Gnällspikar!

Jag vet inte vad det var för ungar som klev upp ur Edith o Edvins sängar på morron... för, det låter synnerligen gnissligt om dem! Inte som dom raraste småtrollen som MINA barn har varit senaste tiden!!!
Nä, idag är det gnäll, gnissel, pip o tjafs!!!

Pappan hade lite sovmorron... så han for till jobbet tjugo i tio...
Själva hade vi nätt o jämt klivit upp ur sängvärmen då, för, det var inte nån behaglig upplevelse att kliva upp idag... 25,3 minus visar ute-termometern o inne i köket hade det varit under 14 grader på morron!!!
Men, pappan fixade vällingslurkar, gjorde upp eld o rastade hundar... så, det var inte alls lika otrevligt för mig att kliva upp! I alla fall tre grader varmare! Det går fort att få upp värmen med kaminen... några vedpinnar o graderna stiger genast!

Sen for då pappan iväg... trollen, eller det är väl mest Edvin som låter, gnällde efter frukost!
Det var varm choklad (vi drack en kopp igår kväll o han hade kvar i koppen, som minsann inte var gammalt när han drack från det på morron!) o det var mammaflingor o soooban mm... sen åt han ju ingenting utan bara tjafsade om att han "är för liiiiten, kan inte äta frukost i köket... är rääääädd!!" o så har han hållit på, om det mesta... tjut, gnäll o pip!
Lillasyster är ju inte lika tjurig, men, hon gör som storebror gör... på gott o ont!!!

Antagligen beror tjafset på att det blev sent igår...
Vi var till Kypas o i vanlig ordning så somnade båda två i bilen, precis i tokig tid på kvällen... stumpan somnade om efter pyjamas o tandborstning medan Edvin var alldeles för pigg o satte igång att leka...
Sen vaknade ju stumpan efter ett par timmar... så då har vi hållit igång till långt efter tolv...
Puh...

Men, men...
Det är längesen dom varit gnällisar... så, det är väl rätt lugnt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0