Flodhästfleece...

Ha... Äntligen blir det en gosig fleeceoverall till frusna mamman!!! =D
Först var vi till bvc o fick ua på besiktningen... 70 cm o 10050g!
Låren blir bara trindare o trindare på stumpan!! ;-)
Sen snodde jag med mig Anna o så for vi till GKs i Morjärv för o införskaffa fleecetyg... Jag höll för nåt tag sen o surra om att jag var så avis på Ediths alla fleeceoveraller som hon får mysa i på kvällarna o slippa frysa o Anna hittade mönster på urcoola, visserligen för maskerad, men ändå vuxen storlek, overaller!!! Så... nu blir det en!! =D
Miljoner tack till Anna!!

Visst är den väl härlig!!! Fast, det blir ju utan snabel o öron! ;-) Tillika hade det varit rätt läckert att sitta i soffan o pilla på snabeln!! Nu blir det "bara" en overall... tyvärr så hade dom inte så mycket tyger att välja på "Norrlands största tygbutik" *hmmm* men, jag föll för ett blått tyg med små suddiga flodhästar på i rosa toner... tyvärr så räckte ju inte det tyget till så då fick det bli ett annat blåaktigt tyg med liksom rutor med baby grisar på, typ... minns inte exakt hur det var... Jag passade också på o fråga om ett annat tyg... Jag är ju inte nån fena, som sagt, på att sy... därför har jag varit riktigt mallig när jag faktiskt fått ihop gardiner o tom påslakan o örngott!!! Så, dom naturvita längderna med röda o svarta cirklar på tog jag ner o satte i tvätten när jag julpyntade... tydligen så gör jag helt galet!!! Jag TVÄTTAR gardinerna som hängt uppe!!! Va, tvätta gardiner!!! Dom var ju vita... så, som jag fick lära mig i hemkunskapen så tvättar jag alltid plagg efter den ljusaste nyansen... har tex en svart tröja med "påsydd" vit fusk-skjorta o den tvättar jag med andra vita kläder... så också gjorde jag ju med gardinerna... har för mig att jag muttrade om det i nå tidigare inlägg för lucialinnena blev ju rosa!!! Och, gardinerna blekta o fula med veck som tappat all färg! Så, jag frågade lite fint vad dom har för tvättråd till just det tyget o fick till svar 30 grader o tvättas ensamna! När jag förklarade mitt dilemma tittade han på mig som om jag var tokig... vaddå.. TVÄTTA gardiner??? Sånt gör man inte! Och, definitivt inte när det är sånt billigt tyg som det där!!! Ehhh... hallå!? Ja... HAN hade då kastat gardinerna!!! Ehhh... inte vet jag... men, jag tänkte väl inte på om tyget kostade 30:- 40:- eller 60:- per meter... gillade det o köpte några meter o sydde gardiner! Och, är man inte så haj med symaskinen så dels blir man mallig över att man får ett hyfsat resultat o så känns det bra om det inte kostar skjortan tyget ifall det går åt skogen... så, när jag nu faktiskt fått ihop gardiner vill jag ju ha kvar dom så jag kan hänga upp dom igen! Men, fel, fel, fel... igen... o HALLÅ!!! Var är miljötänket??? Hur försvarar man en sån affärsidé... importera billigt tyg från Kina, garanterat framställda på miljövidrigt sätt, säkert med barnarbetare... sälja i sverige för en billig peng för att kunderna ska köra till Morjärv o köpa det... lägga ner några kilowatt vid symaskinen för att sen kasta??? Nu köpte jag ett nytt tyg med roliga bilar på som jag tänkte sy ett gäng örngott av... frågade o det gick o tvätta!!! Fast det bara kostade 35:- AHA!!! Fick en snilleblixt... det är väl det som är tvättrådet!!! Priset = grader i tvättmaskinen!!!! Jag måste ju vara konstig som hakar upp mig på såna här saker... Ja, jo... flodhästtyget räckte ju till en overall i ditto-size så hon får också en!
Bvc, by the way, var som sist... nu satt jag inne det heliga utanför mottagningsrummet när vi väntade på att gå in o väga o mäta... (vägrar att sitta ute i det kalla o dragiga väntrummet med frusna Ditton) o var tvungen att lyssna på Anna-Beatas telefonsamtal!! Inte så kul för mig... o säkert inte kul om den hon pratade med visste att hon har publik till telefonsamtalet... Jag har inte hunnit ta tag i bvc-frågan sen jag fått igång datorn... men, det kommer... så fort jag bara hinner! Positivt var ju dock att det faktiskt var öppet så man kunde gå in där nere o ta hissen upp! Visserligen är det ju ändå en bra bit o kånka... men, bättre än att gå ute...
Edvin var på ett ovanligt mycket PÅ-il idag... som en liten iller... antagligen för att han glufsade i sig några cocosbollar, resten av min coca-cola o så några chokladbitar!!! Sockerspeedad!!!
På kattfronten går det framåt!!! En regelrätt parning med obligatorisk illvrål har ägt rum! =D Det är sjukt hur en katthona kan vråla!! Blodet isar sig i ådrorna... då undrar man igen egentligen hur trevligt kärleksliv dom har... Så... nu har Armani börjat visa intresse för dam nr 2!! =) Spännande!

Kommentarer
Postat av: Farmor

Visade skylten om hundlortar till kommunal tjänsteman igår. Han blev väldigt förvånad, ingenting som kommunen har satt upp. möjligtvis att nån gyljenbo är förbannad över hundlortar!!! Kommunen har inga såna skyltar.
Kram

2008-02-12 @ 06:38:42
Postat av: AnnBritt

Jag tror jag kan vet vem som har satt upp skylten....

2008-02-12 @ 07:10:27
URL: http://annbritt.blogg.se
Postat av: Anna

jaså, ni har folk på Gyljen som sätter upp egna skyltar :) Samma sak brukar uppstå vid Lasses lägenhet på sommaren, då är det någon i ett av husen bredvid som sätter upp en PARKERING FÖRBJUDET skylt på sitt staket... men de parkerar sen själva utanför staketet!?!?!

Kraam
Tack för att jag fick följa med till GK:s, det var jättelänge sen jag sist var dit... nu vill jag bara ha mönstret till overallen så att jag kan börja sy!!! :)

2008-02-12 @ 09:21:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0