Morr...

Pizzzz
Mmmmmm = välling!
.
.
.
12:24
Haha... Nä Anna...
Tack o lov ingen annan olycka än att dom vaknade kvart i åtta på morron! Hade helst sett att dom sovit till tolv eller så... fast... då hade det blivit ännu senare att åka till luleå....
Suck...
Ask har ont i magen... o antagligen är det den delen av strykjärnssladden som saknas som sitter i hans mage o gör ont! Nå, hur som blir det akutresa till veterinären... Inte såååå himla akut, men hellre nu på dan än verkligen akut i natt under jourtid!
.
.
.
21:22
Stackars kraken!!!
Det blev en resa till gammelstads veterinärer... vi fick ju en "akut-tid" vilket dom upplyste mig skulle kosta 275:- mer och att eftersom vi kommer "utöver" så fick vi räkna med att det blir väntetid! Ja... det är ju också nåt att ta extra betalt för!!! :-S Borde väl ha blivit 275:- billigare med extra väntetid!!! Nå, vi fick ju träffa en veterinär och självklart gör ju dom allt dom kan... o duktigt dessutom! Dom kollade o undersökte... och han hade ju ordentligt ont när han rörde sig i vissa lägen men inte i nån muskel eller leder eller nåt annat påtagligt fysiskt... o eftersom vi hittade den här:
i går morse så var jag helt övertygad om att det var nåt sånt som strulade i magen! Veterinären flinade gott åt min kommentar: "Gubben hälsade att se till att dom får ut alla delar så vi kan laga strykjärnet!" (Anders egen kommentar!) =D Alla flinade åt sladdstumpen som jag hade med mej för att visa dom... o så röntgades magen men inget verkade synas så då blev det att svälja drygt en halvliter kontrastvätska o så en liter vätska under huden i nacken! Bretoner är härdiga hundar! Dom tål att jaga hårt i en veckas tid i fjällen... o om en breton har fågel i näsan får alla fyra ben vara brutna... han jagar ändå! Men, när det kommer till att ta en spruta i nacken så finns det inga fjasigare hundar än bretoner!!! Dom skriker högt innan nålen ens trycks in... så, en stor kanyl i nacken på kraken... pumpas upp luft... o så dropp med koksaltlösning!!! Stackarn vad han tyckte det var trist! Och... lite ont gjorde det allt när skinnet spändes av allt vatten... sen när vi kom ut så försökte han ju skaka av sig det o då gjorde det ju ännu ondare!
image258
Kolla in kamelen Ask, med puckel på ryggen/nacken!!!

Men, han var så duktig!!!
Såååå himla duktig!
Men, det är ju också en fördel med en totalt undergiven hund... det räckte med en maktkamp från början med att klippa klorna då han fick förstå att här bestämmer matte! Allt som matte tycker att man ska göra... bara står man ut med för att matte bestämmer! =)
Nå... som sagt, kontrastvätska... ja....
Betyder att vi måste tillbaka i morron!!!!!
Det är såna tillfällen man förbannar att man bor i Överkalix... inte sååå himla kul att åka 25 mil för en veterinärsväng o så göra om samma sak nästa dag!!! Med dessa bränslepriser så kostar snart resorna mer än veterinären!!! Och... veterinären är ju lagom billig... o lagom kul att betala... HAHAHA!!! HAHAHAHAHA!!!!
Nå... jag ser det ändå som så... hoppas man slipper operera ialla fall!!!
Och, i kväll var han mycket piggare... Håller alla tummar....

Måste ju surra lite om det årliga fläder-racet!
När det begav sig så hade ju Stockholm Waterfestival sitt ank-race!
Vi har vårt eget FLÄDER-RACE i bäcken!!!
Och... nu har det startat!
image259
Gårdagens skörd... fem flaskor!!

Undrar just vem sjutton som dricker äckel-drycken...
För den är vidrig!!!!
I alla fall nån som bor efter bäcken inom promenadavstånd... för inte startar man väl bilen, kör till bron mitt i byn efter E10:an o dumpar dom... då kan man ju lika gärna föra dom till återvinningsstationen direkt.... eller?

Kommentarer
Postat av: Anna

Ajdå, det låter ut som om det har hänt en liten olycka i Edvins säng...

2008-05-07 @ 08:25:03
Postat av: Anna

Jaså, det var den tidiga morgonen du morrade över.. jag som trodde att det var sängvätning... :) Men det var ju tur att jag hade fel... :)

2008-05-07 @ 15:12:39
Postat av: Anna

Men Cattie, det kanske är som så att den enda fläder du druckit kommer från en flaska full med bäck-vatten :D hahaha
Jag har då aldrig smakat Hallands fläder, så jag kan inte säga om det är gott eller inte...

2008-05-07 @ 21:56:01
Postat av: Mia

Åhh, hoppas det går bra med hunden. Vet.besök är aldrig kul, spelar ingen roll om det är så rutin eller akut. Ser fram emot dagens blogg, om besökets resultat.

2008-05-08 @ 12:05:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0