Det är inte Kalles!

Här sitter man vid bordet med en kopp varm choklad o en smörgås... eftersom lunchen blev både stadig o sen så fick det räcka som "middag" för oss idag! Grovlimpa med falukorv o ost... mmmm... fast, Edvin ville ju ha kaviar på sin macka... och, det fanns två... en Kalles randiga o en Svennes kaviartub! Jag frågar ju såklart vilken han vill ha genom att hålla upp Svennes med frågan: "Vill du ha från den här?" men, det var den andra tuben han ville ha... "Ja ha, från Kalles" konstaterade jag bara o tryckte ut en lång ormformad sträng på hans macka... "Nej, det är inte Kalles! Det är våran kavilar!"

Sen var dom rätt kul när dom sket i kapp på toan!!!
Först började Edith säga "bassj" och, hon är jättedukig! Hon säger titt som tätt till innan hon vill kacka o så går vi till toan o det hamnar en stor hög i pottan eller toan!!! Nå, hon travade in på toan o plockade fram pottan... fick hjälp med byxorna o satte sig ner. Sen kom då Edvin o kollade muntert på vad lillasyster gjorde... Just nu är det riktigt kul o spännande med skit o prutt i alla de former! ;-) Sen kom han på att han själv var pinknödig... sitter på toan en stund. Jag frågar om han är klar... "Nä, vill bajsa!" knöstar han fram... så där sitter dom då, på rad o skiter ikapp!

Att sen Edith är klar, torkad i rumpan o ställer sig under handfatet o drar av världens rökare så att både jag o Edvin håller på att garva ihjäl oss o sen tar hon i för kung o fosterland med resulatet en ganska blöt hög med kack på golvet, ja, det är väl sånt som händer!
Där nånstans har pappan ringt, jag pratar med honom samtidigt som jag väntar på att trollen ska bli klara... så, han fick en lägesrapport om kackandet på Gyljen!

Näpp...
Nu ska trollen borsta tänderna o i säng...
Igår startades operation SOMNA I EGEN SÄNG!
Suck, pust, stön o vrål!

Man känner sig som världens elakaste mamma när två troll ligger i varsin säng o vrålar! Och, när man bara med en blick o orden "Lägg dig!" försiktigt uttalade får det övertrötta trollet att börja garngrina... ja, hur usel känner man sig inte då!?
Men, sen är det bara att stålsätta sig... det ÄR inte synd om dom för att dom ska sova i sina egna sängar... Nä, definitivt inte... dom har ju dessutom sina sängar i samma rum som vår dubbelsäng... så, nä... det är INTE synd om dem... men, ändå så bävar jag lite för kvällens grinande!
Fast, stumpan har varit så duktig! Hon sov hela natten i sin egen säng!
Edvin han vaknade lite tidigare o kom över till oss... men.. men...
Det blir nog bra...
För, hellre det här "bråket" nu än att hålla på timme ut o timme in o "söva" barn (Edith) kväll efter kväll efter kväll!

Skänk mig en tanke, alla som lägger sig själv i sin säng... utan nån som tjafsar om det ena eller det andra... eller är pinknödig, eller törstig, eller rädd.... osv i all oändlighet!
För nu ska jag bita i det sura äpplet!

Kommentarer
Postat av: Farmor

Ingen fara, då dom blir tonåringar vill dom knappt komma in i mamman o pappans sovrum!!! Med fem barn så har vi nog konstant haft någon i sängen med oss från 1980 och ända fram till 1996, så håll ut 3 år till. då är ju Edith 4½ och då ligger hon ensam. Och har vi mot förmodan inte haft några barn i sängen så har dom varit i mammans mage...eller på väg dit;)

2008-12-30 @ 21:00:54
Postat av: Catherine

ja... hehe...



Och nu är det barnbarn i sängen! =)

2008-12-30 @ 22:43:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0