Kan det ha något att göra med...

att Ditton the one and only suttit i bilen hela tiden... o sovit!???
För, idag var det racerfart på aktiviteten!!!

Klockan 10:45 kom jag från Bränna, då hade stumpan slocknat i bilen o fick sitta kvar där o sova... jag hade varit på OK, Konsum, järnaffärn o så Seth!

Inte för att nästan nå av mina ärenden gick att lösa... Skulle ha ett nytt "räfshuvud" till räfsan, sämskskinn, kylklampar, byta Anders skjorta och så en 10L-dunk bensin...
Nå, bensin o kylklampar fick jag tag på resten sket sig!
Är det inte lustigt att en herrskjorta i storleken XL är för liten... nästan tom för mig!!
Anders såg ut som en julkorv i den... och den enda kortärmade skjorta som såg ut att ha hyfsad storlek var en Peak för endast 800:-
Det fanns hur många S, M o L som helst... men XL var slut i alla varianter... Hmmm?
VAD kan det bero på??? Är ALLA för stora för dom där storlekarna?
Nå ja... synd var det... för det var en skitsnygg skjorta!

Sen så, i dessa miljötänkartider, så gick det inte att få tag på en räfsa att byta ut den som gått sönder... Alltså måste man köpa allt nytt... Morr! Är det milövänligt???
Fick informationen att Fiskars har slutat sälja lösa huvuden till räfsorna...
tror det blir ett litet argt morr-mail till Fiskars... vaddå?
Det fina, hela aluminiumskaftet lär väl hålla hundra år till!!!

Som sagt... klockan var 10:45 när jag kom från Bränna o då hade pappan o Edvin varit på klippa gräs o fixa torkvinde-uppdrag hos mormor... sen satte jag igång att räfsa (med den trista räfsan som saknar 1/3 av räfspinnarna!) ihop lite skrot o skräp, röjde bort lite långt gräs, rengjorde sopotton medan pappan o Edvin klippte gräs o grejjade...
Stumpan vaknade o jag gick in med henne o fixade lunch o klockan var 11:45!
Helt sjukt vad mycket man hann göra idag!!!
Fast.... Som tidigare nämnt....
KAN det ha något att göra med att en viss liten dam satt i bilen... hela tiden!!!??? =)

Nu börjar det dra ihop sig för resan neråt sverige!
Pirret i magen ligger i en konstant jämn ström....
Huga.... Jag som inte brukar bli nervös!!!

Packade det mesta av trollens grejjer igår... Ditton har en egen, stor väska! Edvins är hälften så stor!!! Jag o pappan delar på en stor som vi snör ner annat gementsamt jox i också... Det är fördelningen... minst har störst!!!
Har en känsla av att vi kommer att behöva använda Mias tvättmaskin ett par gånger också!
Men... så är det... Och vad gör väl det...
Finns det nå härligare när man är liten att själv få äta, upptäcka världen o leva med en massa smuts o fläckar??? Tvättmaskinen behöver ju också jobba! Och... VIA vill sälja sina produkter... o både stumpa o jag njuter!
.
.
.
18:23
Trötta små troll...
Två raringar som verkligen är trötta ligger o lyssnar på "Pettson-boken"!
Nåja... Edvin i alla fall... Stumpan kör på absolut sista reservslurken när hon hoppande står bredvid sängen o lyssnar... hon lyssnar! Fast hon inte låtsas om det! =)

Vi käkade lite grillad karré till middag idag... o färsk potatis (från Konsum) o jisses så smaskigt det var!
Edith åt som en varg... det är flera dar sen vi ätit kokt potatis sist... o det är väl det enda som mättar lilla stumpans varg-mage!!! Hon åt med välbehag i alla fall...

Själv tog jag mig en slurk rödvin till maten... när vi hade käkat färdigt satt vi o jäste en stund... delade ett vinglas till o så ringer telefonen.... Anonymt nummer! "Vad är det för galning som ringer nu?" muttrade jag när jag tryckte på knappen med den gröna luren... "Hhaalli... hmm.. hallå!" sluddrade jag lite lätt när jag svarade (jag har en tendens att börja sluddra om jag så bara luktar på en kork! Ett glas vin är garanterat sludderläge!!!) "Ja, Hej! Det är från IOGT!!!" Och... då bröt jag nästan ihop... "Vi vill bara tacka dig!" hmmmm..."Du har stöttat oss o tack vare bla dig så har vi i föreningen nått oanade framgångar!" host, host... "Du har ju tidigare prenumererat på Miljonlotteriet!" bla bla bla.... Hela tiden satt jag o tänkte alternativa svar "HA! Ursäkta att jag sluddrar!" - "Oj? Ringer ni så här... en måndag oj jag sitter o pimlar vin!!!" givetvis svarade jag sunt o förnuftigt men mitt inre asgarvade o bara väntade på att människan, som var en väldigt trevlig Piteåbo... skulle komma fram med sitt önskemål... givetvis att få mig som kund till miljonlotteriet igen.... o så fort han mumlade om jag var intresserad så: "Ja, jajjamen... jag testar igen!!!" (har ju haft dom där lotterna förut... fick ju ihop till en digital hushållsvåg så småningom) o så fick jag lägga på luren o asgarva!!! Pappan tittade lite konstigt på mig medan jag kiknade efter luft o försökte förklara... IOGT!!! Va?? HAHAHA!!!

Tidigare tog sig stumpan en leksak o började leka... med en HÄST!!!
Det var INTE en traktor!! Eller nåt med hjul...
Det inte ens påminde om att låta som nå: Brrrmmmmm!!!

Vi låg o såg på hästhoppning från Monaco igår... hon börjar nog få koll på det där med hästkrafter o HÄSTkrafter!!! Betänk om hon hade haft en riktigt häst att borra ner näsan i... DÅ skulle hon verkligen förstå!!!

IIIIIHHHAAAAAA!!!

Brorsan hade ett skördar-il härom dan.... SUCK!
Dagen innan hade jag precis kollat in den o tänkt...
OJ så den har blivit fin o växt bra!!!

Ja... min "formklippta" björk har också fått sig en dust... även om pappan tycker att det är en rutten skrot björk... så... tycker jag att den är fin... o hade börjat forma så smått utväxten från roten så det liksom symetriskt blev tripp-trapp-trull i fyra plan... nåja... BORTA! Edvin hittade röjsaxen, modell större...
Äppelträdet fick sig en omgång också!
Så, nu fick älgarna konkurrens i beskärningsarbetet... fast, den växer... ännu!!! =)

Nu sover båda trollen... o jag ska gå ner o packa ihop viktigaste väskan... kanske den blir större än Dittos!!!
Ask's alla attiraljer... borstar o schampoo, spray som ger glans osv... stamtavla mm mm! Huga... då måste jag ha lite lugn o ro för att få ihop allt!Fläckfri i dag...

..i alla fall från målarfärg!
Alla andra fläckar kom i vanlig ordning!
Pappan o Edvin for själva med ivriga målarfingrar till Svartbyn på morron...
Jag o Ditton stannade hemma.
Vi har pysslat på idag... men, det är inte kul med ett stycke stumpa som är gnällig!
Den där navelsträngen verkar aldrig ge med sig... inte ens töja ut ett par meter!!!
En stund på förmiddan var hon nöjd medan jag klöv lite ved i den strålande solen!!!
Ja, vad händer då.... AJ OJ AJ AJ!!!
Jag har BRÄNT mig på axlarna!!!!
Kan inte minnas när jag sist har brännt mig i solen!
Nå, stumpan började gnälla så vi gick in o fick oss lite lunch o en tupplur.
När hon då vaknade så var det en inte så nöjd o go raring... inget passade o det var bara gnäll o upp i famnen!

Nå ja... klöv o staplade ved bland dom där förbannade insekterna... när inte mygg, knott o svirron ids vara i gång o käka på oss när solen skiner... ja, då är det bromsar o blinningar som gör det i stället!
Vedhanteringen gav jag upp när det rasade en hel trave för mig... det var droppen som fick bromsirriterade humöret att brista! Så, då gick vi in o käkade en glass istället!

Nu har stumpan borstat tänderna o gjort sig klar för sängen... är trött o har bara sovit en sväng idag så hoppet finns att hon kanske somnar hyfsat i tid i alla fall!
Och så mitt i allt kom det en pappa o en Edvin intrillandes!!!
Så, nu ska jag gå o få mig nån go av dom!

Teamwork!

Idag har vi varit o hjälpt till med målning mm i Anna & Lasses nya hus!
Visserligen kände väl jag mig mest som en slöis där jag mest satt o solade o gick omkring eller bar på den där Ditton!!! Navelsträngen var ovanligt tajt idag... så, så fort jag gick en halvmeter ifrån henne så satte hon i gång att pipa!!!
På eftermiddan blev det bättre... då åtminstone nöjde hon sig med andras famnar så till o med jag fick klättra lite på klätterställningen o kladda på lite färg på väggarna!

Det blir så fint... o huset är verkligen behändigt!
Jag gillade köket... kändes som ett riktigt hemtrevligt kök! Med ett stort fönster som man kunde stå o drömmande se ut över Kalix älven (i alla fall när det är högvatten!?) medans disken skvalpas ren! =)
Jag ska väl inte klaga... jag har ju också ett fönster ovanför diskbänken...
men, utsikten är väl inte alltför upphetsande... ett garage!

Edvin har varit vaken sent i natt!!! Och... då snackar vi sent!!! Halv två??? Två???
Han sov för länge o för sent på eftermiddan/kvällen så han var ju pigg som sjutton!
Sen har han vaknat... tidigt!!! Halv sju kanske...
Så, efter en heldag med full rulle i Svartbyn (Melvin o Glenn var också där, eftersom dom förra ägarna höll på flytta ut det sista ur huset för flytt till Lövånger) somnade han som en stock, innan vi ens lämnat 50-sträckan i Svartbyn!!! Halvgrinig när han blev väckt i bilen o nu har jag dumpat honom i säng med en vällingflaska! Skulle tro att han somnar strax...

Pappan har varit o gjort upp eld i stugan, så vi ska ta o grilla oss en korv!
Smaskens... det är en ljuvligt skön sommarkväll ikväll...

Brrrandbil!

Hå hå ja ja...
Tungt idag!

Igår var vi till Kalix, jag o Edvin för ett återbesök hos logopeden...
Edvin stirrade på logopeden när han skulle ha honom att sitta på golvet o läsa nån urtrist gammal bok! Helt ointressant om nån konstig figur o några lustiga hus... Däremot frågade han efter dom där "grejjerna"! Förra gången fick han ju välja saker ur en hemlig påse... där det fanns nån lastbil som var lite halvintressant!
Nu hade han ingen hemlig påse däremot en hemlig låda, som Edvin spanade in vad han ville ha, lyfte ut o sa med klar o tydlig röst: "Brandbil!"
Han konstaterade att uttalet var det inte något fel på, att kunna uttala R kräver man inte att barn ska kunna förrän dom är i sjuårsåldern! =)
Vi avslutade alltihop igår...
med orden att om det behövs framöver skulle vi själva ta kontakt med dom!
Det har ju verkligen blivit en rejäl skillnad på hans tal!
Så jag är inte det minsta orolig nu... och humöret har ju blivit så mycket bättre... nu är han ju lilla, goa o rara Edvin alltsom oftast! Och... vi kan ju prata! Han berättar så jag förstår o han förstår vad jag säger... då är ju allt som det ska!

Vi var o rantade lite i Kalix... Granngården hade halva priset på sina växter så jag köpte en rosa o en vit riddarsporre! Och tre till växter som jag inte riktigt vet vad det är... blir spännande! Framför allt att se om dom tar sig! För, jag har väl sett mer välmående växter... kanske att få borra ner rötterna i lite ny jord gör susen!

Pappan o Edith hade ju stannat i Kypas medan vi var till Kalix... o vi käkade rökt abborre till middag där!!! Såååå gott!!!
Och... nu med gott samvete! För, alla gånger hittills vi ätit rökt abborre så har jag väl antingen varit gravid eller ammat... o bara tordats smaka lite, lite grann!
Det är ju så mycket gift o elände i insjöfiskarna så man ska ju undvika det!

Sen på kvällen när trollen, båda två somnat, så satt jag o pappan i soffan o såg på VH1... Helt otroligt att man kunde tycka att KISS var så brutala o hemska hårdrockare en gång i tiden! Nu låter det ju mer som disco i mina öron!!!
Vi smakade lite whiskey... också det med gott samvete... så gott samvete att jag har fått vara trött idag!!! Till 15:30 då jag piggnade till... så... idag är jag snäll o garanterat låter jag bli att smaka nån whiskey ikväll! =D

Min träkatt från USA kom idag!! =)
Jag har ju köpt den på e-bay och efter lite tjorv med att kunna betala... fick till sist paypal att funka... o nån dryg veckas leveranstid kom den då fram idag! Min fina träkatt! Börjar ha ett gäng nu...

Nä... nu ska jag lägga mig o slöglo på Findus o Pettson, Edvin ligger o ser på det...
sängen har stark dragningskraft... trött... trött... trött!

Ha! En gammal REX!

Vilken tur att jag hållit på köra ved till mormor... vi var dit två vändor idag...
och där i förrådet hittade jag en fin gammal damcykel!
Snabbt som ögat frågade jag om hon cyklar med den mycket?
Njä... inte direkt var svaret... Urvas är ju inte så förtjust i att springa, speciellt inte bredvid en cykel o själv har hon väl ingen anledning att cykla så jag norpade den av henne! =) Nåja... inte riktigt, jag fick låna den!
Så, ikväll var vi iväg en sväng till, Ask o jag, till Sandsjärv!
Och vilket himmelrike att cykla på!!!

Jag hade en gång en gammal röd Monark, som jag "ärvt" av min farmor...
Men, den tyckte nån i Bränna att den behövde bättre än jag, för en morron var den bara borta!
Visserligen var det ju marknad men, ändå så tror jag att jag behövde den bättre för att motionera hundar än nån fyllskalle som inte iddes gå hem!!! *morr*
Så, sen dess har jag inte haft nån hel cykel... ett par trasiga...
Men, pappans nya, fina Crescent har jag lånat då o då...
Fin o bra... men, att sitta så framåtböjd o trampa är inte nån höjdare för mig!
Trots att jag nu har riktigt bra i ryggen så en halvtimme cyklandes i den ställningen så FÅR jag ont!
Så, nu var det ljuvligt att cykla!!!

Och... simträningen gick bra!
Vi var en lite längre sväng, kanske fyra minuter... han simmade o simmade! =) Bra!
Idag testade jag att knyta fast honom längst bak i båten, men det var bättre att ha honom som igår, i en lång lina o hålla i honom... det är lätt eftersom han hamnar rätt långt bak, så det trasslar inte alls in i årorna... o så kan man släppa kopplet när som helst om det behövs!
Nu kändes det som om jag inte hade koll på honom...
mestadels av tiden var han precis bakom så jag inte såg honom!
Jag hade på honom en läder-spårsele... bättre än halsbandet... kopplet for inte mellan benen nu.
Har hittat en nylonsele på Tradera som förhoppningsvis kommer i övermorron!
För, den där läderselen gillar nog inte att bada så ofta!
Synd att förstöra för den är knappt använd...

Edvin är för kul...
Hans kommentarer är bara ursköna!
Härom dan när Edith var gnällig o Anders plockade upp henne från golvet kom han rusande: "Nej, nej Pappa!!! Mammas bejbis!" hmmmm
Igår tog Edvin o pappan en dusch... o stajlade till sig i håret efteråt!
Och... ikväll efter tandborstning o pyjamasbytet så pratade dom om Ditton som badade just då o då började han stryka sig över håret o surra om hur fint det var! Och så iväg till spegeln o beundra sin frisyr! ;-)
Det var en skön kommentar i morse också... men, den har jag glömt bort!
Så går det när man inte skriver ner det direkt!! =(

Suomi...

Det regnar...
Idag har det verkligen regnat!
Nå ja... blommorna klagar ju inte på att få sig en droppe!
Fast... jag har verkligen varit flitig med att pyssla om dom! =)
Tidigare har jag väl morrat över att mina få uteblommor bara dör o är såååå trista... men, det kan ju ha lite grann att göra med skötsel o vattning!?

Vi passade på att åka en sväng till Finland i dag... kände på morron att det var två små troll som hade mycket energi inombords o en dag med att gå varandra på nerverna inomhus var enkel att byta ut mot att sitta me halvsovande busungar i bilen!
Vi var en sväng på K-rauta!
Nå, jag gick ju bara en liten sväng eftersom Edvin the bromskloss vägrade gå in i affären... han skulle kolla traktorn!!!

Det här var en BRÅÅAAA traktor!!!

Det var med fara för folks liv, eller åtminstone fötter som dom passerade entrén där!!! För... Edvin körde där i sin egen värld! Jag o Ditton stod på andra sidan o hojtade: "Akta Edvin!" när en stackars människa försökte ta sig förbi... han fortsatte helt i sin egen värld! "AKTA!!!!" var jag tvungen att vråla både en o två gånger!
Faktsikt så trampade han med den... men, det är väl för att det gick så lätt på stengolvet! =)

Pappan flinade när han bar in kassarna från bilen att det märks att jag har ont i munnen!!!
Normalt så brukar man få gå flera gånger in o ut med kassar... nu fick han med sig allt på samma gång!
En liten kasse från Supermarket o så en bra mycket större o tyngre från butiken bredvid!!! *klirr-klirr* (som han själv handlat!)
Faktum är att jag inte ens funderade på att köpa nå slisk!
Annars hittar jag hur mycket som helst - fikabröd, kex, godis mm mm men nu tilltalade ingenting mig! Tack vare hålet där visdomstanden suttit!!! Och så frös jag så förbaskat... det regnade ju ute... visserligen hade jag ju jeans på mig, men, inga strumpor o bara en t-shirt under jackan... så... i den kalla matvarubutiken fick jag nästan skaka tänder!!!

Men Edvin, han hittade sig godis!!! Han plockade sig en stor påse skumgodisar... på den där skrotaffären bredvid K-Supermarket, priset på påsen fanns inte i kassan... för det var en påfyllningspåse till lösviktsgodiset!!! Ett o ett halvt kilo! HAHA! Nå, DET skulle Tyra veta!

Gissa vem som som ringde senare... HAHAHA!!!
Folktandvården!!!
Jag hade ju tid hos Tyra den 1/7 för att skrapa bort tandsten... o jag hade verkligen sett fram mot det för då hade dom fått borra bort lite fyllning som känns för mycket o så kolla så att det är som det ska i visdomstandshålet... för det känns som en lite infekterad bula där... Nå... då ringer hon. "Jag är borta den dan, kan du komma på torsdag istället?" Vråååååååål! "NÄ DET KAN JAG INTE!!!" Jag är bortrest då!
Så då fick jag tid efter semestern istället!!!
Förresten så har jag ju en tandstensskrapa... till hundarna... kan ju testa att köra den på mig själv!

Men vad är det som är fel??? Är det bara mig dom ändrar o grejjar med????
Hur hade det gått om jag inte varit barnledig?
Snacka om irriterande... för hade jag jobbat på så hade man ju säkert försökt byta o grejja så man slapp ta ledigt... eller om man då skulle ha tagit ledigt... byta ideligen så arbetsgivarn kanske måste ändra med ev. vikarier!
Det är ju inte speciellt skoj!

Nå ja...
Avloppet verkar vara rejält igensatt... för nu trycker det upp både i pannrummet, bastun o tvättrummet när det blir för mycket! Och... jag som blev så glad igår att kommungubbarna var i pumphuset... "JA, nu är det där felet är!!!" fick ju bittert inse att så är det inte!
Så nu har pappan o Edvin åkt till Christer som hade nån rensgrejs att försöka rensa rören...
suck...

Hoppas det ger sig med att regna... hade tänkt åka till sandsjärv o simträna Piskplasken idag! Bara det inte öser ner så åker vi! =)
.
.
.
20:45
Häpp!
Det var ju också säkert en syn för gudarna!!! HAHAHA!!!
Men, det gick bra... Vi har varit o simtränat, jag o Ask!

Pappan tog i med hårdhanskarna mot det äckligaste som stockat igen avloppsrören...
o det var äckligt! Och, det luktade äckligt!!!
Men, med högtryckstvätt o den där rensslangen så fick kacket fart i rören!
Så nu rinner det så fint igen... fast, Anders har ju jobbat idéellt åt kommun!
För det igenstockade stället var flera meter utanför huset! Men, då fick ju alla avlopp i källarn sig en välbehövlig omgång... det hade tryckt upp och ut avloppsvatten o jox i både bastun o pannrummet... Urk!
Efter middag o så en välbehövlig dusch för pappan pep jag iväg med piskplasken!
Det blir en lagom motionssväng... först cykla till sandsjärv o så ro en sväng på sjön o så cykla hem igen!
Och... som sagt.... det gick riktigt bra!

Fast jag tror inte Ask håller med mig... det var lite joxig strandkant, gräsmatta o så ett jonkasteg o så var det djupt direkt... så det gick inte att smyga sig ut... så det blev ett brutalt kast med liten breton från båten när vi kommit ut en bit på sjön!!!
Han tyckte nog inte om djupdykningen!
Men, själv simningen gick så bra.... vi var bara ut en pytteliten sväng, det var mest bara för att kolla o testa lite... Men, nu blir det sim/cykling på hög nivå resten av sommarn!

Det var en perfekt liten plastbåt som gick bra att ro själv...
men, det såg nog uppkäftigt ut där vi från början vinglade iväg!
Ringrostig mamma som roddare o så en breton som tyckte att det var lite läskigt... men, han var precis så duktig som en breton (o i synnerhet son till Baloo!) ska vara! Acceptera läget o ta det lugnt... det blir nog en lika bra jakthund av lillefjant som pappan var! =)

När jag får upp ångan o vågar ska jag ta med kameran o fixa lite bildbevis! =D

Dagens outfit.... går i orange!

Pyssel ute idag!
Pappan o Edvin traskade ut direkt efter frukosten...
Jag fixade undan disken o så gick vi ut sen, stumpan o jag också!
Det har varit härligt väder... soligt o grannt, lite lagoma friska vindar så insekterna inte varit så intensiva!

Jag passade på att skrubba upp kompost-otton när stumpan tog sig en tupplur!
Inte det mest idealiska att pyssla med när hjälpsamma Ditton är i närheten... speciellt när hon gillar sånt som är äckligt (igår slet jag bort henne från toaletten där hon stod o doppade en skumtvättlapp, begagnad efter bajsblöjebyte, o begärligt sög i sig vattnet!!!!!!!!!!!) Så, en komposttunnas utsköljda äckelvatten är väl delikat i hennes sinnesvärld! Yäck!

Vi var iväg på en vedtransport...
Veden som sädesärlorna till slut övergav är ju torr... så den o så fyllde vi på fullt i släpvagnen med tallved o for iväg med det till mormor...
En syn att skåda där mamman kör... med lite hjälp av Edvin som sitter längst fram o så Edith mellan oss!
Hon var nog den som tyckte det var roligast!!!

Och så fixade pappan igång trimmern... så jag har gått runt o trimmat gräs!
Bildbevis... JA!!! =)

Ser jag inte riktigt klatschig ut??? Dom blå skorna är en chic detalj i outfiten! ;-)

HAHAHA!!!
Men, det var kul!

Mormor ojade sig när jag höll på o trava o lyfta ved... "Ojojoj... akta ryggen, ska du verkligen hålla på med din rygg???" Ja, självklart ska jag ju det! Jag kan nog inte beskriva hur otroligt fantastiskt o skönt det ÄR att faktiskt kunna vara igång! Varje gång jag böjer ryggen o det inte gör ont eller humöret åker i botten är såååå himla härligt! Ingen förstår det riktigt... Och, vaddå? Ska jag hålla på o akta mig o vara försiktig resten av livet så spelar det ju ingen roll om jag har ont eller inte!? Så, varje dag som jag kan vara ute, röra på mig o känna mig frisk är en sån njutning att om då ryggen pajjar igen så har jag ju ändå fått ha massor av sköna dagar!!!

Trollen stöp isäng... vi var bara inne o käkade middag... Emma har varit i hälsat på så trollen har haft henne att vara monster med!!! Jag klagar inte!!!! Är sååå skönt att kunna göra saker utan att konstant behöva släppa det man har i händerna för att jaga ikapp monster! =D
Sen har vi hållit på pyssla till klockan var nästan sju... så det var två troll som fick en vällingflaska o stöp i säng, somnade 19:45!
Men... observera... Jag har INTE ropat hej!!!
Mittiallt så är det full rulle på dom igen...
Nä...Nu ska jag gå ner o se om pappan hittade på nåt chos!
Skulle sitta fint med nåt sliskigt gott... .

Regn! =)

Ja... några droppar kom det i dag...
Ganska skönt... fast jag fick ryka ihop med Edvin en sväng!

Stumpan hade somnat i sin vagn o jag tänkte passa på att röja lite i sovrummet...
hon sover ungefär en timme, en o en halv på dan... o det var lagom för mitt "projekt"....
om det inte hade varit för den där Herr E!!!

Jag hade sagt åt honom, klart o tydligt att inte gå ut... regnigt o blött - läge att hålla sig inne! Men, dragningskraften blev för stor när storgrabbarna kom så jag hör ju hur dörren smäller igen när han går ut! Jag kutar efter o morrande plockar in honom! Han tyckte inte det var världens ljusaste idé så givetvis måste han stå o skrika, grina o gapa i tio minuter, en o en halv meter ifrån den sovande stumpan... först bara väser jag: "Tyyyyssssst!" han fortsätter... jag höjer rösten: "TYYssssttttt!!" han börjar hoppa av ilska så då rinner ju sinnet för mig o jag skriker: "TYYYSSSSSTTTTT!!!!!!!" o lyfter iväg honom... det är inte första gången vi väcker stumpan på detta sätt!!!!!
Det är sååå typiskt.... av dom 60 till 90 minutrarna hon sover måste man hålla på o härja med monsterpojken i 45!

Nu har solen tittat fram så vi tar en liten power-nap... en stumpa är trött igen...
så går vi ut sen!
Jag ska ta o röja upp i sädesärlornas boplats!!!
Det är väl en tre, fyra dar sen jag sett till dom.... så jag började fundera om dom redan gjort klart o ungarna flygit ur boet!? Kollade lite på nätet o hittade fakta:
5-6 ägg läggs i mitten av maj-juni och kläcks efter 12 dygn.
Ungarna lämnar boet efter 12-16 dygn.

Så, lite sorgset är det att inte se dom spatsera runt här... fast skönt att det inte är nån katt som varit o kalasat på gänget! Men lite besviken är jag, för jag hade hoppats på att få se när ungarna sticker ut... på första flygturen!!! Nu bara försvann dom....

Ikväll har pappan jobbat färdigt... sitt gigantiska pass!
Han började jobba klockan nio i fredags och slutar kl 22 i kväll!
Antagligen har väl trollen somnat vid den tiden... dom har ju en tendens att surra nån timma till eller så efter jobbet också...

Fick napp på min "lapp" på anslagstavlan!!! =D
Nu blir det simträning!!!
.
.
.
18:43
Jo då... dom har övergett oss!
Sädersärlorna är all gone!!!
Är det höst nu?
Nå, det har ju vänt, dagarna blir mörkare o mörkare....
suck...

Vi gick ut en sväng efter käket...
Det märks att Edvin vant sig att vara ute varje dag o så dom senaste dagarna leka med polare!
För, idag har det varit mycket uppdämd busenergi som resulterat i bus o kiv med Ditton istället - och givetvis med tårar som slutresultat!

Väl ute så var hans kommentar rätt cool.. när jag sa:
"Oj oj vad mörka moln, det blir nog åska!"
Då frågade han: "Bilen, Zukin?" Jag sa åt honom att den har ju pappa, när han jobbar! Då svarar han: "Vi söpa bil... Vovlo!" Pappan stönade rätt ljudligt när jag berättade det... "Nääää, inte en Volvo!" HAHAHA!!!
Men, hur i sjutton kan ungen klura ut allt???
Jag frågade en gång till hur han menade, utan att vara ledande på något sätt!!
Han skulle ha en bil, så att vi kunde gå o sätta oss i när det går åska!!!
Hallå!!! Han har ju knappt upplevt ett åskoväder!!!
Ifjol gick det ju nästan ingen åska alls! Han är rätt ofattbar ibland! Klurisen!

Jag passade på att dräpa några tallklubbar också när vi var ute... så, det var helt i onödan jag duschade tidigare idag!!! Klyva ved är verkligen superbra motion! Bara jag kommer ihåg att använda magmusklerna... då gillar tom ryggen den motionen! =)
Får väl ta en dusch till... men, suck... pust... o nä o blä!!! LICKI!!!
Det verkar vara stopp i avloppet... få då se om det blir som sist... leja hantverkar för att byta ut avloppsrör och, då måste det gjutas nytt betonggolv osv...
JA JIPPI HURRA!!! Såååå kul...

Speciellt när huset är så gammalt så inga försäkringar gäller! Max 30 år!!
Vad ska man med försäkringar till när dom aldrig gäller?
Sista historian med läckande vatten i garderoben... är fortfarande under utredning men ett besked är att grundförsäkringen gäller INTE vid vattenskada när vattnet kommer utifrån!
Gammalt hus, gammalt tak = skyll dig själv!
Nu var det ju så turligt att jag hade nån extra försäkring, utökad variant så det kanske blir nån krona... men, det är inte klart än! Skulle man spara dom där 1500:- man betalar varje månad i försäkringar så skulle man fort ha sparat ihop till allt som eventuellt behövs ersättas o lagas! Speciellt när "allt" är för gammalt! Huset är ju 70 år... så där är allt bara att glömma att nåt ska gälla på försäkringen... Inventarier? Ja, vitvaror max två år!!!
Och... det är dom ju, allihop med råge!
Så... nåja... hund o kattförsäkringen... den gäller ju så längen djuren lever... o så min egen livförsäkring... bara jag trillar av pinnen i tid! Hehe...

Nä... det ser rätt lurvigt ut där uppe på himlen...
Bäst att ge sig... eller... ska jag kanske kolla blocket efter en volvo!? ;-)

Soppan...

brukar ju inte bli bra om man är flera kockar...
så sant!
Det gäller även skafferivaror...
Jag trodde att det fanns en vällingförpackning kvar o så var det den sista som tog slut igår kväll... oftast är det pappan som fixar välling o fyller på burken så jag har usel koll på förrådet!
Så när herrn vaknade... grrr.... så beordrade han: "lelle"!
Traskade ner... lagom trött o halvirriterad eftersom antalet sömntimmar i vanlig ordning inte hade blivit så många som jag hade önskat mig (båda somnade hyfsat tidigt... fast Stumpan vaknade ju o höll igång till ett, halvtvå, två... har inte koll på när hon stöp, själv var jag vaken ett tag till!) traskade jag ner för att upptäcka: Slut vällingpulver!
Och... det beskedet mottogs med illvrål, tårar skrik o gap av en viss herre!
Försökte ligga kvar i sängen... Stumpan hade ju sovit... HADE... för då startade ju hon igång sig så då gick vi upp!

Frågade herrn om han ville ha flingor? "Nä! Blä!!" ja ha... gröt då? "Mmmm!" Så då kokade jag ett par portioner... dom gillar gröt, båda två! Men, när det var klart o serverat så var det en herre som storgrinade vrålade: "Flingor!!!! Gröt - Licki! Blä!!"
Det har varit väldigt mycket blä... blä hit o blä dit!!!
Nå då... så fort han tog en tugga, det är han faktist bra på... jag kräver att han åtminstone ska smaka en tugga... vad än det är... om han DÅ tycker att det är äckligt får han ju spotta ut det... men, smaka SKA han!
Och... det gör han ju också... o nu slukade han ju nästan hela grötportionen!!!
Och... halva kaviarmackan! Och nu är han på gott humör igen! Surstöten...

Inte nog med att man är trött o halvgrinig så lyckades kattkräket med konststycket att lägga ut en korv som stank... han gör så ibland, låter bli att gräva ner korvarna o kattskit luktar som f-n! Så, när humöret är lite naggat i kanten o man balanserar på en snart treårings ostabila humör-knivsudd så kan en kattskitkorv få enorma konsekvenser... speciellt när käken/fd visdomstanden känns som om man varit inblandad i värsta knytnävsfighten (som förlorare!)!!!
Fast, nu tror jag han gjorde i protest... för det behövdes rensas i kattlådan... så han tyckte väl: "Skiter du i o hålla rent så skiter jag också i det!" nåväl.. nu är den ren... katten är nöjd, ungarna är harmoniska o jag ska precis gå o hämta mig en kopp kaffe... Lär väl snubbla i trappan o spilla ut koppen! :-S
.
.
.
19:44 (+lite senare)
Spillde inte ut kaffekoppen! =D
Har haft en ganska lugn o skön dag...
så här på kvällskvisten blev det riktigt behagligt väder!
Solen skiner, det är riktigt varmt o så blåser det så där lagom så att dom värsta blodsugarna håller sig borta!
Har suttit i solskenet o surrat med Sussie, "grannen" o druckit en öl... riktigt gemytligt!
Busfröna har haft fullt upp med bus...
Edvin har skitskoj med kompisar, o är sååå imponerad över storgrabbarna!

Dom, "grannpojkarna" har döpt om honom till Herr Edvin!
Det låter så himla härligt...
"Herr Edvin!???" När dom ropar efter honom...
När han går till stugan o öppnar dörren så säger han nånting:
"Här e Edvin!" och dom har hört det som Herr Edvin!
Passar onekligen ganska bra... till Herrn!
Och lillasyster... hänger med, ser o lär sig!!!

Och... så måste man ju bli lite hysterisk på lillasyster som ska o peta o bry sig i allt! Herrn!

Brrrmmmm... Brrrmmmm! Vilka schyssta spår det blir!
Mammmmmaaaaa!!!
Här... Ta den här o lek med istället!!HA!!! Det är JAG som bestämmer!

Så rara så... dom små trollen!

Sen kom Anna o Lasse förbi... vi hade precis hoppat i pyjamaser o gjort oss färdiga för sängen... det var två halvgriniga tröttisar som fick lite sysselsättning ett tag till! Så, när dom nu somnade ikväll (och jag) så hann ju klockan bli efter 21 så nu ska väl båda två ändå sova hela natten... förhoppningsvis till åtminstone halv nio!

Edvin höll på o stajla för Lasse o visa hur en skogsmaskin ska hanteras!!!
Och... det var mitt midsommarblom-arrangemang som fick agera skog!!!!
Nå, dom överlevde ju midsommar i alla fall...
såna blommor har ju inte så lång livslängd ändå...
Och... jag tror nog att Lasse blev lite imponerad över den delikata hanteringen av fordonet! ;-)Glad Midsommar!

I denna ljuvliga sommartid...
Nå ja...
Så här ser det ut enlig SMHI o när jag sticker ut näsan kan jag bara konstatera att dom har rätt... bortsett från att regnet har inte börjat ännu o det blåser nog lite mer!
Och så den där solen som gömmer sig bakom molnet... hmmm...
Molnet är mycket större på riktigt!
Så, solen har inga problem med att få plats, hel o hållen där bakom!

Väder!

Men... lite sommarblommor fick jag tag på!
Jag kan ju krasst konstatera att det är tur att man inte behöver plocka några sju sorter att ha under kudden numera!!!
För, tror inte att det skulle gå att få ihop.. ja, om man tog med maskrosorna kanske...
För, det är just o just att det börjat blomma nåt här uppe i norr!
Syrenen har absolut bara öppnat en bråkdel av sina blomknoppar...
men den ljuvliga doften känns i allafall!


GLAD MIDSOMMAR!!!

Hoppas pappan har det bra där borta på stugsemestern via jobbet!

OJ aj... isch!

Nu ska det bli av... tandläkarn!
Dom kan inte ha det så lätt, folktandvården...Tur att allt är datorhanterat numera annars hade väl bokningsblocket varit fullklottrat vid det här laget!
Först fick jag tid för undersökning, dom ringde en onsdag för tid på fredag!
For dit... o fick ny tid för behandling den 12/6 så då hade jag förberett mig mentalt på tandutdragning o laga en "gammal" lagning som är hela ett o ett halvt år gammal! Nå.. då ringde dom nån dag innan.. "Hej! Hon är sjuk tandläkarn... kan du komma den 26:e istället?" Ja ha ja... då gick det några dar till o dom ringer igen... "Hej! Hon är inte här den 26:e, kan du komma den 19:e i stället?" Ja ha ja... o så gick det då till idag på morron... *ring - ring* Nä, tänkte jag! Bokar dom om nu skriker jag! "Hej! Kan du komma en halvtimme tidigare?" Ja ha ja... Nå det var ju en fördel bara... Då blir det väl förhoppningsvis klart idag... så man slipper alla ombokningar... det är lite speciellt för mig, eftersom jag gärna vill förbereda mig rätt rejält... vill gärna ha en vecka att samla mod osv inför... när det blir så där hipp-happ så hänger inte riktigt psyket med o då kommer den där pyrande tandläkarskräcken krypandes upp som rysningar efter ryggen o knorr i magen!

Pappan o Edvin tog sig ett vedpass innan, dom ska med Erik till Kalix om nån bil... jag tror väl att jag o Edith också skulle med... eller? Har inte riktigt koll... men, det märks väl...
Dom är i alla fall nu o kör upp björkarna som dom fällde för nåt tag sen... o klyvens kontakt var inte så allvarligt skadad så då slipper jag klyva för hand!!! =)
Kände av ryggen lite grann, från yxhanteringen häromdan... men, det var mest som träningsvärk-ont inte eländes-ont! Så, då är det bara skönt!

Själv har jag dragit lite slingor i håret... småtrollen tyckte det såg kul ut där jag satt med hättan över skallen o drog slingor ut ur den! Restultatet är jag inte nöjd med... jag har ett hår som kräver rejäla doningar för att blekas! Konsums blekmedel brukar inte vara nån höjdare, men nu körde jag i en PolyColor xtra ljusa slingor... maxtiden är ju 45 minuter o efter en timma o en kvart så sköljde jag ur dom.... gula/röda slingorna!!! Nå, får väl köra en blekning till! Eller gå till frissan o få det gjort med riktiga grejjer...
Nu ska jag gå o blåsa till det o se hur eländigt det blev....
.
.
.
20:41
BLÄ!
Men nu är det ju gjort i alla fall...
hade lite tandsten som jag ska tillbaka till Tyra o skrapa bort så ska man väl klara sig nåt tag framöver i alla fall!!!
Nu också utan att vara en chosig ammande eller gravid mamma så ska det väl bli bättre med småätandet!
Tänk... jag har haft hur bra tänder som helst tills för bara några år sen!

Nu lagades det på tre ställen o så drog dom ju ut visdomstanden!!!
Och... vad jag tyckte dom var bra... Både finska Erja o så Helena (om det nu är så hon heter, tandläkarstuderande)! Det var inte fjanterier, utan pang bom - borra o laga så var det klart! Det gick fort... Det var Helena som skulle dra ut visdomstanden... men, till sist var det Erja med ett rejält handgrepp fick bort den elakingen!
Och... jag fick med den hem så jag har att ta fram o hota små rara barn med om dom krånglar med tandborstningen!!! =)

Det är lite sjukt det här med tandläkarn... allt dom gör går faktsikt bra... bara jag får bedövning... men, så fort borren kommer fram så bara knyter det sig i mig, reptilhjärnan slår på knappen FLY!!! Och jag blir som en fiolsträng, hur jag än försöker att andas... till slut ligger jag o skakar! Och när borren tystnar så är det lugnt igen... Sen kan dom göra precis vad som helst... sprutor, bända o dra så munnens diameter utökades minst tre centimeter... bekommer mig inte! Men borren... o så betalningen är ju inte heller det roligaste... 3800:- så där i ett nafs!
Och NU gör det ont... Ömt o eländigt i hela munnen!
Men, jag är glad att det är klart...

Kommentar-kommentar...

Jag ligger här i sängen och
tänker på natten som varit.
Jag känner en oemotståndlig
lust att krama dig.
Det kom oväntat till mig i
sommarnattens värme.

Det som hände mellan oss
i natt finns i mina tankar.
Du satte dej på min nakna kropp
och hungrigt sög du mig tills
jag somnade av utmattning.
Det enda som fanns kvar av
dig på morgonen var
minnet och
fläckarna på lakanet.

Nu i natt väntar
jag på dig klarvaken
och förberedd.

Din satans myggjävel!Tack Marris!
Och bilden hittade jag nånstans på nätet...

En riktig klippare!

Pappan åkte iväg till jobbet på morronkvisten...
vi lullade på ett tag, sen gick vi ut efter lunchen!
Edvins delikata lunch... två gnag från en falukorvskiva o ett stekt ägg!
Sen ville han ha ett ägg till... o så några klyftor clementin... Nå ja... ägg är ju nyttigt...

Vi hade lite sopsortering... tänk... jag med min breda röv orkar t.o.m GÅ med vagnen, två troll i den, en hund i kopplet o så den stora IKEA-påsen full med olika förpackningar... glaskassen fick ligga under vagnen! Och... inte sjutton var det jobbigt! Vid återvinningen fick jag en liten pratstund med en bybo dessutom! Så... det var riktigt trevligt... det hade jag missat om jag tagit bilen o kört till elljusspåret o dumpat där i stället!

Sen gick vi till "Hasses"...
Betalade en liten "lapp" som sitter på anslagstavlan i Överkalix-bladet som kom igår... hoppas det hör av sig nån!
Jag fick se en "tjock"-mage!!!
Det hade man ingen aning om att det blir smått där i slutet av juli!!!
Sånt "skvaller" har det minskat ner betydligt med sen Anders slutade på ICA... nu förtiden hör man aldrig nånting!
Vi pratade en stund... hon berättade att hon inte visste om graviditeten förrän i vecka 22!
Hujja... vilken chock egentligen!!
Och ännu värre för dom som mitt i allt får ont i magen, åker akut till sjukhuset o så plopp!!! Kommer det ut en liten bebis!

Vi passade på att känna på vattnet i kvarnbäcken... det är faktiskt varmt!!!
Jag lät Ask bada o gick med honom i vattnet en lång stund...
Det kändes faktiskt riktigt behagligt... o det kommer från mig! Värsta badkrukan!!!
Edvin gick också i vattnet... upp till vaderna...
Han är lite halvfeg när det gäller vatten o bada!
Det är rätt bra faktsikt... lite mindre risk för olyckor o han lär hinna bli en bad-galning!
Sen gick vi förbi mormor... Edvin tyckte att det skulle passa bra med en glass så det första han sa när han såg mormor var "GJASS!" Både han o Edith njöt av varsin glass i solgasset själv tog jag tag i gräsklipparn o klippte lite gräs! Där kan man snacka om att det är saftigt, kraftigt gräs! Så kraftigt att vi var tvungna att vara TVÅ som klippte!!!

Det är därför det är TVÅ "handtag" på klipparen!!!

Edvin blev nästan andäktig när jag bad han komma o köra klipparn med mig!
Han brukar ju köra sin egen fram o tillbaka... o nu kändes det nog som "på riktigt" när han fick lukta på lite avgaser samtidigt som den dundrande motorn lät för fullt!

Nu ligger dom båda, nybadade småtrollen o antar jag sover... för det är sååå tyst så!
Stumpan slocknade efter middan i sin vagn o Edvin har borstat tänderna o skulle se "Lilla röda traktorn" en stund... men, jag tror nog att han har vikt igen dom där blå...

Nu ska jag gå ut o sätta mig i den ljuvliga sommarkvällen...
det är fortfarande varmt o gott ute!
Bara inte myggen äter upp mig!

Idag kom bekräftelse nummer två... Han Ask ska ju innan stora WDS vara med i en circuit-utställning dan innan... där är det bara nio bretoner och vi fick startnummer: 1 - vilkan kontraster... nummer 12995 ena dan o så nummer 1 andra!

Ha... det man förlorar på karusellen...

tar man väl igen på gungorna... eller?

Båda raraste trollen somnade tidigt igår...
Edvin hann knappt lägga ner huvudet på kudden så sov han o stumpan sov omkring 20:30!!!
Men... då var dom pigga o glada 23:30... stumpan vaknade först... en timme tidigare, men fick till sist igång storebror också!
Låg en stund o försökte övertala dom att det är natt! Man ska sova!! Men, nä...
Edvin var vällingsugen så då fixade jag en varsin flaska till dom... så det var energikicken Stumpan behövde för att starta upp ordentligt! Suck!!! Hur orkar dom??? Hur bär dom sig åt? Var får dom energin ifrån???

Igår käkade vi spenatpannkaka... det är faktiskt snuskigt gott!!!
Som vanlig pannkaka, lite mindre mjölk o så dit med ett halvt paket spenat!!!
Edith åt som en häst... tom Edvin smaskade i sig nästan två pann-ko-kakor! "Grön pann-ko-kaka!!"
Han pratar som sjutton nu! Varje dag ett nytt ord... o snart ska vi tillbaka till talpedagogen!
Så här i efterhand känns det som om jag var petig o överambitiös när jag drog igång det hela med pedagogen! Men... å andra sidan när jag tänker tillbaka... det elaka monstret som försvann i samma takt som talet kom fram var fruktansvärt jobbig att ha o göra med... så... det var inte så konstigt att man tog tag i saken! Även om det hade löst sig av sig själv om jag bara väntat några månader till... men, nå... nu är det så det är! Vi får ju en sväng till Kalix om inte annat!

Tills klockan var 01:20 då gav hon upp!!!
Trollmajjan...
Edvin har vaknat tidigt... men... och stumpan har sovit tills nu!
Och jag... ja, det känns som om jag har sovit på tok för lite... när Edvin skulle upp o pinka vid sex-snåret på morron var jag knappt kontaktbar! Sen har vi ju en grej... vi räknar trappstegen... det går inte att gå nerför trappan utan att räkna eller säga bokstäver... det är ju kul när man SER var man sätter fötterna och inte är alldeles vinglig av tröttheten!
.
.
.
20:36
Är det konstigt att Edvin vaknar ibland???

"Drömde så lustigt inatt! Som att jag inte fick luft!!!"

Pappan hade med sig superfärska wienerbröd från ICA på morron! Dom är verkligen smaskiga... så i stället för riktigt frukost (jag som vant magen med en skål med havrefras, mjölk o en rejäl skvätt linfrön varje morron!) blev det kaffe o slisk!
Men.. lunch/middan blev desto nyttigare med riktig laxsoppa! Mmmmmmm!!!
För pappan hade köpt en hel lax också!
Fast... man fick ju upp värmen rejält både från in o utsidan!!!
Det har varit fint o skönt väder idag...

Lite vedhantering blev det tills kontakten till klyven sa upp sig...
ja, jag tog ju klyvyxan sen o mördade några klubbar förståss...
Det är en ganska skön känsla att klyva en riktigt stor "tall-klubbe"!
Speciellt om det finns nån gren som suger fast i yxan!!!
Man känner sig lite mäktig... =)

Edith var så rar... hon hjälpte pappan för fullt med att trava upp veden!!! Lite grann i alla fall...
Sen fick hon med sig sin lära-gå-vagn ut o hon verkligen använder den!
Det gjorde aldrig Edvin... han snurrade på o kollade in hjulen... men, inte att han gick med den! Han ställde sig upp nångång o drasade i backen... det har väl stumpan också gjort... men, hon gillar att GÅ med den!

När man lik går med vagnen kan man ju ta med lite last!

Slölyssnar på Plus på tv:n...
Dom surrar om grillkorv! Och Sverker är upprörd över Scans hotdog!
"Ska det va så här? Va? Är det här bra mat för barnen? Va?"
För Scans hotdogs innehåller potatis o ganska liten köttmängd i jämförelse med andra grillkorvar!
Men... vaddå? Ungar gillar ju Scans Hotdogs!!!
Hade ungarna tyckt bättre om en nyttigare korv med hög köttmängd så hade väl föräldrarna köpt o gett dom den sorten i stället!!!
Men, Sverker vill ha det till att det bara har med pris/köttmängd att göra!

Jag gillar Bratwurst... o där är det väl alldeles för mycket fett för att det ska vara bra! =(
Men... ack så gott!


Marodör...

Grrr...
Ibland kan jag bli halvt hysterisk på den raraste lilla stumpan!
Varför ska det vara så svårt att komma till ro o somna på kvällen???

Just nu är hon i nån slags sån period... hon bara ska inte sova!
Skruva - vrida - vända - klättra! Allt för att inte ligga still så pass många sekunder det tar för dom där pga tröttheten gråfärgade blåa ögonen att vika igen sig!
JAG är trött o vill sova...
PAPPAN är också trött o vill sova... när klockan börjar närma sig halv ett på natten så ÄR man trötta!!! Men... stumpan... hon ska nattsudda!!!
Och inte nog med det... det lilla monstret, när hon faktiskt ligger still (om man säger med barsk röst: "Lägg dig!" så gör hon ju det, en stund!) så ligger hon konstant o trackar mig!!! Ligger jag vänd mot henne så sparkar hon mig i magen (har tryckt dit min piercing som inte suttit i naveln på tre år... det är lite otrevligt rött, ont o irriterat) och om jag vänder ryggen till så ligger hon o sliter i mitt hår!!! Och.. äter på det!!!!
Det är som Cornelis Hönan Agda... strå för strå... tills jag är flintskallig!!!!
Och... det är vansinnigt irriterande o gör ju rätt ont också...
ett strå i taget, lite långsamt bortdraget.....

Men, jag har bestämt för mig att Edvin var exakt likadan en period, skulle bara inte sova!!! Och... det gick ju över... så det är väl bara att hålla ut...
ska nog försöka hitta mig en badmössa i alla fall...

Sen har vi haft ett antal objudna nattgäster ocskå... MYGG!!!
Myggjakt halva natten... morr...
Sömnen har väl inte varit den bästa... stackars pappan som måste jobba sin hårda vecka... Kraken... Måste sova fyra nätter i egen säng... utan monster från något håll!!!! ;-)
Nä... skämt åsido... Jag är fortfarande salig över detta jobb! Så fantastiskt.... Jag har njutit så otroligt av dom senaste veckornas ledighet så det går inte att beskriva!!!

Få se nu vad det blir för väder idag... det kom ju några droppar regn igår... Idag är det jämngrått... fast det är några åskvita moln bakom vännäsberget som ser lite luriga ut...
Tror att jag ska gå o fixa iordning lunch o middag ifall det blir nå elände... så behöver man inte hålla på med elgrejjer i alla fall... o så får alla kontakter här uppe på vindan åka ur... Det sticker ju ut en halvmeter skarvkontakter från tele-jacket med alla modem o telefoner... nackdelen med bredbandstv... modem är ju så känsliga!

Ibland undrar jag hur onormal jag egentligen är... =D
Nu är det ju så mycket surr om den där FRA-Lagen...
Hysteriska protester överallt om att man ska stoppa den...
att staten kan läsa o lyssna på allt som man skriver o säger i telefon...
Jag tycker inte att det är så farligt!?
Jag delar gärna med mig av mina mail o telefonsamtal (om nu nån ids lyssna på svammlet) om det nu kan få fast nån knarklangare eller pedofil!!! Det eventuella pinsamma jag kanske har att säga som är "privat" det kan jag då bjuda på... dom som lyssnar o läser lär nog ha både sett o hört värre!
.
.
.
19:27
Mission Impossible!!!
Ja, vad annat kan man kalla projektet jag satte igång med idag???
Städa leksakslådor... Kasta/stuva undan trasigt o bebisgrejjer!!!

AHA! Var det DÄR den var!?!

Jag hade ju hjälp... mycket intresserade hjälpredor som skulle se ALLT! Och tro inte att den minsta lilla pryl kunde hamna i skräpet utan att falköga Edvin inspekterade!!! Nå, jag fick hyfsat klart om nu bara raringarna somnar lätt o smidigt *HAHAHA* så hinner jag göra klart idag... HAHAHA!!!
Hmmm... såg just upp i sängen... Edvin sover!!! ???
Inte ens en napp hann han gnälla efter!!!
One down... only one more....

Det kom post idag... från SKK...
Ask´s nummerlapp... han startar som nummer: 12995 på World Dog Show!
Det är bara lite drygt två veckor kvar!!!!
Jag har ju liksom förträngt det där... men, nu är det dags...
Jag har ju inte några stora förhoppningar... visst är han fin, Ask... absolut inget fel på det exteriöra... och han är faktiskt riktigt välbyggd för sin ålder... men... han har ju ett psyke som är som det är... fast.. han har ju slutat pissa ner sig när man tar på honom kopplet... så det blir ju bättre!!! Men, att visa upp den lilla fegisen bland 20674 andra hundar från hela världen... hu... nu blev jag ju nästan nervös!!

Pappan ringde idag... dom/jobbet skulle hyra stugor över midsommar så eftersom vi inte direkt har planerat nåt för midsommar så undrade han om det var läge att han bytte o jobbade hela helgen istället... bra tyckte jag... då kan du med gott samvete ta ledigt när vi ska ner till Stockholm o utställningen!!! Han blev lite knäpptyst i luren! ;-)
Jag har sagt att jag anmält Ask... men, det har nog farit ur skallen på honom eller så har han inte koll på att det är nu...
Nå det blir i alla fall skönt att komma bort en stund... träffa syrran, brorsan o så tänkte jag att vi skulle försöka hinna förbi till Chip också... o så måste vi ju åka runt o kolla in sörmland i sommarskrud... det är verkligen fint!
Nu börjar bli riktigt ivrig o längtar!!! =)
Syrran o Christer får semester där i dagarna när utställningen är... så det blir ju perfekt!
Dom ska skaffa sig en större segelbåt... så kanske tom en dag på havet får man prova på!Bidde ingen åska...

Varmt idag! Över 20 grader... o molnen såg ut som om dom riktigt gaddade ihop sig till ett jonka-åskväder... o jag kände mig lite nöjd i smyg eftersom vi snörde några potatisar i jorden... Det blev aldrig iordning-gjort - potatislandet... så... då satte vi aldrig några potatisar... men, eftersom jag hade en påse lämplig sättpotatis så petatde jag ner ett par stycken i jorden istället för att kasta allihop! Pappan fixade till lite innan med dyng-grepen o jag låtsades göra lite fåror som dom fick hoppa ner i... så därför hade jag gärna haft lite regndroppar!!! Det är så gott att få gräva upp potatis o koka den direkt...
Ledsen över uteblivet åskväder är jag väl inte... bär hellre vattenhinkar från bäcken för att vattna än ett åskväder... men ett litet stilla sommarregn hade suttit fint!

Nu har min hoya börjat blomma... som jag inte kommer ihåg namnet på!
Jag har väntat o väntat o väntat.... det känns som om knoppen suttit där i hundra år innan den tillslut slog ut!

Hoya "Glömtbortinamnetpå" "purpurea fusca" Så heter den!!!

Tänk... jag har två orkidéer som är otroligt fina...
dom doftar jättegott o blommar tacksamt året om.
Ett litet tag hämtar dom andan men så sätter dom igång igen med massor av blommor!
Dom får ingen uppmärksamhet alls... jag bara tar för givet att dom finns där o blommar!
Men det är väl det... det som är svårt att få tag på känns mer exotiskt!?

Orkidé

Kolla in den här närbilden:
- - ->
Ser ut som nåt hämtat från en Alien-film!

Vi har klippt gräset idag...
Jag har surrat om att jag ska testa att köra klipparn igen...
sista gången jag testade att sitta på den var det bara att ge upp... inte nån bra övning för ryggont! Men idag gick det som smort! Jag körde runt o klippte tills Edvin stack ut näsan genom dörren (han har varit lite halvtrött idag, velat vara inne o se tv!) o när han fick se mig på klipparn: "Men MAMMAN!!!" blev han nog rätt imponerad... (här om dan provade jag motorsågen!!! Då fick han mycket stora ögon, då också!!!) Nå, hur som helst så fick han komma upp o köra gräsklipparn med mig... pappan gick runt med stumpan o plockade upp grejs från marken... sen fick dom byta o stumpan fick hänga med på klipparn!
Hon körde på som sjutton! Inga betänkligheter där inte!!! =)
Sen fick dom åka båda två sista svängen... trollen! =)
Nu faktiskt sover dom... så vi ska ta oss en thékopp! Hej hopp!

Melodikrysset på ICA!

Edvin hade bråttom idag!
Jag gillar ju att i lugn o ro dricka kaffe, läsa morrontidningen medan jag hoppas o önskar att just nån av våra slutsiffror på mobiler o vanliga telefonen ska dras i "Ring så spelar vi" sen vässar jag pennan för att lösa melodikrysset! Det var väl ungefär vad jag hade tänkt mid den här lördan också... Pappan är väl inte allt för road av mina lördagssysslor... kaffet o tidningen hänger han med på men resten spelar ingen större roll i hans ritualer, så han tog på sig arbetshandskarna o tänkte sig ut o klyva lite ved.

Edvin var snabb som en vessla på med sina skor o skulle med han också... fast han skulle till "Suuupas" och farmor o farfar!
Det var inte lönt att argumentera... HAN skulle iväg, nu! "Mamman kluba (klyva)!" tyckte han... men, sen när jag snabbt som attan fick i ordning stumpan så skulle han med våld ha med mig... så vi pep iväg så där kvart över tio... först till ICA en sväng så jag plockade med mobilens headsetet, klistrade fast kryssrutan på ett linjerat block o så stoppade jag pennan i pappans hand (jag körde) tills vi kom till ICA där tog jag själv över rodret... jag fick inte ihop krysset... det var några frågor som liksom jag inte hann med att uppfatta!!!! Nån som är förvånad? =)

Eftersom klockan i vanlig ordning sprang iväg inne på ICA så missade vi 11.00 färjan så tog vi skogssvängen via Stenträskvägen i stället! Men när vi körde ut NORRA utfarten från Bränna blev det liv i luckan! "NEJ!!! SUUUPAS!! NÄ!!!" I rondellen svängde vi också helt fel... o han forsatte att bestämt protestera... Vi körde ju totalt fel!!! Inte vägen till Kypas!!!
Nå, han blev ju nöjd när vi tills sist ändå hamnade på tilltänkt destination....
Han är för härlig!

Jag tog mig en skogspromenad med Dino o Ditton i vagnen... det som en gång var en rätt behaglig stig att promenera efter (från Ruona till skjutbanan) var förvandlad till skogstraktorspår, med en hel del grenar som låg på tvären överallt! Så, Edith fick åka skumpig terrängkörning... vi var ju tvungna att hålla lite tempo eftersom vi hade ett gäng blodtörstiga följeslagare som genast slog sig ner för en slurk när vi stannade!!!
En gammal ren sprang vi också på... men, då hade jag ett ganska ordentligt förmaningstal till Dino... att dom där små med horn är FY... det är dom STORA som gäller!
Det blev en riktigt lång promenad som vi avslutade med ett dopp i sjön... nå, jag gick bara i till vaderna men Dino njöt genom att lägga sig o dricka vatten!
Det har varit en fin dag i dag också, varmt o gott!

Vi masade oss iväg så vi prickade 18:10 färjan hem... o trots att det gick vågor så blev jag inte sjösjuk! Fast, lite illamående blev jag... var tvungen att ta mig en samarin igen!

Vi tog ett pit-stop på Hällan med fika...Smulpaj med vaniljsås =D fast... jag hade full rulle med att hålla koll på monster... det är det jobbigaste med att "byssa"! Ett evinnerligt vaktande o hålla fast... tio timmar med fasthållande o klängande av Edith gör mig helt slut! Och... det är ju inte pappan hon klänger på!

Undar om Lillan kollade in på nära håll hur det ser ut där i skrothögen?
Det ligger en hel del äckliga "olje"-fat under vattnet!!!
Och, det är helt seriöst det jag funderar på de, som jag tycker, besynnerligt stora antalet cancerfall i byn!
Tänk efter hur många i husen bara vid E10:an som haft cancer, med olika utgång... jag vet ett tiotal så här på rak arm!!!
Det skulle vara intressant att veta om det finns nån statistik på antal osv... det är ju ändå inte en så stor by vi bor i... och... om dessa cancerfall kan ha med miljön att göra eller om det bara är en slump...
Nå, orolig blir man ju i vilket fall som helst!
Jag hoppas också verkligen att dom tar tag i detta o det blir sanering om det behövs!

näpp...
Tillslut gav sig trollen... pappna tog upp en öl o lämnade ett whiskeyglas till mig... så nu ska jag lägga mig i sängen o smaka av "ostringarna" som kom med upp i en skål...

Och... nu kan man ta sig en whiskey med riktigt gott samvete!!!
Stumpan har slutat snutta!
Det är flera nätter i rad utan en enda tuttslurk... så jag misstänker att om hon nu skulle få för sig att vilja ha en så är det kört! Slut! Kossan har gått i sin!!! Sorry! =)

Påta i jorden!

Idag har det varit en riktigt fin dag! Soligt o 14 - 15 plusgrader! =)
Tyvärr så har ju dom där små-eländena kommit... myggen!
I går kväll var första kvällen jag kände mig lite besvärad av mygg...
o idag har dom härjat hela dan!
Edith har fått ett par myggbett hon också...

Men... då får ju fåglarna käk... så... man får väl stå ut...

Vi har pysslat ute idag också... mest hela dan...

Mamman påtar i jorden på sitt sätt...
Pappan o Edvin gör det på SITT sätt:


Fast... det blir lite "grövre" när grabbarna håller på med jordpåtning!


Dom har fått i uppdrag att fälla några tallar hos "grannen" och det var lämpligt väder för några dar sen att lägga omkull dom sen så fick pappan äntligen igång Mr. Lokomo igår så idag var det projekt hämta tallar o dra bort björkbersån!!!
Allt flöt på så fint o Edvin var lycklig över att få "köra" stortraktorn (fast härom dan var han grinig o då var den bara "Licki!" = äcklig när jag försökte få upp humöret med att säga att "I morron får du köra traktor med pappa"!) o dom hade lastat klart när dom puttrar på därifrån... o antagligen lyckas väl Edvin på nåt sätt fälla ner schaktbladet!!!
Så... halva gräsmattan hamnade i en hög på vägen!!! =D =D =D
Ja, jag vet... det var inte så kul... o pappan tyckte att jag kunde skotta bort allt från vägen o säga hur kul det var då!
Men... det hjälps inte... jag tyckte det urkomiskt!!! Hehehe... ;-)


Edvin påtar i jorden med en liten traktor!

Näpp... nu ska vi grilla lite smaskens...
Har en pepparsås på puttring o klyftpotatisarna är klara att glida in i ugnen...

Nä... det är nog inte bara Bruksare...

Men... det är för den där tippen jag skäms!
Det är så bedrövligt...

som sagt....
Man måste ha släp! Varför inte då åka till återvinningen...
Och även det som sagt... "har man kastat så förr så fortsätter vi nu!"
Det är väl det jag egentligen är mest upprörd över!!!
För att dom förr inte visste bättre... Vaddå? Dom åt Neurosedyn när dom var gravida! Och... dumpade kvicksilver o andra tungmetaller i nån sjö utanför Kiruna!
Men.... NU.... IDAG.... 2008...

Vi VET ju!!!

Det är inte såååå väldigt länge sen jag gått runt elljusspåret sist... ett par år...
visst har det alltid funnits "skrot" där... gammalt skrot... mestadels trädgårdsavfall, kvistar osv!
Men, nu... en stor, bred traktorväg som visar färska spår ut på sandsjärvvägen! Nyligt!

Att folk "förr" kastade skiten så... rättfärdigar ju inte nån att IDAG göra likadant!
Men... det är ju där man ser vilken fruktansvärd nonchalans folk har...
"Jag skiter fullständigt i allt!"

Men... Heder åt kommunens miljöinspektör...
Jag mailade över bilderna o ett upprört brev och igår var hon där o kollade!!
Så förhoppningsvis händer det nåt!

Igår var vi om en sväng till Bengan... han höll på helsteka en ren...
Luktade nå så vansinnigt gott.... Man bara hade lust att ta ett gnag!!! =)
Jag passade på att ringa o kolla om det fanns nån klipptid på morronkvisten!
Och... jajja men....STUK hade en tid 14.15 så jag blev av med en välbehövlig längd risbuske!!!
Sist var innan Ediths dop!!!
Då bokade jag en ny tid direkt... i november....
Men... fick inte tag på Pontus som jag skulle låna bilen av då så jag fick avboka den tiden.... tills NU! =D
Men... nu känns det så lätt o luftigt! Det är väl fördelen med att vänta så här länge mellan klippningarna... man känner verkligen skillnad!!!

Nu hade jag laddat upp för ett tandläkarbesök idag... men, hon ringde precis o sa att tandläkarn är sjuk... Nå ja... Jag som var så laddad.... Ska dra en visdomstand! Så nu blir det efter midsommar i stället... Nå det går ju fort!
.
.
.
21:08
Hehe... hade en stund i rampljuset igen... blev lite radioprat! =)
Man får ju önska sig sin "sommarlåt" på morronprogrammet... o jag var ju tvungen att önska mig "Tuttar" med Hjalle o Heavy! Blir så glad av den! =) Så då var jag ju tvungen att vara med o surra en stund på radion också!

Har varit en utepysslardag idag också...
Men... nu tar jag snart o gräver upp allt planterat o snör i komposten!!!

För... jag vet att det är mitt fel...
Hade jag inte börjat med den här planteringshysterin så det fortsatt att vara sommar o varmt!!!
För dan efter min första nedskottade planta så blev det KALLT!!!
Ok... vi har ju i alla fall inte fått nån snö... ÄN!!!
Men... det skulle inte skada om det blev några grader varmare... idag har det varit omkring 13 plusgrader... o då kändes det som om det var riktigt varmt - solen sken!!!
Fast Edith fick ha på sig fodrade galon-overallen!!

Pappan blev beordrad att fixa upp markisen!!! =)
Eftersom det inte blev nån tandläkare så bredde sig plötsligt ut en oändlig massa timmar helt utan planering! Så jag tyckte det kunde vara ett lämpligt projekt...

Sune satte ju upp markiser en gång i tiden... enda negativa med det var ju att dom var för små! Så, han skruvade fast dom i själva fönstren! Så... dom gick ju inte att öppna!
Under den tid norrmannen ägde o bodde i huset så plockade han ner dom o satte dom i skjulet på gården... o där har dom stått sen dess!

Nu sitter den ena, som var bredare, över köksfönstret (med två rutor, förra fönstret den satt i hade tre rutor) o ryms jättebra! =)
Så nu kommer det inte att steka så hett av solen i köket...
fast... nu lär väl det aldrig bli varmt!!
Jag har totalt förstört resten av sommarn... förlåt!!!

Samtidigt som pappan grejade med markisen så grejade jag med kajboet!!!
Förra årets byggmästare hade murat igen hela ventilen till skorstenen i sovrummet...
vilka byggare!! Det är som betong eller cement det dom "murar" med...

FÖRE - EFTER - Total mängd Kajbo-material!

Vilka odjur!!!
Men.. nu lär det bli drag i luckan! Och... lite friskare luft i sovrummet!

Nä.. nu ska jag se om monstren vill höra gonatt-saga!

SKÄMS! Skäms på er BRUKSARE!!!

Skäms på er alla...
Skäms generationer tillbaka!
För... en hel del skit har legat där måååånga år!

Fy fan...

Nog för att jag visste att det fanns gott om idioter här i världen...
men inte fasen trodde jag att det bodde så många fullkomliga stolpskott i Gyljen med omnejd!!!
Vad är det för människor?
Hur kan man vara så fullkomligt intelligensbefriad att man åker o dumpar skiten i skogen???

Är det nåt specifikt för Bruksare eller???
(med tanke på all gammal skit man hittar runt sitt eget hus!)
Jag skäms... för hela byns vägnar!

Okej för femtio år sen eller så...
Då hade man ju inte mer vett än att kasta allt där det inte syns... i haven osv...
Men i dagens läge, med dessa larmrapporter dagligen dags om miljöpåverkan osv....
Hur är pantad i skallen får man vara?

Inte konstigt att var o varannan har eller har haft cancer här i byn...
det ligger väl skit o läcker ut i vattnet o sånt lite var stans!!!


Om man orkar måla om sitt hus, renovera, fixa blommor o trädgård... byta vitvaror!
Hur i helvete kan man då vara så satans lat att man inte ids flytta fetröven lite längre bort än "elljusspåret" för att dumpa skiten?
Jag har fått rejält bred röv...
men nog fan ids jag sortera mina sopor o kasta dom där dom ska vara!

Och en sak konstaterade jag utan att vara halvvägs lika klurig som nån FBI-agent...

Någon som använt denna "soptipp" är en stor, stark man... (som orkar kasta iväg gamla vitvaror flera meter in i skogen), kör traktor (det som en gång var en motionsspår är en traktorväg idag!) och antar att personen inte bor så långt därifrån... för inte åker man väl efter E10:an med traktorskopan full med skit för att dumpa i skogen???
Sen kan man väl krasst konstatera att denna någon har det välstädat med ett välskött hus och en prydlig gård/tomt eftersom all jävla skit ligger här!

Kylskåp, spisar, tvättmaskiner, oljefat av olika sorter o storlekar, traktor/bil-batteri, färgburkar, barnvagnsdelar, limburkar, järnskrot av alla de sorter, tältsäng, diskställ, uteblomkrukor, plastdunkar, stolar, brädor, staket, plastsäckar o påsar, plåt, tegelstenar mm mm mm!


Elljusspåret i Gyljen... "spåret" fortsätter åt vänster!?


Kolla in svineriet!
Och.. Ja!
Jag är förbannad!
Skit-jävla piss förbannad!


Hade jag sett någon göra detta så hade jag gjort mig olycklig...
för jag hade egenhändigt spöat skiten ur idioten!
Hur kan man vara så jävligt egoistisk o otänkt...
finns inte minsta tanke på kommande generationer?

Det är ju våra BARN som får lida...
Har vi idag, 2008, inte mer vett än så?

Sen promenerar man hem... efter E10:an o får syn på skylten igen: HUNDSKIT igen...
ja... vad säger man...
Det finns väl värre att idas gnälla om än hundskit!!!

FY SKÄMS!!!

Tvättberg...

Vart tog dom vägen... slavarna?
Fast...
Vi har ju två hjälpredor... som gärna hjälper till med tvätt-vikning.... på SITT sätt!

.
.
.
22:34
Ibland har man tur... tycker nog Edvin!
Pappan o han for o rallade idag... dom skulle egentligen o träna men möttes av en lapp på dörren: "Varning! Magsjuka!"
Så... då skippade dom att utsätta sig för Brännagårdsbaciller... istället for dom o hälsade på hos arbetspolarn/träningskompanjonen!
Och... där fanns det en pojke... Glenn... som hade leksaker!!!
Gissa om någon blev kär!!! Störtkär i en timmerbil... så mamman i familjens hjärta smalt över den enorma känslostormen över en TIMMERLASTBIL så han fick den!!!

Någon har lekt med en timmerbil hela eftermiddan... o nu när han skulle gå o sova började han fråga var lastbilen är???
Kröp runt i sängen o viskade: "Lastbiiiiilen? Lastbiiiiiilen?? Lastbiiiiiiilen???"
Raring!

Den saliga blicken säger väl allt?

Middagen idag:
SURSTRÖMMING!

Bengan kom o käkade... o mormor...
Stumpan sov i spjälsängen o Edvin hade slocknat i soffan så mamman fick njuta i lugn o ro av strömmingen!!!
Åhh... jisses så gott!
Första mackan hade jag ätit upp innan dom andra ens hunnit göra halvvägs sina klara!!!
Men... är man en trimmad småbarnsmamma så går det undan... andra mackan insåg jag att jag har ju faktiskt inga monster att vakta så den han jag ju smaka o njuta av!!! Sen var jag tvungen att ta en strömming, en kvarts potatis o ett pytte tunnbröd bara för det där sista shoset! Efterrätten var färska, svenska jordgubbar o vispgrädde!!! Jisses igen... gott!
Pappan fick sig en snaps... stackars Bengan som var tvungen att köra (i tid hem för att se fotboll!) kunde inte ta sig nå starka varor!

Näpp... nu ska jag sortera ut bilder jag knäppt idag...
Jag är så vansinnigt förbannad o upprörd...
men... det kommer ett nytt inlägg om det!
.
.
.
 07:51
å så är blogg-X£#*/* segt o det går inte att hantera bilder!!!
Bara för att jag har så mycket ilska som vill ut!!!


Värsta ett-års partyt! Bildbevis! =)


När Ditton fyller år... Ett år!
Då går det vilt till...
Märker man när man helt ovetandes kollar korten i datorn! =)

22:45

SEEEEEEEGT!
Ikväll var bloggen seg...
Tog bort dom fyra likadana kommentarerna från dig Emma... =) Blir så när det är seeeegt ibland!
Förresten... jag har ju med EN bild på mig själv också... händer inte ofta!!!
Tyckte faktiskt att det bara var kul bilder... o fina!!!

Dagen efter...

Vi sov till halv nio!
Ingen storebror som startade alldeles för tidigt... o väckte upp stumpan!!!
Ganska skönt!

Sen passade både pappan o jag på att utföra såna saker som man helst inte vill ha så mycket hjälp av Edvin med! Pappan röjer skrot o skräp i källarn... o jag satte i gång o storstäda köket! Torka överallt... det är sjukt hur mycket os o fett det blir överst på skåpet! Det är väl den enda gången jag är GLAD att det bara finns ett köksskåp!!!
Annars svär man över att det aldrig finns plats för nånting i det där eländes köket... men, idag var jag glad!
Fast... jag avbröt städandet för lunchlagning... hade lite på känn att stumpan skulle vakna o ganska lagom tills käket var klart så vaknade hon!
Sen blev jag urless på städande så jag tog med mig stumpan ut o grävde rabatt istället!!!!

Anders håller på o fixa vedplats lite varstans... o vid vedskjulet har det nångång för längesen växt rabarber... o dom har varit seglivade trots total brist på skötsel... fast, det ynkliga som kommit upp kan man inte ens med bästa viljan kalla rabarber!
Pytteynka smått, knappt att man såg att det var rabarber!
Men, nu när han la ut pallar för att trava ved på var det som om rabarbern fick nå garn-il o växte som ett tok! På nån dag bara stack det upp femton centimeter ovanför pallen!
Så, jag grävde upp dom o tänkte gräva ner dom lite lätt o smidigt bredvid rabarbern som trivs så ypperligt i rabatten vid "Sunes stuga" - snabbt o smidigt var ju bara att glömma!
För, det fanns ingen rabatt... det var bara en gräsmatta!

Men... efter några spadtag (ganska många) så blev det en fin rabatt!
Så nu är dom där... rabarberna! Nu har jag väl till slut dräpt dom! Ska bli intressant o se om dom överlever flytten!! Jag köpte för några år sen oxalsyrefria rabarber o satte dom bakom huset... där dom trivdes ännu sämre än dom vid vedskjulet!!!
Så, även dom fick flytta till "Sunes stuga"!!!

Och... i gräset/rabatten fanns det myriader av nån slags larv... eller det var väl en två, tre olika sorter... men, jag fick lite känsla av att kanske det var nå övervintrande Häggspinnmalslarver... dom som käkar häggarna!
Såna har det ju varit hur mycket som helst här... o häggar finns det ju rejält mycket av... "Sunes stuga" ligger inbäddad i hägg! Så, det kändes logiskt... jag plockade upp dom jag såg o satte dom i en mugg... tänkte testa om sädesärlorna ville ha dom!
Jag har provat att mata dom med SÄD... krossad havre, ekologisk odlad!!!!
Men... det ratar dom... däremot kom det ett helt gäng andra sparvar o käkade med god aptit av havren... men sädesärlorna bara springer runt o fångar sina insekter!
Varför heter det då SÄDES-ärlor???

Nå... jag snörde ut ett gäng larver... o dom blev överlyckliga!!!
Sprang runt o plockade larver så näbbarna blev smockfulla!
Så, när jag då fortsatte gräva rabatten så plockade jag alla larver jag såg... en del spadtag var det 8 - 10 larver!!!
Så, jag fick i hop ett ganska stort antal larver som jag snörde ut vid deras vedvagn!
Dom har fullt sjå med att jaga bort dom andra sparvarna... o nu blev det nästan slagsmål för det var inte bara sädesärlorna som uppskattade lite feta, färska larver!!!

Och.. om det nu var spinnmalar så blev det väl lite mindre såna... allt gott!

Sädesärlornas bo!

Stasckars Ärland! Fullt sjå att jaga bort "Sparvbert" & co!

Vad som däremot är mindre gott är ju all skit man hittar!!!
Det är sjukt!!
För, inte ett spadtag man gräver upp på denna gård är utan SKIT!!!
Allt från kapsyler, krossat porslin, järnskrot i olika former, burkar, flaskor... osv... osv...
Vilka svinpälsar!!!
Tänkte dom inte alls förr i tiden på miljön - djur o barn???
Och vi snackar om den gamla goda tiden... va???
Nä... Eller var det så man gjorde då?
Det man inte behövde snörde man ut i skogen eller grävde ner...

HURRA! 1 ÅR IDAG!!!

Lilla hjärtestumpan...
Ett år idag!!!


Mmmmm... TÅRTA!

Så klart...
En rosa och en häst! Vad annat???En DOCKA!

Så här glad blev stumpan över sin cykel...

Yippieee!!!

Och... hon kastade sig handlöst på den o försökte kravla sig upp!
Så, det var tur att Edvin fick sig en egen för nån dag sen...
för han lär ju inte få låna hennes som var lite tanken!

Det har varit en riktig kalasdag o full rulle!
Vädret var väl inte det kalasigaste...
just nån grad över tio på celsiusskalan o grått o regnigt!
Men bortsett från det så har det varit en superkul o kalasig dag!

Pappan kom ganska sent från jobbet... strax efter tio på morron...
Frukosten blev aldrig av utan fick bli tårtkalas med saft, mjölk o läsk när farmor o fastrarna kom!! (Undar vad Tyra skulle säga om det!!!)
Sen blev det paketöppning... storebror var inte svårövertalad att hjälpa lillasyster med att snabbt som attan få av omslagspapper o sånt! Dockan var populär... hos båda trollen!
Stumpan såg jättelycklig ut över att få en docka!
Jag tror mamman måste försöka bättra på sig o fixa lite tjejgrejjer... hon kan ju inte leka med traktorer o däck så mycket längre till!! Men... när jag står där framför alla fjantiga tjejleksaker... hästar med lååååånga glittriga manar i regnbågens alla färger får jag bara magknip!!! BLÄ!

HUR ska jag kunna köpa såna leksaker till henne som jag tycker dom är sååå löjliga!!!???


Men... den här dockan blev ompysslad! Ditto håller o brorsan matar!!! =)

Näpp... nu ska jag försöka kolla genom alla 266 bilder som knäpptes...
sålla bort alla suddiga osv!
Sånt tar ju sin lilla stund... så alla fastrar som känner sig träffade eller oroliga...
MER BILDER KOMMER!! =)

Tack för en härlig dag...
Och... tack för IB-fasonerna! Nu kom ju kläderna ner i sina lådor till slut...

Andra bullar...

Har försökt få ihop nå slags kalas-jox idag!
Stumpan har en period jsut nu... det är inte många minuter som hon är nöjd att leka på golvet själv (period o period... hon är väl nästan alltid klängig) men nu känns det som om det enda jag gör är sitter o knuffar i vagnen för att försöka få henne att somna omväxlande med att gå o kånka med henne på höften... där emellan sitter hon högljutt protesterande fast i mitt byxben medan jag försöker få gjort nå!

Edvin tog sig en skogspromenad med mormor o stumpan sov ett längre tag i sin vagn så jag fick bakat både det ena o det andra! =) Men... då är all disk kvar! Puh! Sen har jag ett berg med tvätt... inte smutsig ÄNNU... men, på väg att vikas o stuvas undan... halvhängandes i ett par tvättkorgar, halvvägs ut på golvet... så snart är det väl skitigt igen!

Så... efter att sista plåten kom ut ur ugnen så gick vi ut... disken lär ju stå kvar!
Det var riktigt skönt ute... fast i natt var det kallt!
När jag var ner o borstade tänderna igår kväll visade termometern 2,4 innan jag borstat tänderna klart visade den 1.2! Så... jag letade fram nå lämpligt o gick ut o täckte över mina nya plantor!!! DOM SKA INTE FRYSA IHJÄL!!!
Nu på kvällskvisten snörde jag ner dom perenna...
Och... en planta har jag totalt glömt bort vad det var för sort! - - >
Så.. jag delade den i två delar o satte mellan dom tre ..... glömt namnet.... så om dom nu tar sig blir det spännande att se vad det blir!
Själva pool-rabatten ser verkligen urtrist ut...
men, den är ju totalt fri från ogräs... så om ett par månader när jag går tillbaka till dom här planteringshysteriska inläggen så kan jag ju njuta av att se dom UTAN ogräs... för... dom lär väl i vanlig ordning bli överfulla av sånt... det är nog det enda jag lyckas riktigt bra att få o växa!!! =D

En luktpion, tre ???, två ???, tre lågväxande marktäckande småblommiga blåaktiga saker... o så två backnejlikor!!! HA... Kom ihåg två av fem sorters namn!!!

Busfröna var fullt sysselsatta med maskiner...

Synkroniserade rörelser till max!

Nä... nu ska jag lägga mig bredvid den högljutt snarkande Edvin som slocknat tvärsöver sängen!
Det kanske går fem minuter innan sötaste monstret vaknar där nere i vagnen!
Äh... nu vakna hon!gnugga - gnugga...

... sömnen ur ögonen!

Ett vinglas när man är o byssar slår omkull en!
Småtrollen slocknade redan i bilen... o utan vin...
så jag höll ut i alla fall tills jag la mig under täcket med stumpan!
Men det var såååå vansinnigt skönt att ligga ner... lite halvfrusen i gosig värme!

Vi sov rätt länge på morron o pappan kom rätt sent från jobbet så mitt i allt var klockan dags att ge sig iväg åt Kypas för studentmiddag!
Johanna har gjort det! GRATTIS igen!!!
Så vi grejade på en stund ute och jag fick ihop lite planteringar... i alla fall badkaret för till parabol-rabatten räckte inte jorden! Hur mycket kan det rymmas i en liten grop???

Men så här blev resultatet i alla fall...

Ska väl bli mer blommigt så småningom!

Och så pratade dom om "järnnätterna"! "Har du redan satt ut plantorna? Det blir ju frost!!" snappade jag upp i en diskussion... men... jag höll för öronen o ropade: "oååahhh aaoooåååhhhaaaa BINGO igen!" så mina blommor ska inte frysa ihjäl!
Va... Frysa ihjäl?!? Nu när man lagt ner så mycket energi på att få dit dom!

Kom på idag ännu en rygg-grej...
Förr, med pajjad rygg, tyckte jag att det absolut tristaste med blom-joxande var att plocka upp krukorna o plasten efteråt... det kände jag idag när jag glatt o snabbt for o böjde mig ner femtioelva gånger medan skräpet försvann - det var ju inte ett dugg trist o gjorde inte ont alls!! Ibland undrar jag hur ont jag egentligen haft... när jag kommer på såna saker hela tiden... "AHA.. det här kan jag ju göra!!!"

Nå ja... hur som helst så ser det ju inte ut mycket för världen o egentligen har jag inte riktigt koll på HUR det kommer att se ut när det blir mer blommor... men... det lär väl märkas! =)

I morron ska jag nog snöra ner dom perenna växterna i "poolen" för vi plockade med oss fyra jordsäckar till när vi just var in på Konsum... så det borde räcka!

Om det nu inte blir nå av det hela så får man väl njuta av bilderna:

Doftar ljuvligt!


Något måste ju bryta av allt det "blåa" i badkaret...Några rader innan tolv...

Vi sov rätt länge idag...
Jag hörde när pappan for på jobbet o strax därefter knorrade vi igång oss!

Vi fick stuggäster igår!
Sussie o barnen kom upp... så nu har Edvin fullt upp med att kolla in storgrabbarna!!!
Idag fick han "ärva" deras minsta, avlagda gamla cykel... så nu har pappan o han ett projekt att fixa iordning i morn! Pumpa o fixa däck osv...
Igår såg han med stora ögon på när storgrabbarna cyklade o så sprang han efter dom med sin trehjuling... han trampade inte utan sprang på fötterna, grenslande trehjulingen... såg rätt bökigt ut!

Edvin var så gullig...
Anna o Lasse kom förbi på kvällkvisten... vi satt ute i den ljumma aftonen o fikade när Edvin skulle in i garaget! "Nyckel!!!" med bestämda ord skulle han ha till cykeln... "Den behöver ingen nyckel!" försökte jag... och "Det finns ingen nyckel i garaget!!" men, nä, han var bestämd NYCKEL! Så då öppnade jag garaget o efter en liten stund kommer han ut med en skiftnyckel!!! Han skulle ta loss bakdäcket där det satt fast en bit rep som gjorde att däcket inte gick runt!!! Men, den passade inte så han gick in igen o kom ut med en avbitartång!!! Då grep Lasse in o visade Edvin den stora verktygslådan han hade i bilen!!! Och... där fanns precis den nyckel som behövdes... så dom fick bort däcket o avlägsnade det störande snöret med gemensamma krafter!!!
Och tur var väl att han fick den där cykeln... för då blir han väl inte såååå avundsjuk på Dittos födelsdagspresent!!! ;-) Fast... det hade han väl inte blivit ändå... för den är ju så där äckligt, tjejigt fult röd!!! BLÄ!

På morron... Edvin var trött!!!
Jag o stumpan gick ut...
drack kaffe o läste morrontidningen i solskenet! =D
(när katten är borta... eller när storebror sover snor lillasyster hans bobbycar!) - ->
Medan Edvin tog sig sin napp o la sig o kollade tv:n!
Det var en sån morron när INGET passar... Morr, grin o skrik!!!
Precis ALLT var fel!! Men... vem sjutton har inte samma problem när man kliver upp o har sovit för lite??? Nå.. jag o stumpan hade det gott ute... hon slocknade i vagnen o sen gick jag in o fixade lite lunch. Sen kom mormor förbi... hon hade varit o handlat o hade med sig wienerbröd som vi kalasade på... sen fick vi idén att åka till rödupp o köpa plantor!
Sagt o gjort... jag ringde o kollade med pappan om han behövde bilen... Nä då... så vi stuvade in oss i mormors gamla golf med reservbilkudden till Edvin o en lånad (av "grannarna" - stuggästerna) till stumpan lite provisoriskt för färd till Tallvik o bilbyte!


Vart tog bebisarna vägen??? Var kommer dessa stora ungar ifrån???

Men, jag tror att dom båda två tyckte det var skitkul att åka golf o bilkuddar!

Och i Rödupp hittade vi blommor... En hel del blommor!!!
Så, sen for vi en sväng till kyrkogården o fixade på gravarna...
Båda trollen hade somnat i bilen... o det hade nog jag också gjort om jag inte suttit bakom ratten... för... traska runt en dryg timme i ett tropiskt varmt o fuktigt växthus med drygt tio kilo Ditto på höften är rätt tröttsamt! Tur att jag hade axelväskan... så hon fick sitta på den, blev lite avlastning!
Men... jag kände där ett tag... Nu plockar vilka förb...e blommor som helst... skiter i färger o skötselråd!!! Det var nästan lika tropiskt utanför växthusen som inne i dom!!!
Sen käkade vi mjukglass! Gott! Fast, där blev nåt fel igen...
Edvin blev skitgrinig när vi parkerade på andra sidan Swedbank o gick till gungbrädorna o det som finns i parken! Så, han fick sitta kvar i bilen... han vägrade att gå nånstans!
Ibland är han svår att kommunicera med!

Faktiskt är det en riktigt fin o mysig park, med flera gunggrejjer för barn!
Synd bara att dom som lekt arkitekter inte kom ihåg att det kan behövas en soptunna! Visst... det fanns en, visserligen knökfull, långt där nere där det står nåt slags lusthus... men... det borde väl inte vara allt för avancerat att stoppa dit en till... parken är ju i "två delar" liksom!

Fast det är väl som med hundlatrinerna i Bränna...
Jämt o ständigt gnälls det över hundskit o man får ovett i Överkalixbladets sidor med information från kommunen...PLOCKA UPP HUNDSKITEN! Tänk hade det då funnits lite hundlatriner då!!! När jag rastade mina hundar i Bränna fanns det en vid prästgården (på staketet en bit in... alltså vada i djupsnö på vintern), en vid brandstationen (långt ner i ett bökigt dike!) o så fanns det en längst bort efter promenadvägen mot "nya" Grelsbyn!
Gäller att hunden skiter på rätt ställe när man är ute o rastar!!!

Jag hann ju inte plantera nån av blomorna jag tänkt ha hemma...
så nu längtar jag till det projektet!
JAG längtar till att plantera blommor!?!?! Otroligt!

Igår undrade vi vad dom sysslade med i JAS världen...
lite kul måste piloterna i alla fall haft när dom gör så här!

Kors i himlen!

Nå ja...
I morron skulle vi väl på studentmiddag om jag inte har helt fel uppfattning....
så det är väl dags att krypa ner i sängen, men först måste jag tvätta fötterna!
Dom är INTE rena!

Gnällspik!

Edvin måste ha vaknat på fel sida...
eller så var det väl glassbyttan som gjorde honom grinig!
När pappan kom på morron hade han ett tvåliters glasspaket i handen (hade varit stuvad potatis i den!) men Edvin sken upp: "GJASS!!!" så det blev lite besviket när den var tom!

Nå, jag o stumpan var iväg på våra ärenden... det gick så bra!
Tom sprutan gick rätt smärtfritt... fast, hon blir ju sur för att man håller fast henne i stället!
Vikt: 10255g
Längd: 76cm
så stumpan växer...

Hos Tyra gick det också bra... o man sitter där o "ljuger" o svarar så rätt o riktigt o håller med om att "Nej, man ska inte ge godis! Inget småätande!" osv... men... sen for vi en sväng o handlade... var ju tvungen att köpa en glassbytta så han fick sig lite glass! (efter tand-infot!)
Men... herrn är INTE på humör! Det mesta är blä, nej, nä o Morr!

Får så mycket kul av brorsan...
Det här tex... kolla!!!

Undar just hur många som blir påkörda av tåget!!!

Är det på riktigt???

Ibland undrar man...
.
.
.
14:17
Vädret är fantastiskt idag också!
Så... vi tjuvstartade med Ediths paketöppning!

Vattendjur!!!

Och... det var väldigt uppskattat!
Egentligen skulle ju stumpan få den här när hon fyller år... men... vem vet...
Det kanske bara är dom här dagarna som går att bada ute nu... så...
Varför vänta?

Ska på speakerjobb idag...
Inte alls min högsta önskan just i dag i denna ljuva myggfria sommar-värme...
har hållit på sen i går o försöka läsa manuskriptet... endast 21 sidor!
Det går lite trögt... finns så mycket annat intressant o kul att göra!
Men... nu ska jag!
Ajöken...

Denna ljuvliga årstid!

Gudars så härligt det är!
Få se nu vad som ska "paja" för så här gott kan man bara inte må!!!
Solen skiner... båda småtrollen o jag har varit ute nästan hela dan...
ok, då har ju innemiljön blivit lidande... men, dom där lopphögarna kring golvet skiter jag fullständigt i om jag ska vara uppriktig!
Det här vädret o just den här tiden är här NU och inte om två veckor...
skiten i hörnen lär ligga kvar! =)
Alltså det är verkligen fantastiskt!
Det har varit precis lagom varmt i dag... just över 20 grader i skuggan...
vi har grejat på hela dan, med ett inneavbrott för lunchlagning.
Det är så sjukt för... det känns som om det bara är några dar sen snön försvann (det ligger fortfarande kvar snö i skuggan här o där!) - - >
Igår klippte pappan gräsmattan o idag doftar det av häggblommor så strax kommer vi vara helt omgivna av vita häggblommor!

Fast pissmyrorna... dom sparkar ju igång sig tidigt på säsongen...
Jag gillar INTE pissmyror!
Och... vi har hur mycket som helst!!!
Det finns väl ett femtontal myrstackar inom den absolut närmsta omnejden till huset... varav EN har jag fört krig mot sen några år... vi skottade bort hela stacken o satte dit en 180 cm parabol, omgjord till ljusblå "pool"/"fågelbad" (jättefint när man gör i ordning... efter några veckor med massa skrot o skräp i blev den bara ful)! Pissmyrorna gav sig inte! Dom ansåg att just DEN platsen var deras... DÄR skulle dom bo!
Det är en liten kulle som jag har drömmar om att fylla upp med jord osv för att göra om till uteplats... o hela den kullen "äger" pissmyrjävlarna! Ja.. ursäkta ordvalet... men... det är jävlar!!! Jag har provat allt! Allt från husmorstips som kanel till gift! Köra ner en metallpinne under vintern (då reducerades antalet ganska mycket) men ingenting får bort dom!!
Jag blir galen!!! Andra kryp gör mig inte så mycket... men, pissmyror är så elaka!
Man kan sitta i godan ro med en kopp kaffe o njuta av solen när en pissmyra traskar förbi sju meter bort... vad gör den? Jo, vänder riktningen mot mig o hoppar upp på min fot o biter! Sen pissar dom jävlarna i såret!!! Grrr.... Och... jag är inte såååå elak som det verkar... hallå! Det handlar om en pissmyrstack... EN!!!!
Dom har ju nästan sju hektar att bygga sin pissmyrstack på...
Måste dom då nödvändigtvis ha den på dom få kvadratmeter jag vill ha!???

Måste ju ännu surra om ryggen...
Nu är det ju KUL att vara ute!!!
Dom senaste somrarna har det bara känts skitjobbigt o trist att gå ut...
så jag njuter så ofantligt nu!
För... som sagt... den här tiden är NU!
Det lär väl bara ta nån dag innan vi blir invaderade... dom där myggen!!!
Just nu kan man lämna stumpan ute o sova i vagnen utan myggnät!!!
Sånt är det bara att njuta av!
Och solen gör en brun!!! Jag har fått färg i ansiktet!!!
Också en rygg-grej... ligga o sola med det ryggonda bara gick inte!!
Jag orkade inte med att bara vara i solen! Helt sjukt...

Vi grävde upp lite metmaskar o så traskade vi iväg till mormors gula hus...
vi tänkte prova fiskelyckan!
Stor del av nöjet är ju att gräva upp mask!!! Edvin tycker det är urspännande att hitta maskarna! Tyvärr var ju inte fiskelyckan särskilt stor... noll o nada! Inte ens en mört ville ha våra maskar... så Edvin satt o peta i dom ett tag sen kastade han i dom i bäcken!

Det blev lite gröt till kvällsmat och Edvin ville se Cars en gång till...
Nu när han har börjat prata, för nu strömmar verkligen orden ur honom!!! Så numera heter filmen "reijs" (race) tidigare var det "brumbrum"! Han har varit lugn med Cars-filmen ett bra tag! Men, härom dan gick den på Disneychannel så då fick han upp ångan igen så nu har det gått varv på varv i ett par dar!
Men, pratet är rätt otroligt... ALLT som går in genom öronen kommer genast ut ur munnen! Han har blivit hur duktig som helst.... o ju smidigare pratet blir desto färre har vredesutbrotten blivit! Nu är det nästan inga alls! Och... om det råkas nångång bli ett morr... så är det väldigt mycket kortare o lindrigare!!! Men... då har ju stumpan fått humör istället! HON skriker... o blir skitsur! Riktigt sur om hon inte får som hon vill!!
Suck... pust... stön... Det är väl bara att kavla upp ärmarna o bita i det sura äpplet...
Vojvoj... just när man börjat känna lugnet o njuta av det så ska det börja om! PUH!

Vad mer Edvin är duktig på är bokstäver o siffror!
Han är helt fantastiskt duktig!!! Han kan nästan alla bokstäver o siffror... nån gång blir det fel... men i det stora hela så säger han rätt bokstav... har tom börjat skilja på stora o små bokstäver... Han vet att A och a är samma bokstav! Han är ju bara två år... många, många månader kvar tills han fyller tre!!! Pontus var helt ointresserad av bokstäver när han var liten... men Edvin han tycker nog det är kul med bokstäver så han lär väl läsa o skriva när som helst! =)

Han var trött efter dagens eskapader...
Vi hann vara två svängar till mormor...
och benen är ju rätt korta så det blir låååång väg!
Sista biten på sista svängen åkte han lite snålskjuts med Ditton... o så käkade vi sen som sagt... ville han se Cars...
Det var inte många sekunder som ögonen var öppna så snarkade han för fullt!

Kan man somna så?

Nå ja... nu sover båda trollen...
Stumpan blev övertrött så hon fick faktiskt vara i sin spjälsäng o tjura!
Har väl lagt ner henne o sagt "SOV!" femton gånger... till slut slocknade hon!
Edvin har nån millimeter kvar innan hela ögonlocken har stängts...
men, det är lite spännande på tv:n så han kämpar på!

I morn ska Dittonen på Bvc o så till tandläkarn!
Eller... rättare sagt så är det väl JAG som ska till tandhygienisten få lite skäll över att man INTE ska ge barnen sött... BARA vatten o frukt! Bulla, godis, glass o kakor??? NÄ och FY!! Hade hon fått hade hon nog haft en pekpinne o gett oss dåliga föräldrar smisk på fingrarna!!! ;-)

Vi var just ner för en pisspaus... kom på att jag är sugen på nåt kallt så jag plockade mig en kall öl som stod o läskade i kylen! Det är nog första gången nånsin jag tar mig en öl så här rätt upp o ner... tror aldrig att det har hänt att jag själv kommit på att jag kan dricka öl!
Ett vinglas har jag sällan problem att komma på att jag vill ha... men öl!!!
Då måste nån annan ta sig en o då smakar jag gärna...

När vi gick uppför trappan, Edvin först o jag sen... sneglade han till på mig...
o så en gång till... "Men mamman... *höhö* ÖÖÖÖL!!"
Så han blev nog också förbryllad! =D

Sotarn o sopor...

Ibland vill man ha sovmorron...
I lördags höll vi på greja på med allt möjligt tills det var dags att göra sig klar för Labero... klockan var ju rätt mycket när vi kom hemdrällandes på natten så då var det hopp i säng direkt... på söndan så klev vi väl egentligen bara upp... åt frukost o sen iväg till Kypas för hämtning av storebror... vi skulle grilla sen till middag o innan dess till affärn o handla. Så... faktiskt så kom vi oss iväg när det var sagt! 16-färjan över från Boheden o så till ICA... sen järnet o försöka få nån slags ordning inomhus och få fart på potatis o grillning...
Nå, det blev gott i alla fall... Christer o Stina o Emil kom förbi... småtrollen var busfrön o gnällspikar så jag gick upp o la stumpan som hade spring i benen trots att hon var trött! Sen kom pappan o Edvin upp o "la sig" - det blev ännu mer full rulle... mitt i det ringer Anki... har inte pratat med henne på evigheter så med två busiga mistlurar kände jag, nä... prata i telefon här går inte så jag smög mig ner... vi surrade till elva! =)
Men... ibland har man mycket att prata om!
Och... det var kul o prata med henne.... man har alldeles för lite tid!

Nå... då när klockan var elva var det bara att kavla upp ärmarna o sätta igång o röja...
Två dagar utan nån golvtorkning eller diskning (för av nån lustig anledning så BLIR det grävigt o skitigt kring golven även om vi är ute o rantar!!!) men... det är rätt skönt att fixa sånt alldeles själv, utan hjälpredor!! =) Går så mycket smidigare då...
Nå, klockan hann bli rätt sent när jag kom mig i säng... så idag, denna måndag... veckan när grovsopor ska hämtas ("soporna hämtas nångång under veckan") o sotarn skall komma mellan 7 o 9, så givetvis klockan tidigt på morron dundrar en bil in på gården... först kom sophämtarna... o strax därefter sotarn!
Varför kommer dom inte den senare tiden nångång???
Nå väl... nu är det ju klart... skorstenen hoppas jag glänser som en nyputsad silversked invändigt o tre kollin grovsopor samt ett kolli deponirester har man blivit av med... o nu kom den vanliga sopbilen o tömde sopotton! Livet känns lite lättare ibland! =)
.
.
.
11:39
å så undrar man varför man inte hinner få nånting gjort!
Efter frukosten gick pappan o Edvin ut o klippte lite gräs... när stumpan vaknade från sin lilla tupplur i vagnen fick hon sig en frukost o efter kackkalas på pottan så gick vi upp... satte mig vid datorn o gjorde lite nytta... besvara mail o begärde föräldrapenning osånt... sen har jag haft som plan att föra in en grattisannons till stumpan... så jag började leta bilder osv... inget av detta ska ju egentligen ta nån längre stund att göra... absolut inget avancerat... men... mitt i allt som börjar det lukta lite mystiskt om den rara stumpan som står o knöstar strax under mig... ner byta blöja (som inte är det lättaste på sprattelmajjan!!! Man önskar man var en bläckfisk då!!!) o så upp igen o fortsätta... sen kommer det tassande steg uppför trappan... o nån liten pinknödig herre vill ha hjälp på toan... så då traskar vi ner igen... o nu blev klockan dags att fixa lunch... Puh! Hoppas jag hinner få om den där bilden itid!!
.
.
.
16:09
Sitter o väntar på att potatisen ska koka... tänkte stuva den o så steka isterband till... Mmmmm! Och så lite rödbetor till... att det är smaskens!

Gjorde ett tappert försök att knäppa ett riktigt färskt kort till tidningen...
det gick inte så bra... Stumpan klättrade upp i soffan o började klänga o knuffa bort Edvin! Sen tog batteriet slut så då fick det bli en gammal bild... några dar äldre i alla fall! =)

Ibland är det lite synd om storebror!

Sen upptäckte jag att en till hoya har knoppar!!!
Nu minns jag inte vad den hette på rak arm... har nåt dokument nånstans där jag har skrivit lite smått o gott om mina kära hoyor... måste uppdatera mig lite där!
Men det ska bli spännande o se om det blir nå blommor... (det händer ju att dom torkar bort) o hur dom ser ut... o doftar!!!
Bara resultatet blir bättre än min Clivia.... HAHAHA! Den upptäckte jag också en "blomma" på igår... fast, det är väl skam att kalla det blomma... Vet inte vad jag gör för fel med den... men, jag har haft den i minst femton år... från början blommade den jättefint o satte iväg "babyplantor" sen ett bra tag (fem, sex år kanske) har den knappt blommat! Och nu ser den ut så här ynklig!!! Den har inte vuxit en millimeter trots omplanteringar osv...
Jag har folk i bekantskapskretsen som har fantastiskt fina clivior!
Enormt stora o frodiga med blommor i massor... fattar inte hur dom bär sig åt!
.
.
.
23:08
Det är kul med roliga mail...
för hur skulle man annars hitta allt galet o kul som faktiskt finns...
Men, det här tar nog nåt slags rekord... har sett galna datorspelare tidigare i mitt liv...
men det här blir man nästan rädd av att se!
Fullkomligt galen unge!
Ja ja... hitler kom ju också från tyskland... dom kanske är släkt!
Nu är det dags för nattinatti!
Sov sött!


Wow

Helt fantastikst!

Jag VET ju..
Man KAN inte trolla...

Men, hur sjutton bär han sig åt???????

Det måste ju finnas hål i dom där ringarna han viftar runt med o mitt i allt sitter alla ringar ihop sen är dom en o en o så sitter tre ihop... där emellan får nån i publiken sitta o hålla i tre av dom... ???

Sen hade han en kruka hängandes ner i en kedja från ljusrampen.... den var han fem-tio gånger och tömde ut en hel massa vatten från???

Spelkort o slipsar o rep som klipptes o skrevs o trollades med...
Men... en kille från publiken fick skriva sitt namn på en hundring (från hans egen börs)
dom vek ihop den o stoppade den i ett kuvert... blandade ihop det med tre andra o alla numrerade dom 1 till 4... jox o trix med korten o killen fick välja "sitt" kuvert...
dom tre andra eldade han upp!
Givetvis fanns ju ingen hundring i killens kuvert... utan en lapp där det stod "Sorry"
men då... hokus pokus... vad hade Joe Labero i sin innerficka... jo en plånbok! Och i denna plånbok fanns en dragkedjeförsett fack... o i det facket fanns ett kuvert som det stod "brandförsäkring" på... o vad låg där i? Jo då... RICKs hundring!!!
Hur i jösse namn bär han sig åt???

Och en tjej... fick skriva sitt namn på ett spelkort!
Han trollade o trixade med hela kortleken o var var hennes kort???
Här o där i kortleken o vips... fastknutet, med en snöre i ett utstansat runt hål, i en ros!!!
Rosorna stod på ett bord en bit ifrån dom... fullt synliga hela tiden!!!

Ok.. det är fingerfärdighet o så... men... snacka om att vara fingerfärdig!
Jag är så imponerad!!!
Och allra mest över ett trick med nån "japansk låda"....
Dom rullar in en vagn med en låda, typ 20x20 cm....
Den vecklar han ut... så den blir kanske 40x 160 cm, tjejen som var assistent kryper ner där i och han vecklar ihop lådan igen... till en pytte-pytte-liten låda... o sticker tre svärd i...
VART tog hon vägen???
Det var ett bord med hjul som snurrades runt hela tiden... bordets tjocklek var inte så pass att jag tror att hon skulle ha rymts där nånstans... typ 15 cm... o man såg hela tiden allt "under" bordet o bakom... så var hon nu än gömde sig under dom få sekunder det tog att veckla ihop o sen ut lådan igen så hann hon dessutom byta klänning!!!

Nå... helt fantastiskt!

Sen var det jättegod mat...


Pappan ser också ut att trolla!!! =)

Synd bara att det tog ett tag innan jag upptäckte att jag hade mobilkameran på minsta bildstorleken!!!
Nå.. man fick ju inte knäppa kort på showen men jag tog nå kort innan och dom blev bara skrot... det på Joe Labero är väl inte världsbäst... men det ÄR på Joe Labero!

Enda lilla negativa i det hela var väl att man fick ju sitta vackert o vänta på maten!
Vid sju fick vi gå in i biosalongen o showen började väl tio minuter efter det...
höll på i en o en halv timme ungefär... sen fick vi gå till matsalen...
allt var superbra organiserat o välordnat! Och... snyggt!!!
GOTT!!!

Men... klockan var nästan 23:30 när vi druckit en kopp kaffe...
hade inte nerver att ta en påtår!
För... det är inte så lätt att vara mamma till en liten loppa med navelsträng som aldrig verkar vilja släppas! Även om man helt kopplar av o njuter av allt... så är ändå tankarna där: "Undrar hur det går?!"
Och... är man är van att slafsa i sig mat på fjorton sekunder mellan pisspauser, matkladd på golvet, mjölkglas som spills osv så känns dryga två o en halv timme vid ett bord med kritvit duk för att äta tre rätter som en evighet!
Och... den sprudlande glädjen man hade från trollerishowen... för man var verkligen supersprallig, glad, förbryllad o lycklig när man kom ut efter showen... den känslan försvann allt eftersom träsmaken i baken kom....

Men...
Som sagt...
HELT FANTASTISKT!

RSS 2.0