OJ aj... isch!

Nu ska det bli av... tandläkarn!
Dom kan inte ha det så lätt, folktandvården...Tur att allt är datorhanterat numera annars hade väl bokningsblocket varit fullklottrat vid det här laget!
Först fick jag tid för undersökning, dom ringde en onsdag för tid på fredag!
For dit... o fick ny tid för behandling den 12/6 så då hade jag förberett mig mentalt på tandutdragning o laga en "gammal" lagning som är hela ett o ett halvt år gammal! Nå.. då ringde dom nån dag innan.. "Hej! Hon är sjuk tandläkarn... kan du komma den 26:e istället?" Ja ha ja... då gick det några dar till o dom ringer igen... "Hej! Hon är inte här den 26:e, kan du komma den 19:e i stället?" Ja ha ja... o så gick det då till idag på morron... *ring - ring* Nä, tänkte jag! Bokar dom om nu skriker jag! "Hej! Kan du komma en halvtimme tidigare?" Ja ha ja... Nå det var ju en fördel bara... Då blir det väl förhoppningsvis klart idag... så man slipper alla ombokningar... det är lite speciellt för mig, eftersom jag gärna vill förbereda mig rätt rejält... vill gärna ha en vecka att samla mod osv inför... när det blir så där hipp-happ så hänger inte riktigt psyket med o då kommer den där pyrande tandläkarskräcken krypandes upp som rysningar efter ryggen o knorr i magen!

Pappan o Edvin tog sig ett vedpass innan, dom ska med Erik till Kalix om nån bil... jag tror väl att jag o Edith också skulle med... eller? Har inte riktigt koll... men, det märks väl...
Dom är i alla fall nu o kör upp björkarna som dom fällde för nåt tag sen... o klyvens kontakt var inte så allvarligt skadad så då slipper jag klyva för hand!!! =)
Kände av ryggen lite grann, från yxhanteringen häromdan... men, det var mest som träningsvärk-ont inte eländes-ont! Så, då är det bara skönt!

Själv har jag dragit lite slingor i håret... småtrollen tyckte det såg kul ut där jag satt med hättan över skallen o drog slingor ut ur den! Restultatet är jag inte nöjd med... jag har ett hår som kräver rejäla doningar för att blekas! Konsums blekmedel brukar inte vara nån höjdare, men nu körde jag i en PolyColor xtra ljusa slingor... maxtiden är ju 45 minuter o efter en timma o en kvart så sköljde jag ur dom.... gula/röda slingorna!!! Nå, får väl köra en blekning till! Eller gå till frissan o få det gjort med riktiga grejjer...
Nu ska jag gå o blåsa till det o se hur eländigt det blev....
.
.
.
20:41
BLÄ!
Men nu är det ju gjort i alla fall...
hade lite tandsten som jag ska tillbaka till Tyra o skrapa bort så ska man väl klara sig nåt tag framöver i alla fall!!!
Nu också utan att vara en chosig ammande eller gravid mamma så ska det väl bli bättre med småätandet!
Tänk... jag har haft hur bra tänder som helst tills för bara några år sen!

Nu lagades det på tre ställen o så drog dom ju ut visdomstanden!!!
Och... vad jag tyckte dom var bra... Både finska Erja o så Helena (om det nu är så hon heter, tandläkarstuderande)! Det var inte fjanterier, utan pang bom - borra o laga så var det klart! Det gick fort... Det var Helena som skulle dra ut visdomstanden... men, till sist var det Erja med ett rejält handgrepp fick bort den elakingen!
Och... jag fick med den hem så jag har att ta fram o hota små rara barn med om dom krånglar med tandborstningen!!! =)

Det är lite sjukt det här med tandläkarn... allt dom gör går faktsikt bra... bara jag får bedövning... men, så fort borren kommer fram så bara knyter det sig i mig, reptilhjärnan slår på knappen FLY!!! Och jag blir som en fiolsträng, hur jag än försöker att andas... till slut ligger jag o skakar! Och när borren tystnar så är det lugnt igen... Sen kan dom göra precis vad som helst... sprutor, bända o dra så munnens diameter utökades minst tre centimeter... bekommer mig inte! Men borren... o så betalningen är ju inte heller det roligaste... 3800:- så där i ett nafs!
Och NU gör det ont... Ömt o eländigt i hela munnen!
Men, jag är glad att det är klart...

Kommentarer
Postat av: Lillan

Tandläkaren är inge kul alls - speciellt inte när man behöver öppna börsen när man går ut därifrån. Och varje gång är jag sur och lovar mig själv att nu är det slut på småätandet - men icke sa nicke =(

Som om det inte vore nog så har syrran utbildat sig till tandsköterska!!! Nåja, hon vet i alla fall att jag inte kommer till vilken tandläkare som helst, hon måste boka in mig till en BRA tandis.

2008-06-19 @ 22:53:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0