Sotarn o sopor...

Ibland vill man ha sovmorron...
I lördags höll vi på greja på med allt möjligt tills det var dags att göra sig klar för Labero... klockan var ju rätt mycket när vi kom hemdrällandes på natten så då var det hopp i säng direkt... på söndan så klev vi väl egentligen bara upp... åt frukost o sen iväg till Kypas för hämtning av storebror... vi skulle grilla sen till middag o innan dess till affärn o handla. Så... faktiskt så kom vi oss iväg när det var sagt! 16-färjan över från Boheden o så till ICA... sen järnet o försöka få nån slags ordning inomhus och få fart på potatis o grillning...
Nå, det blev gott i alla fall... Christer o Stina o Emil kom förbi... småtrollen var busfrön o gnällspikar så jag gick upp o la stumpan som hade spring i benen trots att hon var trött! Sen kom pappan o Edvin upp o "la sig" - det blev ännu mer full rulle... mitt i det ringer Anki... har inte pratat med henne på evigheter så med två busiga mistlurar kände jag, nä... prata i telefon här går inte så jag smög mig ner... vi surrade till elva! =)
Men... ibland har man mycket att prata om!
Och... det var kul o prata med henne.... man har alldeles för lite tid!

Nå... då när klockan var elva var det bara att kavla upp ärmarna o sätta igång o röja...
Två dagar utan nån golvtorkning eller diskning (för av nån lustig anledning så BLIR det grävigt o skitigt kring golven även om vi är ute o rantar!!!) men... det är rätt skönt att fixa sånt alldeles själv, utan hjälpredor!! =) Går så mycket smidigare då...
Nå, klockan hann bli rätt sent när jag kom mig i säng... så idag, denna måndag... veckan när grovsopor ska hämtas ("soporna hämtas nångång under veckan") o sotarn skall komma mellan 7 o 9, så givetvis klockan tidigt på morron dundrar en bil in på gården... först kom sophämtarna... o strax därefter sotarn!
Varför kommer dom inte den senare tiden nångång???
Nå väl... nu är det ju klart... skorstenen hoppas jag glänser som en nyputsad silversked invändigt o tre kollin grovsopor samt ett kolli deponirester har man blivit av med... o nu kom den vanliga sopbilen o tömde sopotton! Livet känns lite lättare ibland! =)
.
.
.
11:39
å så undrar man varför man inte hinner få nånting gjort!
Efter frukosten gick pappan o Edvin ut o klippte lite gräs... när stumpan vaknade från sin lilla tupplur i vagnen fick hon sig en frukost o efter kackkalas på pottan så gick vi upp... satte mig vid datorn o gjorde lite nytta... besvara mail o begärde föräldrapenning osånt... sen har jag haft som plan att föra in en grattisannons till stumpan... så jag började leta bilder osv... inget av detta ska ju egentligen ta nån längre stund att göra... absolut inget avancerat... men... mitt i allt som börjar det lukta lite mystiskt om den rara stumpan som står o knöstar strax under mig... ner byta blöja (som inte är det lättaste på sprattelmajjan!!! Man önskar man var en bläckfisk då!!!) o så upp igen o fortsätta... sen kommer det tassande steg uppför trappan... o nån liten pinknödig herre vill ha hjälp på toan... så då traskar vi ner igen... o nu blev klockan dags att fixa lunch... Puh! Hoppas jag hinner få om den där bilden itid!!
.
.
.
16:09
Sitter o väntar på att potatisen ska koka... tänkte stuva den o så steka isterband till... Mmmmm! Och så lite rödbetor till... att det är smaskens!

Gjorde ett tappert försök att knäppa ett riktigt färskt kort till tidningen...
det gick inte så bra... Stumpan klättrade upp i soffan o började klänga o knuffa bort Edvin! Sen tog batteriet slut så då fick det bli en gammal bild... några dar äldre i alla fall! =)

Ibland är det lite synd om storebror!

Sen upptäckte jag att en till hoya har knoppar!!!
Nu minns jag inte vad den hette på rak arm... har nåt dokument nånstans där jag har skrivit lite smått o gott om mina kära hoyor... måste uppdatera mig lite där!
Men det ska bli spännande o se om det blir nå blommor... (det händer ju att dom torkar bort) o hur dom ser ut... o doftar!!!
Bara resultatet blir bättre än min Clivia.... HAHAHA! Den upptäckte jag också en "blomma" på igår... fast, det är väl skam att kalla det blomma... Vet inte vad jag gör för fel med den... men, jag har haft den i minst femton år... från början blommade den jättefint o satte iväg "babyplantor" sen ett bra tag (fem, sex år kanske) har den knappt blommat! Och nu ser den ut så här ynklig!!! Den har inte vuxit en millimeter trots omplanteringar osv...
Jag har folk i bekantskapskretsen som har fantastiskt fina clivior!
Enormt stora o frodiga med blommor i massor... fattar inte hur dom bär sig åt!
.
.
.
23:08
Det är kul med roliga mail...
för hur skulle man annars hitta allt galet o kul som faktiskt finns...
Men, det här tar nog nåt slags rekord... har sett galna datorspelare tidigare i mitt liv...
men det här blir man nästan rädd av att se!
Fullkomligt galen unge!
Ja ja... hitler kom ju också från tyskland... dom kanske är släkt!
Nu är det dags för nattinatti!
Sov sött!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0