Måndagmorron...

Lite sovmorron fick vi!

Lilla rara monsterpojken vaknade ganska sent... beställde sig en vällingflaska som han smaskade i sig tillsammans men barnprogrammen på tv...
image249
SSssllluuuurrrpppp!

Jag o pappan satt o pratade om drunkningsolyckan...
Då kommenterar Edvin.... "Pang" "Puunka" "Pyumpa" "Däck" "Psszzzzz" "Ute"
Så, i hans sinnevärld är en olycka punktering på ett däck, utomhus, som måste pumpas!!! =) Raringen!
Sen ville han på toa... plopp, plopp, plopp... o så snörde han sig framför tv:n nere!
Fortfarande torr hela nätterna... jag är så imponerad! Hela helgen, i Kypas, har han sovit utan blöja, men han ville ha en igår när vi tog på pyjamasen.... fast, jag tror att han snart får vara helt utan!
.
.
.
15:28
Märkligt väder...
På morron var det värsta ruskvädret... vinden ven o slet i tak o skorstenen så jag tror det var på väg att lyfta... nu är det strålande solsken... hur fint som helst!
Mormor pratade om att dom lovat snökaos o massor med minusgrader i norra finland... allt enligt finska radion... Brrr... Här har man mentalt bytt årstid då vill man inte ha mer snö.... Hoppas det håller sig i finland!
Snösmältningen har kommit igång ordentligt!!!
Jag har aldrig förut sett att det är så mycket snö kvar på backen när det stiger här upp på ängen... blir intressant o se hur högt det blir i år!!! Ifjol var det ovanligt högt med tanke på att det var så lite snö... i år blir det väl värre än jonka-året 1995!!!

Och... i källaren märks det att det smälter snö!!  :-o
Kommer in vatten... ja, jippi hurra!!!
Men... jag stoppade dit luftavfuktaren o körde ett dygn... o nästan allt vatten bara försvann!!! Golvet har torkat upp o det är bara lite fuktigt i "väggen"! Helt fantastiskt så bra dom är... När syrran för några år sen skröt på sin luftavfuktare... att den tog bort all "dålig källarlukt" o att kläderna torkade så bra så trodde jag väl inte riktigt på henne... men, nu måste jag villigt erkänna... den är fantastiskt bra!!!

Näpp... nu ska jag börja förbereda käket... blir älg-kebab idag! Så smarrigt!!! Tunnt, kryddat o stekt älgkött med grönsaker i pitabröd slår nästan, nästan marknadens "Souvas-kebab"!!! =) Men... bara nästan....

Kommentarer
Postat av: Mia

Skönt att toabesöken går bra. Avänjningen på min sista gick strålande. Men istället har vi haft en tre veckors kamp mot ngn inre motstånd för att bajsa. Vi fattar inte hur den kunnat uppstå, ingen förstoppning iaf. Kört med Microlax och Laktulos. Först nu kommer det självmant. Skönt. Hon har ju inte mått dåligt av det, men man har ju varit orolig. Det som tas in måste ju komma ut. Och 5 dagars mat, var förvaras det i en sådan liten kropp?
Mias tankar om frasen ploppx3, ack sådant skönt ljud. *lol*

2008-05-05 @ 11:15:58
Postat av: Lillan

Åh, vad gott med älg-kebab. Det var länge sen vi gjorde det. Har du provat krydda med en påse taco-krydda? Slurp vad gott det är.

2008-05-05 @ 21:39:54
Postat av: Anonym

Åh, vad gott med älg-kebab. Det var länge sen vi gjorde det. Har du provat krydda med en påse taco-krydda? Slurp vad gott det är.

2008-05-05 @ 21:40:15
Postat av: Lillan...igen

Ops, inte meningen att det skulle bli två inlägg... skyller på den allt för tidiga morgonen och nu den sena kvällen. Dags för sängen om jag ska orka med min morgonprommis. Natti natti.

2008-05-05 @ 21:41:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0