Ja... i alla fall en fördel...

är det att ha småbarn som behöver nattas!!!
Man somnar själv! =D På gott o ont!

Igår hade jag gärna suttit uppe o surrat med Martin o "grannstugegästerna"!

Först var tanken att vi skulle ha en gemensam middag som även Bengan skulle hänga med på... men, men...
Jag, mormor, Martin o busfröna käkade gemensam middag tillsammans med en miljard spyflugor!!!

Var kommer de ifrån?
Hur fasen kan det så blixtsnabbt lokalisera att vi på Kolhusvägen öppnat två surströmmingsburkar? Martin hade träningsvärk i armarna av allt viftande efter äckelflugor! Och ändå blåste det, rejält... o vi satt ute! Och bara det är väl otroligt att flugorna inte blåser bort, vi höll på göra det! Men, det var gott... det hjälps inte...

Sen kom ju grannstugeägarna med rara lilla dottern...
Några månader yngre än stumpan, men... en sak är då säker... Flickor födda juni-oktober 2007 - det måste ha varit "nåt i luften" just då! För precis lika busiga, rara o härliga... Kul!

Men... mina busungar blev trötta så det var bara att gå upp o se på "Händige Manny" tillsammans med stumpan, Edvin slocknade tio sekunder efter att han lagt sig... men, stumpan behövde lite mamma-hår att snurra fingrarna i innan hon somnade!
Och... strax innan det somnade jag! (vaknade på morron med oborstade tänder o färdigklädd för en solig dag! Bikini o klänning!)

Så, som sagt... jag hade gärna suttit uppe ett tag till... men, då hade jag nog inte mått så bra idag som jag gör nu! =D Så då får man ju se det som en fördel... att somna med svårnattade barn ger ingen baksmälla! ;-)

Igår hade vi en underbar dag!!!
Helt fantastiskt väder... varmt o soligt!
Det var ganska kraftig vind... men, så varmt att det bara var skönt!
Oknytt o småknott blåste bort!

Jag o trollen tog oss en äventyrsdag!
Vi tog flytleoparden - "hästen" och gummibåten... badrockar, filt o saft, mackor o en bullängd sen gav vi oss iväg på äventyr!!!

Bara det att promenera ner till älven är ju ett äventyr!
Det är som en djungel!
Man går o går o går... det flaxar upp fåglar o har man det minsta lilla fantasi så ser man en tiger skymta ibland buskarna!

När jag var liten åkte vi ofta över till både Vännässanden o storsanden med båt... och den där promenaden ner till älven - det är drygt 600 m - var otroligt lång, det kändes som om man aldrig kom fram!
Men, när man väl kom ut ur djungeln så var de trötta benen fort glömda när det härliga vattnet o den underbara saden strilade mellan tårna!

Igår hade vi ju ingen riktigt båt... men, det funkade bra med gummibåt!
Fast jag tror nog mormor hade oroliga fjärilar i magen tills vi var tillbaka!


Vattentransport!

Edith vill ganska snabbt "Rida på hätten!" så det blev omfördelning av troll o packning så fort vi vadat över den djupaste biten (som räckte mig strax ovanför knäna!) Vattnet var varmt! Det är lågt... o det var helt underbart!!!


Edvin satte genast igång att "Gräva"! Stumpan plaskade i vattnet... o båda sprang o sprang o sprang... o det var så otroligt härligt... nu ser jag ju på bilderna att det var ganska mycket moln! Det var nog tur... för hade solen strålat hela tiden hade det blivit alldeles för varmt! Nu var det helt perfekt!


Peta bort sanden mellan tårna...

Det är dagar som denna som gör att man orkar leva här uppe i mörkret resten av året!!!

Kommentarer
Postat av: Lillan

Men visst är det helt otroligt härligt där!

Jag har varit dit för första gången i år med mina barn. Vi har inte kommit ihåg det stället förens nu. Nu vill de ingen annan stans. Konstigt? NÄ!

2009-07-26 @ 16:11:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0