Tacka veta jag digitalt!

Jag har ju som sagt suttit o scannat in kort... så jag har dragit fram en bananlåda full med fotoalbum, hederliga gamla papperskort framkallade från fotorullar! Känns exotiskt! ;-)
Nå, en gång i tiden har jag haft jättefin ordning... men, under årens lopp har ju albumen fått sin beskärda del av hantering... och, slutklämmen kom väl nu på morron!

Jag har hållit på o göra en "fotobok" (blev hur bra o fint som helst, o kul var det!) fast, det tog ju lite tid o en hel del pyssel med att sprätta loss (fastlimmade) kort för att scanna in, och scanna in dom till ganska stora storlekar för att det skulle duga för tryck... o det tar ju sin lilla tid... 3 - 4 minuter per kort!
Jag satte mig framför datorn med morgonens första kaffekopp för att kolla lite V75-jox... o trollen busar med locket till den där bananlådan! Först sitter Edith ensam i den, sen kommer Edvin o kör runt henne i den... sen sitter dom båda två i den (och den är "upponer" så bara det där lilla hålet är upp!)
Och jag hör ju lite grann i bakgrunden hela tiden... det börjar låta "Ratsch, ritch, vorsch, ratsch" vänder mig om o ser hur hela golvet badar i fotoalbumsblad!!! Trollen simmar!!! Edvin sitter o sliter ut album och blad från albumen o kastar ut på golvet! Då inser jag hur bra det är med digitala kort... när jag inser vilket jobb (som säkert aldrig blir gjort) det blir att sortera upp alla blad o kort! Fotografier från 1988 o fram till digitalkameran gjorde debut... 2003 kanske... SUCK!
Ett digitalt kort kan man ju bara klicka lite på så vet man exakt allt om fotot, vilken tid, datum, kamera ja ta mig sjutton nästan vilka skor man hade på sig!
En sån grej som jag är lite för petig med... korten ska sitta i kronologisk ordning!
Fast, dom där korten... kommer nog för alltid sitta i busungeordning!!!

Igår när vi satt o käkade middag (korv o stuvade makaroner... suck!) så surrade radion i vanlig ordning på för full rulle... det var det där finska grattisprogrammet, fredagkväll som det var... och titt som tätt flinar Edvin till när han lyssnar "Dom sa Eeeriin!" han uttalar sitt namn så... "Igen, Eeeriin!" och mitt i allt så pratar dom om nån Katarina då flinar han ännu mer o säger "Sa, dom... Katarina!" och ser finurligt på mig! Jag svarar till honom "Ja, det sa dom!" bara korrigerar lite grann uttalet (är ju världens mest svåruttalade namn, Catherine - alla vokaler uttalas... mycket få lyckas uttala det rätt... o det är ju konstigt för ingen har ju svårt att uttala Katarina... eller Andreas eller Carolina... har aldrig hört en Carolina som fått heta Karlin... eller Andreas som fått heta Antress!) nå... Jag frågar sen vem som heter Catherine... Edvins svar: "Min mamma!" Och, för att vara inte riktigt tre år och nyss lärt sig prata har han ett prickfritt uttal av namnet!
Han är skön...

Vi gjorde smulpaj igår...
Lustigt hur det är egentligen...
Båda trollen var eld o lågor över skålen som jag rörde ihop smulpajen i... Såååå sugna att få smaka sååååå...
Och, det är ju inte så gott, egentligen... lite margarin (som dessutom stått med paketet inte helt igen, så det hade lite "kylskåpssmak"), socker, vetemjöl o havregryn... inte mycket till smaker egentligen! Men, rör i hop det i en bunke så är det i barns ögon oemotståndligt!!! Sen när pajen var klar och vaniljvispen färdigvispad (med hjälp av stumpan o elvisp!) så är det ju inte snack om pajen längre... nä... då är det BARA vaniljsåsen som gäller!!! =D Troll!

Nä... nu ska jag gå o få mig en limpmacka med korv!
Har "gått o lagt" mig... sent... eller tidigt, klockan hade passerat morrontidningen med en dryg timma! Troll har vaknat, i vanlig ordning, i min sömndruckna värld äckligt tidigt!!!
Så, en korvmacka o resten av dom åtta kopparna kaffe kommer att sitta fint!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0