Tummarna...

Oj voj... vad vi håller tummarna så pappan lyckas med sitt "uppdrag" idag!!!
Åååååhhh... så underbart det skulle vara om han fick napp i den här "frågan"!!! =D =D =D

Ditton är en tröttis idag... hon har ju varit rätt aktiv i natt... så det är ju inte så konstigt...
Edvin vaknade tidigt igen... så pappan gick upp med honom o jag o lillbruden fortsatte att sova... Edvin har varit lite lugnare idag... Men, nu tog jag tag i saken, ringde o beställde tid för läkarundersökning för nu börjar jag ge upp med honom! Egentligen hade jag tänkt ringa till bvc men slog fel nummer o hamnade hos Anne Rovander... tack o lov! För, efter en kort resumé så rådde hon mig att boka tid hos Peter Gustavsson... sagt o gjort! För, det är ju det där med pratet... alla säger att "det kommer" - "det kommer".... men, nu börjar det bli riktigt jobbigt för oss runtomkring, ja visst! Men, hur jobbigt o frustrerande skall det inte vara för honom själv att inte kunna tala om vad han vill!! Höll på o kolla lite på nätet igår (den lilla tid Edith lät mig!!!) o kom i alla fram till att i hans ålder ska man ha ett 50-tal ord o ska kunna använda meningar med tre till fem ord... Kunna namn, kön, ålder... Jag, du, mig, vi, de... Egentligen borde jag ha tagit tag i det här för ett år sen... för redan då tyckte jag att det inte riktigt stämde... men, som sagt..."det kommer"!!! Nå, förhoppningsvis gör det också det.... mitt i allt släpper väl proppen o han pratar värre än nån annan... men, det kanske finns nåt man kan göra för att hjälpa honom på traven! Så, kanske det blir lite lugnare också... =O För världens underbaraste unge är han ju redan... Inatt, när Edith inte kunde sova så väckte vi ju givetvis honom... han var såååå go.... fick sig en vällingslurk o la sig med oss i sängen o bara flinade åt Edith när hon härjade med honom... "näää, dittoon!!!" hehe!!! Sen fick han hosta så det kom kräk... det var en inte alltför angenäm upplevelse för honom! Edith har också varit slemmig o rosslig inatt... Det är nog det värsta med att ha barn, när dom är sjuka!!! Det är svårt att förstå vad som är "fel" o att ge dom medicin brukar ju gå riktigt dåligt! Och, nu har jag ju bara erfarenheter av "vanliga" barnsjukdomar... o knappt det för det här är första gången Edvin är sjuk!!! Pontus har också varit förskonad från värre sjukdomar... ett par allvarligare grjejer så man behövde läkarvård men inget att gnälla om... Tack o lov och TA I TRÄ!!! Hoppas att det fortsätter så!

Nu är det kväller... 22:39 o Edvin sussar sött...Edtih kollar in nå tv-program med pappan o jag sitter här o tänkte bara kolla mailen... o bara föra över bilderna från kameran... o bara betala en tradera-auktion.... bara, bara, bara kan ta måååånga timmar! =)
På tradera hittade jag en Cars-fleecefilt!!! Kanske den lilla monsterpojken får för sig att dra över sig en filt när han sitter i iskalla skinnsoffan på mornarna o dricker sin välling... inte för att fryser men, det kan ju vara gosigt ändå! Så, en liten kupp... ;-) allt annat med cars kan han ju inte motstå!! Hehe...

Vi fick oväntat besök idag! =D Jätteskoj... för det var lääänge sen Sussie tittade förbi... Edvin blev också glad att få polare att härja med... fast, jag tror inte att Filip o Alexander var så roade av en snorig två o ett halvtåring som sprang o jagade stora grabbarna! =) Sussie pratade om att dom skulle käka hamburgare till middag... Och milkshake!!!
Och... den vanliga chostarmen som brukar krypa fram på kvällskvisten skrek efter just milkshake!!! Så, stavmixern åkte fram... den har mindre att göra med Ediths mathålling... Edvin höll på o nöta ut den! Eller... rättare sagt så var jag sååå petig o noga o gjorde massor av barnmat själv, men... sånt är lyx! Edith får vara glad att hon får mat överhuvudtaget!!! Det blir en burk uppslevad i en kaffemugg... Edvin hade sina egna tallrikar o muggar... Edtih får dricka det som finns i närmsta föremål som det går att dricka ur!!! Tänk så det kan ändra sig!! Nå, tillbaka till milkshaken... mixade ihop banan, vaniljglass o mjölk... o hur gott kan inte sånt bara bli???
Visserligen blev inte chostarmen riktigt nöjd... så nåt tag senare blev det en skål glass till med chokladsås! Fast då var det mest pappan som var mer chosig! Men, jag var inte sen att haka på!
image80
Mmmmmmm.... Ditton gillade milkshake! Fixade tom o suga i sugrör!

Fick ett ryck o röjde lite i leksakerna... sorterade upp allt o plockade undan sånt som var trasigt...
Edvin tog sig en tupplur på kvällskvisten men när han klev upp så var lite imponerad över ordningen... antar jag... kan ju lika gärna varit tvärtom... för han var o hämtade massor av grejer o liksom kollade in allt.. AHA!! Hela däckarsenalen åkte fram o Edith gjorde mönster o tryck-kontroll! Thörnqvist skulle behöva anställa henne... hon är hela säker som däckrengörare! Hon arbetar med stort engagemang o brinnande iver!
image81
Väl rengjorda däck i olika former!

Den Ditton... o den Edvin...

Kommentarer
Postat av: Lisa

sockerbegäret har haft sina spår här med i Piteå, blev glass, maränger choklad/banan sås och fruktcocktail på lördag kväll, idag till middag lagade jag lövbiff, sås, persiljesmör, stekt svamp och potatissallad =) sen en polly påse delat på tre till efterrätt.

dom är allt speciella dessa två ungar =)

2008-02-18 @ 23:49:05
Postat av: Farmor

Vi hade en Lisa-Maria som var urusel på att prata. Kajsa var hennes "tolk" då hon gick lekis och jag tror det var då hon gick ettan under jullovet då lossnade det. Helt plötsligt så pratade hon "rent" ALLA ord på en gång!!! Men hon försökte säga allt möjligt och det blev bara fel. Edvin "vill" inte riktigt, men nog kan det vara bra att kolla upp. Vid tre års ålder så börjar man ju med talträning där det behövs, enligt vad dom sa då vi var på studiebesök på Barnmottagningen i Kalix.
Kram till småknottarna från Farmor

2008-02-19 @ 06:53:57
Postat av: Lisa-Maria

Men mamma jag gick ju till talpedagog, är det ingen som minns det? Alla har ju förträngt det tror jag. Och det gjorde ju jag i tvåan tror jag det var. Och då lärde jag mig att tala rent.
Så Cattie då vet du vad du har att vänta, kanske Edvin har ärvt min talförmåga. Fast nu är det ju inget fel på den.

2008-02-19 @ 10:46:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0