Gott Nytt År 2008!

Hoppas verkligen att allt elände stannade kvar i 2007!
=)
Det blev ju lite dramatik på slutet i alla fall...
för när Anders kom från jobbet så sa han att brandkåren for som sjutton när han stod på OK o tankade... o när han kikade över mot Vännäs brann det som fasen!!
Och, det var verkligen en enorm eldssvåda!
"Bönehuset" i vännäs har väl totalt brunnit ner...
Knäppte några kort hemma från gården, men i mörkret blir det ju inte så bra... men, ändå... det är ju en halvmil mellan! Det är ju inte heller nån avancerad kamera med nån värstingszoom! Så, snacka om att bränder är brutala!
image32

Annars var det en trevlig nyårsafton...
Conny o Annika var hos oss o vi käkade på tok för mycket god mat...
Hade frollat till det med trerättersmiddag så först åt vi krustader med räkor, kallrökt lax ö rom-röra o sallad till... Fläskfile' ala solvik med pommes duschesse till huvudrätt o så kolapaj med vispgrädde spetsad med rom.... mmmm!
Anders o Conny var ut med Edvin innan han skulle sova så han skulle få vara med om lite raketer... men, han var grinig som sjutton (hade så varit hela dan!) o han tyckte ju det var skitläskigt med raketerna live så han ville in o kolla genom fönstret istället!
Tidigare på kvällen bad jag Anders "offra" en raket för att träna Ask... han var inte speciellt svårövertalad att skjuta iväg en i förväg! ;-) Så, jag tog några skivor julskinka, hunden i koppel o ut o så brände vi iväg raketen ett par meter ifrån honom... visst tyckte han det var lite läskigt... men, med lite skinka o att totalt ignorera raketerna så var ytterligare en av mina hunder totalt orädd för smällare/skottsäkra!
Så, när tolvslagets obligatoriska smällande startade så låg Ask i sin "koja" inne o tuggade förnöjsamt på ett gnagben... Och, Anders o Conny fick lyckliga leka pyrotekniker! Med cigarren i mungipan skickade dom iväg ett gäng färgglada explosioner!
Visst är det fint... men, lite dåligt samvete för miljön får jag ju...

Idag på nyårsdan åkte vi till farmor o farfar... disken fick stå kvar på diskbänken o dammlopporna låg o trynade på golvet utan nån risk att dammsugarn skulle komma ta dom... städa hinner man väl göra nån annangång...
Jag somnade till en sväng på soffan o det var såååå skönt... det blev inte mycket sömn i natt... för, dom timmar man normalt brukar sova innan Edith sätter igång o nattsudda höll vi själva på med nattsudderi! =)
Faktiskt rätt skönt att det blir vardag nu... o så brukar det märkas att det ljusnar! Snart är det sommar!!! =)

Så, hoppas att alla får ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Kommentarer
Postat av: Greta

(första meningen ) det hade jag med hoppats men när ska man få va glad det undrar jag. Kram

2008-01-02 @ 17:08:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0