Vart tog bäcken vägen???

Vi grävde upp några potatisar... jag o Edvin... ett gäng morötter plockade lillherrn imponerat... så skulle vi gå ner till bäcken o skölja av jorden, men, där fanns ingen bäck!!! Bara nån liten rännil av vatten!
Jag har aldrig sett så lågt vatten...Pappan o trollen gick ned till älven för att kolla läget...
Det är rent sjukt hur lite vatten det är i bäcken!
Älven var väl inte så markant mycket lägre, men... där bäcken mynnar ut i älven ligger det nå träplankor (har nåt med flottning o sågverksamheten att göra) det brukar alltid vara under vatten! En gång förr, augusti 2006, var det så pass lågt att brädorna kom upp i luften, men nu... nu är de ju högt över!

Sen hörde jag på radion nån gubbe surra om våra skogsälvar (nämnde Ängesån specifikt) som tack vare restaurering efter flottningen nu är "normala" igen, lågvatten så man kan vada över älvarna är ett minne blott! *host-host*
Ja, inte har han då varit här i krokarna o sett!!!

Och - när det är högvatten kan det se ut så här:
Vilka kontraster!
Det ÄR samma "bro" (avloppstrumman) som syns på bilden
här och den ovanför!

Pappan o trollen for till Kypas, han skulle på nå älgjaktsmöte... själv har jag inte orkat göra nånting! Totalt slutkörd efter den brutala "middan" - Potatisgröt!
Det är ta mej sjutton värre än palt!
Först äter man en portion o då är det så hett att man bränner sig! Om man skulle kunna hejda sig just... men, nä... man slukar! Sen tar man en portion till o då är det lagom hett så man hinner känna smaken i alla fall! Massor av smält smör.... ahhh... Jag steker bacon till o idag fick det stackars isterbandet som legat i kylen några dar en ny karriär! Vi delade på den till potatisgröten o det var riktigt gott!
Så, efter en tredje (o fjärde) liten klick gröt var mat-koman ett faktum! Örrk!

Nu ska jag gå o snöra mig i soffan en stund o bara lata mig!!!

Kommentarer
Postat av: Greta

Känner verkligen igen matkooman efter potatisgröten för det är som du säger och så lite till och lite till sen kan man inte röra sej,men det är så otroligt gott så de får man ta. Ha de gott i detta regnväder. Väntar nå små dittosar som ska komma och titta på kaninungen molly. Kram

2009-08-29 @ 17:58:46
Postat av: Catherine

å precis när det värsta släppt... man orkar kliva upp från stolen man strandat i då går man o tar en liten "påtår"! Örk... Hur kan man???

2009-08-29 @ 20:13:50
Postat av: Faster Anna

Du skulle ha sett de små liven igår i Kypas :) Edith klagade över att hon hade ont i magen, att hon var hungrig. Så både Edvin och Edith fick en rejäl köttsoppstallrik samt smörgås till middag, Edith slukade sin och högg senare in på Anders tallrik! Edvin däremot åt lite mindre... så inte syntes det där att ni ca 2,5 timmar tidigare hade ätit potatisgröt :)

2009-08-30 @ 11:12:31
Postat av: Catherine

Hahaha... Du skulle ha sett henne idag!Hon fick betydligt mer fisk än vad Edvin fick, lika mycket potatis, hon slukade sin portion, lite av Edvins också! Efterrätten blåbärspaj åt hon glatt upp allt, Edvin efterskänkte pajen till farfar o käkade bara upp "det gula"! Hon har kapacitet, damen... tur att jag beställde storlek 3/4 år från USA till hennes klänning! Stod i valet o kvalet - 2 eller 3/4!!! 2:an skulle passa idag, men garanterat inte till Lucia, så det blev den större!!! ;-)

2009-08-30 @ 22:16:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0