Björnen sover... INTE!

Jag brukar få någon slags blodpropp i fötterna lite då o då...
sen massor av år tillbaka (jobbade på bageriet första gången det hände) så liksom smäller det till i foten o så gör det skitont! Sen blir det ett litet, runt blåmärke, som en krona kanske stort... I början tänkte jag väl inte så mycket på det men nu har det hänt massor av gånger... och sist, härom dan, kände jag mest att jag hade ont i min högra fot... det blev ondare o ondare, fick nästan lite svårt att gå! Så när jag då kollar in foten så är det ju en sån där blå propp!
Och, igår var jag faktiskt tvungen att ta mig en "käpp" på hemvägen i skogen, för det gjorde ont i foten!
Idag har jag proppat i mig piller o så tog jag kängorna i stället för stövlar... betydligt mycket bättre!

Nå, nu på kvällskvisten så började smärtan tillta, eller om det då kanske var pillrena som slutade verka... o jag satte mig o googlade på "blodpropp i foten" både efter text o bilder... Vrålade till av glädje när jag såg bilden... "Precis så HÄR ser min fot ut!!!" okej, utan det där läskiga såret... men, blåmärket ser ut så!!!
Klickade på bilden så jag hamnade på sidan... och...

ja, gör det själv!!!  - - - >  MIN FOT!!!

Riktigt så illa är det ju inte...
tror att alla tår sitter där dom ska!!!
Men, det blev ett asgarv i alla fall från både mig o pappan... kanske man inte ska garva åt såna bilder... men, vi var väl lite trötta! =D

För vi var en skogssväng...
Fågel har vi både sett o hört...
Men, han hunden har agerat fågelskrämma idag!!!
Under en söksväng så hör vi hur han gladeligen med intensivt skall rusar runt... strax efter hörs världens BRAK, både jag o Anders stelnar till o spetsar ögon o öron! VAD var det??? Var lite lur på att en stor älgtjur snart skulle komma rusande... men, en unghund, fjantis som Ask... ska lägga svansen mellan benen o backa när dom ser en stor älg! Så, det verkade lite mysko... nå, när vi närmar o stället för braket så får det sin förklaring... Måste ha varit en riktigt rejält stor tjäder som lyft o flugit in nå tallar... för, det låg massor av fjädrar där!!!
Ask har sökt på ett fint sätt idag... men, som sagt... fåglarna har utnyttjat sina vingar... handlöst så fort han kom i närheten! Men, vi har fått se o höra... både tjäder o orre... o vad jag misstänker nån ripa också... fick för mig det när man hörde ljudet av vingarna!

Men, vad också har varit skumt...
Nu är ju Ask ung, det här är första "riktiga" jakthösten, i fjol var vi mest bara o promenerade i skogen... så, nån koll hur han beter sig i olika situationer har jag ju inte... annat var det med Baloo (pappa till Ask) där kunde man nästan avgöra på hundens beteende om det var en tupp eller höna!!! Och, det hände ett par gånger att han helt slutade jaga... o bara gick runt fötterna... tills man vände på klacken o började gå tillbaka... DÅ satte han igång att söka igen... Och, Baloo var en jaktidiot! Fanns inget som stoppade honom.... han jagade, jagade o jagade - oavsett!!! SÅ vid dom tillfällena har jag antagit att det varit nåt större djur framför oss som inte hunden (eller jag) velat stöta på!

Så, då idag...
Ask far o söker så stiligt... o mitt i allt springer han runt omkring oss o liksom nosar i riset o ser ut som ett pucko! Som om han inte har den blekaste aning om VAR han är eller VAD han ska göra!!! Sen efter nån stund fortsatte han jaga... det där hände några gånger... så man börjar ju fundera vad han känner lukten av!!! Så går vi då förbi den här:

"Finns det några goda myror här???" undrar en hungrig nalle...

och inte vet jag...
men, nåt annat än pissmyror har varit o möblerat om i den där pissmyrstacken!!!
Efter ett tag så har vi Ask på vår vänstra sida o så stöter vi själva upp en tjäder på vår högra sida (fast det var långt in i skogen, så jag tyckte det var lite lustigt att den inte satt kvar... vi var långt ifrån, både hund o människor!)... när Ask kommer in så skickar jag iväg honom mot det hållet... om inte annat får han ju nosa på färska spår... han drar en liten repa, kanske fem meter, in sen vänder han tillbaka o springer framåt!
Totalvägrar att gå tillbaka... ???
Så, som sagt... Björnen sover inte!!!
Och, jag har en stark känsla av att vi har haft nalle bakom buskarna hela svängen...
Får lite kalla kårar!!!
Måste leta fram mina slug-skott... så, man har en sportslig chans i alla fall...
Gillar INTE björnar!!!

Vi gick efter vägen tillbaka till bilen... o när vi traskar där så lytter en otroligt stor, fet o fin tjädertupp....
ja, tänk hade DEN suttit bara några hundra meter längre in i skogen!!! Hade kunnat bli kul!

Nå, i morron blir det vilodag, han bröt en klo i skogen idag...
suck... dessa sköra eländesklor!!!
Så...
Det blir ÖPPIS!!!

Tack Linda för tipset (o beröm!), hade inte koll på att dom kommit igång!
Och, så sant som farmor skriver... man kan obehindrat sticka till skogs...
Trollen blir väl ompysslade av farmor o alla andra (ingen nämd o ingen glömd!)!
Och själv kommer man utschasad från skogen till ett dukat middagsbord!!!
Va, vilken svärmor (o svärfamilj/släkt) man har va??? =D
Inte undra på att ens karl är som han är... kan ju inte bli annat än bäst med sånt påbrå!!! =)

Sen, till sist, kan jag inte låta bli att tänka på det där stackars barnet...
En liten fyra veckors baby!!
I Aftonbladet igår, en notis om en kvinna i USA som stoppade flickan i mikron... för att hon var orolig att pojkvännen skulle lämna henne om han fick reda på att det inte var hans barn!!! Mamman tog flickan till sjukhus o försökte skylla på en åtta-åring... babyn var död, o hade allvarliga inre brännskador...
Världen är totalt sinnessjuk!!!

Se själv:
Kan man bli annat än mållös!!!


Kommentarer
Postat av: Faster Emma

Släkten är ju flitig att läsa din blogg Cattie så då passar jag på att säga att jag precis haft min första skoldag här nere!!Wohoo!!Å jag trivs så sjukt bra, ingen risk för hemlängtan här inte!!! Har surrat på ganska bra med flera av tjejerna i klassen, vi är ca 30 st å alla är i min ålder..:D

Ha de bra, god jaktlycka!! Pussar å kramar till småsötisarna

2008-09-01 @ 13:30:25
Postat av: Lisa-Maria

Ska väl fortsätta då har gått en vecka nu och trivs också jättebra på min skola. Har dock lite mindre tjejer i min klass än Emma, här vi är fem tjejer.. Fast det funkar ändå hur bra som helst.. Förresten, kan du Cattie maila över nå bilder på Dino och nå bilder på små trollen, snodde en bild från bloggen som nu prydligt pryder mitt skrivbord men blir så dålig kvalite på det sättet eftersom de förminskas och sen föstoras..

massa kramar till småtrollen !! =)

hälsningar hem också

2008-09-01 @ 17:34:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0