Ring... ring...

Idag fick jag tummen ur... ringde till vårdcentralen för att boka tid...
Den där armbågen börjar gå mig rejält på nerverna nu!
Det är rätt intressant att ringa till offentliga ställen nuförtiden!
Nu ringer man ett nummer o som på så många andra ställen är det en dator som svarar o ger en instruktioner hur man ska trycka för att komma dit man vill... i detta fall boka en läkartid. Klockan var väl strax efter halv åtta på morron o rösten frågade om det passade att dom ringde tillbaka 8:05... jajamen tyckte jag o tryckte bekräftande på siffran ett!
Passade på att få fram o äta frukost osv medan jag väntade på samtalet...
När klockan började vara 8:30 började jag fundera om dom glömt bort mig...
så ringer jag då en gång till... trycker lite hit o dit o får svar:
"Pga ovanligt långa samtal har vi inte hunnit ringa till dig än!"

Hahaha... tyckte det lät lite kul att höra från en dator!
Nå, dom ringde ju strax efteråt...
Vi filosoferade lite hit o dit innan... Pappan konstaterade att det var säkert nån typ Inga-Britt som trott att hon ringt till färdtjänst: "Skickar ni nån bil då?" "Det här är på vårdcentralen" "Ja ja, kommer bilen klockan fem?" "Du har ringt till doktorn!" "Ja, jag vill ha en bil!"

Ja, det också... när då jag fick prata med en riktigt människa säger jag nåt sånt här: "Hej, jag vill boka en tid för läkarbesök! Jag har haft ont i armbågen i flera månader o nu börjar det vara riktigt jobbigt... det gör ont i armbågen t.o.m när jag snyter mig!" Då ser jag en Pappa som asgarvande visualiserar sin bild av vad jag sa... han visar hur han "snyter" sig på armen, i armbågsvecket! Vad händer med mig??? Ja, hade jag haft lock i öronen så hade det garanterat blåsts upp av det asgarv jag fick hejda för att inte släppa ut rakt i örat på vårdpersonen som jag hade i luren!! Fick smyga mig iväg för att kunna prata vidare... o låta lite halvt seriös i alla fall!!!

Nå, hur som helst så visade det sig i alla fall att doktorn som hade akutpatienter idag var sjuk... så jag skulle ringa i morron o boka en akuttid istället...
tur att man inte hade nå allvarligt, typ huggit av sig ett ben eller så!
Ett bokat läkarbesök skulle jag inte få komma på tidigast slutet av juni!
Och... det kändes väl lite väl länge... har ju redan gått nästan tre månader med ont i armbågen... och... den där kiropraktorgrejen... ja... antagligen vilade jag väl inte armen tillräckligt efteråt... eller så funkade det inte!
Nå, tror en kortisonspruta gör susen!

Det här har annars varit en intressant dag...
Pappan o Edvin gick ut... småtrollen somnade sent igår, riktigt sent... så jag var säker på att lillstumpa var trött o i vanlig ordning ville sova efter frukosten! Men, nä du... icke!
Hon hade koll på att Edvin gått ut så hon traskade iväg till hallen o satte sig o pekade på sina stövlar... "Dääää!!!" Klart o tydligt förmedlade hon att hon ville ut! Så, hon fick på sig galonkläder... till skillnad mot Edvin som hatade att ta på sig galonisar (o de mesta kläder man tog o tar på honom) så gillar hon att klä på sig! Speciellt skorna är hon förtjust i att ta på sig!!! Det bara är så... vi är olika! Det är genetiskt! Visst kan det väl vara bra med jämlikhet... men, att vi är olika män o kvinnor kan ingen kvotera bort!
Tjejer är tjejer! Killar är killar! Punkt!

Tur var ju också att hon hade galonkläderna på för jordens hagelsskur o ösregn kom nerstörtande!
Men, nu strålar solen igen...
Så nu ska mamman också gå ut o klyva lite ved... jag gjorde Edvin imponerad här om dan när jag tog en yxa o klöv några vedklubbar! "Mammmma! Men, MAAAAMMA!!" sa han imponerat o stirrade med stora ögon på mig!
.
.
.
21:59
En timme o 24 minuter kvar...
Så går auktionen på eBay ut som jag budat på!
Premiär!!! Och... det är hela spännande! Speciellt med tanke på att dollarn ligger på 5:91!!!
Sen kan ju nån som förstår sig på förklara hur det kommer sig att när dollarn är hög så måste ju genast svenska bensinbolag höja priset på bensinen!
Varför sänker dom inte NU när dollarn är så otroligt låg???

Det blev inte mycket vedklyveri...
Det började ju regna... rätt rejält... o stå med el-apparater i regnet är väl inte det mest intelligenta så... då fick det vara! Men, resten av veckan har dom lovat fint väder!

Vi käkade upp slutet av morsdags-tårtan idag...
När jag diskade undan började jag titta på tårtans innehållsförteckning:
E 170     Kalciumkarbonat (vit)
E 450a   Natrium-, kalium- och kalciumdifosfater
E 500     Natriumkarbonater
E 471     Mono- och diglycerider av fettsyror
E 475     Polyglycerolestrar av fettsyror
E 202     Kaliumsorbat
E 281     Natriumpropionat
E 282     Kalciumpropionat
Man kan ju undra vad man äter... egentligen...

Kommentarer
Postat av: Mia

:) Av dina E-nummer är det bara tre som är "misstänkta". Vi har nämligen roat oss i våran familj med detta med E-nr. Roligast tyckte sonen E120 (Karmin) var, framställt på kemisk väg från krossade insekter. Rött godis brukar innehålla detta. Man blir fnollrig över alla dessa ämnen man får i sig, och med tanke på allt man stoppar i sig kan det bli en hel del.

2008-05-27 @ 22:13:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0