Ja...

Här kommer jag att blogga nån månad framåt!
Här är jag!

ehhh...

Det är en tävling... ;-)
Så, läs gärna ofta o kommentera jättemycket!
Jag skulle ju gärna vilja vara med o fajtas om den där mobilen som är vinsten...

Det skulle ju inte skada med en ny!

Livet för en mobil i Catherines ägo!

eller???
=D

"Mamma...

.... tryck på 55 också!" ropar herrn glatt från soffan där han sitter o ser på Nalle puh o gänget!
Han är på ett strålande gott humör!
Jag står redan i köket o skakar vällingpulver med vatten för fulla muggar... med en sur, grinig liten stumpan som hänger fast vid mina ben o gnäller: "Neeeej! Nääää! Neeeeeh!"
Stumpan som tycker att det är totalt onödigt att stoppa nåt i mikron! Det ska gå snabbt.. vad det än må vara! Frusen bulle? Illvrål om man bara snuddar vid mikrons knappar med den andra handen... nä, den kan vi äta frusen, bara man får den direkt! Välling? Skippa mikron... jag ska ha den NU, gör inget att den är kall!
Det är ju också en situation...
Vällingkokandets procedur!

Just nu så är ju det mesta nej för den där lilla rara damen som en gång var vår solstråle... och herrn... som var vårt monster blir bara goare för var dag! Att han kliver upp ur sängen o är glad! Fantastiskt!
Han har ju släppt lite på kontrollbehovet över vällingkoket... i alla fall så pass att han kan sitta i soffan o kommendera: "Mamma, tryck på 55 också!"

Laddat!

Ha!
Spagetti o köttfärssås till middag...
Och, jag drällde riktigt ordentligt när jag tog bort trollens tallrikar o så drällde jag ännu mer när jag torkade bordet... så det var matrester över halva golvet, över hela Ediths stol o runt omkring trippelfällan på bordet!!!
För, tallrikarna från dagens lunch... grillkorv o pommes, fick stå kvar ett tag på bordet! Och, jag är ganska säker på att trollen, trots att dom åt riktigt bra ändå hade lämnat kvar både av korven o pommes frittarna! Men, när jag lite senare plockade undan så var det endast o bara pommes o ketchup på tallrikarna... o nån tomatbit! Och, det var INTE trollen som varit o rensat bort korvbitarna... också det är jag rätt tvärsäker på!

Ett sms gick handlöst iväg till pappan, som hade planer på att handla o sen komma för gemensam middag lite senare "Köp grädde o råttfällor!"
För, den enda som jag riggade härom dan o stövarn fick sig en liten tjottablängare av, var tydligen inte nog!
Så, nu skulle här seriekopplas!
Sagt o gjort...  mitt i alla spillda matrester fanns då min illvilliga stövarfälla! - - - >
Och, jag antar att hundarna låg där i hundrummet, sneglade på mig när jag riggade fällan (lyckades ju smälla av nån fälla innan allt var klart) o tänkte: "Jaha, o det där tror du att VI ska gå på?!" för hela långa kvällen... var dom inte ens i närheten av fällan... golvet o stolen skurades ordentligt med hundtungor... men, allt i närheten av musfällor förblev orört! Jag är nästan säker på att hundkräken dessutom låg där o hoppades på att katten skulle få för sig att hoppa upp på bordet, vilket han sällan o aldrig gör normalt, bara för att jävlas!

Nå ja... det kommer fler tillfällen... o då ska jag vara lite smartare när jag riggar fällan, göra det utan att dom ser! =)

Gnällspiken Edith har somnat omkring 21-tiden... o nu står hon i köket o vrålar!
Varför vet jag inte, hon höll på klättra upp på diskbänken (ljudlöst) med hjälp av sin stol o det enda jag gjorde var att fråga om hon var törstig! "Nä!" var svaret... jag hällde upp en pipmugg med vatten o sa att det är allt hon får... har en liten känsla av att det var den lilla burken med chokladkaffebönor som finns i skåpet ovanför diskbänken, hon var ute efter!
Men, så less jag är på detta fjantsovande på kvällarna!!!
Där ett tag somnade hon o sov hela natten... men, inte de senaste veckorna!
Nä, nu somnar hon bra o vaknar efter en timme eller två... o det är såååå jädrans jobbigt för man håller på med ungar hela dagarna... så nån timme för sig själv på kvällen är inte helt fel! Suck... det får man väl då när dom är 16 o trotsperioden lugnar ner sig, eller?
.
.
.
Ja... denna stumpa!
Hon åt faktiskt av middan, sen har vi fikat - äppeljuice, kanelbulle o pepparkaka... o så på det en vällingflaska innan tandborstningen...
Det blev så tyst... så jag var tvungen att kolla vad hon sysslar med!
Där sitter hon o glufsar i sig för fulla muggar! - - ->
Rumpstumpan!
Jag hade smällt fällorna innan hon började äta och, maten är det inget fel på... det är resterna som dom själva inte åt tidigare!
Men synen, den var rätt obetalbar... "slurp, slurp, slurp" låter det när hon sörplar i sig spagettina!

Tandborst-ställHade man fått leta sig fördärvad om man inte råkat se den här... ibland glas o kaffekoppar!
Stumpan möblerar om... mycket o ofta!

AJ aj..

En rygg som känns blä har jag idag!
Pappan har åkt för sitt första jobb-dygn på hur länge som helst, han var ju sjuk förförra veckan, så det är minst tre veckor sen han jobbat sist! Så, här kommer det gå på halvfart idag... det blir inget öppis, trots de nya behagliga öppetiderna för måndagar, nä... det känns som om jag bara ska ta det lugnt idag!
Undrar om det inte börjar vara dags att boka tid hos Bramberg!

Nå, jag får ju skylla mig själv, och så klart är det ju en jycke inblandad!
Hundarna, i alla fall Ask, har verkligen kommit igång med draget... och, Ask... är ett energipaket! Fullt ös! Vare sig det gäller att dra, jaga eller vad det nu är för aktivitet jag sysslar med så är han med till hundra!
För att i övrigt vara en så otroligt mjuk o lätthanterlig hund, så undergiven o lugn att Cesar Millan skulle bli imponerad så när sele, jaktkläder, koppel kommer fram så har han så mycket energi i sig att det bara är omöjligt att stå still... likt ett fullblod i en startbox steppar han runt! Ask ensam går ju att hantera, kommenderar jag sitt så sitter han... men, då har han ju triggat igång mr stövare så att Tiger i Nalle puh ser ut som en sengångare i jämförelse med honom! Och om bretonröven sitter still så när det då kommer ex antal kilo stövare o dansar runt överallt... ja, då ÄR det inte så lätt att fortsätta sitta still!

Att då få på sig själv kläder/pjäxor o dem selar är ett uppdrag som får mina franska nerver att krevera... jag blir vansinnig... o till sist gör jag det syndigaste av allt, vrålar för full hals! "SITT ner för h-vete era sa**ns PUCKON!" totalt meningslöst både för min roll som ledare eller att få hundarna i en lugn stämning. (Bara det är ju en paradox! Dom ska ju ut o dra! Alltså fullt ös framåt... då kan dom inte vara i en “calm, submissive state”!) Nå ja!

Så nu har jag börjat med en ny taktik...
Jag tar dem en o en, Ask först o så får Senna vänta i "hundrummet"!
Hundrummet är kammaren, mellan vardagsrum o kök... dörren till köket är avgränsad med en trägrind o framför skjutdörren i vardagsrummet står soffan! Ask har väl aldrig kommit på tanken att hoppa över soffan!!! Eller smita över, under eller genom trägrinden (Senna har knäckt den!) däremot mr stövare... HAN kan! I början var det hopplöst, men nu har han accepterat att OM det är stängt betyder det att hundar håller sig på insidan o stannar kvar där i hundrummet, tills annat anges!

Igår fick då Senna vara där medan jag gjorde i ordning en betydligt lugnare Ask... så kommer puckostövaren inflygande... givetvis har han tagit ett svanhopp över soffan! Matte härsknar till... morrar lite lätt när jag sliter upp hunden o lyfter tillbaka honom i rummet!!!
Nu har jag inte vägt honom på ett tag... men, han väger en bra bit mer än Asks 19 kg!
Och, det är en sån grej som man som hundägare bara gör! Man härsknar till o så lyfter man tag i hunden... att då rätt lyftteknik inte används är det sista man tänker på!

Vi var bara ett varv runt elljusspåret igårkväll... det grinade lite kallt i dom nio minusgraderna. Men, jag kände dom sista femhundra meterna efter våran väg att det var risigt i ryggen! Och, nu känns det ännu mer risigt... suck... men, men, jag får skylla mig själv! Det får gå ett par dagar, blir det inte bättre så får det bli Bramberg! Min livlina! Fantastiske Dr Bramberg!

Så idag kommer mammans humör vara lågt o stubinen för både troll o odjur kort!
Jag har försökt säga till Edvin att "Mamma har ont i ryggen, ni måste försöka vara lugna idag!" o han svarade så klokt "Oj då! Vad har du gjort?"

Sen kan man ju stilla undra...
Finns det inte nog med utrymme här i norrlands inland så att man måste köra SKOTER på dom där lite dryga två kilometrarna som utgörs av elljusupplyst motionsspår!!!??? VA???

Det stör mig o jag retar mig ohyggligt på det...
Va fan, kör skoter nån annanstans än just på elljusspåret!!!
Mitt i allt kommer en puckoskalle i fullt ös o jag får kasta mig med skidor o hundar för att inte krocka... det kommer att hända, jag är övertygad... men, NÄR det händer hoppas jag att personen har en stabil hjälm för DÅ kommer det att explodera!
En härsken mamma med vassa stavar o mord i blicken!!!

Too late...


Men... HADE man vetat...så hade det blivit dubbla!!!Öl o hästar....


Hör tydligen ihop!
=D

jag o stumpan har YouTubat lite!!!

Fel hundskalle!

Hundarna trampar fram o tillbaka... med stenkoll på vad som eventuellt kan erbjudas i matväg! När vi sitter o äter vid bordet... då piper dom iväg o lägger sig, mycket väl medvetna om att deras dräglande närvoro icke är önskvärd! Det har dom fattat riktigt bra... tom när det bara är trollen som sitter vid bordet, dom går o lägger sig!
Sen när vi gått från bordet o börjat plocka undan kommer dom o dammsuger eventuella smulor, o tar en eller annan extra slick som rengöring på stumpans outfit! Brukar behövas...

Nå, prio två i deras liv är att gå ut!
Efter frukosten är det ganska akut behov för stövaren... han har bråttom!
Sen får Ask gå ut en sväng, dom har ju sin löplina att ränna i...

Sen tycker ju jag att dom borde vara nöjda! Mat i magen o behoven gjorda! Men, det tycker ju inte dom... i alla fall Senna...Han går o ställer sig vid dörren o piper sjutton gånger i timmen o kan driva mig till vansinne! Speciellt om det där gnället inträffar ungefär fjorton sekunder efter att en gnällig o trött stumpa somnat i min famn... o gärna har lite lugn så att hon somnar till ordentligt innan en mamma kan lyfta ner henne i soffan!
DÅ sätter pip-jönsen igång, trots att han kan ha varit ute för en kvart sen...
Och, man riskerar ju inte att testa... han KAN ju faktiskt vara pissnödig!
Fast det i regel är ut o käka is eller kottar/kvistar han har i tankarna... eller kolla om sparvarna kan tänkas ha missat en jordnöt eller talgsmula som han kan gräva i sig!

Nu på morron fick dom frukost, Senna fick gå ut direkt... sen kom det nåt mellan... så Ask fick inte gå ut på en gång. Ett tag senare står en breton o ser på mig med mycket intensiv blick... inga påtagliga uppmärksamhetskrav som en viss annan fyrbent... nä, Ask är så mycket mer subtil han bara står o ser, mycket intensivt visserligen... då kom jag ju på "Ja, just ja, du vill nog gå ut!" så öppnar jag dörren, tar halsbandet som hänger på sin spik o trär på hundskallen som sticks fram... o så är det stövarskrällets huvud jag håller på trä över halsbandet!
Han är långt ifrån subtil... raka motsatsen! =) Nå, jag bytte ju handlöst hund, mumlade lite nedsättande ord om stövaren... han är rätt jobbig nu!
Men, det har man rätt att vara när man är hanhund o drygt åtta månader gammal!
Hundar har ju sina hormonstinna "trotsperioder" dom också!!! Suck...

Idag har sparvarna besökt nån annan restaurang!
För, det har varit väldigt få här vid matbordet!
Jag som virkade en ny nöt-påse till dem igår! En modell större som dom inte tömmer under en dag... fast det var väl betyget! =D Vi ratar den... Värdelös!!!
Eller så satt dom väl o tjuvlyssnade på jargongen igår, Lasse o pappan hade lite utvecklingar om hur en virkad nötpåse kan användas till nötter... o då snackar vi inte jordnötter! Det var lite bastubad osv inblandat... satt nån sparv utanför o hörde tappade han väl aptiten! "Yäck, i VÅR nötpåse!!!???" o så spred sig väl ryktet...

Pappan o Edvin har precis jonkat iväg... dom skulle åt Kypas...
Edvin hade lite omständigt sätt att äta frukost!
Filen var ju gammal! (det var a-fil o inte päronfil) "Jag vill inte haaaa gammal fil!" uäääähääää... sa han o vände tallriken upp o ner på bordet! Inte acceptabelt i mammans närvaro så han blev bortlyft, ganska omgående från bordet... vilket resulterade i illvrål! Som i sin tur resulterade i bortbärande till soffan med morret: "Vi ska äta frukost o vill INTE höra på gap o skrik!" så då satt han i soffan o skrek, sparkade o kastade en låda med brandbils-lego upp o ner på golvet!

Så, det blev lite tjafs o maktkamp innan han plockade upp "klossarna" men, sen satte han sig o åt flingor med mjölk, en smörgås o vi förundrades över hur ett humör kan vändas så totalt, som natt o dag, på ett ögonblick!
Fasen så jobbigt det måste vara att behöva vara så arg o frustrerad!
Men, utbrotten blir färre o färre... o lättare o lättare att på ett pedagogiskt sätt resonera bort (i samma takt som stumpans utbrott ökar då... suck!)

Monsterstumpa!

Den där monsterpojken blir mer o mer sällan sedd... däremot så är det en liten dam som konstant låter: "Neeeej, luuuuta, hälp mej, läpp mig, nej, luta!" (nej, sluta, hjälp mig, släpp mig, nej, sluta) i en mycket gnällig ton! För allt o ingenting!!!
Och, jag fasar för kommande trots!
Suck!
Så fort något går damen emot, och... det händer OFTA så ska det gnällas neeeej i en väldigt obehagligt trist ton!

Nå ja, det går väl över... om 16 år eller vad det nu var! *host*

Annars har dagen varit lugn o behaglig! =)
Pappan o Edvin åkte iväg på morronkvisten med Lasse till skogs... så det har varit en dag i herrarnas smak! Skördare... Skotare... stora, starka maskiner som hugger ved!!! Drägelvarning på högsta nivå!

Jag o stumpan har haft Anna som sällskap... o första timmarna har vi suttit som spån o glott ut genom fönstret! =D
Fågelräkningen fortskrider ju...
Idag har det varit fler fåglar i farten tom två korpar o två skator!
Det blir som en drog... det här! Och, kicken består i att få se så många olika sorter som möjligt! Inga ovanliga, nä... jag blir så glad bara för en skata... men, så många olika av de vanliga arterna som möjligt! DÅ går jag igång!

Vi har fixat käk... o sjos... igen!
Den här gången blev det ett kladdkake-recept jag hittade här: Kladdkaka! när jag sökte efter kladdkaka med mindre socker! Och, det blev riktigt gott! Mycket smaskig chokladsmak o inte alls så där läskigt sött som det blir med vanlig kladdkaka! Testa!
Och, smeten blev god! - - - >
Stumpan testade allt! Under varje skede av tillverkningen... tom kakaon utrörd i smält smör tyckte hon var god! Ehhh...

Så när då grabbarna kom från skogen fick vi så småningom smaska i oss både mat o så sjoset... så idag har GI-dieten fått gömma sig igen!
Tur att jag inte tar såååå allvarligt på det!

Nå väl... trollen slocknade nångång efter 21, i alla fall Edvin... stumpan, sockerstinn som attan snurrade runt i sin säng ett bra tag till... men, även hon min docka, slocknade!
Så, nu ska jag koka mig en tekopp... hälla i en skvätt strårom...
Var riktigt sugen på en singlemaltare, rökig som ett askfat... men, whiskey-lagret är tomt så... då får det väl duga med the o rom!

Måste bara lägga upp lite frukost-kort på stumpan... i dom fina kläderna som hon fick av Greta... Hon har malligt sagt till alla som kommit innanför dörren "Katt" när hon visat upp sin tröja idag! Och, hur ska det inte bli när hon får på sig tröjan med en HÄST!!!

Linfrön, halva burken skulle hon ha i tallriken med jordgubbsfil o havrefras!
Det var bara att ösa "Mer!" efter hennes uppmaningar!

Innan jag glömmer...

Edvin o pappan såg på tv igår...
det kom reklam...
GRANDIOSA Pizza...

och då kläcker Edvin ur sig:
"Det där är ingen Grand Åsna! Det är PIZZA!"

Jag slutade en gång...

o så blev jag tvungen att börja läsa den här bloggen igen: Pucko?

Då jag först läste där (har bloggat om den i oktober) tyckte jag att det var så otroligt fascinerande att två liv (hans jämfört med mitt) kunde vara så ofattbart olika!
Det finns nog inte två saker vi rimligtvis har gemensamt, bortsett från hunden då... men, ehhh.. chihuahua vs jakthundar... ehhh... Ja...
Sen slutade jag för jag tyckte det var sånt dravel speciellt den här tjockis-hysterin! Idealkvinnorna ska vara size-zero o helst lite magrare... men, nu halkade jag in där via en annan blogg för nåt tag sen o så har jag ju varit tvungen att fortsätta att hålla koll på den här saken! Är ju nyfiken på o se hur en man som väger 57 kg till sina 177 centimetrar ser ut efter några veckor på Paris Hilton-dieten!

Sen läser man "to do-listan" för dagen o en punkt innebär "Fika med modeller till modevisning" - Undrar hur många semlor dom klämmer per skalle... kanske nåt wienerbröd också!?

Fniss...

Men, om inte annat... han skapar ju reaktioner! Folk blir berörda!
Och, han har säkert många, många, många besökare varje dag!

BTW...
Dagens sjos på Kolhusvägen...

och, den där GI-dieten får gömma sig i garderoben idag! ;-)

Var är dom????

Sparvkräken?
Annars minsann håller dom på att äta oss ur huset... När de i jämn ström flyger mellan fågelmaten o träden eller där de nu sitter o gör vad dom då gör mellan varven då dom inte sitter vid fågelmataren o sorterar frön!
För, det är ju bara vart tredje, eller fjärde som duger att äta!
I alla fall talgoxarna! Dom pickar ut frön, ett, två, tre som dom kastar ner på marken, sen det fjärde DET äter dom upp!

Nu är jag i alla fall fågelräknare! =)
Småfåglar o stora, alla ska räknas!
och, det ska ju räknas flest antal per dag från den 23/1 till 26/1!

Det är ju kul med fåglarna... tycker vi alla här i huset!
Och att kunna se på nära håll deras liv är riktigt kul...
och som sagt... det brukar var rejält med fåglar!

Men, nu... EN BLÅMES!!!
Och, EN talgoxe, EN gråsiska osv...

Jo då, på håll såg jag tre domherrar... o en flock av något mindre fjäderfä... tror det var gråsiskor, men... till fågelmaten kommer de en och en!
Jag har ju dessutom plockat fram pappans tubkikare med stativ, för att riktigt kunna se vad det är för sorts fågel... men, då är ju de här skrotfönstren så uruselt skabbiga så det går ju inte att se genom dem!!! Gamla, suddiga o "vågiga"!
I början trodde jag att det var fel på kikarn... tills pappan öppnade fönstret o kikade direkt på några älgar som gick o betade på ängen här nere... och det syntes sååååå klart o fint, som om älgarna var en halvmeter ifrån oss! Men, det är ju inte nån höjdare att hålla fönstren öppna för att kika på fåglar den 23:e januari... blommorna protesterar nog!

Dom
De
Dem

Gillar inte just dessa ord, tycker att dem blir så uppstyltat, dom ser så slängigt ut... så alla språkpoliser får stå ut med att jag blandar dom hur som helst...  ;-)

Pyssel!

Jag är in på Petras fina blogg Nöystu o blir så imponerad över allt fint hon pysslar med...
Jag är otroligt imponerad över alla som fixar saker!
Som tex. tv-programmen där dom bara gör...
Klipper o sågar o fixar... det ser så enkelt o smidigt ut!

Jag har aldrig varit nån "fixare"!
Tapeter, det är jag en jäkel på att få upp! Och, det tycker jag är kul... måla stora ytor, typ väggar o tak, ja... också lättfixat... men, småjox... Som Petras fina patinerade buffe!

Nånstans där från tanke till färdigt resultat går trådarna isär för mig... bara det där att veta vad man behöver! Och, hur man ska arbeta?! Jag tror mycket i mitt handikapp sitter i utrymme! Stå o stressa vid köksbordet medan trollen antingen sliter o drar i det man försöker grejja med eller så ställer dom till nåt annat ofog som man måste släppa allt man har för händerna o rusa iväg o ta reda på! Så, jag inbillar mig att det hela beror på plats o tidsbrist! (fast, andra med massor av barn o ingen plats alls fixar ju pyssel ändå!)

Det är väl bara att konstatera att vi människor är olika!
Och, tur är väl det...

Glömmer aldrig när jag skulle måla utemöblerna i trä...
I mina tankar såg jag fina, vita o glansiga utemöbler, en rödvitrutig duk vajade i vinden o ovanpå stod en vas med blommor (också nåt som jag inte kan, trädgårdsjox!) På det dukade bordet fanns kaffekoppar o fikabröd! Att det sen i verkligheten alltid BLÅSER så man inte kan vare sig äta bulla eller dricka kaffe för man har en tofs med hår som ideligen blåser in i munnen... och att man invaderas av insketer! Är det mulet så är det mygg, knott o sviron som äter på en, om solen råkar skina så kommer det tunga artelleriet - bromsar, blinningar o tom en vanlig flugjävel har bitit mig!
Men, det är väl den där romantiska förebilden man har, att SÅ ska det vara...

Hahaha...
Jag köpte färg... o pensel....
Då fanns den där färgbutiken i gamla tygaffären, där bakom "bolaget"... när man körde förbi Shell som det hette då...
Sen har det väl varit café en sväng, o var inte reklambladet också i dom lokalerna ett tag? Nå, då var det färgaffär i alla fall... Glad i hågen går jag in, förklarar mitt tänkta projekt o får då färg o pensel som ska vara perfekt!

Sätter så igång... möblerna var ju helt i trä, gamla o gråa av tidens tand eftersom allt befintligt skydd ätits upp. Så, lite sandpappersdrag över var det enda som krävdes... o så sätter jag igång att måla!
Linoljefärg - matt vitt!
Det är mitt i sommaren, inte en regndroppe i närheten på flera dar, solen strålar men det är ändå lagom varmt... omkring 20 - 22 plusgrader.
Jag minns inte riktigt, men torktiden innan nästa varv skulle målas har jag för mig var 20 timmar, så ett dygn senare går jag glad i hågen ut o målar varv två...
Nå, resultatet blev absolut inte det jag tänkt mig!
Inget klarlackat vitt inte... nä, mer smutsgrått o trist...
Och, färgen torkade ju för h-vete aldrig!!!

Sittytor o bordet torkade så dom gick ju att använda... men, titt som tätt hade man varit o petat i nåt skrymsle med otorkad färg, det vittnade dom vitfläckiga fingrarna om så fort man suttit där o slagits med insekterna nångång!

Flera herrans år senare... fem, sex, sju? Så kasserades dessa möbler, jag slog sönder dem till "kaffeved" o eldade upp skiten... o dom svarta skinnhandskarna jag hade på mig blev VITFLÄCKIGA av denna vansinnes-färg!!!

Kanske kan sånt här vara en orsak till min ovilja till pyssel...

Så, jag fortsätter att betrakta andras fina verk på håll... o fortsätter att imponeras!
Som tex Marias naglar!

Man får en idé!

Man har helt o fullt klart för sig hur det ska se ut o hur det ska gå till...
man skrider till verket o inget funkar som man tänkt sig!
Ihhh, så det kan reta mig till vansinne!

Jag är beroende av hårsnoddar!
Och, hårsnoddarna har en tendens att försvinna... en del hittar nog in i stövar-munnen o tuggas till nåt icke igenkännbart som rasslar till i dammsugarn... men, alla andra???
Ingen som helst susning om vart de tar vägen!
På morron hade jag noll o ingen enda att snöra fast risbusken med... 

Då kom jag ihåg mitt lager av krossade plysch sen min kreativa era då jag tillverkade burskynken till kattutställningar!
I mina tankar målades mönster upp...

Fram med sygrejjer o maskin, klippa o nåla.. o så satte jag igång!
Men, det blev inte som jag tänkt mig!!!

I teorin som var så kristallklar i min tankevärld visste jag precis hur jag skulle göra men när jag då sitter där med foten på gaspedalen, ivrigt påhejad av en stumpa som tycker det är skitkul med trådrullar o annat jox (som sen stövarn tuggar i sig när dom glöms kvar på golvet!) så fattar jag absolut ingenting! Och, det krånglar... tråden är för hårt eller löst spänt, vet inte vilket... bara att ena tråden blev spikrak o den andra zick-zack. Tyget stretade under pressarfoten, så jag var ju tvungen att dra fram det... o krossad plysch är eeeeelaaaaaastiiiiiiiskt! Så, det blev många, många stygn i tyget som blev längre o längre o längre!
Hur i jösse namn lyckades JAG sy, riktigt fina burskynken???

Jag fick bara inte ihop det!
Jag skulle sy ett "hölje" till en gummisnodd... såna som säljs i trepack i tiokronorslådorna på affärerna... så det kan ju rimligtvis inte vara ett jobb för en nobelpristagare... Men, icket! Det gick inte!!!
Det blev en ful, lång tub... visserligen så fick jag ju dit gummibandet o sytt igen halvt om halvt ändarna till något som liknar en snodd... men, LÅÅÅÅÅNGT ifrån den konstruktionen jag hade TÄNKT mig!!

Och så ser man "Bygglov" på tv eller för all del, "Pimp my ride" - hur enkelt o smidigt dom bara SYR kuddfodral, bilklädsel, sofföverdrag med kluriga detaljer... suck... jag blir bara så imponerad!

Men, den funkade som snodd! Så mjuk o go...
Nu ska jag leta fram nån bild på burskynkena jag sydde...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Burskynken, det blå är Armanis - i krossad plysch...
Det andra är sytt av linne-tyg så det vart ju skrynkligt på en gång,
i buren sitter Picasso som är min kusin Leifs katt.och, jag är faktiskt lite mallig över dom! =D

Vad hände?

Ena stunden satt jag i soffan o smaskade i mig lite härlig mögelost... tänk, sånt äter Edvin... Mat som precis är färdigstekt, o då kan det vara från en älg som kanske sprang omkring i skogen förra veckan (nu pratar jag dåtid, under älgjakt) men lik förbaskat är det "gammalt"... men, när man får sitta uppe lite senare en kväll o dom där föräldrarna plockar fram lite ost o kex... tyvärr var vinpavan slut! Och, lika bra det... för det var ingen höjdare sista BIB:en jag provade Amfora Veronica nä, inte gott!
Men, ost o kex var i alla fall gott... o båda trollen åt o smaskade, även om stumpan mest tyckte det var kul att bre Cantadou-ost på varenda kex hon kom åt!
Och, som sagt! Möglig ost!
DET kan man äta trots att man är en monsterpojke som oftast tycker att mat är äcklig o gammal!!!

Nå, då var det ju trötta troll eftersom klockan hann springa iväg till nästan 22, så snabbt som tåget på med pyjamaser o sånt kvällsfix, sen bar det upp på vindan för gonattsaga...
Efter sagan hopp ner i egen säng, Edvin somnade inom loppet av en minut... stumpan inom fem minuter, trodde jag o gick ner! Satte mig vid datorn för en kvällskoll på bloggar, mail o sånt annat jox man pysslar med. Sjos-tarmen stretade o drog, skrek väl efter kolhydrater, så med en näve jordnötter o en bit mörk choklad kände jag mig väl förberedd mot ett godissug-krig! (sjosig=mycket sugen)

Chokladbiten ligger fortfarande kvar ouppäten här vid datorn nu på morron...
inte alls lika lockande som den var igår kväll!
För nånstans där... med en jordnöt i min mun hör jag det synnerligen bekanta trampet av stump-fötter från vindan! Så då går jag ju upp... lägger tillbaka damen i sin säng, under högljudda protester o så lägger jag mig med min veckotidning... o mitt i allt så är klockan strax före sju på morron o en stövare tycker att det börjar vara dags för frukost!

Mina tänder? Äckliga...
Min urinblåsa? Knökfull...
Mina kläder? Ovanligt skrynkliga efter en natts sömn...
Min kropp? Stel o ihoplåst, efter en natt i för trångt utrymme! (två troll, två vuxna... 160 cm säng! - tur att hundarna sover i hundrummet!)

Och, jag känner mig lite lurad på kvällen!

Det var lite kul att gå in på www.vinsprit.se dom hade ju legkontroll!!! =D
Länge sen man var tvungen att visa leg för att gå på "bolaget"!

Söndagen är räddad!


EVENEMANGSTIPS!Bygg en själv! Dom går ju att ställa ut!!!

(HAHAHAHAHA!)

Det är säkert!

Det ÄR bara mina bara (läs monsterungar) som ligger ner o skriker på golvet!!!

Idag var det ju onsdag, i måndags glömde vi bort öppis... o lika bra var väl det för jag läste i reklambladet som kom idag att dom har ändrat öppettiderna! Så, om vi hade kommit ihåg i måndags hade vi stått där o trampat bakom en låst dörr klockan nio på morron för att upptäcka att nya måndagstiden är 12 - 15! :-o

Men, idag var det klockan nio, o vi var där strax efter...
Den där stumpan har sovit dåligt o varit vaken mycket o sent på kvällarna så hon var ju inte det piggaste, men uppskattade o tyckte att det var skitkul med nya barn o alla spännande leksaker... Edvin, han grejade på, det är i vanlig ordning stora maskiner som gäller o han kör, o kör o kör!

Dom hade ordnat med pyssel, klippa o klistra mm... ingen av trollen var speciellt noga om att pyssla. Edvin bakade trolldeg med en annan pojke o stumpan härjade runt med allt annat... pennor, papper, sudd, saxar, garn osv... jag plockade fram den gigantiskt stora burken med roliga pärlor för sånt tycker hon ju om! Jo då... ett tag satt o stilla när hon petade i pärlorna... tills hon började tugga på dem o jag muttrade lite att man INTE får äta pärlor! Så blev det tråkigt... men, innan hon stack passade hon på att riva ut halva den där burken med pärlor! Så där låg jag o kravlade kring golven! Febrilt letande efter miniatyrdelfiner o hästar i färgglad plast! Sen hittade jag en sopborste o skyffel... gick lättare!

Nå, sista tio minutarna av öppistiden är "sångstund"!
Uppskattat av alla barn, som andäktigt sitter ner i ring på sina kuddar... när barnen får sticka ner handen i en "hemlig påse" för att välja en figur som då motsvarar en sång alla ska sjunga är det höjden av spänning o glädje! Alla barnen utom mina ungar!!!
NÄ! NÄ! NÄ! Här ska det inte sittas still... o inte sjungas eller nåt annat!
Alla barnen gör glatt dom roliga rörelserna till alla barnvisorna... o självklart sjunger dom också! Och, dom KAN TEXTEN! Det kan inte mina ungar... nä... Dom hoppar upp o ner, hojtar o vrålar "NÄ!!!" i stället... Totalt ointresserade av sånglekar...

Nå, till sist härsknade jag ju till o tog två troll i varsin arm o ångade ut ur sångrummet... ner till öppislokalerna igen o morrade: "Ska inte sjunga får ni städa istället!"
Edith gjorde ett halvhjärtat försök o tog två plasthästar... men, hon missade att ställa tillbaka dem utan sprang iväg i full galopp istället... Edvin, han satt i en hög på golvet o muttrade att han kan inte orka, han är trött i benen, kan inte gå... så, jag plockade en del men EN traktor lämnade jag så att han skulle städa bort nåt! "NÄNÄNÄ!" var vrålet till svar "Okey, då får du väl sova här, jag tar med mig Edith far nu!" så rusade jag efter stumpan som hunnit traska iväg upp till församlingshemmet... o det dånar i hela huset av herrns illvrål! Gapande o skrikande ligger han där på golvet...
Mellan varven har ju också Edith haft sina ligga-på-golvet-o-skrika-stunder...
SUCK!

Jag ser aldrig några andra barn göra så!!!
Det ÄR bara dom här monstren...

Nå väl... mellan varven har dom också lekt o haft jätteskoj!
Och, det var ju det som var meningen....

Säkert kan man förklara mycket med trötthet, förkylningar i kroppen o perioder i deras liv... men ack så less detta gapande o skrikande jag är!!!
Nu ligger dom farligt nära en Tradera-auktion!!!

Nå...

det är ju inte bara farmor som sätter honom i arbete.... ;-)
Han får slita en hel del hemma också!

Jag JOBBAR!

Och, vad gör Edith under tiden?  - - - >
Sitter i pyjamasen, nyss uppstigen ur sängen, o tittar på!

Och, stumpan den rara (än så länge) är i alla fall alltid glad
när hon vaknar, till skillnad från storebor som väldigt ofta är
skitsur när han vaknar!
Men, jag får lite obehagliga flashbacks...

Edith är ju krasslig o har börjat visa sitt missnöje på väldigt trista sätt... sätt som får mig tillbaka till sommaren 2007! Nångång i juli hamnar jag... Innan dess var Edvin det raraste man kunde hitta! Så otroligt go så det var inte sant... men, då blev han ju sjuk - vattkoppor! Plus att det hände en hel del annat i samma veva, Edith föddes - o hade kolik, värsta sorten, Ask var valp o hade nyss flyttat hit, kusiner var på besök, Baloo avlivades mm mm mm... så det var en hel del som påverkade... omtumlande o spännande händelser!

Men, det var dom där vattkopporna som var spiken, först trodde vi att det var ovanligt mycket myggbett! Men, sen blev det uppenbart att det var vattkoppor o humöret blev grinigare i takt med att kopporna spred sig!
Och, inget kontigt med det... nä då, vi hade stort tålamod o förbiseende... kraken var ju sjuk o det hade hänt så mycket omtumlande i hans liv sista tiden! "Det går snart över!" resonerade vi, och "Kanske det är nån tidigare trotsålder!?" det är bara det att den där trotsåldern som startade där strax efter 1 1/2 år håller fortfarande på!!!

Okej, senaste månaderna har han blivit betydligt lättare att resonera med... men, han har varit hemsk... det sticker jag inte under stolen med! Nu börjar han vara så förnuftig o han är verkligen en toppenkille!

Men... men... men...
Jag fasar... nu är ju den rara lillasystern sjuk o igår kastade hon sig hejdlöst ner på golvet o började vråla när hon inte fick som hon ville! Senare låg hon på skötbordet o sprattlande vrålade "Nej!" o då fick jag den där flashbacken -
Edvin/samma ålder - det var misstänkt likt!
Så nu hålls det tummar för fullt... för, jag sa till pappan igår...
"Blir det samma som med Edvin, då säljer jag dem! Så gör vi nya!!!"

Man kan ju inbilla sig...

att man fått lite mer vett i skallen när man faktiskt börjar närma sig fyrtio...
men, ta mig sjutton.... jag borde få hederspris i korkskallighet!

För nå annat kan jag väl inte kalla det...

Jonka-skidtur igår... extrem-skidor med tre hundar o nån av praktvurporna har jag tagit emot mig med höger armen... det vittnar då den lite svullna o blåmärkesklädda utsidan av handen om! Och ilningarna som pulserar bakom armen... Triceps om man ska snacka latin! Dom är kännbara... och, i den handen hade jag endast staven, inga hundar slet där inte!

Nå, vad gör man då när man vaknar på morron o känner lite skön träningsvärk... sätter igång bullbak med en liter mjölk o två paket jäst!
Hälften kanelbullar o andra hälften rullades till semlor!!!
Och så håller man på med nån satans GI-diet så man inte ens får smaka dom där bullarna...

Nå, det är väl nog korkat... då ger jag mig ut med hundarna på en sparktur!
Tänker ju nånstans att ont ska med ont fördrivas!
Spark på det här föret brukar inte vara så ansträngade...

Men, som igår i Kypas är även (grus)-vägarna här som mini-puckelpistar plus djupa spår efter dubbade däck!
Men, det var ändå en fröjd jämfört med igår... Senna skötte sig bra, nu när han åter bara hade en farbror att smöra för! Ask... han, ja, drog! Och, det enda ljud som hördes bortsett från vinande från motvinden var det svischande ljudet från medarna när vi susade fram...

Och, så kom jag hem... satte mig med tekoppen pappan precis fått klar... o kände efter...
hur det bultade i arm o rövmuskler! Och förbannade mig själv... jag hade ju kunnat vänta några dar i alla fall innan jag tog mig en ny sväng med påfrestning för mina ömma armmuskler!
Och så min härk till spark... den är så ostabil, efter alla vurpor o tillknycklingar, så jag tror det hade varit stadigare med skidorna i alla fall... Men, jag lär ju få rövmuskler så jag kan strypa en höna! =D
Kan nog passa bra, nu när jag äntligen fick tummen ur o bokade en spinningtid!
Där kom då det ultimata beviset... jag är korkad! Spinning... jag kommer att DÖ!!!

Jag åt en kanelbulle till teet! Den var SKITGOD!!!!

minns man?

mana manaMUPPARNA!Jag blev glad av att se dem igen!

bullar / semlor

Plockade fram ingredienser för ett bullbak...
mätte upp mjöl, margarin, smulade jästen i degbunken o så tänkte jag att det får stå så ett tag o gotta till sig i rumsvärmen innan jag sätter igång själva baket...

Märkliga saker händer (ordvits, haha) - oförklarliga spår i vetemjölet!

Men, när jag såg honom, herrn... hmmm... ja, nu kanske det inte syns så bra på bilden med detta tränade MAMMA-ÖGA såg på stört vem som skyldig var! Mjölig runt hela munnen!! Jag var ju tvungen att fråga honom om det var gott? Bara rent mjöl så där rakt upp o ner... gladeligen nickade han på huvudet o svarade med ett "Mmmmm!" vet inte varför, men... jag tror han överdrev lite!

Så, det blev att skala o skiva lite frukt o till det nån skopa vaniljglass... för det var en stumpa som upptäckte att nåt spännande var i görningen! Hon sneglade uppåt mot bunken, tog ett steg mot sin stol o precis när hon skulle börja skjuta den mot den där spännande bunken, full med mjöl, kom då mamman o lyfte upp henne o avledde manövern med en smaskig skål med frukt o glass!

Nu jäser det för fullt... jag hoppas, hoppas, hoppas att den där stumpan somnar till framför Playhouse Disney, men... det är då en storebror som gör allt för att INTE somna - studsa, hoppa, surra mm - så... som sagt... hoppas! För helst vill jag att den där stumpan med en förkylning i stadiet kopiösa mängder grön/gult snor rinnande ur näsan INTE ska hjälpa till med bullbaket...

lite, lite...

... ömt o stelt idag!
=D

Jag har träningsvärk med andra ord!
(måste ju säga ÄNTLIGEN!)

Det känns i rövmusklerna o armmusklerna!

Sen är det pigga o friska barn här i huset igen!
Det busas, springs o tjålas för fulla muggar... vilkenskillnad på stumpan från i lördags!

Skönt!

Tror han ska få en mobil...

med telefonnumret till BRIS inprogrammerat!

Utslagen herre, slocknade ungefär 2,4 kilometer efter att vi startat bilen...
endast inburen o "kastad" i soffan... så trött blir herrn av en helg i Kypas!


Totaldäckade Edvin snarkar ljudligt!

Och, jag fick nog höra...
först har dom låtit honom slavarbeta o sen ränna på party kring byss!!! ;-)

Skämt åsido... men, det var en trött herre som somnade i bilen!
Men, han har garanterat haft en toppenhelg!
Det är ju inte så lätt att vara bara tre år...
man kan bli så trött ibland att man faktiskt inte orkar nånting alls!

Och, ibland (ofta) är maten "gammal" o då går det ju inte att äta... men om det vankas en karamellpåse som säkert är ett år äldre än den nylagade maten, ja då spelar det ingen roll! Som häromdan när dom fått ett par chokladbollar var... Edith åt inte upp sina, höll på gegga o kladda mest o till sist hamnade ju en halvtuggad chokladboll på golvet... jag morrade väl lite om att hundarna kommer o äter upp den, fort som ögat kom då herrn o plockade upp den... o ville ÄTA den!!! Jag tror t.o.m att en hund hann vara där o provsmaka lite... men, DEN var minsann inte gammal... eller äcklig!!
Nä då, den funkade hur bra som helst att äta upp!

Vi for ju till Kypas på dan... hundar o skidor fick hänga med o efter en kaffetår snörde jag på mig munderingen o hundarna fick sina selar...
Tog även Dino med... tänkte att han behöver få komma ut i skidspåret en sväng...

Och, han skötte sig hur bra som helst... det var mina puckon som var fullkomligt garn!
Pucko-Ask höll på trippa på klospetsarna, ivrig att få komma iväg, Pucko-Senna skulle bara smöra, ena stunden för Ask o nästa Dino! Dom kommer bra överens, trots att dom är tre hanhundar... men... Ask har en tendens att fräsa till lite då o då.. han klev ju upp på rangstegen då Senna kom in i bilden o då blev han betydligt kaxigare!
Så, han har tendenser att morra till!
Går man bara ut o promenerar är det väl inga problem, sånt har man fort tagit ur dem... men, när man står på skidorna med tre ivriga hundar som går upp i varv behövs det inte så mycket för att det ska bli allvar! Speciellt när Pucko-S måste visa hur snäll o underlägsen han är hela tiden... uppvuxen o van att smöra för en grinig, gammal karelsk björnhundsgubbe! Pucko-S ser Dino lite som sin idol o är jätteimponerad av honom!

Nå, vi promenerade en liten sväng för att coola ner oss... sen åkte vi iväg...
och, det gick hur bra som helst... Dino fortsatte på sin bana... skötsam som få... så honom fick jag ju i vanlig ordning släpa efter mig... Pucko-S studsade runt honom o mig... angelägen om att komma åt hans mungipor för att grundligt slemma o slicka... Pucko-A springer järnet o drar, i vanlig ordning! Så, det slutar ju med en krasch... självfallet... Eftersom Pucko-S dansar runt mitt framför mig så jag grenslar honom, linan som han o Pucko-A är sammankopplade med fastnar ju runt mitt ena ben... jag flyger handlöst! Dinos koppel har jag bara haft i handen o det tappar jag så klart... så, jag kopplar loss Pucko-S... äh, nu får dom heta det dom heter... Jag kopplar loss Senna o han sticker ju efter Dino, själv kravlar jag mig upp o morrar till "Ask, men dra då för h-vete!!!"
DÅ hade han minsann inte den minsta bråttom, inte lika bråttom som jag... för jag ville bra gärna ha tag på Dino INNAN nån eventuell renflock dök upp!!!

Nå, strax så kom dom då rymlingarna oss till mötes, jag kastade mig över Dino, fick tag på kopplet... o så startade vi upp igen...
Fast, nu fick Senna springa lös hela tiden! Normalt brukar han få vara med o dra dom första 10 - 20 minutrarna för att sen få springa lös o bara vara valpig... så han får träna o vänja sig att dra i lagom takt... Ask, han bara drar o drar o drar.. framåt, framåt, framåt... han är som värsta polarhunden!
Nå, Senna o Dino hade ju tagit en annan riktning än den jag tänkt från början... men, då iddes jag inte vända utan for efter ett skoterspår... som vinklade av åt "fel" håll så då åkte vi lite i "skogen"... skaren bar oss ganska bra... men, det är ju träd i skogen, en hel del... och, Dino började på smeknamnet Pucko han också för varje träd han sprang på "fel" sida om!!!

Då hittar vi skidspår som vi följer efter ett tag... tills även dom far på stigar som jag helst undviker med puckona... så vinklar vi upp åt ett annat håll, kommer ut på en stor myr som jag känner igen o vet ungefär vart jag ska åka för att komma tillbaka... där, då på den hårda skaren, till gränsen likt skridskois så funkar allt så där bra som det bara kan göra! Både Dino o Ask drar o fartvinden tar loss tårar i mina ögon! YIPPIEEE!!
Nå, den där vägen vi ska ner efter... hmmm... ser den inte... hmm... jag VET ju att vägen vi ska åka på går där bortanför, men, jag har absolut ingen lust att börja harva mig fram ibland träden igen... nä, nä, nä... o nu hade jag då äntligen hittat ett skoterspår så då följde vi det!!! Det är avverkat där, så jag vet ju att det vägliknande vi kör efter så småningom kommer ut på en helt annan skogsväg... så, trots att det började skymma så kändes det bättre att ta en lååååång omväg än att börja traggla mellan träden...

Nå, där o då ett tag funkar det bra med draget igen...
Fast... sen börjar han dansa, Dino... han är lite halvskraj för skidorna, han håller sig långt bort från dem i alla fall... kanske det är lite taktik "Hmmm, jag låtsas att vara rädd o hoppa åt sidan, då kommer jag mig längst bak så får den där lilla franska fjanten o kärringen dra MIG istället!"
Nå, till sist kommer vi då upp på skogsbilvägen, jag tar på Senna hans sele o så kör vi... Enda skillnaden är att nu har jag TVÅ hundar på släptåg!!!

Jag vet inte hur många gånger jag föll... flera i alla fall...
Vad jag VET är att det är hårt!
Allt som är vitt i skogen är stenhårt! Det finns inte en tillstymmelse till puder eller lössnö... nä nä nä, is, is o lite mera is blandat med skare, hård skare!
Och "bilvägarna"! Ja, jag säger bara knagglig o knölig is!!!

När vi kom in i själva byn, DÅ minsann bröstade herr Dino upp sig o skulle låtsas springa FÖRE mig... men, nä du... nu hade jag satt kopplet i hans halskedja så det var färdigdraget för honom! Om så hela byns samlade tik-gäng hade kommit o svansat förbi så hade han fått gå o skämmas bakom oss! "Har du inte sprungit framför mig hittills, ditt Pucko, så ska du ta mig sjutton inte göra det för att kunna glänsa när du springer genom byn!" morrade jag åt honom...
Senna hade inte heller selen "ikopplad", det var bara Ask som drog, o drog o drog!
Ända in på gården... då stannade han också!
Dino o Senna... ja... dom drog också, åt andra hållet!

(Varför används inte bretoner som slädhundar? För, det är verkligen hundar som älskar att dra! Har fart, energi o uthållighet så vorstrarna får lätt på pälsen, i alla fall i jaktsammanhang i fjällmiljö!)

Men, det var kul!
Jag gillar såna här äventyr!!!
Det ska vara lite sport att vara ute o skidra! hehe...
Jag mätte på kartan... o "fågelvägen" det vi har kört blev det några få hundra meter från en mil... o med tanke på alla kurvor hit o dit förbi tallar o annat jox så blev det väl en bra bit över en mil!
Fast, en sak är då säker... kommer det inte mer snö snart så eldar jag upp skidorna!
Nu är det definitivt sparkföre!

Och en sak till jag måste skärpa mig med... mobilen!
Jag måste börja ta med mobilen... för dom hann ju börja fundera var jag höll hus... när det drog ut på tiden så där!

Vår kväll i bilder...

Mest hela kvällen låg hon under "Blixten mc Queen-filten" o sussade!
I lugn o ro, utan nån härjande storebror som hoppade på henne!Sen piggnade hon till... grabbade tag i mammans korsordspenna o sin egen bok o satte glatt igång att rita! Jag harklade mig lite o frågade, rätt barskt, vad hon sysslar med... "Får man rita i boken?" hon blängde lite på mig, såg ut som om fingrarna verkligen fastnat i kakburken... sen la hon huvudet på sned o såg på mig... "Skulle JAG???"  o det arma modershjärtat smälte...
tills...

... hon dök ner i mammans vinglas!
Och, till sist slog ner glaset på golvet och, så klart gick det i tusen bitar!


Finns det vinglas som håller???
Nå, dessa... köpta på ICA Maxi, tror det var nåt så löjligt om 59:- för 12 stycken, kan ju ha varit 79:- också... men, jag köpte dem endast för att just använda dem, med gott samvete trots att det krossas ett lite då o då... det är inte bara stumpan... här om dan var det mamman själv (vilket det oftast är) som krossade ett!

Icke trådlöst tangentbord och...

en sovande rump-stumpa i min famn... ja, så ser det ut just nu!

Vi följde aldrig med till Kypas, snörvliga o varma stumpan o jag!
Nä, det hade bara blivit en gå-o-kånka-på-en-pipig-stumpa-hela-dan-dag! För idag har hon verkligen varit hängig! Nu har hon som sagt slockat i min famn, jag inbillar mig inte att det är för natten, nä det är nog bara en power-nap o det är den tredje idag! Mat... hmmm... några ynka tuggor då o då... Ett glas saft o några chips gav henne energi så att hon hade några minuters hopp-i-soffan-il, men, sen kom hon o kröp upp i famnen o slocknade...

Så här sitter jag nu i en krokig ställning där jag krampaktigt håller fast den hjulförsedda stolen genom att ta spjärn mot kattklösmöbeln som jag normalt brukar lägga upp fötterna på... men. nu ligger det en KATT där!!! I famnen har jag förutom nästan tretton kilo sovande dotter även det sladdförsedda tangentbordet tillhörande den stationära datorn med den absolut inte platta skärmen... det funkar! Men, det är inte bekvämt!!!

Nu börjar träsmaken i röven framträda... så, jag tror vi försöker smyga oss ner i soffan... utan att stumpan vaknar så ska jag ta ett race med fjärrkontrollen!

Tänk, första tv:n med fjärrkontroll var en Telefunken!
Mamma köpte den nångång 79 o det kom hem en man från tv-affären o "installerade" apparaten, den avancerade med TVÅ kanaler o ingen text-tv!
Men, den hade FJÄRRKONTROLL!!! Hur häftigt var inte det!!!

Och installatören var en barsk man som spände ögonen i den då åttaårige blonda flickan som lyssnade till namnet Catherine o sa att det var mycket farligt att stå mellan fjärrkontrollen o tv:n när man växlade kanal!!! Så det var min fasa genom hela uppväxten!!! Att trycka på nån av knapparna på fjärren o tex hunden råkade gå emellan! Jag var fasansfullt livrädd för den där strålningen!

Tomt o tyst!

Det är väl vad man kan sammanfatta den här morronen!
Fast, då har ju den där stumpan sovit oroligt i natt, febrig har hon vridit o vänt på sig ett par timmar... slumrade just till mellan halv sju o halv åtta... då nångång började stövarn känna ett behov av både att tömma blåsan o fylla magen!
Då gick jag upp o kokade kaffe... Pappan kom strax efter o så stumpan en liten stund senare...
 
Nu ska hon bara vakna från sin tupplur hon tar sig i soffan... äta lite lunch o så ska vi ge oss iväg åt Kypas vi också en sväng...

Igår fick jag bli lite överväldigad...
Fem muggar bars ner, helt utan både gnäll, tjat eller hot! Den stora odågan till son höll på att totalchocka mig! Hallå! Jag brukar få tjata i minst fem veckor o så brukar det hinna utöka kaffemuggsförrådet där uppe minst dubbelt innan dom bärs ner... Ett typiskt "plötsligt-händer-det-moment!" =D

Nåväl...

Mammablogg Award

Jag har blivit utmärkt! =D
Fick denna av Hannele...
Hanneles Mammablogg!
KUL! Tackar...(Mammablogg!)

Reglerna för Awarden är enkla.
Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!
Det är med en stor Ära som jag ger den här Awarden vidare till:

Linda
Maria
Jessica

Dagens outfit... i kallt klimat!

Som sagt... det var ju rätt kallt på morron!

Jag har haft planer på en dusch hela dan, men... dom där få plusgraderna har inte känts speciellt lockande att klä av sig naken o ställa sig i... så, jag har liksom bara väntat...klädd i denna coola outfit!
Tänk, det finns bloggare som ondgör sig över folk som klär sig i mjukisbyxor i skolan... ehhh... tur att dom inte läser min blogg! HAHA! En hel dag i fleecepyjamas!

Nå, under dagen har också tvättmaskinen snurrat på... o torktumlaren... så dom där graderna i duschrummet har nog ökat på så att jag alldeles strax tål att ta mig en dusch!
Så... kvällen kanske avslutas i nåt mer passande en fredagskväll än just denna dress...


Men gissa om det är skönt att bara gå o mojsa!
Speciellt när det är kallt!
Vi har allihop gått o lodat i fleece... tom Edvin har haft på sig en fleecejacka!

Pappan tog sig en rallarsväng till Kalix bla. han började få allvarliga dampsymtom efter att i fem dygn legat pall i sängen... myrorna hade nog raveparty i hans ben!

Edvin beställde ju taxi till Kypas igår, så farmor kom då o hämtade honom... och jag tänker inte sticka under stol med att det var skönt!!! Skönt att slippa mister monster! Lika skönt som han tycker det var att slippa oss!!!
För, vi har verkligen trampat varandra på nerverna de senaste dagarna!

Tidigare under dagen har dammsugarn fått kämpa...
den har att göra här i huset! Helt klart!
Vi tog en storröjning i "Edvins rum"!
Så stogade vi till med bord o andra mattan så att Edvins julklapp också rymdes! - - - >
Och genast... så satte det ett brummande utav dess like igång!
"Brrrrmmmm... brrrrmmm... brrrrrmmmm" lät det ett lååååångt tag!
Tills stumpan gick dit o brydde sig... o stövarn... "THE GIANT HARRIER" invaderade herrns värld! (Hulken o King Kong kan ju slänga sig i väggen!) Då, när han fick "hjälp" blev det mer gnällton igen... =)

Nä, nu börjar Stumpan lugnat ner sig efter ett il med härjande i soffan, alldeles strax lär hon lägga igen ögonlocken! Så, det blir Lets dance o ett vinglas! I lugn o ro! Helt utan monsterpojke!!! AHHHHH!
Fast, jag vet ju... inom loppet av nån timme eller två lär jag börja sakna honom!

Elektricitet + frånvaro + minus 29 = ?

Kallt som satan!

Kaffekokning? Nä!
Vällingkokning? Nä!
Underhållning till sjuka barn (läs TV)? Nä!

Så har vår morron sett ut!

Pappan vaknade o upptäckte att det var misstänkt mörkt, tyst o kallt!
Snabbt konstaterades att det inte fanns nån ström i dom där två hålen... ingenstans, i nåt hål fanns det elektricitet!
Nu har vi vår kära kamin, så den fick hosta igång sig o börja jobba, men utan fläkt så sprider sig inte värmen lika bra, men det höll sig omkring 15 - 16 plus inomhus i alla fall, utan kamin hade nog hela huset frusit ihop!

Efter samtal till Vattenfalls telefonsvarare var beskedet att felet skulle vara åtgärdat 8.30... hmmm... jag skakade ihop vällingflaskor o förberedde att värma i kastrull ovanpå täljstenarna i kaminen ifall att....
och, ifall att inträffade åtminstonen en timme till! Men, det gick riktigt fort att värma vällingen så där... på stenåldersvis (bortsett då från den rostfria kastrullen, då) o Edvin var så nöjd! Stumpan kom upp lite senare o fick samma procedur!
Själv fick jag inviga min skogspanna på riktigt! =D


Riktigt gott med kaffe kokt över öppen eld så här en fredag i januari!

Nu är ju strömmen igång igen... tv:n står o nöter på barnkanalerna, ordningen är återställd så att säga! Jag samlar mod att gå ner o ta mig en dusch... ibland kan jag längta vansinnigt efter ett badkar! Idag hade det inte suttit helt fel att glida ner i ett hett bad, bubblor o kanske ett levande ljus... mmm... Nå, man blir ju ren av en snabb dusch i ett iskallt rum i källaren... fort går det i alla fall! Ska ta med mig en termometer, bara för skojs skull... eller, kanske inte... lär ju frysa än mer om jag får en faktisk siffra på kylan!
.
.
.
Jag ville nog inte veta...
6,5 - 7
men, det var ju plusgrader!

Fashionista

fashonista... fasinista...

Jag kan inte stava till det!
Har sett att en hel del bloggar heter eller kallar sig just det...
undrar vad det betyder?

Hittade nåt slags svar...

från TYDA.SE

Sitter med en katt i min famn...

som börjar bli väldigt vanligt numera!
Han har, utan bollkulor, blivit mycket social o kelig!!!

Och det är såååå trevligt att faktiskt känna att man har nåt i famnen!
En tyngd!

Och, det är så himla trevligt att smeka över en kattrygg UTAN att med lätthet kunna följa varenda kotas kontur medan man räknar antalet ryggkotor!!!

Hallejulja-moment!
Tack o lov för veterinärens vassa skalpell!!!

Sovit på håret

jag åkte ju iväg en sväng...
Skönt faktiskt... att få göra nåt annat än tjorv med trollungar... inte för att det är det absolut bästa jag vet, nä... det är det... men, det känns skönt att man faktiskt kan göra nåt som vuxen människa... utan barn!

Och pappan gick upp med stumpan i samma veva som jag for iväg i den norrländska kvällens 28-gradiga kyla. Stumpan den tröttaste, febrig o INTE pigg o glad!!

Pappan berättade senare över en väldigt smaskig middag, älgkött, potatis o sås!

Hon somnade ganska fort, som en stock o sov på sitt lilla rara huvud, vaknade o högra sidans hår stod rakt ut! Halvägs i trappan ner mötte dom en storebror som kläcker ur sig: "Kolla vilket hår! Det ser nästan ut som farmor!!"
Hehe... av barn o dårar... var det så det var sagt!?
Fast, vem som helst som blir jämförd med stumpan skall känna sig hedrad... för rarare o sötare får man leta efter!!! =D

Sen, lite senare började herrn surra om Kypas...
Jag frågade lite runt omkring o snabbt kom det fram att han ville ju bra gärna åka dit... så, då hämtade vi telefelånen o han fick ringa! Upptaget, upptaget, upptaget... ja men då provar vi farmors mobil! Upptaget! Klockan är ju ändå långt efter 20.30... vi testar väl FARFARS mobil då! Och, då fick han ju svar till sist - av farmor!
Och, efter ett ganska långt samtal... så kom dom fram till att farmor hämtar, först Frida o handla... sen kommer dom o hämtar Edvin!
Jag tror att han börjar vara ganska less att trampa runt med oss här... sjuklingar som bara gnäller eller orkar inte göra nånting!!! =)

Brrr...

Fleeceoveraller o stickade tjocksockor är dagens outfit hos två av fyra här i familjen idag!! Gissa vilka! ;-)
Nå, det är ju bara jag o stumpan som har varsin fleeceoverall... graderna utanför håller sig till det SMHI lovat, det blev inte kallare hittills... Kaminen eldar på för fullt...

Jag ska iväg o läsa lite speaker-text idag, så jag stängde in mig i hund tillilka datorrummet o läste högt en stund... o drastiskt sjönk temperaturen i resten av huset (och steg lika dramatiskt här inne!) så... det var bara att öppna dörrarna, lyssna till den ljuvliga serenaden av förkyld, grinig Edith o bara grinig o obstinant Edvin samt en hostande o kraxande pappa!!!
Pappan hotade med att konsfiskera allt vad Pettson & Findus heter... för efter att monsterpojken sett på dom så blir han extra tjurig! Och, det är ju så sant, han är som en blandning... Sur som gubben Pettson o obstinat som katten Findus!!!!

Näpp...
Nu ska jag gå o kånka runt på masken Ditto ett tag... för det verkar vara det stumpan vill! Kommer o ska klänga upp i famnen... så fort jag tar upp henne så börjar hon åla sig runt för att ta sig ner... så fort hon står på golvet börjar hon gnälla upp i famnen... och igen, och igen, och igen....

Bara tvungen...

att visa det här!!!

Jag har ju mina ormar ute för försäljning... nå, dom är ju så gott som redan sålda, bara dom nya ägarna har installerat sig klart så... men, så länge jag har ormarna hemma tänker jag också låta annonsen finnas kvar...
Och, det trillar in mail av intresserade, nästan varje dag!

Fick ett av en riktigt trevlig tjej, som studerar till djurskötare o där verkar det vara ett perfekt hem för ormarna!

Sen fick jag ett mail till...
av mamman...Först tyckte jag att det var lite komiskt...
sen, ju mer jag funderat på det desto mer "upprörd" blir jag!
Är det inte ett rätt tarvligt sätt???
Att gå så här bakom ryggen på sin egen dotter???
Snacka om att vara manipulativ!

Känner nästan hornen börja stiga upp ur pannan... tror ta mig sjutton jag säljer dem till tjejen i pin kiv!

Med förlorad heder...

jag köpte en flaska tändvätska på Konsum igår!
Nu fjuttade jag precis igång eld... med tändvätska!
Inse... TÄNDVÄTSKA!

Inte en tillstymmelse till näver, inte ens en täljd träflisa! Nä, 'sprut, sprut' o så 'floff', så brann det så fint!
Och, jag tänkte... eldade jag upp min norrländska heder nu???

För, det är väl ändå inte tillåtet att använda "stockholmsnäver"!!!
Man ska väl peta in snusen under läppen, dra upp gällivarehänget med ett inandat "Jo" o med Mora2000 tälja några flisor trä... gärna med lite blodvite som man utan att bry sig om bara torkar av på byxorna!
Men satan så enkelt det var!!!
Men, jag kallar det inte att göra upp eld... nä, jag fjuttade! =D

Stumpan är igång - uppe på benen, efter en natt med hög feber! Men, det är krassligt... Pappans feber var nästan borta igår kväll/em för att på morron vara över 39 igen!
Edvin är som han brukar... rar o go o ett monster mellan varven!
Hundrarna är PÅ!!!
Men, där vet jag ju anledningen... dom behöver få komma ut o röra på sig... lätt fixat så fort man kommer på banan igen med sjuklingarna...

Och, så har jag rätt i mina hundfunderingar!!!
Det var den arme saten Ask!
Jag tog honom på bar gärning!!! Med plysch-hästens panna (öronen har ju tagit slut) i käften, försynt gnagande! Tyvärr, eller tur beror vem man frågar, så var jag på ena sidan av soffan o han på andra... så, bara med min arga röst ett vrål "FYYY!!!" så försvann hunden i ett nafs upp under soffan på vindan! Jag hann inte ens nudda ett pälsstrå!!! Jag hade väldigt gärna fått tag i en hundnacke som med glädje lyfts upp o skakats om!
Jag tror det börjar vara dags för "operation råttfälla"!

Synnerligen effektivt sätt att få hundar att låta bli sånt som dom inte ska röra...
Man gillrar råttfällor, eller musfällor - den minsta sorten räcker för dom behöver inte slå igen över nån stackars hunds kroppsdel... nä, det räcker gott med att dom slår igen, ljudet o kanske en liten "dutt" över nosen ger en sån effekt, att hunden ganska direkt fattar budskapet! Det ger ännu bättre effekt om man kopplar ihop två fällor...
Ett snöre från den enas bygel till den andras "ost-hållare"!

Alla hundar jag haft har jag på ett enkelt sätt fått att sluta tex sno mat från bord!
En smaskig matbit placeras lämpligt ut, på ett soffbord.... långt ut på köksbänken, en stol, köksbordet... var som! Och, under eller precis bredvid sätter man då gillrade musfällor o så går man undan... och, ganska snart hörs det pang-pang o en skamsen hund sjappar! Ibland kan man få upprepa för att budskapet ska gå in, olika från hund till hund men bortsett från en hund, Zune, så fattar alla hundar!
Och, det utan att dom överhuvudtaget kopplar ihop husse/matte/ledaren med en "bestraffning"!

Zune... men han var ofattbart lustig...
på honom funkade det INTE!
Men, å andra sidan så var det mycket som inte funkade på honom!
Han var ju helt galen på att äta upp kattskiten ur lådan, o då hade jag en vanlig kattlåda utan "tak"!
Så, till sist blev jag less hans skitätande... jättegulligt att få en blöt hundpuss som stinker kattskit!!!
Så, jag gillrade råttfällorna, två sammankopplade, i en icke rengjord kattlåda!
Gick undan o vaktade (så att inte katten gick dit!!!) strax kommer då hunden o det smäller... Gissa om han bryr sig... nä, han bökar runt bland sanden o trycker i sig skiten!

Det där upprepade jag flera gånger... o varje gång... så hände samma sak!
Den svarta nosen såg ut som en cocosboll, prickig av kattsand... när han nöjd lämnade den rensade kattlådan!
Kattskit måste ju vara jäkligt gott!!!
Sen köpte jag en kattlåda med tak, som ett hus!!!
Och så småningom sålde jag hunden... till Norge!
Fast, det berodde mest på att jag hade så vansinnigt ont i ryggen att jag inte klarade av att träna honom för jakten... det andra hade jag nog kunnat leva med! =)

Puckohundar!
Får man dom hundar man förtjänar?
Antagligen... det är ju jag som ledare som "gör dem"!
Fast, av alla hundar jag haft genom åren... så var Zune en lakritsbåt bland geléhallonen!!!

Ser det inte tragiskt ut?!

YouTube

Det är nog tur...

att jag inte tar dom på bar gärning!!!
För... jag tror nog att jag skulle tala med ganska, kraftigt stora bokstäver till den jycke som gör det här!!
Jag är lite lur på att det är den försynte Ask!
Mr Blåöga med looken "jag-gör-aldrig-nåt-galet!" För om jag nu inte minns helt galet så tuggades det sönder lite så där försynt både det ena o det andra INNAN stövarn gjorde entré i vårt liv!

Och stumpan hon pimpar!
En fråga på 1 1/2 års kontrollen idag var om hon klotterritar...
"ehhh, ja mycket, gärna o ofta på allt hon kommer åt!!!"
Det finns spår av hennes konstnärlighet precis överallt!
Tur att man har det lite halvskruttigt... =D hade nog varit värre om man nyss hållit på med nån renovering!
Min pimpade kortlek! - - - >

Pappan är i bättre form nu...
Stumpan hade ganska rejält med feber här på eftermiddan... jag o Edvin verkar hittills klara oss... men... jag ropar inte hej, absolut inte!
Tyckte jag kände mig risig här tidigare...
Gjorde mig en "mammas-lök-dryck"!

Mät upp en mugg mjölk, koka upp...
hacka 1/2 - 1 en gul lök fint o låt sjuda med mjölken några minuter.
Sila ur löken o drick mjölken/drycken het!
Vill man ha mer förkylnings (och människo) bortdrivning så kan man
krossa så många vitlöksklyftor man vill o tål... låt koka med!
Och, en skvätt honung skadar inte heller...

Jag lovar... det smakar pest o pina!
Men, jisses vilken vitaminchock som ger sig på bacill-inkräktarna i kroppen!


Seeeegt!

Ibland är det lustigt hur segt det är...
fortfarande syns inte ett inlägg som "publicerades" för över fyra timmar sen... så, det här inlägget lär väl då inte synas förrän om åtta timmar!

Vi har varit på bvc idag, igen...
Nu hade vi tid för 1 1/2 års läkarkollen... o stumpan var såååå febrig o eländig!
Det tar oss, en efter en... jag går omkring o inbillar mig att jag redan haft min dos!!! =D Jag var ju risig en hel dag... frös o låg mest hela tiden... men... men... jag lär nog få min beskärda del av flunsan, jag också...

Borde!

Det finns så många borde...
Just nu så sitter jag o fingrar i mitt hår o kommer på att jag BORDE boka en klipptid!
För nu är det risbuske!
Visst... långt har det blivit... men... som sagt... borde!
kika här - det här ser jag när jag tittar i en spegel!!!
så... jag ska bara o bara o bara... sen ska jag komma på en lämplig dag att boka klipptid!

Jag måste bara säga att "bloglovin" var en toppengrej!
Jag har ju en hel del bloggar jag följer... en del skriver ofta o andra mer sällan...
o med denna härliga tjänst så behöver man bara gå in på EN enda sida så ser man direkt var alla nya inlägg är! =) Så himla bra... då behöver jag inte gå in på alla olika bloggar femtionelva gånger per dag bara för att upptäcka att inget nytt hänt! =D
bloglovin - riktigt smidigt!

Ja ja ja... jag måste ju...

som alla andra surra om att jag städat ut julen!
Idag åkte den... dan för tjugonda knut o inte ett danssteg tog jag!
Nä... jag rafsade ner alllt... lite pliktskyldigt tog jag en trasa med lite såpvatten o duttade lite här o var!
Jag hade fullt sjå att hålla kvar sakerna där jag lämnat dem!
Hjälpredor... två...
Snabbare än vad jag plockade ner plockade dom runt!
Edith käkade upp all häftmassa hon kom åt!! Jag har "säkrat" en del saker, typ stor tomte i trappen osv... med häftmassa! Tydligen så smakar det gott... kanske man ska testa!
Lär ju inte finnas nå kolhydrater där iaf! =D

Men, nu är allt utom gardinerna i köket borta!
Dom är inte så juliga så det gör väl inte så mycket... har för mig att dom fick hänga lääääänge i fjol... också!!!

Nå, glad i hågen hängde jag upp mina GK-gardiner!!!
Inte nog med att dom jävlarna missfärgade lucialinnen... nä...
och inte heller vad det nog med Pucko-försäljarnas beteende... nä...

Då har dom dessutom krympt... o det var ju inte måttligt heller!!!
NU förstår jag verkligen varför man INTE ska tvätta tyget!!!

Korkskallad som jag är så... ja, jag tvättade ju dem!!!
Så här gick det till med min dispyt om hur o om man tvättar gardiner med den ärade butiksägaren!
GK´s Tvättråd!

När jag nu håller på....
Köpte ett par hängselbyxor till Edith där, som hon rimligtvis borde ha kunnat ha NU...
Men... återigen, butiksägaren... den trevliga... läxade upp mig om hur saker o ting ska vara!
GK´s Barnkläder - storleksinfo!

Dom gjorde det en tredje gång... ids inte tjåla nå mer om det, men... det lär väl komma i nåt blogginlägg nångång... historien om Edvins födelesdagspresent som dom sålde... fast inte till mig!

Och... jag fick nog av den affären...
Kommer inte att sätta min fot där så länge dom där ägarna driver det!

Fjärde inlägget idag!!!
Suck... nu börjar jag bli jobbig!
Men, det är säkert för att den där pappan legat heldäckad idag också... ingen har jag haft att dividera o surra med!
Stackarn... ;-) Inte att har sjuk... nä, att han måste lyssna på mitt pladder när han är frisk!

Vädret...

det eviga samtalsämnet...
tom för en luttrad norrlänning!

För...om SMHI lovar att det ska vara minus 29 grader - - - >
ja, då blir det garanterat kallt!
Få se om det traskar ner mot 40 minus o lite lägre!?
För, hittills har dom ju "lovat" 10-15 minus o vi har haft konstant 22 - 30 minusgrader!

Och hur sjukt är det inte!!!
Vi var till Bränna idag... rullade ut ur garaget som är tre-fyra minus inuti för att lyssna på vatten som porlade från taket i dom fyra plusgrader det var utomhus!!!

Pappan fick sig bättre hostmedicin... o det är inte nån lunginflammation, tack o lov!
Gjorde en smörgåstårta till middag... det blev gott!
Trots att jag lyckades plocka en bit kallrökt lax istället för gravad...
Jag gled förbi paketen i kyldisken o sneglande tänkte jag "fasen, har dom då ingen gravad lax!!!" men, när jag läste på etiketterna så fanns det ju! =) Tills jag kom hem o verkligen såg på laxen... o öppnade... o det var kallrökt lax! Blä...
Är inte så värst förtjust i kallrökt... nä, det ska vara gravad!

Men, smörgåstårta blev det! Satte mjukbaconost runt om o tillsammans med den rökta laxen blev det en riktigt smakrik tårta! Och... gott!

Hundar... morr...

Ofta är dom billiga!
På morron, ja... då var dom extremt billiga!

Mormor kom förbi igår o hade som så ofta med sig något som hon stickat!
Tack o lov för mormor... vårt sockförråd är välfyllt!!! =D
Själv KAN jag sticka... räta o aviga maskor som blir hårdare o hårdare för att i slutskedet av min stickning gnissla som värsta osmorda maskineriet! Sen får jag skavsår på pekfingret också...
Men, det blir inget av det jag stickar... om det nu inte råkar vara en halsduk jag vill ha!

Men, mormor... hon kan sticka!
Igår var det jag som fick ett par varma tofflor, i ullgarn...
Genast tog jag på mig dem... mina fötter är ofta både nakna o frusna... gillar inte strumpor! Hellre sockor o tofflor! Och, dessa var en blandning mellan just sockor o tofflor! Genast blev de mina favoriter!

Innan jag gick o la mig stoppade jag undan dom på en stol...
På morron hittade jag EN... på hallgolvet...
Nå, jag hittade den andra också... söndergnagad i hundburen!!! morr

Sen har dom varit så där puckade o jobbiga!
Ask är som ett tänt ljus... han kan inte snabbt nog sitta ner o se ut så oskuldsfull ut mitt framför mig!
Det andra stolpskottet... är inte riktigt lika smidig...
han står still... lagom så man snavar över honom.

Och, jag vet varför...
Det är den där maten... älgsteken....

Nu håller dom på o busleker... o av nån anledning blir jag skitirriterad över det... säkert tack vare att det oftast brukar ramla nåt barn o börja gråta tack vare deras rövtacklingar när dom busar!
Tycker inte att hundar ska busa inne!
Idag är dom extrembusiga!
Hela tiden vid köksbänken där hundmatskålarna står håller dom på kalvar runt... säkert sprider dom angenäma dofter från gårdagens gourmet-middag!

Va... tror dom att det finns mer älgkött till dem???
Nä nänä... om det så legat en hel älg i kylen hade dom inte fått ett uns när dom blir så puckade!
Vatten o ris!!! Det är vad dom borde få resten av veckan...

Det börjar vara tomt!

Lite då o då hittar jag saker på Tradera!
Det kan vara allt från nån fin overall till Edith till prylar, (o så en o annan "mina" trampar jag på då o då, det också - det finns puckon med stort P)!
Vad man inte kan hitta där!!!
Ofta är det nåt speciellt som jag behöver... som tex ett måttband!
Jag har ett gammalt, tror jag "ärvt" det av mamma... så nött att man knappt ser vad det står för centimetrar! Så, varje gång jag nu behöver mäta nåt så tänker jag "Nu måste jag komma ihåg att köpa ett nytt måttband!" sen åker jag då o handlar... för jag antar att såna finns på sybehörsavdelningen tom på Konsum, som jag susar förbi utan en tanke på den där gula plastremsan med svarta streck!!!
Och, denna procedur upprepas... jämt!

Men, nu kom jag ihåg att söka på Tradera o hittade ett blått måttband för 15:- med portot (hur mycket kan ett måttband väga egentligen?) på 24:- så blev det säkert dyrare än på affärn... men, nu har jag snart ett som funkar!!!

Sen brukar jag kolla lite såna grejer som jag halvsamlar på... träkatter o lucior!
Men, nu är ju min frossar-tid över... för en månad sen så fanns det hur mycket lucior som helst till salu!! Nu finns det knappt nån... ett tiotal!
Och, jag grämer mig fortfarande över guld-lucian jag missade ifjol!
Glömde bort o vakta en auktion o den for all världens väg... och den var så fin, så fin!!!
Så... då är det väl bara att vänta på nästa jul, när lucia-auktionerna åter börjar frodas!
För nu är det verkligen öken på luciafronten!

Nä nu ska jag gå ta mig kaffekopp nummer två!
Det  var en herre som vaknade alldeles galet tidigt idag!
Pappan har varit uppe o gjort välling till honom en sväng... sen har han varit "bökig"... låg o trängdes med oss (o stumpan) i sängen men kunde ju inte sova... så där låg han o petade Edith i ansiktet... sparkade med benen... snurrade runt så pappan lyfte resolut över honom i hans säng efter att han fick igång stumpan! Och, där låg han o huckrade: "Jag kan bli så rädd i vita huset!" sen somnade han nog en sväng... jag somnade i alla fall... men, vaknade av ett smackande o klickande ljud, o en herre som var nödig! Vet inte vad han sysslade med... kanske han drömde på nåt afrikanskt bush-folkspråk!?
Så, då gick vi upp... Dom två andra sover, ligger o vilar i alla fall, än!

Och, jag tror att pappan är lite, lite piggare idag... men... han kändes varm o hur denna människa har svettats inatt!!! Jag har helt seriöst aldrig varit med om värre.... täcket var absolut dyblött!! Han fick lägga ut en badlakan över madrassen o ta ett nytt, torrt täcke... annars hade han nog frusit ihjäl inatt!
Men, jag inbillar mig att det är bra... febern är väl på väg tillbaka när man svettas!?
Fast, han låter fortfarande rätt illa när han hostar!

När inte pappan äter upp sin mat...

ja... då är pappan sjuk!!!

Middan bestod av "söndagsstek" som fanns färdig i frysen... mandelpotatis o sås...
pappan tog sig ett lass... men, orkade inte äta upp hälften ens!
Hundarna blev ju glada... deras middag blev lite smakligare än vanliga pedigree-slafset...
Men, det är bara att konstatera... då ÄR pappan ordentligt sjuk!!!
Tempen var över 40 grader alldeles nyss... det är lite lurt likt lunginflammation med den där hostan!

Trollen somnade rätt bra ikväll...
men dom är ju slutkörda efter några kvällar i fullt ös (somna för att sen vakna o hålla låda!)!
Själv hade jag tänkt mig en sväng med hundar o spark... men...
det är nog bäst att inte lämna trollen o pappan själva!
För, vaknar dom o är griniga kör dom väl slut på stackars kraken...
och, här är det inte som reklamen "när en karl är riktigt sjuk" - nä...
Anders ÄR aldrig sjuk... han ligger inte i soffan/sängen en hel dag... sånt händer inte!
Nä... och, idag har han legat under en filt hela dan... Då ÄR han sjuk!
Få se om jag måste sparka iväg honom till vårdcentralen i morn!!!

Här tidigare skulle han göra upp eld... o ta in veden... trots att jag morrade att han skulle ligga kvar i sängen medan jag fixade en tekopp! När han kraxande frågade om jag iddes ta in veden från bron var jag tvungen att morrande fråga: "Måste jag kommendera dig till sängen?!" då pep han upp på vindan o la sig!
Så... jag antar att jag måste morra lite om man ska få iväg honom till nån läkarj***el!

Så, nu ska jag googla lite om feber o hosta!
Känner mig som nån annan Florence Nightingale

Hå!

Jag har pysslat lite med... 
 cv69.se   =D
lite hoya-bilder har jag stoppat dit!
Men, jag är inte riktigt nöjd med strukturen...
måste göra ett seriösare ryck nån dag när jag har tid!
WOAH HA HA!

Kattkräket... är inte så mycket kräk... =D
Han har, peppar peppar, skött sig riktigt bra senaste dagarna!

Så... jag får ju hoppas att det värsta är gjort... fast, jag ropar inte hej!
Definitivt inte... inte ens en tillstymmelse till nick med huvudet!!!

Fast, nån positiv effekt finns, märkbart!
Vågen visar på drygt tre hekto plus!
På en o en halv vecka!

Sen har han blivit så go!
Han har väl alltid varit go o kelig, men liksom med ett öga öppet hela tiden... han har väl varit tvungen att hålla koll på om det dyker upp nån schysst brud!
Och nu... nu kan han ligga helt utfläkt, totalt avslappnad o spinna så det dånar!
Tidigare har han ytterst sällan spunnit!!!
Det är väl när dom där eländeshormonerna smugit sig ur kroppen... ;-)
Kattkräk... måste jag "döpa om" honom?
Gokatta!

"Jag skribde där..."

. . . sa Edvin när han satt o försökte komma nånvart på "Google"!
Och, han hade mycket riktigt skrivit:
"mnn.,.,tk" i sökrutan!
Han förklarade så förnuftigt att det står monstertruck!
Han är bara tre år!!! Och, sätter man bara dit lite vokaler så står det ju faktiskt nästan monstertruck!

Jag har lovat pappan...
Om han tar på sig sina MANkini! när vi åker o badar nångång... så ska jag ta på mig en TANkini!!!
Det är väl nästan samma sak!!! =) Dom finns på La Redoute

Vi hade en gnällig herre som vaknade idag!
Han har sovit till NIO på morron...
Stumpan den sjusovaren har varit uppe långt före honom!!!
Och, han var butter...
Det var inte mycket som var rätt!
Så, igår när jag trodde att han piggnat på sig så var det väl febern som mattade ner honom så han inte orkade gnälla!
Pappan har också krasslat på morron... hans luftvägar låter som jetplan så fort det kommer nå förkylningsaktigt dit! Hostan han får väcker upp sånt som inte sett dagens ljus på många år... o själv studsar jag ur sängen om han ligger kvar! Så, han smög sig upp... före stövarn hade kommit på att han var pinknödig!

Sen satt vi o drack kaffe... i en serenad av gnäll o tjafs...
Jag tyckte till pappan att "usch... idag blir det en sån dag då man bara vill att klockan ska bli 22 så man kan gå o lägga sig!!!"
Och, tänk så bra det hade varit om man kunde "spara" timmar!!!

Som idag... klockan tio på morron vrider man fram klockan till tio på kvällen o så lägger man in dom där tolv timmarna på sparkontot... sen i sommar, när man ligger där i sanden... njuter av en glass o hör trollen plaska lyckligt i vattnet... DÅ kan man ta ut dom där timmarna!!!
Varför går inte det???

Också en fråga...

Medan man sitter i ett allmänt väntrum på en helt vanlig vårdcentral får man ju se o höra en del, både som man vill o sånt som man gärna hade sluppit att höra...

Igår möttes två par, i ganska mycket övre medelåldern...
Första paret håller på klä på sig för att ge sig iväg... damen i det andra paret kommer till kapphängarna o börjar prata med den andra damen medan ytterkläderna kläs på... dom pratar om utlandsresor som inte blev av o hur man ändå blir sugen när det då är så här kallt.... osv... sen kommer mannen i det andra paret även han till kapporna o man hör hur krystat det låter när han hälsar: "Åhå... Å du lever än!" den andra mannen frågar "Va?" han hörde alldeles säkert vad den andra mannen sa men som man så ofta gör... frågar VA fast man i hjärnan redan vet vad som sas...
Den andra mannen upprepar, ännu mer krystat "hehe, ja du lever än? höhö!" Då hakar den andra mannen på o skrattar till lite krystat... "Ja, haha! Än står man på benen!"

Och där sitter jag o lyssnar, helt ofrivilligt... o tänker "Ja, DET är ju uppenbart!"
Tänk om mannen precis varit hos doktorn o fått reda på att han har en obotlig sjukdom... eller att frun har blivit allvarligt sjuk... vi är ju faktiskt på en vårdinrättning!
Säkert var det väl inte annat än blodsockret som skulle mätas... 
Men tänk om det var obotlig cancer han precis fått reda på att han hade...
vill man höra "Åhå, och du lever än!" då???

Edvin är inte i nån vidare form!
Båda trollen, vaknade ju alldeles för tidigt igår morse... o båda trollen var aströtta tidigt på kvällen!!!
Somnade strax före sju gjorde dom båda två!

Och vi jublade lite glatt! YIPPIEEE!!!
En härlig tv-kväll i soffan UTAN hoppande troll som härjar!!!
Lite smaskigt att äta... o dricka... AHHH!!!
"Dom är såååå trötta så nu sover dom säkert för natten!!!"

HAHAHA!!!
Halvnio hör man det karakteristiska ljudet av en stumpa som backar nerför trappan... strax efter kommer en storebror! Och, då var friden slut... inte för att det var så trist... nä, men... trots att det bästa som finns är att se lilla rara stumpans spexande... så hade jag gärna sett LetsDance-paren dansa utan hennes inblandning!!! Nu stod hon framför tv:n hela tiden... armarna som väderkvarnar o runt, runt dansade hon!
Dom höll igång till 22... då stupade Edvin i sängen uppe... stumpan härjade i sin säng ett par timmar till!
Och man fick sig en lektion i andemeningen av ordspråket: Man ska inte ropa HEJ förrän man kommit över bäcken!
Vi landade båda två, med ett ljudligt plask i bäcken!

Och, nu på morron ville Edvin ha på sig fleece-dressen ovanpå pyjamasen, strumpor o fleecefilten på när han satt i soffan med en pava välling!
Kinderna är rosiga o han är hängig!
Pappan berättade om vällingkokandet... det är ju mycket viktigt att han SJÄLV gör en del saker på exakt det sätt han tänkt sig... tex värma vällingen i exakt 55 sekunder och "Jag kan trycka SJÄLV på startknappen!!!" Nu hade han suttit i soffan medan pappan blandade pulver o vatten o hojtat: "Det ska vara 55!! DU kan trycka på startknappen!!!"

Stumpan verkar vara än så länge pigg o kry...
Pappan har åkt till Kypas för nån stor-maskin-körning av något slag så idag blir det synnerligen slöande från oss andra! ;-)

Bvc o "barnbarn"!

Det var ju en tidig morron... när klockan började närma sig nio bad jag Edvin springa upp o väcka stumpan... vilket han gjorde väldigt gärna... han har väl en sadistisk ådra i sig, stumpan ÄR morrontrött!

Så gjorde vi sen oss klara för en BVC-tur o besiktningen gick bra, utan anmärkningar!
En nöjd o glad stumpa utforskade självsäkert varenda hörn så långt hon kom åt på vårdcentralen... lite misstänksam när kläderna åkte av o givet lite protester vid vägning o mätning, men inte värre än att det lätt gick att skoja bort... men o ett stort jädrans MEN, hon skulle ju också få en spruta så här lite drygt 18 månader (hon hann ju bli 19!) gammal... med hennes vänstra ben i ett stadigt grepp mellan mina ben o mina armar i ett lika fast grepp runt om hennes så blev det då stick!

Och vilken surpuppa!!!
Underläppen åkte ut en halvmeter tror jag!
Sköterskan ojade sig lite o tyckte det såg så rart ut... "Men, ojoj, vilken söt liten plutande underläpp!" och tårarna strilade ner för den mycket förnärmade stumpan! Hon hade ju inte haft en tanke på att nåt kunde göra ont där bland alla spännande nya saker hon hade att utforska! Hon blev nästan förolämpad!

Så fort hon kom loss tog hon sin bok (som hon plockat med sig från väntrummet) o sa uppfordrande till mig: "ÅÅÅM!" o började slita i dörrhandtaget! Hon skulle därifrån, NU!

Fick le lite när jag bad henne åtminstone komma o ta på sig byxorna!
T-shirt o blöja blir nog liiiite för kallt i 16 minusgrader!
Dagens notering: 12 565 g och 84 cm

Sen handlade vi en sväng... o genast i affären började stumpan be om "oklaaa" när vi kryssade runt bland pensionärerna... fredagar hämtas ju hela kommuns pensionärer runt om i byarna upp med buss för en "handligstur" o just då lyckas vi också hamna på Konsum för att armbåga oss runt bland korvar o mjölkpaket!
Jag frågade om hon ville ha godis? "mmmm" huckrade hon lite dramatiskt! ;-)
Och, hon fick en påse "karra" o tre pixi-böcker, det var hon verkligen värd! =D

Nå, den blev det en sväng till Svartbyn o "barnbarnen"...
dom har hunnit bli åtta veckor o vuxit så det knakat! Såååå söta såååå!
Tur också att det inte bara är svarta katter... dom är så svåra att få kort på, eller svåra... omöjliga i det dassiga ljuset som råder mitt på dan! Svarta katter syns inte på kort!
Men, den här gör det! - - - >

Och... peppar peppar!
Ingen spysjuka... än!!!
Vare sig stora eller små... men, jag kan lugnt lova... det är en familj som är trötta!
Ingen längre gonatt-saga lär behövas ikväll inte!
Få se om vi lyckas hålla oss hyfsat vakna till Lets Dance!!!

hu

Vaknade av en Edvin som stod o huttrade när han ynkligt pep att han var pinknödig... vi gick ner... Han ville ha välling, men kvart över fyra på morron tyckte jag att vi börjar inte med nån välling nu utan går o lägger oss en stund till...
Upp... i säng... o host, snörvel, o en kräka!!!

Ner, på toa... men, inget mer hände så då gjorde vi en välling-slurk, tog hinken med oss upp o gick o la oss igen... så har sata Telia "kommunikationsfel".... IGEN!
Blir irriterad!

Så, kom det då mer host o kräk...
så nu gick vi ner i samlad tropp! Bara stumpan kvar o sover uppe...
Det känns inte magsjuka!
Han luktar inte magsjuka!
Men, han är varm o febrig... fryser... o har kräkts upp från vällingen...
så... få då se om vi åker på en sån där härlig omgång med vinterkräksjukan då!?

Och jag o Edith som ska på bvc för spruta idag... o sen en sväng o hälsa på "barnbarnen" som börjar bli stora nu, dom där rara kattungarna!
Pust!
Nu kom tidningen... o kaffet är klart... GOD MORGON! =D
.
.
.
och nu är klockan snart åtta...
Pappan har slocknat på soffan, jag sitter här... o den sjukaste lilla raringen Edvin leker för fullt med sitt åkeri! Inte det minsta som liknar nåt som har med spysjuka att göra!?
Jag hoppas, hoppas, hoppas att det bara var rossligt i halsen som triggade kräkreflexerna!
Men... har inte blåst faran över än...

Ännu en... till Edvin!Han kommer att skratta gott!
Och, det gjorde jag också... det var en dråplig filmsnutt på en klantig råtta!

För Edvin!

Som gillar att kolla bloggen!


Pontus, lite drygt 3 1/2 år o morfar Kjell!


Men, Mormor!!! VAD gör du???

hehe... nu är ju bilden lite arrangerad... hon bara illustrerar händelserna som antagligen ledde till denna "parkering"! Chaufförerna, för dom var nog två om det... var bröder... o skulle till Sanningslandet!

Suzuki-svammel...

Det är en fantastisk bil... jag säger inget annat! här

Det enda lilla ynka jag kunde klaga på är att jag inte riktigt når att skrapa framrutan, om jag inte står på en pall... men, å andra sidan... jag behöver väl aldrig göra det heller för om inte bilen stått i garaget så har pappan skrapat o fixat allt klart... så, det är ju en baggis...

Men, den är ju inte så gammal... o hur många gånger har inte pappan fått åka till Kalix för än det ena o än det andra "pysslet"! Värst var ju när nåt skulle bytas... minns inte vad, men det kom ett brev från Suzuki med uppmaningen "boka tid hos din återförsäljare!" sagt o gjort... tiden bokades o det åktes dom 16 milen (det blir totalt) till Kalix... kommer fram, dom tar in bilen... och det tar tiiiiid! Sen visade det sig att dom inte kunde fixa det som skulle fixas för dom hade inte det nya programmet i datorn som krävdes!!
Det var bara att åka hem, boka ny tid o åka tillbaka när dom fått det där programmet!!!

En gång for jag ensam med Edvin... ont i ryggen... Pappan jobbade...
Lämnade in bilen o där fick jag sen trampa, timme ut o timme in... jag var o frågade flera gånger om den inte var klar snart "Vi säger till!" o jag väntade, o väntade o väntade....
Och, med en lagom grinig Edvin att underhålla!
Första timmen gick väl bra när vi kunde titta på alla spännande bilar som stod där inne! Och alla häftiga däck han fick känna på!
Trätåget dom har uppställt för underhållning till tjuriga barn var han för liten för att leka med... så... till sist gick jag bara i en dimma, bar monstret o tänkte... "Säg ETT fel ord till mig o jag slår ihjäl varenda bilmekaniker, försäljare o eventuella kunder!"

Och inte en tillstymmelse till att underlätta MIN situation... och det var ju inte direkt nån folkstorm inne i butiken (är en Mekonomen-butik också i samma hus)! Totalt såg jag väl en sju människor/kunder under hela tiden! Hade dom haft lite vett hade dom väl kunnat erbjuda en lånebil... det ligger en bit från själva affärcentrm... o då börjar man ju inte GÅ med ett barn över axlen!

Och... nu har dom åkt till Kalix för ett nytt jox med bilen... ett brev med uppmaning att "den grejen måste bytas/fixas/kollas" fast, nu for bara pappan o Edvin...
Och "beräknad tid: 20 - 30 minuter"
HAHAHA!!! Jo just det!!! HAHAHA!!!

Sen skulle dom en sväng förbi pappans favvo-firma!
Så, då får personalen där lite uppläxning av Edvin om dom gör o säger FEL saker! =D
"Hugo" (Kalix Maskiner)
Tur att det är pappan med lugna nerver o lååååångt tålamod!
Hade bilen varit "min" hade det nog funnits en notering i alla register när reg.numret kollades: "Varning! Grinig kärring!"
Men, som sagt... bilen är fantasisk!
 

Minus 47 grader
Inscannade bilder som var mörka...
men, det syns ju vad det står!

Det är kallt...

När termometern säger så här - - - >
då är det kallt!
Visst, långt ifrån nåt rekord!
Det kallaste jag upplevt var minus 47 grader!
Och DÅ var det snuskigt kallt!

Men, 29.4 är inte så illa pinkat det heller...

Och, idag har jag verkligen kännt mig ruggig!
Har legat i soffan under fleecefilten... fullt påklädd o frusit!!!
Och, då menar jag verkligen fullt påklädd...
T-shirt, långkallingar, strumpor, min härliga fleeceoverall, raggsockor och ovanpå det en till fleecejacka!!!
Så, jag antar att det var nån grad feber inblandad... men, nu på kvällen har jag piggnat på mig!
Klarar mig utan allt fleece just nu! =D

Voj voj... inte ska man lämna datorn obevakad nån längre stund!
Det dyker upp konstiga saker... hela tiden!
Är det inte mappar med konstiga namn så är det konstiga genvägar till youtube-filmer eller Tradera-auktioner, tex: Mint_traktor_i_plast_-auktion-77543443
Och nu idag hade jag ett nytt bokmärke:
Länk som heter: 4aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Köttfärspizza

Sitter med en totalt utslagen stumpa i min famn o skriver sakta, så sakta, med en hand, dessa rader medan jag lyssnar på herrarnas resonemang medan dom med gemensamma krafter fixar till en pizza... det blir säkert jättegott... även om tillvägagångssättet inte riktigt blir samma som om mamman haft ett finger med i spelet! ;-)

Men, det är kul att lyssna på dem!
"Nej! Skär inte, smeta bara ut!"
"Det doftar luuuligt!" (efter en liten utredning om det var juligt eller ljuvligt konstaterades det sista!)

"Mäh, en sån här vi har!"
"Ja, en äggskärare!"
"Var kom den ifrån, Christer?"
"Nähä, det är våran!"

(Dom skar upp ägg med äggskärare sist vi var dit... så Edvin trodde väl att vi plockade med oss deras!!!)

"Pappa, vad de här heter?"
låter det ur Edvins mun i takt med att kökslådan åker ut o in... o mamman fasar över oredan som blir där inuti!
"Pappa vad gööör du?" frågar han när vitlökspressen gjorde sitt jobb "Det är Bengans lukt!" konstaterade lilla herrn! Och, både jag o pappan fick oss ett gott skratt... o inte är det väl så konstigt att han så fort vi passerar Vippabacken, Nilles eller nåt annat matställe säger: "Här bor Bengan!" o att vitlök är Bengans lukt!!! Han är ju kock! =)
HÄR är Bengan!!!

Och för den delen så skall den unge herrn INTE säga nåt om nån vitlöksdoft!!!
För, det är ju en herre som sedan han kunde själv öppna locket till vitlökskapslarna slukat desamma... i gigantiska mängder så man knappt tålt att vara nära honom!!! ;-)

Nå, nu åkte pizzan in i ugnen... snart får vi smaka o det blir alldeles säkert suveränt!

Nu vet jag...

varför det är så sa***ns tråkigt att hålla på med sänglinne o tvätt!
Har ju tvättat ett gäng sängkläder o annat smått o gott... bla en strumpa som jag har haft borta i åtminstone tre år!!! =D Vad man inte kan fynda i ett ostädat pojkvasker-rum!!!

Men, det som tvättas ska ju vikas... (när stumpan SOVER!) o det som vikts skall ju in i skåp... just där o just då fattade jag...
Varför det alltid blir så stökigt o trist i det där förbaskade "linneskåpet" som är en helt vanlig garderob i vårt sovrum!
När jag står där med båda händerna fullt upptagna med att försöka sortera o ordna upp i kaoset som råder där inne så håller dörrjäv**n på o åker igen, hela tiden!
Så, samtidigt som jag försöker få nån slags ordning, plockar in o ut bland påslakan, örngott o handdukar så får jag ideligen stöta till dörren med röven för att den inte ska lägga sig mot min högra arm!

Sånt kan få mig vansinnig!
Så vansinnig att jag skulle kunna slita ut allt o snöra ut det i snön o bara vråla!
Tur att man lärt sig att ha lite kontroll på humöret! ;-)
Men, det är ju sånt jobb som är trist som ska funka enkelt o smidigt... när det inte gör det, ja... då är vansinnet inte långt borta! Så, då pallrar jag ju upp dörren med närmsta lämpliga som var dammsugarn... så, den har jag ju givetvis snavat över ett antal gånger o hållit på bli mer vansinnig! Och får då den där ingivelsen... anledningen till att linneskåpet i regel är ett enda kaos! =D

Så, nu ska jag sätta mig o dricka en kopp kaffe, stilla nerverna med en bit mörk, mörk choklad smaksatt med lite tranbär o drömma om nya, fina hus med massor av förvaringsutrymmen o arbetsplatser för allt vad hemarbete vill säga!!!
Och önska o hoppas på att travhästarna springer rätt... nån enda gång... 

Samma outfit...

som "gubben" brukar ha på "fest"!!!
Det tog jag på mig igår....  =D
Jeans o marinblå t-shirt!!!

Fast, som han lite försynt påpekade... "Ja, jag har ju inte köpt en marinblå t-shirt de senaste fyra åren!" ;-)
Men, den här t-shirten...
som jag fick av Anna o Lasse i julklapp... säger väl allt!
"Detta är inte Anders tröja, den råkar bara vara marinblå!" - - - >
Och... jag tyckte den var en hundra-poängare!!! =D

NU ska jag gå o snöra mig på soffan med ett sudoku o en penna!
Sånt är omöjligt när trollen är i närheten... dom hoppar mer än gärna på en stackars mamma där hon ligger o tar igen sig!

Sen måste jag väl erkänna då...
Jag kunde inte hålla fingrarna borta från dammsugarn!!!
Fast... det är kattjävelns fel!

Att jag måste plocka o städa efter småtrollen... som faktiskt bara är 3 år o 1 1/2 år... det bara är så, jag accepterar... men, att jag måste plocka efter den där odågan till son som fyller tjugoett (21) ÅR nästa gång... det är liiiiite mer irriterande!!!
Fast, nu har ju kattfan varit o pissat i hans rum, så jag kände mig tvungen att göra ett ryck... o så har jag hållit på störa mig över att halva vårt linneskåp ligger UNDER hans säng!!!

Hmmm... nånstans i uppfostran har jag brustit... tydligen så har han fattat att begagnade sängkläder skall placeras under sängen... Hur lyckades jag förklara så fel...
Tvättkorg - under sängen - tvättkorg?
Var i ligger likheten???

Nå, nu är i alla fall några halväckliga lakan i hög temperatur o långt tvättprogram i maskinen... mattan får åka ett varv sen! Men... en rejäl utrensning skulle inte skada... snart gör jag det själv o då blir det stora sopsäcken!!!
Det funkar ju att hota Edvin med!!!
Nämner man sopsäck i samma mening som leksaker så vrålar han!!!

Så... nu ska jag i alla fall snöra mig på soffan... tills tvättmaskinen är klar!

Tror...

att någon varit ganska irriterad!Ha!! Jag vann!!!

Här på låg det för en stund ett icke uppätet wienerbröd - - - >
som något av trollen bara ätit upp det gottigaste från, vaniljkräm o glasyr!

Det låg där o viskade: "Ät upp mig... Ät upp mig... Ät upp miiiiiig!"
Men, hahaha!
Jag vann!!!
Över Herr Wienerbröd OCH min dåliga karaktär...

Jag skar wienerbrödet i två delar o så visslade jag...
I ett huj satt två glada hundar vid min sida... dom hade klättrat upp i en tall om jag bett dem!!!
Det frasade lite grann dom få sekunder det tog för stövarmunnen att fördela sönder det så pass mycket att det gick ner genom halsen! Ask, han smet, snabbt som ögat o ställde sig i skydd av hundburen, med röven utåt... o ta mig sjutton om han inte försökte stå så pass bredbent som möjligt, med svansen på tvären så det åtminstone skulle ta nån extra sekund för stövarn att tränga sig förbi... så han fick svalt sin halva av wienerbrödet!

Ensam hemma... =D

Och hur jag ska slöa, slappa o lata mig... HELA dan!
Pappan o trollen pös iväg för en stund sen... dom skulle o göra Kypas osäkert!
Själv ska jag inte göra nånting... visserligen så ligger det där ständiga tvättberget o morrar i källarn "Kom o ta mig... jag vill tvättas, torkas, vikas, strykas, stoppas in i skåp o lådar!!!" men, jag ska stoppa bomull i öronen!!!
Disken... dammsugarn... golvmoppen... ja, dom tänker jag också fullkomligt bara strunta i! Tror jag...

Formen har dom senaste dagarna varit lite halvkrasslig... har kännt mig lite ruggig o skrovlig när jag klivit upp, halvfrusen o lite seg under dagen... så, det är som om en förkylning ligger o kurar inombords! Så, idag blir det en dag i lugnets teckan... fixa lite vitaminrika o varma drycker, DET ska jag!

Jag lyssnade på radions nyheter på morron o då insåg jag att vi har det riktigt bra här i sverige!
För, allvarligt talat...
Är inte det här ett vansinnigt löjligt o onödigt nyhetsinlägg!
Stackars fotografer!

Fotografer som träffas av "förlupna" puckar när dom bevakar matcher...
Och, att dom gnäller o tycker att arrangörerna ska tillhandahålla hjälmar som dom som vill kan använda... Hmmm... inte för min vildaste fantasi inbillar jag mig att NÅN fotograf skulle ta på sig en "allmän" hjälm för att skydda sig mot eventuella puckar medan dom hänger som galningar utanför hockeyrinken för att få så bra bilder som möjligt!!!
Hade dom då inte redan haft med sig en egen hjälm då???

Undrar just hur arbetssituationen var för tex. dom nio fotograferna som förföljde prinsessan Diana den natten dom körde ihjäl sig?
Gnälldes det över någon säkerhet där???

Nånstans så tycker jag ju att man själv ansvarar för sin egen säkerhet!
Okej, om jag jobbar som montör på Volvo o skruvar ihop nån bildel... så ska ju företaget se till att jag inte utsätts för risker... men... det beror ju på vilket jobb man har?
Pressfotograf???
Då jobbar man ju överallt... där nyheterna finns!
Jobbar man som målare får man väl finna sig i att det stänker målarfärg...
Typ...

Nå... nu ska jag lata mig!

Örkk...

Stön! Hur kan man...
Hur är det möjligt???

Vi hade en lite kräftätningsplan tillsammans med Hällan-gänget... o så blev det!
Två stora förpackningar kräftor med extra rövar... ett kilo räkor (jag undviker ju kräftorna... så det blir bara räkor för mig!) sallad, bröd, ost, läsk (mina GI-föresatser flög lååååångt, lååååångt bort idag!), fruktsallad med glass så den där brickan med mögelostar o kex... den bara mäktade vi inte smaka ifrån!

Men, sen på kvällskvisten... när båda trollen slocknat i sina sängar satt vi vid köksbordet o så började den där chos-tarmen dra! Och, fram kom ostar o kex... o päron!
Och på nåt lustigt jädrans sätt rymdes flera kex med olika ostar!
Nå, ostarna är ju GI-vänliga... nästan inga kolhydrater alls...
men... kexen... ehhh
Och så blev dagens ranson inte bättre av dom där wienerbröden mormor skickade med oss efter vår handlingstur idag! Huvva... jag ser hur dom där jeansen krymper o krymper där dom hänger... lite strategiskt över dörren mellan hundrum o köket... så att jag ser dom så fort jag varit i kylskåpet!

Men, jag konstaterade också att det är ju sista julhelgen!
Och, jag har ju hållit mig riktigt bra hittills så en sista orgie den sista julhelgsaftonen... det kan jag leva med! =)

Nu ska tänderna borstas o så är det natti natt...
Med magar som inte knorrar av hunger i alla fall... ovana att äta mjöl o socker kanske för min del... men... mätta o nöjda! Dagen har varit trevlig!

"Mamma..."

"Ja?"
"Det var fint i mitt rum!" stack Edvin upp huvudet o sa när han efter att vi läst saga hade gått o lagt sig i sin säng... han är så rar! När han kom, så klev han lite halvgrinigt ur overallen... trött efter att ha sovit i bilen... sen gick han in i "sitt rum" o trampade o tittade sig storögt runt! Inte alltför högljudda ovationer men... han blev väldigt glad när han såg sina försvunna leksaker! Jag tror han var lite halvchockad! =)

Medan jag läste sagan så vände sig Edith om mitt i allt o började krama Edvin... "Mamma, Edith kramar mig!" sa han lite förundrat o jag svarade att hon har nog saknat dig när du varit borta! "Jag har saknat Edith också!" sa han o kramade tillbaka en jonkakram!!!

Men, nu på morron är det annat ljud i skällan... det fräser, spottar o morrar! "JAG!" högljutt i de flesta meningar o så "KAN SJÄLV!" lika ofta! Sen blir allt, allt, allt fel... fel macka, fel pålägg... Från pappan skulle han ha kaviar som tågräls på mackan o det kunde inte pappan så då kom dom upp o hämtade mig... som när jag greppade kaviartuben fick höra "Nej! Jag vill ha korv!" så det var bara att plocka fram falukorven.... o då var det fel smörgås, den var mörk... gammal... så då gick han till frysen o plockade sig en ny skiva, av exakt samma fiberfranska... som jag satte i mikron o tinade, på låg effekt... o då blev det ju "Du gör FEL... det ska vara 10! Kan bli för varmt... uhhäähääähäää" Suck...

Ibland känns det bara...

Men gnaga sönder helt o hållet för h-vete!!!

Så kan man kasta bort det... o vara skitarg en rejäl gång!
Istället för alla dom här smågrejjerna... man hela, hela, hela tiden hittar!
Snart blir det munkorgar!!!
(dom HAR gnagben!!!)


Stum stod hon och tittade...

ett bra tag!
Bara såg på det så totalt förvandlade vardagsrummet!
Tänk vad tre små hyllor för 69:-/styck kan göra skillnad!

Stumpan tittade o så kläckte hon ur sig: "Borta!"

Sen dök hon på korgen med bondgårds-plastdjur o började "klopetikloppa" och säga vad det var hon höll i handen för stunden... "hätt, hunn, kaat, giiis, pippi, kooo!"

Det är ju bara det där med dom hjälpsamma "odoggsen"!
En plastkatt plockade jag ur Sennas käft o upplyste honom med djupa morr från tårna vad jag tycker om hundar som tuggar sönder leksaker!!!

Under dagen ska jag försöka, det är inte det lättaste med en såååå hjälpsam stumpa, men jag ska försöka sortera o greja till bland hyllor o lådor så det blir enkelt o smidigt att hålla ordning på grejerna!
Och, så ska jag plocka fram några av Edvins saknade favorittraktorer... så den här förvandlingen bli en positiv upplevelse! =)

Sen kommer Anna o Lasse! =)
Dom skulle köpa med sig pizza...
Vilken lyxdag! Trevligt sällskap o så slipper jag både spisen o disk... =)

Snodd... rakt av från en blogg "nära mig"! =D

- Gjorde du något förra året som du aldrig gjort förr?
Blev ordentligt ovän med människor!

- Höll du några av dina nyårslöften?

Gav inga som helst nyårslöften att bryta... inte i år heller!
Men, däremot har jag ett 21 november 2008-löfte om att röven ska ner i ett par byxor som är tre storlekar för små!!! Nå, två numera...

- Dog någon som stod dig nära?

Nej, inte mig personligen, men sambons mormor.
Det var nog många som dog 2007!!!

- Vilka länder besökte du?

Finland

- Är det något du saknar år 2008 som du vill ha 2009?

Sju rätt på V75:an!

- Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
1 februari begravdes (mor)far Kjell!

- Vad var din största framgång 2008?

Ja... måste väl bli ett 1:a pris på World dog show med Ask!

- Största misstaget du gjort?
Har så svårt att komma på sånt... tack o lov glömmer jag fort! ;-)

- Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag tror hela höstens jakt försvann i ett förkylningstöcken!
Annars har jag tack vare dr Bramberg, chiropraktor i Luleå mått fantastiskt bra!

- Bästa köpet?

Korssjötorpets Senna!

- Vad spenderade du mest pengar på?

Räkningar!

- Gjorde någonting dig riktigt glad?

Mina underbara barn o deras lika underbara pappa!

- Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2008?

Få se... Apologize var väl 2007? ehhh...
Ja, Kid Rocks - All summer long blev jag ovanligt frälst på!

- Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Det hjälps inte... jag blir bara gladare o gladare för var dag!
Tack vare dom som redan förförra frågan gjorde mig riktigt glad!

- Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat!

- Hur tillbringade du julen?

Först med Brännströms, god mat o klappar, sen i Ruona med klappar o så hemma med glögg, mormor o mera klappar!

- Blev du kär i år?

Jajamen, blir bara mer o mer kär!!!

- Hur många förhållanden?

Ett!

- Favoritprogram på tv?

Mannen som talar med hundar... Cesar Millan är min gud!

- Bästa boken du läste i år?

Räknas Året Runt???

- Största musikaliska upptäckten?
Thomas DiLeva fick mig att känna!

- Något du önskade dig och fick?

En ny, fin rostfri skogskaffepanna! =D

- Vad gjorde du på din födelsedag 2008?

Blev uppvaktad av min härliga familj... fick dom råcoolaste örhängna man kan tänka!
John Deere-traktorer!

- Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Det gör det väl alldeles säkert... men vad tjänar det till att tänka på i år?

- Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Mamma ut i fingerspetsarna... o lite "fru" mellan varven...

- Vad fick dig att må bra?

Anders!

- Vem saknade du?

En del... o så saknade jag INTE en del som jag trodde att jag höll av väldigt mycket!

- De bästa nya människorna du träffade?

Korssjötorpets kennel var otroligt trevliga männsikor!

- Årets sötaste?

Edith... alla kategorier!

- Årets hetaste?
Hmmm... det kan finnas känsliga läsare... typ fastrar o sånt! ;-)

- Årets största kärlek?

Anders!

- Årets besvikelse?

Ask's HD-resultat!

- Årets bästa?
Pappans nya jobb... Slippa slaveriet på ICA!!!

- Årets snällaste?
Edvin, när han faktiskt fattade att man får julklappar om man är SNÄLL!

och så upptäckte jag precis att jag hade kvar 2008 års kalendrar... tre stycken i köket! Snacka om att missa det nya året... häpp!

Ibland blir jag bara sååå irriterad!

Jag har surrat om det förr... ska inte nöta om det mer...
Bara konstatera att jag är såååå jädrans less deras samarbete för att åstadkomma så mycket sabotage som möjligt!!
Och nu pratar jag om troll, hundar o till viss mån även katten!

Denna evinnerliga rundgång med förstörda grejer... o sjukt nog så är det dom där små fjantsakerna som gör mig mest irriterad!
Monsterbarnen river ner på golven, hundkräken kommer o tuggar sönder!
Och, hundkräken trampar ett steg efter dem hela tiden!!!
Så att inte minsta grej skall missas... från minsta lilla smakbit från mackan till nyaste mjukisdjuret!
Och... ALLT ska tuggas, lite grann på!

Hade dom tuggat sönder rejäla saker hade jag bättre förstått min irritation! Jag HAR haft hundar som verkligen tuggat sönder... ordentligt! Så, det dom här två nu sysslar med är rätt småfjantigt...

Men, det är väl den där kombinationen... o så lite frustration över att jag då ser ungarna hålla på med ljusmanchetterna till adventsljusstaken på bänken i köket o jag morrar lite till dem att sluta... nåt tag senare så har deras uppmärksamhet hamnat på nåt annat ofog o jag noterar att en ljusmanchett är borta! Försöker kika lite efter den... så hittar jag den då, några dar senare - - - >
Söndertuggad!
Som så mycket annat... jag har borta o hittar.....
Men plocka undan då kanske nån tänker... Jag gör så! Jämt... det är bara det att så fort jag plockar bort den ena grejjen så dyker dom på den andra!
Jag blir så trött!!!

Vi har varit o rallat idag!
Anna hade planer på en IKEA-sväng... så jag, pappan o Edith hakade på! Edvin dumpade vi hos farmor... o han ska sova där! Det är ett tag sen sist, han har varit lite tjurig med att sova borta... o nu slog det mig ikväll när jag höll på röja bland leksakerna...
Egentligen är det inte så konstigt att han inte vill sova borta!
Varje gång han har sovit borta så har jag röjt bland hans leksaker!!!
Senast plockade jag bort en hel del... som han fortfarande tjatar om!
Och, nu... med lite nya hyllor från IKEA så blir det en ordentligt ommöblering av "hans rum"!!!
Kirp! (Tack för inspirationen, Marris!)
Så läckra! Likt kommatecken...
Så, nu ska alla dvd-filmer o annat som troll inte ska peta på upp på dessa hyllor, så pass högt att bara mammor o pappor når att ta ner från dem, med möda!!!

Och en pall... Letten...
Så slipper Edvin sitta o vråla på toaletten "Släck på lampan... SLÄCK PÅ LAAAAMPAN!! Mammaaa... MAMMAAAA!!! Släck på lampan!" medan jag sitter med en övertrött Edith i min famn som precis lugnat ner sig o börjat slumra till lite!
Det har hänt... nyligt...
Så, med denna Letten når han obehindrat upp själv till lysknappen som sitter på utsidan av toaletten! Dom två pallarna vi redan har är för låga...

Sen handlade vi lite på ICA Maxi efteråt....
Men jag förmanade mig själv... om jag nånsin mer behöver handla MAT samma dag som ett IKEA-besök så skall den maten inhandlas FÖRST!!!
För, det var en radiostyrd mamma med tunnelseende som irrade runt bland varorna där inne!
Men, en rosa, varm o fin mössa till Edith hittade jag... det var ena skälet till ICA andra var en säck hundfoder o det fick vi också med oss ut ur butiken! Att sen pappan hittade glittriga boxerkalsonger till Edvin, o var lite avis o ville ha likadana själv... ja, det är en annan femma! Dom var oranga med traktorer på! Och... trots glittret (som i sanningens namn INTE syntes i affären!!!) så är dom riktigt häftiga! Ditto fick ett tre-pack trosor... så hon slipper springa runt med mina o pappans kalsonger... fast, hon har dom ju på skallen...

När vi traskade runt där på affären hörde jag hur pappan drog åt andan... o det där Stönet kom ur hans mun!
Det är ett speciellt läte... man hör det nångång då och då... o om man tittar sig runt omkring så ser man garanterat något stort, motordrivet o starkt! Idag var det en GRÄVMASKIN!!!
Inne på ICA... som orsakade Stönet!

När vi gått genom kassorna visade det sig att grävmaskinen var vinst i ett lotteri!
1000:- kostade lotterna per styck... lite väl saftigt men, å andra sidan... vinner man grävmaskinen så är det nog rätt billigt! Pappan köpte ingen lott!
Men... han suckade lite lätt när vi gick förbi...


"Trackor!!!"

Hurtfrisk eller puckad?

Om man går ut o hämtar morrontidningen från brevlådan i trosor o tröja... foppatofflor med sockorna på... o så ytterjackan svept om sig... är man hurtfrisk då???
Termometern visar "bara" -21.1 så det är ju lite varmare än igår...
Eller... är man bara puckad? =D

Tur att inga grannar har insyn... o att det är 19 steg till brevlådan från ytterdörren!

Jag inbillar mig inte!

Det är säkert...
Jag vet att jag alltid sagt att "så fort man passerat nyår så märker man att det är ljusare!" och nu på morron, nåja... när vi klev upp så faktiskt konstaterade jag att det ÄR så!
Idag har vi den 3:e januari! Och, det var riktigt ljust!!! =D

Vårvibbar o lite sol... vilken PMS-dödare!!!
Humöret stiger i takt med att solen kliver över horisonten... för det gör den faktiskt!!!
Häromdan, när jag sist åkte till Bränna... så faktiskt såg jag solen, fysiskt! Jag såg det där underbart lysande klotet... visserligen så kämpade det febrilt för att synas där ovanför polisstationen... men, jag SÅG den! =)

Och, det är ju också nåt som är svårt att förstå om man inte varit med om det... mörkret... Flera veckor då man inte ser solen... inte för att det är mulet, nä... för att den helt enkelt inte kliver över horisonten!!! Man kan ANA den... det lyser ibland på höga berg o så skimrar det ovan horisonten, så man VET att den finns där... men, den syns inte!

Och nu som sagt, klev vi upp... det blev en skön sovmorron!
Halv nio väckte Senna mig så jag smög mig upp...
Han fick gå ut o lätta på trycket... själv snörde jag på kaffe, tittade mig runt i köket som inte hade en enda elektrisk lampa igång o då såg jag ju! Det var ljust!!!! =D
Nu är det snart dags för bästa tiden... vår/vinter!!!

Uselt... humöret i botten!

Grrr!
Allt känns bara så där morrigt o irriterat!
Och, jag som är van att alltid vara på gott humör tycker det är skitjobbigt o trist att vara så här irriterad!!!
För, det är väl den korrekta benämningen på mitt humör!
Och, jag vet varför... PMS...

Det är så sjukt...
Jag har aldrig förut varit besvärad av nå PMS eller annat...
Jag har knappt märkt nån skillnad överhuvudtaget under månaden o det faser man som kvinna går igenom... men, nu blir det bara värre o värre känns det som!

Hundarna får sig skopor... jag morrar åt dem för minsta lilla...
Ungarna får sig skopor... dem morrar jag åt för allt dom gör! Och, jag tror dom allihop vet att jag är extra känslig o gör mer hyss än vanligt! För, Edvin ÄR obstinat idag... även om jag är lite väl känslig för tjafs... så är han faktiskt lite extra på allt! Edith ÄR pipig o mammig... o petar i allting... o hundarna ÄR överallt, vart jag än vänder mig står en hund i vägen!

Det är väl en kombination av allt...
Tur att pappan jobbar, så slipper han oförskyllt få sig en skopa!  ;-)

Dom har det bra karlar... dom slipper en hel del elände som kvinnor måste dras med!!!
Fast, förståss... då får dom ju dras med PMS-kärringar...

Nä, nu måste jag gå o vräka i mig en näve jordnötter o en rad mörk choklad!


Bilden är väl snodd nånstans på nätet...

Hehe...

En lite rolig blocket-annons...
Finns just nu på Överkalix-sidan...
vart annars kan man tänka sig att stava PLOGTRAKTOR med bokstaven B!!!"Untrar om tom blogat micke met ten tär tragdorn?"

Om man hör en Överkalixbo prata så kan man direkt översätta en del bokstäver...

B = P
D = T
I = Y
K = G

och tvärtom...

Det bara slog mig...

Vi hade det trevligt på nyårsafton...

Mamma hade med sig lite ost, kex o en flaska rött vin...
Jag hade plockat fram lite räkor o öppnat vitvinflaskan jag fick av Pontus i julklapp!

Det är i sanning inte ofta jag o min mamma sitter ner i lugn o ro o bara är...
Alltid, alltid, alltid är det nåt annat som pockar på uppmärksamhet eller att man ska iväg nånstans... o alltid, alltid är det stressigt...
Men, då satt vi faktiskt bara rakt upp o ner... Ungarna somnade tidigt o sov hela kvällen/natten...  vi pratade, njöt av ett kex med ost då o då... o en sipp från vinglaset mellan varven!
Och, en sån där mysig, behaglig känsla spred sig i hela kroppen...
Jag tyckte att det var trevligt...

Sen slog det mig...
Hur man kan tycka olika om saker o ting!
Hur JAG kan uppleva en situation på ETT sätt...
Tänk om mamma där hon satt upplevde det på helt annat sätt!

Ett tänkbart scenario...

När klockan då närmade sig halvtvå o hon började packa ihop sig för att gå hem... kramar vi om varandra o säger gott nytt år!
Efter flera timmars trevlig samvaro... visserligen satt vi bara på dom hårda köksstolarna... o det drog lite kallt från fönstren... men, det gjorde inte så mycket eftersom det trots omständigheterna var så trevligt!?

Då ringer då mamma nån dag senare...
Och, uppenbart upprörd...
Det som jag upplevde som en härlig kväll hade hon upplevt på ett helt annat sätt!
"Jag fick sitta på en hård, obehaglig trästol hela kvällen!"
"Och KALLT var det... INGEN hämtade en kofta till mig, där fick jag sitta o frysa!!!"
"Nä, hela nyårsaftonen är förstörd! Jag köpte ost o kex för 87:50, nu ska du betala tillbaka det!!!"
osv...

Nu är ju detta endast en berättelse, utan sanning....
Min mamma, o jag tror verkligen att jag känner henne så pass bra att jag vet att hon njöt av kvällen lika mycket, om inte mer än vad jag gjorde!

Men...

Helt osann är ju inte historien...
Det finns en sanning i det hela, men då handlar det om en helt annan person o en helt annan händelse...

Men, som sagt...
Det slog mig bara så där...
Tänk hur vi människor upplever saker olika!

Gnällspikar!

Jag vet inte vad det var för ungar som klev upp ur Edith o Edvins sängar på morron... för, det låter synnerligen gnissligt om dem! Inte som dom raraste småtrollen som MINA barn har varit senaste tiden!!!
Nä, idag är det gnäll, gnissel, pip o tjafs!!!

Pappan hade lite sovmorron... så han for till jobbet tjugo i tio...
Själva hade vi nätt o jämt klivit upp ur sängvärmen då, för, det var inte nån behaglig upplevelse att kliva upp idag... 25,3 minus visar ute-termometern o inne i köket hade det varit under 14 grader på morron!!!
Men, pappan fixade vällingslurkar, gjorde upp eld o rastade hundar... så, det var inte alls lika otrevligt för mig att kliva upp! I alla fall tre grader varmare! Det går fort att få upp värmen med kaminen... några vedpinnar o graderna stiger genast!

Sen for då pappan iväg... trollen, eller det är väl mest Edvin som låter, gnällde efter frukost!
Det var varm choklad (vi drack en kopp igår kväll o han hade kvar i koppen, som minsann inte var gammalt när han drack från det på morron!) o det var mammaflingor o soooban mm... sen åt han ju ingenting utan bara tjafsade om att han "är för liiiiten, kan inte äta frukost i köket... är rääääädd!!" o så har han hållit på, om det mesta... tjut, gnäll o pip!
Lillasyster är ju inte lika tjurig, men, hon gör som storebror gör... på gott o ont!!!

Antagligen beror tjafset på att det blev sent igår...
Vi var till Kypas o i vanlig ordning så somnade båda två i bilen, precis i tokig tid på kvällen... stumpan somnade om efter pyjamas o tandborstning medan Edvin var alldeles för pigg o satte igång att leka...
Sen vaknade ju stumpan efter ett par timmar... så då har vi hållit igång till långt efter tolv...
Puh...

Men, men...
Det är längesen dom varit gnällisar... så, det är väl rätt lugnt!

Telia jävlas...

Det är ju bra med troll... som somnar själv i sina sängar strax efter sju...
Ett par sagor i stora sängen, sen marsch i egen säng... visserligen med några rätt högljudda protester från stumpan, men hon var så trött så det slog omkull henne ganska direkt. Storebror låg o läste "Örnis bilar" ett tag till... jag gick ner, sen blev det tyst så han somnade ganska obehindrat!

Mormor kom o vi satt o surrade till tolvslaget o efter tolvslaget o så åt vi ost, kex, lite räkor o vin!
Behagligt... trevligt o mysigt!

Men... det som går in ska ut... eller hur man nu kan säga...
Det man vinner på karusellerna...
Eller, mitt eget uttryck... somnar trollen tidigt... då vaknar trollen tidigt!

Dom rara barnen har ju vaknat, långt före fem på morron!!!
Edith hade kommit krypande över lite tidigare, Edvin var pinknödig vid kvart i fem nångång, så jag följde med honom ner på toan, sen gick vi upp med mutorna att dom skulle få se film!
Telias videobutik...

Vi har ju en rätt liten tv i sovrummet, program o sånt ser man alldeles nog bra... text-tv också, men när man ska läsa det Telia skriver på sina infosidor o i "videobutiken" ja, då behöver jag ansträngt koncentrera mig när jag ligger i sängen, för att se!
Och, en sån här morron, när man tog ett glas vin i går (läs tre) och somnade tre timmar innan man vaknade... ja, då är det rätt grusigt i ögonen!
Så, där ligger jag då o febrilt försöker läsa vad det står på raderna...
Och, för varje film man "stannar på" så visas en liten bild på Pippi, Alvin & gänget, Bamse, 101 dalmatinerna eller vilken film man nu står på... o troller skallar i kör: "NÄÄ!" för varje film... tills man hamnar på HUGO (eller Mulle Meck) då skrattar dom glatt o ropar "Jaaaa! Hugo!"

På morron var jag snäll... dom hade fått se hur mycket Hugo som helst!
Så, jag kisar ordentligt... fipplar mig fram tills jag kan trycka in koden o så "OK"!
Strax kommer det upp ett meddelande "Just nu går det inte att utföra....."!
Provar igen.... , provar SF-film, ... slår av o på boxen... ! SUCK!
Och, då, den tiden på morron är det fortfarande en timma kvar tills tidigaste barnkanalen sätter igång!!! Och, jag vill sova... bredvid små rara barn som trollbinds av en bra, spännande o låååååång film!

Då börjar jag bläddra bland kanalerna... trollen förstod ju att det var nåt galet o att det inte gick att se film... Så dom väntar tålmodigt, utan gnäll... men, då upptäcker jag att det finns ju inga kanaler utom dom i absoluta grundutbudet!
Och, hur spännande program har SVT 1 o 2 till barn, fem på morron!!!

Vi bläddrar fram o hamnar på History Channel... som funkade o visade ett program som åtminstone fick tyst på båda trollen så att dom TITTADE på tv:n, det var riddare som tornerade med sina hästar osv... så jag slumrade till... vaknade fyrtiofem minuter senare, dom hade hållit på hoppa hej vilt i sängen båda två, så att sova är nog att överdriva beskrivningen av vad jag gjorde...
Men, då när klockan började närma sig sex på morron så ville trollen ha välling, gick ner o fixade, gick upp... o DÅ funkade Telias tv som det skulle!
ALLA kanalerna på plats... o det gick att hyra, HUGO!!!

Så, då fick jag slumra ett tag till... dom såg Hugo två gånger, men tredje gången då tappade dom intresset o satte igång att studsa igen... men, då började ju klockan vara så pass mycket att SVT barn startat sina program... och det trollband dem ett tag till... och tom Senna har varit lugn o tyst, till halvnio!
DÅ började han påpeka att "Hallå! Jag vill gå UT! Jag har tom mage!!! Ska ni verkligen sova HEEEELA dan???"
Men, det känns som om jag fått sova rätt bra ändå... trots alla avbrott! =)

Och, varför strulade tv:n?
Ja, säkert var det nån skadeglad tekniker på Telia som var sur för att han var tvungen att jobba nyårsafton... han satt väl där o fipplade med rattar o knappar! "Ha, nu ska jag strula lite för folk, så att dom inte får sova ut så här 'dagen efter' - Hmmm, om jag rycker ut DEN sladden, då försvinner alla kanaler o ingen kan hyra film... Hehehe... då får alla bakis-fyllskallar höra gnälliga ungar i takt med skallebanken! HAHAHA!"  Eller nåt sånt...

GOD FORTSÄTTNING PÅ NYÅRET!

RSS 2.0