Hahaha...
NÅ väl...
Nu ska jag sluta svamla...

Katten är fortfarande på rymmen!!!
Pappan såg honom här utanför sent söndag kväll... så... han är väl helt sonika inte tillräckligt hungrig ännu! Kattkräk!

Ibland har man flyt...

Gårdagen var ett töcken...
Satt uppe alldeles för sent natten till måndag... "för sent" är ett milt uttryck! Jag slumrade 45 minuter på soffan den natten/morgonen... hade en del hund-jox att skriva rent...
Har dragit ut med det in i det sista - inte så konstigt... jag visste att det skulle ta tid - o troll som hjälpredor på dagen? Nä! Nattskift vid datorn? Mjä, helst inte - nå ja...
En sak är då säker, jag var trött på dan!

Stumpan o jag var nog lika trötta... där vi slocknade sida vid sida... stumpan med sitt finger inlidat i mitt hår så hårt att det började bli blått! Tuppluren var precis lagom för mamman att samla lite ny energi så resten av kvällen orkades med o så där lagom mycket energi så Edith blev pigg! Till långt efter 22 på kvällen härjade hon! Då var jag tvungen att ryta i på skarpen för att hon skulle ligga kvar i sängen o till sist somnade hon!
Det är som sjutton när de där kvällskvist-tupplurarna förstör kvällsron! Själv hade jag inga som helst problem med att somna!!! =D

Upp kom jag mig också på morron... snörde mig på cykeln o trampade iväg!
Här kommer flytet in i bilden!
För... det hade kunnat bli rejält med flyt! För på Hälla-bron började det småregna... strax efteråt stod jag själv i duschen på bageriet när himlens portar öppnade sig lite grann!
Samma sak på hemvägen...
Jag trampade iväg från Tallvik... rullade in på gården, klev av cykeln, gick in... o då... DÅ började det regna!!! En gigantisk störtskur som jag är mycket tacksam att jag slapp hamna cyklandes i... för då hade jag garanterat flutit i de strida strömmarna på vägen!

Vädret luras... inte för att jag tittat så noga på prognoserna, men i mitt sinne skulle det komma rengskurar från morron o sen bli rätt hyfsat! =S
Har tänkt cykla på torsdag också, få då se...

Bastun börjar nog bli varm nu...
Ska bli otroligt skönt att sitta o gotta sig i värmen ett tag... vädret ute skryter inte med många plusgrader! Några grader mer ute än i kylskåpet... ruggigt, blåsigt o inte speciellt sommarlikt!! Men, potatisen är nog glad! Vatten är de inte bortskämda med... där de ligger o gottar sig i jorden o gror!

och dagarna bara rullar på...

Iiiiihhhh!
Jag vill ha mer timmar på dygnet!

Det märks ordentligt... att jag jobbar! =D
För, mycket av sånt som jag borde göra hinner jag inte alls med... =S

Igår var jag bakis!
Vi satte igång att möblera om... så som mina funderingar varit ett bra tag tillbaka!
Det har känts som om det bara är barn... överallt i huset är det bara barn!
Vardagsrummet är ett lekrum... köket likaså! Och hallen... o hundrummet... o toan!
Vårt sovrum är ett barnrum med tv för trollen och stor säng för sagoläsning o så klart... en stor hög med varma, sovande människor... mamman o pappan längst ut mot kanterna o två troll huller om buller i mitten, sparkandes o fäktande!

Där har vi trängt ihop oss i ett sovrum... samtidigt har stora storebrors rum stått "oanvänt"!
Han sover ju sällan hemma... det enda som görs där är att riva ner grejjer o kläder (som jag städat upp o tvätttat) kring golven... spotta ut snuspåsar överallt o så dra upp kaffekoppar o annan disk för de timmar som spenderas framför datorn!!!
Men, nu är det ommöblerat! =D

Nu har vi ett eget sovrum!!!
Trollen har ett eget, stort, sovrum med gott om plats för sina hyllor med leksakslådor!!!
Ett rymligt bord där trätåget får plats... osv! Ordning o reda!
Vi har ett vardagsrum!!! Som inte är totalt överbelamrat med leksaker!!!
Och Pontus... ja, han kom ju hem på lördan... o hjälpte till!
Äntligen fick han rensat ur flera säckar med skrot o gamla kläder... som jag tjatat om i åratal!!!
Och hans sovplats blir bäddsoffan som vi stoppar tillbaka från stugan och in i "hundrummet" som nu döps om till Pontus rum! Hans kläder rymdes gott o väl i ett stort skåp... och... det känns underbart!

Minerna på trollen när det kom på lördagkväll efter att ha sovit i Kypas!
(Vilket gick bra! Första gången borta från mamma... rumpstumpan!)
Så när de trötta på lördagskvällskvisten kom inrullande så var det stora ögon som spärrades upp när det kom in i "Edvins rum"! Och ännu större ögon när det kom upp i "vårt sovrum"!!! Edith gick o plockade med allt möjligt o sa: "Städat!"
De är så nöjda så!

Och bakis... ja...
Från några vinglas kvällen innan... ja, och en öl o några klunkar whisky... så fick jag ordentligt ont i huvudet... mitt i allt så kände jag bara hur jag ville ha mat! Frukost! Och, det fick bli ett baconpaket på ett par mackor! Stekt i mycket smör! Bakismat??!! Eller...

Idag har vi varit en sväng till Svartbyn...
Pappan hjälpte till att lyfta ut en spis... förr i tiden gjordes det rejäla spisar!
Den var tung o otymplig (en stor gammal vedspis) o både pappan o Lasse ignorerade mina förslag om att använda "rep" som bärhjälp... Tankebubblorna som sprutade från dem sa: "Kan själv!"
Men, ut kom spisen... trots att den var tung!

Och så det mest spännande idag...
Vi fick besök!
Min "nya" syster Maria och hennes syster kom förbi!
Det var så kul... att träffa både dem och syster-systerns barn!
Både Edvin o Edith började genast leka med killarna... som var i ungefär samma ålder - den ena året äldre o andra året yngre... Supertrevliga människor!! Jättekul!


Herrn tänkte hänga med dem!


Och katten... hmmm...
Han är fortfarande på vift!!!
Börjar kännas mindre bra...
Fast positivt är ju att Urvas mår väldigt mycket bättre... otroligt!
Jag trodde inte att han skulle överleva natten till lördag!
Och nu ska jag försöka göra nån slags nytta... puh...

Barnledig... föräldraledig... FRUKOSTKAFFE UTAN GNÄLL! =)

De blev kidnappade igår... bägge trollen!!!

Emma förbarmade sig över dem... tittade förbi bageriet en sväng så att också Edvin skulle få komma o se... Edith spatserade raskt iväg o visade lokalerna o vad man gör där... som om hon aldrig nånsin gjort nåt annat än varit bageriarbetare!!! ;-) Hon var så rar!
De fick smaka lite gott o så drog de iväg åt Kypas-hållet!
När sen jag strax efter blev klar med mitt så fixade jag middag... =)
Pizzeria Köket...
Det är första gången på två veckor som jag "lagat mat"!!! Hehe...
För pappan har fixat smaskens middagar.... varje dag har jag kommit hem till ett dukat bord! Världens bästa pappa...

Men, min avancerade kokkonst (bära hem två pizzakartonger) var ändå rätt smaskig igår!
Pappan fixat dukningen så jag fritt kunde välja... inne i eller ute på stugans farstukvist...
och där satt vi o smaskade pizza (ute blev det), slurkade vin o öl... sen satt vi bara o surrade!

Gjorde upp eld där ute, med en filt över benen satt en whisky fint... tyvärr ingen singelmaltare, men... en cigarr förvandlade Famuos Grousen nästan till Laphroaig!
Där fick jag verkligen mitt askfat!!!
Gott, riktigt gott... nu fattar jag varför folk röker cigarr till singelmaltaren!!!

En mörka molnet på den annars underbara kvällen var mormors hund... han var riktigt sjuk på kvällskvisten! Först var det frågan om han kunde ha fått i sig råttgift... men, nu på morron har han blivit piggare... Men, det är en gammal herre... och jag tror att han kan ha något i magen som inte är som det ska, tumör... Nå ja, inte kul när hundar blir sjuka! Speciellt mormors hund...

På morron har vi sovit till 9:30!!!
Inte ett hopp, skutt eller vrål! Inget gnäll efter tv, välling, glass!
Bara lugn o ro!
Otroligt... sjukt! Lustigt... o skööööönt!!!

Och, jag tror att stumpan har klarat sig perfekt utan mamman!
Det lät som om de hade full rulle när pappan pratade med Kypas för nåt tag sen!

I morron är det MÅNDAG!

Som om man inte var nog förvirrad o allmänt tjorvig tidigare... så nu är man totalt borta! =D
Att ta emot ordrar på bageriet betyder att man är en dag före... igår satt jag o knapprade in dagens beställningar - torsdag mao...
Fast då idag har jag betat av två dagar!
För det är ju lördagsleverans till vissa butiker så först sitter man halva dan o har fredag... sen blir det lördag lite hastigt o lustigt! Och för att förvirra det hela ännu mer så hade jag första tre timmarna torsdag, var i bageriet o bakade bulla för fulla muggar först! =S

Så, i min mentala värld så är det måndag på jobbet i morron! Och det är mer än en gång jag fått bita mig i tungan när jag hållit på att önska kunderna en trevlig helg idag!

Torsdagar är annars en rätt intensiv dag... det är ju två dagars jobb o då jag som inte är så där jättevan får verkligen bekänna färg... pinna på som attan!
Men, det är kul... skitkul!!! Även om mina raster idag komprimerats till ett minimum (just så jag hann äta o fika) o så blev det en stund efter 16 innan jag kom mig iväg...

Fast, griniga kunder är ju lagom roligt...
Igår tog jag emot en order... från "Köket" - knapprar in ordernumren o svarar kunden glatt att "Jajjamensan, det ska vi ordna!" jaha... då ringde kunden idag... "Var är mitt bröd!? Det var ju du som tog emot ordern... jag har inte fått nåt bröd!!" måttligt glad... fast, nu presenterade kunden sig från ett helt annat ställe.. ett storkök!

Ehhh... först fattade jag ingenting... men, sen kom jag på hur det gått till!
Igår sa kunden bara sitt namn o att den ringde från "köket" aldrig vilket kök! Och jag letar ju självklart fram det företag i kommunen som faktiskt heter Köket - pizzeria & restaurang o dit åkte brödet!!! Nå det löste sig nog... en liten kort biltur så hamnade brödet på rätt ställe... var inte många hundra meter det hamnat fel!
Och, jag hoppas att alla blev glada o nöjda ändå... o så hoppas jag att kunderna i fortsättningen verkligen säger från vilket ställe de ringer... som sommarvikarie är det inte så himla lätt att hålla reda på alla kök hit o dit! ;-)

Nå, nu har klockan sprungit iväg igen...
Känner mig lite halvtrött idag... måste bero på att jag inte cyklat!
Det är sjukt... för, när jag sitter i bilen o kör efter E10:an fladdrar tankarna iväg o jag önskar att jag satt på cykeln o trampade istället! Sjukt... om nån sagt till mig förra sommarn att "Nästa sommar kommer du längta efter att få snöra dig på cyklen o trampa två mil om dan... tidig morron o kväll!!!" ja, det hade jag asgarvat åt...

Nå väl, en liten cykeltur ska jag ta... det är så pass svalt o så blåser det som fasen... så ikväll får hundarna en tur - har låtit dem vila när det varit så otroligt hett senaste veckan... så, det är nog mycket uppdämd energi i dem!Tredje dan...

Kattkräket är på rymmen!

Han har ju blivit "lustig" efter kastreringen... han har blivit som katter är mest!
Alltså, han har vågat sig utanför dörren, tom ligger o gonar sig på trappan o kikar runt, man kan klappa honom utan att han får panik o rusar in!!! Han har vågat sig under trappan o legat där o käkat gräs! Och traskat iväg en sväng o kommit tillbaka!!! Själv!

Men, nu har han varit på rymmen sen i förrgår...
Så, nu börjar jag vara lite fundersam!
Jag bara frågar mig... Varför går man ut om man inte törs vara ute?
Speciellt när kulorna är borta! Så, det är ju inte den driften som drar... och när man under de sex år man levat endast varit ute tre gånger (rymt o inte vågat sig hem) - ska man börja vara utekatt mitt i allt o ränna borta veckovis?
Nå, han har aldrig varit normal... o lär nog aldrig bli det heller!

Edvin, den förlorade sonen, kom hem idag!
Anna o Lasse förbarmade sig över honom... så på kvällskvisten kom de inrullande o det var två syskon som med högljudda glädjerop började härja! De har saknat varandra! =) Raringarna...

Nä... nu börjar ögonlocken kännas tunga... sablar så fort tiden går!
I morron ska jag ta bilen... har cyklat idag, det var rätt hett på eftermiddan!
Men, i morn ska jag försöka få iväg ett paket med DHL - hahaha... har surrat om det förr... men, de där öppettiderna... hahaha... ja, blir spännande att se om jag passar in nån av de fem stunderna de har öppet varje dag!

RSS 2.0