Var är dom????

Sparvkräken?
Annars minsann håller dom på att äta oss ur huset... När de i jämn ström flyger mellan fågelmaten o träden eller där de nu sitter o gör vad dom då gör mellan varven då dom inte sitter vid fågelmataren o sorterar frön!
För, det är ju bara vart tredje, eller fjärde som duger att äta!
I alla fall talgoxarna! Dom pickar ut frön, ett, två, tre som dom kastar ner på marken, sen det fjärde DET äter dom upp!

Nu är jag i alla fall fågelräknare! =)
Småfåglar o stora, alla ska räknas!
och, det ska ju räknas flest antal per dag från den 23/1 till 26/1!

Det är ju kul med fåglarna... tycker vi alla här i huset!
Och att kunna se på nära håll deras liv är riktigt kul...
och som sagt... det brukar var rejält med fåglar!

Men, nu... EN BLÅMES!!!
Och, EN talgoxe, EN gråsiska osv...

Jo då, på håll såg jag tre domherrar... o en flock av något mindre fjäderfä... tror det var gråsiskor, men... till fågelmaten kommer de en och en!
Jag har ju dessutom plockat fram pappans tubkikare med stativ, för att riktigt kunna se vad det är för sorts fågel... men, då är ju de här skrotfönstren så uruselt skabbiga så det går ju inte att se genom dem!!! Gamla, suddiga o "vågiga"!
I början trodde jag att det var fel på kikarn... tills pappan öppnade fönstret o kikade direkt på några älgar som gick o betade på ängen här nere... och det syntes sååååå klart o fint, som om älgarna var en halvmeter ifrån oss! Men, det är ju inte nån höjdare att hålla fönstren öppna för att kika på fåglar den 23:e januari... blommorna protesterar nog!

Dom
De
Dem

Gillar inte just dessa ord, tycker att dem blir så uppstyltat, dom ser så slängigt ut... så alla språkpoliser får stå ut med att jag blandar dom hur som helst...  ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0