Men för h-vete...

... Säg att det är "Slut papper!" eller ta den långa versionen: "Fyll på papper!"

När jag skulle skriva ut följesedlarna idag var det märkbart tyst i skrivaren... en modell stoooor, typ kopiator! Går dit för att kolla läget o möts av meddelandet:


"Materialet som krävs för behållet jobb är inte tillgängligt... ett eller flera köande jobb behöver mer resurser!"

VA??? Var det ett brev från försäkringskassan jag läste???
Kräver mer resurser... Först började jag fundera - vad sjutton är det som är galet nu... men, sen kom jag ju på det - slut papper!!! Men JIIIISES...
Vad är det för fel på orden: FYLL PÅ PAPPER!  
???


Jag har inte bloggat nåt om mina bravader när skrivan haft papperstrassel! Den kallar det  "Rensa kvadd!" och så anger den ett område... ett till fem... Slet mitt hår en sen fredag, o letade som ett tok efter ett satans papper i område FYRA tills jag startade om maskinjäveln o den säger "Rensa kvadd i område FEM!" och mycket riktigt, DÄR låg ett papper!!!
Jag börjar nästan betrakta skrivarn som min personlige fiende!
Tur att jag bara ska vara bagare resten av tiden!!!

Jag cyklade på morron, igen... nu har jag cyklat varje morron denna vecka!
Fast, skillnaden idag var rätt markant! ;-)

Igår cyklade jag ju på morron sen kom pappan o bytte fordon så jag hade bilen hem... fast först på spinning... jag plockade med min handduk som jag har hängande i skåpet på bageriet till spinningen igår.

Nu var denna morron idag, lika svettig som alla andra, fast ännu värre för det var tjock dimma (märks att det faktiskt börjar bli höst) och jag var lika sjöblöt utanpå min fodrade vinddress som jag var sjöblöt i svett på insidan! Det rann om hela mig, det droppade dim-droppar från hjälmen i samma strida ström som svetten rann efter ryggen! På morron tog jag bara midjeväskan för jag behöver ju inget annat än nycklar o mobil med mig tänkte jag!! =D HAHAHA! Tänkte jag när jag klev innanför bageridörrarna o kom på att jag ju plockade med mig handduken igår!!! Kul... jättekul!!!

Så, där har jag stått på toaletten i bageriet (säg inget till chefen, då får jag nog löneavdrag!) och torkat mig efter duschen med pappershanddukar!!! =D
Papperskorgen behöver definitivt tömmas!
Fast, jag struntade i håret... hade jag tvättat det hade jag nog fått springa in i herrarnas omklädningsrum för att tömma deras papperhandduksautomat också! =P

Sen skulle jag ju hem...
DÅ var det minnsann inga svala 9 plusgrader med tjock dimma... nä... o fortfarande med "Jag behöver ju inget anant än mobilen o nycklarna!" ringande i mina tankeöron så kände jag att det var VARMT när jag satte mig på cykeln, med en stor plastpåse i min hand innehållande veckans arbetskläder (ska hem o tvättas) tre limpor o nån fikakaka...
Om jag så hade haft värsta fjällryggsäcken hade det nog inte rymts!!!
Och jag hade definitivt inte idats cykla med det till Gyljen!!!

Så, då remmade jag iväg till Järnaffärn... o där fyndade jag ett par nyinkommna cykelbyxor (behövs ju inför höstens spinning) och ett "funktionslinne"... alltså... svetten åker handllöst ut! Behövs!!! =D Sen hittade jag nåt skoaktigt... men, inte riktigt de spinningskor jag tänkt mig, så det blir nog byte... måste känna efter i lugn o ro först!
För där inne i affären, trots att jag inte var stressad egentligen så kände jag hur hela jag bara vrålade SKYYYYYNDA där jag stod o slet o tröck på varenda skopar som nuddade min hand, spinningskor ska ju vara styva, rejält styva!

Nå, ett antal hundralappar senare var jag på väg till Tallvik för att lämpa av övervikten i Suzukin som stod där pappan jobbar till i morn! Och själv fick jag fylla på lite vätska, byta de fodrade långbyxorna mot korta cykelbyxor o så var jag redo för en mil cykeltur hemåt! I 27,5 graders hetta och MOTVIND!!!

Sen hade jag några rader här i inlägget nedan om att jag skulle ta det lugnt... *host-host*
Det är nu jag ska gå o radera, radera o radera...

Började trampa mot norrare nejder...
Kände hur hett det var... asfalten är het!
Det svarar rätt bra med både stekande sol o ångande het asfalt... o så bara känner jag hur den där jävla segjäveln övertar mitt sinne! Hällabacken uppför efter korsningen...
Det var varmt, hela vägen över Hällabron o mot korsningen var det vansinnig motvind (det är alltid motvind över Hällabron!?) o jag kände hur tungt det var!!!

Men så svängde jag upp på E10:an o känner hur den där jäveln (tror det är det som kallas finsk sisu) tar över "Jag SKA" o börjar trampa... i takt med musiken i öronen (min nya mobil är fantasisk! W508 MED lucka! =D Det finns fortfarande att få tag på... har upptäckt att jag är nog rätt onormal ändå... det jag gillar är jag rätt ensam om! Ericssonmobiler med lucka - "det ska vara slidelucka" sa de på sportaffären, tur att Elgiganten finns! (Annars är jag lokalpatriot, men inte när det gäller sånt, eller kylskåp! Får man sämre service här... än hos Elgiganten så varför?), EKO Optimal o Lyxlängd... mina två favoriter av brödsortimentet! Gissa vilka två sorter som nästan säljs minst! =D osv!)
ooops, vilken lång parantes, med en parantes inuti!

Nå summasummarum... jag tog det inte lugnt hem!
Jag trampade!
Det blev järnet i hettan o det var vansinnigt härligt! Jag njöt av varje sekund o svettdroppe!

Sen slängde jag ur mig en otänkt mening: "Ska vi gå o bada i Bäcken?" två mycket osvårövertalade troll vrålade "JAAAA!" så vi traskade upp... trots att hela mitt väsen skrek: "Gå o lägg dig på soffan o vila!" så trampade jag framåt me två troll på sittvagnen... men inga flytdjur! Tom jag var tvungen att doppa mig!!! SKÖNT!
Och det var skönt, även om det är väldigt många grader kallare där än i älven!!!

Trollen badade o njöt... jag började känna mig hungrig o fick till sist övertalat busarna att ge sig... så då traskade vi hemåt o lagade mat! När jag frågade Edvin vad han ville ha till middag svarade han: "Bacon, en liten hamburgare o fiskpinnar!" Så då kokade vi makaroner, stekte fiskpinnar o en kycklingfilé! Edvin hann ju precis somna i soffan men jag brutalskakade liv ihonom o sa att "Skynda, skynda... maten är klar! Vilken gaffel vill du ha?" o höll upp hans lilla barngaffel o en normalgaffel framför, han såg rätt groggy ut när han med ögonen i kors valde den större... Han har blivit stor, lillkillen!

Och de åt!
Edith först en stor slev med "makeroner" som Stumpan säger! (Girandole, skruvmakaroner "Det är ju som borrar!" kommenterade Edvin!) Sen ville hon ha en till makaronislev... och ett gäng kycklingfilébitar från min tallrik slukade damen! Edvin slukade alla fiskpinnar o hyfsat med makaroner... jag slukade allt som fanns kvar på tallrikarna!!!
Nu, efter några om o men från stumpan (hon har varit upp en sväng o krävt välling!) så sover bägge trollen!!
Och jag, ja, jag gör som igår... ska alldeles strax gå sova...

ps. Det tafsade på ytterdörren, mystiskt... öppnade o såg en svart rem förbi garaget o potatislandet! Puckokatten!!! Jag gick så klart ut o ropade... som sist, "MEEEAOOOOOWWWW - Mammas kisse!!!" o jag hör honom jama en bit bort... går närmre o han fortsätter att jama, närmare o närmare, på samma ställe o samma sätt!
Så jag kör uteslutningsmetoden, han sitter i ett träd!

Säkert har han fått övning att klättra i träd av de svängar stövarpuckot varit på rymmen (ett flertal gånger deena veckan), senast ikväll, innan badet!
Då remmade HAN iväg med nåt svart framför sig!!!

Men, nu har jag gillrat en egen kattfälla!
Ska det vara så ska det vara rejält!
Hela "Sunes stuga" är en kattfälla!
Doftspåren efter Martins katt finns där... kattmat finns där... o nu står ytterdörren uppspärrad o den inre, myggdörren är gillrad med en plastmugg så om puckokatten blir alltför hungrig så trycker han sig genom öppningen o så säger det poff när fyra centimetersmuggen ramlar ner! Och kattkräket är fast!!! =D
Men, säkert så är det väl en skabbräv jag fångat o kattfan sitter kvar i trädet i morron!

och NU ska jag gå o lägga mig...
Natti natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0