En lugn söndag...

Det är verkligen full rulle på dom, småbusarna!
Fast Edvin har varit osedvanligt "snäll" dom senaste dagarna... han har väl haft fullt upp o leka med nya leksaker! =)
Fast Edvin är ju en snålis med sina grejer... fast själv är han snabb på o låna o köra med Ediths Hästtransport o bil!!! Men, om hon råkas ta en traktor eller nåt o peta i så är han hela fort framme o plockar undan dom! Han som inte annars nånsin städar o plockar undan!!! Måste ta tag i det där... med att städa undan...
Vi skulle behöva fixa till "hundrummet" till lekrum till dom... Har fantiserat om att ha det som eget sovrum men, tror det får bli deras lek o eller sovrum. Men, det är ju ett projekt som man måste vara två för att få till åtminstone inte ensam med två monster i hasorna som ska hjälpa till! Nångång, förhoppningsvis innan dom är femton, blir det nog av...

Vilken koncentrationen när lillsyrran kör bärgare!

image31

Jag tog några fler bilder i samma veva... hade precis ställt in vattenskålen till dom två husdjuren som är stationära i vardagsrummet och den ena av dom mycket avlånga djuren knölade ner hela sig i den lilla keramik-vattenskålen... såg så kul ut! Och, jag filmade även en snutt när den knölade ur sig ur den! Jag säger inte vad exakt det är för djur, men farmor har nog en aning i alla fall! ;-)

Edith börjar bli riktigt jobbig att ha o göra med! =)))
Byta blöja på henne är ett projekt... för, det är armar o ben som går som väderkvarnar o får hon alls tag i nåt fast så svingar hon sig upp o runt... det går inte att släppa en millisekund uppmärksamheten när hon ligger på skötbordet... det är en pärs... för när jag tagit på henne ena byxbenet o börjar med det andra så givetvis drar hon ut det första... o så håller vi på ett tag tills jag lyckats få på båda benen o dra upp byxorna blixtsnabbt.... armarna är det ungefär samma med, fast då när jag tar tag i en arm så är hon på nolltid upprättstående genom att dra sig upp med hjälp av min hand! Bara att lägga ner henne igen o börja om... ett par tre, fyra gånger innan man fått på henne en tröja... suck! Sån var inte Edvin!! Han låg mest still o var nöjd med tillvaron... Med honom var det inga större problem... han satt still i babysittern o i barnvagnen... han låg still på skötbordet! Edith har knappt suttit i babysittern... för så fort hon blev stor nog att sitta i den blev hon tillräckligt rörlig för att halvvägs klänga sig ur den!

 

Jag upptäckte att klant-jag köpt fel diskmedel!
Är omåttligt förtjust i Skonas Oxygen... som är stört omöjligt att få tag på här i Överkalix... så, när jag är iväg till nåt större ställe så brukar jag hamstra några flaskor... så också nu när vi var till luleå! Glad i hågen plockade jag på mig ett gäng, sex flaskor närmare bestämt och lovprisade diskmedlet så mycket att tom Anna köpte sig en flaska! Sen, när jag packar upp dom upptäcker jag att det är FEL!!!! Det var ju Fresh!!! Suck.. stön.. urk? blä!!!
Enda jag kan skylla på är väl att man efter en dag i storstan blir kollrig i skallen! Och, så stod dom flaskorna på samma ställe där Oxygen-flaskorna stod sist jag handlade där!!! Kanske inte hela världen... men, man kan ju känna sig klantig!


Shoppare

Idag var vi effektiva på morron! Skuttade upp ur sängen o fick oss i ordning så vi hann bli klara o följa med pappan när han åkte till jobbet, han började åtta... trots att den där Ditton haft en pigg o alert natt med några timmars aktivitet tills klockan blev en två sådär... men, vi kom upp o iväg!
Faster Anna hade fördrivit tiden med att se Krambjörnarna på tv under morgonen tills vi kom o plockade upp henne.... sen styrde vi kosan mot Luleå med en sväng förbi Kypas o dumpa av Edvin...
Så, idag har vi rantat kring Luleå! Edith har varit såååå otroligt duktig o snäll... sovit mest hela tiden (så hon kan vara vaken riktigt mycket inatt!) och när vi tog oss en fika på COOP så fick hon sig en tuttslurk... men, nyfiken-ditton var mer intresserad av att kika ut på alla bilar eller runt om bland allt folk! Nå, en hel del skojiga saker hittade vi, bla en liten trästol till Edvin med "Bilar"-blixten-motiv o som saknade skruvar! För om det är nåt jag är expert på så är det att välja måndagsexemplar!!! Det spelar ingen roll vad det är... jag lyckas mycket ofta köpa saker som är trasiga eller saknar delar! Idag var det "bara" stolen o ett par sockor till mig... men jag fick ju en Canibeep i julklapp, gissa vad... jo, funkar inte! Allt från smått till stort är i regel ett måndagsexemplar... om jag nångång köper nåt som går att skruva ihop, alla delar är med, är helt... o håller sig helt så blir jag otroligt chockad!
Men, Edvin var lika glad ändå... han tog ryggstödet o körde lite racing på golvet med det innan han satte sig på stolen! Och så var det sååå kul att skruva ihop den (med lite hjälp av pappan)! Edith var synnerligen intresserad o ville hänga på o hjälpa till! Inte uppskattat av Edvin... när dom skruvade ihop Ediths rosa stol med Disneymotiv, snövit (- ja, visst är jag odrägligt hemsk som är så konservativ o påtvingar dom stackars barnen att följa gamla vanor o inte vara jämställda!!!) var hon inte alls lika intresserad!!!
image30
Sen hittade vi en hel del annat, smått o gott... kläder o annat krafs...
Så, nu har man fått sitt Lule-behov mättat för ett bra tag framöver!
Och trots att det var mellandagar så var det ändå rätt lugnt, det gick så smidigt att både parkera o springa runt på affärerna... fast efter fjorton-snåret började det gegga ihop sig o när vi for omkring 16-tiden var det riktigt mycket bilar i farten!
Vi hämtade upp Edvin o sen skjutsade vi hem Anna... Jag hann till o med in på skoaffären o "shoppa" lite till! Ett par skor till mig o ett par till Edith... o där var ju Greta o Frida! Jag såg i ögonvrån nåt bekant när jag gick in i affären... men, inte förrän jag såg Greta fattade jag att det var deras bil med Fanny i framsätet jag såg... kände mig rätt radiostyrd! =) Nå, hittade mig skorna... ringde o beställde pizza och när klockan var 17:59 stod vi utanför ICA o väntade på pappan! Vilken effektiv dag! Ibland blir man imponerad... o fattar ingenting när man jämför med dom "normala" dagarna som man knappt hinner diska morgondisken på hela dagen!!!

Vardag igen...

Fast ändå inte... för, denna dag har jag spenderat i telefon... ringa, ringa, ringa... ojvoj!
Och så har dom flesta julstängt, återkommer 2:a januari osv... nåja... så är det.

Måste ju hålla fram lite bilder så att Emma inte missar Ediths framfart....
Att man kan vara så rar!
Se själva:
Mmmmmm!
Katrinplommonpuré!
Alla människor har säkert bilder av sig själva när dom ser ut så här... men, det är ofrånkomligt gulligt!
Tycker man när dom är sex månader o sitter i barnstolen, ett par år senare svär man över kladd i soffan! ;-)

Kommer kanske några rader till innan kvällen... 

Juletiden går fort

Då var det klart för den här gången... julen 2007, året som kommer gå till historien över allt som hänt!
Men, julen var kul i alla fall!!!
För, dom små busfröna... nåja, Edith somnade ju typiskt nog ett tag innan tomten kom... men, Edvin fick träffa tomten!
Så, jag tror nog att dom varit snälla... för dom fick gaaaanska mycket paket!!!
Båda två! =)
Och, det är så kul att se glädjen! Nästa år kommer Edvin verkligen veta vad det handlar om!
Julaftonen firade vi hos farmor i Kypas med massor av folk, god mat o så tomten med alla paket! Spännande!!
Sen på kvällen kom mormor, Pontus o Camilla till oss o vi fikade, åt godis o öppnade mer paket!
Så, Edvin hade fullt upp med att leka med sina nya spännande leksaker! Det var med möda man fick övertala honom att gå o lägga sig... och på juldagsmorgonen vaknade han med ett ryck sa: "BRRRMMMM" "BRRRMMMM"
Han hade inte tid att äta nån välling utan slukades direkt av leksakernas magiska värld!
Några bilder...
Edith - den sötaste julprinsessan av alla! Och Timmy som söt nisse!
Edith o Timmy
Edvin kollar på Kalle Ankas Jul... Helt betagen!
Edvin kollar Kalles jul
Och så Ask... smaskar i sig sin egen jultallrik! Poppis!!!
Ask julsmaskar
O så en liten filmsnutt....

Edith vill så väldigt gärna vara med o leka... men, han är lite snål med sina leksaker storebrorsan!!!

God Jul!

Ja visst blir det en god jul...
Tack för alla vänliga ord! Det värmer verkligen...
Det är trist, pappa är ju alltid pappa... men, det är ju ingen hemlighet att han levde ett missbrukarliv o jag har i många år väntat på detta... så, jag är nog rätt väl förberedd mentalt... men, tårarna kommer då o då...
Värst är det nog ändå för Pontus...
Han har haft nog elände o så detta... hitta sin morfar död i badkaret...
men, så är livet! Man föds o dör... ingenting man kan styra över!
Och, tur är väl att man inte vet vad som väntar runt hörnet...

Här är nåt som är rarare o goare!  =)


Ödet...

Ja, det är ju så med livet...
En bild från nyss.. jag och min pappa... jag bytte "profil-bild" och inatt ringde Pontus...
"Mamma... Kjell ligger under vattnet i badkaret..."
Jaha! Järnet iväg till Bränna... och, ja så var det...
Kjell finns inte mer!
Så är det med livet... och döden...

Bytte bild...

Så, nu är det inte Ditto längre utan jag!  =)

Juletider

Igår vaknade vi i en enda hög isängen... ok, pappan ligger rätt ensam på sin sida av sängen, däremot så känner jag mig alltsom oftast rejält invaderad av småmonstrena, ett plockepinn av småbarn o jag! Edvin tvärsöver sängen, Edith snett ner från honom så jag ligger med halva röven utanför sängen o balanserar spänt för att inte trilla ner! Konstigt om man är lite trött o gör halvgalna saker... för, någon kvalitativ sömn är det ju inte fråga om!
Idag har storebror Pontus varit barnvakt! Till både Edith o Edvin!!!! Ja, jo, Edith somnade som en stock så jag räknade med att hon sover hela tiden det tar för mig att åka in till Bränna o handla lite... o mycket riktigt, hon hade just vaknat till... men, somnat om så Pontus hade tom hunnit dammsuga en sväng!  =)))
Anna o Lasse skulle komma o vi skulle käka palt... *mmmm* gott som attan, men också en Ditto-olämplig maträtt... blir spännande o  se vad det blir av natten!
Edvin slocknade en sväng på soffan, så nu fick Anna o Lasse se hans griniga humör när han vaknar, o han var väldigt lite grinig mot vad han kan vara!  Men, med en palt i kistan o ett par glas mjölk o saft så var han sitt vanliga härliga jag igen...
Tror jag måste  ta ner kameran, den har legat här uppe vid datorn o då blir det inga kort knäppta!
Känns som det är läääänge sen jag knäppt nå kort!
Två dar till julafton!!!
Hur jag längtar!!! Det är mycket länge sen jag sett fram mot en julafton så mycket som i år!
För, det ska bli sååååå himla kul o få se Edvin öppna sina julklappar!  =)
Näpp... nu ska jag ner o diska lite grann... o kanske göra lite Fudge som jag hittade recept på igår...

Knäck är sååå gott!

MMmmmm igår kväll blev det lite godistillverkning...
Mozartkulor o knäck...
Tyvärr blev ju knäcken "för hård" så dom går ju inte att bjuda bort (så då kan mamman sluka alla!) o jag måste koka ny knäck... *snyft* *snyft* (såg ni krokodiltårarna?)
Kan inte begripa varför jag är så fullkomligt galen i knäck! Tur att det är enkelt att göra, hade varit värre om det var Mozartkulor jag hade sånt begär över, för dom är då lite krångligare...
Edvin o pappan har klivit upp tidigare än vad jag o Edith i vanlig ordning... dom hade satt i gång toys-filmen, o Edvin såg gladeligen den... strax därefter for pappan till jobbet o snabbt kom Edvin o sa "brmm" till mig... alltså, han ville se Cars! =) Antagligen en tillfällighet men det var som: Ja, nu for han... då kan jag titta på Cars!
Sen har dan varit en halvgrinig dag... Båda två har hållit mig sysselsatt med omväxlande gnäll så man har inte hunnit göra nåt... o så detta gnäll... Iiiiiiii! Jag är allergisk mot gnäll!
Och nu tyckte jag att det började dra kallt kring benen, så jag ska plocka upp piplisa larsson, Edith som ligger o gissa vad.. gnäller i sin säng o gå ner o kolla vad monsteredvin gör... antagligen dörren på vid gavel o Ask ute o springer!
---
nä, det var inte värre än att han hade tagit sin tripp-trapp stol o klättrat upp till kylen, där stod han (med fingrarna bokstavligen i kakburken) fullt med choklad runt hela truten!!! NEJ... hann jag tänka... inte mozartkulorna!!! Men, puh, dom hade han inte hittat där dom låg orörda, ganska högt upp i kylen, däremot hade chokladsåsen blivit avsmakad rejält! Edith fick sig en tuttslurk o somna som en stock så nu ska jag försöka bädda till lite o plocka undan monstrens tidningsslakt! För båda två har fullkomligt storslaktat ex antal tidningar som ligger utslängda kring golvet! Så, sen är det bara att invänta nattens magknip o gnäll... för, bebismagar brukar inte tåla fläsk/ugnspannkaka o det har jag ätit!
Emma, du kan ju gå in på: http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=14241
där finns det ju några till filmsnuttar om du inte sett dom redan... =)
ett litet tillägg...    =)    Det var ju mozartkulorna han hade hittat upptäckte jag när jag packade ner dom i en plastask... det saknades en!!! 

Julklappar och BVC

En sån där natt igen...
Snart så får Semper en ny kund!!! För, oj voj, vad det inte är kul när man ska reagera på ALLT mamman stoppar i sig! Gårdagens middag bestod av pannbiff, potatis o stekt lök! *mmmm* men, ajoj aj! För, bara i pannbiffarna finns det ju lök nog att ge Dittos mage en omgång o så lite stekt lök till! Och, jag åt inte många gram av den stekta löken... ändå... fram till 03:30 så var hon ju bara go, rar o rolig... sen började det bli lite bestämdare o grinigare tongångar... så, nångång kanske 04:30 - 05:00 har hon gett sig o somnat...
Här är klockan 03:16    =)


Så, suck o pust o stön...
För idag hade vi ju tid att passa! Bvc kl 13, men vi skulle hänga med pappan när han började kl 10! Och, vi var väl inte så värst pigga vare sig jag eller Edith... men, iväg kom vi... rantade runt lite i Bränna för att kolla om man hittar några uppslag till dom klappar man har kvar att hitta... sen åkte vi en sväng till Annika o Conny o hälsade på! Edvin tycker det är kul när dom har sååååå många hundar! =) Och idag hade Conny letat fram sin gamla trehjuling från vinden så gissa om nån var fullt sysselsatt o högst imponerad över den läckra farkosten!!!
Nå, det blev dags för Bvc o 6-månaders service av Edith... hon gick igenom besiktning U.A!
Inte kan man då bli anklagad för att svälta barnen... ;-)
9080 gr vägde lillstumpan o 68 cm! Inte undra på att jag tycker att det börjar bli tugnt att kånka runt på bruden!
Sen var vi om till morfar en sväng o han fick skjuts lite runt byn...
och, sen var det dags o hämta pappan!
Brevlådan var återigen rätt full... bla från cdon.com "Toystory 1+2" så, nu får Cars lite välbehövlig konkurrens o vila!


Snälla barn... lite att skriva!

Hehe... inget gott som inte har nåt ont med sig... eller?
När dom är "snälla" så har man inget att skriva om... för, hur kul är det att läsa om: idag har jag efter frukosten diskat undan all disk medan Edvin suttit som ett tänt ljus o sett på Cars o Edith passade på att busa en stund med sina leksaker på golvet för att sen somna så rart i sin vagn... Sen har Edvin lekt med sina leksaker... bla bla osv...
Hmmm... aldrig är man nöjd! ;-)
Idag fick vi specialleverans av brevbärarn... han kom in med posten!!! =)
Fast, det var ju ett gäng paket så, det hade ju inte rymts i brevlådan.... Bla ett Tradera-paket innehållande en rätt stor blå lastbil "Toys r' us" o en plasto-traktor som herrn blev lite imponerad över... tom när det var en mercedes lastbil, inte ens en Scania!!! Så, Edvin hade att leka med hela eftermiddan så nöjd... Vi tog en storrensning i leksakslådorna igår! Så, det är rätt tomt för jag tror 75% av alla leksaker var trasiga!!! Dom blev sparade i en kartong i källaren som han får nån gång i framtiden för att begrunda hur hovlöst han lekte sönder sina leksaker... fast, lite får nog pappan skylla sig själv... står det 3 - 12 så menas det ÅR inte månader som han vill inbilla sig! Och, när det står "Tål endast varsam lek" när man beställer leksaker så betyder det "Tål inte att hanteras av Edvin!"
Så, nu ryms Edvins julklappar! Hur det nu ska lösa sig med mer plats... Edith behöver ju också ha leksakslådor! Vi får kasta ut nån hylla i "hundrummet" o inreda som leksakshörna istället! =)
På tal om tandläkare o Jeanettes kommentar... Han Bengt har ju jobbat här på folktandvården, har varit hos honom... så, hittar jag ingen som är garanterat tipp-topp utöver det vanliga, blir det ett besök hos honom! Han är avstressande med sitt hummande o nynnande när han jobbar! =)

En lugn helg...

Tänk att en sån liten person som "en meter" kan ta så stor plats!
Han blev ju som sagt kidnappad av farmor i fredags... vi hade ju tänkt hämta honom på lördagen...
Vi åkte en sväng till finland o jag hittade en sån vansinnigt fin klänning på Ullan Kauppa!!!
Tänk... där står jag o suckar, nästan tårögd, över en mörkt vinröd plyschklänning i storlek 80 o faktiskt funderar på o plocka ner den från galgen o gå med den till kassan!!! Tills jag med en kraftansträngning besinnar mig... 42 euro!!!
Fast, jag fyndade ju en Reima-jacka för 10 euro... så, nu när jag tänker efter så borde ju jackan egentligen kostat minst 30 euro... så, då hade det ju bara blivit 10 euro för klänningen... suck!! Tur att jag hade bråttom o inte tid att stå o sukta där inne efter rosa ryschiga plyschkläder!!! Sen traskade vi iväg åt sverige igen... farmor hade fixat grisfötter så vi åt med välbehag!!! Och, Edvin, fick grisfotskoma... o slocknade på soffan! Så, vi var lite elaka o smög oss iväg medan han sov... så på lördagskvällen drack vi lite glögg som vi köpt i finland... så, det var antagligen därför Edith fick vara orolig i magen halva natten... så, nu börjar jag faktiskt längta tills man slutar amma så man kan äta o dricka vad man vill! Fast, ändå inte... usch, det går så fort o hon har redan blivit så stor!
På söndan tog vi med oss Ask o tänkte oss ut i skogen en sväng... och, jo då... ett par timmar var vi o det känns fortfarande! Det var tugnt! Snö som vare sig bär eller brister... så man måste trycka ner fötterna o så fastnar dom i skaren så man måste dra fötterna upp! Men, för Ask gick det bra... det blev ju en kortare, lugn sväng men han är mör han också idag!! Vi fick oss käk, Anna har jullov så hon hade fixat älgskav o potatismos... vilken lyx o slippa middagsbestyr två dar i rad! Så, när middan var avklarad var det en Edvin som började bli trött o grinig... bara att ge sig iväg... vi hade ju passat på att klä julgranen på lördagskvällen o ställa fram alla paket så vi inbillade oss att Edvin skulle tindra med ögonen o tycka att det var spännande! Jo just... hehe... Han somnade lagom i bilen o var argare än argast när vi bar in honom o han vaknade till.... vråla o skrika... Han överhuvudtaget tittade inte ens på granen!!! O farmor som inte tror att han kan vara så vansinnigt arg... har spelat in lite på mobilen som bevis! =)
- - -

Hooohhoooo.... hooo... hoo.. ho.

Syns illustrationen av mitt eko som rubrik!?
Här är det sååå tyst o stilla... tankarna ekar mellan väggarna!
Monster-Edvin blev mycket riktigt kidnappad.. nå, han var ju inte speciellt svårövertalad när farmor kom o fråga om han skulle åka bil med henne!
JA!!
och så for dom!
Så, jag har funderat över vad sjutton jag gjorde dagarna i ända när Edvin var ett halvår gammal???
Kan inte förstå hur man kunde tycka då att tiden inte räckte till osv.... för, när det bara är Edith så verkligen märks det att det är lugnt! Och tyst!!! Fast han inte pratar så många ord så hörs han, hela tiden!!

Bild på Edvin som motorsågar Pontus o Camilla!
image24

puh

Ibland är det mycket... känns som om jag sagt o tänkt det förut... men, vissa dagar hinner man ingenting! Idag har man bara "grejat på" o ändå inte hunnit med nånting! Har försökt hela dan (o igår, fast då for strömmen o saboterade mina planer) sätta mig framför datorn för att kolla in braskaminer!!! Det är kallt... jag o Edith fryser...
Edvin o Anders skulle nog kunna bo i en lappkåta norr om junosuando utan att frysa... men, inte jag o Ditto!
Sen har man ju försökt kolla in lite julklappsgrejer... Varför är det så svårt att hitta på roliga julklappar???
Edvin o framför allt Edith är det hur lätt som helst att hitta till... o Pontus... XXXX XXX XXX XXX XXXXX X XX XXX (XXXXX XXXXXX) (var tvungen att censurera... kom på att han är ju läskunnig... det är ju inte dom två andra!) Resten av klapparna får man fundera ut nå klurigt o kul!
Igår var vi till öppis en sväng i 21gradig kyla! Vi var helt solo där... Inte för att Edvin klagade, han lekte på med samtliga bilar o mitt i allt blev han trött o sa brrrm brrrm! Så han blev less o ville fara, en sväng o handla o så hem... också en dag där jag inte hann nånting annat än att fixa käk o diska undan!
Idag har det varit full rulle med födelsedagsbestyr... Pontus plockade med sig morfar hit!!! Han är, trots att dom knappt träffar honom, mycket populär hos småmonstrena! Edvin "motorsågade" honom o jag hör en deperat röst: "Jag ger mig! Jag ger mig!!!" Pontus o Camilla fick sig en omgång med motorsågen dom också! Tänk, den var han livrädd för när han fick den... var tvungen att plocka ur batterierna för att han skulle våga hålla iden!!!
Tandvärk har jag också... varför alltid till jul????? Säg inte knäcken... ja, jag älskar knäck... men iår fick jag tandvärk INNAN första knäckomgången var uppäten!!! Och, så illa som det känns nu blir det ingen mer knäck...
Hur ska man hitta en tandläkare som duger till något... för, nu är det färdigsponsrat hos folktandvården här i kommun för min del... har lessnat på punga ut med tusenlapp efter tusenlapp o bara få ondare o ondare i tänderna! NÅN SOM KAN REKOMMENDERA EN BRA TANDLÄKARE???? =)
Är jag gnällig idag... känner mig lite grinig o putt när jag skriver... hehe.. Barnen är för snälla när man måste gnälla om tandläkare på bloggen!! Hahaha...
Nä, Edith var grinig i natt... Anders o Edvin bakade pepparkakor igår, nåja... Edvin knölade ihop lite deg o åt några tuggor så pep han iväg till tv:n... Anders fick troget forsätta bakandet... när Edvin fick smaka en nygräddad pepparkaka (den blev serverad i soffan!) kom han springandes till köket utbristande: AHHAAAA!!! (var det var sånt här det blev av den där bruna geggamojjan!!!) Och, den där elaka mamman kunde ju inte låta bli att provsmaka pepparkaksdeg!!! Så, därför blev det en dryg timme med nästan otröstlig gråt... ajajaj... ont i magen!
Hepp...
Det är ju LUCIA... Hör ska ni få se jordens sötaste lucia!! Och, tomtenissar... image21
image23
image22

Ännu en dag...

Tiden går fort... vojvoj...
Idag har det varit en så lugn o skön dag... kallt som f-n! Men, vi har bara grejat på inomhus... Edith skulle frysa ihjäl om hon behövde gå ut... Edvin skulle väl fundera på att ta på långärmad tröja! Dom är som natt o dag... liksom jag o Anders... när jag ligger med täckbyxor under duntäcket sitter han i t-shirt!!! Men, då gillar inte myggen frusna människor... o det stämmer! Om jag, Edvin o Anders står bredvid varandra o det kommer 50 mygg så far 35 myggor till Edvin, 14 mygg käkar av Anders o en myggkrake gör ett försök att äta av mig... inte för att jag klagar! =)
Tänk mygg..... IIIiiiiiIIIiiiiiIII
I morgon måste man upp tidigt... Ska vara radiogransambassadör!!! Strax efter sju på morron ska jag försöka förklara för norrbottenradions lyssnare varför man vill ha en radiogran!!!! Ja ja...
Och även småänglarna ska upp i morn för jag tänkte att vi skulle ta oss till öppis en sväng...
och handla o lite sånt smått o gott!
En o annan julklapp måste införskaffas... Fast Edith får inga fler!! Hennes julklappar har jag hittat för läääänge sen!! Och, ni tror väl inte att det har med hästar att göra??? Hahaha...
Idag har Edith suttit helt själv en lång stund o lekt... med traktorer...
Hon börjar bli stor!! Hjälp!!!
Där ser du Emma!!! Hon hinner säkert börja gå innan du är hemma från Australien!!!
Ditto sitter själv

Edvin... skruvar

Ha....ha... Edvin ville ha en skruvmejsel av pappan... det finns tre-fyra stycken i en mugg ovanpå micron o pappan stod ju alldeles brevid när Edvin kommer o säger "gruu" "gruuu" (betyder skruvmejsel).
Pappan tar upp en, "Är det den här?" Nä! Nästa... ! Nästa... NÄ... Den sista pappan håller upp: Jaaaa!
Han plockar skruvmejseln o går med bestämda kliv till skafferiet o börjar skruva bort skruvarna från låset/handtaget...
Det hör till saken att vi var tvugna att sätta fast en hasp överst på skafferidörren (och en hel del andra diverse dörrar!) för han har varit helt hopplös på att riva ut samtligt innehåll i de skåp o lådor han kommit åt!)
Och visst sjutton har ungen rätt mejsel!!! Dom andra var kryssmejslar o det var en vanlig skruvmejsel han skulle ha... o gav sig inte förrän det blev rätt! Han är helt otrolig!! =)
image18
Sen nåt tag senare kom han springande o hade ont i foten o säger: AJJAJ! Meaow!!! Aj aj Meaow! (Meaow är katten) Vi plockar av honom sockan o så har han en sticka i foten! Så, då vet man två saker... ett: han har fått smaka på kattens klor! två: det känns likadant att få en sticka i foten som att få sig ett rivmärke av katten! Tyckte det var komiskt... senare sa han flera gånger ajajaja, meaow o pekade på foten!

Dagen hittills har varit lugn! Vi hade sovmorgon hela högen (utom pappan som var tvungen att åka till Kalix för bilrep.) klockan var ett bra tag efter tio på morron när Edvin vaknade! Jag o Edith sover mer än gärna längre än han, alltid! Så, ett par vansinneskvällar satte sina spår, till o med superman Edvin tröttades ut... nu börjar det vara dags för tandborsten o natti natti... så, jag antar att jag får skriva några rader till innan denna dag är över! =)
 ---
Dom sover!!! Kl är 19:53... o dom sover, båda två! Utan större krångel... Nå, Edith vaknar ju snart för en slurk...
men, dom sover!  =D

Sent skall syndaren vakna...

Hon Edith verkar också vara en syndare...
image16
för klockan var 14.30 när hon klev ur pyjamasen idag! Fast, å andra sidan så har hon varit aktiv halva natten... igen... pust, stön... hon är ju inte grinig eller gråter men hon håller låda! Sprattlar o lever om med sina vassa tår o fingrar! Full i bus! Och, man trodde ju att det skulle bli en tidig kväll igår eftersom vi samtliga var så trötta... en del av oss (jag nämner inga namn, men han är omkring metern hög) kanske blev lite föööör trött för efter flera sagor och diverse andra aktiviteter som vattendrickning o hopp i stor säng i närmare tre timmar så tyckte vi väl att nu får det nog! Ligg ner i din egen säng, STILLA o TYST!! Fast, han missade det där med tyst... monstret (o igår gjorde han verkligen skäl för namnet!) Gallskrek o vrålade i en och en halv timma... vilt sparkande - högröd i ansiktet och sjöblöt i svett! EN OCH EN HALV TIMMA!!! Hur i jösse namn orkar han... var får han sin enorma styrka i från??? Hur kan man vara sååååå envis? Och bevara oss för honom när han blir tre år och sex år... o tonåring!! Supernanny... kom o hjälp!!!!
Men, till slut somnade han och ikväll så var han riktigt beskedlig! Somnade i sin egen säng, bara lite grann morrande en liten stund, som vi kunde prata bort, han o jag, genom att diskutera traktorer o annat intressant ;-) Visst höll han upp ögonen ett bra tag (började nattandet med sagoläsning o lite tv vid 19-tiden) men, somnade till slut i lugn o ro sin egen säng, tio i tio... alltså före 22! Pappan o jag hann till o med gå ner o smygäta lite Almondy dajmkaka o titta på tv! Men det är väl just det... han känner väl på sig att vi tjuväter smaskens när sover... klart han envisas med att vara vaken! Jag har sagt det förr o säger det igen... Edvin har jag fått för mina synder!!! Det är nu man ska testa alla sina mentala o psykologiska förmågor att hantera två årigt monster!
Tur att man har hunnit med en del hundar... för, det är samma teknik... mild, fast o konsekvent! =D
---
Har just haft en liten paus med bajsblöja o "nattmacka" för Edith... när jag låg där med henne o ammade vilade mina ögon på den sovande Edvin i sin bilsäng... hur lyckligt lottad är jag inte som har två så otroligt fina barn! Hoppas vid allt att dom får fortsätta att vara friska o rara... bus o trots är ett lågt pris för så underbara änglar!

Skön sovstil han har...   Så här sover han jämt!!!
Skön stajl!

Sömniga...

Klockan är bara 17:39 o samtliga i detta hushåll har stora problem med att hålla upp ögonen! Fast, Edvin kör ju en annan variant än vad vi andra gör när vi blir trötta... Till skillnad från oss som ligger på sängen o febrilt försöker spärra upp ögonen så studsar han upp o ner... konstant igång! En sekund i stillhet så slocknar mannen...
Och varför är vi så trötta då???
Jo, Mamman skulle ju faktiskt passa en tid i Bränna i dag, skulle provtala som speaker för en utbildningsfilm kl 9.30 så helst hade jag behövt sova en lång skön natt för att vila både mig o stämbanden... Gårdagskvällen artade sig gott i början, båda monstren sov som stockar när pappan kom hem från jobbet. Givetvis vaknade dom... båda två! Så klart så blev det ju övertrötthet för Edvin så han har grejat o hållt på till kanske två - Edith fortsatte, med nån slumrande stund som avbrott, att härja på till kanske 4.30 på morron... SUCK... Vid sjusnåret har monsterpojken satt igång o morra o vara skitsur!!! Han fick gå ner o se tv o vi sov en stund till... eller rättare sagt försökte sova... det gick ju inte så jag gick ner o koka välling o kaffe! Sen var det bara o rusa iväg... Faster Lisa hade sovit i Lansån och hon skulle hänga med oss när vi skulle åka till Kypas. Pappan dumpades på ICA o vi fortsatte själva mot kalas!!! Pappas kusin Fanny fyller år i dag så vi var dit o fick ha lite kalas... Edvin var nog rätt mallig där han var ensam grabb bland ett helt gäng söta tjejer! Han tom lekte med barnvagnen deras!!! ;-) Hehe.. fast det gör han ju ofta, den har ju HJUL!!!
Men orken tog slut o han ville självmant åka... vi hann hälsa på farmor o farfar en snabb sväng så gav vi oss iväg (skulle hämta pappan som slutade jobba 15) och det tog väl ca 2 min och 43 sekunder så sov Edvin som en stock! Edith, hon somnade så fort vi startade bilen! Tack o lov så har inte jag lika lätt att somna i bilar!!! Snön vräkte ner, lapphandskar är det minsta man kan kalla det... o trafiken var tät! En lördagseftermiddag efter kypasvägen... hmmm... så, när vi hämtat upp pappan lagade vi oss hem, fick i oss lite parisare o nu har småmonstren o pappan lagt sig i sängen zappandes för att hitta nå bra o se på tv:n o jag är bara sekunder ifrån att göra dom sällskap! Puh!

image15
Tyvärr inte bästa bilden med mobilen... men, det syns ju att Edvin är på partaj! =)

Blåbärsmonster och köttfärskött...

Idag har jag o Edith haft sovmorgon, Edith mer än jag... för själv kravlade jag mig upp ur sängen efter 10 nångång medans Ditto (Edvins smeknamt på Edith!) fortsatte o sova och hur hon har sovit idag! Hon vaknade omkring 14.30, fick sig ett tuttslurk, var vaken en stund o somnade sen om efter ett par timmar! Tröttisen... hon lär väl hålla igång hela natten istället då... Edvin har varit go o rar idag igen... helt otroligt! =D
Jag hade plockat fram ett paket köttfärs på förmiddan som jag hade tänkt förvandla till köttbullar... fram emot 16-tiden tyckte jag att det fortfarande var nog så fruset så jag stoppade in det i micron för att tina mer... men, vad sjutton var det för nåt??? Jag hade inte ens läst vad det stod på paketet... utan bara plockat första bästa från "köttfärshögen" i frysen... visst, det började ju på köttfärs... det var köttfärskött! Så, där står jag med allt klart för att röra ihop smeten o upptäcker att det är hela köttbitar! Och, det är ju inte dom finaste bitarna som används till köttfärs... så, jag plockar fram stavmixern o kör... hahaha! Om nån vill veta hur man tillverkar köttfärs utan köttkvarn så bara ring!!! Jag kan in i minsta, seniga detalj redogöra för hur det går till!!! Men, det blev köttfärs... var bara tvungen att rensa mixern ex antal gånger från senor o slafs... men Ask blev ju glad där han troget stod kring fötterna mina, för det blev en hel del slamsor som hamnade i hundskålen! Men, köttbullar blev det... plockade fram ett till köttfärspaket (läste noga vad det stod!) och riktigt gott blev det också! Under tiden medan jag höll på med maten, det tog ju lite längre tid än vad jag hade beräknat... så var Edvin så lugn o skötsam! ;-) Trodde jag... tills han kom o visade händerna!!! hahaha
Han hade fått en mugg med blåbär tidigare vilket jag totalt glömt bort, inte Edvin... den hade han roat sig med...
Kan bara konstatera att han klarade mattan!! Ett enda blåbär, som inte hade mosats, hade ramlat ner på golvet... fast å andra sidan så har han redan långt tidigare spillt ut ett helt glas med blåbärssaft på mattan så... ett bär till... "so what" mattan är ju redan blåfläckig! Men, bordet (furu) hade också fått en blå nyans, fläckvis åtminstone! Och, Edvins tunga... o händer!!! =)))
BlåbärsmonsterBlåbärsmonster igen...

Notera lillasystern i bakgrunden som SER och LÄR!!! Hu!
Sen skulle vi försöka se finalen i IDOL... pappan jobbar sent i kväll, dom ska ju nödvändigtvis ha "nattöppet" så vi fick kolla in finalen själva... men, det var inte det lättaste!!!
För Edvin höll på skratta ihjäl sig åt en nyvaken fluga som flög o studsade mellan väggarna... Vinterfluga
Så, det var hopp o skutt för hela slanten... lätt gjort hamnar ju Edith under studsande storebror (har hänt!) så, jag var tvungen att säga till på skarpen... då huckrade han med underläppen o snyftade: "pahhappa...phappa... pappa!" Hur hemsk är man som mamma då??? ;-)
Nä... nu ska jag gå o plocka telefonen o ringa o rösta... tror det blir på Marie!! Amanda är ju redan en stjärna... hon kommer bara att bli större o större... Marie kan behöva få ett år i Idolglansens aura!
Natti natt....
Sen vill jag bara säga att det är jättekul att få kommentarer!!!
Blir så glad när nån vill läsa det jag skriver... (fast jag misstänker att det är småbusarna som är största dragplåstret!)

Vad gjorde jag av tiden...

... innan Edith o Edvin fanns???
Visst... en o annan veckotidning läste jag, o löste korsorden i dom.. o sudokusarna... nu har det kommit två veckotidningar i brevlådan det senaste halvåret o jag har väl läst 32 sidor sammanlagt... så, Hemmets Journal fick sparken... nöjer med Allas... strävar efter att åtminstone hinna lösa fem av deras nio sudokun varje vecka... så känner jag mig så nöjd så! Samlar dom på hög o inbillar mig att jag ska hinna läsa dom "sen"!!!  =D
Den här dagen, som liksom alla andra, har bara runnit iväg...
ibland känns det som om man inte gör annat än diskar undan o det är hela tiden lika mycket odiskat på köksbänken! Det har varit så lugnt så idag... små änglarna har varit rara... men, å andra sidan är det ju inte kväll än!  ;-)
Kanske det blir några fler rader...

Lugn o ro...

En dag i lugnets tecken... helt fantastiskt!
Dom små monstren har varit änglar idag...
Mycket kan bero på att Edvin har ätit lunch ordentligt och sen sovit en lång stund mitt på dan!
Han har ju blivit så stor att han inte ska sova middag i sängen... så i regel somnar han totalt utmattad i soffan, några minuter innan middan är klar så när han vaknar är han på ett sjuhelsickes humör! Som igår... han sov ingenting på dan, åt lite halvtaskigt till lunch o slocknade i soffan, högst tre minuter innan maten var klar! Så, jag försökte ruska liv i honom, han halvlåg, mer sovande än vaken, i soffan o jag kände mig som en fransk gåsuppfödare när jag petade i honom några matslevar! Puh, tänkte jag, några tuggor blev det då är han iaf inte vrålhungrig när han vaknar... så en o en halv timme senare vaknar han, och är på uruselt humör!!! Det finns ingen som kan vara på så dåligt humör när man vaknar som Edvin! Jag hade gjort lite knäck medan han sov, o dom fick han syn på och fick smaka (kan göra susen att få i sig så blodsockret hamnar på lite bättre nivåer i den lilla buspojkskroppen) o resten av kvällen var det full rulle... vid 22-tiden studsade han i sängen tills han till sist stöp! Det är MYCKET energi i knäck!!!  =)
Så, dessa lugna dagar är underbara! När allt går i lugn takt, välling, frukost, mellanmål, lunch, mellanmål o middag äts upp o så en tupplur mitt på dan... Åhhh.. vilken liten ängel man är! Nå, det är han ju alltid, men ibland maskerar han ängeln så väl i det trotsiga busfröet!
Kul att du hittade hit, Jeanette!!!  =D

Ilsken Stjärngosse!

Fyyy bubblan så man kan vara ARG!!!
Ilsken stjärgosse
Alltså... här var det en som INTE skulle ha på sig några f*******e stjärngossekläder!
Och struten!!! URK! BLÄ! FY!!! Här hade man lagt ner sin själ för att få den så fin som möjligt så fullkomligt hatar monsterpojken den!!! Och, hur kan en så liten person bara vara så arg... Och själv känner man hur sinnet rinner till: *MORR* *grrr* *VRÅL* tills man tänker till o inser att hallå.. Han är TVÅ år, det är inte du!!!
Så, av med lusselinnet o kompromissa lite... o det blev ju fint det också... han håller i struten o Edith får stå för kläderna! ;-) Dom är ju med på samma bild! GLADA!
Kompromissande stjärngosse

Rosa lucia...

Idag har jag hållit på med luciabestyr medans grisfötterna har kokat (inte snabbmat direkt, tar väl en tre, fyra timmar o koka!) Strykt o fixat... bla en strut till Edvin, för han ska få vara lite stjärngosse! HAHAHA!!!
När, om o ifall man får på honom utstyrseln! Edith är så lätt att ha o göra med, hon bara ler o finner sig i vad som helst... spelar ingen roll vad man tar på henne o visst, hon blinkar lite när blixten bränner av, men resten av tiden bara ler hon... Edvin, han kastar sig kring golvet o vrålar! Ska prova igen i morgon, med mycket mutor... ;-)
Nå, lucialinnena åkte en sväng i tvätten igår, tillsammans med lite annat vitt... trodde jag... men det visade sig att dom vita gardinerna (visserligen med lite tryck på) färgade av sig!!! FÖRLÅT GRETA!!! Så, allt blev lätt rosa...
Ok.. dom två virkade gardinerna (många slitsamma timmar) ser mest naturfärgade ut, i alla fall i det dunkla ljuset i tvättstugan... men, linnena blev rosa! Tack o lov för klorin!!! Nu är dom vita igen... Och, passade riktigt bra!
Grabbarna har haft full dag med snöskottning... tänk att nåt sånt tråkigt kan bli så kul bara för att man har något motordrivet att sitta på! Fyrhjulingsrace så snön sprutade!!! Pojkar o leksaker, så sant!!!
Nå, det satte fart på aptiten i alla fall... så, grisfötterna åkte fram på bordet!
Det är faktiskt gott! Jag lovar!! Om man gillar fläsklägg så gillar man fossingar också! Ok.. att det man äter på tassarna är det man tar bort från lägget... (se tidigare inlägg) men, men... och man blir så mätt! Palt-koma är inget jämfört med grisfots-koma... Edvin stöp i soffan zzZzZZZzzZZZZzz
Kolla in Edvins middag:
http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=14241
Edvin smaskar tassar!
Så, Anna... Dom blev goda!! Hoppas att din lax blev bra... =D Är övertygad om att den blir smaskig!
Och, Marris... när syrran min var upp på semester med familjen för några år sen... Adam var tre och David fyllde ett år... då suckade jag o undrade stilla i mitt sinne, HUR i helskotta orkar o klarar hon av detta??? JAG skulla AAAAALDRIG orka med småbarn igen.... HEHEHE!! Här sitter man, med två små monster!!! Och, man orkar! ;-)
Kram o natti natt!
ps... Monsterflickan sov så sött hela natten, nån matslurk tog hon sig, men sov utan att sparkas alls! =D

Klibbiga bebisfötter!

och... klibbiga bebishänder som drar o sliter i hår, mun, kinder o allt annat som dom små, riktigt hårdhänta, fingrarna når!
Fötter som går som trumpinnar... trampar så mamman får blåmärken o sängkläderna knölas i hop till en enda hög i mitten av sängen... (Jag kan inte begripa hur små bebisfötter o händer kan bli så kladdiga o klibbiga o kallsvettiga!) ååååhhh vad det är mysigt att sova med bebisar!
Nå, jag får väl skylla mig själv... för, dom där lussekatterna.... *mmmm* GOTT *mmmm*
Och, jag vet ju av tidigare erfarenheter (Edvin) att nybakta bullar (o annat bröd) är värsta prutt o magknipsframbringarna som finns!
Så, lilla fröken Edith har hållig igång ordentligt i natt... vet inte riktigt när hon stupade... jag har då lyssnat på "vaken i P3 & P4" till efter fyra med små avbrott för krampaktigt sömn mellan varven! Så, stackars tösen för att elaka mamman inte kan hålla fingrarna från sånt man får ont i magen av!! Hmmm, vilken sjuk konstruktion egentligen, tutt-slurkar! Naturen som är så finurlig att man kan tillverka och föda ett litet barn, fix färdig som människa, så när man ska förse lilla bebisen med mat så går all jäkelskap man stoppar i sig över i bröstmjölken!!! Och, när är man inte som mest sugen på sånt??? Jo, när man inte FÅR äta det!!! Choklad, kaffe, sallad, lök, nybakta bullar, fibrerrikt bröd o grönsaker, palt, köttbullar mm mm mm.. och, så klart att den lilla bebismagen reagerar! suck... Det borde finnas ett inbyggt filter som tar bort allt onödigt, farligt o obehagligt! Va fasen... kroppen kan tillverka mjölk som en människa lever enbart på i över sex månader, ett filter hade väl inte varit allt för svårt att uppgradera systemet med!
Farfars hjälpreda!
Idag har vi varit o hälsat på farmor o farfar i Kypas! Farfar höll på o fixade o repade kupévärmare och fick en mycket intresserad hjälpreda som med mejseln i högsta högg var behjälplig med ALLT han kunde komma åt... tror nog farfar svettades lite mellan varven o när sista skruven var i skruvad utan större missöden kom den nog en o annan suck av lättnad!
Farmor hade plockat fram stora paltgrytan, och är det nåt Edvin gillar i matväg så är det palt! Han slukar lätt två paltar... det skulle väl vara grisfötter som är mer populärt i såna fall... Stora storebror Pontus ligger i lä när det gäller paltätning! Grisfötter skulle han aldrig ens fundera på att stoppa i munnen! ;-)
Grisfötter ska vi faktiskt äta i morgon! Jag har faktiskt lärt mig att tycka om det... smakar som fläsklägg men är lite kladdigare, fetare, sladdrigare, slivrigare o ibland sväljer man nån bit som det sitter borst kvar på... så, det kittlar lite mer i halsen än när man äter fläsklägg! Men, blötan från spadet blir underbart gott!
Det blir första gången jag själv ska koka nasse-tassar... så hoppas jag får till det!
Så, nu ser jag fram emot en lång natt med ostörd sömn helt för mig själv!!! HAHAHAHA!!!! Jag är sååå rolig!!! =D

Hmmm... farmor tror att det kommer bli måååånga inlägg med barnbarns-hyss?!

Vad kan få henne att tro det??? =S
Hehe...
Tatuerad lillasyster

Edvin gör väl aaaaaldrig nå hyss????????
Nå, idag har han bara hunnit tatuera lillasyster med bläckpenna i pannan... nå, det blev ju rätt snyggt! ;-) Liknar ett kinsesiskt tecken (borde ge mig ut på nätjakt o hitta vilket!)
På eftermiddan somnade han på sin älskade soffa till ljudet av sin favoritfilm... 1000 poäng till den som gissar rätt! Den handlar om hjul o fart... Jag vet... jättesvårt att gissa rätt, så jag skvallrar: BILAR (Cars)!
Den rullar konstant i dvd:n! Minst tre gånger per dag! Så fort tv:n är tyst kommer han o säger: Brrrm!
Det är bara att snöra igång filmen... sen kan han ju leka med annat samtidigt, men, den ska vara igång!
Nå, medans dom små änglarna sov middag, jo Edtih somnade också på eftermiddan, så passade jag på att snöra ihop en lussekattsdeg! =) Och, jag hann nästan helt klart innan det lilla monstret vaknade till o upptäckte vad jag sysslade med! Och, genast skulle hjälpa till!!! Varsågod... en plåt med en fem - sex färdiga katter blev ommodulerade o provsmakade... mycket provsmakade o omformade... den sista såg mer ut som det som Ask lämnade efter sig när han var valp... fast med russin i o knallgul!

ps. monster i samma mening som Edvin eller Edith är i positiv mening, jämför med tex. monstertruck! ;-)

1:a December... Nu lever chokladkalendern farligt!!!

Och... det är väl mest mamman som måste hålla fingrarna i styr o låta barnen få ha dom ifred... :-O
Vilken tur Edvin har i år!!! Han får ju hjälpa Edith med hennes kalender... Men nästa år!!! DÅ... blir det slagsmål om dom skulle jag tro! =)
Adventskalender nr 1

Idag har det varit superhärligt väder! Edith tog sig en sjusovarmorgon så jag passade på att ta på mig skidorna o sela på Ask för första gången! Och, han älskade det lika mycket som jag! Trodde att det skulle bli lite tjorvigt med fegisen men icke... han pinnade på som värsta huskyn! Men en sak är säker... JAG kommer att få träningsvärk!!! Kände redan innan vi var hemma hur det kokade av träningsvärk i ljumskarna... suck, snacka om otränad... men, det var sååååå himla härligt!
Vintern är underbar!

RSS 2.0