Älgstövare

Det är inte meningen att jag ska hålla på med jakthundar... det bara är så!
Igår hängde jag med första svängen med stövarn i höst... Anders har gått i det området flera gånger i höst o varje gång har hunden hittat o drivit hare... Vad händer igår??? Jo, hunden skäller så där "OOoooooOOOUUUUURRRRRIIIIFFFF" på ett ylande sätt som bara Senna kan låta när han ser något han vill jaga men är lite rädd för!
Först rör det sig sakta norrut... sen byter det rikting o far söderut, sakta - sakta... o vi smyger oss på för att få bekräftat misstankarna: ÄLG (fast i min fantasi så ser jag ju en gigantisk blodtörstig björn som står på två ben o viftar med ramarna åt Senna, som gör osäkra utfall mot honom - hans skall lät som det i alla fall!!!) Sen drar det iväg... lååååångt... låååångt bort!

Pappan hade fått se dem... fjolårskalven o Senna!
Så, det blev älgdrev igår!!! Grrr...

Nå, vi fördrev tiden med att plocka lite blåbär tills mr Stövare behagade komma tillbaka! Oj vad jag önskade att det hade varit en sur, grinig gammal älgko som tagit emot honom... sänkt huuvdet, frustat lite när hon tog ett steg fram o knuffade till honom med mulen, lite lätt lagom så han skulle fått sig en näsbränna!

Nå ja... Så är det ju...
Pappan får fara själv hädanefter, jag håller mig till utställningar... där kommer inte min förmåga att dra fram "måndagsexemplar" så väl fram!!! För det bara är så... allt jag tar i när det gäller jakthunds-sammanhang blir bara pannkaka nuförtiden!!!

Idag skiner solen så strålande...
Trollen har ätit ett Bragokex-paket till frukost! =S
Tror vi går ut i det underbara höstvädret o grillar oss en korv!

Vart tog bäcken vägen???

Vi grävde upp några potatisar... jag o Edvin... ett gäng morötter plockade lillherrn imponerat... så skulle vi gå ner till bäcken o skölja av jorden, men, där fanns ingen bäck!!! Bara nån liten rännil av vatten!
Jag har aldrig sett så lågt vatten...Pappan o trollen gick ned till älven för att kolla läget...
Det är rent sjukt hur lite vatten det är i bäcken!
Älven var väl inte så markant mycket lägre, men... där bäcken mynnar ut i älven ligger det nå träplankor (har nåt med flottning o sågverksamheten att göra) det brukar alltid vara under vatten! En gång förr, augusti 2006, var det så pass lågt att brädorna kom upp i luften, men nu... nu är de ju högt över!

Sen hörde jag på radion nån gubbe surra om våra skogsälvar (nämnde Ängesån specifikt) som tack vare restaurering efter flottningen nu är "normala" igen, lågvatten så man kan vada över älvarna är ett minne blott! *host-host*
Ja, inte har han då varit här i krokarna o sett!!!

Och - när det är högvatten kan det se ut så här:
Vilka kontraster!
Det ÄR samma "bro" (avloppstrumman) som syns på bilden
här och den ovanför!

Pappan o trollen for till Kypas, han skulle på nå älgjaktsmöte... själv har jag inte orkat göra nånting! Totalt slutkörd efter den brutala "middan" - Potatisgröt!
Det är ta mej sjutton värre än palt!
Först äter man en portion o då är det så hett att man bränner sig! Om man skulle kunna hejda sig just... men, nä... man slukar! Sen tar man en portion till o då är det lagom hett så man hinner känna smaken i alla fall! Massor av smält smör.... ahhh... Jag steker bacon till o idag fick det stackars isterbandet som legat i kylen några dar en ny karriär! Vi delade på den till potatisgröten o det var riktigt gott!
Så, efter en tredje (o fjärde) liten klick gröt var mat-koman ett faktum! Örrk!

Nu ska jag gå o snöra mig i soffan en stund o bara lata mig!!!

Mulet o kulet!

Tanken var en sväng till Kypas idag... potatisupplockning var ett av projekten... men, det regnar! Så, det blir i morn istället... ska man nu tro på SMHI o YR så ska det bli uppehåll i morron eftermiddag - betydligt trevligare att plocka potatis då!

Hundarna trampar o piper... det är som om stövarn försöker säga: "Det göööör inget att det regnar... Jag KAN springa i skogen ändå!" Jag tror jag ska ta med Ask o bara gå en skogspromenad lite senare... så man får se hur höfterna beter sig!

Nu ska jag gå o plocka upp några potatisar ur landet... inte är de så stora, men ack så goda! Så ska vi göra potatisgröt till lunch/middag idag! Ahhh... smaskigt!

Svettigt värre!

Ett till spinningpass avklarat!
Skitduktiga deltagare... helt outstanding!!!

Vi körde ett rejälp pass... tunga tramp i en lokal som var hotter than hell!
Svetten dröp! Det rann efter mina armar... och, en blick på deltagarna sa mig att det inte bara var jag som svettades! Trots att fönstret stod öppet, fläkten flåsade på högsta fart så var det så otroligt varmt!!!
När jag startade fläkten, en vanlig bordsfläkt som står på golvet, protesterade pappan: "Men, nu får vi ju motvind dessutom!" ;-)

Det är varmt överhuvudtaget ikväll... kvalmigt o fuktigt!
Igår satte vi oss på stugbron o eldade... jag o pappan... grillade falukorv, sörplade i oss lite rödvin o bara njöt av tillvaron! Ikväll skulle man nog få ta på sig regnkläder, för det är så fuktigt i luften!

Nä, nu ska jag fortsätta surfa efter klänningar!
Hur många olika sorter finns det inte???
Tur att min egen redan hänger i garderoben... eller ligger i sin påse, den är på tok för lång för att kunna hänga... men, det är ju fler klänningar som ska hittas! 


Coolt!

Kattilakoski - "grytforsen" - verkligen läckert!
(kattila=gryta på finska)

Det var verkligen som en gryta (12 meter djup) mitt i forsen - skitcoolt!
- - - >
Ovanför mormors huvud syns den... "grytan"!

Vilken omgivning, vilken miljö... o god mat!


Drycken serveras... självklart Coca-Cola!


"Kyparn! Kan jag få beställa!?"


Ahhh... Kycklingspett (fast det hette nåt annat) o potatis!


Glasspaus utanför affären i Ylitornio (hur de nu orkade?)

En riktigt trevlig dag...
Hit kan man fara fler gånger!!!


Tyda drömmar...

Skulle vara intressant att klura ut vad nattens dröm betyder!

Jag var med bageriet nånstans, det var liksom skärgård med klippor, rätt branta ned till vattnet/havet. Vi var på nåt slags resa där vi hade egna bilar med... så jag satt i Suzukin o vi skulle köra upp från stranden på en språng av trä, sandig och hal. Mats kör före mig i sin bil uppför den kanske 75 m långa rampen, brant och smal! Jag väntar en liten stund sen startar jag o börjar köra uppför... men, precis när Mats når krönet sticker Marit Paulsen fram huvudet o stoppar honom o börjar surra - nonsens-svammel! Så jag blir ju tvungen att stanna mitt i den branta backen... håller garnhårt ned bromsen med börjar ju glida nedåt mot vattnet! Så mitt i allt ligger min väska med mobil o bilnyckeln i vattnet... bilen rullar ned den också! Jag blir skitförbannad... morrande svär jag över "kärringjäveln som är helt jävla dum i huvudet" sen måste jag ju försöka fiska upp väskan så jag klättar över staketet o plumsar ner i vattnet, väskan ligger bara en liten bit ned så den kan jag fiska upp... men, bilen... den hittade jag inte igen...

Hmmm... Marit Paulsen???


Nähä...

Nu ska vi ta med mormor till Kattilakoski! =D

Träna hunden... *host*

eller...
Det där mumlandet om att "bäst man tar med bössan ifall det dyker upp nån björn..." innan pappan for iväg för att ge Dino en skogssväng idag gör mig lite fundersam... Hmmm... Björnjakten har ju startat!!!
Fast, björnjakt är väl en slags hundträning, det också! ;-)

Själv blir jag lite konfunderad över mitt eget jaktengagemang iår!
Inte ett hagelskott har jag avfyrat! Inte en enda lerduva har jag siktat på!!! (borsett från i somras då, jaktsimulatorn på marknaden testade jag ju!)

Men, jag har som tappat geisten när det gäller fågeljakten... när Ask har så risiga höfter är det som om jag helt tappat allt! Det här blir ju lite hans ödeshöst! Funkar inte höfterna, ja då får vi nog ta bort honom... för ha kvar en hund med den enorma jaktivern o kapaciteten som inte klarar av att jaga... speciellt när man har en annan aktiv jakthund som ska ut i skogen... ja, det är nog värsta djurplågeriet man kan orsaka!!!
Men, det är trist... han har mer jaktlust än vad Baloo hade!!! Och mjukare, mer lättdresserad... vilken toppenhund han kunde bli! =( Förbannades eländeshöfter!!!
Har dessutom bokat tid för Sennas HD-röntgen... så nu får man gå o fundera o oroa sig igen!
Puh... varför håller man på med hundar!?!?!?!

Igår hade jag mitt första riktiga spinningpass som ledare!
Och det var sjukt kul!!!
Det var så inspirerande att sitta där framme o vara den som pushar på...
Ett par småmissar blev det... men, inget märkvärdigt...
Coren efteråt gick också bra... trots att jag inte alls hunnit träna in den! Hade gjort övningarna en gång innan!!! Och musiken hade jag hört ett par gånger innan... men, några pass till så får man nog ordning på det också! Det gäller ju att hyfsat passa in refränger o övningar så att det blir harmoni o synkroniserat!

Och gårdagens deltagare var superduktiga!!!
Anna... hon börjar ju bli superproffs så nu märks det inte att det varit tre månaders sommaruppehåll och Birgitta, som för första gången var på spinning... Suverän!!!
Undrar just hur hennes muskler har det idag!?
Också de andra deltagarna var också superduktiga! =D

Och på fredag kör vi igång "kypas-spinningen"!!!
Underbart! Jag längtar!

Idag kom ett par fastrar på besök!
Det blev klänningsförevisning o provning! (tur att det är snörning i ryggen... så man kan både öka o minska i omfång!) Det är ivriga fastrar! ;-) Och... jag är nog lika ivrig jag också!

Nähä... nu ska jag gå o rädda diskvattnet från stumpan innan hon blaskat ut precis allt på golvet... Isterbanden puttrar på spisen och färskpotatisen kokar! Mmmmmmmm.... Vad gott!!! Och nu kom jag precis på att vi kom överens om att vi skulle käka stuvade makaroner o korv idag!!! Nå, det får väl bli i morn...

Tagna på sängen!

Vi fick sovmorron! Första gången jag kollade på klockan var den 07:12!!!
Sen låg vi o slöade en stund till... jag o pappan...
Trollen sprang i skytteltrafik - ena stunden hoppande i sängen sen full fart nerför trappan! Till sist gav vi oss... det var absolut ingen idé att försöka ligga kvar o slappa...

Pappan hinner snöra igång kaffet o då kommer en röd skåpbil inrullande: S-o-t-a-r-n!
Hade helt o hållet farit ur skallen för både mig o pappan!!!
Så det blev på med byxor, bort med värsta skrotet som belägrade källartrappan o så rusade pappan ut o fixade fram stegen! Han har nog varit med om det förr... Sotarn... men, det känns lite pinsamt! Men, det var ju tur att vi hann kliva upp i alla fall!!! =)

Håhå jaja...
Ikväll har jag mitt första, riktiga spinningpass!
Ska bli skitkul... än har jag inte hunnit bli nervös, men... det lär nog vara en o annan fjäril i magen när klockan börjar närma sig 18:45! Själva spinningpasset har jag hyfsad koll på... börjar ha lyssnat så pass många gånger på låtarna att jag kan dem rätt så bra... men då Core-träningen!
Den musiken har jag inte hört nåt alls... och övningarna har jag inte gjort sen i våras så det mesta har ju farit ur skallen! Magmusklerna skulle behöva vara något, något starkare! =S Jag har kört ett riktigt core-pass, i söndags... så få då se...
Men det går nog bra...

Och till Birgitta: Det här fixar du!!! =D

Och till alla nyfikna... typ "Kommentarförfattare" o sånt... Googla efter bilder på 216-4 2.1.
;-)

Skållat Troll!

Hon är i normala fall som ett skållat troll...
Men, igår blev det nog så realistiskt!

Vi gjorde smörgåstårta till middag... Edvin har dräglat efter smörgåstårta ända sen i tisdags då jag kom hem med bottarna! Stumpan somnade på soffan, i lagom tid tyckte jag... lagom vaknade hon vid halvtre, tresnåret o vi skulle då käka! Men, det var en grinig stumpa som klev upp från soffan! Inget passade damen! =S

Själv skulle jag på mitt genreps-spinningpass vid 18 och hade en lite jox som jag tänkt göra inför, så jag hade inte riktigt tid att tjorva med stumpan... Pappan spolade upp ett fotbad o det var hon ivrig på! Så där satt de, på varsin stol med fötterna i en blå balja!
Nöjd o glad var raraste damen... tills vattnet blev för kallt... o pappan fyllde på med nytt, hett... från vattenkokarn o hon hann givetvis stoppa dit sin fot samtidigt!!!

När jag kom hem från spinningen var det fortfarande en stumpa som hade ont i foten som hon konstant satt med i en skål med svalt vatten... foten såg skållad ut, men inga blåsor!
Några telefonsamtal till vårdcentralen o akuten i Kalix gav lite råd o tips... Plastfolie!
Linda Gladpack på det brända området... gör att smärtan miskar då det blir lufttätt! Smart o bra tips... fast, stumpan ville ju inte ha nån plastfolie på sin fot!
Men... då vid tio-snåret hade en vällingflaska o panodil gjort henne på betydligt bättre humör så hon somnade som en stock!

Nu på morron ser det bra ut... rött, men inte nån som helst fara!
De härjar då helt obehindrat... bägge två!
Om det inte hoppas hej vilt så springs det hejvilt - hela tiden ackompanjerat av gap, vrål o skrik när det två rara barnen inte är riktigt överens (vilket händer ofta)!
Edvin retas - Edith exploderar!

Igår kom Armani hemtraskande!
Anders fick syn på honom precis när jag skulle åka till Bränna (i god tid för att förbereda mitt spinn-pass - så for jag o glömde alla papper o musiken!!! Tur att Lillan kunde svänga förbi o hämta dem innan hon kom inåt Bränna! TACK!) där han kom traskande uppför vägen som går ner till älven. Jag går ut på bron o börjar locka: "Kssss Kssss Kssss...Kom då! Armaaaani!" och han traskar på i god fart, rakt mot mig som om han är ut fjorton gånger om dan o kommer in igen!? Ask var ute i linan, Armani bara sneglade på honom medan han sprang uppför trappan och in!
Jag begriper mig inte på den där katten... sist jag såg honom var när han försökte ta sig in själv! Han krafsade o klättrade på dörren men när jag går o öppnar ränner han iväg som ett svart streck - livrädd!

Och nu mitt i allt... "Hej! Jag har varit ute en sväng... Vad blir det för käk??" som om inget har hänt...

Fast, denna sväng har han gått ned i vikt! Bara skinn o ben... o päls! TOVIG päls!!!
Fick klippa bort halva honom igårkväll! Nu är han återigen så där mager som innan kastreringen... alla ryggkotor känns markerat på ryggen... alla andra ben också!
Men... Det är ju betydligt svalare nu, så då ska väl dörren hållas mer igenstängd så han inte tar sig så lätt ut igen!

Näpp...
Nu ska jag gå o fixa frukost!
Vi ska till Kalix idag... Pappan ska med bilen på service, jag till blodgivining... sen ska vi till Fritz Olsson en sväng! =D

Hon drömde ju en sanndröm!!! =D

Jag vann ju!

Men, inte på hästarna... nä... där blev det tre ynka rätt!

Däremot så tippade jag två stryktipsrader, en OKQ8 och en Konsumbutiks bageriorder i tisdags! Jokern fick ju också hänga på:200 spänn!!! =D Kul!!!


Ingenting...

absolut ingenting är planerat idag!

Det känns lustigt för det känns som om varenda minut varit uppbokad hela sommaren... har det inte varit "privata" grejjer bokade så har det varit serveringsjobb eller hundutställningar osv... Men, inte idag!
Det var som om allt bara tog slut!

Men, det känns rätt skönt också...
Det är ju inte så att jag är utan sysslor... Höhöhö...
Det finns väl fjorton kilo skit o smuts per kvadratmeter som skulle behöva storstädas osv! =S

Det hade ju varit behagligt med en sovmorron... men... men...
Två troll envisas med att kliva upp omkring sex på morron, i regel före, oavsett!
Nå ja...

Frukosten är avklarad, jag har följt svärmors råd o spelat på travet! (Jag ska vinna idag enligt hennes dröm!) Och nu ligger hela dagen öppen... Rätt skönt att ha en hel dag utan nåt att göra! Kanske jag går o lägger mig på soffan med ett sudoku o pillar navelludd! ;-)

Jag har lite träningsvärk idag! =D
I revbenen! Hur sjukt är det inte att ha träningsvärk i revbenen... säkert är det väl nå muskler där men det känns bara som revbensvärk!

Nähä...
Nu blir det melodikryss!

Sista och första...

Lite trisst känns det allt... sista dan som bagare hade jag idag!
Och det blev ett par sista dagar som jag sent skall glömma! =D

Igår plockade jag bulla.... o jag plockade bulla o så plockade jag bulla!
Jag vet inte riktigt vad som hände, men min kompanjon som skulle plocka på andra sidan, hälften av bullarna, förstod inte riktigt instruktionerna... (praktikant som inte kan svenska så bra) så av de femton stick med bullar som totalt plockades var det två som jag inte var inblandat i plockandet! Alltså... 13 stick,det är 4160 stycken kanelbullar!
Jag kan lugnt säga att jag vet hur man lägger upp bullar på plåtar! =S

Idag tjorvade det bara allmänt... det som kunde strula gjorde så!

Nå, det blev ett slut på arbetsdagen idag också... o direkt efter det for jag till spinninglokalen! Jag skulle ju leda ett "riktigt" pass idag! Genrepet!!!
Hade bokat in tre hugade deltagare... Två av fastrarna o så pappan! ;-)

Fast innan vi startade körde jag själv genom passet
Jag försökte planera o förbereda igår... först vid datorn satt jag o lyssnade o trampade till musiken för att få in rätt sorts tramp i rätt stund! Men, det var en envis stumpa som vägrade somna... så halv tio gick jag upp o la mig, med hörlurar o musiken på mobilen... trampande i takt i sängen med penna o papper i högsta hugg!
Jag hann två låtar, sen sov jag!
Så, därför ville jag hinna trampa genom alla låtar en gång till innan det blev skarpt läge!
Så, jag körde spinning i en timme o en kvart idag! =S

Sen körde vi lite core efteråt... till min stora lycka upptäckte jag att jag hade kvar lite mag/ryggmuskler! Jag var nästan övertygad om att de förtvinat under sommaren... men, det fanns lite grann i alla fall! Fast, jag lär nog få träningsvärk i magen i alla fall i morn!

Men, mina "deltagare" var skitduktiga! Emma som aldrig kört spinning förut fixade hela passet, utan att sätta sig en enda gång! Men, hon var rätt svettig efteråt!
Anna var superduktig... hela passet! Hon också... inte en vilopaus...
Pappan... ja, hans t-shirt plaskade (på riktigt) av svett när jag klappade honom på ryggen!!!
Så, det var fullt ös...
Jag har en liten känsla av att det finns några med lite träningsvärk i benen i morron! ;-)
Men, så skitduktiga... jag är supermallig!!!

Jaja...
Nu ska jag gå o dricka upp resten av min Laphroaig som blev strandad pga av två övertrötta troll som var tvunget att nattas! Det var nästan kalabalik när Edvin flippade ur o blockerade! Tröttare än tröttast blev allt fel, till sist var det bara att lämna honom i sängen o låta honom skrikande ligga o studsa! Det gick inte vare sig in eller hem hos honom vad man än sa... och det tack vare ett förbannat mjölkglas!

Han ville ha mjölk, glaset var nästan fullt o han kläcker ur sig: "Det är för liiiiite soooba!" jag frågar om han verkligen vill ha mer... för om jag ska hälla i mer mjölk så skulle han banne mig dricka upp det också!
Jo då, han skulle ha mer...
Gissa om han drack mjölk??? Nä, bara fjantade sig, sen blev det vansinnesfjant med nå brödsmulor han suttit o smulat sönder som Edith tog! Då fick jag nog o hällde ut allt i vasken o beordrade TANDBORSTNING!
Och, det var då herrn flippade!
Så, till sist med lite våld o mycket vilja så var hans tänder borstade, pyjamasen på o nattpinkning avklarad... uppburen i sängen så "Jag är töööörstig... vill ha soooobaaaaa!!!" illvrålades det!
Suck... några varv med gapande, vrålande o studsande så mitt i allt gav han sig o började lyssna på "Mulle Meck" på cd-skivan! (strax innan låg han med händerna för öronen o vrålade att det var för högt hur han nu hörde nåt över sitt eget vrålande!)
Att man orkar... när man är så vansinnigt trött?

Stumpan härjade ett tag hon ocskå... har inte somnat riktigt ännu men förhoppningsvis snar...
och själv blir jag så förundrad över dessa småtroll! Hur orkar man hålla sig vaken?
Själv slocknar jag så fort jag ens är i närheten av täcke o kudde!

Nä... Whiskyn... nu ger jag mig...

Jag fick ett brev!

från Hemmets Veckotidning...

Det händer ju lite då o då, för jag brukar ju ofta skicka in bilder o annat jox som belönas med lotter osv... men, nu är det länge sen sist... så jag började ju genast fundera vad detta då kunde vara för något!

Slet upp kuvertet, ur ramlade det två 25 kronors ICA-chekar o ett brev:


Ha!
Det var inte mig det var fel på! =D
Jag har faktiskt gått o grämt mig över det där...
Jag har ju bloggat om eländet...

Och det kändes riktigt skönt att läsa de där raderna!
Jag har återfått tron o hoppet, både för min egen deghantering o för veckotidningen! TACK!
Fasiken så schysst att bemöda sig med att leta fram mailet jag skrev i början av juni... o min adress o så skicka det här brevet!

I morse cyklade jag för sista gången till bageriet!
I morron är ju min sista dag... känns trist!

Och på morron var det lite halvkyligt... ;-)
Termometern visade 0.8 plus... NOLL KOMMA ÅTTA!
Jag tog faktiskt på mig strumpor!!!

Pappan kom o bytte cykel mot bil, så jag slapp cykla hem...
hade förrsten inte hunnit! För 17:30 hade vi ett spinningpass!
Och, jag tror nog att det hade varit nog så mycket cykel att sen också cykla hem efter spinningpasset!

Varje dag har jag ju passerat "Landet"...
Mitt i allt en dag i mitten av juli dök det upp massor med skyltar... skyltar som med stora bokstäver, blaffigt talade om att Här finns ett Café!
Fina, mycket bearbetade... skyltar en sex, sju stycken... Café - Konst - Arté
Mitt emot infarten till gården där caféet finns har det stått en skylt som pekat in dit.. med en liten skylt som hängt över: "STÄNGT - CLOSED!" konstant... Kanske tre, fyra gånger har det varit öppet!? Och, jag har ju faktiskt passerat där, varje dag!

I början av den här veckan kom det upp en ny skylt, ett stort P med en pil in på gården mitt emot! ehhh...
Om man aldrig har öppet??? Behöver man en kundparkering då?
Och när vi for från Svartbyn sist, västra sidan av älven... så upptäckte jag den gigantiska banderollen som fanns strax norr om Nilles: "ARTÉ - CAFÉ"
Är man optimist... eller vad är man?
Jajja men... friskt vågat - hälften vunnet!

En annan gång ska jag berätta om den gången jag badade bastu i badhuset... den allmänna bastun i det allmänna badhuset...
Där sitter en "dam" o filar sina fötter! I badhusets HINK avsedd för att "blagga" på stenarna... DÄR I BASTUN sitter damen, med sina fötter (jag tycker att fötter är bland det äckligaste som finns!) i ös-vattnets hink, med nån slags badsalt/såpa i... o filar sina fötter!!!
Inse hur äckligt det var...
Och, sen... när damen är klar med fot-filandet... Tar hon en skopa av FOTBADSVATTNET och öser på bastukaminen!!!
Det är bland det absolut mest vidriga jag har varit med om...
Huuuu....

Nä... nu ska jag bränna ner den femte spinningskivan... aldrig blir man nöjd! =D


Spinning!

Åh vad kul att jag fick övertalat en ny spinningdeltagare idag... =D
Ibland kan man hitta mycket bland charkuterivarorna när man handlar! ;-)


Lite att kika på tillsvidare...

fast...
inte riktigt så här ser det ut på Maxpuls-passen!
Den där levande orkestern har vi ju inte...och kanske inte lika många deltagare...

Ibland har man verkligen flyt...

och, lika gärna hade det kunnat bli flyt i ordets verkliga mening!!!

Glad i hågen... nä, jag var inte så glad i hågen... kände mig lite halvhängig o trött på morron när jag snörde mig upp på hojjen i den 5,2 gradiga "värmen" - jag var optimist! "Ähhh... det blir varmt när man trampar, jag klarar mig med cykelbyxor, jacka och vantar!" Det blev inte varmt... låren var illröda när jag kom fram till bageriet och det var första gången jag stod med gåshud o huttrade i duschen för att värme!!!
Annars har jag stått där o vridit ner termostaten till under trettio för att kyla ned min överhettade kropp efter en mil hetscykling! Nu, trots hetscyklingen så var jag isande kall... men, det var skönt med vinterhandskar!!!

De ska jag ha i morron också... och så tar jag på mig långbenta byxor!!!
I morron skulle pappan komma o norpa cykeln o lämna bilen... så då kan jag ju frolla med extra vikten på hemvägen!
Egentigen den enda anledningen till att jag inte tog på mig några långbenta byxor i morse! "Jag ska ju cykla hem i eftermiddag, och då är det ju varmt... inte fasen ids jag släpa på både jacka o byxor i ryggsäcken!" =S

Och flyt hade jag... verkligen i ordets rätta bemärkelse!
Vid tvåsnåret drog himlen igen med gråa moln o ett hejdundrande åskoväder!
Ett par knallar, rejäla... NÄRA!!!
Regnet öste ner så det var nästan vansinnigt!
Jag tänkte där jag satt inne i go-värmen (har ju hamnat på kontoret en liten sväng igen) o kikade ut på, men framför allt nästan döv av störtregnet som dånade mot taket - "Oj oj, om knappt en timme ska jag cykla hem!!!" men, lagom till klockan strax före sexton så sken solen som bara den o jag kunde glatt cykla hem!
Precis när jag svänger in på gården... fem cykeltramp hinner jag ta... I REGNET!

Kliver av cykeln... tar av mig hjälm, ryggsäck o går in, DÅ bryter det ut... Helvetet!
Regnet fullkomligt garnöser ned!
Och, då kostaterade jag... Jag har flyt! Tur!!! Jag är lyckosam!
=D

Nå väl....
Trollen sover så sött!
Det var två tröttisar som härjade på sista versen när jag kom hem!
Ingen av dem hade sovit middag o Edith hade letat fram en napp som hon gick o febrilt sög på... så, snabbt som ögat stekte vi oss lite falukorv, ägg o makaroner till middag, borstade tänderna o så gick jag upp med bägge trollen! Snörde igång tecknad, Specialagent OSO, sen gick jag ner... o det har varit tyst i drygt en timme!!! De sover! =D

Gissa vad jag ska göra... Borsta tänderna, ta min ny Allas-tidning o gå upp o snöra mig... Jag är trött!
Nä... fick precis info om att "MÖT JOE BLACK" börjar klockan 21 på trean... DEN ska jag se! =D

SPINN!


Jag vann...

=D

Ett sopset med mina 13 poäng på pilkastningen!
Jag prickade mårdhunden! =D
Sen vann jag en stor säck Lone Star-foder vid utlottningen på katalogen! =D
Och på de fyra lotterna jag köpte lyckades jag pricka in numren 73, 37, 47, 74 (Sennas startnummer var 47) jag vann ett litet reflexkoppel! =D
Och så gick det toppenbra på utställningen... härligt fin kritik, HP o så blev vi BIS 4:a! =D

Trots att puckot var ovanligt pucko!!! ;-)
(misstolka inte ordet pucko... det har blivit ett kärleksfullt smeknamn med positiv klang!)


Vilken skörd!!!

Han har ju upptäckt att han är en hanhund!
Börjat lyfta på benet... sen har han även upptäckt att det finns andra sorters hundar, lite annorlunda än sig själv... TIKAR!!! Och de luktar väldigt spännande o intressant!
Så herr Senna har gått med nosen konstant nedkörd i backen! I alla fall försökt... jag har ju kämpat lika febrilt i andra änden av kopplet för att hålla den där stövarnosen borta från dofterna!!!

Och vid själva bedömningen sprang han mest med tungan hängandes utanför en kilometer o dräglade efter alla läckra tikar utanför ringen som han försökte flörta med - hans huvud var mer framför mina fötter än rakt fram!
Mina mutförsök med frolic framför näsan totaldissade han! Han knappt smakade när jag trugade! ;-) Senna... som är jordens gottegris... som man kan (kunde) få att göra precis vad som helst... o som stod så fint i en vacker posé bara man höll en korvbit framför nosen! Han, Senna, ratar F R O L I C !?! Naturens drifter är starka!

Men, det gick ju bra ändå... det var en mycket bra socialträningsdag idag!
Jag tror vi anmäler till nästa inoffa utställning här i Överkalix också!

En 15 mån hanne av mkt god kvalitet. Mkt vackert huvud & uttryck. Härlig hals & resning. Mkt välvinklad fram & bak. Rör sig med ett härligt steg. En hund i mkt god kondition HP
Domare: Maria Sandlund

Stackars pappan...

han fick sig en rejäl omgång!
Tröjan gick att vrida ur... litervis med svett! ;-)

Han fick vara försökskanin idag... på "min" spinning-omgång!
=D
Det gick bra... men, jag tror att det är en pappa med möra ben i morn!
(och i sanningens namn... jag var rätt svettig, jag också!)

Jag var vrålhungrig efter spinningen o hade i min fantasi planerat en sväng till Vippa för att sluka en portion schweizerschnitzel med massor av härlig dressing o pommes frites! Fast, pappan hade ju planerat ett middagsbesök på Hällan o det var supergott med grillad lax!

Lite kul när det vräker ner regn utanför fönstret mot norr o så ser man ut genom fönstret åt söder o solen strålar i värsta högsommarstilen!

Näpp... Senna ska på utställning i morn!
Beagleklubbens i Svartbyn... det är som en trevlig o gemytlig utställning!
Men, jag tror att han får klara sig utan badet ikväll... får putsa upp pälsen i morron med gummiborsten o sämskskinn! Det blir nog bra! =)

Nu ska vi gå o snöra oss framför tv:n!
Trollen är ju deporterade till Kypas så vi kan ligga i sängen, dricka öl, käka chips o popcorn hur mycket vi vill när vi glor på tv!

Jisses så dagarna far...

i rasande fart!
Jag hänger inte riktigt med! =D
Och så har det ju mullrat o åskat en del de senaste dagarna! =S
Så de få stunder man haft över för sig själv har det inte gått att sitta framför datorn! =(

Nå, nu håller jag då på bränna min första spinningskiva!
Har varit på ett instruktörspass... sen återstår det bara att trampa in min egen musik så den sitter! Och så ska det ju trampas med deltagare...  :-O
Men det är skitkul!

Idag har jag cyklat till bageriet... även om det är hyfsat varmt så känns det att det börjar vara höst! Och fukt!!! Testa att baka en bulldeg på en halvliter... gångra det med fyrtio, femtio, sextio... När all den degen ska göras till bulla, kladdig som f-n med kanelfyllning...
i denna fuktiga hetta... ja, jag säger bara KLADD!!!
Det fastnar, kladdar o krånglar! =S
Men men... i ett ögonblink har vi 23 minusgrader o några deci nysnö...
Klagar inte det minsta på värmen... Inte det minsta!

Det var lugnt idag på bullfabriken!
Jag smet tidigare... tog igen den där s****s fredagen för nån vecka sen!
Så det såg ut som ett gäng fågelholkar jag mötte när jag klev innanför dörren:
"Meh, Mamman... NU?!"

Så min snilleblixt var ju en fisketur när nu klockan inte var så vansinnigt sent! Så vi rafsade ihop lite raskt matsäck o fiskegrejjer sen for vi åt Tvärån! Härligt, härligt!
Inte för att fisken var speciellt samarbetsvillig... när, en mört fick jag o pappan en abborre (fniss) men det viktigaste av allt funkade perfekt... Korvgrillning!


Edith: "Ihhaaaa!!"

Trollen busade o lekte...
Edith satt på ena änden av "gungbrädan" och Edvin studsade på andra... Hon hade skitskoj där hon satt o lekte häst! Sen bytte de plats, gick inte riktigt lika bra!

Edvin tog några tuggor från en franskskiva, sen blev han bajsnödig! Tur att jag tog med en toarulle! Han remmade iväg uppför slänten o satte sig på huk... o det var dagens, veckans... ja, jag tror ta mej sjutton det var sommarens roligaste händelse!
Att skita i skogen!!! För sen blev råkade ju även Stumpan bajsnödig!
Och hon fick verkligen ta i för kung o fosterland för att klämma en korv! Lycklig som bara den vrålar hon: "En bajskorv!" Edvin står med röven mot en tall... o kackar!
Sen blev det torkning och tvättning i älven!
Och en välbehövlig dusch innan sängen!
Det är inte det fräschaste med en tvååring och en fyraåring som skiter i skogen!!! ;-)

Senna har ju visat framfötterna! =D
Så himla kul... trots att omständigheterna inte var de bästa - varmt, olidligt varmt både för hundar o folk! Så gick det otroligt bra... Domarn gillade Senna (nu också) o han sa till publiken när han satte honom som Kk1 i klassen "Trots att detta är en hund som inte är "färdig" så sätter jag honom ändå som nummer ett! Trots att andra hundar i klassen är mer utvecklade så är det något med den här hunden som tilltalar mig enormt!" kanske inte exakt ordagrannt, men ungefär så sa han! Och, det var också en kommentar jag aldrig fått/hört på en utställning!!! =D

Typ och helhetsintryck: Utmärkt
Ukl Kv1 Kk1, Ck 1, Bhkl 4

Utm huvud o uttryck. Lång vacker hals. Stark rygg. Tillräckligt bröst. Bra kors. Utm benstomme o vinklar. Lätta fina rörelser. Vackra färger o bra hårlag. Välvisad.
Domare: Gunnar Norlin

Näpp... nu är min andra tekopp för kvällen tom... Har fått ett nytt favvo-te!!!
Twinings voyage - Brazilian Baía
så fantastiskt gott med en liten skvätt mjölk i... o jag bara kan ana vad en liten skvätt stråh-rom kommer att göra med smaken när det nu börjar bli ruggiga kvällar o man behöver få sig en värmande kopp te! Ahhhh!
Nu ska jag sova!

FK BTW

Den stora sonen här i huset går nån slags utbildning...
Jag fick flina när jag råkade få ögonen på det här brevet som låg på diskbänken...


Om man skickar in en försäkran där det står att man varit borta från utbildningen pga sjukdom två dar... måste man då också skicka in en blankett som säger att man varit hemma de där två dagarna och inte på skolan när man varit sjuk!?

Sverige o Försäkringskassan är fantastiskt!

Men för h-vete...

... Säg att det är "Slut papper!" eller ta den långa versionen: "Fyll på papper!"

När jag skulle skriva ut följesedlarna idag var det märkbart tyst i skrivaren... en modell stoooor, typ kopiator! Går dit för att kolla läget o möts av meddelandet:


"Materialet som krävs för behållet jobb är inte tillgängligt... ett eller flera köande jobb behöver mer resurser!"

VA??? Var det ett brev från försäkringskassan jag läste???
Kräver mer resurser... Först började jag fundera - vad sjutton är det som är galet nu... men, sen kom jag ju på det - slut papper!!! Men JIIIISES...
Vad är det för fel på orden: FYLL PÅ PAPPER!  
???


Jag har inte bloggat nåt om mina bravader när skrivan haft papperstrassel! Den kallar det  "Rensa kvadd!" och så anger den ett område... ett till fem... Slet mitt hår en sen fredag, o letade som ett tok efter ett satans papper i område FYRA tills jag startade om maskinjäveln o den säger "Rensa kvadd i område FEM!" och mycket riktigt, DÄR låg ett papper!!!
Jag börjar nästan betrakta skrivarn som min personlige fiende!
Tur att jag bara ska vara bagare resten av tiden!!!

Jag cyklade på morron, igen... nu har jag cyklat varje morron denna vecka!
Fast, skillnaden idag var rätt markant! ;-)

Igår cyklade jag ju på morron sen kom pappan o bytte fordon så jag hade bilen hem... fast först på spinning... jag plockade med min handduk som jag har hängande i skåpet på bageriet till spinningen igår.

Nu var denna morron idag, lika svettig som alla andra, fast ännu värre för det var tjock dimma (märks att det faktiskt börjar bli höst) och jag var lika sjöblöt utanpå min fodrade vinddress som jag var sjöblöt i svett på insidan! Det rann om hela mig, det droppade dim-droppar från hjälmen i samma strida ström som svetten rann efter ryggen! På morron tog jag bara midjeväskan för jag behöver ju inget annat än nycklar o mobil med mig tänkte jag!! =D HAHAHA! Tänkte jag när jag klev innanför bageridörrarna o kom på att jag ju plockade med mig handduken igår!!! Kul... jättekul!!!

Så, där har jag stått på toaletten i bageriet (säg inget till chefen, då får jag nog löneavdrag!) och torkat mig efter duschen med pappershanddukar!!! =D
Papperskorgen behöver definitivt tömmas!
Fast, jag struntade i håret... hade jag tvättat det hade jag nog fått springa in i herrarnas omklädningsrum för att tömma deras papperhandduksautomat också! =P

Sen skulle jag ju hem...
DÅ var det minnsann inga svala 9 plusgrader med tjock dimma... nä... o fortfarande med "Jag behöver ju inget anant än mobilen o nycklarna!" ringande i mina tankeöron så kände jag att det var VARMT när jag satte mig på cykeln, med en stor plastpåse i min hand innehållande veckans arbetskläder (ska hem o tvättas) tre limpor o nån fikakaka...
Om jag så hade haft värsta fjällryggsäcken hade det nog inte rymts!!!
Och jag hade definitivt inte idats cykla med det till Gyljen!!!

Så, då remmade jag iväg till Järnaffärn... o där fyndade jag ett par nyinkommna cykelbyxor (behövs ju inför höstens spinning) och ett "funktionslinne"... alltså... svetten åker handllöst ut! Behövs!!! =D Sen hittade jag nåt skoaktigt... men, inte riktigt de spinningskor jag tänkt mig, så det blir nog byte... måste känna efter i lugn o ro först!
För där inne i affären, trots att jag inte var stressad egentligen så kände jag hur hela jag bara vrålade SKYYYYYNDA där jag stod o slet o tröck på varenda skopar som nuddade min hand, spinningskor ska ju vara styva, rejält styva!

Nå, ett antal hundralappar senare var jag på väg till Tallvik för att lämpa av övervikten i Suzukin som stod där pappan jobbar till i morn! Och själv fick jag fylla på lite vätska, byta de fodrade långbyxorna mot korta cykelbyxor o så var jag redo för en mil cykeltur hemåt! I 27,5 graders hetta och MOTVIND!!!

Sen hade jag några rader här i inlägget nedan om att jag skulle ta det lugnt... *host-host*
Det är nu jag ska gå o radera, radera o radera...

Började trampa mot norrare nejder...
Kände hur hett det var... asfalten är het!
Det svarar rätt bra med både stekande sol o ångande het asfalt... o så bara känner jag hur den där jävla segjäveln övertar mitt sinne! Hällabacken uppför efter korsningen...
Det var varmt, hela vägen över Hällabron o mot korsningen var det vansinnig motvind (det är alltid motvind över Hällabron!?) o jag kände hur tungt det var!!!

Men så svängde jag upp på E10:an o känner hur den där jäveln (tror det är det som kallas finsk sisu) tar över "Jag SKA" o börjar trampa... i takt med musiken i öronen (min nya mobil är fantasisk! W508 MED lucka! =D Det finns fortfarande att få tag på... har upptäckt att jag är nog rätt onormal ändå... det jag gillar är jag rätt ensam om! Ericssonmobiler med lucka - "det ska vara slidelucka" sa de på sportaffären, tur att Elgiganten finns! (Annars är jag lokalpatriot, men inte när det gäller sånt, eller kylskåp! Får man sämre service här... än hos Elgiganten så varför?), EKO Optimal o Lyxlängd... mina två favoriter av brödsortimentet! Gissa vilka två sorter som nästan säljs minst! =D osv!)
ooops, vilken lång parantes, med en parantes inuti!

Nå summasummarum... jag tog det inte lugnt hem!
Jag trampade!
Det blev järnet i hettan o det var vansinnigt härligt! Jag njöt av varje sekund o svettdroppe!

Sen slängde jag ur mig en otänkt mening: "Ska vi gå o bada i Bäcken?" två mycket osvårövertalade troll vrålade "JAAAA!" så vi traskade upp... trots att hela mitt väsen skrek: "Gå o lägg dig på soffan o vila!" så trampade jag framåt me två troll på sittvagnen... men inga flytdjur! Tom jag var tvungen att doppa mig!!! SKÖNT!
Och det var skönt, även om det är väldigt många grader kallare där än i älven!!!

Trollen badade o njöt... jag började känna mig hungrig o fick till sist övertalat busarna att ge sig... så då traskade vi hemåt o lagade mat! När jag frågade Edvin vad han ville ha till middag svarade han: "Bacon, en liten hamburgare o fiskpinnar!" Så då kokade vi makaroner, stekte fiskpinnar o en kycklingfilé! Edvin hann ju precis somna i soffan men jag brutalskakade liv ihonom o sa att "Skynda, skynda... maten är klar! Vilken gaffel vill du ha?" o höll upp hans lilla barngaffel o en normalgaffel framför, han såg rätt groggy ut när han med ögonen i kors valde den större... Han har blivit stor, lillkillen!

Och de åt!
Edith först en stor slev med "makeroner" som Stumpan säger! (Girandole, skruvmakaroner "Det är ju som borrar!" kommenterade Edvin!) Sen ville hon ha en till makaronislev... och ett gäng kycklingfilébitar från min tallrik slukade damen! Edvin slukade alla fiskpinnar o hyfsat med makaroner... jag slukade allt som fanns kvar på tallrikarna!!!
Nu, efter några om o men från stumpan (hon har varit upp en sväng o krävt välling!) så sover bägge trollen!!
Och jag, ja, jag gör som igår... ska alldeles strax gå sova...

ps. Det tafsade på ytterdörren, mystiskt... öppnade o såg en svart rem förbi garaget o potatislandet! Puckokatten!!! Jag gick så klart ut o ropade... som sist, "MEEEAOOOOOWWWW - Mammas kisse!!!" o jag hör honom jama en bit bort... går närmre o han fortsätter att jama, närmare o närmare, på samma ställe o samma sätt!
Så jag kör uteslutningsmetoden, han sitter i ett träd!

Säkert har han fått övning att klättra i träd av de svängar stövarpuckot varit på rymmen (ett flertal gånger deena veckan), senast ikväll, innan badet!
Då remmade HAN iväg med nåt svart framför sig!!!

Men, nu har jag gillrat en egen kattfälla!
Ska det vara så ska det vara rejält!
Hela "Sunes stuga" är en kattfälla!
Doftspåren efter Martins katt finns där... kattmat finns där... o nu står ytterdörren uppspärrad o den inre, myggdörren är gillrad med en plastmugg så om puckokatten blir alltför hungrig så trycker han sig genom öppningen o så säger det poff när fyra centimetersmuggen ramlar ner! Och kattkräket är fast!!! =D
Men, säkert så är det väl en skabbräv jag fångat o kattfan sitter kvar i trädet i morron!

och NU ska jag gå o lägga mig...
Natti natt!

Snacka om växtkraft!

Pappan skickade ett mms idag...
- - - >

Snacka om att morötterna trivs bra här i landet! ;-)
Ännu länge till innan det är dags att skörda o så ser de ut
så här redan nu!!! =D

Idag känner jag mig lite hängig... Jag har lite ont i halsen! =(
Jag tänker inte bli sjuk, nej - nej! Absolut inte det!
Vi åt saltströmming idag... det blev inte mindre ont av att glufsa i sig garnsalt fisk! Det känns lite halvsårigt när jag dricker vatten! Och, vad brukar man göra, i rejäla mängder, efter saltströmming? Dricka vatten!! Så nu lärde jag mig nåt nytt... inte äta saltströmming om man har på g med halsont!

Jag har precis kokat mig en sån där mormors lökdryck... har surrat om den förr...
Mjölk i en mugg, hacka/mixa en liten gul lök, blanda i, koka upp... drick!
Äckligt - ja! Men... det ger förkylningsbasiluskerna en omgång (hoppas jag)!

Men kanske jag ska ta det lite lugnare med cyklandet i morn... bara ta det lugnt!
Idag har jag cyklat på morron, pappan kom o bytte bil mot cykel o så for jag på ett spinning-träningspass! Fast, jag kände mig inte riktigt helt i form... det gick på halvfart men jag fick lyssnat igenom min musik som jag tänkt mig framöver... det var intressant!
Så sjukt att en låt man kan sitta på en stol o "trampa" till o den funkar skitbra inte alls funkar när man sitter på spinningcykeln!

Och jag lovar... jag ska inte försöka köra om nå traktorer!
I går när jag cyklade hem stannade jag just o surrade med en "bybo" strax efter Hällakorsningen... då passerar en traktor... strax efter sätter jag fart, upptäcker att trakton kör rätt sakta så jag börjar trampa på... och tar in på den men efter backkrönet när den fick nedförsbacke hängde jag inte med o så svängde den strax efter så det blev inget race... Men det hade känns rätt coolt att få speeda förbi en traktor med cykeln!!!
Skulle tro att jag såg ut där jag trampade febrilt... svetten sprutade, ögonen stod ut som pingpongbollar när jag frenetiskt trampade!!! =)

Näpp... nu har jag varit duktig o druckit upp lökpäcklet... börjar nästan gilla det!
Nu ska jag borsta tänderna, gå krypa ner till trollen som har blivit nattade för ett litet tag sen så jag hoppas att de inte somnat än utan ligger o värmer upp min säng!


Grusade förhoppningar...

Förhoppningar om en tidig kväll med rara troll, sött snusande i sina sängar och en mamma med sitt sudoku i goooood tid innan nattlampan ska släckas... de förhoppningarna grusades rejält - eller kanske de extremuppfylldes till viss del? =D
För två rara troll snusar så gott... o har så gjort i en timme!
Visserligen inte i sina sängar... och alldeles på tok för tidigt för natten!!! =S

Inte ens middan hann de äta innan de slocknade!
Så, jag har en känsla av att det som så småningom kliver upp från soffan är vidriga monster!
suck

Middan blev inte så avancerad men hela smaskig så här i sommarhettan! Eko optimal-brödskivor stekta i flottet efter baconpaketet o de två äggen till trollen! Mätt blev jag... o nu sitter jag här o har svårt att hålla upp ögonen... trollen sover som stockar! Hoppas de inte är alltför griniga o trötta när de vaknar så de orkar äta upp dem!

Nähä... om jag ska ta o gå o diska eller göra nåt annat!

och klockan är bara...

17:27!

Det hade inte gjort nåt om den var 19:27 så trollen låg i sina sängar o jag själv fått krypa ner under täcket med ett sudoku... känner mig rätt trött, tom o låg...
Pappan jobbar... Edvin är sjuk o gnällig... Stumpan är som vanligt - intensiv!
Vi har ätit middag... enkelt o smidigt med snabbmakaroner o några köttbitar som blev över från lördagens bravader... så nu bara väntar jag att klockan blir så pass att vi kan gå o lägga oss! Jag saknar pappan...
Det är ju rätt sjukt egentligen... med två småbarn o snart sex år tillsammans så saknar jag ändå den där pappan varje stund utan honom! Nå ja... snart är det tisdag-kväll...

Efter middan gick vi just ut på bron o satte oss jag o stumpan... passade på att ansa långa naglar... Edvin kom också ut men febrig som han är så orkade han inte vara i solen utan la sig som på huk på översta trappsteget, o så bad han mig klia honom på ryggen! Så där satt jag o kliade honom lite försiktigt på ryggen när stumpan remmar iväg som ett jehu! Och kommer tillbaka med en plast-kratta!!! Numera omdöpt till ryggkliare!!!
Edvin tom orkade skratta... det var rart, smart o komiskt!!!

"Klia mera! Däääär! Jaaaa!!!"

Jag försökte få stumpan att klia min rygg... men, det var inte många sekunder hon iddes klia mig! Men, den där blå krattan ska jag komma ihåg nästa gång det kliar på ryggen... den var perfekt!

Konstaterade idag att jag cyklar helt obehindrat på åttan...
både till o från bageriet! =D
Jag till o med önskar att det skulle vara en till "Hällabacke"!!!
Har ju äntligen en mobil med mp3 så nu provcyklar jag all eventuell kommande spinning-musik... men, en sak är då säker... det är vansinnigt stor skillnad på att cykla efter E10:an på en vanlig cykel i jämförelse med spinningcyklarna!!!
Nå, hur som helst kan alla i min närhet förbereda sig på att det blir spinning-pushning här framöver! Det börjar vara dags nu!! Kom igen... börja ladda!!!
Dubbelt så många på "Kypas-passet" till hösten är väl ingen omöjlighet???

Nä hä... nu har klockan sprungit iväg med storstövelsteg! Hela 18:06! =D
Nu kan jag börja borsta tänder ialla fall...

Söndag... ledig!

Det var en intensiv vecka... det kan inte hjälpas!

Nu idag är jag äntligen helt ledig!
Min vän Bengan... hade det lite körigt... helst hade han väl behövt klyva sig i tre för att reda ut alla uppdrag han hade på lördag så servering mm på ett bröllop fick han lurat mig att ta hand om! Med motiveringen: "Alla 'ungflickor' ska på Lulekalaset, så det är bara ni gamla småbarnsmammor som är tillgängliga!" Hmmm... o sånt tar man!? ;-)
Så jag har kört i skytteltrafik mellan "festlokalen", bageriet o hemmet hela veckan! Men, det blev giftermål... de hade sagt "Ja!" till varandra och middan efteråt gick av stapeln som planerat! Jag o en annan tjej fixade käk o servade gästerna som käkade buffén som Bengan fixat tidigare på dan... det är riktigt kul att hoppa in i krogbranschen lite då o då!

Fast i lördags hade jag nog helst sluppit om jag ska vara ärlig... =S
Vi hade ju deporterat trollen till Kypas o skulle bara ha en härlig helg för oss själva, jag o pappan... sen var det varmt, olidligt varmt i köket!
Jag svettades på överläppen!! Tror det är första gången nånsin... =D
Och så konstaterar jag krasst... det är väl en tio, femton år sen man orkade jobba en hel vecka o så hoppa på såna här extragrejjer på helgerna! Åldern tar ut sin rätt! HAHAHA!
Och nästa bröllop tänker jag då inte servera på... nä då håller jag mig till att bara vara o svara! ;-)

Ja, just ja... det är ju några dar sen bloggen uppdaterats...
Har ju hunnit hända en hel del!
Vi fick ju övertalat kidnapparna från Kypas att kidnappa monsterbarnen...
Så på fredag tog vi oss en sån där
pizza/öl/vin/whisky/cigarr-kväll igen!
Det hade varit en helvetesdag på bageriet... precis allt som kunde strula gjorde det också! Hade en fikarast på morron, vid tvåtiden for jag fram o tillbaka till bengans backe! Det var mina raster den dan!
Så, kontrasten sen att sitta mitt ute på gården på utemöblerna... fantastiskt härligt väder... äta gott, smutta på ett glas vin o bara andas var otrolig! Vi gjorde upp en eld... lyssnade på spraket från den o surret från John Deere-traktorerna som jobbade på ängen!

Och utsikten från lekstugan...
Den missade Edvin!
Tror att han hade gillat att sitta i sin lekstuga o titta ut genom fönstret:

TVÅ John Deere-traktorer och en hjullastare - bärgar balar! Cooolt!

Och även vi satt o glodde som tok på traktorerna!
Först var det bara en JD-traktor som körde runt o gjorde balar... sen kom det en till JD-traktor o så den där gula hjullastaren (Kan det vara en Volvo?) o började lasta på balarna på en otroligt lång vagn! Jag tror det rymdes tolv balar - på understa lagret, de lastade två lager! Sen när man såg dem studsa runt på vår skrotväg så var jag lite orolig att hela lasset skulle vicka! Men, det gick bra! =D
Men jag flinade när jag sa till pappan: "Ja, man vet att man bor i norrland när fredagsnöjet är att sitta o imponerat glo på traktorer som jobbar - i flera timmar!!"
Nå, en härlig kväll var det i alla fall...

Martin o Kevin for hem på fredag... det blir alltid så tomt när "sommargästerna" far...
De har ju haft sin katt med sig... den har hela tiden varit inne men det spelade ingen roll! Armani har nog nosat reda på att det fanns en "inkräktare"! Han har varit ut längre o längre på bron.. inte riktigt vågat gå ner men idag så tog han språnget! Sen såg jag honom springa som en svart rem från stugan... så nu lär han ju vara på vift i några veckor! Puckokatt! Varför? Kan inte fatta varför han ska ut när han inte törs!!!
 
Näpp...
Nu ska jag sätta mig o kolla alla mail o annat datajox som jag inte hunnit med under veckan... Puh!

Ängesån...

Tänk så fantastiskt vi har det...

Och tänk att för ett halvår sen var det 35 minusgrader... massor av is och snö...
Där Stumpan nu bubblar i det varma vattnet körde vi snöskoter!!!Och... *poff* säger det... så åker vi snöskoter där igen! Fort går det!

RSS 2.0