AJ aj..

En rygg som känns blä har jag idag!
Pappan har åkt för sitt första jobb-dygn på hur länge som helst, han var ju sjuk förförra veckan, så det är minst tre veckor sen han jobbat sist! Så, här kommer det gå på halvfart idag... det blir inget öppis, trots de nya behagliga öppetiderna för måndagar, nä... det känns som om jag bara ska ta det lugnt idag!
Undrar om det inte börjar vara dags att boka tid hos Bramberg!

Nå, jag får ju skylla mig själv, och så klart är det ju en jycke inblandad!
Hundarna, i alla fall Ask, har verkligen kommit igång med draget... och, Ask... är ett energipaket! Fullt ös! Vare sig det gäller att dra, jaga eller vad det nu är för aktivitet jag sysslar med så är han med till hundra!
För att i övrigt vara en så otroligt mjuk o lätthanterlig hund, så undergiven o lugn att Cesar Millan skulle bli imponerad så när sele, jaktkläder, koppel kommer fram så har han så mycket energi i sig att det bara är omöjligt att stå still... likt ett fullblod i en startbox steppar han runt! Ask ensam går ju att hantera, kommenderar jag sitt så sitter han... men, då har han ju triggat igång mr stövare så att Tiger i Nalle puh ser ut som en sengångare i jämförelse med honom! Och om bretonröven sitter still så när det då kommer ex antal kilo stövare o dansar runt överallt... ja, då ÄR det inte så lätt att fortsätta sitta still!

Att då få på sig själv kläder/pjäxor o dem selar är ett uppdrag som får mina franska nerver att krevera... jag blir vansinnig... o till sist gör jag det syndigaste av allt, vrålar för full hals! "SITT ner för h-vete era sa**ns PUCKON!" totalt meningslöst både för min roll som ledare eller att få hundarna i en lugn stämning. (Bara det är ju en paradox! Dom ska ju ut o dra! Alltså fullt ös framåt... då kan dom inte vara i en “calm, submissive state”!) Nå ja!

Så nu har jag börjat med en ny taktik...
Jag tar dem en o en, Ask först o så får Senna vänta i "hundrummet"!
Hundrummet är kammaren, mellan vardagsrum o kök... dörren till köket är avgränsad med en trägrind o framför skjutdörren i vardagsrummet står soffan! Ask har väl aldrig kommit på tanken att hoppa över soffan!!! Eller smita över, under eller genom trägrinden (Senna har knäckt den!) däremot mr stövare... HAN kan! I början var det hopplöst, men nu har han accepterat att OM det är stängt betyder det att hundar håller sig på insidan o stannar kvar där i hundrummet, tills annat anges!

Igår fick då Senna vara där medan jag gjorde i ordning en betydligt lugnare Ask... så kommer puckostövaren inflygande... givetvis har han tagit ett svanhopp över soffan! Matte härsknar till... morrar lite lätt när jag sliter upp hunden o lyfter tillbaka honom i rummet!!!
Nu har jag inte vägt honom på ett tag... men, han väger en bra bit mer än Asks 19 kg!
Och, det är en sån grej som man som hundägare bara gör! Man härsknar till o så lyfter man tag i hunden... att då rätt lyftteknik inte används är det sista man tänker på!

Vi var bara ett varv runt elljusspåret igårkväll... det grinade lite kallt i dom nio minusgraderna. Men, jag kände dom sista femhundra meterna efter våran väg att det var risigt i ryggen! Och, nu känns det ännu mer risigt... suck... men, men, jag får skylla mig själv! Det får gå ett par dagar, blir det inte bättre så får det bli Bramberg! Min livlina! Fantastiske Dr Bramberg!

Så idag kommer mammans humör vara lågt o stubinen för både troll o odjur kort!
Jag har försökt säga till Edvin att "Mamma har ont i ryggen, ni måste försöka vara lugna idag!" o han svarade så klokt "Oj då! Vad har du gjort?"

Sen kan man ju stilla undra...
Finns det inte nog med utrymme här i norrlands inland så att man måste köra SKOTER på dom där lite dryga två kilometrarna som utgörs av elljusupplyst motionsspår!!!??? VA???

Det stör mig o jag retar mig ohyggligt på det...
Va fan, kör skoter nån annanstans än just på elljusspåret!!!
Mitt i allt kommer en puckoskalle i fullt ös o jag får kasta mig med skidor o hundar för att inte krocka... det kommer att hända, jag är övertygad... men, NÄR det händer hoppas jag att personen har en stabil hjälm för DÅ kommer det att explodera!
En härsken mamma med vassa stavar o mord i blicken!!!

Kommentarer
Postat av: Greta

Du som skideråkare har förtur framför skotrar för det är så att som skoterförare har man bara skyldigheter inga rättigheter.Det är bara så att dom glömmer det så lätt när dom kommer dundrande. (Får påminna min son om det ganska ofta)

2009-01-26 @ 16:45:25
Postat av: Farmor

Vi kanske gör en tur tillsammans till Dr Bramberg

2009-01-26 @ 21:18:43
Postat av: Catherine

JA! Jag tror nästan det!

=D

Är det måndag som gäller?

2009-01-26 @ 22:25:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0