Lågkonjunktur?

Jag antar att det fortfarande råder lågkonjunktur i landet, länet, byn...

I alla fall gapar alltfler fönster efter Storgatan tomma allteftersom affärerna lägger ner... men så mitt i allt ploppar det upp nya företag!
Toppen o bra... säger inget annat... allt som hjälper hjulen att snurra i denna kommun är bra... men, kan inte låta bli att reflektera över det ändå...

Överkalix... en liten byhåla i norrbottens inland... jag ljuger inte om jag säger insnöad håla också... Ungdomar o barnfamiljer flyr arbetslösheten en efter en!
Vad är vi idag? 3600 personer? Ja, däromkring...
Mest pensionärer...

Otroligt är då att en butik med thailändska matvaror osv fungerar... men, det är ju klart, det finns en hel del personer som kommer från Thailand o folk i allmänhet gillar ju thaimat, så det är väl inte så konstigt... men så ploppar det upp en till butik med thailändska matvaror!? Funkar det... i lilla Överkalix? Och en "take-away-thaimat"-restaurang eller vad man nu ska kalla den där mobila "gatukiosken" som serverar thaimat till lunch!

Frisörer har man väl alltid förundrats över att det finns så många... för så få personer... Sex salonger! Och så en hel del människor som klipper familj o vänner "privat", så för ett tag sen ploppade det upp en till salong, nystartad av jag tror en colombiansk tjej/familj...
Och det är ju bra, om inte annat så är väl konkurrens nyttigt!

Idag när jag cyklade genom Bränna så höll jag på trilla av cykeln när jag såg att det ploppat upp ytterligare en till salong (antar jag att det var, hann inte se sååå himla noga) - vägg i vägg med salong Pelu Quria... den här nya ser lite thailändsk ut i stuket!
Alltså... ÅTTA frisörsalonger... i Överkalix??? Funkar verkligen det???

Ja, nå... hår växer ju, såklart... o måste klippas, men... det hjälps inte, jag blir förundrad!

Nåja... Förkylningen känns betydligt mycket mindre, så idag kunde jag inte hålla fingrarna från cykelstyret!
Börjar bli ett gift det där... känner abstinens om jag inte får trampa regelbundet!

Jag pushar mig själv lite varje gång....
Har gett mig fasen på att klara hela sträckan, alla backar på högsta växeln - 24 säger pappan, jag kallar det åttan... för det visar siffrorna som jag fipplar med... den andra sidan rör jag aldrig, 1 - 2 - 3!
Första svängen var jag nere på femman i Hällabacken... nu kör jag åttan hela vägen till Bränna... sjuan uppför Hällabacken på hemvägen! Har börjat stå upp o trampa i backarna senaste gångerna! Först var det skitjobbigt o lungorna höll på flåsa ihjäl sig... idag trampade jag på i god fart hela vägen, både sittande o stående!
Så, nu blir det nog nästa vecka som åttan får ligga i hela dan!!!
Det är så skitkul att man faktiskt märker resultat... Man pushar... o nästa gång man trampar går det lättare!

Och jag som trodde jag var i så god kondition efter vårens all spinning... =D
Nu börjar jag verkligen känna att jag har hyfsad kondis! Cykelkondis...
Och det är så vansinnigt skönt att börja dagen med en rejäl cykelrush... lungor o hjärta får pumpa igång sig ordentlig... sen en härlig dusch o så jobbar man med gott humör en hel dag! Det går inte att beskriva hur jäkla gott man mår!!!
Fantastiskt... helt otroligt fantastiskt!

Nä, nu ska jag gå o dricka en tekopp med pappan...

Kommentarer
Postat av: Lisbeth

Håller med om att cykla är bra motion för alla muskler i kroppen o knoppen får också ta del därav, vi cyklade idag via färjan i Rödupp,i stort sett vindstilla o ljuvlig temperatur, sen blev jag skönt trött o nöjd ,trots att gubben cyklade ifrån mig.

Hälsningar från oss på Norra

2009-07-14 @ 21:34:01
Postat av: Therese

Jag kan tala om att det VERKAR som att det fungerar. Igår skulle jag boka tid. Jag kollade med alla salonger utom Vickys (inget svar) och den där colombianska. INGEN hade tid, lyckligtvis råkades jag få en liten klämtid sent på kvällen (VILKEN SERVICVE!) så jag tycker det är helt otroligt! :)

2009-07-15 @ 07:10:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0