Sardiner...

Katten gillar sardiner!!!
Jag blev ju helt chokad när han kommer o tigger sardiner från mig när jag smetade på lite på min frukostmacka!!! Alltså... den där katten Armani är ju inte känd för att tycka om mat! Torrfoder... o då ska det ju vara Royal Canins Mainecoon foder... fast han har ju börjat tycka om Perfect fit också (känns som om jag surrat om det här förr!?) nå... sen kan han ju slicka i sig såsen från en whiskas-påse också... fast, sista tiden har han ÄTIT upp allt från fatet när jag slafsat upp en påse blötfoder!!! Så, nu har han faktiskt lite, lite, lite hull på kroppen! Åtminstone känner man inte varendra ryggkota o varjer revben!!!
Skulle jag ställa ut honom nu skulle han kanske få annan "kritik" än :
"Very macho male who should forget the ladys and eat more!"
Men... är man en snygg, fertil hankatt så antar jag att man måste tänka på figuren! ;-)

Edvin blev väckt "tidigt" av Edith...
Han somnade riktigt sent igår!
Långt efter 22 var han vaken... han låg o såg "Dirty Jobs" på Discovery när jag o Ediht gick upp... dom grejade på med gödsel... mixade med en maskin i den stooooooora gödselbrunnen sen körde dom ut gödsel på en åker med stoooora maskiner o så... Märkligt att han INTE somnade??? HAHA!
Så, jag tror att både jag o Edith somnade långt före Edvin! =)

Nu ligger han o ser Pettson...
Det blir Findus o Pettson filmer till Edith när hon nu fyller år!!!
För... nu är det minsann inte rea på telia längre....

Stör mig lite på att man "bara" får ha filmerna i 20 timmar!
På OK kan man gå o hyra en film före jobbet på morron... se den o lämna igen den 21.30 om man vill nästa dag! Då hinner man ju se filmerna... Med Telias filmer har jag somnat varje gång... o om man hyrt filmen 20:00 så "försvinner" den ju kl 16:00 nästa dag!!! Hinner man se den då??? Nä... Och... det är ju faktiskt inte en fysik film man hyr... det är ju bara ettor o nollor... så, det borde väl inte vara nån större grej att utöka hyrestiden.... hellre 28 timmar! Lär ju inte kosta Telia nåt... Har faktiskt mailat o gnällt... nä, jag var så rar o snäll o gav förslag! Också om att ha nån slags veckohyra för barnens filmfavoriter!!!

Nu är det vatten upp på ängen...
och Tranbert med fru!
image251
Snart kan vi lägga ut nät på "egen mark"! =D

Dom är såååå coola, Tranorna!
Vilka enorma fåglar...
.
.
.
13:20
Lunch o kakbak är avklarat...
Tack o lov så är stumpan så stor (snart) att hon kan äta "vanlig" mat!!!
Dessa barnmatsburkar.... vilket elände!
Idag stekte jag potatis o några "ICA-köttbullar" till Edvin o min lunch... Edith skulle få äta upp sin pasta bolognese som var två tredjedelar kvar i sen i går... Ha... två, tre tuggor sen var det kört! Igår gick det ner... men, då "spädde" jag ut maten med "riktiga" makaroner! Nu var det bara att lasta upp några stekta potatisar o dela en köttbulle i mindre bitar till stumpan!!!
Igår öppnade jag en burk Nestlé, Biff stroganoff... nu är det helt säkert...
Aldrig mer Nestlé!!!

Först, när maten var kall märkte jag inget... men, när jag värmt hennes portion o började mata stumpan så fullkomligt stank det nå så vidrigt från maten... värre än koskit! Stanken var som en ladugård som inte rengjorts på ett sekel!!! Vi äter ju jättelite nötkött... men nån gång köper man väl en nötköttbit men, det har hänt att man fått nån bit som luktar/smakar just koskit/ladugård! Jag har fått för mig att det är stressade, illa behandlade djur som ger kött som smakar så... har aldrig nånsin känt älg smaka annat än kött! Med tanke på att en barnmatsburk kostar lite drygt 10:- och innehåller 10% (av 200g!) kött så tycker man väl att tillverkarna kan kosta på sig att använda kött av ganska hög kvalitet!!! FY!! Nä... nu är det Semper som gäller... synd bara att det finns så få sorter (tror konsum har två sorters 8-månader Semper!) men, Semper är väl den enda sorten som tillverkas i sverige! Dom andra är tillverkade i tyskland... BLÄ!!!

Tillråga på allt... Om jag nu ska bojkotta Nesté...
Var in på Hemglass hemsida... men, numera heter det inte hemglass utan Hemglass?
.
.
.
14:03
NU SNÖAR DET!!!
.
.
.
17:53
Det snöar fortfarande.... Bara vräker ner!!!
Jag sneglar ut mot torkvindan o dom två maskiner tvätt som hänger där o undrar vart vårsolen tog vägen!

Edvin är kul... en utstuderad liten rackare... Pontus hann inte mer än kliva innanför dörren innan han rusar till honom o säger: "Glass!" Han kan säga glass... o en hel del andra ord har ramlat loss sista dagarna...
Middan har han inte ätit... men å andra sidan åt han bra lunch... så jag hade inte räknat med nåt annat! Ditton däremot lät sig väl smaka av dom gamla resterna!!! Gårdagens överblivna kebabkött (Ja, Lillan! Jag har inte testat en sån där taco-påse för köttfärs däremot vanliga kryddburken "Taco-krydda" och det blir smaskens... så sant!! Ska testa röra ner en sån påse nångång också... tror att det blir gott!) en gräddskvätt, några potatisar o så lite makaroner... dittons favvosorter allihop!!! =D
.
.
.
20:10
Tänk så spännande det kan bli!
När kvällsgröten höll på inmundigas som bäst efter badet ringde pappan...
"Bli inte förvånade om det kommer rullandes en traktor!"
Ehh... nä... På med vinteroverallen o så ut o vänta... med stränga förmaningar om att BARA vara på bron... inte springa iväg nånstans! Medan mamman försökte få Ditton o äta upp sin gröt o så lägga sig i vagnen o sova... hon fick INTE gå ut o vänta på Lokomon!!
Och... där satt mannen... troget väntande i minst fem minuter tills den kom...
Rullande....
image254
Stora o små pojkarnas leksak!

Nu lever tallarna farligt!!!
.
.
.
Mittinatta...
Långt efter tolv i alla fall o monsterfickan sover INTE!
Edvin gav sig... tyvärr så visar dom "Iceroad truckers" alldeles för sent...
han höll sig vaken till första reklampausen... störtimponerad av alla coola lastbilar...
men, sen fick han ge sig!!! Han har hamnat i olag med sovklockan!!! Nu slocknar han i soffan o sover till 17-18 tiden o är pigg som en mört till 22! Måste försöka få ordning på det... När nu lilla damen också är nattuggla så ok... men hade dom då sovit länge på morron! Nä.. sprättar upp rätt tidigt båda två!

Pontus var o kikade in i Traktorn... kom o sa att det lyser nåt i den, typ stereo...
Jag ringde till pappan för o kolla om det är nåt som måste stängas av... och ja... det var det... "På motorhuven finns en fyrkantig lucka med en spak... vrid den uppåt!" var ordern... nå... sagt o gjort... Bara det att:
  1. Det finns ingen motorhuv på en Lokomo! (inte som på en vanlig bil iallafall!)
  2. Traktorn var parkerad i en snödriva (finns rejäla såna fortfarande!!)
  3. En Lokomo är hög! Däcken är stoooora!! Jag är vig som en flodhäst!!!
Jag gick ut o studerade monstret... o insåg att en motorhuv som på en vanlig bil var det ju inte... men, nånstans på utsidan borde den vara så när jag slafsade in i snödrivan med mina foppatoffleförsedda fötter, mjukisbyxor i plysch o t-shirt så upptäckte jag att ja... där uppe fanns en lucka!!! =) och en spak som jag kunde vrida uppåt! Men som sagt... högt upp!!! Och... visst finns det räcken o fotsteg här o där men, det sitter ett jonka-stort däck i alla fall i vägen!! Så, halvthängande som värsta cliffhangern fick jag vridit upp den där hvuvdströmspaken!!! Kikade in i monstret o kunde inte se nåt lysande så... antar att det slocknade!
Så... jag säger då det... en stadig shirehingst skulle kännas som en gunghäst att klättra upp på efter den pärsen!!! =D (kan bli upp till 190 cm i mankhöjd och väga 1200 kg!)
Tur att det var halvskumt, jag var helt ensam (om ingen paparazzi låg gömd i buskarna) o att jag var snabb som blixten!!! För, att få se den scenen på film skulle nog locka fram mer skratt än pappans skuttande häromdan!!! KingKong klättrande uppför Empirestate-buildning ter sig nog som en vägglus som lekande lätt klättrar uppför en betongvägg i jämförelse!!!
Sen måste jag ju erkänna att jag kände mig rätt nöjd i alla fall... jag är nog inte så flodhäslik i verkligheten som jag inbillar mig!

Monsterflickan är fortfarande vaken o nu är klockan en kvart över ett.... Puh!

Kommentarer
Postat av: Faster Emma

ojoj va som ensligt det ser ut där han sitter Edvin.. men med spänd förväntan förstås.. börja tänka som när man sitter på julafton och kikar ut genom fönstrena väntandes på tomten:D

2008-05-07 @ 09:04:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0